Batalia pentru flanelograf

Atunci cand doua milenii de cautare dupa adevar sunt definitiv incheiate in 28 de propozitii, Arabia lui Pavel si chilia lui Luther pot fi inlocuite cu “Speranta TV” sau “Sex & the City”.

Materialismul superficial si dogmatismul idiot sunt doua fete ale aceleasi monede. Martin Heidegger, ultimul mare ganditor al modernitatii, le-a identificat pe amandoua cu incatusarea fiintei in ontic si fuga de onto-logic intr-o existenta neautentica.

Nu ca m-asi astepta ca asemenea intortocheri filosofice sa se afle pe lista de lecturi a pastorului care stapaneste tot adevarul pentru veacul de acum si cel viitor intr-o teologie de flanelograf. Mai ales cand biserica careia se adreseaza se aseamana tot mai mult cu un cargo cult in care John Frum este inlocuit cu Isus:

„‘E look like you. ‘E got white face. ‘E tall man. ‘E live ‘long South America – … Orion.”

Avantajul pastorului este victoria formulei asupra gandirii individuale. Formula odata stapanita, pastorul are libertatea sa se dedice unei vieti materialiste, sa fie shmeker, sa faca politica de biserica. Totul este ingaduit celui care il are pe Dumnezeu pe iPod si prieteni barosani pe Face Book.

Ramane o singura teama – „pacatul care duce la moarte” – nu moartea celui care il comite – moartea flanelografului – crima de a continua cautarea si interogarea dupa adevar care il aseaza pe Socrate intre apostoli si pe Pavel intre filosofi. Teama ca nu cumva iesind biserica din epoca bronzului sa gaseasca strazile de aur mai putin interesante. Teama ca nu cumva intrand biserica in veacul democratiei sa gaseasca tronul mai putin natural si coroanele prea incomode. Teama ca le-a fost lasata casa pustie acum doua milenii cand Isus a iesit ultima data din templu si un credincios va privii odata dincolo de perdea si va vedea piatra.

Aceasta teama tulbura confortul teologului de flanelograf si al pastorului de cargo-cult. Oare cu ce si-o fi ocupat timpul robul necredincios dupa ingroparea talantului? Printre altele, probabil si cu monoitorizarea riscului la care colegii sai au expus averea stapanului prin speculatii bancare.

34 Responses to Batalia pentru flanelograf

 1. almaris says:

  Edi, ce vremuri cand te vedeam la „Nadejdea TV”. Usor, usor emisiunea in care erai invitat s-a facut nevazuta.

 2. Amun says:

  „Tot ce nu se gaseste in Biblie e pacat” zicea un pastor alb intr-o comunitate de negrii care ii aplaudau ineptiile cu entuziasmul cunoscut. Fiind din alta zona geografica zburase cu un avion special mentionat in Biblie inventat de diavol in incercarea de a cuceri lumea mai repede. Scuza mijloceste scopul ! Respectiva comunitate semana cu un cor de zombii fara creier cantand cum le dicta respectivul. Dar nu mai e nici o mirare, celui ce crede in Hristos totul ii este cu putinta…LOL Smecherii de la puterea bisericii au paturi calde Edi si burta plina. Miros printre ei lichele care nu mai cred de mult in nici un dumnezeu dar le este bine acolo unde sunt si sug cat pot ca e caldut si comod. Te salut Edi.

 3. phil says:

  Multumim !!!
  Cum ne spulberi tu confortul caldut din vremea copilariei noastre (spirituale sau biologice), cand noi eram cei mai grozavi, singurii adevarati, proprietarii tuturor adevarurilor posibile…
  O intrebare, te rog: pt ce ar mai trebui sa intre cineva intr-o biserica?
  Lucrurile stau exact cum le prezinti, in orice biserica. Vedem foarte bine cum cei care „stapanesc formula” isi impun cel mai adesea punctul de vedere in biserica, si le merge din plin si politica, si smecheria, si bisnisu… Si? ce-i de facut?

 4. Alter Ego says:

  „O intrebare, te rog: pt ce ar mai trebui sa intre cineva intr-o biserica?”
  Buna intrebare !
  Asteptam raspunsul !

 5. “O intrebare, te rog: pt ce ar mai trebui sa intre cineva intr-o biserica?”

  Pai e cat se poate de simplu raspunsul: ” ca sa aiba de unde iesi”. nu? Si cu atat mai repede, cu atat mai bine.

  Acuma, lasand un pic gluma la o parte, ar trebui totusi ca sa mergem la biserica pentru ca sa nastem( inclusiv in mintea noastra) controverse si semne de intrebare. Isus mergea la sinagoga ca sa produca zazanie: Luca 4, 16-28; 6, 6-11; 13, 10-17. Si era foarte constient de urmari si ca aceste urmari aveau sa-i fie fatale intr-o zi.
  Asa ca…a cunoaste un adevar mai inalt( fara ca sa ai pretentia posedarii adevarului suprem) dar a-l pastra numai pentru tine, iarasi nu e bine. Adevarul se apara singur, asa e. Dar se imprastie cu ajutorul altora, din gura-n gura. De-aia trebuie sa mai mergem la biserica…macar la sfanta impartasanie sau cand iti spune copilul vreo poesie in al 13-lea sabat.
  Flanelograful nu poate intra in desuetudine in biserica decat in momentul cand membrii descopera valoarea proiectorului 3D… A nu mai da absolut deloc pe la biserica este egal cu a merge ca boul la pasune in fiecare sabat, fara ca sa te intrebi macar de ce faci asta…Deci, daca vreti sa desfiintati flanelograful, trebuie sa ii ademeniti pe oameni cu tehnologia moderna. Dar faceti asta acolo, in biserica. Ca acasa la voi n-o sa vina nimenea.

 6. phil says:

  Martin,
  mi-a placut versiunea ta. 🙂

 7. paul moga says:

  Martin Luther sa dus la biserica si a lipit pe usa ei cele 95 de teze.

 8. MariusM says:

  E drept ca n-am prins flanelograful ,dar am prins gradinita comunista si probabil se aseamana.
  Pt cei care s-au plictisit de flanelograf ,exista si optiuni mai realiste. Timp de „odihna” sa aveti 🙂
  http://www.chilloutzone.de/files/player.swf?b=10&l=197&u=ILLUMllSOOAvIF//P_LxP92A42lCHCeeWCejXnHAS/c

  Daca nu va mai place Biserica lui Isus , trebuie sa veniti rapid cu o idee sau concept sa o inlocuiti . Dar daca scapati din vedere NADEJDEA crestina ,nu stiu cum rezolvati problema. Pe cimpie sint multe optiuni.
  Dar exista destule megabiserici seculare – baruri,birturi,discoteci ,buda de la scoala.
  Acolo n-ai parte de flanelografe ,ci de pantografe (mentale).

 9. maria says:

  Paul Moga,
  Si ce ? S-a desfiintat biserica catolica ? S-a creat o noua religie.
  Se desfiinteaza un flanelograf, se creaza altul.

 10. “O intrebare, te rog: pt ce ar mai trebui sa intre cineva intr-un alter ego?”
  Doar o intrebare. Nu un altfel de drog.
  Nu asteptam raspunsul.

 11. Sertorius says:

  Dna Maria,

  Mai ușor cu pianul pe scări, vă rog. Luther nu a creat o nouă religie, ci o nouă confesiune creștină.

  Edi,

  Excelentă critica ta. Sper că și cei cărora li se adresează ea au gustat-o. E mai ușor să te consideri superior celorlalți decât să fii cu adevărat așa. E mai ușor să livrezi formule, decât să gândești.
  Când a conceput Parabola Marelui Închizitor, Dostoievski viza catolicismul, însă, dacă e să ne gândim mai adânc, orice biserică instituționalizată învață, mai devreme sau mai târziu, doctrina Marelui Inchizitor.
  În mod curios, aici critica ta întinde o mână – fără s-o știe, desigur! – misticilor, în dauna instituțiilor ecclesiastice. Ptr teoreticieni ai misticismului, precum Kierkegaard sau Dostoievski, creștin nu ești printr-o formulă, ci printr-o experiență mistică intransferabilă și, adesea, inefabilă. Ptr gânditorul danez, ”creștinismul istoric” este, ipso facto, erezie, deturnare a învățăturii lui Iisus, în numele acestuia! Adică, doctrina Marelui Inchizitor.

  Tu, care critici, ce propui? Nu văd decât două direcții în care te-ai putea îndrepta :
  – fie mergi pe soluția mistică, denunțând pe Marele Inchizitor;
  – fie propui o nouă formulă, cu care să înlocuiești formulele anterioare. Însă făcând așa, este probabil că te vei ralia Marelui Inchizitor (fie și într-o variantă cosmetizată a acestuia).

 12. phil says:

  MariusM,
  ne place biserica lui Isus, si nu poate fi inlocuita de nimic. Ne intrebam doar, mereu si mereu, cum trebuie sa arate ea! Mai precis noi odata cu ea. Si cand punem in discutie motivele pt care sa ne atasam unei biserici, nu e din cauza ca nu ar trebui sa o mai facem, ci pt ca motivele sunt importante.

 13. maria says:

  D-nul S,
  Imi cer scuze, am facut o greseala impardonabila.
  Oricum, iau aminte de sfatul cu pianul.

 14. Amun says:

  Toata lumea mainile sus si sa strige in core DUPE mine; daca mi-ai luat biserica ce-mi dai in schimb? Nenea Amun are cate o ACADEA pentru fiecare. Veniti si luati acadeaua! Crezand in acadeaua lui nenea Amun veti trai fericiti pana la adanci batraneti si nu pe campii! Pentru toti cei care fara biserica nu pot trai decent ACADEAUA magica va ajuta 190% sa traiti civilizat si bine ! Sa traiti bine !

 15. Amun says:

  FJ bine faci ca precizezi ca nu astepti raspuns frate! S-ar aduna copilasii astia langa tine si’mprejurul tau sa te asculte, ca pe vremea lui Jesus, fiindca ei e mici si nu stie nimic, numai ce li se deseneaza 😉 Sa ai multa pace frate FJ!

 16. Pro(-)scris says:

  #11
  Bravos Sertorica. Chiar mi-ai placut! Vezi ca poti mai mult cand gandesti( nu doar vituperezi anti-base)?
  Edi a uitat adrisanul direct al epistolei – fratele „prietene” si camarazii lui carora li se potriveste de minune costumul marelui inchizitor…
  Si ai intuit bine: Edi insusi nu ne livreaza decat inca o clona la moda a marelui inchizitor – un unchi sam iluminist, ultra-militarizat, anti-islam, anti-religie, pro-”stiinta”, apostol al lui Darwin, frate de cruce cu Hitchens etc .

 17. Beni Plesa says:

  Aurel Ionica

  Iti ducem lipsa aici la -OXIGEN- ,vino te rog ,avem nevoie de perspectiva ta ,ca Sertorius a cam luat-o pe partea politica .

  Nu ignora invitatia ,si ca semn ,uite iti raspund la ultimul tau comentariu de la -Oameni si perspective- care se pare ca a intrat pe linie moarta.
  Imi pare rau de MArius ,sper sa se reorganizeze .

  „””Nu ai de ce sa fi frustat de reactiile celor ce te trateaza cu „indignare sfinta”.

  Alfa and Omega:
  „”Daca aveti dovezi Biblice ca Papalitatea a iesit din scena prezentati-le,daca insa nu aveti nu mai tot bateti apa’n piua caci nu va crede nimeni.Aveti doua variante;
  1 – Sa desfiintati hotarirea lui D-zeu ,asezindu-va deasupra lui,aceasta fiind o blasfemie.
  2- Sa acceptati cea ce a stabilit,si cea ce a hotarit D-zeu.
  Cititi in Biblie si veti vedea ca D-zeu a hotarit ca aceasta fiara sa aiba 7 capete,si nu unul.”Unul” din capete “parea”ranit de moarte,si sa vindecat.Aceasta este fiara 1,care va fi repusa in drepturi de fiara 2.V-am dat textele Biblice,dar nu ati dat nici un raspuns.In acest caz v-ati asezat ca un impotrivitor al planului hotarit de D-zeu,si in consecinta veti fi rasplatit tot dupa cuvintul Domnului.””

  Jocul asta cu –uite fiara –nu e fiara-ba e papa -ba e solomon pe unii ai distreaza iar pe unii ai face de se poarte ca FIARA.

  Nu te mira ca acesti oameni aparatori a fiarei (A@O)sint produsul teologiei advente ,teologie ce in Romania a fost introdusa pe gatul enoriasilor de catre cei pe care tu i-ai „educat”la Cernica (fabrica de popi adventististi)
  Cum bine zicea Alfa @Omega :-nu exista decat doua alternative (albul sau negrul) :
  1–liderii nostrii care ne-au invatat au crezut ca au dreptate ,iar acum au apostaziat..
  2–Noi (enoriasii credinciosi) trebuie sa stam fermi si sa nu schimbam nici unul din „stalpii credintei”.

  Fie-ti mila de ei ca doar si tu ai fost un fundamentalist in copilaria credintei tale.
  Ai rabdare cu ei –cunostinta va creste si multi se vor lumina ,unii se vor sfintii prin adapatare la adevar iar altii vor ramane fundamentalisti pina la ultima suflare.
  Tu ar trebui sa fi mandru de acesti fundamentalisti si in acelasi timp mandru si de tine ca ai reusit sa „formezi” adventisti fara dileme ,adventisti care NU VOR MUTA hotarele credintei primite odata pentru totdeauna.
  Te admir pentru curajul de a lasa invataturile copilaresti si incepatoare ale adventismului insa te rog nu fi asa de intrasigent cu „bebelusii”tai in credinta ,bebelusi ce se incapatineaza si nu vor sa creasca ci vor sa traiasca in lumea basmelor si a legendelor urbane .
  PS;–Edi a avut curajul sa spuna ca a fost educat gresit la seminar si ca fundamentalismul adventist din romania sau oriunde in lume este doar o spalare la creier ,este o fundatura in care oameni sinceri sint pusi in situatie sa devina ridicoli in lumea crestina .
  Fa si tu la fel si vei avea o constinta cel putin tot asa de curata ca si Edi .”””
  Cu drag
  Beni

 18. ceci says:

  Nu ma refer la adevarul exprimat in editorial, doar remarc ca unii, ce isi exprima punctul de vedere aici, sunt precum lupii moralisti, diferenta constand doar in forma, in teoria sustinuta dar in fond cu ce sunt mai buni fata de ceilalti – mistici ori inchizitori, cand ei insusi incalca constient cele 10 porunci? (cu o porunca e suficient si nu conteaza modul mai subtil, ascuns, discret sau nu de ati trada natura umana)

  Adevarul de partea carei tabere de sfinti a fost, a fariseilor sau a saducheilor?

  Suntem toti o apa si un pamant.

 19. jean says:

  „Tara de vrea prost”……citat de prin Catavencu

 20. arvinte says:

  Multumesc autorului pentru ca lumea mea (in sens absolut heideggerian) s-a imbogatit cu inca o fiintare – sau cu un artefact? – numita flanelograf. Initial am crezut ca e un cuvant construit, apoi m-am incapatanat sa caut despre ce e vorba si am avut o revelatie. Am putea anunta deja sfarsitul mediei electronice… ma gandesc sa produc emisiuni tv si sa deschid teatre bazate pe acest minunat mijloc de exprimare artistica.

  @ jean
  e Sarmalele reci: http://www.youtube.com/watch?v=_IWdfRwkteU

 21. jean says:

  @arvinte

  sunt in confuzie. merci de corectie

 22. Alter Ego says:

  CJ 10

  Vorbesti despre ceva ce n-ai gustat si din cauza asta vorbesti.

 23. Amun says:

  AlteratEgo: 10% sa intre in capsorul tau din ceea ce stie CJ si ai fi la fel de orientat spre psihologia individului ca si Coloana lui Brancusi. Noapte buna ! 😀

 24. Alter Ego says:

  Amun

  Am fost martor la prestatiile dansului.
  Ma bucur sa aud ca dl. clovn doar mimeaza prostia. Am sa iau marturia dvs. drept adevarata. Multumesc pentru originala urare !
  Cu riscul de a nu fi asa original ca dvs. va urez si eu tot „Noapte buna !”

 25. Amun says:

  „Limiteaza-ma in intelegere” spuse el, „Domnul sa fie cu mine” repeta mai apoi… Inchise usa in urma sa si se simti fericit, era in biserica, era sub aripa ocrotitoare a Lui ! Pfff daca ar sti nebunii astia ce stiu eu, daca ar fi gustat din bunatatea Domnului cum am gustat eu! Deschise frigiderul si scoase savarina savuroasa dupa care isi linse buzele si multumind Domnului incepu sa o guste mai intai incet apoi din ce in ce mai salbatic, mare e bunatatea Domnului ! Amin, Noapte buna copii !

 26. Alter Ego says:

  Sunteti o inteligenta subtila dle. Amun si plin de talent asisderea. Acum ma dumiresc eu cum de-i cultivati prietenia dlui CJ. Umbla o vorba prin targ care zice ca cine se aseamana se cam aduna.

  Somn usor !

 27. Un strain says:

  Amun #23

  AlteratEgo: 10% sa intre in capsorul tau din ceea ce stie CJ si ai fi la fel de orientat spre psihologia individului ca si Coloana lui Brancusi. Noapte buna !

  Domnule amunel,unde ati stat ascuns pana la momentul de fata.Imi vine sa vomit cand simt miros a jungla.Va simtiti cu capatanele asa de pline si credeti ca aveti sa dati si la alti care dupa voi nu au dar va inselati puberilor.Sunteti o generatie expirata care a pierdut nordul.Asta este rezultatul teoriilor sfantului darwin pe care domnul „profesor” le-a predicat cu voce tare de putin timp.Iti creste capul de iti plezneste,ai gene egoiste care te fac sa te simti cel mai si trebuie sa te zbati sa-i spargi in gura pe fraieri care nu fac parte din rasa favorizata,care dupa voi au ramas cu capul mic si gol.

  Dar te inseli baietas,si cred ca ar trebui sa te doara.Nu mi-as dori sa am in cap nici macar 0,000001 din ce are un clovn sub scoarta cerebrala.Asemenea roboti vor fi scosi pe piata cat de curand de catre japonezi,asa ca stai calm.Deocamdata tot ce a dovedit jungla este ca stie sa vorbeasca porcos,sa faca copy & paste de pe paginile unde i se scurg lui ochii,sa caute persoane de pe forum si sa le sparga la cate unul contul de la yahoo sau sa caute pe facebook perfil si fotografii .Sunteti atat de deformati si degradati ca nici macar nu mai sunteti in stare sa deosebiti binele de rau,ati pierdut valorile.Rasa umana ar disparea in timp record daca perpetuarea ei ar tine de voi. Jalnic,dureros si infiorator!

 28. samson says:

  #27 un strain

  Domnule amunel,unde ati stat ascuns pana la momentul de fata.

  pacea domnuluii frate maimuţa! nici nu ştiţi cât suntem de bucuroşi să vă avem iarăşi din nou printre noi, şi dvs sunteţi dovada vie că dl dumnezeu nu numai că iegzistă da că lucrează şi azi cu putere mare şi braţ întins; şi dvs sunteţi răspunsu direct a lu domnu dumnezeu la rugăciunile noastre, domnu v-a călăuzit paşii aicea frate maimuţa ca răspuns la rugăciunile noastre; şi să ştiţi frate că tot aşa se credea şi dl ilie singur când se convorbea şi se plângea dânsu lu dl iehova c-a rămas singur, şi dl iehova i-a mai scos încă fro alţi 7000 ca iel, şi dvs vi l-a scos pe dl amun, şi aveţi credinţă în domnu, şi-o să vedeţi frate maimuţa că domnu o să complecteze şi cu ceilanţi 6999care lipseşte docamdată; vedeţi frate ce bun ieste domnu şi cum are grije de preaiubiţii lui? uniţi-vă glasu împreună cu noi în rugăciune de mulţumire şi cântare de laudă la adresa domnului, căci ieste bun, că îndurarea lui ţine în veac! amin iubite frate maimuţa!! :monkey:

  Imi vine sa vomit cand simt miros a jungla.

  repede cineva c-o lămâie pt fratele maimuţa!! aloooo, s-aude şi acolo-n spate?? ie rău lu fratele maimuţa, îi vine să vomite, să vină repede cineva c-o lămâie, haideţi sora mai repede! să ştiţi că ne rugăm pt dvs frate maimuţa să vă dea domnu putere să rezistaţi până vine sora cu lămâia, aşa da, strângeţi-vă puţin mai tare de nas, asta v-ajută cu siguranţă, gândiţi-vă la câte a îndurat scumpu nostru mântuitor iubit pe cruce pt salvarea noastră; cum? acuma şi dvs sora, sigur că s-o tăiaţi în jumătate, şi chiar felii, să poată fratele s-o sugă mai bine! numai veniţi mai repede odată că nu mai rezistă fratele!!! :monkey2:

  Va simtiti cu capatanele asa de pline si credeti ca aveti sa dati si la alti care dupa voi nu au dar va inselati puberilor.

  aşa ieste iubite frate, deh ielanurile tinereţii; da să ştiţi că nu ie niciun pericol în cazu dvs ca să creadă cineva că dvs nu aveţi şi nu sunteţi dotat, toată lumea a putut să observe IQ dvs redus şi ieducaţia precară şi lipsă în domeniu şi-n general, da ca să nu mai rămână nici-o îndoială şi să fie şi dânşii încredinţaţi, nu fiincă noi nu v-am crede pe cuvânt şi din mesajele dvs, de ce nu mai puneţi dvs încă odată mesaju ăla al dvs în care demonstraţi şi iesplicaţi pe larg şi f convingător cum stă treaba cu IQ dvs redus şi ieducaţia precară şi lipsă? :cute:

  Sunteti o generatie expirata care a pierdut nordul.

  aveţi dreptate frate, ăştia a pierdut definitiv steaua nordului, ştiţi dvs steaua aia mare şi strălucitoare, unde locuieşte domnu isus cu dl moise şi dl ilie, şi unde sora white i-a văzut pe toţi sfinţii mântuiţi, şi de unde vine domnu curând cu zecile de mii şi mi de mii de îngeri ca să ne ia acasă, da orion îi zice iubite frate aveţi dreptate; ce ziceţi? că cât de curând? curând frate, nu ştiţi dvs că la domnu o zi ieste ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi, problema ieste dak dvs sunteţi pregătit să-l întâmpinaţi pe domu pe nori

  Asta este rezultatul teoriilor sfantului darwin pe care domnul “profesor” le-a predicat cu voce tare de putin timp.

  frate de ce vă încumetaţi dvs şi nesocotiţi sfatu inspirat pe care vi-l dă domnu prin iepistola sfântului apostol petru, când zice că şi apostolu pavel scrie tot felu de lucuri grele pe care unii în neştiinţa şi încumetarea lor le răstălmîceşte spre pierea lor? nu ştiţi dvs că mândria merge înaintea căderii, şi că tot aşa a început şu dl satana în cer sus să pună la îndoială înţelepciunea divină şi panu de mântuire făcut mai înainte de întemeierea lumii? pocăiţi-vă dar şi întorceţi-vă de unde aţi căzut şi nu mai încercaţi să vă îndeletniciţi cu lucruri care sunt peste măsura dvs de înţelegere pe care domnu v-a dat-o; dupe iegzemplu lu dl agur băiatu lu dl iache din proverbe capitolu 30 cu versetele unu la trei 😕

  Iti creste capul de iti plezneste,ai gene egoiste care te fac sa te simti cel mai si trebuie sa te zbati sa-i spargi in gura pe fraieri care nu fac parte din rasa favorizata,care dupa voi au ramas cu capul mic si gol.

  domnu fie lăudat frate! domnu fie lăudat frate că a lucrat prin duhu său la inima dvs, şi dvs v-aţi umilit inima şi aţi răspuns la apelurile şi îndemnurile duhului său, şi acum faceţi această frumoasă mărturisire publică de pocăinţă cu autocaracterizare, şi vă mărturisiţi public în faţa lu tuturor mândria şi păcatele de care vă iera cuprinsă inima, să ştiţi că vă admirăm mult frate pt curaju şi determinarea dvs în lupta cu păcatu, şi ne rugăm pt dvs ca să vă dea domnu putere să duceţi până la capăt şi cu toată umilinţa, cu frică şi cutremur lucrarea aceasta de curăţire a inimii care vă desparte pe dvs de scumpu nostru mântuitor

  ps. da să ştiţi că nu ne aşteptam deloc de la dvs să gândiţi aşa despre ceilanţi oameni, care toţi ie totuşi dupe chipu şi asemănare lu dl dumnezeu

  Dar te inseli baietas,si cred ca ar trebui sa te doara.

  da, iarăşi aveţi dreptate, de durut îl doare şi încă tare, mai ales în spate! da dvs nu simţiţi nimik? nu? nicio furnicătură măcar, fro amorţeală cât de mică acolo care să indice ceva totuşi? cum ? nu! ce ziceţi? că prostia nici nu doare şi că ie şi gratis… am înţeles acuma :sidefrown:

  Nu mi-as dori sa am in cap nici macar 0,000001 din ce are un clovn sub scoarta cerebrala.

  staţi liniştit iubite frate lucy ( putem să vă zicem pe numele dvs mic, nu? nu vă supăraţi, nu?), nu ie niciun pericol în cazu dvs, cu un neuron vă situaţi cu siguranţă şi-ntodeauna cu mult supt pragu ăla de 0,000001, puteţii să-i adăugaţi liniştit încă fro 4-5 zerouri în plus, şi tot nu ie niciun pericol; ce ziceţi? că unde să i le adăugaţi? dak înainte de virgulă sau după?!?!?! ie tot una în cazu dvs frate, unde vreţi dvs, tot aia ie, nu sunteţi în nicio primejdie

  Asemenea roboti vor fi scosi pe piata cat de curand de catre japonezi,asa ca stai calm.

  frate, da credeţi că cât sunt de performanţi japonejii ăştia, o să fie în stare să scoată frodată şi nişte roboţi aşa de performanţi care să funcţioneze pe bază de mană în loc de baterii, şi care să ştie să yboare şi să cânte? ştiţi ne gândeam la modele d-alea mai performante cu şase aripi :angel:

  Deocamdata tot ce a dovedit jungla este ca stie sa vorbeasca porcos,sa faca copy & paste de pe paginile unde i se scurg lui ochii,sa caute persoane de pe forum si sa le sparga la cate unul contul de la yahoo sau sa caute pe facebook perfil si fotografii

  da nu i-a mers deloc cu dvs! cu dvs n-avem nicio fotografie, dak vă rugăm noi frumos ne puneţi o fotografie color cu dvs în mărime naturală, din faţă şi din spate, şi să ne puneţi şi perfilu dvs, chiar dak nu ştim ce ie ăla, aduce un pic la nume cu detergentu parcă, da dak îl puneţi şi-l vedm poate ne dăm seama ce-aţi vrut dvs să ziceţi când supt inspiraţie fiind aţi folosit cuvântu ăsta în solia dvs, care sigur ie frun neologism împrumutat din limba îngerilor :cyclops:

  .Sunteti atat de deformati si degradati ca nici macar nu mai sunteti in stare sa deosebiti binele de rau,ati pierdut valorile.

  ehee, frate maimuţa, dvs vorbiţi cu bătaie f lungă, sunteţi deosebit de suptil, bateţi şaua să priceapă dl iehova! adik insinuaţi dvs aşa mai cu suptînţeles că dl adam şi cu dna ieva când iera iei în grădina aia mare a lu dl dumnezeu, şi nu ştia să deosebească binele şi rău, iei iera de fapt din cauză că iera atât de deformaţi şi degradaţi că nu mai iera în stare, şi că de fapt iei iera nişte modele mai ieşuate a lu dl iehova, aha, gata am înţeles acuma, foarte tare frate! foarte tare! cool! :yes: :yes:

  Rasa umana ar disparea in timp record daca perpetuarea ei ar tine de voi.

  aşa ar fi frate, aşa s-ar întâmpla cu siguranţă, da noi vă avem pe dvs iubite frate! ne bazăm pe dvs să refacem rasa aia la loc, chiar dak dvs ieraţi odată doar firs monkey acuma sunteţi cu siguranţă ultima maimuţă vorbitoare şi dotată cu unicitatea unicului neuron din dotare, îă mulţumim domnului zi şi noapte că perpetuarea rasei umane mai departe ie asigurată prin mila şi purtarea sa de grije prin dvs umilu instrument al dânsului :male:

  Jalnic,dureros si infiorator!

  aşa zicem şi noi; o să ne rugăm pt dvs în continuare să vedem ce se mai poate face, ştiţi dvs .. nădăjduind împotriva oricărei nădejdi 😎

 29. phil says:

  „staţi liniştit iubite frate lucy ”
  Samsoane, sugerezi ca e vorba de „CEL MAI MARE EVANGHELIST IN VIATA DIN LUME DIN ROMANIA” ?

 30. Un strain says:

  phil

  Stai linistit fratioare,nu aveti voi onoarea sa-l aveti aici pe Lucian C.

  Lucy,este doar numele unei maimute de silicon si par de capra pe care au facut-o baietii de la „science” din cateva oase de urangutan.Iar baietii de la oxigen science au ramas doar cu obsesia si repeta la infinit numele muntuitorului lor.

 31. Amun says:

  A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, o savarina atat de dulce ca cine o data o gusta toata viata ii schimba si devenea dependent. Savarina respectiva avea puteri magice si desi nu se compara cu acadeaua lu nenea Amun care e gratis, cei care plateau pretul pentru savarina deveneau posesorii celui mai mare si teribil secret din lume si aveau ca bonus un bilet de intrare in lumea urmatoare. In loc sa se concentreze insa asupra biletului ei, aidoma vrabiutelor se adunau prin copaci si incepeau sa amuze trecatori cu „trilurile” lor despre savarina minunata. Adesea insa ei uitau de savarina si comentau mai mult viata trecatorilor care nu gustasera din savarina. In concluzie si …. si cu banu luat….Dar despre asta intr-o povestire urmatoare, Noapte buna copii !

 32. jean says:

  @Un strain

  cica….”Stai linistit fratioare,nu aveti voi onoarea sa-l aveti aici pe Lucian C.”

  Personal nu imi doresc aceasta „onoare”. Sa stea omu cit mai departe de mine. Imi pare rau de cei care sunt intoxicati de manipularea lui zilele astea. Is curios acu ce carti plagiaza(a se vedea Galileanul) si ce noi experiente mai inventeaza. Nu ar fi rau daca LC ar scrie scenarii de telenovele.
  Nu exista cineva care sa aiba mai multe de zis decit LC?

  P.S. ….de Secu nu mai pomenesc…..

 33. ianis says:

  Straine

  Bine ai revenit. Aveam (si avem) nevoie de indivizi ca tine ca sa ne trezim la realitate, in caz ca am uitat-o, cu privire la concentratia subunitara de neuroni pe cap de credincios.

  Asa ca, da-i inainte la cat mai multe postari. Samson va fi multumit pentru varietatea din meniu.

 34. claudiu says:

  Edi
  Am regasit intr-un video, unde ai un rol important, urmatoarea afirmatie: “Eu sunt barbat normal dar nu simt nicio atractie fata de o alta femeie, alta decat sotia mea.” – citat aproximativ.

  Instinctele nu se pot educa ci doar infrana. Pot sa merg pe strada, sa vad o femeie imbracata sumar si ceva in mine sa se aprinda. In momentul acela intervine autoeducatia impusa de regulile societatii si de regulile culturale in care ale spatiului unde traiesc. Stii foarte bine ca nu-i “moral” dupa standardele actuale ale civilizatiei sa ii propui acelei femei infaptuirea unui act sexual. De asemenea, in contextul aceleiasi societati, i-ai promis sotiei tale ca ii vei fi devotat si numai al ei. Aceste motive sunt suficiente pentru inhibarea instinctului, a ceea ce esti, si poti merge mai departe. Daca o femeie frumoasa nu starneste nimic in mintea unui barbat, s-ar putea ca lucrurile sa nu fie tocmai normale, chiar si numai la nivel declarativ. Si nu ma refer la a-ti imagina infaptuirea deja a actului sexual ci “scanarea” aceea tipic barbateasca din cap pana in picioare pe care nu o faci premeditat ci pur si simplu este acolo.
  Toate aceste oprelisti “morale” sunt concepte culturale mostenite si insusite de catre individul uman, dar nu cred ca un instinct poate fi auto-educat ci poate doar infranat.

  Poti sa-mi raspunzi te rog? Multumesc!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: