A venit decretul duminical

Adventistii pot sa doarma linistiti. Noul papa nu va avea timp de ei.

 Atunci cand fostii mei enoriasi din Atlanta au fugit “la munti”, au aratat lui Big Brother, orcine ar fi acesta, ca Adventistii nu sunt periculosi, ca sunt cobai docili (Operation Whitecoat vine in minte) in experimente sociale sinistre, ca eschtologia lor poate fi un instrument perfect de manipulare in mainile unui evanghelist harismatic.

 Intrucat ne asteptam ca dezastrul sa devina norma intr-o istorie care continua in ciuda predictiilor lui Fukuyama, este important pentru putere sa anticipeze si sa previna reactiile gloatei. Teologiile apocaliptice sunt bune atunci cand nu sunt militante, pentru ca reprezinta mecanismul perfect de panic-control. In era miscarilor “occupy”, “occupy mountains” este diversiunea perfecta.

 Acestea fiind spuse, consider ca ultima miscare a papei este un semn al vremii. Ceea ce vedem in jurul nostru este cristalizarea unei noi forme de putere fara precedent in istorie. Multiculturalismul si dreptul minoritatilor este parte din ideologia noii puteri, asa ca nu va exista nici o persecutie pentru sabat sau criminalizarea unei confesiuni. Religia va juca insa un rol esential, si daca papa va sta in capul mesei alaturi de presedinte, cateii vor putea sa manance farmiturile de sub masa, si sunt multe faramituri delicioase sub masa stapanilor. Vreau sa spun ca liderii minoritatilor isi au locul lor in noua schema.

 Decretul duminical este un mit, dar miturile pot contine adevaruri adanci pentru care nu avem inca un sistem conceptual de referinta. Eschatologia pionerilor contine intuitia unei noi forme de putere in care democratia parlamentara devine instrument represiv si religia este ideologia ei. Din acest punct de vedere raman un admirator al lui John Andrews si Uriah Smith si adeptul unei paradigme demitologizate a Marii Lupte. Geniul pionerilor este viziunea unui viitor in care lagarul de concentrare si asezarea unor clase intregi inafara drepturilor civile, sau a dreptului la viata, este partea umbrita a programelor umanitare, ecologice sau evanghelistice globale. Alegerea noului papa va fi cu siguranta un pas inainte in aceasta directie.

 Pionerii au avut dreptate atunci cand au intuit ca un astfel de sistem i-ar condamna pe unii ca ei la statutul de homo sacer, omul scos inafara societatii care poate fi ucis dar nu adus ca jertfa. Dar pionerii sunt morti. Urmasii lor sunt parte din sistem. Vor exista multi homo sacer si multi inamici publici in secolul care vine, dar Adventistii nu vor fi printre ei.

33 Responses to A venit decretul duminical

 1. poli-flame says:

  Vezi? D-aia ii enervezi tu pe fratii tai adventisti. Zici ca vine decretu’, da’ nu-i ala, si nu adventistii sint in schema. Tz, tz, tz 🙂

 2. poli-flame says:

  Bine, ei ignora ca fac cu eschatologia iudeo-centrica a lui Daniel exact ce faci tu cu milenarismul adventist al pionierilor – distilare pina la concentratii, cum sa sic, homeopatice 😉

 3. poli-flame says:

  Si da, paradoxul distilare – concentratie homeopatica e asumat 😀

 4. Leo says:

  Edi,

  ma intreb cat o sa te mai suporte ILuminatii? 1º daca te dau afara, atrag atentia celor vigilenti si cu semne de intrebare in cap iar somnorosii(fratiorii, copilasii,idiotii, etc) vor zice ca bine ti-au facut 2º ramane a 2a varianta cu reducerea lefii+reeducare ptr tine si popularitate si pacea domnului ptr. IL.
  deci: nu fi prea militant…un cap in gura un sut in kur-distan! suficient.

 5. george says:

  Măi Edi! Până la urmă, de ce nu pleci tu din Biserică să ne lași odată în pace cu prostiile tale? Și așa nu te mai regăsești printre noi!
  Adevărul este că, bătrân cum ești, rămâi fără pâine dacă pleci… Deci, îți vei bate joc de noi până ieși la pensie, ca să nu mori de foame, apoi, cu sacii în căruță, poți dormi liniștit, până la judecată… Atunci abia vei înțelege cât ești de prost… dar va fi târziu…

  Biserica din târgul cu proşti

  În târgul cu proşti au zi de-nchinare,
  O zi ce-au ales-o aşa cum au vrut…
  Se-mbracă frumos când e sărbătoare
  Şi strigă la Domnul cât pot ei de mult.

  Ei strigă, crezând că Domnul ascultă
  A lor rugăciune rostită de zor,
  Dar nimeni nu vrea ascultare s-aducă
  Poruncii ce poate schimba viaţa lor.

  De mare încredere-n Târgul Prostiei
  Se bucură preoţii cei mai vestiţi.
  În ei se încred, în ciuda soliei,
  Toţi proştii din târg, de parcă-s orbiţi.

  Ori nu vor să vadă, ori nici că le pasă
  Că sunt înşelaţi de învăţători…
  În loc să-i conducă la Tatăl acasă,
  Aceştia-i conduc spre nimicitor.

 6. george says:

  Biserica din târgul cu proşti

  În târgul cu proşti au zi de-nchinare,
  O zi ce-au ales-o aşa cum au vrut…
  Se-mbracă frumos când e sărbătoare
  Şi strigă la Domnul cât pot ei de mult.

  Ei strigă, crezând că Domnul ascultă
  A lor rugăciune rostită de zor,
  Dar nimeni nu vrea ascultare s-aducă
  Poruncii ce poate schimba viaţa lor.

  De mare încredere-n Târgul Prostiei
  Se bucură preoţii cei mai vestiţi.
  În ei se încred, în ciuda soliei,
  Toţi proştii din târg, de parcă-s orbiţi.

  Ori nu vor să vadă, ori nici că le pasă
  Că sunt înşelaţi de învăţători…
  În loc să-i conducă la Tatăl acasă,
  Aceştia-i conduc spre nimicitor.

 7. Leo says:

  george,

  de ce te repeti? esti cumva balbait? ori te-a parasit duhul sfant?

 8. eddieconst says:

  Nu George, nu ai inteles.

  Scopul nostru este sa scoatem biserica din mana prostilor si smecherilor cu licenta. Dupa aceea ne vom ocupa si de reeducarea ta. Apropos, sunt foarte optimist cu privire la viitorul meu si nu intentionez sa parasesc lucrarea. Eu definesc adventismul contemporan, asa ca nu ma intereseaza daca ma regasesc in voi, targul lui Lapusneanu.

  Daca ai fi la fel de confident ne-ai arata si noua o fata. Sobolanii si gandacii se ascund cand se aprinde lumina.

 9. cerchez says:

  Dragă frate Edy,
  „De ce să se plîngă omul cît trăiește? Mai bine să se plîngă pentru păcatele lui!”

 10. sam-sony says:

  #5 | fratele george
  Măi Edi! ….
  …..cât ești de prost……..

  #8 |fratele edi
  ne vom ocupa si de reeducarea ta

  ARBEIT!!

  Dar cu cristache luciano ce vati face?

  „Daca ai fi la fel de confident ne-ai arata si noua o fata”
  Mai bine nuuu!

  Fratele edi:

  „Decretul duminical este un mit”

  Sau o PROSTIE?
  De ce frate edi dai dumneata interpretari care nu- si au locul in cazul unei formulari expresis verbis?
  Decretul duminical e decretul duminical, nu e rig veda!
  Acuma ce sa faci si dta, esti prea destept{nu cum a zis fratele mai sus, deh era si el la suparare} sa mai crezi prostii d astea, dar nici nu ai onestitatea intelectuala sa admiti ca „pionierii” au spus tampenii.
  Cand ma gandesc ce premise are ideologia dtale nu stiu cine merita titlul de pessimus sophista dta sau cristache. Oricum te bati cu el pt primul loc. De asta poti fi sigur.

 11. Richard says:

  vedeti ?

  Reactia acestui george este paradigmatica si emblematica pt majoritatea adventistilor !!! Gloata de retrograzi, fricosi si supusi. Nu isi pun probleme, nu isi ridica intrebari. Nu vad ca lumea din jurul lor nu se reduce la prostiile lor metafizice si infantilizante… Ma opresc aici inainte sa scriu chiar ce gandesc…

  have a nice day

 12. NIMENI says:

  #5 | Written by george

  Ai face bine sa reciti poezia asta sambata la scoala de sabat, acolo face sens si se potriveste de minune.

 13. daniela says:

  draga George,
  tu esti autorul poeziei sau ai plagiat-o?
  daca tu ai faurit-o esti pe drumul cel bun frate, daca nu, vai de capul celui care a debitat-o.
  mai scrie george, mai scrie… in vaduri ape repezi curg si vuiet dau in cale, iar plopi in umedul amurg doinesc eterna jaleeeeee…….

 14. ediorgu says:

  Articolul e bun, dar comentariul 8 m-a dat pe spate:
  „Scopul nostru este sa scoatem biserica din mana prostilor si smecherilor cu licenta” – pe cine să scoateți? V-ati întrebat daca vrea cineva să fie scos de acolo? Edi, Orwell zicea, citez aproximativ, că la un anumit punct, maselor li se poate acorda chiar și libertate de gândire, pentru că oricum nu mai știu să gândească, dacă au fost conduse cum trebuie pâna atunci.
  „Eu definesc adventismul contemporan” – what you’ve been smoking, bro? Mă rog, tot amicul Orwell zicea ca dacă vrei să guvernezi, trebuie să fii capabil să-ți anihilezi simțul realității…
  „Ne vom ocupa si de reeducarea ta” – Uau – asta e o replică a la O’Brian, ca sa rămânem pe tema 1984…

 15. Eddie,
  Scuze de intruziunea (că aşa pare) mea. Pe acest site am găsit forme de gândire acceptabile într-o vreme, acu vre-o 2 – 3 ani dar acum se practică un limbaj groaznic. Nu pot să cred. Acum nu mai frecventez nici o biserică, dar când frecventam, la noi nu am auzit în 4 – 5 ani măcar o dată folosirea cuvântului „prost”! Nici nu-mi vine să cred că mă aflu pe un site creştin. Nu-s obişnuit absolut de loc cu asemenea limbaj. Şi pare că nici nu are măcar un scop. Pare că discută nişte ţaţe, vara la ţară, seara după venirea de la câmp ca să-şi mai descarce năduful greutăţilor zilei ce tocmai trecuse. Măcar dac-ai învăţa ceva după asemenea discuţii ţi-ai mai călca pe inimă şi ai suferi deoarece măcar ai o cauză, o motivare, dar aşa, fără nici un scop … ?

 16. alexa says:

  geniala faza cu occupy mountains :-). sincer, nu m as fi gandit niciodata la delirul fugitului la munti in termenii astia!

 17. ediorgu says:

  @ alexa – si mai geniala e faza cu „OCCUPY CHURCH” – nu m-as fi gandit niciodata la delirul reformarii bisericii in termenii aia cu „biserica are nevoie de atei care cred in ceva, etc” + preluarea puterii si reeducarea adversarilor de la comentariul 8.

 18. marcu says:

  Dupa parerea mea,este ca daca fiecare dintre dumneavoastra ar merge sa cerceteze nasterea religiei adventiste in lumina Evangheliei si-ar da seama ca originea si identitatea lor o gasiti la 2 tes.2 7-12.

 19. Norbert says:

  Edy ai perfecta dreptate.
  George dute la piata si cumpara legume baterii apa si marshh la munte cauta o coliba cumpara un telefon via satelit si sunal pe david gates!!!
  Biserika cel mai mare Business ce poate exista plus asociatia oamenilor de afaceri pocaiti(jajajajaj) mafia!!!!
  Manipulare prin frika asta a fost mereu
  Zecimea e interesul.
  Totul se invarte in jurul banilor si puterii!!!!

 20. Norbert says:

  Constantine dute pe alta pagina
  Sau da un fir la george si marshh la munte

 21. Norbert says:

  Si pt altii sa va intereseze evanghelia lui Isus nu apocalipsa si sfarsitul sau papam americano
  Dragostea fata de aproapele tau!!!!!!
  Nu interese si combinatii

 22. Norbert, am înţeles ce spui. Să trăiţi! Mă duc la munte! Nu sunt adventist şi nici nu voi fi vre-odată! Dar pentru aceea tot o să mă duc la munte! Nu mă duc la George pentru că sunt liber! Liber cu adevărat! Nu mai frecventez nici o denominaţiune sau adunare sau biserică! Dar e vorba de un oarecare respect de sine sau unul pentru altul. Exprimarea pare că nu sugerează aşa ceva. Dar poate că aveţi voi felul acesta de exprimare şi îl consideraţi o formă de comunicare amicală.

 23. sav says:

  Edi ,faceti misto de Profetul vostru ma ,chiar nu mai vine decretul ,Adventisti il asteapta au facut miopie la ochi decid tot il urmaresc pe papa,ea acuma il da, nui mai tine frate in stres,

 24. Blades Steel says:

  baieti,nu va inselati singuri batjocorind profetiile caci inainte sa vina decretul duminical trebuie sa se imlineasca cea din 2 timotei capit.3 cu vers.1-7.”sa sti ca in ZILELE DIN URMA vor fi vremuri grele.caci oameni vor fi iubitori de bani,laudarosi,TRUFASI,HULITORI,NEASCULTATORI DE PARINTI,nemultumitori,FARA EVLAVIE,fara dragoste fireasca,neanduplecati,CLEVETITORI,neanfranati,neanblanziti,,neiubitori de bine,vanzatori,OBRAZNICI,INGANFATI,IUBITORI MAI MULT DE PLACERI DECAT IUBITORI DE DUMNEZEU,AVAND DOAR O FORMA DE EVLAVIE,…….pentru ca un decret sa fie dat mai intai trebuie creat mediul lui de viata .orce adventist studios ce umbla cu Dumnezeu stie acest lucru pacat insa ca tocmai voi va straduiti sa impliniti lucrurile predecesoare decretului duminical.stau si ma intreb ce atitudine o sa aveti cand se va implini si aceasta profetie din apocalips 13 vers.14 .ma rog lui Dumnezeu sa va trezeasca la lumina Lui

 25. Ianis says:

  Da, e clar, profetiile se implinesc sub ochii nostri. Mai ales cea rostita de fratele Ted cu biserica persecutata de Satana.
  Fugiti la munti, luati-va iPhonurile, iPadurile si ce i-uri mai aveti si scapati-va pielea.

 26. Fugiti la munti, luati-va iPhonurile, iPadurile si ce i-uri mai aveti si scapati-va pielea.

  Papa e iezuit, se stie ca iezuitii au inventat teoria evolutiei/big-bang ca arma impotriva Sabatului. Insa, ma intreb, sa fugim la munit ca Rahela cu idolii sub sa? Ultima oara cand am verificat, satelitii
  trimeteau semnale de undeva unde nu exista sabatul de la apus la apus. Apoi si provaiderele astea ne plimba prin tot felul de zone de timp intr-o nano-secunda ca de multe ori nu poti sa asculti o predica fara sa calci sabatul undeva in lume. Satana ne ataca in mod subtil.

 27. constantinescu mercenar catolic iezuit tu nu esti pentru adevar esti o vulpe intre gaini numai deranj ai facut cu timpeniile pe care le ai prezentat si vinovati sunt toti aceia care ti au dat apa la moara

 28. ge2oana says:

  Si eu, si eu, si eu….

  Mergator rapid, marsh la kkt !

 29. ge2oana says:

  Va mai aduceti aminte de …..”Mercenara ” din postarile de la „oameni si perspective” & Oxigen !!??

  Eu da, eu da, eu da…..

  Ehehehe, vezi tu, Edi, diaspora , mai ales aia rapida, adica aia de pe la Gadea (Titi), iese la interval si te arde !!!

  Cunostem , stim , am auzit, ba mai mult, dincolo de nickname is nume si ID, le cunostem si fetzele si poponetzele cu care fac oua sulfuroase.

  Shabat fereicit pt. cei care nu -s vinovati ca nu i-au dat apa la moara lu´ Edi !!

  Traiasca Ted Wilson si toata GC !!

 30. ge2oana,

  Tu nu vezi ca asta’i beat? a scapat si el 5 minute de la masuta cu nisip si sa imbatat.

 31. ge2oana says:

  ER, ai dreptate !!

 32. Oana,

  Ce tare e baietasul, o sa fie un bun businessman. Probabil era prea beat de „duhul sfant”.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: