Violenta care mantuieste

11 Responses to Violenta care mantuieste

 1. Criticul metamodernist says:

  Polohronu,
  Ca tot s-a deschis capitolul asta legat de violenta, iata o tendinta ingrijoratoare in randul unor membrii ai guvernului Netanyahu,care se joaca cu fascismul.Este vorba de a lansa in spatiul public ideea criminalizarii prozelitismului crestin.Multe secte evanghelice printre care si adventistii incearca sa converteasca evreii la Crestinism.Aceasta a provocat mania unor rabini care evident ca nu doresc sa isi piarda enoriasii.Prin urmare, au cerut criminalizarea activitatii misionarilor .

  https://news.yahoo.com/israeli-leader-halts-bill-against-231917135.html
  Ce este de neexplicat in toata treaba asta este atitudinea masochista a cultelor evanghelice care continua sa se identifice cu Israelul ,desi evreii ii privesc:
  1. de sus („sectele neo-protestante americane nu sunt decat o imitatie kitsch a Iudaismului”).
  2. cu suspiciune („ce or dori evanghelicii astia–oare incearca sa ne converteasca la Crestinism??)
  3. Oportunism („continuati sa faceti donatii pentru ca evreii sa se intoarca in Israel desi noi ,evreii ,nu avem de gand sa il acceptam pe Yeshua ca Messia”).
  4. teama sau ostilitate (avand in vedere convertirea fortata a evreilor la Crestinism in secolele trecute ,nici nu ma mira asta)–„astia doresc sa ne distruga poporul prin asimilare ,prin convertire la Crestinism”).

  https://www.city-journal.org/html/why-don%E2%80%99t-jews-christians-who-them-13068.html

  Tendinta evanghelicilor americani in a copia obiceiurile evreiesti e o insulta la adresa evreilor.Practic mesajul evanghelicilor e :”noi v-am inlocuit ,avem ceva mai bun decat voi si acum va luam si obiceiurile”.Macar daca se converteau la Iudaism.

  Kitsch evanghelic:
  https://amp.theguardian.com/commentisfree/belief/2011/feb/17/evangelical-christians-jewish-customs-judaism

 2. Criticul metamodernist says:

  De ce Carl Schmitt nu poate fi ignorat atat de usor :

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Concept_of_the_Political

  si cireasa de pe tort:

  „significant concepts of the modern theory of the state are secularized theological concepts”

 3. Criticul metamodernist says:

  Originea biblica a conceptelor politicii actuale:

 4. Criticul metamodernist says:

  Leo Strauss ,mentorul lui Carl Schmitt (cel care a pus bazele legale ale Nazismului) ,a fost un evreu care s-a inspirat din conceptele teologice ale Vechiului Testament pentru a cladi sistemul teologico-politic Nazist).Dupa istoricul evreu-german William/Wilhelm H.F. Altman, Leo strauss a fost ” teoreticianul secret al Nazismului.”

  https://ndpr.nd.edu/reviews/the-german-stranger-leo-strauss-and-national-socialism/

  Eu am spus de mult timp o chestie, ca daca nazistii nu ar fi exterminat evreii, partidul nazist ar fi fost plin de evrei.

 5. polihronu says:

  Ești sigur că nu Platon i-a învățat și pe Moise, și pe Strauss ce și cum?

 6. Criticul metamodernist says:

  Polihronu,

  „Ești sigur că nu Platon i-a învățat și pe Moise, și pe Strauss ce și cum?”
  Nu neg ca este posibila confluenta culturilor insa daca vorbim de mentalitatea asta exclusivista ,tribala, as spune ca nu provine de la Platon.Este mai curand o relicva a mentalitatilor oamenilor desertului ,unde identificarea cu propriul trib (etnocentrismu) a fost incorporata in religia iudaica.Partea proasta este ca acest tribalism iudaic al „poporului ales” a fost transferat si altor religii sau natii ,inspirand ideile fasciste, evanghelice islamiste,ortodoxe, etc.
  Insusi ideea de „stat national ” (legionar )isi are originea in tribalismul iudaic.Daca iti amintesti, acuzatia ortodocsilor fundamentalisti din Romania , fata de cultele neoprotestante si greco-catolici era ca „dezbina unitatea neamului”–o ideea pe care ortodocsii au preluat-o din tribalismul iudaic.

 7. polihronu says:

  O să mai scriu despre asta. Pînă una-alta, merită subliniat că nu toți evreii au optat pentru trib – dimpotrivă. Că adevăratul trib e în interiorul tribului – mai ales cînd se izolează de trib (monahii se vor monarhi). Și că fascinul poveștii e în imperialismul apocaliptic (universalismul cel mai acerb).

 8. Criticul metamodernist says:

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: