Logos 80 – Intelepciunea Sarpelui

73 Responses to Logos 80 – Intelepciunea Sarpelui

 1. K-troll says:

  @ EC

  Inca o serie de intrebari:

  1. Adam e primul om, intaiul nascut sau mai sunt si alti oameni. Ce credeau evreii, de fapt? Sincer n’am inteles ce anume sustineti: existau o multime de oameni, dar Adam era primul nascut al cui? A venit vreun zeu si s’a pui printre oameni si de aici e Adam primogenitura? Oricat incerc sa’mi lamuresc lucrurile astea nu reusesc.
  2. Ziceti, pe la 14:20, ca oamenii sunt iudeii, si ceilalti sunt suboameni. Sunteti sigur ca nu cititi cumva Lupta lui? Adica niste argumente pentru astfel de afirmatii nu sunt necesare?
  3. Ziceti, pe la 15:55, ca pe antici nu’i intereseaza problema vointei si a libertatii, ci cea a ascultarii. Nu sunt corelative?
  4. Imediat dupa, la 16:15, ziceti ca nu exista individ, ci familie, neam, popor. Nici o astfel de afirmatie nu are nevoie de argumente? Pentru ca tot ce urmeaza e bazat pe acceptarea adevarului unor astfel de afirmatii. Sau argumentul e ex cathedra? Sau stupidul crede si nu in treba?

  Ar mai fi, mai ales o discutie serioasa despre imprejurarea de a fi inteles corect concluziile studiului din Nature, da’ ma opresc la astea, deocamdata.

 2. BEBE says:

  Emma,

  – eu vorbesc de amvoanele crestine, azs de exemplu. Daca iesim de aici s-a terminat; vorbim altceva nu de Isus si nici de dumnezeul bibliei

  “Si de ce se pune accent pe iubirea aproapelui ?
  Atat timp cat “iubirea” nu este atributul lui dumnezeu, nu se regaseste in mit, nici macar in moralitatea omului Isus.”

  Iubirea pentru aproapele ne face superiori oricarui zeu. Este probabil cel mai inteligent sentiment care ne diferentiaza de toate vietatile si care a produs schimbari in chimia creerului.

  NIMENI

  Eu datorez mult acestui site, blog ,s-au ce o fi el. De aici am invatat ca trebuie sa intreb cand un stiu si sa-mi spun parerea fara teama. Tu ai facut cateva afirmatii andreptatite, dar nu sincere .

  – De ce trebuie sa cultivam an sec. XXI cultura evraica s-au cea a sec XIX cu pretentia de a fi “ credinta data sfintilor o data pentru totdeauna” cand spui ca

  “ lumea lui Pavel este o lume reala pentru el, o lume adevarata in care el crede fara nici un pic de indoiala. Pentru greci asta era nebunie. Grecii il vad pe Pavel un nebun care predica aberatii, basme evreiesti. Un argument biblic de genul Isus a inviat este un argument care trbuie cercetat si nu crezut. De ce? Fiindca grecii vor dovezi si fiindca sunt dovezi ale existentei lui Isus ce vin si din surse istorice nu numai religioase. Iosiv Flaviu face referire de cel putin trei ori la Isus in cartea lui Antichitati Iudaice. Sa negi existanta istorica a lui Isus nu este cel mai intelept lucru….”
  Se pare ca i-au fost atribuite lui Iosif Flaviu aceste afirmatii dar Pavel era cel mai in masura sa ne spuna ca Isus a existat, nu o face. Alt scriitor contemporan cu Isus/un-i frumos ce zic dar a-mi scapa numele/care a ancercat la esenieni, apoi ca ucenic a lui ioan botezatorul si la farisei dar, nu mentioneaza nimic de isus.
  “Rationamentul si credinta sunt antagonice.”
  Ai dreptate . Sunt doua materii, doua subiecte de studiu pe care nu le poate preda acelasi profesor.
  -“ Orice om traieste in cel putin doua lumi paralele; una cea reala care tine de realitatile inconjuratoare si una imaginara ce tine de dorinte si simtaminte, de vise si iluzii de credinte. Asta este adevarul. “

  -Lumea credintelor este o lume de spaime si frica si nu este sinónima cu lumea dorintelor , simtamintelor , viselor si iluziilor pentru o viata mai buna si mai fericita.

  Nu va anvat eu pe voi. Am ales o cale si nu sant sigur, sunt mai linistit, ma simt bine.

 3. emma says:

  „In lumea ciudata a mecanicii, care descrie actiunile la nivel subatomic, fluctuatiile aleatorii pot produce materie si energie din nimic. „Fluctuatiile care apar in mecanica cuantica pot produce universuri”, spune si astronomul Seth Shostak de la proiectul SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute)”

  http://www.yoda.ro/stiinta/dumnezeu-nu-exista-declaratia-soc-facuta-in-america.html

 4. NIMENI says:

  BEBE

  Imi cer scuze este vina mea. Se intampla des sa scriu ceva si sa se inteleaga altceva. Uite cand eu spun ca lumea lui Pavel este una reala, o spun sincer. Eu nu spun nici ca asta este credinta data sfintilor odata pentru totdeauna si nici nu spun ca trebuie cultivata cultura evreilor. Eu spun ca lumea lui Pavel este reala asa cum adventismul este real, fie ca imi place asta sau nu. Cand spun ca pentru greci crucea pe care o predica Pavel era o nebunie spun de fapt ca este acelasi argument crestin (Isus a inviat) adus ateilor pe care acestia (ateii) il cred o nebunie. De ce trebuie cultivat iudaismul, crestinismul, adventismul si celelalte culturi religioase nu stiu. Imi dau doar o parere care nu am pretentia de a fi adevarata; „Cred, ca in lume sunt foatre multi lenesi care nu vor sa munceasca si pe acesti paraziti ii numeste indirect Edi ichneumonidae. Ei sunt cauza tuturor cauzelor si fara ei limea ar fi mult mai buna. Nu sar inmulti nici prostia si nici cotizantii care ajuta la reproducerea si dezvoltarea acestui parazitism sufocant.”  Unul din scriitorii contemporani cu Isus a fost Filo din Alexandria care nu il mentioneaza pe Isus cu tote ca el scrie despre religia iudaica si are comentarii cu privire la Scriptura Iudaica. Scrierile de la cumran, care apartin unei secte contemporane lui Isus (esenieni), nu il mentioneaza nici ele pe Isus. Nici pentru Pavel nu este obligatoriu sa relateze ca sa intalnit cu Isus sau ca la vazut fiindca este posibil sa nul fi vazut niciodata. Lumea credintelor nu este o lume a spaimei pentru cei ce cred. Pentruca ei o numesc fericita nadejde……..

 5. NIMENI says:

  #8 | Written by lumi paralele, realitati imaginare
  Am fist sigur ca dau si de dobitoci ca tine pe care sal doara lenea din el. SMD

 6. emma says:

  lumi paralele……

  da, acum vad si eu ce-a declarat de fapt respectivul

  http://www.space.com/16281-big-bang-god-intervention-science.html

 7. BEBE says:

  „Vreau sa zic,daca avem doua lumi, una este creata de mintea umana iar cealata este materiala , o simtim, o traim noi muritori, care a fost creata din nimic , nu stim cum si nici cine, dar suntem aici.

  -Lumea lui Pavel- ma refeream la cea a imaginatiei, cea care creaza dumnezei cea care se numeste credinta.”

  Te intrebam unde a fost mutat Enoh sa nu guste moartea. Daca recunosti ca Pavel a fost considerat nebun atunci, si acum, tot nebun a ramas cu s-au fara cruce.

  Daca Isus ma iubeste si pe mine ca pe Toma, trebuia sa-l inspire pe Pavel sa spuna ca s-au cunoscut ca uite mi-am pierdut credinta.

  CJ tu ai fost printre cei ce mi-au urat bun venit pe O2. Te salut!

  Daca si NIMENI recunoaste ca nu este anteles cateodata, eu sunt multumit ca nu ma dati afara la cate prostii spun

  Ma pun cu burta pe carte -plotonere Nae Chioru.

 8. NIMENI says:

  CJ
  Uite ca tia scos comentariul, da pentruca eu stiu ca tot citesti zic;
  Ce te deranjeaza ca ma consider intelept singur? O spui de parca sunt singurul deplasat de aici?
  Mai sunt destui dar nu ai remarcat tu astau si nu au mai intrat aici de ceva vreme, cica e vacanta. Si daca tot e lipsa de intelepti licentiati acum lasane sa ne facem si noi un pic de reclama, ce tia venit?
  Apropo de unde ai scos tu chestia asta ca eu vreau sai fac vreun serviciu lui Edi? Ba dimpotriva nu vreau. Cu Edi nu e decat o singura cale; „To be fair and balance”.

  Si eu zic la fel, bine ca nu am mai folosit expresii de astea hilare sa moara careva.
  CJ da tu de cand esti asa ofticat ca am atacat pe lenesi (pastori)? Din cate stiu eu tu nu faci parte din tagma preoteasca. Doar nu tea hirotonit si pe tine intre timp?

 9. emma says:

  We love accommodationism

  „Oricine vede ce pari a fi. Putini simt cum esti.”

  Niccolo Machiavelli despre aparente si realitate

 10. NIMENI says:

  #9 | Written by emma

  Emma

  Aici nu este vorba de adaptare. Nici macar nu sa zis ca cineva incearca vreun compromis la punctele de vedere ale cuiva. Si nici de lumile paralele pe care zici; „acum am inteles despre ce era vorba.”  Nu.
  Uite o sa folosesc un exemplu foarte controversat ca sa intelegi despre ce  idee era vorba. ” Niciunul dintre noi, baieti sau fete nu ne-am casatorit cu persoana cu care noi am dorito cel mai mult. Toti care au citit carti in copilarie, au vizionanat filme in adolescenta si au rasfoit reviste mondene sexi ori porno, a visat la un personaj de legenda care sai fie partener. Toate acestea au fost iluziile unei lumi traite dar neimplinite. In realitate toti neam casatorit cu cine nu vroiam sa ne casatorim. Realitatea din spatele orcarei familii este compromisul si alegerea a ceea ce a ramas available. Printesele si printii din povesti nu existau, actorii si actritele au ramas doar visuri in mintea multora, din revistele vremii nimeni nu sia luat vreun partener asa ca lumea reala visata si cea de poveste a fost si este o dimensiune traita paralel cu realitatea.”  Despre asta era discutia cu BEBE. Teaim o viata ireala intro lume reala.

 11. NIMENI says:

  #7 | Written by BEBE

  BEBE

  „Te intrebam unde a fost mutat Enoh sa nu guste moartea. Daca recunosti ca Pavel a fost considerat nebun atunci, si acum, tot nebun a ramas cu s-au fara cruce.”

  Bebe nu sunt sigur daca si in ultima postare imi adresezi tot mie intrebarea asta pentru a treia oara! Daca da atunci sa stii ca tu pleci de la cateva premise gresite si anume;
  1. Tu esti convins ca eu sau altcineva avem idee unde a fost dus Enoh. Eu nu stiu.
  2. Tu vrei un raspuns care sa se potriveasca cu punctul tau de vedere.
  3. Ca Pavel este considerat nebun de catre toti, nu  Pavel nu este considerat nebun de catre toti.
  4. Ca eu nu vad si o lume imaginara in expunerile lui Pavel, NIMENI nu a negat ca Pavel si lumea lui credea in ceva imaginar. Tocmai de asta unii ziceau ca e nebun.
  5. Ca eu propovaduiesc iubire, NIMENI nu a afirmat aici ca Isus te iubeste.
  6. Pavel zice ca Isus i sa aratat pe drumul spre Damasc, si eu nu am o problema nici cu cei ce il cred si nici cu cei care nu il cred.  Acuma ca tu crezi  asta sau nu este o alta problema.
  7. Ai tendinta de a vedea in raspuns o oarece lumina salvatoare. Incearca sa nu depinzi de raspunsul nimanui.
  8. Fii multumit cu raspunsul oricare ar fi el, pentruca nu stii cat de retardat sau paranoic este cel care il emite. Ori poate respectivul nu poate mai mult.

 12. doar eu says:

  Aoleu frate. Analizand acribic acest discurs ajung la acelasi trist rezultat la care ajunsesem din pacate si in trecutul apropiat. Si cu mila si compasiune trebuie sa spun ca asemenea fiinte terestre ca EC, incercand sa dezvolte o idee etalandu-si toate cunostintele acumulate in cursul vietii, ajung la a vorbi in delir incercand a spune ceva, si reusind a transmite….NIMIC. Nimic coerent, doar un amalgam de date si facte….iar concluzia=zero. Nimic clar in mintea lor, doar disperata incercare de a da aceasta impresie. Asazisa creatura inebunita de atata „inteligenta”. Candva, ascultam cu placere logica sanatoasa a mintii omului Edi Constantinescu. Acum cu regret o spun, in locul lui as lua o pauza, as sterge tot de pe hard disk-ul mintii, si as lua-o usurel de la zero ca si cum nu as sti nimic.
  Imi pare rau daca stilul meu direct si deschis de a-mi exprima fara perdea gandirea vor atinge orgolii si nu vor gasi toleranta. Insa la asazisa subtilitate pot apela „inteligentii” acestei lumi.

 13. BEBE says:

  #11 | Written by NIMENI

  2. Tu vrei un raspuns care sa se potriveasca cu punctul tau de vedere.

  Am scris aseara dar nu a plecat mesajul s-a sters si acum reiau.

  Se pare ca noi doi avem cam aceleasi puncte de vedere si cei mai multi care mai scriu pe aici gandesc asemanator. Diferenta antre noi este, hotararea cu care o spunem.

  1- biblia este o culegere de mituri,
  2- personajele antalnite acolo pot fi reale dar faptele lor sunt legende.
  3- Pavel prin cateva referiri la dumnezeirea lui Isus ca fiind mesia, ancepe o era noua in filozofie ce se numeste crestinism.

  Edi ancepuse deconstructia genezei, deci a mitologiei ebraice si pentru mine a reusit (il respect pentru asta) iar acum ancearca sa puna altceva in loc.Nu mai merge, s-a terminat cu filozofia crestina. Acum in sec. XXI cautam in spatiul infinit, zeii care au lasat urme materiale credibile si au marcat istoria omenirii.

  A mentine la reanimare cu aparatura moderna un muribund, crestinismul, nu mi se pare solutia corecta.

  Chiar daca nu esti de acord cu ce spun, eu mentin ce am scris.

 14. NIMENI says:

  BEBE

  „A mentine la reanimare cu aparatura moderna un muribund, crestinismul, nu mi se pare solutia corecta.”

  Impartasesc aceleasi puncte de vedere ca si tine. Eu peronal nu cred ca Edi vrea sa mentina crestinismul muribund la reanimate. Mai degraba este o incercare de a amana un diagnostic clar asupra crestinismului. Doua sunt motivele care il retine cred.
  1. Mai are de rezolvat „ultimul act” al dramei pe care o joaca cu GC, sau CC.
  2. Nu vrea sa dezamageasca total cateva persoane care lau sorijinit in tot ceea ce face.
  Din aceleasi motive este si incoerent asa cum zice si „doar eu”. In acest moment ceea ce spui este corect. Edi incearca sa tina la reanimare crestinismul prin ambiguitatea expunerilor si prin cartea lansata de curand.
  Eu repet ce am spus si anume ca Edi nu sia spus ultimul cuvant. Vom vedea.

 15. NIMENI says:

  Erata …a se citi ” sprijinit”

 16. Beni Plesa says:

  DOAR EU

  „”Si cu mila si compasiune trebuie sa spun ca asemenea fiinte terestre ca EC, incercand sa dezvolte o idee etalandu-si toate cunostintele acumulate in cursul vietii, ajung la a vorbi in delir incercand a spune ceva, si reusind a transmite….NIMIC. Nimic coerent, doar un amalgam de date si facte….iar concluzia=zero””

  Si eu cred la fel ca tine cu exceptia concluziei de la urma (concluzia=zero)

  Geniul lui Edi consta tocmai in faptul ca nu da concluzii gata mestecate acelora care sint flamanzi dupa ele.

  Edi afirma credinta in Dumnezeul creator a tot ce exista,se roaga la Duhul sfint ,crede in Isus ca persoana istorica si unica in misiunea lui si afirma despre el ca este un crestin nascut din nou.
  Aceasta este platforma publica de pe care Edi isi prezinta speculatiile lui.

  Cand spun speculatii ,nu ma refer la ceva negativ si de nedorit.
  Cei care cred ca Edi este ateu trag cu totul alte concluzii din tot ceea ce el prezinta.

  Ca Edi este ateu sau crestin ,pentru mine nu are nici o importanta.Eu i-l cred pe cuvant ca este crestin ,nascut din nou ,iar asa numita evolutie a ideilor din capul lui nu va fi in stare sa-l desparta de Creatorul sau daca este cu adevarat ceea ce el afirma. despre el.

  Cel ce a inceput in el aceasta lucrare este capabil sa o duca la bun sfarsit.

  „Nimicul” ca concluzie din tot ce afirma el este un fel de design(plan) inteligent foarte bine pus la punct si executat aproape in mod perfect.
  Afirmatia ta ca ai dorii sa-ti poti sterge memoria de tot ce ai citit si auzit pare atragatoare in momentul de fata ,insa este un lucru imposibil.
  Pentru aceia asupra carora ideile lui Edi le-a produs suferinta mentala le spun ca aceasta suferinta este mijlocul prin care „credinta” lor le este incercata ,curatita prin foc.
  Daca credinta voastra nu este in stare sa reziste acestei incercari inseamna ca ati avut o credinta ce nu valora nici cat o ceapa degerata (vorba „raposatului” Poli)
  Credinta adevarata ,aceea credinta ce se manifesta in mintea omului ca rezultat al „deschiderii inimii” de catre Duhul lui Dumnezeu ,este o credinta ce nu se poate clatina si rezista tuturor speculatiilor omenesti .,
  Multi pe acest site au avut sau mai au o credinta ce si-au storso din speculatiile teologice la care au fost expusi.
  Astfel de „credinte” apar si dispar lasind oamenii cu desamagiri adinci.
  Casa zidita pe stanca (Isus) si nu pe sabate ,buruieni sau sanctuare printre stele ,este o casa ce furtunile nu vor fi in stare sa o darime.si acel om va locui vesnic in prezenta Domnului.

 17. samson says:

  #12 doar eu

  Aoleu frate.

  da iubite frate dorel! ce ați pățit iubite frate? vă bâzâie fro muscă? sau bate domnu hristos prea tare la usa de la pitpalacu lu dvs și asta vă dă senzația de palpitație? poate n-ar strica să vă luați și tensiunea un pic, chiar dak dvs vă gândiți mai degraba la fro vizită d-aia inopinantă a lu dl duhu sfânt la domiciliu dvs

  Analizand acribic acest discurs

  ce să faci dle?!?!?!? ce dreaqu adik s-analizezi dta dle?!?!?!? care acribic?!?! ce acribic dle?!?!? se uită lumea la dta dle, ce dreacu! păi în cazu dtale alăturarea aia nefericită de la alea două cuvinte se constituie în infracțiune de pleonasm dle! și ști dta ce zice porunca a noua vizavi de ce pretinzi dta aicea cu atâta âncumetare; că ce te-ai gândit dta – hai că am liceu ( chiar dak la fără frecvență și cu fro 3 kile de cafea când s-a făcut cheta să ne treacă domnu profesoru clasa), deci ce te-ai gândit dta – sunt băiat cu liceu, calc porunca a noua cu tupeu!!

  ajung la acelasi trist rezultat la care ajunsesem din pacate si in trecutul apropiat.

  asta ie din ciclu înțelepciunii populare, nu? cum să pleci bou și să te-ntorci vacă, ă? oricum frate dorel, să știți că suntem impresionați de talentu și sinceritatea dvs când ne împărtășiți aicea iesperiența și statornicia dvs și la plecare și la întoarcere

  Si cu mila si compasiune trebuie sa spun ca asemenea fiinte terestre ca EC,

  domnu fie lăudat frate dorel, care ne-a arătat prin dvs că împărăția începe aicea și acum! dak ne dați voie să vă-ntrebăm, tot de la statutu nostru de ființe terestre, cam cum ie aieru prin locurile alea înaltele, cam pe unde domiciliați dvs acuma ăn starea dvs actuală de înger? (chiar dak, înțelegem că temporar domiciliați p-acolo docamdată mai mult în spirit, decât în trup, așteptând ca dl dumnezeu să vă dea o carcasa nouă, ținând cont că la ietatea și dimensiunile actuale de la dotările dvs, spiritu ie mai plin de râvna, și carnea mai neputincioasă ca niciodată!!!)

  ps. cam cum se-mpacă sora dorel cu starea și funcșionalitatea dvs contemporană de înger? aveți fro ideie cam pe unde ie dânsa în vizită când dvs. supt inspirație fiind, ne transmiteți aicea mesaju din partea domnului?

  incercand sa dezvolte o idee etalandu-si toate cunostintele acumulate in cursul vietii, ajung la a vorbi in delir incercand a spune ceva, si reusind a transmite….NIMIC.

  Nimic coerent, doar un amalgam de date si facte….iar concluzia=zero. Nimic clar in mintea lor, doar disperata incercare de a da aceasta impresie.

  lăsați frate dorel, nu trebuie să vă chinuiți în halu ăsta să ne convingeți că dvs chiar nu ați înțeles și nu înțelegeți nimic, da chiar nimic din ce spune domnu pastoru p-aicea; vă credem pe cuvânt, d-alfel ie și vizibil la dvs și cu ochiu liber, nu numa cu ochiu credinții! da noi zicem că nu ie cazu să va-ngrijorați cu atâta vehemență, ca dvs sunteți fericit acuma și v-ați aranjat și pe viitor, pe toată vejnicia, căci a dvs ie împărăția cerurilor – vorba lu domnu isus: prost să fii, noroc că iești, că a dtale ie împărăția cerurilor!!! fratele pleșa și cu iubiți frați și stimate surori știe de ce!!!

  Asazisa creatura inebunita de atata “inteligenta”. Candva, ascultam cu placere logica sanatoasa a mintii omului Edi Constantinescu.

  lăsați frate dorel, nicio problemă, vorbim noi cu fratele pastoru, și să vedeți că la iemisiunea următoare nu mai vorbește atâta și face dânsu și o măsuță cu nisip șți cu domnu isus și cu ucenicii înalți d-un lat de palmă făcând lucrare misionară prin nisip p-acolo, și-o să vedeți dvs că vă revine și plăcerea și capacitatea intelectuală din trecut când înțelegeați tot ce auzeați și vedeați! să vedeți c-o să urmăriți cu aceași plăcere și mișcarea sănătoasă de la mâna lu domnu pastoru când îl mută pe domnu isus direct de pe aripa templului pe malu de la lacu ghenazaretului

  Acum cu regret o spun, in locul lui as lua o pauza, as sterge tot de pe hard disk-ul mintii, si as lua-o usurel de la zero ca si cum nu as sti nimic.

  de ce nu o luați dvs mai bine iubite frate dorel, așa ușurel, cu biblia la rând, 3 pagini pe zi ar da niște rezultate uimitoare în cazu dvs, da iubite frate, da, pe cuvânt! nu c-am avea și fro speranți să și reușiți fro dată să și încărcați ceva pe hardu de la mintea dvs ( că de unde nu ie nici dl dumnezeu nu se bagă, și ați văzut dvs în pilda de la talanții ăia, că până și dl dumnezeu cât ie dânsu de atotputernic și uns cu toate alifiile tot n-a avut tupeu să ceară ceva și de la ăla lu care nu i-a dat nimik!), da știți cum ie, în cazu dvs ne bazăm și noi pe ce stă scris, nădăjduind împotriva la orice nădejde

  Imi pare rau daca stilul meu direct si deschis de a-mi exprima fara perdea gandirea vor atinge orgolii si nu vor gasi toleranta. Insa la asazisa subtilitate pot apela “inteligentii” acestei lumi.

  nicio problemă frate, și noi tot așa iubite frate, chiar dak cu ceva perdea și fără fro așa zisă subtilitate vă sărutăm și noi în cutia limbii cu o regulare sfântă!!!

  ps. dak nu știți cum vine sărutarea asta sfântă, noi zicem că să nu apelați la cei care sunt înțelepți în felu lumii, ci să puneți genunchiu jos și să vă rugați și domnu vă va lumina

 18. emma says:

  „…și ști dta ce zice porunca a noua vizavi de ce pretinzi dta aicea cu atâta âncumetare;”

  „cam cum ie aieru prin locurile alea înaltele, cam pe unde domiciliați dvs acuma ăn starea dvs actuală de înger?”
  e loc in legiune….

  http://www.trilulilu.ro/video-divertisment/benny-hill-in-ingerii-lui-charlie

  „…asta ie din ciclu înțelepciunii populare, nu? cum să pleci bou și să te-ntorci vacă, ă? ”

  sex change ?…….probabil in noua paradigma biblica
  cred !

 19. emma says:

  Samson

  Eu cred ca fiecare are dreptul sa spuna ce gandeste . Probabil, fiecare din noi suntem tributari sistemului din care am facut parte….aceasta mentalitate persista si in asa-zisa libertate de opinii. Nu e nici o libertate in a forta intelegerea cuiva, in a privi propria experienta sau viziune ca fiind un sablon pentru toti. Fiecare a trait in mod individual, a simtit sau s-a eliberat de trecut.
  E o falsa perceptie si o atitudine nepotrivita, fata de cineva care incearca sa transmita ceva. De multe ori, avem impresia sau suntem indemnati de a face dreptate cuiva…dar dreptatea noastra e diferita de dreptatea celuilalt.
  Nu e nevoie de un atac la adresa cuiva, nu e necesara patrunderea in intimitatea omului respectiv, in ceea ce este el ca persoana.
  Lucrul asta l-am inteles aici, cand m-am confruntat cu doua fete ale acelorasi persoane, cand am vazut fata cealalta a bisericii.
  A fost destul de greu, un dus rece si o palma (poate) dar am inteles mai bine realitatea in care traiam.
  Daca ceva m-a trezit la viata, nu a fost filosofia, stiinta si nici macar intelepciunea sarpelui ci oamenii, crestinii, fetele descoperite si zvacnirile haotice ale unor refulari.
  Am descoperit ceea ce era putred si am vazut ceea ce era ascuns.
  In rest, nimic nu ma incalzeste, nici faptul ca dumnezeu e demonstrat ca fiind „concept”, „construct”, „idee”, „nimic”, nici remaniere, revolutie, rezolutie, razboi ideologic, victimizare sau eroism.
  In aceasta latura ideologica , in aceasta paradigma biblica….nu exista, din pacate, decat o masuta de nisip.
  Nu este greu sa turnam putina apa proaspata ( idei noi, liberale, scepticism, agnosticism), si sa reconstruim totul sub alte forme, alte idei, mesaje, concepte.
  Ele nu raman decat daca noi le remodelam mereu si mereu si mereu….
  Materialul pe care ne cladim de fiecare data….viziunea…ramane tot nisipul….
  Apa ( conceptele) se evapora…nisipul ramane….
  Dumnezeu….e nisipul…..
  O stanca nu o poti modela….dar nisipul poate fi modelat….de el nu mai scapi…..
  Decat daca aduci pamant proaspat, roditor…pe care sa se intemeieze gandirea, constiinta, viata.

 20. Beni Plesa says:

  Ianis –sau oricine vrea sa raspunda

  Titlul emisiunii este –Intelepciunea sarpelui–.
  Stie cineva ce reprezinta acest sarpe sau cum ar trebui sa intelegem aceasta realitate sau metafora.
  Mr K–poate incerci tu sa -ti aduci aportul spre a clarifica ,cine sau ce este acest sarpe despre care vorbeste Edi ca ar fi ancorat in realitatea istorica a omenirii.

  Ce a vrut Edi sa demonstreze prin aceasta emisiune ??
  E un subiect foarte interesant si se pare ca toata lumea doarme.

 21. BEBE says:

  #20 | Written by Beni Plesa .

  Titlul emisiunii este –Intelepciunea sarpelui–.
  Stie cineva ce reprezinta acest sarpe sau cum ar trebui sa intelegem aceasta realitate sau metafora

  Scuza-ma ca raspund eu, dar ca si Eva nu am rezistat tentatiei. De ce nu recomanzi scrierile sfinte recomandate de biserica si recomanzi o prezentare, mai putin conventionala? Vrei sa duci pefrati an ratacire?

  Genesa 3 ,1

  . Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: „Sa nu mancati din toti pomii din gradina”?”

  PATRIARHI SI PROFETI

  ELLEN G. WHITE

  Capitolul 3

  Ispitirea si cãderea

  …“Sarpele a fost una dintre cele mai întelepte si mai frumoase creaturi de pe pãmânt. El avea aripi si, când zbura prin aer, oferea o priveliste de o strãlucire scânteietoare, având culoarea si strãlucirea aurului trecut prin foc. Odihnindu-se în ramurile bogat încãrcate cu roade ale pomului oprit si ospãtându-se cu delicioasele lui fructe, era un lucru ce atrãgea atentia si încânta ochiul celui ce-l privea. Astfel, în grãdina pãcii era ascuns nimicitorul, pândindu-si prada.”

  Ar fi cel putin doua argumente in favoarea intelepciunii;

  1 caldura soarelui

  2 consuma iarba.

  Aceasta planta crestea crestea in eden analta si majestoasa, de culoare verde , mai tarziu oamenii au transformato in fibra si apoi in inbracaminte. Acum aceasta planta este interzisa.

  Esta doar opinia mea formata in urma studiului bibliei si al spiritului profetic.

 22. Beni Plesa says:

  Bebe

  Nu trebuie sa-ti ceri scuze pentru opiniile prezentate.
  Invitatia a fost pentru toti si ai facut chiar foarte bine ca ai adus aceasta descriere a sarpelui .
  Cine stie ,poate mai incearca si altii ,cu alte explicatii.

  Iti dau un video ,nu de la John Milton -s Paradisul Pierdut de unde a copiat Ellena White „viziunile ” ei despre Sarpe- ci o alta versiune despre acest sarpe in viziunea sumerienilor.

 23. Beni Plesa says:

  Mr K

  Cateva idei despre cum s-a nascut ideia de diavol (sarpele din eden) in crestinism.

  Daca cineva crede ca Sarpele din Eden este un inger cazut si nu este doar o metafora ori un mith ancorat in realitatea gandirii omenirii ,asa cum afirma edi la inceputul emisiunii ,il invit sa demonstreze contrariul cu biblia ,spiritul profetic sau orce alta carte „inspirata”.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: