Povestea povestilor

Se implinesc primavara asta zece ani de cind am parasit oficial rindurile Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Nu stiu cite lucruri bune am facut in viata, dar acesta a fost sigur printre ele. Paradoxal, tocmai in BAZS am invatat ca adevarul merita pretuit mai mult decit orice. Iar adevarul e ca evanghelia e doar o poveste. Daca orbii vad, surzii aud si schiopii alearga iar, e pentru ca ingeniozitatea umana se ocupa si cu facerea de minuni, nu doar cu nemurirea povestilor.

Asa – Poveste – se chema si ultima bucata muzicala pe care am scris-o, tot acum un deceniu, in context religios (textul apartine logodnicei mele de atunci, iar inregistrarea e doar un brut de studio). Poate dau, in felul acesta, si startul celebrarii unui deceniu de O2. Asa cum am mai spus, Edi, you rule!

https://clyp.it/1ahvoh42/widget

17 Responses to Povestea povestilor

 1. taranlogic says:

  Ce vremuri,dom’le,că nu mai știu nici cum să mă indignez … Revoluționarul din mine se ducea la amvon și povestea,pe nespusă masă,cum era mătrășit Edy la Labirint.La acordul stâlpilor că a avut loc o injustiție crasă,propun să facem ceva.Cum ideea ptr ei era de neconceput,m-am retras strategic din gașcă.Răspunsul fraților ? Încă îmi vine să râd .” Nu avem formular ptr așa ceva.” Eram simbolul neînregimentării ….

 2. polihronu says:

  Poate are dreptate Edi ca baraganu’ e plin de maracini 😉

 3. taranlogic says:

  Râzi tu,râzi,Harap -Alb,da’ mereu sunt victime colaterale,nu numai în filme,când nevasta îsi ia bărbatul de urechi că are copii acasă …

 4. polihronu says:

  Sigur. Da’ pina si Yahweh a facut victime colaterale cind i-a exodat pe jidovi din Egipet.

 5. taranlogic says:

  Păcat că tipul ăsta de muzică e cultivată doar în biaericile protestante,îmi lipsește.

 6. Adevarul este ca „ei” se intrebau cum putem fi asa prosti sa nu pricepem regula jocului.

 7. Paradoxal, tocmai in BAZS am invatat ca adevarul merita pretuit mai mult decit orice.

  Un caz tipic de dialectica hegeliana. De la noua sinteza la noua contradictie si apoi… la noua sinteza?

  „baraganu’ e plin de maracini”.

  si atunci vazui si auzii lucruri de necrezut!

  Cosma ingenunchiase si se ruga. O biata bucata de vreme nu facu decat sa bata matanii cu fruntea de pamant, apoi, un glas de geamat se auzi:

  – Ei bine, Doamne! Sa fim drepti, daca vrei dreptate! Abatutu-m-am eu macar cu un singur deget de la porunca pe care ai sadit-o in pieptul meu? Eram un baietel cand m-ai facut sa simt scarba de tot ce e castig murdar si silnicie, si atunci am jefuit pe tata si am impartit cu saracii. Apoi, am fugit in codru si-am trait din nelegiuiri si hotii. Da, din nelegiuiri si hotii, dupa pilda boierilor si ocarmuitorilor care traiesc din jafuri, care isi zidesc biserici ca sa te ridice in slava si pe care tu nu vrei sa-i trasnesti. Peste ei m-am napustit eu, nu peste saraci. si daca uneori, gatuit de manie, am sarit in carca lui Ilie si l-am smintit, a fost din pricina ca avea prea multa dreptate. Dar tu nu faci la fel? Nu smintesti tu si mai rau pe saracul care-ti imputa nedreptatile tale? si daca-i asa, te incumeti tu sa ma dobori cu aste dureri care-mi sfasie matele?… Ptiu!

 8. tipul ăsta de muzică e cultivată doar în biaericile protestante

 9. taranlogic says:

  Istrati,Kazantzakis,Cioran,Dostoyevski … trebuiesc citiți între unul-două și cinci dimineața,până la douăzeci și cinci de ani.După aceea devenim dezabuzați,înțelepți,pozitivi,sau cum ar spune Cioran însuși,impuri.

 10. polihronu says:

  Ca bine zici.

 11. taranlogic says:

  Mi-aduc aminte că era suficient să dorm,în sfârșit,și să mănânc ca să devin un bou, adică lumea să mi se pară bine croită.

 12. polihronu says:

  :)) Pacatele dulci ale tineretii.

 13. taranlogic says:

  Nu-ș ce-ai căutat tu,un estet,în deșertul adventist.

 14. polihronu says:

  M-am nascut in desert. Ba chiar in sfinta sfintelor.

 15. taranlogic says:

  Ne-ai spus despre originea ta aaronică,nobilă.După trei generații de subțiere a sângelui întru Domnul,Thomas Mann te-ar fi sfătuit să te însori cu o fată din Matca adventistă ,cu o palmă ca o lopată,care știe să mulgă vaca.

 16. polihronu says:

  Tot Thomas Mann ne-a spus ca unii se insotesc cu dracu’ 😉

 17. polihronu says:

  Nimic din ce e omenesc nu mi-e strain. Nici macar Dumnezeu.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: