Va deveni Europa fascista?

36 Responses to Va deveni Europa fascista?

 1. alterego1968 says:

  Așa cum prezinți lucrurile, pare ca opui regimul „democrat” național – creștin unui regim „democrat”- liberal. Dacă greșesc, corectează-mă!
  Și ne mai propui să fim de acord că unul e mai toxic decât celălalt, în pofida faptului că s-a dezbărat au se va dezbăra de multe din relele din trecut.
  Greșesc?
  Mai apoi zici că oamenii pot cădea în capcana de a încerca să schimbe un rău pe care-l trăiesc, îl văd, îl simt, cu un alt rău despre ale cărui consecințe în curgerea timpului nu sunt conștienți, nu le întrevăd, așa cum nici marele nostru Nietzsche n-a fost în stare sa le vadă la timpul lui.
  Ca atare… rămâne cum am stabilit!
  OK!

 2. Criticul metamodernist says:

  Exista si un mit cu privire la Fascism..si anume ca liderul face ce vrea.. In realitate, exista un sistem legal care codifica dreptul liderului sa ordone ceea ce ii este permis in cadrul sistemului fascist.Fascismul are in comun cu liberalismul ,o implementare din asta legalistica dusa la extrem prin care birocratii statului controleaza tot folosindu-se de lege ,ca pretext .De exemplul, solutia finala s-a pus in practica numai dupa ce s-au pus la punct aspectele juridice ce permiteau exterminarea evreilor:

 3. Criticul metamodernist says:

  Da, este posibil ca fascismul american sa vina cu crucea ,fara zvastica:

  Insa nici fascismul european nu e departe, desi e mai „secularizat” un pic ,comparativ cu fascismul american:

 4. Ady says:

  Cu siguranță Europa și SUA, să nu mai spun de Canada și Australia, au apucături fasciste. Aceste apucături s-au văzut în timpul așa zisei „pandemiei” care a dispărut fără un anunț oficial. Știu că este un subiect care nu mai este de interes dar toți cei care ați susținut pe acest site obligativitatea vaccinării plus toate aberațiile (discriminare instituțională, socială etc) sunteți cu sau fără voia voastră promotorii neo-fascismului.
  Cred că sunteți la curent cu scandalul din Parlamentul European în care a fost implicată Janine Small (Președintele Pfizer pentru piețele internaționale dezvoltate). Europarlamentarul olandez Rob Roos a spus: „Consider că acesta este unul dintre cele mai mari scandaluri ale vremurilor noastre”. El a promis că „nu va uita ce au făcut milioanelor de oameni”. https://www.youtube.com/watch?v=6ImuX6CU8ns
  Da, cu oameni de genul vostru, care ati făcut front comun în promovarea discriminarii, ne putem aștepta la instalarea neo-marxismului în toate țările occidentale. Vorba unui înțelept: „Oamenii se tem mai mult de un virus cu o rată de supraviețuire de peste 99% decât de un război nuclear. Aici se vede adevărata putere a spălării creierului și a propagandei”.

 5. polihronu says:

  Nimeni n-a susținut aici obligativitatea vaccinării. Nicăieri nu se discriminează mai tare decît în biserici. Iar eu unul nu mă tem nici de virusuri, nici de ciupercuțe atomice.

  Puterea propagandei se vede în oglindă.

 6. Bogdan Vodita says:

  … si o alta opinie despre Meloni si (extrema) dreapta europeana (de la un prof. univ. prizat in media publica romaneasca si mai nou, membru A.Z.S.) https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3eUQAxGZDp71Z1Eb-d_fE_mGuU_J7e4aYQXFjeOcu8LTc318ZPLS2Y1WE&v=3eB1tEY8OUM&feature=youtu.be

 7. polihronu says:

  Well, grădina Domnului e mare. Consilierii lui Iliescu au și ei loc.

 8. Bogdan Vodita says:

  Iar finalul e apoteotic.. 🙂 Nu ne putem opune mersului istoriei (in speta, unei eventuale islamizari a Europei). Trebuie sa ne adaptam din mers. ciudata analiza. e prima data (ptr mine) cand profesorul cam bate campii .

 9. Criticul metamodernist says:

  Intotdeauna m-am intrebat de ce conservatorii pun botul la idei din astea fasciste.Raspunsul este simplu:fascistii au fost dintodeauna buni in a-si camufla ideile sub masca conservatorismului.
  O teorie conspirativa foarte indragita de conservatori ,astazi , este fantezia cu privire la marxismul cultural sau neo-marxismul .Ce se intampla, de fapt? Ideile promovate de progresisti, cum ar fi drepturile gay-lor ,feminismul, woke-ismul , Black lives matter sau alte idei liberale/”progresiste”sunt vazute ca parte a unei conspiratii marxiste.Nu ,zic ca liberalismul nu are probleme, insa a inventa „marxistii culturali” pentru a explica toate aberatiile „progresiste ” ,e o mare tampenie.Ar fi fost mult mai simplu ,pentru conservatori ,sa critice excesele ideologiei „progresiste” fara insa a flirta cu idei care deschid poarta la fascism.
  Termenul de „marxism cultural ” are conotatii naziste ,anti-semite ,pentru ca origineaza in termenul de „bolshevism cultural” (inventat de nazisti).Comform propagandei naziste ,exista o conspiratie a evreilor sa distruga cultura occidentala infiltrand-o cu idei evreiesti-comuniste:

  https://fair.org/home/cultural-marxism-the-mainstreaming-of-a-nazi-trope/

  Un sinonim ,mai vechi ,pentru „marxismul cultural” a fost si „iudeo-bolshevism-ul” ,un alt termen anti-semitic, folosit de catre nationalistii taristi rusi, pentru a denunta revolutia bolshevica in Rusia in 1917.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism

 10. Criticul metamodernist says:

  Ah ,am uitat.😁..pe langa „marxismul cultural „exista si „sexo-marxismul” precum si „globalismul” (care este de fapt un termen asemanator acuzatiei anti-semite ,staliniste, de
  „Cosmopolitanism”). Apropos, stiati ca „evreul ” Stalin pregatea deja terenul sa ii trimita pe evrei in gulaguri?A murit inainte de vreme ,asa ca evreii au scapat de un nou holocaust bolshevic.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin_and_antisemitism

 11. Criticul metamodernist says:

  Cred ca la capitolul anti-semitism, ar trebui sa se clarifice si problema asta:

 12. Ady says:

  @polihronu
  Spui că nu a fost susținută vaccinarea obligatorie dar mă tem că a fost exact invers. Chiar dacă dacă nu a fost o susținere directă, limbajul folosit de unii la adresa celor care nu doreau să se vaccineze plus lipsa de reacție la toată discriminarea și abuzul asupra angajaților care au refuzat vaccinul, vă face indirect, susținători ai vaccinării obligatorii.
  Să mai amintesc de decizia Curții Supreme a statului NY, care vă arată cât de fasciști ați fost în gândire și atitudine?
  Marina Medvin (avocat american al apărării),: „Curtea Supremă de Stat din NY decide reangajarea tuturor angajaților nevaccinați concediați, ordonă plata lor retroactivă, precizează că statul le-a încălcat drepturile, a acționat în mod arbitrar și discreționar, menționând: «Faptul de a fi vaccinat nu împiedică o persoană să se infecteze sau să transmită Covid-19».”

  Postez doar câteva mesaje scrise de unii pe acest forum ptr. a vedea cât de „corecți politic” au fost:

  Edi Constantinescu „…in cativa ani virusul va atinge rata de letalitate de 5-10% si pentru a proteja civilizatia va trebuii sa lasam selectia naturala sa curate genomul uman de prosti. Domnul a dat biserica in mainile lui Darwin”.

  adabnerth: Intotdeauna m-am intrebat de ce un om rational /ne- paranoic ar mai refuza sa ia vaccinul, in conditiile in care un nevaccinat este de 20 de ori mai probabil sa moara de covid decat unul nevaccinat. Raspunsul este psihoza fricii sau mass delusion.Nevaccinatilor le este teama de stat ,de doctor ,poate si de acul de la seringa.🤣🤣.Mai presus de toate, le este teama sa recunoasca faptul ca au fost gresiti in a refuza vaccinul. In felul acesta nu ma mai mira faptul ca un paranoic conspirationist poate sa se ascunda dupa asa zisa libertate individuala pentru a refuza autoritatea legitima a statului (in toate democratiile,oamenii echilibrati mental nu au motive sa se teama de stat ,ca ar dori sa le ia libertatea sau sa ii omoare).

  P. S. Nu, nu au greșit, dragă @adabnerth, sunt chiar mai bine și mai sănătoși decât cei care au ales să se vaccineze.

  adabnerth says:
  16 ianuarie 2022 la 17:53: „Daca un nevaccinat va continua sa traga societatea in jos ,statul va fi obligat sa ii restranga libertatea…”

  adabnerth says:
  15 noiembrie 2021 la 23:04 „Cat priveste drepturile omului,este normal sa ti se restranga drepturile atunci cand esti nevaccinat si ii infectezi pe altii”. Cred că nu mai trebuie specificat faptul că și vaccinații infectau la fel de mult ca nevaccinați” .

  Ceea ce spune @Eduard Fidiles este mai actual ca oricând, mai ales în contextul prezentării lui Edi: „Covid nu a făcut decât să confirme argumentul conservatorilor că atât autoritatea experților cât și sistemul de guvernare nu sunt de încredere încât să le fie încredințate fără constrângeri măsurile cu privire la încălzirea globală, sosirea extratereștrilor sau orice alt scenariu apocaliptic”.

  Tot Eduard Fidiles are o privire mai corectă asupra viitorului care este confirmată într-un fel și de Edi: „Din punctul meu de vedere urmatoarea manifestare totalitara va putea fi tolerata si permisa de destula populatie doar prin camuflarea sub pretextul știintei. Vezi wokeismul si tehnocratii„.

 13. polihronu says:

  Dragă, și eu cred că experții (mai ales teologii) și guvernele (mai ales de drepta) nu-s de încredere cînd vine vorba de apocalipse.

 14. polihronu says:

  Apropo: https://en.wikipedia.org/wiki/Jacobson_v._Massachusetts

  Bavaria catolică a fost primul stat care a introdus obligativitatea vaccinării, în 1807.

  Vaccinul antigripal a fost obligatoriu în UK între 1853 și 1971.

  Hitler și-ar fi dorit, teoretic, nemții vaccinați (în niciun caz supușii din colonii). Dar în practică a fost cel care a desființat obligativitatea vaccinării în Germania (antivaccinismul făcuse copii cu antisemitismul). După WWII s-a reintrodus pentru o vreme obligativitatea vaccinării.

 15. Criticul metamodernist says:

  Din observatiile agentiei guvernului german de combatere a anti-semitismului ,este foarte clar ca ,recent, elementul care insufleteste anti-vaccinistii , este un anti-semitism camuflat sub masca protestelor impotriva vaccinului anti-covid:

 16. Ady says:

  Până când @Edi si @adabnerth nu-și vor cere scuze pentru limbajul și gândirea neomarxistă, față de cei care nu au vrut să se vaccineze, acest site va rămâne ptr. mine un promotor al urii, al discriminării și al propagandei neomarxiste.

 17. polihronu says:

  Problema nu e că nu vrei să te vaccinezi. Problema e că nu vrei să gîndești. Nici măcar cît să-ți ceri tu scuze pentru prostie înainte de a pretinde scuzele altora.

 18. Ady says:

  @polihronu
  Să vedem cum au gândit alții, dacă eu nu gândesc:
  Studiu elvețian: riscul de miocardită este de 800 de ori mai mare la adulții tineri vaccinați decât la cei nevaccinați, potrivit unui studiu recent.
  https://www.cardio-online.fr/Actualites/A-la-une/ESC-2022/Incidence-non-negligeable-myocardites-apres-3-dose-vaccin-ARN-messager-anti-COVID-19

  Pentru cei care vor să vadă câți tineri au murit în ultimele 10 zile, din cauza atacurilor de cord „neașteptate” (morți subite), majoritatea fiind sportivi fără comorbități:

  https://rumble.com/v1qjf5q-died-suddenly-100-headlines-from-just-10-days-serious-heart-issues-and-seve.html

 19. polihronu says:

  Învață să citești. În rest, nu te poate obliga nimeni – nici să te vaccinezi, nici să gîndești, nici să dezvolți o sănătoasă doză de rușine. Așa cum nici tu nu ne poți obliga să ne pierdem timpul cu tine.

 20. Ady says:

  De ideologie nu se scapă ușor, tovarășe @polihronu, odată ce te-au „vaccinat”, greu mai scapi. Îți este frică să vezi cât de adâncă este gaura iepurelui, așa că preferi pastila albastră. Somn liniștit!

 21. polihronu says:

  Ia tu ce pastile vrei.

 22. Ady says:

  Ptr. tovarășul @polihronul cât și ptr. restul tovarășilor care se adapă din ideologia „științei”:

  https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4

  p.s. Să nu uiți tovarășe @polihronul că ai avut aceleași apucături ca cele descrise în articol.

 23. polihronu says:

  … se adapă din ideologia „științei”

  Hai să-ți explic de ce ești un dobitoc: pentru că tu știi, fără să faci pic de știintă, care e știința care își merită ghilimelele. În felul ăsta, nu participi nicidecum la o discuție deschisă și onestă cu privire la greutatea argumentelor și interpretarea datelor, ci faci exact ceea ce îi acuzi pe alții că fac. Adică ideologia „științei”. Așa că tenmăta.

 24. polihronu says:

  Ca să nu-ți răcești gura degeaba, și ca să nu-mi mai pierd vremea cu tine, singurul răspuns pe care îl accept este o critică a ultimului articol relevant la care ai trimis (care e doar rezumatul unei conferințe) – https://www.cardio-online.fr/Actualites/A-la-une/ESC-2022/Incidence-non-negligeable-myocardites-apres-3-dose-vaccin-ARN-messager-anti-COVID-19. Ar fi dovada minimă că faci altceva decît ideologia „științei”. Orice altceva va fi, cu maximă plăcere, cenzurat. Dobitocule.

 25. polihronu says:

  Se-nțelege: „dobitocule” e forma de alint a „tovarășului fascist”.

 26. polihronu says:

  Ușa e încă deschisă. Trebuie doar să faci ceea ce predici – să analizezi deschis și onest calitatea informațiilor pe care le invoci în susținerea propriei idei. Asta doar e știință. Asta înseamnă să gîndești – să-ți critici propriile temeiuri. Restul e ideologie.

 27. polihronu says:

  Să fii, cu alte cuvinte, mai puțin sigur cu privire la uzul ghilimelelor.

 28. polihronu says:

  Hai și niște mură-n gură:

  Studiu elvețian: riscul de miocardită este de 800 de ori mai mare la adulții tineri vaccinați decât la cei nevaccinați, potrivit unui studiu recent.
  https://www.cardio-online.fr/Actualites/A-la-une/ESC-2022/Incidence-non-negligeable-myocardites-apres-3-dose-vaccin-ARN-messager-anti-COVID-19

  Dobitoace sîntem amîndoi. Dar ca să deduci din rezumatul ăsta de conferință concluzia ta, trebuie să fii un dobitoc aparte. Dacă ai fi citit textul la care ai trimis, ai fi remarcat că nu a inclus niciun pacient sub 18 ani, de orice sex. În plus, metodologia acestui studiu (prospectivă) e complet diferită de a celor care au pus, retrospectiv, în evidență riscul pentru masculii de sub 18 ani. Mai mult, studiile măsoară nu doar populații diferite cu metode diferite, ci și obiective diferite (leziuni miocardice minimal definite vs. miocardite grave spitalizate). Deci mere și pere.

  Prin urmare, concluzia ta – „riscul de miocardită este de 800 de ori mai mare la adulții tineri vaccinați decât la cei nevaccinați, potrivit unui studiu recent” – este o prostie de la cap la coadă. Studiul elvețian nu e despre „riscul de miocardită”. Niciunul dintre angajații spitalului unde s-a făcut studiul n-a fost diagnosticat cu miocardită post-vaccin – ce să mai vorbim de orice altă complicație cardiacă. Studiul elvețian surprinde doar creșteri subclinice ale unei singure măsuri de afectare cardiacă asociată cu o varietate de patologii. Și, așa cum am spus deja, nu include deloc „adulți tineri vaccinați” (de fapt masculii minori cu care compară abuziv scoruri). Împărțitul de 2.8 la 0.0035 e prostie în stare pură.

  Ai fost tras pe sfoară.

 29. polihronu says:

  Nu mai aștept dovezi de gîndire. Intru în pielea ta dobitocească și aștept doar scuzele de rigoare. Știu, le voi primi cînd va veni Isus a doua oară.

 30. polihronu says:

  Știință? „Știință?” Dobitoc.

 31. polihronu says:

  Nu ai fost în stare să citești un studiu cantitativ. Crezi că o să-ți mai bag mure-n gură arătîndu-ți cum te manipulează unul calitativ? Rămîne fix cum am stabilit – la mămica cu tine. Întemeiază o nouă religie or sth.

 32. polihronu says:

  “prestigioasa academie Springer”

  Zise dobitocul (asta trebuie să rămînă în anale).

 33. polihronu says:

  Aviz amatorilor: cînd culegeți căcățele de pe activenews pe care le deversați aici în numele mușchiulețului vostru științific, vă luați surghiun.

 34. Criticul metamodernist says:

  Adi …tu realizezi cat absurd poti gandi? Ai spus urmatoarele tampenii:

  „Să mai amintesc de decizia Curții Supreme a statului NY, care vă arată cât de fasciști ați fost în gândire și atitudine?”

  „Sau sunteți cu sau fără voia voastră promotorii neo-fascismului.”

  Ca dupa aia sa acuzi oamenii de promovarea neo-marxismului:
  „Până când @Edi si @adabnerth nu-și vor cere scuze pentru limbajul și gândirea neomarxistă, față de cei care nu au vrut să se vaccineze, acest site va rămâne ptr. mine un promotor al urii, al discriminării și al propagandei neomarxiste.”

  Tu realizezi ca nu poti fi promotorul marxismului si fascismului in acelasi timp?Cele doua ideologii sunt in contradictie si in vrajba una cu alta de cand e lumea.De fapt ,cei mai mari anti comunisti au fost fascistii.

  Despre evrei ce ne spui?Sunt si ei parte a ecuatiei conspirative?

 35. polihronu says:

  Ady a trecut la odihnă – ceea ce nu reprezintă nicio schimbare pentru gîndirea lui oțioasă.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: