O noua revolutie copernicana?

4 Responses to O noua revolutie copernicana?

 1. Adrian Tudoroiu says:

  Buna ziua.
  Domnule Edmond Constantinescu, imi plac comentariile facute de dumneavoastra, w interesante, bine documentate si pertinente, dar din pacate de foarte multa vreme se aud foarte, foarte incet. Cu tot respectul, am rugamintea sa faceti inregistrarile cu volumul normal, sa se poata auzi, si intelege continutul informatiei prezentate. Va multumesc foarte mult.

 2. alterego1968 says:

  Am sa încerc o clarificare – Universul local este doar un caz particular al Universului real, așa cum conștiință locală e doar un caz particular al Conștiinței Reale. Asa cum se petrec lucrurile la nivel de individ, se petrec și la nivel de Univers. Am putea merge mai departe zicând ca aceasta Contiinta Reala este prezenta în fiecare Om venind în lume și se transforma în conștiință locală în intervalul de timp petrecut în universul nostru local. Vestea buna (Evanghelia), taman asta zice, și mai zice ca în pofida aparentelor, atât Universul Real cât și Conștiința Reala sunt adevarata noastră natura, ca putem redeveni Conștiință Reala și Univers Real – un Cer nou și un Pământ nou și ca asta e o chestiune de alegere.
  Așadar ideile, desi revoluționare sunt vechi.
  Eminescu:
  „Și-n aceasta lume mare, noi copii ai lumii mici
  Facem pe Pământul nostru musunoaie de furnici”…
  Așa cum ziceam anterior, intr-o discuție a noastră, lucrurile neînsemnate ale lumii le vor face de rușine pe cele însemnate, lucrurile ascunse vederii noastre se vor dovedi înspăimântător de importante. Totuși, entousiasmul trebuie temperat, nu cred ca fără un salt semnificativ, o transformare calitativa la nivel de conștiință, vom putea accesa ascunzișurile Conștiinței reale și ale Universului real. Ca le vom accesa în cele din urma? Ei bine …DA, așa ne zice Evanghelia, dar prin suferință !
  Și eu îl cred pe acel Om, El e singura sursa de autoritate care s-a dovedit de încredere.

 3. alterego1968 says:

  Completare a se înțelege „caz particular” = forma manifesta. Ce decurge de aici? Numărul de forme manifeste posibile ale Universului real depășește limitele noastre de înțelegere locală. De aici și intuiția adepților teoriei universurilor paralele. universurile paralele sunt forme particularizate ale aceleași Realități, sunt forme manifest. De aceea în fiecare din ele operează legislația locală dar și legislația federala. Conștiință locală vede cu mare ușurință legile locale și conștiinta federala le cunoaște pe toate. Depinde de noi, ca subiecți de drept la care din aceste conștiințe ne raportam când judecam cazul.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: