Ultima sansa a Crestinismului
15 septembrie 2017 8 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
15 septembrie 2017 de Edmond Constantinescu 8 comentarii
Filed under Editorial Tagged with Marian Petrutza, Noul Ateism, Viitorul Crestinsimului
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
” Omul are nevoi spirituale, de aceea trebuie sa existe religia ”
Corect, corect. Omul are nevoi fiziologice de aceea trebuie sa existe bude. Daca am nevoi ” spirituale ”, vizionez un film sau citesc o carte, daca imi vine sa ma pis si nu am wc merg intrun boschet. Referitor la ” prietenul ” nostru ” misionar si ” explorator ”, cei care aveti neveste tinere, puneti-le la adapost caci exploratorul nostru exploreaza la adancimi nebanuite 🙂 in timp ce se lafaia in zeci de mii $£ de la gura casca ( unul dintre ei am fost si eu ), cei drept am fost norocos, nevasta mea nu era asa de tinerica, asa ca a scapat ochiului de sticla.
” Pastorul trebuie sa predice adevarul care sta la baza crestinismului ”
Adevar sa predice dar sa-l predice pana la capat. Biblia nu este cazuta din cer ci au scris-o oamenii, Geneza este un mit, Potopul la fel. Mare majoritate a acestor povestiri sunt imprumuturi mult mai vechi de la vecini, Iahve este unul dintre zeii Cananiti, care nu au existat niciodata mai mult decat in imaginatia oamenilor si in idolii acestora . Dupa toate astea, dintr-o data Biblia devine relevanta si adevarata odata cu Isus 🙂
„un agnostic poate fi un optimist sa spuna si totusi cred ca e ceva dincolo”
„un ateu este o persoana care categoric spune nu exista Dumnezeu”
pe baza definitiilor , agnosticismul e o problema de cunostere , teismul e o problema de credinta.
daca un agnostic spune eu cred ca e ceva(dumnezeu) dincolo, apai ala e teist. „credinta intr-un dumnezeu sau mai multi”
in al doilea rand . Majoritatea ateilor, chiar cei de renume ca Dawkins,Hitchens. Dillahunty nu spun „categoric nu exista dumnezeu”. cum nu spun nici „categoric nu exista zane”
OM,
Termenul a-teism are un sens larg si unul mai ingust.
Vezi Wikipedia:
Eu m-m referit la cel din urma.
Dawkins este expert in biologie si mai ales un mare pedagog dar nu m-asi grabi sa fac din el autoritatea suprema in definitiii filozofice. Termenul modern a fost definit de T Huxley asa ca il las pe el sa ne spuna ce este agnosticismul.
Problema pe care i-o gasesc eu lui Dawkins in The God Delusion este ca imi evoca exemplul unuia care viziteaza Capela Sistina sau asculta Johannes Passion si spune: „Bulshit, mai bine ma duceam l match”. Steven Jay Gould insusi aminteste ca jumatate din colegii lui si ai lui Dawkins evolutionisti au o forma de credinta in transcendent. Dawkins aduce argumente bune impotriva la ceea ce Huxley numeste „teologia populara” dar ignora legitimitatea a peste doua milenii de interogatii despre natura ultima a existentei fara care nu s-ar fi nascut nici stiinta moderna.
Replica lui Gould imi suna a logical falacy -Argumentum ad populum- la fel si argumentul dv
poate sa fie si 99.9% din colegii lui Dawkins care au o credinta, nu o face mai mult sau mai putin adevarata.
„dar ignora legitimitatea a peste doua milenii de interogatii despre natura ultima a existentei fara care nu s-ar fi nascut nici stiinta moderna”
poate totul a functionat ca un placebo,
app Dawkins nu considera ca a te intreba daca exista Dumnezeu e o intrebare prosteasca, ba char considera ca e o intrebare stiintifica.
Crestinism si sansa intr-o singura propozitie: Biblical prophecy claims the world will end on Sept. 23, Christian numerologists claim
Fox new, sectiunea Science 😉
OM,
Eu cred ca aici grseste Dawkins. Este ca si cum ai spune ca stiinta poate sa decida intre Platon si Aristotel. Intrebarea este ontologica, deci nu este falsificabila.
Anonymous,
Sau poate trecem de la „mos craciun” care rasplateste copii cuminti la „The arc of the moral universe is long, but it bends toward justice.” (MLK).