27 Responses to Este Ellen White vinovata pentru Holocaust?

 1. polihronu says:

  „Nu surprinde pe nimeni faptul ca aceasta carte a fost publicata in tiraj larg in Germania nazista, mai ales ca autorul era evreu.”

  Vorbesti despre Theodore Kaufman?

  „Hitler a fost de parere ca slabiciunea Germaniei in razboiul pierdut a fost propaganda, si ca are ce invata de la anglo-sxoni.”

  Chiar a invatat de la un anglo-saxon. Apropo, Wagner e incomparabil mai vinovat pentru holocaust decit orice forma de darwinism.

 2. polihronu says:

  Vezi, de pilda, cum ca „Chamberlain rejected Darwinism, evolution and social Darwinism and instead emphasized ‘gestalt’ which he said derived from Goethe.”

 3. Mi se pare ca Hitler era un narcisist patologic. Din cate stiu a avut o mama hiperprotectiva si un tata agresiv si abuziv. Deci avea si datele necesare.

 4. polihronu says:

  Asta cu “datele necesare” nu prea tine. E lumea plina de “narcisisti patologici” care nu ajung hitleri. De pilda, mi se pare ca Isus Hristos (“eu sint calea, adevarul si viata”, “cine nu e cu mine etc.”) a fost un narcisist patologic. Din cate stiu a avut o mama hiperprotectiva si un tata agresiv si abuziv. Deci avea si datele necesare. 🙂

 5. polihronu says:

  Off topic: O noua, originala si echilibrata repovestire a securismului din Romania.

 6. Desigur ca e vorba de Kauffman.

  In ce priveste rasismul arian, vine clar din America. Vezi The birth of a nation.

  Insa vreau sa-i fac dreptate lui Luther. Antisemitismul este un concept modern pentru ca este bazat pe notiunea de rasa ca entitate biologica. In eseul pentru care Luther este hulit, el acuza Iudaismul pentru rugaciunea: iti multumesc doamne ca nu m-am nascut goi, femeie, sau animal, si se intreba de ce se mai circumcid evreii daca sunt deosebiti de la nastere. Luther este clar impotriva notiunii ca omenirea este divizata in entitati biologice diferite si spune ca este o insulta la adresa Creatorului sa ii multumesti ca nu esti femeie sau om. Argumentele lui Luther pot fi aduse in egala masura impotriva rasismului arian si pentru secolul XVI nu astept mai mult.

  Cu Wagner e alta poveste.

 7. AV,

  Ai dreptate cu privire la narcisismul patologic al lui Hitler. A fost totusi un geniu politic, desi un impostor in strategie militara, ca si Churchil de altfel. Cel din urma, nu a fost narcisist, dar mi se pare la fel de psihopat daca nu mai mult. Generatiile viitoare il vor judeca asa cu merita.

  Geniul lui Hitler este ca a confiscat stanga socialista si a asezat-o pe o baza irationala. Insa ca filozofie, nu este departe de zeitgeistul epocii, ba chiar a stiut sa il foslseasca foarte inteligent.

  Punctul slab la Hitler este rasismul arian. „Miracolul” din Dunkirk s-a datorat obsesiei lui Hitler cu alianta naturala a arienilor si iluzia stupida ca britanicii vor aprecia cavalerismul lui. Guderian, parintele blitzkrieg-ului si al strategiei strapungerii prin Ardeni a vrut sa inainteze spre Dunkirk, dar Hitler l-a oprit timp de doua zile pentru a da timp englezilor sa se retraga si sa-i recunoasca geniul.

  La fel, Hitler nu a crezut ca URSS ar fi fost in stare sa construiasca o industrie de razboi mai puternica decat a lui si ca generalii sovietici ii puteau egala pe germani in strategie si tactica. Stalin a facut cerere sa intre in axa pe la 1938 si, daca Hitler nu-i dispretuia pe slavi ca rasa interioara, America era astazi o tara civilizata desi mai putin libera, ca in The man in the high castle.

  Insa aliatul cel mai important al lui Hitler ar fi fost evreii germani. Hitler insusi fusese decorat cu crucea de fier de un evreu. Evreii germani erau exponenetii cei mai buni ai culturii germane, cu siguranta mai buni decat SA-ul si nazistii. E bine ca Hitler nu a castigat razboiul, dar vreau sa arat ca ideologia lui rasista si antisemite l-a tras in jos.

 8. Poli,

  Exista cineva care a facut istorie si nu a fost un narcisist patologic? Intersant linkul cu repovestirea securismului.

 9. Vezi definitia hegeliana a eroului.

 10. polihronu says:

  „In ce priveste rasismul arian, vine clar din America.”

  Si in America de unde a aparut? Vezi sa nu ajungem la Aristotel 😉

 11. Ai grija ca trezesti duhul in Paul. Patratul ca rezolvare a rasismului.

 12. paulcsavdari says:

  @Edi,

  Duhu’ lu’ Paul e treaz si spre deosebire de voi, care va imbatati cu apa chioara numita „Logica”, cu patratu’ nu doar ca pricep ce-a fost cu Holocaustu’ da’ pricep si faptu’ ca situatia actuala nu e cu mult diferita de aia din anii ’30, lipsesc doar cateva ingrediente si „reteta” pentru un nou Holocaust e gata facuta. Sau tu crezi ca degeaba a ajuns Trump presedinte cu „America first!”?… 🙂

 13. Paul,

  Abia astept sa eutanasieze Trump schizofrenii cu veleitati filozofice.

 14. paulcsavdari says:

  @Edi,

  Da, e bine ca astepti, da’ si mai bine e daca grabesti sofi-‘caustu’. Ca tot ce-i lipseste acuma lu’ Trump este omu’ priceput la divizia Propaganda. Unu’ care sa joace alba-neagra nu doar cuvintele da’ si cu cifrele asa incat 70% din sondaje sa devina hocus-pocus 30%, dupa cum cere „adevaru’ necesar”. Sa vezi atunci cum America devine Great dupe’ cum si Grecia a ajuns Great atunci cand nentu’ Aristotelu’ se ocupa de propaganda lu’ Alexandru si l-a invatat cum sa dea din gura ca toti sa-si miste fundu’ fix in maciuca lui…!

  Cine a-nvatat sa-si miste fundu’ cum decide Propaganda, oricum nu mai are ce face cu capu’… !

 15. polihronu says:

  Zise profetul, facind propaganda patratului.

 16. paulcsavdari says:

  @poli,

  Exact. De-asta-ti misti tu fundu’ cum vreau eu… 🙂

 17. polihronu says:

  Ce sa-ti, bai profete, daca tu vrei patrat in dotare in loc de maciuca? 😛

 18. paulcsavdari says:

  @poli,

  Pai ce sa fuck cu maciuca?… Nu stii ca e limitata? Ti-a spus-o si Edi… 🙂

  Patratu’ insa, pe langa ca e multi-fuck-tional, moarte n-are! … 🙂

 19. polihronu says:

  Well, maciuca macar sincronizeaza dansul. Patratul tau nu face decit sa ma faca sa rid 🙂

 20. paulcsavdari says:

  @poli,

  Pai vezi? Nu degeaba se zice vorba aia: razi ca proasta-n… 🙂

 21. polihronu says:

  Hai, gidila-ma! 🙂

 22. paulcsavdari says:

  Hehehe!… pacatosule… 🙂

 23. Paul,

  Singura problema cu argumentul tau este ca Aristotel nu a scris Principele si nu s-a ocupat de imperii ci de polisul pe care Alexandru l-a desfiintat. In ce priveste propaganda, functioneaza deja dupa principiul patratelelor, ca dovada FB.

 24. paulcsavdari says:

  @Edi,

  Nu e nici o problema cu argumentu’, e clar ca buna ziua – faptele vorbeste.

  Problema e in alta parte: ti-am pus sub ochi informatia aia cu 70%, iar tu te faci ca ploua. E asa de greu sa recunosti ca ai fost in eroare? Ha?… Si mai zici de Marea minciuna?… 🙂

 25. ti-am pus sub ochi informatia aia cu 70%, iar tu te faci ca ploua

  Pentru ca cred in adevarul obiectiv si nu ma intereseaza sondajele de opinie.

 26. paulcsavdari says:

  @Edi,

  Pai eu tocmai asta fac, te ajut sa „crezi” in adevaru’ obiectiv cand iti spun:
  1. sa nu incurci 70% cu 30% si invers, fiindca cifrele sunt obiective chiar si-n sondaje
  2. sa nu confunzi corpu’ femeii cu corpu’ copilului, fiindca dovezile sunt vizibile si obiective, etc etc

  Daca insa treci ca trenu’ pe langa orice indicator obiectiv, adevaru’ devine fix un fake-news… 🙂

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: