Partea intunecata a religiei

4 Responses to Partea intunecata a religiei

 1. Ion Sarbu says:

  Întrebarea mea nu este legată de acest subiect însă nu am gasit o altă modalitate de a intra în legătură cu dumneavoastră.
  Întrebare: Cât de credibile sunt afirmațiile biblice despre durata vieții oamenilor antediluvieni? Ce resurse științifice există cu privire la acest subiect?
  În același timp vreau să-mi exprim aprecierea pentru subiectul abordat în acest video, se aliniază foarte bine și cu concluziile mele intuite.

 2. Deluviul a fost un eveniment legat de topirea ghetarilor acum 10000-12000 de ani. Egiptenii cunoasteau data aproximativa si geologia moderna confirma. Avem fosile umane si, mai nou, analiza filogenetica a populatiilo,r asa ca nu suntem in intuneric. Lungimea vietii a crescut in istoria lui H sapiens, nu a scazut. Daca oamenii ar fi trait secole s-ar vedea in ADN-ul nostru si ar fi dedus din arheologie si paleontologia umana.

  Geneza 1-11 este o reinterpretare teologica a ceea ce babilonenii credeau ca este istoria umana pe baza miturilor sumeriene. Exista amintiri deformate si mistificate in mitologia sumeriana si exista adevar teologic in saga biblica dar adevarata istorie a omului o cunoastem din analiza genetica a populatiilor (out of Africa), paleontologie, si arheologie.

 3. alterego1968 says:

  Finalul discutiei pune punctul pe i, „iadul sunt ceilalti!” – principiul alteritatii, ceea ce sta la baza tuturor nenorocirilor, adevarata „cadere in pacat”. Imi pare rau dar religia nu e solutia, Invatatura da! De-a lungul timpului am apasat des pe aceasta formidabila intuitie a lui J.P. Sartre, ma bucur ca, in fine … n-a fost zadarnic.
  Discutia merita un comentariu mai exhaustiv, si am sa revin cu completari!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: