Logos 19 – Irelevanta lui Aquinas
22 septembrie 2010 24 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
22 septembrie 2010 de Edmond Constantinescu 24 comentarii
Filed under Video
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
In timp ce imperiul bizantin, agoniza, doborat atat de forta otomana care batea la portile Constantinopolului cat si spiritual , invins de misticism si iconoduli ,de politica unui spiritualism frivol introdusa de Irena si Teodora,cruciatii veniti in ajutorul fratilor crestini, au vandalizat si au jefuit totul.
O asemenea idee a victoriei prin jaf, o inalnim si la evrei, numai ca ei erau porniti impotriva unor popoare pagane.
Acelasi mod de a intelege imparatia poporului ales. De fapt, catolicismul a inceput ca o miscare pentru o lume noua, rationala. Ideile lui Aristotel, au condus la recrearea omului nou, crestin, cu suflet nemuritor, insa nu in acceptiunea platonica, ci cu suflet constient, inteligent,pastrand nu numai forma corpului ci si caracteristicile morale, inteligenta etc. Astfel de oameni puteau forma oastea Domnului, si lupta impotriva a tot ce este paganesc. Un astfel de concept a putut duce la aparitia „purgatoriului”,ca mod de ispasire a pedepsei, si curatire inainte de intrarea in imparatia cerurilor.
Asa a aparut inchizitia, justitia crestina, in care coruptia, imoralitatea , cruzimea au luat chipul unei judecati in spiritul crestinismului denaturat.
Toma de Aquino, explicand politica bisericii sale, spunea: ” Erezia este pacat, pentru care vinovatul trebuie nu numai sa fie excomunicat din biserica dar si sa fie scos din randul celor vii. Daca ereticul staruie in ratacirea lui, atunci biserica, pierzand orice nadejde pentru mantuirea lui, trebuie sa aiba grija de mantuirea celorlalti oameni, izgonindu-l pe acest eretic prin excomunicare. Dar dupa aceea, biserica il preda puterii laice ca prin moarte sa-l scoata din lumea aceasta.”
Chiar si asa, scrierile lui Toma de Aquino,pentru a fi mai „relevante” au fost epurate de citatele care erau atribuite lui Dionisie Aeropagitul,cand s-a descoperit ca de fapt scrierile fusesera concepute mult mai tarziu, dupa moartea sa , de un calugar de orientare neoplatonica.
Edi,
ce carti de logica moderna, non-aristoteliene, recomanzi. intreb ca unul care, ocupandu-ma de stiinte mai umaniste, nu prea stiu exact cu ce se mananca domeniile mai realiste… desi cred ca stiintele umaniste trebuie sa aiba la baza logica, numai ca e cam greu de aplicat la cuvinte si idei… personal, sunt in cautarea unui sistem care sa ofere o cat de mica ordine in aceste stiinte… mai ales cele interpretative…
astept, daca ai timp, cateva recomandari…
apreciez mult aceste incercari ale tale de a veni in intampinarea celor care cauta… multumesc!
laughs out loud
el-gabri:
E Sabat dimineata la mine asa ca raspund in scurt.
Mai intai, nu asi folosi cuvantul ne-aristoteliene ci mai degraba post-ar. E greu sa adaugi ceva la teoria silogismului si un siptom de schizofrenie sa incerci sa o rastorni.
Plec de la premisa lui Russel ca logica si matematica sunt in esenta acelasi lucru.
Aristotel teoretizeaza experienta geometriei Euclidiene, care sta la baza rationalismului si metafizicii grecilor de la incepand de la Pitagora. Din acest punct de vedere Vechiul Testament este anti-euclidian in geometrie (vezi marea lui Solomon si Talmudul pana in 550 despre valoarea lui pi) si anti-rationalist in sens clasic.
Pentru a intelege logica moderna iti sugerez nu carti de logica in primul rand, ci sa pui pe agnda ta de studii in filosofie trei domenii:
Matematica moderna
Fizica moderna
Biologia (aici nu avem ceva clasic).
Fizica moderna a trecut la geometrie ne-euclidiana in modelarea universului si teoria probailitatilor in modelarea lumii cuantice.
Biologia foloseste modle statistice si teoria probabilitatilor.
Logica moderna teoretizeaza aceaqsta noua experienta in cunoastere asa cum Aristot a teoretizat experienta geometrie euclidiene.
Autorii cei mai respectati de mine in acest sens sunt B Russel. T Kuhn si K Poper. Ideile lor nu coencid dar pleaca de la premisa experientei post-carteziene si post-euclidiene. Intuitile poetico- filosofice ale lui Nietzsche si Eminescu sunt foarte adanci in acelasi domeniu, dar sunt in general neintelese din motivul mentionnat de tine: profesorul de literatura nu le prea are cu logica.
Motivul pentru care teologia este intepenita in Aristotel este acela ca rationalismul grec a fost folosit ca argument in favoarea credintei si ca atare simt ca logica moderna ii lasa goi la portile inchise ale edenului.
Am fost de mai mult timp preocupat de o intoarcere la non-euclidianismul si non-rationalismul vechi-testamnetar din perspectiva experientei moderna a cunoasterii. Cand l-am intalnit pe IA am crezut ca merge pe ideea asta (greseam). Am icercat abordarea consecintelor de-euclidizarii si de-aristotelizarii teologiei pe un site in engleza numit non-euclidean theology dar nu am mai avut timp de el absorbit fiind de o2. Oricum am dato-n bara cand Florin Laiu a dat peste el si a inceput sa ma injure duhovniceste. Altii au instiintat conferinta „voi vedeti ba cu ce se ocupa asta” sau asa ceva. Nu am abandonat proiectul desi l-am intrerupt din motive de timp.
All in all, te-asi incuraja in primul rand sa te abati de la modelul traditional al umanistului fara interes in matematica si stiinte si sa adaugi logica ca cireasa pe tort. Cred ca autorii de mai sus sunt cei mai buni. Altii l-ar adauga pe Wittgenstein dar eu il gasesc prea aerian. Ditto Goedel.
Hey guys, CJ, Samson, Remus, i-oana, Ianis, study, maria etc. daca aveti o sugesti aici mai adaugati. No thanks, Lucy de la Pitesti. :silly:
Cred ca trebuie citit William W Bartley in ceea ce priveste rationalismul critic,si in intelegerea lui K.Poper.
Cat despre Wittgenstein ,pierderea credintei, l-a fac sa caute un alt sens existentei ca atare, si limbajului ca mod de reprezentare al unei realitati induse ,sau prezente in constiinta fiecaruia.
Aceasta atitudine in fata vietii, a religiei ,l-a facut sa concluzioneze ca nu exista decat 2 divinitati :lumea si eul sau independent.
De altfel,solipsismul lui Wittgenstein a fost criticat de Poper.
@maria:
Referitor la WW Bartley, cum interpretezi controversele referitoare la anumite parti ale activitatii lui?
Sursa: wikipedia
Oricum, sa zicem ca nu conteaza aceste detalii, ce te determina sa il recomanzi pe Bartley?
Mie-mi place Wittgenstein, am avut o perioada cand am citit cateva scrieri de-ale lui, bineinteles, n-am avut timp si dispozitie atunci sa intru in partile mai tehnice ale operei sale, dar cred ca ar merita. Nu ma deranjeaza atitudinea lui in fata vietii si a religiei, nici solipsismul lui, nici macar faptul ca se pare ca era homosexual (subiect despre care Bartley scrie cateva pagini in biografia pe care i-o realizeaza lui Wittgenstein).
Karl Popper si Thomas Kuhn sunt deja clasici in domeniul filozofiei stiintei, merita sa se inceapa cu ei. Si polivalentul Michael Polanyi, desi mai putin cunoscut, este interesant. Kuhn este faimos pentru cele scrise despre natura dinamica a stiintei in „The Structure of Scientific Revolutions”, dar se stie ca Polanyi tinea prelegeri legate de acest subiect cu mult timp inainte.
Pentru Wittgenstein,filosofia era o imagine conceptuala, iar limbajul,un joc prin care se se construiesc propozitii ce reflecta realitatea cognoscibila.
W.a fost propriul sau obiect de studiu.Pentru ca intreaga lume este reflectata in noi,si potrivit convingerilor lui,noi suntem lumea,lumea reprezinta imaginea a ceea e noi intelegem.
Logica sa l-a indreptat spre comunism,iar eu cred ca ideile nu sunt separate de trairea noastra.Acest lucru il credea si W. El a ales, asa cum si noi alegem. Credinta lui a fost logica lui. Crestinismul e o alegere, comunismul e o alegere, W.nu a fost Fortat in alegerea sa. Acest am vrut sa spun.
Study
Imi pare rau ca am scris asa, am probleme cu tastatura.
hmmm… instinctul meu de fata mare nu ma-nseala! :idk:
nu prea am incredere in sinceritatea gestului/dorintei lui gabri-el (cel de aici) de a studia cu adevarat stiinta. cine e cu adevarat interesat sa cunoasca, va cauta singur, fara sa ceara sfaturi si… in fine, s-o lasam asa… ca se supara tipu’.
n-am nimic cu el, sa nu inteleaga baiatu’ in mod gresit. doar ca intuitia mea imi spune altceva.
citeste frate de toate, cauta sa patrunzi cu mintea si sa intelegi… nu e nimic „recomandat” sau interzis aici. citeste cat mai mult! si gandeste critic!
http://www.rogerdarlington.co.uk/thinking.html
Mariooooooo, femeie… tu ai citit, fai femeie, ceva din Wittgenstein, Popper sau William W Bartley sau ne reciti aici fraze din carti de „filozofie crestina”/siteturi gen wikipedia ca o ROBOATA??? :talktothehand: pffff! monologul nu este echivalent cu dialogul, roboato pseudo-filozoafa, care te pricepi la toate si nu intelegi nimic!
si greselile elementare de ortografie, in mod FRECVENT, nu pot fi scuzate de defectiuni ale tastaturii sau neatentiei! :nerd: :loser:
realitatea spune altceva despre intelectul tau, oricat ai incerca tu sa pari altfel decat esti. fii tu insati!
offfff.. de ce m-oi chinui sa vorbesc degeaba, de parca ar fi capabila sa si inteleaga/auda ce spun. doar ea isi „murdareste” constiinta cu unul ca mine. prost mai sunt cateodata! :wilt:
Give me a break here! :struggle: (la aceasta enumerare ma refer)
Fa ce vrei. Nu ma intereseaza ethosul si ADN-ul adventist, asa cum nici pe tine nu te intereseaza multe referitor la altii. CJ si Samson nu pot fi „incarcerati” in niciun tipar de gandire/atitudine… intotdeauna vor sparge tipare si automatisme, schematisme ale mintii.
Offff… am observat asta, alaturi de samson, de la inceput. Din pacate, inca o sa mai ai deceptii/dezamagiri, punandu-ti increderea (intr-o oarecare masura) in unele persoane.
Vei fi tradat de multi… dar pe-asta o stii deja.
„Am crezut ca…” offff! :-(( :-(( Cum poate un om de o inteligenta sclipitoare sa nu-si dea seama de anumite lucruri atat de evidente, de prima oara?
"Si in prietenie se intampla acelasi lucru ca si in sinceritate: esti iubit nu pentru ceea ce esti tu, ci pentru ceea ce vede si crede prietenul tau in tine. Tu, omul, esti sacrificat intotdeauna. Ca si in "sinceritate", in prietenie nu poti fi tu insuti. Esti iubit nu pentru tine - ci esti iubit pentru ceea ce poti da, ceea ce poti justifica, sau realiza, sau contrazice, sau afirma in sentimentele prietenului."
____________________
Pai uite, recomandam (i hate this word!) fratelui aventist Ianis, daca are si anume chef, sa furnizeze iubitilor frati aventisti si stimatelor doamne, tot aventiste, linkuri de download pt. urmatoarele carti de >>aici<<
un punct de pornire poate fi: http://atheistmovies.blogspot.com/search/label/e-Book
____________________________________
gata, inchei… sunt super obosit (si de la serviciu) si sunt mort de somn.. e ora 2 noaptea. am gasit articolul asta interesant:
„Imagine No Religion” – When asked whether they believe in God, most East Germans simply respond by saying: „Nope, I’m perfectly normal.”
nu-mi fac iluzii ca veti intelege…
hai noapte buna!
CJ,
Greselile elementare de ortografie nu sunt in mod frecvent , nu sunt in nici un mod ,pentru ca lipsesc.
In plus,de ce nu accepti o provocare.
Nu stiu ce ai citit tu din stiinta,filosofie,arta,religie,etc.,insa,nu citarea unor articole sau carti releva acest fapt, ci modul de expunere, ceea ce ai inteles, si faptul ca nu pui sablonul si bifezi afirmatiile care-ti convin,ci modul sau felul cum filtrezi informatia prin propriul sistem de valori.
Te provoc la o analiza a oricarui autor vrei, si apoi mai vorbim.
Cat despre robotizare si ADN-ul azs, nu ai nimerit persoana, pentru ca gandirea mea e nonconformista, si nu accept ceva, fara o analiza si o meditatie, chiar daca acest cuvant iti repugna.
Spre deosebire de tine, care urmezi nici macar instinctual, un model de gandire,eu am certitudinea existentei Lui Dumnezeu.
Gandirea noastra e matricea trairilor noastre,ea poate fi esenta a ceea ce suntem,pentru ca vine din interiorul nostru si ramane in interiorul nostru ,atat timp cat nu o conectam la o sursa superioara de cunoastere.
Nu-mi place sa vorbesc cu cuvintele altuia, si nici sa fac o analiza,sau o exegeza, reproducand cuvinte.
Autorii sau savantii pe care i-ai citat, au avut ,chiar in necredinta lor,o conectare cu energia superioara a valorilor umanitatii.
Rezultatul fuziunii dintre eul tau si exterior ,se transpune in ceea ce faci, ceea ce gandesti, in configuratia ta, ca persoana.
Instinctul imi spune, ca intr-adevar, definitia pe care ti-ai atribuit-o , si anume aceea de „clovn” te caracterizeaza. Este imaginea introspectiei tale, e imaginea eului tau.
Oricand doresti o mana de ajutor, in indentificarea ta, te ajut sa-ti eliberezi un buletin al identitatii tale, pe baza valorilor umane ,pe care crezi ca le-ai dobandit,din surse si din articole si pe care nu ai reusit sa le fructifici la adevarata lor valoare si intelegere.
Construieste-ti alt sablon, pentru ca mie nu-mi plac testele grila, pentru simplul motiv, ca nu lasa loc interpretarii si analizei.
Maria – thanks for bartley
How about this? http://www.maxmore.com/pcr.htm
May I mildly reccomend another crazy Austrian (besides W): http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Feyerabend
EDI,
Extropianismul reprezinta filosofia transumanista. Omul isi depaseste conditia prin utilizarea noilor stiinte si tehnologii, nu numai pentru imbunatatirea conditiei fizice, cat si pentru imbunatatirea cunoasterii cognitive.
Se pune problema inlocuirii supraomului lui Nietzsche ,cu omul nou, suprauman.
‘Vointa de putere’ a lui Nietzsche ,poate conduce la acea autotransformare specifica transumanismului.
Atentie, insa, autotransformarea nu inseamna numai depasirea limitelor si realizarea de sine, ci si o gandire critica ,o autotransformare morala dupa o etica a propriului rationament emotional si psihologic.
Oare aceasta preocupare de modificare si reconstructie a corpului uman, a psihologiei de viata, libertatea de a decide propria forma biologica,de a transcende ,nu inseamna desfiintarea barierelor naturale,a sistemelor naturale si a echilibrului natural, asa cum a fost lasat de Creator ?
#4 eddieconst
vă salutăm şi noi domnu pastoru! ce să-i recomandăm lu domnu el-gabri? noi zicem că-ntâi trebuie să se pocăiască şi să-l primească pe domnu isus ca mântuitoru dumnealui personal (fiincă, judecând dupe numele dumnealui şi dupe ce scrie dânsu p-aicea, dânsu n-a iesperimentat personal naşterea din nou şi primirea lu domnu isus ca mântuitor personal), pe urmă să-nceapă studiu cu o rugăciune, că se ştie că o rugăciune bună făcută înainte de orice studiu face cât 50% din orice studiu (ditto dl luther, care cu ajutoru la metoda asta a reuşit să-l biruiască pe dl satana într-o încleştare corp la corp, de tip mixed martial arts- mma), ţi d-abia dupe aia să treacă la studiu propiu zis; şi noi i-am recomanda să-nceapă întâi şi-ntâi cu literatură sănătoasă care hrăneşte şi zideşte, şi nu cu d-aia tip junk food ( dupe cum vedem, cu regret că recomandă unii şi cu sora marian), şi-ntâi să-nceapă cu devoţionalu de dimineaţă ( care se găseşte la responsabilu cu literatura din fiecare comunitate, şi de unde dl el-gabri poate să-l ia, contra cost binenţeles, chiar şi sâmbăta, că nu ie păcat, fiind vorba de lucruri sfinte, ale căror venit merge în lucrarea de salvare de suflete pt domnu, şi-n plus îi va fi şi de mare folos dlui el-gabri să ştie şi în ce minut apune soarele vineri seara, asta binenţeles depinzând de oraşu în care domiciliază dânsu, să nu se trezească dânsu că calcă sabatu, făcând ce nu ie-ngăduit în ziua sfântă de sabat, şi atuncea se duce de râpă tot planu dânsului de studiu şi pocăinţă), dupe care îi recomandăm cititu la biblia la rând – three pages a day, keep the devil away, dupe care poate dânsu să treacă mai departe şi să studieze la alegere şi dupe pofta inimii câteva pagini din „patriarhi şi profeţi”, „profeţi şi regi”, „hristos lumina lumii”, „marea luptă”, dupe care poate să-ncheie studiu cu o rugăciune ca domnu isus să-l facă să se gândească toatăă ziua la ce-a citit şi să pună în practică ca să nu mai păcătuiască şi-n ziua aia (deşi asta ie mai mult ca să poată să se roage seara pt iertare c-a păcătuit din nou şi n-a pus în practică ce-a citit), şi-n timpu zilei pote să studieze-n continuare, să zicem cartea de imnuri, pe care poate s-o citească şi pe note, dak ştie alfabetu muzical binenţeles, dak nu merge şi cu cuvintele numai, că domnu se uită la inima omului şi nu la vocea lui, iar din alţi auroi, noi i-am recomanda lucrările lu fratele profesor florin g lăiu – şi d-aicea am recomanda poezii de florin lăiu ( îndeosebi „Dumnezeu a creat pe Adam şi pe Eva de Florin Laiu … Dumnezeu vorbeşte lui Moise de Florin Laiu … Familia lui Iacov se duce în Egipt de Florin Laiu …”, ietc, ietc) care toate ie inspirate şi întrepătrunse de logica credinţei), şi last but not least, „pătratu ionică” de fratele profesor aurică şi ionică, o lucrare d-o valoare iescepţională, pe care poate s-o procure tot contra cost binenţeles, şi plătind şi toate taxele poştale, cu menţiunea că asta are şi desene color, şi că necesită o cantitate dublă de rugăciune înainte d-a fi citită, fiincă ie nevoie d-o măsură dublă din dl duhu sfânt ca să priceapă cineva cum ie cu figurile alea ciudatele ( cum ar fi triunghiuri logice cu patru laturi şi pătrate raţionale cu 5 sau mai multe laturi), care aminteşte mai degrabă de băieţii ăia cu pocalele din apocalipsa 13, care turna pe pământ urgiiile lu dl dumneze; şi la urmă poate să-ncheie studiu cu paginile alea de la spatele la studiile biblice, unde poată să vadă şi cu ochiu liber cum dl dumnezeu face minuni şi astăzi lucrând cu putere mare şi braţ întins s-ajute pe servii săi, făcând s-oprească tramvaiu între staţii ( cum pe vremea lu dl iosua a făcut să s-oprească soarele pe cer) ca să poată s-ajungă servii săi la timp la ora de rugăciune!!! 😐
Edi,
Relativismul moral reprezentat de Wittgenstein si relativismul stiintific al lui Paul Feyerabend ,sunt expresii ale cautarii unei lumi libere , a unei libertati intr-o societate inchistata in sisteme de gandire si de actiune.
Anarhismul lui Feyerbend consta in ideea conform careia libertatea nu este compatibila decat cu relativismul asumat , ce afecteaza chiar criteriile si rationalitatea societatii moderne in care traim.
Si acest lucru ma duce cu gandul la ideea de libertate exprimata de Isus, si la implicatiile acestei idei asupra modului nostru de a gandi lumea, divinitatea, si raportarea propriei persoane la acest standard de existenta.
Anarhism sau conformare, care e esenta libertatii ?
Si daca problema nu e atat de spinoasa, de ce e pusa fie sub spectrul anarhismului, fie sub spectrul instinctelor,fie sub spectrul divinitatii ?
Samsoane
Sa dam lui Luther ce e al lui:
– Strong beer is the milk of the old
– „Whoever drinks beer, he is quick to sleep; whoever sleeps long, does not sin; whoever does not sin, enters Heaven! Thus, let us drink beer!”
Samson,
Ai o problema cu biblia la rand. Mai bine ai avea grija de copilul tau,d-nul clovn, care nu stie sa vorbeasca decat „interjectii”.
E mare, a venit majoratul si pentru el,33 de ani, nu-s de „colea”. Invata-l sa nu mai sufle in lumanare,ca se stinge si bruma de lumina pe care o mai vede.
In loc, sa faci seriale, sa fii vedeta de tele-lovele, invata-l ca lovelele nu pot cumpara constiinta, insa buna crestere da.
ps.
Fac vizite la domiciliu, si daca-l gasesc tot asa, in scutece,decazi din drepturile parentale.
CJ,
Daca identifici unde am gresit in ‘dialogul ‘dintre pseudo-eu si dvs.iti dau un bonus.
Si anume, un set de rugaciuni, cu instructiuni de folosire si un cadou gratuit, biblia la rand in prima auditie a dirijorului corului de majorete a casei de cultura, samson & co.
yoooo… sunt la serviciu, ca va ia mama dracu’! :hugleft: :hugright:
hey lady… what the fire… is wrong with your intelligence? :rotfl: :rotfl:
:cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow:
muuuuuuuuuuuuuuuuuuu??? 😯 ?:-)
i’ll be back…
#16 marian
stimată soră marian, are you out of your mind? dvs mai sunteţi aventistă, mai credeţi că toată scriptura ie de la dl dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să dea înţelepciune în neprihănire? dvs sunteţi măritată soră marian? dvs credeţi că degeaba sf apostol pavel, supt inspiraţie fiind le poruncea la femei să tacă în adunare, şi dak ie supt şaij de ani, să se mărite, ca să poată să-l întrebe pe bărbatu şi domnu lor acasă ce se vorbeşte la adunare, şi să nu umble din casă-n casă? şi dvs ce vreţi să faceţi?!?!?!? cică „fac vizite la domiciliu”!?!?!?!! dak vă regulează ăla micu??? v-aţi gândit la asta?? dvs nu ştiţi că de la dl oiedip încoace nu mai ie sigure vizitele la domiciliu unde ie din ăştia micii singuri acasă? ţtişi cum ie, copil copil, da cu koaie d-un kil!!! şi ce-o să ziceţi dvs dupe aia când o să vă vadă lumea gravidă pe la biserică? că ie lucrarea lu dl duhu sfînt?!?!?!
ps. ce să vă recomandăm noi dvs atuncea, stimată soră marian? în primu rând să vă măritaţi dak ardeţi, şi dak nu vă măritaţi şi continuaţi cu vizitele alea pe la domiciliu la oameni p-acasă, luaţi şi dvs măcar ceva anticoncepţionale, să puteţi s-anihilaţi cu succes lucrarea lu dl duhu sfânt asupra lu uteru dvs, fiincă să ştiţi dvs că nici felaţia nu ie o soluţie, şi se-ncadrează cu lejeritate la urâciunile pt care dl dumnezeu a nimicit prin foc sodoma şi gomora!!! şi-n al doilea rând, ne vedem nevoiţi să vă recomandăm şi dvs tot biblia la rând, şi tot câte trei pagini la rând, şi aşa o s-ajungeţi dvs şi la scrierile inspirate a lu sf apostol petru şi pavel!! ţi-n al treilea rând putem să vă recomandăm pasta de dinţi blend-a-med whitening dupe vizitele alea ale dvs la domiciliu, pt o mai bună igienă orală, prietenii ştie de ce!!! o să ne rugăm pt dvs, să vedem ce se mai poate face!!! :-*
Hai… va pup mult, Edi si Samson! :-* :-* [cateodata imi vine sa va imbratisez si sa va pup, aveti vreo problema cu asta? ai dracu de nebuni… amandoi niste incapatanati… „lupii singuratici”… sunt nebun dupa voi]
Voiam sa scriu ceva da’ m-am uitat la tv, la film :silly: si sunt acum obosit ca dracu. Si as vrea sa ma culc si eu odata mai devreme, ca m-am saturat sa stau la calc. pana tarziu.
samsoane, tati… las-o ma in pace. nu se merita, este slaba pe acest teren al sarcasmului. hai te rog eu frumos, ca pe urma incepe sa planga. de ce-i faci suparare femeii? 😉 let her go…
mititelu’ tau te iubeste!
#15 ianis
domnu ianis, aveţi cumva fro ideie dak dl luther ăsta a lu dvs mânca şi carne de porc? sau dak păzea şi sabatu zilei a şaptea? altfel ar fi ştiut şi iel ce zicea sora white despre ăştia care are obiceiu să doarmă în sabat, sau despre ăia care mănâncă carne (mai ales de porc) şi care pe urmă simte nevoia să bea băuturi ameţitoare tot mai tari!! şi-n plus, iera şi cam violent dl luther ăsta al dvs, dvs n-aţi văzut domnu ianis cum a sărit să-l bată pe dl satana? credeţi că n-avea nicio legătură cu ce mânca şi ce bea dl luther ăsta? dak ar fi consumat numa fructe, cereale, nuci şi zarzavaturi, dieta originală lăsată nouă de creiator, şi cu apă de la izvor sau ghiuvetă, ar fi fost mult mai temperat în purtarea dânsului, şi ar fi dat pe faţă adevărata curtoazie, politeţe creştină şi caracteru domnului hristos faţă de sărmanu dl satana!!! ca să vedeţi unde duce consumu ăla al dvs de bere! ars amatoria! aţi văzut dvs ca domnu hristos, care ie modelu nostru desăvârşit în toate, să fi băut fro bere frodată, fie iea şi d-aia pt şoferi, chiar dak nu avea carnet? :devil:
bleah… de-a valma ca nu mai am rabdare… aaaaaaaaaa! :laugh: :silly: :
aruncati-va si voi o privire, uratilor! mama voastra de crestini aventisti! :rotfl:
am vazut ca am uitat sa dau linkul corect la acel articol din comm. #9
scuze… here you go:
http://www.nowscape.com/atheism/Imagine_no_religion_Edgar_Dahl.htm
The Quantum Physics Sequence [just take a look! ‘Rationality and Science’]
http://lesswrong.com/lw/r5/the_quantum_physics_sequence/
uite si asta: http://lesswrong.com/lw/31/what_do_we_mean_by_rationality/
Stephen Fry: Flaws in the Catholic Church [listen to the man! :yes: ]
http://www.milkandcookies.com/link/191656/detail/
[uuuf! o gramada scandaluri sexuale bantuie iar prima pagina a dezbaterilor… si cu bishop Eddie Long & catholic priests & Pope and all… este o lume nebuna, a perversilor din religie care musamalizeaza totul… sau cel putin asta faceau pana acum]
A Lifetime Fighting Pseudoscience
http://bigthink.com/ideas/20392
The Bald Avenger [intelligent sarcasm]
How Not To Be Stupid – A Guide To Critical Thinking
The Laws Underlying The Physics of Everyday Life Are Completely Understood
http://blogs.discovermagazine.com/cosmicvariance/2010/09/23/the-laws-underlying-the-physics-of-everyday-life-are-completely-understood/
anyway… don’t feed the monkeys!
ieste si maimutele creationiste oameni, zau asa! :sarcasm:
http://www.sciencenews.org/view/generic/id/63734/title/Neandertals_blasted_out_of_existence%2C_archaeologists_propose
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/news/081101_hivorigins
noapte buna! pa-pa!
Surioara Samsonica,
Nu ati inteles nimic, vizitele la domiciliu le fac in mod caritabil. Numai la prostii va e gandul. Poftim educatie, si tata responsabila!
Vazandu-va framantarile parentale,m-am gandit sa va impartasesc din experienta de „mamica” si sotie, cate ceva din tainele cresterii copilului.
Daca copilul e gangav, dupa cum se vede, va recomand un logo-pod, adica, sa priviti de pe pod, zbenguielile copilului,in apele involburate ale gandurilor sale rebele,si sa-l salvati la timp.
Iar pentru dvs.va recomand un tratament miraculos, pentru imbunatatirea activitatii intelectuale, si eliminarea depozitelor de ‘gargauni’, la nivelul cerebelului.
Iar din spirit de ajutorare, va ofer o informatie strict secreta, si anume sarcasmul nu e bascalie,iar bascalia nu e sarcasm.
Si din acelasi spirit, am in vedere si protectia consumatorilor de bascalie, stiu ei care sunt,ajutandu-i sa nu mai faca pe ei de ras, din economie de apa, pentru a nu-si mai spala rufele in public.
Daca, totusi doriti sa evoluati pe scara spirituala ,nou statutara a sarcasmului ,iar ‘admiratorii’ dvs. tot nu renunta la acest obicei rusinos si infantil,le recomand o marca de pampers care le asigura protectie totala.
Am avut intelegere pentru dvs.vazand ca aveti un copil „din floare in floare’,si sunteti saraca cu duhu,insa daca vad ceva promiscuitate pe acolo,va anunt ca chem protectia copilului.