Logos 51 – Elicea cu Trei Palete

58 Responses to Logos 51 – Elicea cu Trei Palete

 1. Beni Plesa says:

  Arius

  Ma bucur sa te „vad” din nou citind comentariile tale.

  ARIUS catre EDI -„”Dar din cate stiu eu, pionierii au considerat-o ca fiind doar partial corecta. De aceea ei au putut sa treaca dincolo de limitele impuse de ea.

  Aici diferi tu de pionierii AZS.””

  Arius sti simpatia mea pentru tine ,insa parerea mea este ca EDI este cu cativa pasi inaintea ta in intelegerea teologiei pionierilor sabatarieni si cum acestia si-au dezvoltat conceptele specifice sabatariene, despre sanctuar si judecata de cercetare.
  Ai dreptate ca adventistii sabatarieni au considerat ca Luther a inceput reforma ,iar ei sint destinati sa continue aceasta reforma.
  Adevarul este ca in incercarea lor de a „reforma” au inventat prin metoda de „proof text”si in afara contextului general, doctrine ce intrau in contradictie cu insasi esenta reformatiunii lui Luther.
  .Pionierii adventismului sabatarian (nu cel al lui Miller care era impotriva sabatarienilor)Sau reformat atat de mult pina au cazut inapoi in catolicism .,adica mintuirea nu este NUMAI prin credinta in meritele lui Isus ci este si prin eforturile personale de a tine legea cu un Isus doar pe post de AJUTOR.
  Ideia ca Isus a fost exact in natura lui ca si noi ,si ca el a putut sa tina legea ,aceasta demonstreaza ca si noi putem sa facem acelasi lucru.
  Pentru acesti pionieri sabatarieni mantuirea era posibila doar prin a incerca sa imite pe Isus si sa ajunga sa reflecte EXACT caracterul desavirsit a LUI Isus.
  Ideia era ca daca Isus a putut sa tina legea ,noi de ce nu am putea ??
  Dupa 150 de ani de existenta ,acesti sabatarieni inca tot nu au putut sa demonstre ca acest adevar prezent a lor nu este o UTOPIE.

  Aici Edi ,dupa cate i-l inteleg eu se distanteaza de intelegerea ta.La acest subiect Luter era cosher,iar sabatarienii adventisti au devenit necurati si au pervertit evanghelia predicata de Pavel,Augustin si reformatorii sec al 16-LEA (Luther si Calvin)

  Cand cineva adauga la evanghelie si meritele omului ,evolutia este numai inspre legalism.De aceea Ellena white a criticat in 1888 cu atata vigoare toata conducerea conferintei generale acuzindu-i ca au devenit mai „sterpi” decai muntii Ghilboa .
  Elena a incercat o redresare spre protestantismul lui Luter insa a esuat atat ea cat si toata institutia adventa sabatariana.
  O institutie crestina este foarte usor sa creasca prin HAR si calauzirea Duhului ,dar daca acest Har este pus pe locul doi iar Isus in loc de SALVATOR devine doar un AJUTOR sa ne ajute la tinerea legii cand noi dam chix ,singura varianta de a creste numeric o intitutie este doar LEGALISMUL si INCHIZITIA de fier sau de catifea (vorba lui Edi).
  Dogmele atat ortodoxe cat si sectante pe mine ma lasa „rece” ,insa exista ceva esential in crestinism care cand este eliminat sau pus in „ceata” te scoate in afara crestinismului autentic.

  Beni

 2. JungleLeaks says:

  uite-l si pe beni! 😛

 3. JungleLeaks says:

  tati, tati… uite ceva pe care as dori sa-l vezi/citesti si tu:
  http://www.spaceandmotion.com/Philosophy-Postmodernism.htm

  The most important scientific revolutions all include, as their only common feature, the dethronement of human arrogance from one pedestal after another of previous convictions about our centrality in the cosmos.
                                        ~ Stephen Jay Gould

 4. Pace fratilor ……….ma bucur foarte mult sa ne intalnim din nou printre aceste explicatii ale fratelui Edi care intotdeauna ne ajuta sa ne dam bine seama in ce vremuri si in ce situatie ne aflam…EDI este un PROFESOR FOARTE BUN……..felicitari

 5. arius says:

  Beni,

  Unii se considera sub Lege, altii deasupra Legii, insa asta nu ajuta pe nimeni cu nimic. Caci si unii si altii descopera in final ca sunt diferiti de Lege si prin urmare se descopera a fi in conflict cu ea. Asta e descoperirea finala a oricum se raporteaza la Lege.

  Si daca cineva incearca sa arate ca este in armonie cu ea, o face doar fiindca este fatarnic si-si traieste viata intr-o actorie de prost gust pe care el n-o va recunoaste in ruptul capului dar pe care cei din jurul lui o vizioneaza zilnic ca pe un serial TV de lung metraj…

  Solutia mea este alta: fiecare trebuie sa-si aiba propria lege si sa fie este egal cu ea. Iar cat de mult legea asta este compatibila cu Legea, e o alta discutie. Dar mie imi este clar ca asta este semnul maturitatii si responsabilitatii spirituale, cand individul are curajul sa-si imbrace propriile haine spirituale si sa refuze „hainele lui Saul”…!

 6. Beni Plesa says:

  Arius

  „”Si daca cineva incearca sa arate ca este in armonie cu ea, o face doar fiindca este fatarnic si-si traieste viata intr-o actorie de prost gust pe care el n-o va recunoaste in ruptul capului dar pe care cei din jurul lui o vizioneaza zilnic ca pe un serial TV de lung metraj…””

  Foarte buna si plastica descrierea de mai sus.Ai dreptate cand afirmi ca maturitatea spirituala nu este produsul imaginatiei ca putem trai si reprezenta EXACT caracterul lui Isus .Dimpotriva ,la aceasta maturitare crestina se ajunge numai si numai prin realizarea ca HARUL lui Dumnezeu ,manifestat in Isus ne este SUFICIENT atat pentru „cer” cat si pentru viata asta de acum aici pe pamant.
  Pavel spunea ca in mijlocul neamurilor se poarta ca si cum ar fi fara LEGE ,,intre evrei se poarta ca si cum ar fi sub aceasta LEGE ,insa el se considera ca in realitate el este sub LEGEA lui ISUS.
  Daca cineva vrea sa confunde LEGEA data lui Moise pe Sinai, legea lui ISUS poate sa o faca ,insa se inseala amarnic si rezultatele se vor vedea in „filmul acela lung a viatii lui ” cum bine ai mentionat tu.
  Sint de acord cu tine ca –in fiecare om rascumparat Duhul Domnului creaza un standard de viata UNIC (o lege personala) in care aceasta „noua creatie” se misca si isi desfasoara activitatea .
  Adevarata libertare si viata este produsul Spiritului si nu al „literei”de pe Sinai.
  Isus a fost facut pentru noi un spirit datator de VIATA ,iar cand acest spirit a lui Isus ia controlul vietii ,rezultatul este intotdeauna un „film placut de vizionat ” .
  Ma bucur de perspectiva ta si sint sigur ca sint inca multi pe acest site carora Dumnezeu le va descgude ochi sa vada ce vezi si tu.
  In mijlocul „furtunii” orce zi cu Isus este mai buna decat ziua precedenta.
  Beni

 7. Stef says:

  Edi

  am o intrebare pe care am vrut sa ti-o pun de mai mult timp. Stii cumva care este explicatia urii neumane pe care ti-o poarta SMP( Sergiu Marius Popilian), asa fel incat aproape ca nu exista comentariu de-al sau de pe O&P sau alte locuri, in care sa nu terfeleasca numele tau in toate felurile posibile. Ura aceasta a lui e de domeniul patologicului, si sunt multi care au observat asta.
  Cum nu cred ca pur si simplu e nebun, repet, ce are de impartit cu tine?

 8. tabita says:

  Pentru Beni Plesa #6

  „,iar cand acest spirit a lui Isus ia controlul vietii ,rezultatul este intotdeauna un “film placut de vizionat ”

  Personal, nu sunt de acord cu ideea aceasta, deoarece in cazul in care cineva ia controlul vietii altcuiva, fie chiar si o persoana de origine divina, fiinta umana si-ar pierde calitatea de persoana si s-ar transforma in mod neconditionat intr-un automat, intr-un robot.

  Dumnezeu ne-a „fabricat” cu libertate si inteligenta, tocmai ca sa putem fi capabili de alegeri bune si sa respectam „legea maturitatii” mentionata de Arius.

  Atentie, n-am zis sa ne mantuim singuri, ci doar sa ne „educam” singuri prin inspiratia Duhului Sfant.

  tabita

 9. Beni Plesa says:

  Tabita

  „”Personal, nu sunt de acord cu ideea aceasta, deoarece in cazul in care cineva ia controlul vietii altcuiva, fie chiar si o persoana de origine divina, fiinta umana si-ar pierde calitatea de persoana si s-ar transforma in mod neconditionat intr-un automat, intr-un robot. „”

  Tabita,chiar ca ti-am dus dorul.Iata ca ne-am intersectat din nou .Iti inteleg perspectiva cu „libertarea si robotu”.O gandire doar de suprafata (nu ma refer la tine) poate trage o astfel de concluzie.
  Ideia centrala in crestinism este ca omul cazut in pacat (daca crezi acest fapt) a pierdut si libertatea TOTALA de a alege.
  Omul neregenerat este ROB al firii lui corupte ,si nu iubeste „lumina” (invatatura lui Isus si a apostolilor).Lasat de capul sau nimeni nu va vroi sa aleaga ceva ce nu iubeste.
  Cand cineva a fost „adus la viata ” de duhul Domnului acea persoana incepe sa iubeasca „lumina” si alege lumina fara nici o constringere.
  Crestinul este LIBER dar nu independent.
  Cum vezi tu relatia intre ‘
  1-rob al pacatului
  2-rob al lui Isus
  si veti cunoaste adevarul si acest adevar va va face slobozi ??

  Inainte ca un om sa devina regenerat are doar un singur „calaretz” care i-l calareste si ai da ordine .
  Dupa ce un om a fost regenerat situatia se amplifica si acum are doi „calareti” care ai da ordine.
  Omul a fost fara nici un „calaret” doar in timpul de inocenta in „gradina edenului „,dupa cadere omul este robul pacatului ,iar daca este regenerat devine rob al lui Isus.
  Ironia este ca toti cei care inca sint „in primul ADAM” sint handicapati si se cred LIBERI .
  Cei ce au fost transferati prin duhul „in al doilea ADAM ,adica Isus ” nu au nici o problema sa se considere robi a celui care ia facut liberi cu adevarat.

  Beni

 10. arius says:

  Tabita,

  Si eu gandesc la fel. Duhul doar ma insoteste in fiecare zi conform fagaduintei „Eu sunt cu voi in fiecare zi”, dar nu ma stapaneste. Si o face chiar si atunci cand nu „ascult” de El ori cand sunt suparat rau de tot pe El. Nu spun mai mult de atat ca e deja suficient.

  Problema este ca, asa cum bine a punctat Edi, in Biblie gasesti mai multe paradigme religioase, toate „crestine”, inclusiv aia cu „stapanitul” despre care vorbeste Beni. Si cei care tin la scrierile lui Pavel (cine o mai fi fost si asta? , haha!) mai mult decat la ce vad, inteleg si simt in propria lor experienta religioasa, sunt in stare sa dea in cap oricui sustine altceva decat inteleg ei. Asa ca, fereste-ti capul…! 🙂

 11. MariusM-preot ateu says:

  Ce este aceasta Lege sau legea lui cutare ? Doar niste conventii .
  Ce m-ar opri dpdv natural,biologic , sa vin in tara Oxigen patrat unde e intrarea libera ,unde stapinesc doi masculi aLFA ca Jungla Mare si Samson cel mic ,sa -i nimicesc,dintr-un profund sentiment transcendent al setei de putere,de a curata locul de elemente schizoide turbulente.
  De ce as stapini acesta sete de putere interioara? De ce as avea un simtamint al dreptatii sau iubirii? Daca pot sa-i iau locul cuiva ,de ce nu l-as face. Ca doar adevarul e relativ.Doar stomacul e absolut.
  Nitzsche,Bacon,Hume sint doar niste stramosi ale caror duhuri nu ma pot tulbura ,pt ca nu exista acele duhuri,nici macar nu i-am citit. De ce nu as copia niste modele de gindire din epoca bronzului sau a parameciului?

 12. MariusM says:

  Sint de acord cu Arius ,ca Duhul Sfint nu te obliga sa faci ceva impotriva vointei tale si iti respecta alegerea . Merg pe linia arminiana cu care Luther si Calvin nu prea au fost de acord.Melachton a schimbat un pic directia .
  Beni spune-mi si mie ,cind a fost data Legea , e vorba tot de har? sau doar de niste bete in care sa te impotmolesti?
  Dpdv juridic ,Legea spune ce e pacat sau nu . Isus explica si adinceste aria influientei Legii si zice sa iubesti ,indiferent de ce vrei tu.El moare ,implineste Legea si esti absolvit,urmarea fiind renasterea sub conducerea Duhului Sfint.
  Acum cum ti se pare tie ,cind ii spune tinarului bogat sa il urmeze ? Sa pazeasca sa nu poruncile Lui asa cum le explica?
  A-L urma pe Isus inseamna de fapt jertfa de sine , fiind cu mult peste Decalog.
  Decalogul devine chiar ceva simplu. Cind spune sa faci bine in Sabat ,o spune ca sa faci o fapta spre mintuire?
  Isus te cheama la El si te face sa uiti sa faci pacatul .Daca nu mai faci pacatul ,Legea aia simpla a VT nu te mai acuza.
  Observi miscarea unui pendul ? Legea te arunca in har,Harul ti-arata Legea care zice ca nu mai are ca sa-ti faca.
  Sensul pazirii Legii ,urmindu-L pe Isus se transforma . Tu nu faci fapte ale legii ca sa fii mintuit ,ci faci niste fapte bune ,ca urmare ca esti mintuit .
  Chiar nu il inteleg pe Luther cind spune ca Iacov e de mucava ,cind spune ca ,credinta fara fapte e moarta. Pt ca un mintuit are imboldul de a face fapte bune datorate impulsului venit de la Isus . Se jertfeste pe sine pt asta. E preotul propriului templu sub conducerea Marelui Preot.
  Si pt ca stii ca te bat la cap cu Sabatul, semnificatia Sabatului se schimba in Hristos .Eu cred ca Sabatul ramine important pina la parusie ca simbol al mintuirii in Hristos,nu cu sensul primar al Legii de indrumator,ci de urmas al lui Hristos.

 13. MariusM says:

  Mai Admin
  Ia explica la fratii tai ,de ce comenturile mele trebuie ascunse si ale lui Jungla si Samsonica sint puse la mare pret . Adica ei se pot refula aici si altii nu .
  Esti oripilat ca oamenii au si obiceiul de a refula?
  Arata-mi marea ta ratiune hegeliana sau baconiana ,pt acest impuls pe care il ai cind ascunzi doar o parte din comenturi.
  Nu iti prea plac parodiile,bag seama. Adica unele parodii.

 14. JungleLeaks says:

  It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.

                                      ~ Charles Darwin

 15. MariusM says:

  Vai ce spirit divin e in Jungla . E urmas al lui Darvin si i se pare normal si inteligent.
  A avut o transcendenta.
  Si ce legatura are cu morala si etica?
  La ce te ajuta Darwin la : sa ai ,sa fii ,sa poti?
  Raspunde si la intrebarea de ce existi pe acest pamint ,impotriva evidentei din jurul tau?

 16. Stef says:

  MariusM

  baiete ai gresit adrisantul. Intrebarile existentiale le pui lu’ Sertorius nu lu’ JL, el e responsabilu’ pe aci cu asa ceva.
  Bate si ti se va deschide!

 17. MariusM says:

  What the bleep do we know? Down the rabbit hole

  Who lives in the eleventh dimension? – Parallel Universes – BBC science

  Stef ,priveste si in oglinda . Tu nu te intrebi de ce existi si care e rostul tau? La ce mai e buna credinta atunci? Ce rost are ? Si ce mai cautam sa ne uitam la emisiunile astea daca nu e un rost?

 18. Stef says:

  MariusM

  am ceva de facut si nu-ti pot raspunde acum. Revin, promit!

 19. MariusM says:

  Ce interesant forum ?
  Adminul nu raspunde la intrebari ,deci e un robot care ascunde commenturi,iar toti voteaza nu ,dintr-un impuls rational si iubitor,darwinic.
  Daca sint ateu nu e bine. Daca sint drept credincios nu e bine. Daca sint postmodern nu e bine . Daca refulez ca altii nu e bine .
  Deci dupa Aristotel -Dumnezeu joaca zaruri. BrainJungle e sefu tribului.Sau sectei ,cine stie?
  Sa traiti mult si bine Sefu. Osanaaaa,Osanaaa!
  Ma frate ,si n-am curajul sa-mi schimb numele,sa ma transform putin in Sarpe.
  Ce ipocrizie ! (numai a mea,stati linistiti- ratiunea nu naste monstri,nuuu)

 20. ianis says:

  MariusM,
  Sistemul de ascundere al comentariilor e bazat pe voturi. Daca postarile tale sunt votate negativ, e semn ca ar trebui sa faci niste schimbari.
  Fie sa produci ceva de valoare, pentru a fi apreciat, fie sa mergi inainte, martirizandu-te. Your choice.

 21. Stef says:

  MariusM

  „Stef ,priveste si in oglinda . Tu nu te intrebi de ce existi si care e rostul tau? La ce mai e buna credinta atunci? Ce rost are ? Si ce mai cautam sa ne uitam la emisiunile astea daca nu e un rost?”
  „Ce interesant forum ?
  Adminul nu raspunde la intrebari ,deci e un robot care ascunde commenturi,iar toti voteaza nu ,dintr-un impuls rational si iubitor,darwinic.”

  Si eu mi-am pus intrebarea asta, inca de multe ori, pana la urma insa am inteles ca exista intrebari la care nu primim raspuns, pentru ca pur si simplu nu exista.
  Credinta ajuta omul, intr-un Univers rece si violent , atata timp cat nu devii un fundamentalist incercand sa dai in cap altora, in numele credintei dumitale.
  Are rost sa ne uitam la orice ni se pare interesant, nu mai despica atata firul in patru. Sunt fluturi care traiesc O ZI, dar TRAIESC.
  In legatura cu forumul ce sa zic..adminul o fi si el ocupat, ca doar nici Dumnezeu nu-ti raspunde mereu, nu? In legatura cu voturile e simplu, aici e un loc cu…oameni. Iar oamenii pe unii ii simpatizeaza, pe altii nu. Vezi cum faci sa devii mai simpatic!

  „Daca sint ateu nu e bine. Daca sint drept credincios nu e bine. Daca sint postmodern nu e bine . Daca refulez ca altii nu e bine .”

  Incearca sa fii doar… TU.
  In definitiv, daca un loc nu e destul de confortabil pentru noi, il schimbam si gata.
  Pa!

  PS. Cum si eu sunt doar un om, intelegi ca tot ce ti-am scris sunt doar pareri personale…

 22. JungleLeaks says:


  It is the one that is the most adaptable to change… to change.. to change…
  …to CHANGE

 23. Stef says:

  revin

 24. samson says:

  #6 beni plesa (1)

  Foarte buna si plastica descrierea de mai sus.Ai dreptate cand afirmi ca maturitatea spirituala nu este produsul imaginatiei ca putem trai si reprezenta EXACT caracterul lui Isus .

  da, domnu pleşa, ne spuneţi şi nouă dak vă rugăm frumos, în afară de dvs care sunteţi copia perfectă a lu domnu isus, mai iei şi alţi băieşi d-ăştia care tot aşa ie clone iegzacte de la caracteru lu domnu isus? uitaţi cum facem, facem repede un sondaj pe forum aicea să vedeţi dvs dak ie frunu care să se prezinte că ie clonat dupe caracteru lu domnu isus, pe urmă continuaţi dvs şi la biserica aia apostolică unde slujiţi dvs, şi pe urmă dak nu ie prea mulţi, încercaţi şi cu oglinda, da? deal, da? ie mult dak vă rugăm şi pt nişte poze în mărime naturală cu copiile alea iegzactele? să nu veniţi acuma tot cu băieţiii ăia de pe paginile inspirate, că venim şi noi cu fata moşului şi cu dna alba ca zăpada! 😉

  Dimpotriva ,la aceasta maturitare crestina se ajunge numai si numai prin realizarea ca HARUL lui Dumnezeu ,manifestat in Isus ne este SUFICIENT atat pentru “cer” cat si pentru viata asta de acum aici pe pamant.

  de unde ştiţi că ie aşa, că se ajunge aşa? sau că se ajunge acolo dak se face ce ziceţi dvs? aţi ajuns dvs acolo? ne trimiteţi şi nouă o ilustrată cu dvs în plină maturitate creştină? şi cum aţi reuşit realizarea aia? parc-ar fi la fotbal american! deci, cum ie realizarea aia, cum se face, mintal, raţional, simţi ceva, îţi spune cineva # vezi că gata te-ai realizat, vezi ce matur ieşti acuma”? prea vorbiţi cu siguranţă aşa de toate astea! şi-n ce fel ie sufucient aharu lu domnu isus aici pe pământ cât şi sus ăn ceruri? ie 6 miliarde pe planeta asta, şi-n afară de dvs şi câteva copii, restu de aproape 6 miliarde se descurcă la fel ca dvs, care-i diferenţa? ne spuneţi?

  Pavel spunea ca in mijlocul neamurilor se poarta ca si cum ar fi fara LEGE ,,intre evrei se poarta ca si cum ar fi sub aceasta LEGE ,insa el se considera ca in realitate el este sub LEGEA lui ISUS.

  şi cu cameleonu ăsta vă lăudaţi dvs!?!? dle, parc-ar fi descoperit leacu la poliomelită şi la cancer, cu atâta iemfază vorbeşti dta de iel!! ce ie aşa ieşit din comun? ce dta şi cu iubiţi fraţi şi stimate surori nu face tot aşa, la biserică într-un fel, pe stradă şi cu străinii în alt fel, şi p-acasă în alt fel? c-un fel mai mult ca dl pavel, ţinând cont că dânsu habar n-avea ce ie aia familie, prietenii ştie de ce!

  Daca cineva vrea sa confunde LEGEA data lui Moise pe Sinai, legea lui ISUS poate sa o faca ,insa se inseala amarnic si rezultatele se vor vedea in “filmul acela lung a viatii lui ” cum bine ai mentionat tu.

  dle, tot la fel şi tot aceleaşi simptome are şi ăia care zici dta că ie dupe legea lu domnu isus, chiar dak diferă un pic discursu şi deliru verbal, sau ie un pic mai poleiţi, are aceleaşi rezultate, nu ie acolo la dvs, de iegzemplu, biblebeltu şi rednecii?
  da de unde ştiţi că ie aşa cum ziceţi dvs cu filmu vieţii şi rezultatele? haide copleşiţi-ne iar cu iegzemplu dvs personal, şi nu numa cu iluştrii la persoana a treia necunoscută! puteţi să ienumăraţi şi câteva iegzemple d-alea de rezultate care le-aţi obţinut dvs dupe ce aţi jucat toataă viaţa în filmu ăla cu domnu isus, legea dânsului şi dvs în rolurile principale? binenţeles în afară de cele pe plan profesional că v-aţi perfecţionat abilităţile actoriceşti

  Sint de acord cu tine ca –in fiecare om rascumparat Duhul Domnului creaza un standard de viata UNIC (o lege personala) in care aceasta “noua creatie” se misca si isi desfasoara activitatea .

  şi noi suntem de acord cu dvs că sunteţi de acord, da de unde ştiţi dvs tot ce face şi cum procedează dl duhu sfânt, ăn afară de faptu că v-aţi pus de acord cu dl arius? da ni se pare nouă, sau dvs în calitatea dvs de nouă creiaţie vă mişcaţi şi vă desfăşuraţi activitatea în legea publică şi de common sense de la societatea din statele unite?
  parcă un budist sau hindus, sau musulman, sau un nereligios nu se mişcă tot aşa într-o lege propie şi personală, fără să mai aibă nevoie de nicio răscumpărare de la niciun domn duh sfânt!
  şi cam cum se desfăşoară răscumpărarea aia? de unde ştiţi dvs că ie aşa? puteţi s-o descrieţi din iesperienţă propie? se poate vedea? si dak dl duhu sfânt face toate minunile alea în fiecare persoană, deci o revelaţie personală, ce nevoie mai ie de biblie, de revelaţia asta a lu dl dumnezeu? de ce n-a început direct cu revelaţia asta care ie cu mult mai bună?

 25. samson says:

  #6 beni plesa (2)

  Adevarata libertare si viata este produsul Spiritului si nu al “literei”de pe Sinai.

  serios, dle, serios? sincer vorbind, n-am văzut nicio diferenţă dle, în afară că fiecare îşi laudă marfa şi rezultatele, şi zice ” ba p-a mă-tii”! să vedeţi ce liberi şi plini de viaţă ie ăia care-şi bagă-n vână!! de unde ştiţi dvs că ie aşa, în afară că asta ie părerea dvs, şi atunci automat ie corectă şi aşa ie? cu sunteţi dvs mai liber decât un budist sau un ateu? sau decât un mormon?

  Isus a fost facut pentru noi un spirit datator de VIATA ,iar cand acest spirit a lui Isus ia controlul vietii ,rezultatul este intotdeauna un “film placut de vizionat ” .

  aveţi şi frum link de la frun film d-ăla? în afară binenţeles de megaproducţia beni pleşa; de unde ştiţi dvs ce face şi cum face domnu isus? şi că ie rezultatu ăla? şi ăia care habar n-are de spiritu lu domnu ăsta, că a avut nenorocu să se nască pe altă parte a globului, sau care pur şi simplu refuză să aibă d-a face cu spiritu lu domnu ăla, şi care are cel puţin un film la fel de frumos, dak nu mai plăcut?
  haideţi, ne daţi numele la filmele alea atât de plăcute de vizionat? puneţi linkurili? hmmm!
  şi cam cum a avut loc procedeu prin care domnu isus a fost transformat într-un spirit dătător de viaţă? puteţi să fiţi mai specific, mai detaliat? şi odată spirit, fie iel şi dătător de viaţă, ce urmează? cum îşi face iefectu? zici că ie distonocalm sau morfină! are şi instrucţiuni de folosire, dozaj, efecte secundare?

  Ma bucur de perspectiva ta si sint sigur ca sint inca multi pe acest site carora Dumnezeu le va descgude ochi sa vada ce vezi si tu.

  şi noi ne bucurăm de bucuria dvs! ce să vadă dle? hainele cele noi ale lu domnu isus, nu? păi sigur că-n ţara orbilor chioru vede tot, şi tot felu de spirite dătătoare de viaşă! ia-ntrebaţi-l pe dl arius cum a ajuns suiedejii ăia s-aibă transformările alea de care vorbiţi dvs, atât la nivel de societate cât şi individual şi fără să mai toarne tot felu de filme supt tot felu de regii de la spirite!

  In mijlocul “furtunii” orce zi cu Isus este mai buna decat ziua precedenta.

  puhh! nu credeţi c-ar fi mai potrivit să lucrăm c-un plan cincinal? s-a observat că ie mult mai ieficient dak se lucrează pe termen lung: în mijlocu de la furtună orice cincinal cu cel mai iubit fiu al bisericii ieste mai bun decât cincinalu precedent! şi ce ziceţi dak s-ar inaugura şi-un fel de plan, cu întreceri spirituale şi depăşiri de produse spirituale şi filme plăcute de vizionat despre marile transformări spirituale de pe ogoarele şi şantierele credinţei?

 26. samson says:

  #9 beni plesa (1)

  Tabita
  “”Personal, nu sunt de acord cu ideea aceasta, deoarece in cazul in care cineva ia controlul vietii altcuiva, fie chiar si o persoana de origine divina, fiinta umana si-ar pierde calitatea de persoana si s-ar transforma in mod neconditionat intr-un automat, intr-un robot. “”
  Tabita,chiar ca ti-am dus dorul.Iata ca ne-am intersectat din nou .Iti inteleg perspectiva cu “libertarea si robotu”.O gandire doar de suprafata (nu ma refer la tine) poate trage o astfel de concluzie.

  păi la cine vă referiţi atuncea? dna tabita tocmai a ajuns la concluzia aia! întâi o periaţi puţin, pe urmă o înţelegeţi şi la urmă o insultaţi! dle, mai ie unii păianjeni tot aşa care mai întâi îşi anesteziază victima ca să nu mai simtă nimik dupe aia! să facă parte şi asta din transformările alea spectaculoasele ăn urma luarii în posesie de spiritu transformator a lu domnu isus? face şi asta parte integrantă din filmu ăla plăcut de vizionat?

  Ideia centrala in crestinism este ca omul cazut in pacat (daca crezi acest fapt) a pierdut si libertatea TOTALA de a alege.
  Omul neregenerat este ROB al firii lui corupte ,si nu iubeste “lumina” (invatatura lui Isus si a apostolilor).Lasat de capul sau nimeni nu va vroi sa aleaga ceva ce nu iubeste.

  păi şi dtale ţi se pare normal asta? ca omu să nu s enască liber, şi să plătească pt greşelile unor indivizi d-acu mii de ani? dta ai vrea să faci puşcărie şi să fii considerat violator doar pe că acu 1000 de ani unu din strămoşi dtale a violat o fetiţă? nu iera mai corect şi mai normal ca toţi să se nască liberi şi să poată s-aleagă.şi să poată să iubească chiar şi lăsat liber de capu lui? nu ar fi fost mai bine aşa, şi n-ar mai fi fost nevoie de niciun domnuisus şi de niciun apostol? şi de la domnu ăsta atât de plin de perversitate şi incorectitudine aştepţi dta tot felu de transformări spectaculoase? nici nu ie de mirare că produsele care rezultă în urma la transformările alea ieste aşa cum ieste, ca şi originalu! aici ai dta dreptate când zici că ie copii perfecte de la caracteru lu domnu lor!

  Cand cineva a fost “adus la viata ” de duhul Domnului acea persoana incepe sa iubeasca “lumina” si alege lumina fara nici o constringere.

  păi şi de ce nu-i aduce dle din prima la viaţa asta pe toţi,ca odată liberi să poată s-aleagă şi să iubească liberi şi fără nicio constrângere lumina, să cunoască şi binele şi rău ca să poată s-aleagă în deplină cunoştiinţă de cauză? ce vfină are oamenii că iei aşa se naşte mutilaţi, şi că pe urmă nu mai ie-n stare nici să iubească lumina, nici să se mai poată fi recuperaţi de duhu ăla şi aduşi la viaţă?

  da de unde ştii dta tot ce face dl duhu domnului? de unde ştii dta că fenomenu se petrece chiar aşa? sau că are loc cât de cât? nişte iegzemple? propii şi personale? se poate vedea? ceva dovezi?
  ca să nu mai zicem că şi prin nirvana tot aşa şi tot acolo s-ajunge! să vedeţi dvs câţi d-alde dătia ie aduşi la viaţă şi vede numa lumină, respiră numa lumină în budism, taoism, hinduism, islamism, ietc, ietc

  Crestinul este LIBER dar nu independent.

  assa ce mai ie dle? teoria lu dl brejnev despre suveranitatea limitată a ăîrilor din pactu de la varşovia? că numa acolo era aşa? cum dle liber da nu independent? tre să fi cel puţin un iubit frate sau o stimată soră să poţi să concepi schizoia asta de ştruţo-cămilă, contradicţia asta grozavă în termeni care numa pe dl dumnezeu nu-l poate zminti şi cum ie dle liber, da nu independent? cum vine jmecheria asta? adik, america ie liberă da nu independentă?
  mai aveţi dle şi alte combinaţii d-aste uluitoarele made in haven?

 27. Stef says:

  Va mai recomand un film care mie mi-a placut foarte mult. „Into temptation”
  E din 2009 si…merita vazut, in cazul in care nu l-ati vazut deja.

 28. samson says:

  #9 beni plesa (2)

  Cum vezi tu relatia intre ‘
  1-rob al pacatului
  2-rob al lui Isus

  şi a treia variantă unde ie dle? rob a lu nimănui? n-ar fi mai corect aşa? dle, dak dl dumnezeu are nişte rufe murdare de spălat cu dl satana, de ce nu şi-o rezolvă dle între dânşii? ce dta când te cerţi cu nevasta îţi baţi copiii? ce capriţiu şi pe domnu isus ăsta să nu-şi dorească să ievoluieze şi iel într-o lume cu iegali ca iel, care să se constituie într-o adevărată challenge pt iel, şi să ievoluieze ca măgaru-ntre oi numa-n grupa mică de la grădiniţă!!! de ce nu i-a făcut dle pret-a-porter, aceleaşi modele performante ca pe dânsu, iera frică de concurenţă? dta tot aşa procedezi, îţi doreşti ca copiii dtale să fie handicapaţi şi-n retard în comparaţie cu dta, ca dta să străluceşti şi iei să fie cel mult la capacitatea de robi? şi ăsta ie caracteru pozitiv, ierou dtale preferat cu care dta te lauzi p-aicea şi vrei să-ţi petreci toată vejnicia cu iel?

  si veti cunoaste adevarul si acest adevar va va face slobozi ??

  slobozi da robi, vorba lu căţeaua lu dl gorbaciov: cică pe vremea lu dl brejnev trimite ruşii pe laika în spaţiu şi o lasă acolo pt acomodare, şi pe vremea lu dl gorbaciov trimite şi-un cîine, ham! ham! ce mai faci? ce mai faci? ce mai ie nou p-acasă? păi acuma avem glasnostu şi perestroika, aoleo, ce ie aia? păi cică acuma ai voie să latri căt vrei şi cît poţi de tare, şi lanţu are fro 7 metri acuma! serios, zice laika, ce frumos! da mâncarea unde ie? tot la 5 metri de tine, zice câinele!
  adevăru te face slobod, da robu lu domnu isus! nu ie minunat? ce contradicţie divină în ternmeni, zice că ie uniunea sovietică la 23 august când ne-a făcut liberi de nemţi, nice, very nice!

  Inainte ca un om sa devina regenerat are doar un singur “calaretz” care i-l calareste si ai da ordine .
  Dupa ce un om a fost regenerat situatia se amplifica si acum are doi “calareti” care ai da ordine.
  Omul a fost fara nici un “calaret” doar in timpul de inocenta in “gradina edenului “,dupa cadere omul este robul pacatului ,iar daca este regenerat devine rob al lui Isus.

  păi şi de ce nu-i face dle pe toţi în situaţia aia a lu dl adam cu dna ieva? n-ar fi mai corerct aşa? un domn dumnezeu desăvârşit concepe şi pune în practică un model ieşuat direct din stadiu de proiect (dl adam cu dna ieva), dupe care-l abandonează ( ca să vadă tot universu cât ie de capabil, prfect şi înţelept), şi continuă cun pct d-a dreptu dement, se pune pe călăreală, şi din proiectu omului liber, dupe ce-l trece prin tot felu de privaţiuni, probleme, torturi şi chinuri, nu-l mai readuce nici măcar la starea iniţială, îl face tot rob pe toată vejnicia, decât că are parte de un comnunism cu faţă umană, mă rog, o dictatură cu faţă divină!!! dta locuieşti în america nu?
  ca să nu mai zicem de ce nu l-a făcut şi pe om direct un călăreţ din start? credeţi că din dragoste, că dupe aia nu putea să mai pună-n aplicare planu de mântuire făcut înainte de vejnicii, să s-aducă pe sine jerfă pt păcat, să cunoască omu adevăru şi să devină robu său? va daţi seama şi dvs că nu putea să-l iubească la fel pe bietu om dak ar fi fost liber de liber, ca dl adam , nu? ce dragoste ie aia fără jerfă? nu se mai lăsa dupe aia cu niciun fel de omagii, rugăciuni de iertare şi mulţumire, adorare, laudă, slavă ţie în locurile prea-nalte, imnuri de proslăvire, aleluia, amin, zecimi şi daruri, ietc, ietc

  Ironia este ca toti cei care inca sint “in primul ADAM” sint handicapati si se cred LIBERI .
  Cei ce au fost transferati prin duhul “in al doilea ADAM ,adica Isus ” nu au nici o problema sa se considere robi a celui care ia facut liberi cu adevarat.

  ne iesplicaţi şi nouă vă rugăm, cum de se petrece teleportarea aia? dvs de unde ştiţi că ie aşa? ne împărtăşiţi şi nouă impresiile dvs de călătorie când aţi fost ultima dată participant în teleiescursia aia? robi da liberi cu adevărat?!?!? şi dl dumnezeu cum ie-n cazu ăsta? sfinţii îngeri? alte fiinţe din universu lu domnu isus, care n-a căzut niciodată? cu ăştia cum rămâne? ăştia tot aşa joacă şi iei la două capete?

  nu ştim cum să vă zicem, da d-aicea se vede c-ar cam fi toţi la fel, handicapaţi parcă i-aţi alintat dvs, şi toţi se cred liberi ţi robii lu dl isus, doar discursu diferă, şi ce-şi zice unu la altu când se simte iei mai liberi în domnu isus!
  o să ne rugăm pt domnu isus! prietenii ştie de ce! poate se-nscrie şi dânsu la facultatea de drept să-nveţe câte ceva despre drepturile omului!!!

 29. MariusM says:

  Jungla -22

  Mesajul Ambrei e cu mult superior ,reactiei freudiene a lui Dawkins
  Pt el, religia lui e ceva nemaintilnit .Oare cind o fi avut prima viziune despre asta?
  Ala,care i-a pus intrebarile , l-au ales inante probabil dintre charismatici.
  De fapt ,cred ca si Dawkins e charismatic.

 30. samson says:

  #11 mariusm

  Ce este aceasta Lege sau legea lui cutare ? Doar niste conventii .

  pacea domnului frate turturică! nu uitaţi vă rugăm şi de porunca a patra sau a treia, da? ştiţi că dl dumnezeu ieste nu numa gelos da şi răzbunător, dvs n-aveţi copii nu? aveţi mare grije frate!!!

  Ce m-ar opri dpdv natural,biologic , sa vin in tara Oxigen patrat unde e intrarea libera ,unde stapinesc doi masculi aLFA ca Jungla Mare si Samson cel mic ,sa -i nimicesc,dintr-un profund sentiment transcendent al setei de putere,de a curata locul de elemente schizoide turbulente.

  koaiel, dle, koaiele! dvs vreţi să rescrieţi parabola talanţilor, nu? vă-nţelegem frustrarea, dak dvs aţi primit numa un ou, şi pe ăla l-aţi îngropat în pantaloni, în loc să-l puneţi la schimbător, asta ie dle, dak tăticu dvs şi cu dl cj le-a pus la lucru talantele alea, acuma unu are 10 şi unu 6, dvs ce să faceţi cu ouşoru dvs de prepeliţă, când băieţii ăia ie la nivelu la ştruţi? asta ie dle, pe unii îi iubeşte toate femeile, alţii ie aşa de urâţi de nu se uită nici dracu la iei! n-are succes la dame deloc, da totuşi vrea să devină cu talantu ăla micu al lor cât ou de prepeliţă masculi alfa!
  cum iera vorba aia dle: turturica mascul alfa se visează!!!ai curaju dle să pui talantu ăla a lu dumitale aicea pe site să-l apreciem şi noi puţin? cum dle? cum ?!?! nu-l mai găsiţi acolo unde l-aţi îngropat! nu-l nimeriţi! nu stă!?!?! aţi băgat mâna dupe iel şi vă scapă printre degete!! ie ca măslinele pe farfurie, ie clar, de ce nu ziceţi aşa, încercaţi totuşi cu-o furculiţă, trebuie să obosească pân la urmă!!!!
  sic transit gloria turturicas!

  De ce as stapini acesta sete de putere interioara? De ce as avea un simtamint al dreptatii sau iubirii? Daca pot sa-i iau locul cuiva ,de ce nu l-as face. Ca doar adevarul e relativ.Doar stomacul e absolut.

  ştim noi dle ce să zicem? să n-aveţi fro jenă că vă gândiţi să n-o luaţi peste mufă, nu? ştiţi cum ie, frica păzeşte stomacu, ce nu face omu pt boileru său! ştii dta ce distanţă ieste între dorinţă şi putinţă, sau ai văzut dta fro turturea să devină vultur numa fiincă aşa vrea iea? dak dl dumnezeu aşa a hotărât în înţelepciune şi dragostea lui ca să-i facă pe unii oale de noapte, dta vrei să-i ceri socoteală de ce nu ie toţi porţelanuri chinezeşti

  Nitzsche,Bacon,Hume sint doar niste stramosi ale caror duhuri nu ma pot tulbura ,pt ca nu exista acele duhuri,nici macar nu i-am citit. De ce nu as copia niste modele de gindire din epoca bronzului sau a parameciului?

  nu vă neliniştiţi domnu marius, dvs vă calificaţi cu lejeritatea în făgăduinţa lu dl dumnezeu, şi cu cât aşi citi mai puţin, cu atât mai sigur sunteţi de intrarea dvs în împărăţia lu dl dumnezeu, vă prevedem un viitor strălucit acol, sigur o să vi se ofere un loc cât mai aproape de dl avraam, ferice de dvs!!!
  încercaţi mai degrabă cu marea luptă, patriarhi şi profeţi, mărturii pt comunitate, dietă şi hrană, da vedeţi să nu uitaţi să le şi citiţi, da? mai ales p-aia cu dietă şi hrană, unde pe baza la sfatu de la pana inspirată şi de la dieta originală lăsată nouă de creiator puteţi să vă ţineţi în frâu animalu ăla de talant!!!

  ps. scoateţi totuşi mâna din pantalon, să nu se interpreteze totuşi, mai ie şi doamne p-aicea care ştie de la sfântu apostol pavel şi sora white ce are unii bărbaţi obiceiu să facă când crede iei că nu-i vede nimenea, chiar dak la dvs nu ie cazu, dvs fiind în căutarea talantului pierdut…

 31. MariusM says:

  Viaţa – necesitate sau hazard ? Dar cum a apărut ADN? Cine l-a creat?
  „Hazardul prin intermediul aminoacizilor”, zice Monod. „… aceştia se grupează la întâmplare dând naştere la numeroase complexe din care unul singur va fi viabil: cel corespunzător structurii ADN-ului”.
  Monod (1970) absolutizează rolul hazardului ca unică sursă a oricărei creaţii în biosferă: „Hazardul pur, singur hazardul, libertatea absolută dar oarbă, se află la baza prodigiosului edificiu al evoluţiei”
  De la întâmplare la necesitate.
  Intr-o primă etapă, prebiotică, hazardul poate că şi-a avut rolul său; dar din momentul în care informaţia unei structuri viabile a fost înscrisa în molecula de ADN, viata depăşeşte imperiul întâmplării trecând în cel al necesităţii. Ceea ce apare prin hazard este fixat prin selecţie şi transmis în mod necesar prin informaţia genetică. Odată ajunsă pe drumul vieţii, evoluţia materiei spre viu este fără întoarcere.
  In concluzie, se consideră că iniţial combinaţiile dintre elemente s-au făcut numai în baza afinităţilor lor chimice. In momentul în care apar structuri organice capabile de metabolism şi reproducere, deci sisteme vii, evoluţia lor capătă legităţi care impun cu necesitate drumul lung până la stadiul în care materia se gândeşte pe sine.
  Viaţa nu poate fi o întâmplare în Univers. Apariţia vieţii este înscrisă chiar în legile evolutive ale Universului. In Univers, materia şi energia iau forme noi, fiind supuse ciclurilor evolutive şi menţinând în acelaşi timp în permanenţă un echilibru energetic. Viaţa apare deci ca o consecinţă a unor legităţi impuse prin mişcarea materiei şi dispune la toate nivelurile ei de organizare de aceleaşi caracteristici, exprimând şi prin aceasta unitatea lumii vii, integrarea ei într-un principiu al coerenţei universale.

 32. MariusM says:

  Viaţa reprezintă o ordine într-un univers entropic. Fiecare clipă din existenţa noastră este o victorie împotriva factorilor ce tind neîncetat să ne dezintegreze. Această ordine în dezordine, adică integritatea sistemelor biologice, este menţinută prin aport şi schimb de substanţă, energie fi informaţie cu mediul ambiant şi cosmic. In funcţie de informaţiile conţinute în codul genetic, reprezentat prin ADN-ul din celule, ceea ce importăm din afara noastră ia destinaţii structural-funcţionale sau consumptive, îndeplinind miracolul pe care îl numim viată.

 33. JungleLeaks says:

  Cosmology/a> brings us face to face with the deepest mysteries.
  The
  questions that were once only treated by religion and myth.

  It is far better to grasp the universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring.

                     ~ Carl Sagan

 34. JungleLeaks says:

  Why don’t I believe in God? No, no no, why do YOU believe in God? Surely the burden of proof is on the believer. You started all this. If I came up to you and said, “Why don’t you believe I can fly?” You’d say, “Why would I?” I’d reply, “Because it’s a matter of faith”. If I then said, “Prove I can’t fly. Prove I can’t fly see, see, you can’t prove it can you?” You’d probably either walk away, call security or throw me out of the window and shout, ‘’Fucking fly then you lunatic.”

  This, is of course a spirituality issue, religion is a different matter. As an atheist, I see nothing “wrong” in believing in a god. I don’t think there is a god, but belief in him does no harm. If it helps you in any way, then that’s fine with me. It’s when belief starts infringing on other people’s rights when it worries me. I would never deny your right to believe in a god. I would just rather you didn’t kill people who believe in a different god, say. Or stone someone to death because your rulebook says their sexuality is immoral. It’s strange that anyone who believes that an all-‐powerful all knowing, omniscient power responsible for everything that happens, would also want to judge and punish people for what they are. From what I can gather, pretty much the worst type of person you can be is an atheist. The first four commandments hammer this point home. There is a god”, I’m him, no one else is, you’re not as good and don’t forget it. (Don’t murder anyone, doesn’t get a mention till number 6.)

  When confronted with anyone who holds my lack of religious faith in such contempt, I say, “It’s the way God made me.”

  But what are atheists really being accused of?

  Facts do not cease to exist because they are ignored.
                        ~ Aldous Huxley

  "Don't pray in my school and I won't think in your church."

 35. JungleLeaks says:

  „I am a Christian. Can we admit that believing in a or the God, is not the problem. It is organized religion that is?”

  * The problem with religion is that it actively encourages people not to think about life rationally, and not just in terms of whether they believe in a supreme being, but in how they justify their behaviour and judge that of others. It promotes prejudice and bigotry.

  * I would say that believing in God IS the problem. First of all, without that, there is no organized religion. Second, atheists have the benefit of truth on their side. If you choose to believe in something based on faith, you are believing in something based on zero evidence. That’s a form of delusion. I’m not trying to insult you. I’m just trying to point out the facts. Once you are willing to believe in something without evidence, anything becomes possible and that is a slippery slope to the dark side of the force.

  * The reason why religion is difficult to understand as a truth is because it is an authoritative teaching. You are told you must believe it, without conditions. Moreover, if you do not believe it you will go to hell. So you must fear god and believe in him unconditionally. In contrast, the choice not to believe is based on logic and reason. Further, things that can be proven and dis-proven in which create true facts. This expresses a much greater ability to learn what is the truth.

  * An individual can be quite dangerous, and a strong belief in god certainly cloud’s a person’s judgement.

  * The fact that the whole point of ‘faith’ is that it presupposes not having to rely on empirical evidence. It also implies the absence of a need to justify to yourself what you believe in.
  „”I refuse to prove that I exist”. Says god „For proof denies faith, and without faith I am nothing”.” – A line from Douglas Adams’ A Hitchhikers Guide to the Galaxy.
  The problem with religion is that it actively encourages people not to think about life rationally, and not just in terms of whether they believe in a supreme being, but in how they justify their behaviour and judge that of others. It promotes prejudice and bigotry.
  That’s the problem with religion, as I see it.

  * When we accept ignorance on faith alone, on a feeling – we open ourselves up to a whole plethora of shit that leads humanity downhill. This isn’t just about organized religion’s corruption, it’s about homeopathy, it’s about fortune teller scammers, it’s about ‘alternative’ medicine, it’s about suicide cults, or halting the advancement of science based on faithful falsehoods, it’s the rejection of medical treatment for the young (or possibly death via exorcism), it’s homophobia and anti-women discrimination and hatred from a holy book.

  it’s not God I reject. It’s ignorance that I reject. God is merely a symptom of ignorance, not a cause of it.

  Science Saved My Soul… from Religion

 36. JungleLeaks says:

  Even If I Did Believe…

  Tată, dă-mi partea de avere, ce mi se cuvine.’ Şi tatăl le-a împărţit averea. Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul, şi a plecat într-o ţară depărtată, unde şi-a risipit averea, ducând o viaţă destrăbălată. După ce a cheltuit totul, a venit o foamete mare în ţara aceea, şi el a început să ducă lipsă. Atunci s-a dus şi s-a lipit de unul din locuitorii ţării aceleia, care l-a trimis pe ogoarele lui să-i păzească porcii.
  Mult ar fi dorit el să se sature cu roşcovele, pe care le mâncau porcii, dar nu i le da nimeni. Şi-a venit în fire, şi a zis: ,Câţi argaţi ai tatălui meu au belşug de pâine, iar eu mor de foame aici!
  Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, şi-i voi zice: Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva ta, şi nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argaţii tăi.’
  Şi s-a sculat, şi a plecat la tatăl său…

  http://www.oxigen2.net/2010/12/anno-domini-04-evadare-din-insula-doctorului-moreau/#comment-5973

  1. Theism, as a way of defining God, is dead. So most theological God-talk is today meaningless. A new way to speak of God must be found.
  2. Since God can no longer be conceived in theistic terms, it becomes nonsensical to seek to understand Jesus as the incarnation of the theistic deity. So the Christology of the ages is bankrupt.
  3. The Biblical story of the perfect and finished creation from which human beings fell into sin is pre-Darwinian mythology and post-Darwinian nonsense.
  4. The virgin birth, understood as literal biology, makes Christ’s divinity, as traditionally understood, impossible.
  5. The miracle stories of the New Testament can no longer be interpreted in a post-Newtonian world as supernatural events performed by an incarnate deity.
  6. The view of the cross as the sacrifice for the sins of the world is a barbarian idea based on primitive concepts of God and must be dismissed.
  7. Resurrection is an action of God. Jesus was raised into the meaning of God. It therefore cannot be a physical resuscitation occurring inside human history.
  8. The story of the Ascension assumed a three-tiered universe and is therefore not capable of being translated into the concepts of a post-Copernican space age.
  9. There is no external, objective, revealed standard written in scripture or on tablets of stone that will govern our ethical behavior for all time.
  10. Prayer cannot be a request made to a theistic deity to act in human history in a particular way.
  11. The hope for life after death must be separated forever from the behavior control mentality of reward and punishment. The Church must abandon, therefore, its reliance on guilt as a motivator of behavior.
  12. All human beings bear God’s image and must be respected for what each person is. Therefore, no external description of one’s being, whether based on race, ethnicity, gender or sexual orientation, can properly be used as the basis for either rejection or discrimination.

  http://www.youtube.com/watch?v=0l80Alsiw40

  *** perhaps the jungle doesn’t reject God (whoever he may be), it rejects YOUR God (your image of god)!

  „When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.”

 37. MGM says:

  Acum stiu! Stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de mozart… este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul.

  Nicolae Steinhardt

 38. JungleLeaks says:

  Acum stiu!

  Acum „cred”.

  „Asta e ceea ce cred eu ca ar fi explicatia… in mod subiectiv; este parerea mea despre aceste subiecte.”

 39. JungleLeaks says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Knowledge
  versus
  http://en.wikipedia.org/wiki/Belief

  How beliefs are formed ???

  oricat de mult si sincer ai crede in ceva anume, asta nu-l face adevar. [or a „fact”]
  „spirits”… no proof, no EVIDENCE!
  and what is SIN? death is a consequence of „sin” ?
  pe ce se bazeaza etica personala? pe religie?
  you better think again.

  WHAT DO YOU KNOW? no, no what you believe, but what you KNOW!

  learn to think critically.

 40. MGM says:

  Deci verbul stiu ,poate fi folosit doar in mod subiectiv.
  Mda. E valabil si pt cei care nu cred? Se pare ca doar unii au dreptul la monopol.
  Ce legatura vezi intre ce promovezi tu si impulsul apocaliptic al lui Pavel si Isus?
  Acum stiu ,poate fi o incredintare sau o nadejde care vine impotriva evidentei. O nebunie pt cei ca tine.
  Stiinta este un produs al acestei „nebunii”.
  De ce oamenii acum citeva mii de ani nu au avut o gindire stiintifica? Ce ia facut sa fie mai intii religiosi? Selectia naturala? Ratiunea?
  Nu gasesti loc pe glob unde sa fie mai intii revelatie inainte de stiinta.Se pare ca exista o ordine in care se misca lucrurile.

 41. MGM says:

  La om, constienţa oferă posibilitatea de a se elibera în mare parte de sub imperiul instinctelor. Fiziologia umană nu va mai fi conditionată strict de mediul natural. Graţie raţiunii constructive, omul îşi îmbunătăţeşte condiţiile de viată, îşi diversifică şi îşi optimizează posibilităţile de satisfacere a cerinţelor impuse de fiziologia sa. Conduita sa nu mai este dictată „orbeşte” de specie, ci constituie o rezultantă a condiţionării sale fiziologice, sociale, morale si culturale.

 42. MGM says:

  Aceleaşi soluţii la aceleaşi probleme. Forma de spirală, remarcată ca model natural de către Goethe, este prezentă în forma galaxiilor, în materializarea codului genetic la plante, în forma unor seminţe care pentru a încolţi au nevoie să se „înşurubeze” în pământ, în cochilia unor animale marine şi terestre, în forma elicei care ne propulsează în aer si în apă, în multe din instrumentele construite de mâna omului. Evoluţia civilizaţiilor, ca şi a materiei în general, urmează de asemenea o forma de spirala. Şi ce altceva reprezintă, metaforic vorbind, evoluţia unui individ de la copilul neajutorat până la bătrânul slăbit de puteri decât o spirală?

 43. JungleLeaks says:

  De ce oamenii acum citeva mii de ani nu au avut o gindire stiintifica? Ce ia facut sa fie mai intii religiosi? Selectia naturala? Ratiunea?

  i said THINK critically!

  drop your hypocritical attitude, „friend”!

 44. MGM says:

  Deci tu nu esti ipocrit ,cind folosesti pasajele altora.
  Atunci , vezi acest pasaj :
  Limbajul universal sau gândirea fără cuvinte.
  Să plecăm de la formarea ideilor în creierul transmiţător. Acestea au fost cuvinte formulate, evident, în cuvinte, asupra cărora s-a concentrat pentru a le transmite receptorului, fără a fi exprimate în limbaj vorbit. sunt recepţionate aşa cum au fost formulate. Nefiind vorba, după cum am discutat., de o ghicire întâmplătoare sau de o coincidenţă, înseamnă că in creierul receptor a ajuns exact informaţia emisa si dacă informaţia implică prezenţa unor semnale purtătoare de informaţie, deci un suport energetic, atunci vom deduce logic că odată cu formularea cuvintelor noi emitem şi un câmp energetic in procesul de gândire.

  Aşadar, odată cu schimbul verbal de informaţie se petrece şi un transfer de energie. Gândul, în această accepţiune, ne apare ca o forţa materiala, un câmp energetic. A fost observaţia care nouă ni s-a părut a fi în cel mai înalt grad încărcată în semnificaţii. Un simplu gând, mărturisit numai nouă înşine, poate în anumite împrejurări deci, să provoace o acţiune prin receptarea sa de către un alt creier.

  Ipotetic, am putea considera că într-o primă fază are loc elaborarea câmpului energetic purtător de informaţie la niveluri mai profunde şi filogenetic mai vechi ale creierului, iar într-o a doua fază s-ar petrece codificarea sa în cuvinte ia niveluri superioare de către formaţiunile cerebrale de achiziţie filogenetică recentă.

  Dacă subconştientul este considerat anticamera conştientei, zona în care „fermentează” ideile sau sediul pregîndirii, atunci acesta trebuie să fie şi nivelul la care este generat câmpul energetic purtător de informaţie. Acest prelimbaj ar constitui, în concepţia noastră, limbajul universal, nemediat de cuvinte şi accesibil tuturor fiinţelor – de la celule izolate şi plante până la om.

  Atât de mult controversata gândire fără limbaj şi-ar putea găsi prin această ipoteză o explicaţie, susţinută de altfel si de prezenţa unor rudimente de gândire la animale. Poate fi o gândire concretă, în imagini, implicată după cum vedem şi în fenomenul telepatic. Gândirea fără cuvinte ar putea fi deci văzută ca un câmp purtător de informaţie mentală care precede cuvântul.

  Come on,Man . Doar e pe teritoriul tau .

 45. JungleLeaks says:

  copy & paste – http://www.scribd.com/doc/11715679/Inteligenta-materiei
  and … quoting something/somebody.

  or you are stupid?
  __________________________________
  chiar vrei sa-ti afisez numele real si adresa aici pe forum, smechere?

 46. MGM says:

  Ohoo,in sfirsit . Si-a iesit din carapace .
  Si de ce nu o afisezi adresa ta? Ai si pile la stapinire? Nu esti tu oare acel spirit inalt al acestui forum ?
  Unde e oare acel Dawkins din tine? Tu care ii indemni pe ceilalti sa gindeasca critic ,nu suporti asta?
  Deci nu e chiar corect sa faci copy&paste dupa propriul tau rationament. Si atunci de ce tu o faci?
  Nu ma deranjeaza sa-mi afisezi numele,daca poti .
  Vei demonstra cu adevarat cine esti de fapt. Si vei putea sa-ti pui o porecla legata de adevarata ta fata.

 47. Beni Plesa says:

  Samson

  Scriind comentariul de mai sus ,nu m-am gandit ca o sa-ti atraga atentia asa de mult si o sa ma invrednicesti cu o analiza asa de profunda.
  Te asigur ca am citit atent critica ta constructiva si vad ca se poate interpreta si asa cum ai facut-o tu.
  Felicitari pentru imaginatie si spiritul creativ .
  Un lucru insa ti-a scapat ,citeste te rog inca odata pasajul de mai jos si vei vedea ca ceea ce eu am afirmat si ceea ce tu ai inteles este exact contrariul.

  „”#25 | Written by samson about 14 hours ago. #6 beni plesa (1)

  Foarte buna si plastica descrierea de mai sus.da, domnu pleşa, ne spuneţi şi nouă dak vă rugăm frumos, în afară de dvs care sunteţi copia perfectă a lu domnu isus, mai iei şi alţi băieşi d-ăştia care tot aşa ie clone iegzacte de la caracteru lu domnu isus? uitaţi cum facem, facem repede un sondaj pe forum aicea să vedeţi dvs dak ie frunu care să se prezinte că ie clonat dupe caracteru lu domnu isus, pe urmă continuaţi dvs şi la biserica aia apostolică unde slujiţi dvs, şi pe urmă dak nu ie prea mulţi, încercaţi şi cu oglinda, da? deal, da? ie mult dak vă rugăm şi pt nişte poze în mărime naturală cu copiile alea iegzactele? să nu veniţi acuma tot cu băieţiii ăia de pe paginile inspirate, că venim şi noi cu fata moşului şi cu dna alba ca zăpada! „”

  „”Ai dreptate cand afirmi ca maturitatea spirituala NU ESTE PRODUSUL IMAGINATIEI CA PUTEM TRAI si reprezenta EXACT caracterul lui Isus .””

  Nu stiu cum ai inteles tu ca eu sint adeptul idei ca un crestin este mantuit numai cand ajunge sa reprezinte exact caracterul lui ISUS ??

  Da ai dreptate ca nimeni nu este si nu va fi vreodata ca ISUS .

  Samsoane –ti-am mai spus in trecut ca daca esti unul din cei alesi de Domnul ,va veni o zi si pentru tine cand asemenea lui Pavel iti vor cadea „solzii” de pe ochi si vei incepe sa te inchini celui pe care acum il batjocoresti.
  Sti tu vorba aceea ,de pe vremea cand erai cu stimatele surori ,ca D-zeu nu tine seama de vremurile de ignoranta ci intr-o zi iti va da un duh de pocainta si intorcindu-te vei incepe sa incurajezi pe cei pe care acum incerci sa-i terfelesti.
  Daca intradevar esti unul din aceia pe care Domnul i-a ales ,aminteste-ti de cuvintele mele,;intr-o anume zi sau noapte vei da slava Dumnezeului care s-a indurat de tine in ciuda incapatinarii tale .Atunci vei pricepe ce inseamna HARUL si pacea pe care Domnul ti-o va turna in inima ta neastimparata .si………………..(complecteaza tu mai departe)
  In ce ma priveste ,eu sint pe deplin incredintat ca cel a inceput in mine aceasta lucrare (evolutie,transformare ,regenerare ) este in stare sa o duca la concluzia dorita de el.
  Iti doresc si tie sa ajungi sa intelegi si sa traiesti aceasta perspectiva.
  Nu mai trebuie sa repet–sti ca imi esti drag si de aceea iti doresc un CRACIUN PLIN DE IMPLINIRI MATERIALE SI SPIRITUALE.
  Beni

  „”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: