Anno Domini 30 – Dincolo de Bine si Rau
22 august 2011 97 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
22 august 2011 de Edmond Constantinescu 97 comentarii
Filed under Video Tagged with Crestinism, Morala, Nietzsche
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Beni:
Capacitatea de a produce sperma este baza vir-tutii (adica a barbatiei) implicand ideea ca femeia este inferioara moral din cauza ca nu are o forta creativa in ea ca barbatul.
Aceasta este insa si conceptia semitica exprimata in Biblie. Motivul pentru care omul (adica barbatul) a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu iar femeia (semi-omul) este din barbat, motivul pentru care femeia nu are voie sa fie preot sau pastor, motivul pentru care dovada fiziologica a faptului ca femeia are samanta este „necuratie”, motivul pentru care Dumnezeu este barbat si Isus este al doilea Adam dar nu a doua Eva, motivul pentru care samanta lui Madian trebuie stinsa uncigand baieteii (dar nu fetitele care au tot DNA-ul nucleic al Madianului, bashka cel mitohondrial), este ca femeia nu are samanta. Punct.
Noi stim astazi ca femeia are samanta mai mult ca barbatul (tinand cont de faptul ca ADN-ul mitohondrial vine doar pe linie materna).
Problema este ca 99% dein credinciosii conservatori protestanti sau catolici (sa nu mai vorbim de evrei, mormoni si islamici), nu inteleg ca a existat o evolutie in gandire si ca Biblia este parte din ea si nu undeva deasupra. Asa ca in loc sa invete ce trebuie din Biblie ei se cramponeaza de idei anacronice cum ca fameia trebuie sa fie supusa sau sa taca in biserica.
Un anrtropolog evolutionist este mult mai respectos fata de femei si grupuri marginale decat un crestin conservator. Evolutionistul cantareste omul stiintific, recunoste originea lui animala dar nu discrimineaza impotriva femeii si nu pune celulele de embrioni deasupra oamenilor reali. Din aceasta cauza Dumnezeu si-a intors fata de la crestini si alti credinciosi si a ales umanismul secular.
Edi Constantinescu,
„Asa ca eu cred ca inainte de a chema agnosticii inapoi la biserica e bine sa punem mana pe bici si scoatem afara shamanismul de epoca bronzului si obsesiile medievale cu iadul si raiul din biserica.”
Eu cred ca este o utopie.
Sistemul azs se bazeaza pe :lege, sanctuar, vechiul si noul testament.
vechiul testament afara , dar profetiile sunt autentice ?
Sanctuarul revizuit sau desfiintat ?
noul testament fara rai si iad.
Si atunci cam il impartim pe Isus ?
Luam numai o parte din ceea ce a zis el ?
Il transam pe Isus pentru a-l incadra intr-o forma de religiozitate propusa de Pavel ?
Ce ramane ?
O organizare, un sistem, un dumnezeu incognoscibil, un isus situational, o retorica si reflectie asupra vietii bazata pe cartea naturii, caci biblia deja e in parte desfiintata.
Pai, oamenii vin la biserica sa-si gaseasca mantuirea, daca gasesc numai reflectii ca nimic nu e sigur mai vin ?
sau cum s-ar pastra un asemenea sistem umanist, fara finante serioase din partea credinciosilor ?
Cred ca ar semana mai mult cu o asociatie.
La ce sa faci deschiderea programului religios cu cantari si rugaciuni in genunchi, daca nu ai la cine ?
Umanismul presupune o altfel de organizare.
Si apostolul Pavel nu a avut numai initiative filosofico-organizatorice, initierea sa ca apostol a fost facute sub auspiciile duhul sfant cu minuni supranaturale.
Totul conduce la ideea ca biserica nu-si mai gaseste locul, iar asociatiile organizatorice pe baza unor sisteme de gandire pot fi o baza de plecare pentru a indruma lumea.
E o utopie, lumea vrea , doreste sa-si plateasca mantuirea.
Religia devenita struto-camila (vorba lui Cantemir vizavi de imperiul otoman) nu aduce nimic bun, doar o alta forma de indoctrinare.
Credinta apartine omului ca fiinta superioara.
Daca Dumnezeu exista, El a vrut ca omul sa-si caute singur menirea. Altfel ne-ar fi transmis ceva, nu ne-ar fi lasat sa facem speculatii pe seama unor eroi ipotetici.
Mai departe:
Nu exista in lume un singur umanist secular care sa considere ca Aristotel este infailibil, cu atat mai putin verbal. Mai exact, nu exista in lumea reala, pentru ca in universul lui AI, lumea se inchina la Aristotel, dar noi vorbim aici despre lumea reala.
Exista in schimb foarte mult misoginism si abuz domestic bazat pe citate din Biblie. Adevarul este ca atat Biblia cat si Aristo au limite istorice. Numai ca in cazul Bibliei esti eretic daca accepti limitele istorice, pe cand in cazul filosofului singurii care recunosc autoritatea lui sunt catolicii conservatori si, bineinteles, fantomele din sifonierul prietenului AI.
Cine vrea sa-l inteleaga pe EC sa reciteasca ”Demonii” lui Dostoievski si sa fie atent la Stavrogin…
Maria:
Inainte de a ne scutura praful de pe sandale, le dam o sansa. „Orice revolutie este lucrarea directa a unei minoritati” (asta e Trotsky). Cine are treaba cu calea cea larga? Ne-am ocupat de oi, este timpul sa dam mancare la caini – animalele inteligente din turma.
Maria
Demersul initiat de edi nu e nou decat pentru adventism. Ideea de aggiornamento e veche in crestinism, desi multi o inteleg diferit si o aplica diferit.: Calvin spunea ca biserica trebuie sa se reformeze continuu (atat teologie cat si practica), la catolici se poate vedea foarte bine treaba asta, anglicanii sunt deja pe val , exista semne si la ortodocsi
Upgrade-ul pe care il propune edi imi pare a fi singura cale prin care adventismul sa devina relevant pentru prezent si viitor.
Eu cred ca si cei din staff-ul azs s-a prins de treaba asta, problema e ca nimeni nu indrazneste sa faca primul pas decisiv.
Iti dau un exemplu: cu ceva timp in urma, pe situl adventist.ro a aparut, prin preluare, o stire de factura evolutionista. Ceva, deci, se misca, probabil ca in viitor vom vedea mai mult. Asta daca nu cumva vom vedea o intoarcere la „vechile carari”, adica la un fundamentalist acerb.
Pro(-)scris ,
E o acuzatie destul de grava (EC=Stavroghin ?) sper sa ai bunul simt sa-ti justifici afirmatia.
chestia cu negarea lui dumnezeu si reconstruirea bibliei pe argumente umaniste nu tine.
nu poti sa asemeni fara a nega dispretul lui Stavroghin fata de cei care-l idolatrizau, faptul ca le inselase increderea ,ca sa se juca cu sentimentele lor etc.
Si nu e nimeni in masura sa judece daca cineva se sinucide ca om atunci cand isi reneaga divinitatea .
Cine citeste Dostoievsky sa fie atent la solutiile propuse de el: mistica ortodoxa, absolutism tzarist, primitivism pravoslavic. Pe langa ca nu au functionat nici in viata lui reala ( nu a intalnit nicodta un zosima, a rams un jucator adictiv si epileptic, nu a scapat de proprii demoni), solutiile propuse de Dostoievsky au fost implementate cu succes de mistica tzarina Alexandra si misticul ei sot Niculae sub calauzirea parintelui Rasputin. Restul este istorie.
Ianis,
S-a vazut ce a ales adventismul in anul 1980.
S-au si gasit unii sa zica ca a fost erezia omega prevazuta de EGW.
S-ar putea ca definita de erezie si matriarhatul EGW sa miste greu lucrurile.
Maria
Toti (adventistii oxigenati) venim din tipul de adventism descris de tine dar, cu toate astea, uite unde suntem. Deci sanse sunt. Nu vreau sa sugere ca eu si cu tine vom schimba adventismul (eu sunt pe dinafara oricum). Sugerez insa ca generatia tanara pregateste multe surprize adventismului. Nu stiu daca sunt placute ,asta e alta discutie
#5 | Written by eddieconst
„Ne-am ocupat de oi, este timpul sa dam mancare la caini – animalele inteligente din turma.”
Excelenta remarca, pentru asta i-ti vor ei „tot binele” din lume.
Prostscris mars inapoi la ce ai vomat si inghite, da? 🙂
Inainte de a face pe altul demon, rau, un om care nu se mai poate reintoarce la statul de om datorita josniciei sale, asa cum este descris Stavroghin, domnul care sta prost cu scrisul si cu dreapta credinta ar trebui sa inteleaga de la sfintii pe care-i stimeaza ce inseamna sa fii om :
„Nimic nu poate inlocui si suplini nitica bunatate sufleteasca, nitica bunavointa, toleranta si intelegere (…). Bunatatea sufleteasca nu-i o virtute subtila si rafinata, e un atribut de baza al fiintei omenesti si, totodata, un atribut al culturii. Bunatatea este alt nume al definitiei data de Aristotel omului: fiinta sociala. Fara bunatate nu putem convietui decat in conditii de groaza si justificand amarnica afirmatie a lui Sarte: „ceilalti, iata iadul!”
(Nicolae Steinhardt)
Ianis
Prostia de a citi LITERAL ca Isus vine calare pe un nor nu moare usor .Acum ca si in 1844 si presupun ca si in viitor inca vom mai asista la manifestari fanatice atat in biserici cat si pe strada –prostia nu are granite denominationale.
Ia priveste niste adventisti tineri ce cred ca duc mesajul ADVENT drept in „babilon”. (Orlando Florida)
Vorbeai de o noua generatie ,generatie tanara de adventisti care vor aduce surprize si vor schimba adventismul de la radacina ??
Si eu sint optimist ,dar va mai trece multa „apa pe apa simbetei” pana aceasta fixatie cu venirea lui Isus pe nori si sfirsitul lumii va imbraca o alta forma.
Ianis ,am o intrebare pentru tine si te rog daca vrei sa raspunzi la ea.
Edi a facut o afirmatie interesanta si anume ;-„”eu sint PENTRU DUMNEZEU””
Intrebarea mea este ;–TU CREZI in existenta unui DUMNEZEU care este CAUZA si originea a tot ce exista ? (nu neaparat cel cu barba si organe sexuale de care vorbea Anubis)
Intrebarea mea nu este daca ESTI PENTRU Dumnezeu ci daca CREZI in EXISTENTA LUI reala ”
Pentru mine exista o diferenta intre a fi „PENTRU DUMNEZEU” sau ” A CREDE” in EL ca EXISTA.
Nu vreau sa afirma ca EDI nu crede in EXISTENTA unui DUMNEZEU insa este posibil ca altii sa faca aceeasi afirmatie „eu sint pentru ideia de Dumnezeu asa….in general ..ideia ,.este buna pentru buna functionare a societaii (oile) dar eu personal NU CRED in existenta acestui Dumnezeu.Descartes se pare ca gandea in acest fel (s-ar putea sa gresesc aici).
PS: dintre toti „adventistii oxigenati” cam cat la suta mai cred astazi in existenta unui creator a tot ce exista ? „”
Beni
Nu stiu de ce faci o virtute din a crede ceva anume. Personal, raman la ceea ce zice Biblia: „Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi.” Adevarul, oricare ar fi el.
„Ne-am ocupat de oi, este timpul sa dam mancare la caini – animalele inteligente din turma.”
Poate ca cu cat primesc mai multa mancare umanista, cu atat cred ca umanismul oculteaza sacralitatea.
Si daca peste azs se va asterne giulgiul vechilui legamant si nu reforma noului , cine-i mai poate opri caderea ?
http://roadventist.wordpress.com/2011/03/01/umanismul-super-oxigenat/
Lumea se schimba si noi ne schimbam odata cu ea. In post-modernitate suntem conditionati sa gandim altfel. Modernitatea opereaza o mutatie la nivelul gandirii. Aceste schimbari nu sunt specifice perioadei actuale. Au existat in toata istoria umnitatii, poate ca acum sunt mai alerte, si mai profunde. Cert este, ca simtim cum abordarea/perspectiva noastra se schimba nu evolutiv/involutiv ci traumatic, mutational.
Edi intelege contextul actual. Provocarea lui este sa integreze crezul in D-zeu-ul crestin la nivelul noii forme de gandire occidentala.
Ma insel cand afirm ca modul nostru de gandire se schimba fundamental? Cand ma refer la noi, la gandirea noastra, generalizez la nivelul societatii moderne occidentale.
Mai mult, gandirea se particularizeaza. Nu mai vorbim de trenduri de gandire. Acum fiecare individ tinde sa gandeasca specific, total diferit de cum gandesc ceilalti. Dispar turmele? Nicidecum, pentru ca tocmai aceasta paricularizare ne uneste pe toti. Este ca si cum toti ne-am face bluejeans personalizat, unii rupti, altii patati, unii roz, altii fara un crac, insa indiferent cat de diferiti sunt pantalonii nostrii, toti formam o aceiasi turma. Inclusiv cainii.
am savurat comentariul 49 al lui Edi ! Edi spune, si pe buna dreptate… «Daca vrem sa facem relevanta credinta in Dumnezeu trebuie sa o curatam de atavisme si superstitii semite si babaesti, cum spunea Pavel.
….
Asa ca eu cred ca inainte de a chema agnosticii inapoi la biserica e bine sa punem mana pe bici si scoatem afara shamanismul de epoca bronzului si obsesiile medievale cu iadul si raiul din biserica.»
Aparitia Diavolului, obsesiile impotriva «vrajitoarelor», mutilarea a zeci de mii de inocenti, argumentarea metafizica a genocidelor, shamanismul epocii bronzului si misticismul metafizic au facut mult rau in istoria Crestinismului. Iar astazi nu avem incotro decat sa privim cu nedumerire functiile suprinzatoare ale Universului printr-un fenomen ciudat, greu de explicat dupa metafizica religioasa a inghitirii unei stele de catre o gaura neagra… NU ajunge ca oamenii, animalele, insectele etc se devoreaza intre ele, acum avem dovada incontestabila a devorarilor cosmice ;). Ciudat design cosmic al unui d zeu bun si iubitor….
Curatenia despre care vorbeste Edi este aproape imposibil de realizat si nici nu stiu daca pana la urma se impune. Locul nostru nu e in locasul de inchinare, cat in societate, lucru care conteaza cel mai mult. Biserica se reformeaza greu iar ca dovada stau ultimii 2.000 de ani in care putini au avut curajul sa inoveze. Nici nu exista interes real pentru asa ceva atata timp cat tinta sunt oamenii cat mai slab pregatiti care pot accepta fara prea mult efort discursul subtire cu care ii poti convinge foarte usor ca vorbesti in numele lui Dumnezeu. Biserica mi-a lasat intotdeauna impresia ca vrea sa ne tina la nivel de scoala primara, opunandu-se evolutiei normale in gandire a individului. Eu cand am „descoperit” AZS am avut impresia ca l-am apucat pe Dumnezeu de picior cum se spune si mi-am zis ca macar invatatura la nivel de gimnaziu voi servi. Dar nu s-a intamplat. Era vorba doar despre un decalaj de 24 de ore a prezentarii mesajului fata de ce fusesem obisnuit mai inainte.
Cu toate ca am tendinta sa ma uit in urma si sa privesc experienta si pe cei care au ramas acolo intr-un fel pe care nu il mai mentionez acum, cred ca ar fi un semn de maturitate sa incercam sa nu ne mai plangem de mila unii altora pentru ca am ramas in cadrul unui sistem religios sau din contra am ales un alt drum. Asta in cazul nu am ajuns atat de relativisti incat sa ni se para in regula a ofensa pe cineva cu o alta viziune, care nu este pregatit pentru a accepta anumite teorii ori nu isi pune aceleasi intrebari simultan cu noi.
Nici eu nu cred ca se pot intampla minuni in biserica, majoritatea cere altceva, ceai facut din ceai mai vechi, dar merita insistat, atunci cad unii se satura de hrana proasta (cateii macar mai au sanse de scapare).
Legat de morala si de Isus: am auzit ca exista o specie de lilieci care pedepsesc membrii coloniei ce hranesc numai propriii pui. In mod normal fiecare hraneste si ceilalti pui. As lega asta de o etica inferioara, un nivel basic, al supravietuirii (vezi stadiile dezv gandirii morale – http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlberg%27s_stages_of_moral_development), sau de afirmatia lui Isus ca evreii bogati ai vremii lui intorceau binele facut de prietenii lor sau de dragostea fireasca de care zicea Pavel ca s-a racit. Isus vorbeste de o motivatie superioara, dragoste nu doar pt prieteni, respect pt om.
*atunci CAND unii se satura
Perfect de acord cu @lm@ris: vezi sarea pamantului, robul care nu vegheaza ca neghiobul, da din tenisi pe tusa, cu ochii la papa (cea mai tampa modalitate de asteptare, te ia somnul imediat), ci are grija de ceilalti, natural si simplu, dezinteresat. Nici n-ar mai fi nevoie de evanghelizarile acestea de doi lei si de convertiri cu forcepsul! Vise! Deocamdata nu pot decat sa stau pe aproape, daca cineva are nevoie, sa arunc un colac. Se pare ca mai functioneaza, uneori.
Edi Const.,
Doresti de fapt cutremurarea temeliilor unui sistem de gandire invechit, ilogic, doctrinar.
E f.interesant ce spune Tilich in cartea sa „Cutremurarea temeliilor”.
El spune ca noi gandim lucrurile la suprafata, traim la suprafata, religia e practicata la suprafata.
Pentru a gasi calea adevarului trebuie sa sapam adanc in fiinta noastra, in miezul tuturor lucrurilor, asa cum face stiinta.
Acest adanc il putem numi Dumnezeu.
Psihologia abisala ne descopera trasaturi de caracter pe care le aveam inlauntrul nostru si de care nici nu eram constienti.
Aceasta adancime a cautarii ne face sa gasim temeiul vietii, el poarta numele de Dumnezeu.
De multe ori suntem dezamagiti de cineva pentru ca-l cunoastem la suprafata.
Viata noastra, fiinta noastra este de suprafata.
Asa ca cine cauta in adanc, cine cauta in adevar, il cauta pe Dumnezeu.
Aici lucrurile par sa se schimbe.
Ateul il poate gasi pe Dumnezeu, poate trai cu Dumnezeu atunci cand cauta sensul acestei vieti in adevar si in adancimea fiintei sale.
El nu mai este ateu este fiinta lui Dumnezeu.
Mesajul crestinismului e bucuria vietii insa viata vesnica nu poate fi cucerita traind, cautand la suprafata.
Sacramentul nu consta in paine si vin, ci inseamna vointa noastra care pune stapanire pe inconstientul nostru si pe constiinta noastra.
Sacramentul este simbolul naturii si a duhului uniti pentru o mantuire in adevar.
Isus se numeste unsul nu pentru ca aduce o noua religie ci pentru ca inseamna sfarsitul religiei.
Il avem pe Dumnezeu pentru ca dispunem de el.
Cuvintele „pacat” si „har” ar trebui inlaturate pentru ca au capatat conotatii denaturate.
Trebuie sa le dam un sens nou.
Noul trebuie sa faca parte din fiinta noastra sa devenim o fiinta noua.
Insa acest „nou” pe care l-am gasit trebuie sa ne duca calea spre adancime.
Daca omul, biserica accepta noul , cauta si gaseste raspunsuri , trebuie sa faca fata acestor raspunsuri, sa le accepte in ciuda faptului ca ele pot rasturna intreaga viziune despre viata si Dumnezeu.
Curentul trezirii spirituale, desteptarii, cutremurarii temeliilor este specific grupurilor mici dizidente gruparilor traditionaliste. Din interior, grupurile reziduale, cu o dinamica haotica macina ca un cancer. In gruparile liberale si dezvoltate, apar grupuri informale, insa ele sunt respectate. Membrii subnutriti sunt ajutati nu loviti cu maciuca desteptarii spirituale. Vrei sa-l trezesti pe Om la o realitate pe care o urasti?
„Vrei sa-l trezesti pe Om la o realitate pe care o urasti?”
Daca este realitate trebuie confruntata nu data la o parte pentru a trai iluzii care ne pot hrani eul dar nu ne pot transforma in adancul fiintei noastre.
Christian,
Tilich vorbea de cu totul altceva.
Nu e vorba de o trezire spirituala gen Adi copilul minune al manelelor indiene, e vorba de redescoperirea omului cu „o” mic in aceasta conjunctura religioasa.
Daca mergem pe interpretarea evolutionista a originii omului, suntem fortati sa renuntam la conceptul caderii in pacat? daca da, ce rol mai are rascumpararea.
Stim ca raspumpararea si jerta lui Isus sunt legate de caderea in pacat. La inceput omul nu a fost pacatos. Apoi a cazut in pacat. Si astfel se poate integra usor rolul ispasitor al jertfei.
Cum explica evolutionistii teisti misiunea de rascumparare a lui Isus? :peace:
Edi
„”Din aceasta cauza Dumnezeu si-a intors fata de la crestini si alti credinciosi si a ales umanismul secular.””
Edi,Edi,….de unde ai mai scos si aceasta afirmatie ???
Umanismul secular prin insasi natura lui este impotriva crestinismului ce promoveaza –vestea cea buna –adusa prin Isus.
Nu cu multa vreme in urma afirmai ca : „”eradicarea RAULUI pe planeta se face prin acceptarea evangheliei „”
Ai devenit cumva „profet” si ne anunti ca Dumnezeu si-a schimbat planul in ce priveste EVANGHELIA si acum incearca „planul-B_” adica UMANISMUL SECULAR ??
Da ,este adevarat ca crestinismul nu a produs aceea societate utopica in care oamenii canta „hora unirii” si se pupa pe obraz cu o sarutare sfinta.
Tu chiar crezi ca secular humanism -ul va produce aceea societate utopica ??
Secular humanism nu are un raspuns adecvat la tinerea in frau a naturii omenesti ,.Educatia si descoperirile stiintifice fara credinta in Dumnezeu toate duc la a fi folosite inspre rau.
Natura omeneasca este corupta ,si inima omului este nespus de rea si de inselatoare.
Tu chiar crezi ca educatia stiintifica va goli puscariile si spitalele de oameni ajunsi la nebunie pentru ca au ignorat pe Dumnezeu lasindu-se condusi de instinctele lor parsive??
Secular humanism este un fel de „salvare a omenirii ” prin fapte .
Nimeni nu poate sa se ridice de la pamint tragindu-se singur de shirete.
Gaeste-mi tu zece oameni care au fost dependenti si robiti de pacate grele ce si-au transformat viata prin acceptarea umanismului secular sau ateism iar eu iti voi arata milioane care au fost transformati prin acceptarea puterii transformatoare a cuvantului lui Dumnezeu exprimat prin lucrarea lui ISUS pe cruce.
Oare Dumnezeu chiar si-a intors fata de la a salva omenirea prin Isus ,si de acum incolo o va face prin secular humanism ??
Poate -da- poate nu ,insa eu ma indoiesc de adevarul acestei afirmatii facute de tine.
Aruncam evanghelia la gunoi si imbratisam dusmanul ei secular humanism_??
La ce este bun un cioban care abandoneaza oile si incepe sa hraneasca doar cainii””
Ai vazut tu undeva un pastor (cioban) care sa aiba doar o haita de caini si sa-si dedice viata pentru a „lucra” doar cu cainii ?.
De unde vin eu acesti oameni au un alt nume :–HINGHERI-.
Isus a spus lui Petru sa PASTOREASCA oile LUI .Noi toti sintem ca niste oi pierdute fiecare de capul nostru si fara nici un pastor.
Omenirea are nevoie de „pastori” carora le pasa de oi si nu de hingheri ce „taie frunze la caini”.
Edi–tu ai fost ales de Domnul sa fi un PASTOR de oi sa le duci la pasuni verzi si nu un hingher ce duce „cainii „la HUMANE SOCIETY.
Ps:–majoritatea cainilor ce ajung la HUMANE SOCIETY sfirsesc prin a fi omorati in camere de gazare .(tratament foarte HUMAN)
Pastorii PLATITI vin doar sa fure si sa taie sau sa mulga oile ,insa pastorul cel bun da viata vesnica celor cel urmeaza.
.
Edi–sint constient ca expresiile tale pot sa aiba si alta semnificatie ,insa citind LITERAL ce afirmi tu face i-i pe unii sa „clatine din cap”.
You are my favored SDA pastor ,nu hingher.
Beni
Dom’ Beni,
Oi fi eu proasta si sclerozata, dar imi amintesc foarte bine cum prostul ala de Aurica Ionel sau cum l-o fi chemind (ca deh, memoria mea ma cam lasa!) spunea cu mult timp in urma ca acest Edi, cind s-a luminat prin a arunca Biblia si crestinismul la gunoi si a imbratisat filozofia asta greaca, de fapt a inceput sa-i puta sa mai fie pastor de oi si a devenit de fapt pastor de dulai, iar cind dulaii pastorului lor se repezeau sa-l sfisie pe acest Aurica, si mata ca si mine saream cu gura sa-l facem prost si psihopat si sa-l aplaudam pe Edi pentru ca ridica crestinismul pe noi culmi. Acum eu tot cred ca acest Aurica Ionel este un prost dar bag de seama ca gura prostului adevar graieste deindata ce pina la urma si gura desteptului de Edi spune el insusi cu gura lui ceea ce prostul ne spusese de mult. Or atunci cind si prostul si desteptul spun acelasi lucru, o proasta ca mine pe cine sa mai creada?
”Din aceasta cauza Dumnezeu si-a intors fata de la crestini si alti credinciosi si a ales umanismul secular.”
D-zeu a ales oameni seculari pt. a transmite valori societatii, asta a vrut sa zica Edi.
Chiar daca Edi spune unele lucruri contradictorii, scopul lui este sa ne transmita anumite mentalitati extrem de valoroase.
Si cu cit mentalitatile lui Edi sunt mai contradictorii, cu atit sunt mai logice si mai stiintifice, si ca atare mai valoroase. Si asta spre deosebire de mentalitatile fundamentalistilor care, cu cit sunt mai contradictorii, cu atit sunt mai nelogice, mai nestiintifice, si mai putin valoroase. Asa ca strig si eu ca totii de aici: Traiasca mentalitatile contradicatorii ale lui Edi, si jos cu mentalitatile contradictorii ale fundamentalistilor!
Baba proasta
„”, iar cind dulaii pastorului lor se repezeau sa-l sfisie pe acest Aurica, si mata ca si mine saream cu gura sa-l facem prost si psihopat si sa-l aplaudam pe Edi pentru ca ridica crestinismul pe noi culmi. „”
Babuto,vezi ca incurci borcanele–;cand TU si cu MINE am sarit cu gura pe Aurel Ionica si sa-l facem prost si psihopat?
Babuto,nici eu si mai ales tu nu puteai sa-l faci pe Aurel Ionica psihopat.Vezi ca-ti dai singura cu tifla in cap.
Babuto–parerea mea este ca tu ai spus multe adevaruri ,la fel ca si EDI –insa nimeni nu este perfect ,cu totii nu sintem infailibili.
Multi iti duc dorul ,vino mai des pe la „portita”.
Beni
baba proasta,
” Asa ca strig si eu ca totii de aici: Traiasca mentalitatile contradicatorii ale lui Edi, si jos cu mentalitatile contradictorii ale fundamentalistilor!”
E ceva daca cad jos unele si se inalta altele , la mentalitati ma refer.
E important sa nu se ciocneasca.
stiti ce spunea Toynbee, ca o societate se dezintegreaza cand in urma schismei sufletului se instaleaza simtul launtric de promiscuitate.
Deocamdata, contradictorii dar promiscue in nici un caz.
beni
mi-e teama ca faci confuzie intre lelitza (cea cu portitza) si baba proasta, cu mitraliera de la Vaderbilt
Ianis,
de la un timp, Beni e cam confuz.
apropo, de ce spuneai in legatura cu directia azs via viitor mai bun
ted wilson e indisolubil legat de spiritul profetic, asa ca nu stiu ce s-ar putea face sub presedintia lui
deocamdata….
Ianis
Citeste mai atent comentariul meu si vei vedea ca nu sint confuz cu privire la identitatea”babutei” noastre.
Ce zici de video-ul cu tinerii adventisti din Orlando Florida ??
Aminteste-ti de vorba CRONICARULUI DUPA URECHE ::
„”omenirea poate supravietui si inca foarte bine fara descoperiri stiintifice ,insa oamenii ca acei adventisti din Florida nu vor pierii niciodata.””
Acesti „saraci cu duhul” vor fi intotdeauna cu noi.
Lumea este mai „colorata” avindu-i printre noi,deci may God bless them and multiply them ca a lor este „imparatia cerurilor”.
Apreciez foarte mult entuziasmul lor .
Beni
Ride ciobul de oala sparta!
baba proasta,
nu m-am ciobit !
ba mai mult, mi-am schimbat designul.
“Ne-am ocupat de oi, este timpul sa dam mancare la caini – animalele inteligente din turma.”
„Magarul e incredintat ca el conduce turma si ca pastorul e argatul”
„In cele mai multe religii preotul se crede mai mult decat zeul.”
„Ca sa nu ne credem zei ,natura ne-a facut sa nu putem cugeta fara o biata pasta oarecare ,inchisa intr-o subreda cutie de oase.” N.I.
Maria
Exista o anecdota de pe vremea lui Spurgeon ;
„”intr-o seara ,pe intunerec calatorea cu sareta pe un drum de tara si a auzit niste gemete ce veneau de pe marginea unui sant.
Cand sa apropiat sa vada ce se intampla a vazut ca era un om beat ce vomita si mirosea urat.Spurgeon l-a intrebat cine este si daca poate sa-l ajute cu ceva,la care omul beat i-a raspuns:–cum nu ma recunosti ? sint unul din aia multi pe care i-ai „salvat” si botezat aseara .Spurgeon fara sa stea mult pe ganduri i-a raspuns:–da ai dreptate ! -daca te-ar fi SALVAT Domnul NU AI FI AJUNS UNDE ESTI ACUMA.
Maria -acest exemplu este tipic pentru multi care zic DOAMNE_DOAMNE si se boteaza prin diferite biserici.
Regenerarea spirituala facuta de Duhul lui Dumnezeu prin CUVINTUL SAU si REDESIGN-ul facut de mintea omului dupa modele filozofice sint DOUA LUCRURI COMPLECT DIFERITE.
Redesign-ul mental facut dupa modele filozofice –stiintifice nu este altceva decat o reasezare a prejudecatilor precedente ,–ACEASI MARIE CU ALTA PALARIE.(sa folosesc expresia filozofului SAMSON–Domnul sa-l binecuvinteze)
Aroganta si pocainta nici odata nu au facut „casa buna ” impreuna..
Ce legatura exista intre ATENA si Ierusalim ??
Mai mediteaza la aceste lucruri .
Domnul sa se indure de tine si de cei care sint deja cu amandoua picioarele in groapa.
Edi avea dreptate cand afirma ca de obicei adventistii cand sint CERNUTI de Domnul cad direct sau indirect in ATEISM.
Beni
continuare
Era sa uit pe profeteasa mea favorita –Ellena White cand spunea sub inspiratie direct de la tronul de lumina a dumnezeului ei :
„”in timpul CERNERII unii din cei ce erau impotriva –stalpilor credintei noastre-vor vedea adevarul si vor face front comun cu poporul lui Dumnezeu,iar unii care se dadeau mari STELE printre noi ,avocati arderenti ai SABATULUI SI AL SANCTUARULUI vor apostazia ca sa se dovedeasca ca de fapt ei niciodata nu au fost de-ai nostrii.””
Ioan spunea ceva asemanator:–„”au iesit dintre noi ca sa se arate ca de fapt nu erau de ai nostrii””
Acesta este ANTICRISTUL –: cine nu marturiseste ca ISUS a venit in trup ca sa-si dea viata pentru pacatele noastre .
Ce crede umanismul secular despre Isus si jertfa LUI rascumparatoare de pe cruce ??
1-Ioan cap 1 vers 4 –m-i se pare ca da o avertizare solemna ,cine vrea poate sa-l citeasca ,nu are decat de castigat.
Beni
#40 Beni
Am trait s-o vad si pe asta: EGW citata de Beni. Pentru ce? Pentru a aduce un argument in sprijinul afirmatiei sale. Felicitari!
„cu drag”,
Stefan
Beni,
Pentru ca intamplator chiar ieri ma uitam pe o carte a lui Spurgeon si anume :” Tezaurul promisiunilor lui Dumnezeu „, am gasit urmatorul text care se potriveste la ceea ce spui :
” Curatenia inimii este una din principalele tinte spre care trebuie sa tindem. …
Este o stransa legatura intre inima si pricepere ;daca ne place raul nu putem intelege binele .Daca inima este intunecata , ochiul va fi tulbure, cum pot sa vada pe dumnezeu, aceia carora le place pacatul ?”
Conteaza inima, conteaza puritatea, conteaza ceea ce esti si ce faci ca om.
Tocmai asta e, exista multa promiscuitate , multa…
Si pot face trimitere la o imagine de pe situl lui dumnezero , in care raportul intre turma si isus tine de nefiresc.
Daca esti sincer cu tine insuti, vei vedea ca si dumnezeu si satan fac parte din noi insine.
Depinde ce alegem, iar a alege o minciuna, si a vina iluzii, nu stiu daca nu ma duce pe taramul intunericului din mintea mea.
Maria
„”Daca esti sincer cu tine insuti, vei vedea ca si dumnezeu si satan fac parte din noi insine.””
Da si NU !
Depinde de explicatiile ulterioare. Afirmatia ta este prea de suprafata ca sa pot intelege ceva din ea.
Daca dumnezeu face parte din mine –as putea sa zic ca inainte ca eu sa ma nasc acest dumnezeu nu era complet fara mine.?
Beni
Beni,
Dumnezeu si satan nu in persoana ci ca forma a binelui si raului.
Chipul lui Dumnezeu in noi ia forma binelui, a faptelor bune, inseamna caracterul si felul cum te raportezi la viata.
Noi nu imprumutam chipul lui dumnezeu sau a lui satan, ci suntem noi, oameni cu identitati care imprumutam caracterul lui dumnezeu sau a lui satan.
Asta in conditiile in care dumnezeu inseamna binele, iar satan raul.
In biblie insa lucrurile sunt cam amestecate, si insasi caracteristicile binelui si raului fac parte din persoana divina.
,,L’AMERICA -Giorgio Gaber- by.WLVDP” Youtube dedicata tuturor celor ce vor sa inteleaga mai bine care este diferenta intre BINE si RAU Ciao Iona
@ Edi C. sau cine poate raspunde:
Pentru cineva care crede in Dumnezeu, (si in prima Lui manifestare ca fiind „Vointa”), ce lipsuri are propunerea lui Nietzsche de organizare a lumii prin vointa, acceptand mai degraba evolutia lui Darwin? In prezentare doar ati expus intuitia lui, dar nu v-ati exprimat pentru sau impotriva ei.
Pe acelasi subiect, (dar oarecum diferit) ce parere aveti despre modelul sustinut de prof. Adrian Bejan in teoria constructala ? (constructal theory).
In Engleza e destul material, fiind printre cei mai citati 100 de autori la nivel mondial in domeniul ingineriei mecanice (din cate am inteles).