Decizia Curtii Supreme in cazul Obergefell vs Hodges

images Versiune audio

107 Responses to Decizia Curtii Supreme in cazul Obergefell vs Hodges

  1. lampadaru says:

    Anarchy and anarchism mean „system and management without ruler(s), i.e. co-operation without repression, tyranny and slavery”. In short an-arch-y = [(an = without – arch = ruler(s)) – y = system (included optimal order and law) and management, as, say, in monarch-y]. Anarchy and anarchism are efficient and fair system and management without top heavy societal pyramid economical and/or political/administrative – in income and/or rank, i.e. significant horizontal organization – real democracy

    Stat·ism A political system in which the state has substantial centralized control over social and economic affairs.

    In political science, statism is the belief that the state should control either economic or social policy, or both, to some degree.Statism is effectively the opposite of anarchism.

  2. Lampadarule,

    Dacă te uiți un pic pe arhivă, înțelegi de ce nu port discuții cu dicționarele, ci doar cu oameni. Eu vorbeam despre a-ți folosi mintea proprie, nu despre căutat în enciclopedii.

  3. lampadaru says:

    Gigialuarvinte,
    Te contrazici flagrant , imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu tine .

  4. Lampadarule,

    Să-i spui cuiva că se contrazice e una, să-i și arăți cu ce e mai dificil. Arată-mi!

  5. lampadaru says:

    Gigialuarvinte ,
    M-ai acuzat ca dau din almanahe si intelectulualul din tine sa ofuscat , iti dau din dictionare iar nu-ti convine , maimuta din tine e complet derutata . Faci confuzie intre realitatile la care eu sunt expus (si despre care vorbesc) si utopia la care visezi tu in mod nihilist ( dupa perceptia mea subiectiva) . Orice varianta propusa o negi aprioric , toate sunt prostii iar tu ai atins crepusculul cunoasterii ,tu esti buricul , parerea mea este ca in real life nu ai sa ajungi prea departe cu atitudinea asta chiar daca in imaginatia ta esti antrenorul lui Spartacus .

  6. Lampadarule,

    Nu s-a ofuscat niciun intelectual. Dacă poți să porți o discuție ești oricând binevenit. Conversații cu almanahe și cu dicționare/enciclopedii nu pot să port. Un almanah este pentru distracție. Dicționarul te ajută să-ți faci o idee despre un cuvânt pe care nu-l cunoști. Enciclopedia e ca să-ți faci o idee despre o realitate. Dar și dicționarul, și enciclopedia sunt doar puncte de plecare pentru înțelegerea unei noțiuni. Tu, dacă ai încă nevoie de dicționar sau enciclopedie pentru a înțelege un cuvânt sau o idee, nu ai cum să operezi cu acestea. Pur și simplu orice spui despre realități ideologice precum „etatism” sau „anarhism” sau „anarhie” sau „nihilism” este de o sărăcie a duhului înduioșătoare. Nu am cum să te iau în serios.

    În rest, vorbești despre realități din care nu înțelegi mare lucru (adică cel mult le înregistrezi, nu le pricepi și rațiunile); altfel zici bine, ești „expus”, nici măcar nu faci parte conștient din ele.

    Nu ai propus nicio variantă, doar ai vânturat niște clișee, locuri comune și etichete. Și, în ciuda a ceea ce (pare că) crezi, nu ești incapabil de a gândi. Doar că nu vrei. Probabil că ți-e frică.

  7. lampadaru says:

    ai dreptate , mi-e frica sa spun prostii …

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: