Are femeia suflet?

images Versiune audio

32 Responses to Are femeia suflet?

 1. Are femeia suflet? Nu… nu are! Biblia si Nietzsche spun asta! 🙂

  Nietzsche despre femei: 🙂
  „Femeia încă nu-i capabilă de prietenie. Pisici, iată ce sunt pururea femeile, pisici şi păsări. Sau, în cel mai bun caz , …! ”

  „Bărbatul trebuie crescut pentru a deveni soldat, iar femeia pentru plăcerile soldatului.”

  „Femeia trebuie să fie o jucărie gingaşă şi pură, asemeni unei pietre preţioase luminate de virtutea unei lumi ce încă nu există. „

 2. Aurel Ionica says:

  Mariana Maritoi,
  Ca stii ce spune Nietzsche nu este rau, si nu este rau ca-i amintesti si unui pastor bigot care s-a indragostit de Nietzsche crezind ca s-a „luminat,” dar nu ar fi rau sa pui mina si sa citesti Biblia aia daca pastorii astia habar n-au de ea. Unde ai citit in Biblie ca femeia nu are suflet? Sau citesti prin cartile de teologie ale idiotilor de „invatati” care le scriu? In Geneza, cine ajunge sa cunoasca binele si raul mai intii, barbatul sau femeia?

 3. Urmeaza capitolul despre sclavie, pentru ca nu-i asa, si Isus a spus ca robul care stie voia stapanului si nu o face va fi batut cu multe lovituri. Iar Pavel completeaza: robilor fiti si voi supusi stapanilor vostri.
  Dar hai sa mai scormonim in trecut si sa gasim perle ale pastorilor nostri carora le datoram atat de mult! O inregisrare de la o nunta adventista, anul 1985:

 4. Mariana Maritoi,

  Nietzsche a scris aceste cuvinte dupa ce Salome i-a oferit o prietenie desinteresata ca raspuns la cererea lui de casatorie. Aceasta imagine cu triunghiul Nietzsche, Salome si Paul Ree spune cat 1000 de cuvinte despre originea sentimentelor exprimate in aforismele citate de tine. L-asi adauga pe cel din Zarathustra: „Te duci la femeie, nu uita biciul”. Totusi in fotografie femeia tine biciul.

  Exista genii nebuni si nebuni care se cred genii.

 5. Aurel Ionica
  Daca in Biblie nu este scris , atunci de ce..
  in cultura iudaica femeia este tratata de parca nu ar avea suflet ?
  printre ucenicii lui Isus nu se ragaseste nici o femeie?
  in Bisricile crestine femeia nu este acceptata pentru pastoratie?
  in societatile de cultura crestina sunt atat de putine femei in posturile de conducere?
  ….?

 6. Dorin Vieru,

  Nu este dificil sa explici aceste texte circumstantial, desi southern-baptists au tinut cu dintii la sclavie pe baza blestemului lui Ham. Insa inferiorioritatea femeii este definita ontologic de la creatiune. Asa ca aici le dau dreptate conservatorilor: egalitatea sexelor se poate sustine doar pe baza unei hermeneutici liberale care considera tot raportul din Gen 2 ca fiind influentat de patriarhalismul radical al al celor care au scris/editat textul.

 7. AI,

  Sarpele are suflet?

 8. Edmond Constantinescu,
  Oh, da! De la dragoste la ura nu-i decat un pas!

 9. Mariana Maritoi,

  Trebuie sa recunoastem ca Isus a avut o ucenica care statea la picioarele lui impreuna cu ceilalti, spre indignarea Martei, si ca a fost uns de o femeie ca Mesia. Trebuie deasemenea sa nu ignoram afirmatia lui Pavel ca in Hristos nu mai exista barbat si femeie sau deosebire de clasa si rasa. Sexismul crestin este rezultatul faptului ca biserica s-a intors sub VT incepand din secolul III, insa sexismul abrahamic este mult mai accentuat in Islam si Iudaismul Ortodox.

 10. Am avut si noi un Nietzsche, tot ucenic al lui Schoeppenhauer si el, si avea aceleasi probleme cu femeia: „Biblia ne povesteste de Samson cum ca muierea… Ca dovada de ce suflet bate-n pieptii unei rochii…” etc.

 11. George Sea says:

  Edi daca tot ai prezis ca ne vom intalni in anul 3015 +/- as vrea ca sa merit aceiasi intalnire si sa iti spun ca esti un mare troll. De fapt esti tatal lor (pe pamant) dupa satan.
  De ce te miri ca Lot si-a oferit fetele? Tu ti-ai vandut sufletul Dumnezeul, biserica si chiar fiul. Ce e de mirare. Sunt lipsit de dragoste? Cui ii pasa de sutele (miile) de oameni care citesc (asculta) mizeriile tale?
  De cei care ii duci in iad cu mizeriile tale, cui ii asa?
  Matei 12:20 „Nu va frînge o trestie ruptă, şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, pînă va face să biruie judecata.”
  Va fi o judecata Edi si stii foarte bine treaba asta. Nu stinge fitilul care mai fumega. Nu rupe trestia care este franta acuma.
  Maine va fi prea tarziu sa te intorci.
  Si daca tot ai hotarat sa mergi in iad, de ce tragi atatia oameni dupa tine?
  Am si raspuns la asta dar te las sa il „savurezi” singur.
  Inca e timp Edi. Eu cred ca inca e timp.

 12. Marcus Crassus says:

  Tu ti-ai vandut sufletul Dumnezeul, biserica si chiar fiul.

  Nu-ti face griji, Sea, vanzatori ca tine sunt mult mai eficienti in a-i convinge pe tineri sa plece din biserica.

 13. Stau si ma intreb uneori daca nu cumva asa cum noi ii privim ciudat pe cei care sustin ca femeia este inferoara barbatului prin natura ei, altii ne privesc la fel de ciudat pe noi care sustinem ca omul este rau prin natura lui si are nevoie mantuire.
  Daca in mintea unora incape ideea ca femeia este inferioara barbatului de la creatie, cum incape in mintea noastra ideea ca omul este rau de la natura ? Daca femeia are nevoie de barbat ca sa se mantuiasca, noi de ce avem nevoie de Hristos ca sa ne mantuim ?
  Ca sa fiu mai clar: asa cum femeia prin natura ei nu este vinovata cu nimic ca este femeie, nici noi nu suntem vinovati cu nimic ca suntem oameni.

 14. George Sea says:

  Vieru Biblia nu spune niciunde ca femeia are nevoie de barbat sa se mantuiasca. E o minciuna scornita de Edi.
  Biblia spune ca femeia va fi mantuita prin copii ei, nu prin barbat
  Edi continua sa vanda nimicuri la cei care sunt dornici de chilipiruri

 15. Aşadar, când plin de visuri, urmăreşti vre o femeie,
  Pe când luna, scut de aur, străluceşte prin alee
  Şi pătează umbra verde cu fantasticele-i dungi:
  Nu iuta că doamna are minte scurtă, haine lungi.
  Te îmbeţi de feeria unui mândru vis de vară,
  Care-n tine se petrece…
  Ia întreab-o, bunăoară,
  Ş-o să-ţi spuie de panglice, de volane şi de mode,
  Pe când inima ta bate-n ritmul sfânt al unei ode…
  Când vezi PIATRA CE NU SMTE NICI DUREREra ce nu simte nici durerea şi nici mila –
  De ai inimă şi minte – feri în lături, e Dalïla!

  🙂

 16. Ianis says:

  Un offtopic pe-aproape: Probabil ati aflat ca in USA, Curtea suprema a legalizat casatoria gay in toate statele americane
  Pe o nota umoristica, iata raspunsul lui Arnold Schwarzenegger pentru un follower suparat pe sprijinul acestuia pentru comunitatea gay (avatarul cu curcubeu):

 17. Aurel Ionica says:

  Mariana Maritoi intreaba:

  Aurel Ionica
  Daca in Biblie nu este scris , atunci de ce..
  in cultura iudaica femeia este tratata de parca nu ar avea suflet ?

  Pentru ca toate “culturile,” nu numai cea iudaica, ci si cea “crestina,” vin de la filozofii lui Marcus Crassus care-l invata pe el doar sa se “mire,” adica sa stea ca hipnotizat, dar nu si sa-si foloseasca bruma de creer ca sa-si raspunda la niste probleme de bun simt. Toti stiti, in frunte cu Edi, ca femeia nu are suflet, si ca asta vine din Biblie, dar de fapt asta vine de la … surpriza, surpriza, … Aristotel pe care chiar gigialuiarvinte il tine cu tandretze-n bratze si-l mingie pe scafirlie. Toti marii “ginditori,” in frunte cu filozofii greci, si continuind cu Nietzsche, Shopenchauer/Eminescu (Luciferul poeziei romanesti), si terminind cu Freud (Luciferul feministelor ca dvs.), dispretuiesc femeile, fara sa mai vorbim de Pavel pe care Edi il citeaza aplaudindu-l ca ar sustine ca nu mai exista diferente intre barbati si femei, dar uita ca acelasi Pavel interzice femeilor sa vorbeasca in bisericile infiintate de el si nu le lasa nici sa intre-n biserica fara sa fie imbrobodite. De fapt, Geneza nu sustine ca femeia este egala din punct de vedere intelectual cu barbatul, CI CA ESTE TOTDEAUNA SUPERIOARA. Nu numai cunoasterea este initiata de o femeie, dar tot ce se intimpla dupa aceea, este initiat mereu de femei, fie ca este ceva bun, fie ca este ceva rau. Barbatii sunt doar niste prostalai din care femeile fac ce vor iar exemplul cel mai elocvent este Samson. Iar femeile pot sa faca ce vor din barbati deoarece ele au stiut dintotdeauna “retorica sexualitatii” cum i se spune acum in scolile teologice, sau mai pe limba noastra, teologia putzei, asa cum bine a botezat-o gigialuiarvinte. Asa ca femeile gindesc cu putza, iar barbatii raspund cu putza. Traiasca civilizatia care totdeauna vine din putza!

 18. NorthLite says:

  Ianis,

  Eu sunt hetero, dar ma bucur. Si asta arata cat de mult ne-a tinut in urma religile abramice.

 19. Aurel Ionica,
  Ceea ce noi constatam privitor la „civilizatia ….”, Freud explica: e dorul dupa paradisul pierdut(pantecul mamei), dorinta de intoarcere la origini! 🙂
  In aceasta ordine de idei ,permiteti-m sa fac o corectie la afirmatia d-voastra ” femeile gandesc cu…., barbatii raspund cu …” si sa spun ca , barbatii cauta cu toata fiinta lor locul de unde au plecat, iar femeia are aceasta „gradina a edenului” ! 🙂

 20. Mizantropescu says:

  Aiurel tata, dintre toti intolerantii pe care i’am vazut si observat, si in numarul carora sunt si eu la randu’mi destul de vestit, parca cel mai mare pari sa fii tu. Tu, care nu vrei sa te stergi la cur cu cartea genezei, reusesti totusi s’o faci cu epistolele lui Pavel care incita la dragoste de aproape ( stii tu, aia care nu se poarta necuviincios ), demonstrand comunitatii de’aici ca atunci cand un scelerat aduna multe informatii in cap si nu’i capabil sa si le sistematizeze astfel incat sa’i desteleneasca creierii din starea de contemplare a nimicului, ajunge din ignorant – prost fudul. Daca tie ti se pare ca galagia pe care o faci pe’aici seamana cu ceva inteligent, afla dragule ca din partea cealalta a monitorului se aude ca un latrat furibund al unui caine frustrat ca nu este recunoscut ca mascul alfa, in conditiile in care el n’are nici macar coaie. Hai ca am si o intrebare pt tine – tu zi’i retorica : daca tot empatizezi cu un om nici cat o rama, cand te uti in oglinda ce vezi?

 21. Aurel Ionica says:

  Mariana Maritoi spune:

  In aceasta ordine de idei ,permiteti-m sa fac o corectie la afirmatia d-voastra ” femeile gandesc cu…., barbatii raspund cu …” si sa spun ca , barbatii cauta cu toata fiinta lor locul de unde au plecat, iar femeia are aceasta „gradina a edenului” !

  Da, asa este, barbatii cauta cu toata putza lor locul ala de unde au plecat, adica din putza mamei, si de aceea sunt obsedati sa-si ucida tatal ca sa ajunga la putza mamei, ca dupa aia s-o abuzeze, nu doar putza mamei, dar orice putza de femeie. Pai daca Freud nu deschidea capul femeilor datorita conceptiei lui inalte despre femei, ajungeai mata acum asa de desteapta? Si zici ca putza mamei este gradina Edenului? Pai parca Freud a luat ideea asta inalta cu care a luminat femeile din mitologia greaca? Si daca crezi ca gradina Edenului este putza din care ai plecat, barbatii din ce putza au plecat, din putza mamei, sau din putza tatalui? Daca tot vrem sa ne intoarcem in putza gradinii Edenului de unde am plecat, lamuriti-ne in care putza sa ne intoarcem ca sa nu gresim adresa. Hai ca incepe sa fie fascinanta teologia asta a putzei.

 22. polihronu says:

  Teologia toiagului (de cirmuire) dintre picioare. De inspiratie evreiasca, nu greceasca.

 23. Aurel Ionica,
  Nu exista cale de intoarcere in gradina edenului ! Drumul care duce intr’acolo e pazit de niste heruvimi, care invart o sabie invapaiata! 🙂 Dar „Femeia” pe care i-a dat-o Dumnezeu barbatului ,o va recrea pentru „EL” :va pastra focul in vatra, ca „LUI” sa nu-i fie nici rece nici cald…..Va mai face si sarmale ca la mama acasa ! Si „El” va avea sentimentul …. 🙂

  P.S. Trolling dupa Freud! 🙂

 24. @Mariana

  …barbatii cauta cu toata fiinta lor locul de unde au plecat, iar femeia are aceasta „gradina a edenului” !

  No, da’ „gradina” asta a edenului o cauta nu doar barbatii, ca acum e la moda si perfect legal s-o caute chiar si femeile, in conditia in care orice femeie isi are si propria „gradina” a edenului (doua edenuri la un loc produc mai mult decat unul singur!), mai putin femeile cu barba, care desi sunt tot femei, inca n-au eden intre picioare ci un toiag de carmuire de care nu stie cum sa scape si sa-si (im)planetze in loc un eden de-asta care-i atrage pe toti de nu mai poti face nimic in fata lui… 🙂

  Ce mai, e clar ca Freud asta a fost baiat destept si ce-a zis el e stiinta tata nu gluma… !

 25. eram tinerel si ii spuneam tatei : ” am cunoscut o fata cu suflet bun ” si tata imi spunea sec : ” inseamna ca o da repede ! ” goodbye romance !

 26. ai ramas cu ea?

 27. allmaris says:

  Daca tot s-a adus aminte de femeie, enumerata in porunca a X-a printre vitele din curtea barbatului, care sa fie motivul necesitatii virginitatii acesteia, o simpla obsesie sau prin asta demonstra ca nu a fost in posesia altcuiva inainte?

 28. Ianis says:

  allmaris
  Conform Vechiului Testament, marfa proaspata se livreaza intotdeauna sigilata. Ruperea sigiliului inseamna pierderea garantiei.
  Stii vorba moderna: you break it, you buy it (vezi femeia violata care era achizitionata fortat de neatent)

 29. lampadaru says:

  Va propun sa dati un search pe wikipedia pentru „telegony” , articolul este scurt , la obiect si deschide perspective destul de interesante pe subiect va doresc succese inca neatinse .

 30. Invat Mereu says:

  Esenta tare de dat misoginistilor, pot savura dupa placere, fara sa realizeze deoc ca Edi satirizeaza un drum gresit, folosind cea mai simpla demonstratie logica…reducerea la absurd…E o parodie, cu iz tragic in anumite locuri sau timpuri. O tragedie, cu singurul rol de a demonstra erorile ca rezultat al pacatului.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: