Femeia contra YHVH

12 Responses to Femeia contra YHVH

 1. polihronu says:

  Adevarul e ca, din perspectiva ultrasilor unsurosi ai VT (vezi un Ieremia), nu se poate profanare mai mare decit o adunatura de muieri la templu de ziua Reginei Cerului. Stim cit de sensibila e Shekinah le chestii d-astea. Na paradox – stilpul de foc, centrul falic al religiei avraamice, o ia la fuga cind vede picior de femeie.

 2. dysangeliumm says:

  Lots of people talk and few of them know,
  Soul of a woman was created below. yeah!

 3. daimonel says:

  Sufletul omului este in sine o lume misterioasa si contradictorie pe care Modernitatea a incercat s o patrunda cu mijloacele ratiunii.Pentru cei care n au facut saltul rational minimal,el ramane un taram al tenebrelor populat de demoni si alte creaturi fantastice…
  Cand se gandescla sufletul femeii ,barbatii ultracredinciosi isi amplifica exponential spaimele in fata acestui abis!
  Poate ca unul din numele lui este chiar YHW…

 4. dysangeliumm says:

  frati barbati, treziti-va. The matrix has you.

  http://mentalfloss.com/article/52108/7-tips-keeping-your-man-1950s

 5. alterego1968 says:

  Hristos nu e un reformator! El nu apare in iudaism cu scopul de a-l reforma, ci cu scopul de a-l dezbraca de forma. Cat priveste „eul”, discutia nu se rezuma doar la „universul simbolic”, ci e mult mai larga. Incolo, din punct de vedere al relatiei cauza – efect, sigur discutia poate lua cursul pe care-l propui, cu accentul pus pe principiul alteritatii. ” Ei, ele sunt ALTUL” si potrivit ironiei amare a lui Sartre – „iadul sunt ceilalti”, sunt „indreptatit” sa iau distanta de ei si la urma urmei, chiar sa-i suprim fizic. Asa ca unitatea omenirii, vorbim aici ca specie, asa cum propui, poate avea loc doar pe masura ce omenirea accede intr-un nivel de constiinta superior, prin metanoia propusa de acel Om. Vedem bine, in zilele noastre fel si fel de curente care se omoara intre ele, unele pentru a mentine un vechi model societal, aletele pentru a impune unul nou, incercand sa atraga omenirea intr-o noua aventura. Si unii si altii se adapa din acelasi loc, din interpretarea eronata a Invataturii. Cei angajati sub forma militantismuli de orice tip, o fac crezand sincer ca asta-i calea de urmat, mi-e teama insa ca cei care trag sforile stiu bine, stiu foarte bine chiar, cum stau lucrurile. Drumul nu trece mai intai prin comisiile de drepturi si libertati care sa creeze premisele saltului in constiinta, ci invers, sistemul normativ „profan” ar putea fi RODUL, asta daca existenta lui ar mai fi justificata.
  Una peste alta, fie si numai faptul ca ai deschis discutia pe tema sinelui iluzoriu…e de bine, adica va ajuta pe multi sa se ridice deasupra lui.

 6. dysangeliumm says:

  concepts such as self and ego and I :

 7. alterego1968 says:

  Domnisoara ingerilor, cu voie ori fara voie, ati identificat corect problema fundamentala a omenirii. Fiecare din noi este infinit, am intrat in forma dar forma nu ne pemite, cel putin in aparenta, sa percepem acest lucru. Adica cele 5 simturi la care se adauga gandirea cu toate functiile ei, nu sunt suficiente pentru a deslusi limpede acest Adevar. Acesta e motivul pentru care acel Om nu foloseste cuvantul a intelege, nu zice „voi nu m-ati inteles” ci zice „voi nu m-ati cunoscut”. Si cunoasterea la care face referire, este „o cunoastere de sus”, e vorba despre „epignosis”, lasand clar sa se inteleaga ca dincolo de miloacele prin care in mod obisnuit, cunoastem realitatea si ne raportam la ea, mai exista unul. Si noi insine simtim fiecare ca lucrurile stau asa, orice om venind in lume are in mod straniu aceasta constiinta, oricat de acoperita cu straturi de mizerii, a propriei sale dumnezeiri. Conflictul apare in momentul in care eu „stiu” dar nu pot dovedi cu mijloacele pe care le am la indemana ca e asa. Marea majoritate a oamenilor, in momentul in care nu pot aduce dovezi, pentru a diminua efectele devastatoare ale conflictului(luati-o ca mecanism de aparare), sunt obligati sa apuce pe un drum strain de ceea ce sunt cu adevarat. Fie neaga total acest lucru, fie se inregimenteaza intr-un sistem de credinte(religios), fie aluneca spre nihilism… si continuati dvs lista. De aceea drumul sau accesul la constiinta care spune „Eu sunt”, nu poate ocoli intrebarea „cine sunt eu?”, asa cum nici Hristos n-o ocoleste atunci cand este intrebat „da’ cine te crezi tu ca esti?”.

 8. dysangeliumm says:

  The lunatic is in my head
  The lunatic is in my head
  You raise the blade, you make the change
  You re-arrange me ‘til I’m sane
  You lock the door
  And throw away the key
  There’s someone in my head but it’s not me…

  I’ll see you on the dark side of the moon

 9. alterego1968 says:

  Domnita a ingerilor, daca vrei sa pui o intrebare, pune-o pur si simplu!

 10. Abortion. Prin anii ’60, cand existau legi impotriva avortului in US, republicanii erau pro-choice si democratii (blue-dogs) erau pro-life. De la southern strategy a lui Nixon si-au inversat pozitia.

  Vocea Americii si Europa Libera criticau legile pro-life ale lui Ceausescu de pe pozitia ca nu e treaba guvernului sa se bage in cabinetul medical. Aceleasi cercuri neo-conservatoare sustin acum Coalitia Pentru Familie in estul Europei.

  Prostul crede.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: