Dialog

122 Responses to Dialog

  1. VictorZee says:

    Domnule Constantinescu:

    In dialogul dumneavoastra cu NIMENI la un moment dat ati atins problema Satanei.

    Check out what the scientists are saying in the news: http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/dark-patch-xray-killers-brain-scans-212141274.html

    Cu respect,
    George, Chicago

  2. neo says:

    Ianis,

    Cred ca filmul lui Scorsese, este facut dupa romanul „Ultima ispita a lui Hristos” de Nikos Kazantzakis, iar in roman hristos nu se casatoreste niciodata cu maria magdalena. Insa este ispitit la maxim cu privire la magdalena de acelasi demon cu care se confrunta in pustiu.
    Desi pare blasfemie (pus la zid si excomunicat de biserica ortodoxa greaca), autorul asterne pe hartie toata umanitatea lui hristos si expunerea la toate ispitele cu care ne confruntam si noi.

  3. ianis says:

    neo
    N-am citit cartea.
    In film Isus e ispitit sa coboare de pe cruce, o face si merge sa se insoare intai cu Maria Magdalena apoi, dupa moartea ei, cu Marta si Maria :). La finalul vietii isi da seama ca a facut o alegere gresita, moment in care se trezeste din nou pe cruce, fara sa mai cedeze ispitei de a fugi din fata mortii.

  4. neo says:

    Da, aproximativ, atunci cand este pe cruce are delir si alte imagini ai trec prin cap, ce bine si liniste ar fi fost daca era casatorit cu maria si avea o familie, nu ar mai fi ajuns aici. Apoi dintr-o data se trezeste ingrozit din delirul lui si este fericit ca nu s-a intamplat ce isi imaginase.
    Citeste cartea este foarte buna , alaturi de o alta capodopera a lui Kazantzakis, „Hristos rastignit din nou”.

  5. bebe says:

    #48 | Written by ianis

    Nu am vazut filmul si nu am citit cartea. Cand am vazut prima oara filmul Isus de Zefireli cred, prin anii 88 s-au 89 am fost foarte emocionat. Apoi am vazut Isus superstar si mi s-a parut o profanare. de atunci nu m-a mai interesat nimic de genul acesta. Ce am spus la 47 cred ca am urmarit un documentar s-au am citit ceva. Cat despre viata reala a personajului numit Isus cu tot misterul ce al cel inconjoara, s-a scris si probabil se va scrie mult. Eu aleg sa cred ca M. Magdalena nu este femeia prinsa si adusa la Isus.

    50 | Written by VictorZee

    Vin cu tine. De calugari si maicute sa se bucure altii.
    Numai bine.

  6. sam-sony says:

    La drept vorbind Faust-Nimeni nu e un antifaust. Cauta si el magia: „in momentul cand vei vindeca un bolnav fara sa-l duci la doctor, cand vei ridica un slabanog…”
    Faustul goethean vrea multe, vrea placeri, o vrea pe Margareta, vrea aventura etc. Si mefisto i le-ndeplineste ,pe toate, una cate una. Dar nu-l poate prinde din cauza ca Faust nu se multumeste cu nimic, e o sete in el care depaseste tot ceea ce-i poate oferi diavolul in lumea simturilor.
    La fel si lui Nimeni ii e sete de ceva mai mult decat ii poate oferi scientismul lui Edi(Mefistofelul post modernist) si idiotiile materialiste ale celor care au intemeiat continutul dogmei de care a fost sedus(si mai apoi abandonat) el in tinerete, cand era tanar fecior.

    Edi ,sa traim, sa fim sanatosi, adu-l tata si peste 10-15 ani sa vedem si noi Faust-Nimeni partea a IIa, si nu te supara de asociere cu uciga-l toaca, dar culoarea hainei si mai ales a ideilor te recomanda clar pt acest rol!

  7. CINEVA says:

    NEA PETRICA,

    Cand ai spus ca nu ai terminat nici generala, nu m-a surprins… am inteles mai bine de ce acel PASTOR ti-a spus ca esti nimeni. Probabil ca ar fi trebuit sa-ti continui studiile si sa obtii cel putin bacalaureatul.

    Daca vrei cu adevarat sa termini studiile, ai si acum posibilitatea, deoarece stii f bine ca „Domnul nu mai vine, parintii nu mai sunt o piedica…”

    Si eu am avut o experienta asemanatoare. Prin anul doi de liceu, inainte de treapta, am hotarat sa renunt la scoala dar nu pentru ca venea Domnul, (desi si la mine in biserica se predica la fel) ci pentru alt motiv. Impreuna cu un coleg de clasa ne facusem plan sa trecem Dunarea si sa fugim in America. Si de ce sa nu recunosc, mi se para asa de greu sa mai merg la liceu…!!! (Adica, ma intelegi tu cum era cu lenea …)
    Dar multumesc pastorului din acea biserica care m-a vizitat si sa interesat de viata mea. Cand m-a intrebat de ce nu vroiam sa continui scoala i-am raspuns ca, oricum era imposibil din cauza sabatului, ca la 40 de absente urma exmatricularea si ca nici gand de urmat o facultate (era pe vremea ta, inainte de 89). Dar pastorul a insistat sa fac experienta cu Dumnezeu asa cum au facut cei trei tineri si Daniel. Asa ca am dat examenul de treapta, si am terminat liceul fara sa merg simbata la scoala. Asta mi-a servit mai tarziu pentru studiile superioare.

    Astazi, tu esti NIMENI iar eu sunt CINEVA, dar nici tu nici eu n-ar trebui sa amestecam biserica sau vreun membru de-al ei fie el pastor. Astazi nu mai sunt membru al acestei biserici. Ce sa facem acum, sa aruncam cu pietre pentru tine sau sa-i facem un monument pentru mine?

  8. ianis says:

    Cineva
    Cred ca ti-a scapat un mic element:
    Nimeni si-a primit calificativul de la un pastor care s-a dovedit fals profet.
    Tu iti acorzi singur calificativul „cineva”, in realitate ramai un anonim, foarte probabil un nimeni pe bune. Asadar, fa rost de o recomandare de la un pastor si te credem ca esti „cineva” 🙂

  9. sam-sony says:

    E trist ca, desi avem de-a face cu un personaj arhetipal, oamenii incearca sa se delimiteze: „eu nu sunt asa”. Show ul incepe insa cu adevarat atunci cand se apuca sa ne spuna cum „”gandeste””.

  10. Leo says:

    ianis #9, :yes:

  11. CINEVA says:

    Domnule Ianis,

    Cum va permiteti sa ma gigniti asa de urart. Chiar vreti ca din cineva sa ajung si eu NIMENI?

    Cum sa va explic…sunt evolutionist, cred ca din NIMIC sau NIMENI am ajuns CINEVA. D’asta n-am nevoie sa ma faca ALTCINEVA, NIMIC sau CEVA ca sa ma simt CINEVA. EU, TU si cu NIMENI venim dintr-o gaura neagra si ne vom duce intr-o gaura mai neagra daca n-o sa ne dam seama ca suntem cu adevarat CINEVA.
    Isaia 43:4 De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc…

  12. ianis says:

    CINEVA
    Versetul citatat de tine e rasist rau de tot. Nu ma mir ca nu l-ai continuat:)

  13. NIMENI says:

    #7 | Written by sam-sony

    Magia este treaba oamenilor religiosi. Eu nu sunt un om religios.
    Unii care au vrut sa demonstreze pe Dumnezeu au mers pe jar iar pe altii tot acesti fachiri iau ars ca sa demonstreze acelasi lucru.
    Cat priveste asocierea lui mefisto cu Edi si a dogmei cu idiotii materialisti ramane de discutat.
    Daca mai o duci inca 10-15 ani cu siguranta o sa ai parte si de actul 2.

    #8 | Written by CINEVA

    In primul rand la ceea ce ai spus nu mai e nimic de adaugat.
    Felicitari sincere pentru realizari. In ceea ce ma priveste, personal nu ami este rusine de mine.

  14. neo says:

    #14 | Written by NIMENI / ” In ceea ce ma priveste, personal nu ami este rusine de mine.”

    Stai linistit, la nivelul la care ai spus ca ai invatat, esti AS, ai citit si stii mai multe decat multi jmecheri.

  15. sam-sony says:

    14 | Written by NIMENI about 40 minutes ago.

    ”Eu nu sunt un om religios.”
    In felul tau esti. Esti sincer, nu esti fals.
    A pune insa corect problema cunoasterii si a credintei, e lucru mare. Toti se inghesuie sa critice, sa dea sfaturi, prea putini sunt dispusi sa munceasca, sa vada ce si cum inainte de a-si forma o parere.

    „Cat priveste asocierea lui mefisto cu Edi si a dogmei cu idiotii materialisti ramane de discutat.”
    N-am zis „idioti”, ci „idiotiile” cu referire la conceptiile care prezinta lumea spirituala drept o lume a simturilor cosmetizata, sau care neaga existenta unei lumi spirituale.
    Edi, evident, e si el un Faust, ca tot omu care nu traieste dormind, dar pe el prea il tine Mefisto de guler.

    „Daca mai o duci inca 10-15 ani cu siguranta o sa ai parte si de actul 2.”
    Daca n-ai facut-o pana acum, citeste si tu Faust sa vezi care e treaba cu partea a 2a.

    PS Mi-a mai placut si figura retorica „Despre ce vorbim?” E cea mai profunda intrebare ce i-a fost adresata pana acum lui Edi, pt ca el nu se intreaba niciodata asta. El crede ca vorbeste de cunoastere, rationamente etc. Tu insa mai intreaba-l din cand in cand despre ce vorbeste el de fapt, poate in felul asta ii provoci o revelatie referitoare,macar, la tacere, daca nu la altceva.

  16. NIMENI says:

    #16 | Written by sam-sony

    „Daca n-ai facut-o pana acum, citeste si tu Faust sa vezi care e treaba cu partea a 2a.”

    Din cate ami amintesc eu este o invitatie la petrecere. Dar nu sunt sigur.

  17. Eddie,
    Mă bucur enorm prin faptul că ai asemenea impresie despre d-na doctor în astronomie de la emisiunea de la SPERANŢA TV „ŞCOALA CUVÂNTULUI”. Exact aceeaşi impresie o am şi eu. M-aş bucura enorm dacă aş putea avea ocazia să schimbăm ceva idei. Cum am scris mai sus blogul meu este „tinutinu.wordpress.com”. Aştept un semnal pozitiv. Constantin Stancu din Alba Iulia, România.

  18. marius says:

    Exista in limba romana un proverb care zice : „boul care trage primeste cele mai multe lovituri”
    El(nimeni) a avut curajul ca ,intotdeauna de altfel, sa spuna lucrurilor pe nume
    iar unii care se ascund prin biserica si nu spun lucrurilor pe nume sunt pastori,”preasbiri”,diaconi, etc,omul asta vine de la tara dar 90 la suta dintre cei care il critica habar n-au pe ce lume traiesc
    nu stiu cine este danut asta tanase dar este un mare tont

  19. CINEVA says:

    Danut Tanase nu e tont

  20. marius says:

    Domnule „CINEVA” aroganta dumitale pe care o ai fata de acest „NIMENI” este direct proportionala cu fraza pe care Martorul credincios o descrie in Apocalipsa in dreptul bisericii Laodiceea „tu zici ca esti bogat te-ai imbogatit si nu duci lipsa de nimic ,dar nu stii ca esti…….nu mai zic, presupun ca restul stii, dat fiind studiile tale „superioare” si ale faptului ca ai ajuns CINEVA.
    Mmai cerceteaza-te putin si vezi pe unde bananai

  21. Doru Marin says:

    ok

Lasă un răspuns:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.