Geneza 10 – Geneza in Timp Istoric

20 Responses to Geneza 10 – Geneza in Timp Istoric

 1. 😎 yoooooo… ce pana mea ma e aici? inmormantare? ai dracu de pocaiti!
  baaaa, cum pleaca fiul junglei putin printre lighioanele din padure, voi cum… offff!
  :fingersxd: :timeout: :victory: :cyclops: :dance: :clap: :kissed: :rotfl: :silly:
  baga mareeeeee, yahweh!
  :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory:

 2. Alter Ego says:

  „Dacà dezbracam toate sectele si bisericile crestine de tot ce este elaborat, ca doctrina, de oameni, ramane un singur lucru – Isus Hristos”

  Adevarat !!!
  Daca ne dezbracam de identitatile noastre prefabricate si fabricate de firile noastre pamantesti, ramane ceea ce este cu adevarat Esenta.
  In ultima instanta, daca ne dezbracam de inchipuire, ramanem Lumina si Lumina nu desparte ci uneste, creand genul proxim.
  Am inteles corect ?

 3. Remus11 says:

  La multi ani, george of the jungle! (cam tarziu dar nu am avut timp de net)

  la 0:23 george of the jungle kicks first monkey

  coa, nu pleca di pi forum. stay here and push the butons don’t push the tempo, push the tempo, don’t push…

 4. #2 (ca va deveni #3 in curand)
  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
  In ultima instanta, daca ne dezbracam de inchipuire, ramanem… :-/ :-/
  :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:

 5. Beni Plesa says:

  Alter Ego

  „”Daca ne dezbracam de identitatile noastre prefabricate si fabricate de firile noastre pamantesti, ramane ceea ce este cu adevarat Esenta.
  In ultima instanta, daca ne dezbracam de inchipuire, ramanem Lumina si Lumina nu desparte ci uneste””

  Este mult adevar in ceea ce ai spus !
  Inrebarea se pune daca ;-poate pardosul sa-si schimbe petele si poate lupul sa-si scghimbe naravul ?

  Toate cartile si folozofiile lor despre cum te poti ajuta singur nu sint in stare sa schimbe „natura noastra omeneasca „ce este asa de corupta si nu vrea sa recunoasca suveranitatea celui prin a carui voie ne miscam si avem suflarea.
  Isus ,daca tot vorbim despre El spunea:–eu sint lumina lumii si odata lumina venita in lume OAMENII au urat aceasta LUMINA deoarece faptele lor sint rele .INTUNERECUL este preferat in locul LUMINII .Cand nu „privim” la Isus toate fac SENS chiar si ultima forma de crestinism DENATURAT.
  Oamenii IUBESC RELIGIOZITATEA cu toate formele ei de manifestare ,si de aceea Isus nu poate fi vazut in toata splendoarea LUI.
  Tot Isus spunea ca NIMENI nu POATE veni la EL daca NU_I este DAT de TATAL .
  Cei pe care TATAL ai daruieste FIULUI vor fi LUMINA si vor fi transformati din slava in slava.
  Religiozitatea nu poate produce „oameni noi” ci doar oameni schizofrenici si care in ultima instanta se inchina propiului lor EGO.presupunind ca fac o slujba duhovniceasca.
  A nu lua ,a nu atinge ,a nu gusta anumite lucruri ,Pavel spunea ca au in sine o anumita forma de religiozitate dar in realitate nu au nici o putere sa infrineze poftele firii pamantesti .
  Un adevarat crestin se deosebeste prin manifestarea roadelor Duhului sfint si nu prin etalarea talentelor lui ,oricat ar fi ele de impresionante.
  Admir la tine modestia cu care iti expui ideile.
  Edi este omul cel mai informat pe acest forum si in acelasi timp este cel mai modest in a-si recunoaste LIMITELE in domeniul cunoasterii.
  La el se aplica cel mai bine afirmatia ca, :cu cat cunoastem mai mult cu atat realizam ca nu cunoastem aproape nimic.
  Sinceritatea si onestitatea intelectuala este ceea ce ma cucereste la acest OM.

  Cu drag Beni

 6. ianis says:

  Am vazut ca unii creationisti s-au grabit sa o adjudece pe Eva mitocondriala si sa o integreze in teoria Young Earth.
  Insa teoria stiintifica afirma ca Eva mitocondriala e un concept matematic si most-recent common ancestor of all humans alive on Earth today with respect to matrilineal descent. Nu prima femeie ci una dintr-o populatie umana, care insa si-a transmis mai departe mtADN-ul. Creationismul s-a adaptat si la afirmatia asta spunand ca acea Eva mitocondriala ar fi una din nurorile lui Noe.

  Fenomenul asta, pe care il vedem pe viu si pe forum, prin diferite personificari maimutaresti, este tare interesant:
  injuram stiinta, o demonizam, o tamaiem cu versete dar, cand afirmatiile ei ne convin, le adjudecam instantaneu si le violam cu nesat in propriul nostru pat (procustian). Ce monstrii se nasc de aici, nu e greu de prezis.

 7. maria says:

  Ianis,
  Big-bangul nu este oare, tot creationism stiintific?
  Fred din Patul lui Procust,isi reprima propria natura spirituala,pentru a corespunde, ca evidenta, societatii superficiale, meschine, in care traia.
  Nu-ti poti nega spiritualitatea, in raport cu o societate pseudo-stiintifica,numai pentru a parea doct,dar nici nu-ti poti ascunde tendinta spre rationalism si stiinta, intr-un mediu spiritual.
  Inseamna a lucra cu jumatati de masura, a trai pe jumatate , a te minti pe tine insuti.
  Aceasta tendinta exista pe forum, si fiecare cauta sa-si impuna punctul de vedere in mod arbitrar, si nu ca o dialectica a gandirii curate.

 8. Big-bangul nu este oare, tot creationism stiintific?

  :cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow: :cow:

  In ultima instanta, daca ne dezbracam de inchipuire, ramanem Lumina si Lumina nu desparte ci uneste, creand genul proxim.
  Am inteles corect ?

  :loser: :loser: :loser: :loser: :loser: :loser: :loser:

  Oamenii IUBESC RELIGIOZITATEA…

  No sh!%#!? :struggle: :-/

  "The way to see by faith is to shut the eye of reason."
  — Benjamin Franklin

  Am vazut ca unii creationisti SDAgnostics, fosti creationisti nu demult, s-au grabit sa… sa-si judece apartenenta religioasa, cica „unii” nu stiu ce dracu cred ei… si sa integreze Evolutia in teoria ‘Geneza + anthropic principle + concordism + Jebus = love’.

  well, just hit me with a hammer in my DNAventist’s eye! :hammer: 🙄
  aventismul s-a adaptat… fenomenul asta il vedem pe viu si pe forum

  :pray: :worship: :pray: :worship: :pray: :worship: :pray: :worship: :pray:
  fir-am ai dracu de bagabonti & bagaboante prin credinta, bre!

 9. multumesc remus11 & ediorgu pt. gest/urare!
  nu e niciodata prea tarziu in jungla.
  now forget about it. doesn’t matter.

 10. ianis says:

  Maria, big-bang e un model cosmologic sustinut de afirmatii stiintifice. Diferenta dintre modelul asta si creationism stiintific e ca nimeni din campul stiintei nu dogmatizeaza. Cand va aparea alt model care sa inlocuiasca cu succes teoria big-bang, toata lumea va merge inainte. Se numeste progres.

  Creationismul stiintific porneste de la o credinta si incearca sa o argumenteze, uneori cu stiinta (exact cum aminteam mai sus.)
  Ce nu am amintit mai sus e faptul ca teoria cu Eva mitocondriala a mers mai departe, ajungand la stadiul de 7 Eve sau diferite variatii.
  Creationismul stiintific insa nu a putut merge mai departe, nu mai era in avantajul lui. A preluat o teorie si e in curs de dogmatizare.

  Oamenii de stiinta nu isi fac complexe in a inainta o alta teorie si a crea un model mai bun….

 11. ianis says:

  Pentru cei interesati:

  The Grand Design by: Stephen Hawking, Leonard Mlodinow

 12. Laurentiu says:

  M-am apucat sa caut pe internet informatii despre istoria pamantului si a civilizatiei si in primele pagini ale unei enciclopedii am gasit:
  „În urmå cu aproximativ 10.000 de ani, se încheia ultima erå glaciarå iar schimbarea climei avea drept consecinÆå faptul cå omul nu se mai putea baza pe cirezile de animale sålbatice çi pe påçunile naturale. În schimb, a început så facå de-friçåri, så planteze seminÆe çi så påstoreascå vite. Aceastå perioadå a marcat începuturile agriculturii, iar sursele de hranå mai sigure au permis ca o parte a populaÆiei så construiascå temple çi palate, så fondeze primele cetåÆi çi så se dezvolte din punct de vedere cultural çi artistic, creând ceea ce se numeçte în prezent civilizaÆie”
  Conform acelei enciclopedii, omul nu s-a mai putut baza pe vanat si cules de fructe salbatice pentru a supravietui asa ca a dezvoltat agricultura care a insemnat inceputul civilizatiei!
  Avem mituri care, conform acestei emisiuni, se refera la revolutia agrara (miturile sumeriene, miturile biblice-Cain, obtinerea painii cu sudoare, nasterea cu dureri etc.).
  Daca munca cu sudoare a pamantului reprezinta o consecinta a pacatului si revolutia agrara presupunea acelas lucru (plantele cultivate reprezentant hrana omului), atunci Pomul Cunostintei Binelui si Raului si consumarea fructului lui simbolizeaza revolutia agrara? Revolutia agrara ar putea reprezenta din punct de vedere teologic ruperea omului de Dumnezeu si trecerea de partea lui Lucifer? Ma indoiesc de acest lucru!

  Daca ar fi sa consider ce scrie in Biblie adevarat, neg interpretarile descoperirilor stiintifice! Daca ar fi sa consider aceste emisiuni reper in privinta originii omului(emisiuni care incearca sa faca legatura intre stiinta si Biblie) atunci singura explicatie ca caderii in pacat inseamna inceputul agriculturii (femeia a devenit supusa barbatului, munca campului etc)! In prima varianta sarpele e interpretat ca fiind un medium pentru Satana, iar in cea de-a doua Satana, asa cum e definit de teoligia adventista oficiala, nu exista!
  Efeseni 6:12 cum ar putea fi interpretat in teologia lui Edy Contantinescu? Satana reprezinta acea parte rea din noi?

 13. Laurentiu says:

  Tocmai o poza in care este comparat craniul de neandertal cu al omului:


  Aici e articolul complet: http://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/799-homo-sapiens-aparitie-si-evolutie-1.html
  Unii zic ca omul de neandertal:
  1. este stramosul direct omului modern
  2. e chiar om
  3. nu este stramos direct al omului modern dar are origine comuna
  4. o maimuta „amalgamata” de antedeluvieni care a murit inainte de potop
  5. etc

 14. Laurentiu says:

  Oare neandertalienii nu erau oameni? Cum si-au dat seama oamenii de stiinta ca aceste fiinte (ezit sa le zic animale) au 99,5-99,9 % din bagajul genetic, comun cu omul?
  http://www.descopera.ro/dnews/7425577-oamenii-de-neanderthal-erau-artizani-si-mestesugari-avansati

 15. Laurentiu Hodor says:

  Dupa parerea mea,tizule Laurentiu,fructul oprit sau cunoasterea binelui si raului este chiar ceea ce ii spune numele. Adica momentul in care apare constiinta. Dumnezeu intreaba „Cine ti-a spus ca esti gol?”
  Personal cred ca nu poti trai in lumea moderna crezand literal Biblia sau orice text sacru al oricarei traditii. Oamenii nu pot convietui normal cu aceasta ruptura in conceptiile lor,de aceea exista nevoia de separare,de despartire de lumea moderna,sub diferite forme.

 16. Laurentiu says:

  Am gasit ceva interesant:
  http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/maratonul-misterelor/3382002-artefactul-londonez-un-mister-de-dincolo-de-timp
  1. un ciocan intr-o roca datata acum 500 milioane de ani
  2. coada de lemn transformata in carbune
  3. o combinatie chimica care nu se poate realiza nici macar cu tehnologie moderna
  4. prezenta unei scoici fosilizate fara urme de eroziune care contrazice ipoteza „plantarii” accidentale a ciocanului si reorganizarea naturala rocii in jurul ciocanului in ultimele doua secole!

 17. ediorgu says:

  Laurentiu – stirea aia e o chestie ”misterioasa” de care e plin situl ala. Doar cei mai naivi creationisti mai folosesc ”the london hammer” ca argument in lista lor de dovezi.
  ”The burden of proof” i-a cam cocosat pe Bough si ceilalti creationisti care au venit cu pretentiile.
  Gasesti la http://paleo.cc/paluxy/hammer.htm o analiza serioasa a acestui artifact si a istoriei lui.

 18. Laurentiu says:

  Multumesc ediorgu!
  Apropo… eu am adus argumente din ambele tabere (ca necunoscator)!

 19. Claudia says:

  La fiecare rau care sa facut pe pamant Dumnezeu aplica o lege pe care acea lege este pentru todeauna data pentru toata lumea. Dar pentru ca cei din biserici nu explica oamenilor adevarul despre acele legi desigur omul din ziua de azi nu mai stie desi ei cu toti acum pot citi adevarul despre legi. Adica despre Cain si Abel copii lui Adam si Eva Cain il omoare pe Abel dar Dupa ce il omoara Dumnezeu spune; Sufletul fratelui tau striga la mine. adica poti vedea ca dupa moarte mai poti vorbi si chear striga. Dar ce mai este important este ca Dumnezeu spune lui Cain tu nu vei fi pedepsit dar atunci cand un copil din familia ta va omora din nou atunci imultirea familiei tale va lua sfarsit. vedeti la ultima famile a lui Cain ce se intampla si cum ajunge sfarsitul lor scris. Apoi mai scrie undeva ca o tara care nu va cunoaste pe Dumnezeu cum era si Romania nu se va bucura de munca manilor lor ca o vor manca alti straini si multe legi pe care se vad si in ziua de azi. viata vecinica

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: