Logos 21 – Catedrala Precara

21 Responses to Logos 21 – Catedrala Precara

 1. Beni PLesa says:

  Edi

  Recent ai fost votat unul dintre cei mai plini de inspiratie invatatori ai bisericii romane crestine din Romania si strainatate.
  Esti o sursa inepuizabila de informatie si creativitate .Ca esti cateodata acuzat de ateism nici nu este de mirare.Unii din gigantii pe ai caror umeri stai a fost si el acuzat de ateism si a fost ars pe rug de religiosii romani .Cei ce cunosc ceva istorie stiu ca vorbesc de Policarp ,care cred ca era pastorul bisericii din Smirna.
  Referitor la ideia ca dualismul dintre suflet si trup isi are originea la greci s-ar putea sa fie adevarata ,insa dupa cate stiu si evreii de pe vremea lui SAUL (1000 bc)credeau in supravietuirea sufletului dupa moartea trupului.Presupun ca Saul cand sa dus sa cheme pe Samuel ,credea ca Samuel este intr-o locuinrta a umbrelor (suflete fara trup).

  Ideia unora ca –viespea si paianjenul –sint produsul diavolului este haslie si poate origina numai in mintea unor oameni foarte obscurantisti.
  Dumnezeu dupa cate imi amintesc a zis ca PAMANTUL sa dea tot felul de vietuitoare si plante dupa soiul lor .Pamantul a dat animale si plante si oameni ,(cum ,nimeni nu stie).
  Aceasta planeta este cu adevarat o masina producatoare de viata si in acelasi timp cea mai mare masina de reciclare .
  Din pamant au iesit toate si in pamant se vor intoarce toate.
  Ce vine din pamant ,in pamant se va intoarce ,iar ce vine de la Dumnezeu va trece dincolo de mormant si va trai vesnic .( ma refer la oamenii ce beneficiaza de harul lui Dumnezeu).
  Aceasta este credinta crestinilor .
  Oameni ca tine stiu ca sint pe umerii gigantilor ,iar cei ca Florin Laiu si Aurel Ionica sint necesari pentru a vedea si partea cealalta a monedei.

 2. eddieconst says:

  Thanks Beni. E ultimul lucru la care aspir.

 3. First Monkey says:

  Beni PLesa

  Cat de confuz poti sa fii tinere,tare confuz!!!!!!

  Pai se compara Policarp cu actorul de la emisiunea noastra?????Preocuparile lor sunt aceleasi??????

  Uite ce invata policarp:

  ” Por eso, abandonemos los vanos discursos de las multitudes y las falsas doctrinas, y volvamos a la enseñanza que nos ha sido transmitida desde el principio.”

  Tot el il cita pe de multe ori pavel care spune:
  Gal 6:14 În ce mă priveşte, departe de mine gîndul să mă laud cu altceva decît cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu faţă de lume!

  A fost ars pe rug pt ca marturisea despre Hristos si nu despre Darwin.El statea pe umerii lui Isus si nu prea era bine vazut,cum nici Isus nu a fost.Insa profesorul nostru este din ce in ce mai popular in randul maselor si te asigur ca daca sta pe umerii pe care a stat pana acum nu are nici o sansa sa-l deranjeze cineva,ba chiar prospera si audienta creste ca la jocul de alba-neagra.Este prea oficial pt ca datarea radiometrica si speculatiile oamenilor de stiinta sunt mai populare si mai exacte decat relatarile bibliei,cuvantul lui Dumnezeu.Noile carti din marile biblioteci si masuratorile noilor aparate sunt mult mai demne de incredere in comparatie cu „basmele” bibliei pt care policarp a fost ars pe rug.Romani l-au condamnat la moarte pt ca nu coincidea cu teoriile lor;in cazul de fata teoriile profesorului coincid exact cu observatiile oamenilor de stiinta de la vatican.Asa ca nici o sansa de persecutie,ba se vede clar o strangere de mana.Asa ca nu te stresa,Edi nu va fi ars pe rug.Aurel are mai multe sanse si deja l-au ars,nu pe rug bineinteles.

  Totul este desartaciune si goana dupa vant!!!

 4. tabita says:

  First Monkey,

  Cine esti tu mai, baiete?

  Ai sinceritatea sa-ti scrii numele adevarat? Hai sa vedem!

  Mare curaj ai sa judeci pe oameni…

  Personal, de cand am invatat sa-i inteleg, am incetata sa-i mai judec!

  Incearca formula asta 🙂

  Si daca Dumnezeu se simte lezat de atitudinea unora, lasa-L se apere singur, nu e nevoie sa-L apere vreun om! Esti de acord cu mine?

  Sa ai pace, baiete! Fii linistit!

 5. Stef says:

  Beni

  Excelent comentariu!

  Tabita

  Stai linistita ca domnul Prima Maimutica nu va face ce-i propui tu. Nu-si va scrie adevaratul nume pentru ca sigur e un las si nici nu va renunta la rolul asta de aparator zelos al adevaratei credinte. Deh, unora cruciadele le vin ca o manusa.

  Si-apoi, ti-ar fi mila sa-l vezi despuiat de toate armurile false de care se agata cu disperare!

 6. Laurentiu Hodor says:

  Cine sa fie?E ca in Povestea Porcului.. Este pielea de maimuta pe care dl Aurel Ionica o imbraca atunci cand vine pe acest site. Dar mai ales pentru a permite partii intunecate sa se elibereze fara consecinte in realitate.Din cand in cand iese din piele si semneaza pe bune.. de parca ar sesiza cineva cand este sau nu este imbracat asa..

  Vreau sa fac o remarca,apropos de ce spune Beni. Acest demers este unic din cate stiu in cultura romana.De regula pentru un om de stiinta,credinta ramane o optiune personala si atat.
  Dar a veni dinspre credinta catre stiinta,este ceva cu totul neobisnuit.
  Mi-am adus aminte de un fizician ce a venit catre credinta prin cultura.
  H.-R. Patapievici. Cartea lui „Omul recent”,ar fi cred foarte interesanta pentru tine,Edi.
  Te rog sa-mi permiti sa o trimit prin posta.

 7. samson says:

  #3 first monkey

  A fost ars pe rug pt ca marturisea despre Hristos si nu despre Darwin.El statea pe umerii lui Isus si nu prea era bine vazut,cum nici Isus nu a fost.Insa profesorul nostru este din ce in ce mai popular in randul maselor si te asigur ca daca sta pe umerii pe care a stat pana acum nu are nici o sansa sa-l deranjeze cineva,ba chiar prospera si audienta creste ca la jocul de alba-neagra.

  săracii dl policarp şi cu dom profesor! şi credeţi că şi dom profesor tot aşa o s-ajungă la foc? adevăru ie că-ntodeauna oamenii remarcabili are destine remarcabile;să vă spunem şi noi povestea lu cineva care tot aşa a ajuns la foc, călare pe umerii lu alcineva:

  cică moare tovarăşu nicolaie ceauşescu şi cu tovarăşa ielena, şi ajunge iei în iad, şi imediat cum îi vede vine dl dracu la iei, şi-i bagă rapid la cazanu cu zmoală clocotită, pe fiecare dupe faptele care le făcuse pe lumea asta; pe urmă moare şi nicuşor şi ajunge şi iel în iad, şi vine dl dracu îl ia repede şi pe iel şi-l bagă la cazan: „pe tine”, zice dl dracu, „te bag numa pân pe la genunchi”, zis şi făcut; acuma numa ce-ncepe nicuşor să se uite-n juru lui dupe ta-su şi mă-sa, şi-l vede mai încolo pe ta-su băgat în zmoală pân la gât, „tată, tată”, zice iel, dak tu ieşti în zmoală pân la gât, mama unde ie?”, ” taci, fi-r-ai a dracu ” zice ta-su, ” să nu se prinză ăştia, că stau cu tălpili pe umerii lu mă-ta!”

  ps. orice asemănare cu sfinţi şi profesori, reiali sau imaginari, de pe saitu ăsta ie pur întâmplătoare! ca şi cu persoanele care lasă p-alţii să stea cocoţaţi pe umerii lor! cine citeşte să înţeleagă!! 😉

 8. i-oana says:

  Tabita,

  M-a uns la suflet formularea ta cu „mai baiete” !

  Nu ca as avea ceva cu Monkey da´ ai fost „tare” de tot cu asta, adica ai avut „sange prin vene” sa-l pui la punct ,asa, ca intre barbati !!

  Eh, asta da femeie !

  Tabita, tot respectul meu :yes: :yes: !! Pe bune ! :rose: :rose:

 9. Beni Plesa says:

  First monkey

  „”Romani l-au condamnat la moarte pt ca nu coincidea cu teoriile lor;in cazul de fata teoriile profesorului coincid exact cu observatiile oamenilor de stiinta de la vatican.””

  Nu ma asteptam la vreun comentariu dint partea ta. Daca totusi ai comentat i-ti sint recunoscator pentru atentie.
  Cred ca i-ti inteleg perspectiva din care privesti si daca as fi in locul tau poate ca as comenta in acelasi fel.
  Apreciez comentarile facute de tine chiar daca eu am o altfel de perspectiva asupra ideilor desbatute pe acest site.

  Edi nu contrazice scriptura ci doar anumite interpretari traditionale ce au ajuns sa fie confundate cu scriptura insasi.
  Am o intrebare pentru tine ”
  Lumea vegetala si animala au fost create de Dumnezeu din NIMIC sau au fost generate de planeta asta frumoasa si albastra pe care ne miscam fiecare ;uni ca fiinte adoptate de Dumnezeu iar altii ca rebeli constienti sau inconstienti dar pana la urma tot REBELI.
  As vrea sa stiu parerea ta ,fara sa creez o polemica din aceasta.
  Beni

 10. Edi
  Oameni ca tine stiu ca sint pe umerii gigantilor…

  Beni, esti o sursa inepuizabila de informatie, creativitate si recunostinta! 🙄
  Daca ar fi adevarat ceea ce spui despre/fata de toata lumea (esti mr. toleranta in persoana), cred ca ar trebui sa fii votat unul dintre cei mai plini de inspiratie invatatori si istorici ai bisericii romane crestine din Romania si strainatate. :sarcasm:
  Apropo, tu accepti Evolutia… mai Beniamin? ?:-)

  imi esti simpatic, bre 😉 doar ca nu suport stilul tau usor fariseic si ‘periajul’ inutil facut unui prieten, in acest caz. spune omul cinstit si direct ce gandesti, ca nu iti ia nimeni capul!

  Domnului pastor:
  Atentie la inaltime (pe care te aseaza beni)… si la imbatranirea accelerata acolo sus! :-/ :search: [fara sarcasm!]
  http://www.physorg.com/news204470740.html
  ____________________________________
  speaking of… istorici crestini si arheologie biblica:
  Archeologists agree! Most of the history in the Bible is crap.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_archaeology

 11. MiRa says:

  Beni Plesa #9

  …uni ca fiinte adoptate de Dumnezeu iar altii ca rebeli constienti sau inconstienti dar pana la urma tot REBELI.

  Defineste, te rog, ce intelegi prin:
  -adoptat de Dumnezeu
  -rebel constient sau inconstient
  :drink:

 12. Eugen Bostan says:

  Beni ,,Pamantul a dat animale si plante si oameni ,(cum ,nimeni nu stie)”

  ,, Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.”
  ,,Apoi Dumnezeu a zis: Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ. Şi aşa a fost.”

  ,,Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei, şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.”

  ,, Dumnezeu a zis: Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor. Şi aşa a fost.”

  Pamantul a dat animale si plante dar nu si oameni. Omul a fost o creatie speciala.
  A fost creat personal de Dumnezeu, spre deosebire de plante si animale care au fost create indirect.

 13. beni plesa says:

  Eugen Bostan

  „”Pamantul a dat animale si plante dar nu si oameni. Omul a fost o creatie speciala.
  A fost creat personal de Dumnezeu, spre deosebire de plante si animale care au fost create indirect””

  Da , ai reptate ca descrierea cum Dumnezeu l-a facut pe om este putin diferita de ceea cu creearea plantelor si animalelor,insa aceasta nu justifica perspectiva traditionala zugravita pe tablouri sau imaginile din cartile cu care sintem asa de familiari.

  „”omul a fost o creatie SPECIALA””

  Si eu cred acest lucru –insa ce inseamna pentru tine expresia „creatie speciala” ??
  Pana la urma ideia este ca omula fost luat din pamant si de aceea se va intoarce tot in pamant.

  Ideia ca ceva i sa insuflat lui ADAM ca sa devina un SUFLRT VIU ,eu cred ca vrea sa comunice mai mult decat doar faptul ca inainte de aceasta omul era doar o „statuie”din lut fara viata.
  Ideia ca omul fara aceasta suflare „dumnezeiasca” este doar un animal mai sofisticat”evoluat” nu este chiar asa de fantezista pe cate cred unii.

  Edi spunea candva ca :omul fara Dumnezeu este prin excelenta un animal ,un amimal foarte inventiv ,dar pana la urma tot un animal.
  Conectia cu Dumnezeu face ca acest animal sa devina -OM- !!
  Numai cei ce au aceasta conectie divina isi vor continua existenta cand acest trup pamantesc se va „desface’ si vor fi „imbracati”cu trupul de slava.
  Isus spunea ca cei ce „CRED” in El chiar daca trupul va murii ei nu vor murii ci vor trai vesnic.
  Despre ceilalti se spune ca existenta lor duce doar pana la mormant .
  Din pamanu au fost „creeati” si in pamant se vor intoarce.
  Nimeni nu poate trece dincolo de „pragul mortii” daca nu a fost nascut din nou ,nascut din Dumnezeu si acesta este mesajul crestinismului autentic.
  Cum intelegi tu ideia :–creatie speciala–?
  Cu drag
  Beni

 14. beni plesa says:

  MiRa

  „”Defineste, te rog, ce intelegi prin:
  -adoptat de Dumnezeu
  -rebel constient sau inconstient””

  Adoptat de Dumnezeu –pentru mine inseamna ca in mod natural eu sint rezultatul unui anumit proces de creatie iar „cineva”(Dumnezeu) decide sa=mi schimbe directia ,sa produca „o mutatie” prin care sa faca posibila existenta mea dincolo de mormant.
  Unul din apostoli spunea ca :-noi cei acarora sa revarsat harul divin ,asa dupa cum am purtat chipul celui pamantesc tot asa vom purta chipul celui ceresc.

  Referitor la expresia REBEL ,constient sau inconstient –ma refer la atitudinea celor ce pe fata sau in mod subtil se considera INDEPENDENTI si nu recunosc ca exista un SUVERAN care a cauzat existenta lor.( nu ma refer la dumnezeul acela imbatrinit de zile ,cu barba lunga si alba ce toata ziua (ca noapte nu exista)_ sta pe un tron si cei din jurul lui canta din harfe si alaute )
  Cei ce iau aceste imagini biblice ca realitati concrete imi este doar mila de ei si sint de compatimit.
  Mi-as dorii foarte mult ca tu sa fi unul din cei adoptati si nu un rebel in acest frumos univers adus la existenta de Dumnezeul care a inspirat pe cei ce au scris biblia.
  cu drag
  Beni

 15. beni plesa says:

  REBELULUI inconstient ..calar pe magarul fioros ,ratacind prin jungla fara credinta ca ajunge undeva…

  „”Apropo, tu accepti Evolutia… mai Beniamin?””
  Sti foarte bine ca imi esti simpatic si esti necesar pe acest site.

  Unii o accepta prin credinta –bravo lor !!!
  Pentru mine tu esti una din cele mai clare DOVEZI ca evolutia ta este un fapt real si se desfasoara in vazul tuturor.
  Evolutia speciei umane este o realitate ,Intrebarea se pune in ce directie este evolutia fiecaruia dintre noi si daca putem noi prin puterile noastre sa directionam acest proces intr-o directie sau alta ??Pana vei afla raspuns la aceasta intrebare ,prin harul comun (general) acordat tuturor fiintelor omenesti sintem inzestrati cu capacitatea de a trai in pace si sa ne respectam reciproc.
  Intr-un anumit sens Dumnezeu este salvatorul tutur oamenilor si intr-un mod mai special a celor ce se incred in El si manifesta credinta in acest SUVERAN.
  Ti-ai pus vreodata intrebarea –in ce directie evoluezi ??
  I love you a lot !!
  Beni

 16. Remus11 says:

  beni plesa, imi pare bine sa te vad pe o2.
  a fost o vreme cand ai lipsit de pe forum.
  este nevoie si de tine in jungla asta.

  chair nu mi’am pus niciodata intreabarea asta in mod constient:
  pot sa influentez evolutia? cum pot face asta?
  doh, e atat de clar ca toata zbaterea asta este un proces de selectie naturala
  prin care ideile necesare evolutiei noastre(spirituale, aici o sa sara clovnul :zombiekiller: ) sunt avantajate in detrimentul mentalitatilor nenecesare
  sau chiar bolnavicioase.
  ideea cred ca e sa lasam selectia sa fie naturala si nu artificiala, adica sa nu aparam
  idei fara baza sau din preconcepute.

 17. Beni Plesa says:

  Remus 11

  Multumesc pentru spiritul candit si binevoitor manifestat fata de prezenta mea pe acest forum asa de nuantat teologic si stiintific.(mai pe romaneste o jungla in care daca te „sifonezi”repede te auto elimini si nu mai evoluezi).
  Da ,de multe ori ne simtim ca in povestea cu – ALICEA in imparatia oglinzilor strimbe- .
  vedem toate in mod deformat si de prea multe ori nici nu stim in ce directie vrem sa mergem.Si bine spunea Edi candva :–daca Isus nu ar fi existat, el (Edi) ar fi fost un AGNOSTIC .Isus este acela care face ca aceasta „imparatie a ogilizilor strimbe”sa capete un contur cat de cat perceptibil si ca aceata viata in aceasta jungla sa devina o AVENTURA frumoasa si nu un vis ingrozitor de care nu poti scapa.

  Bine ai spus ca o credinta fara fundatie nu este demna de nimic ,ci este doar credulitate ieftina .Factorul care determina daca o credinta este valoroasa este determinat de obiectul credintei ,adica cine este cel in care ne-am pus increderea.
  Cu drag Beni

 18. MiRa says:

  Beni Plesa

  Acel „unul din apostoli” e Pavel:
  1 Cor. 15.49:”Şi, după cum am purtat chipul celui pământesc, tot aşa vom purta şi chipul Celui ceresc.”
  „…decide sa=mi schimbe directia ,sa produca “o mutatie” prin care sa faca posibila existenta mea dincolo de mormant.”
  Te rog fii un pic mai clar:
  -Pe ce baza ia El decizia?
  -Care este factorul care determina sau duce la schimbarea directiei?
  Pe de alta parte, „…atitudinea celor ce pe fata sau in mod subtil se considera… etc.” este atitudinea celor constienti, pentru ca actionand, gandind, vorbind etc. pe fata sau pe ascuns, in mod direct sau subtil, tot in mod constient se face.
  Care sunt, deci, rebelii „inconstienti”? 😕

 19. Un strain says:

  Beni Plesa #9

  Ma bucur ca faci parte dintre cei care pot sa abordeze omeneste.Cred ca o faci din sinceritate si voi trece peste putina ironie din mesajul tau.

  ” Edi nu contrazice scriptura ci doar anumite interpretari traditionale ce au ajuns sa fie confundate cu scriptura insasi.”

  Ar fi bine ca ceea ce spui tu sa fie adevarat,dar ma tem ca nu.Este adevarat ca vorbind la modul trecut poti afirma asta,dar dupa parerea mea el nu sa rezumat doar la asta.Ar fi ceva extraordinar daca ar ajunge la aceasta performanta.Si vreau sa iti spun de ce cred asta.In primul rand admir oameni intelepti(calculati,moderati)care nu se grabesc sa filozofeze;modesti(care nu cred ca au raspun la toate intrebarile);ordonati(care stiu sa aseze ideile);simpli(care cauta ca o majoritate din public sa inteleaga ce vor sa spuna).De exemplu il apreciez pe Cezar L. dar tin cont ca este tot om,insa intruneste mai multe calitati enumerate mai sus.
  In al doilea rand nu imi place sa trag concluzii ascultand doar varianta unui filozof,om de stiinta,teolog,etc.Spalarea creierului poate sa vina si de la cel care nu a citit originea speciilor,dar si de la cel care a citit-o.Faptul ca atunci cand esti intrebat de cineva un anumit lucru si tu afirmi ca pune intrebari idioate,imi spune mult.

  „Lumea vegetala si animala au fost create de Dumnezeu din NIMIC sau au fost generate de planeta asta frumoasa si albastra pe care ne miscam fiecare ;uni ca fiinte adoptate de Dumnezeu iar altii ca rebeli constienti sau inconstienti dar pana la urma tot REBELI.
  As vrea sa stiu parerea ta ,fara sa creez o polemica din aceasta.”

  Ai subliniat cuvantul nimic.Observ ca multe persoane au probleme cu acest cuvant.Inteleg ca toti cei care va legati de acest cuvant cand va referiti la creatie,vreti sa spuneti ca Dumnezeu este incapabil sa faca ceva din nimic.Iar alti cand privesc complexitatea fiintei umane, lumea animala,lumea vegetala,si complexitatea lor singura concluzie la care ajung este ca Dumnezeu nu avea cum sa faca asa ceva chiar din nimic.Si stii de ce? Fiindca noi intelegem ca daca vrei sa faci ceva nu poti sa faci din nimic,trebuie sa ai materie prima si e nevoie de un proces de fabricatie care dureaza ceva timp.Asa dar,il raportam pe Dumnezeu la conceptia noastra despre ce inseamna -creatie-,si asa apare evolutia pt ca omeneste este mai simplu si mai logic,mai stiintific.

  Daca intelegi ca exista un Dumnezeu si accepti teoria evolutiei,trebuie sa accepti neaparat ca tot Dumnezeu a facut materia din nimic.Intrebarea este : Unde a intervenit Dumnezeu?Greseala cea mai mare este ca atunci cand teoria evolutiei nu are un punct de inceput sa-L adaugi pe El in ecuatie si sa explici totul.Din punctul nostru de vedere este mai usor sa plantezi o samanta si sa astepti sa iasa din pamant,pt ca altfel nu intelegem cum s-ar putea face.

  Daca cele 6+1 zile din geneza s-ar putea intelege asa cum spune edi,inteleg ca suntem in timpul dilatat la maxim al celei de-a sasea zi si continuam sa evoluam.Ce urmeaza sa se intample in timpul zilei a saptea?Ce se va intampla dupa timpul dilatat al celei de a saptea zi?Stiintific analizand urmeaza o alta explozie si din nou materia va fi organizata dupa legile fizici.Daca lucrurile stau asa de ce Dumnezeu scrie cu degetul sau pe tablele de piatra de la Sinai :Adu-ti aminte de ziua a saptea …..caci in sase zile a facut Domnul cerurile,pamantul si marea,si tot ce este in ele….. ?????????Nu a vrut Dumnezeu sa spuna ce a inteles Moise si noi cand ne referim la zilele din lege ?????Oare sabatul sa fie un timp care tine de viitor si care se va dilata dupa teoria relativitati?????Odata mantuiti,nemurirea vine tot printr-un proces evolutiv??????S-au vom fi schimbati intr-o clipa???????

  „Edi spunea candva ca omul fara Dumnezeu este prin excelenta un animal ,un amimal foarte inventiv ,dar pana la urma tot un animal.”

  Cand afirmi asta ei in considerare si posibilitatea ca ti-au fost spalati un pic creieri?Te gandesti la Dumnezeu sau la darwin?Sau poate la zeul darwin.De ce te grabesti sa iti insusesti concluziile altora?

  Diferenta dintre animale si om este destul de mare daca accepti varianta genezei.Animalele au iesit din pamant,pesti din apa,pasarile din ceruri ,pe cand omul a fost facut(modelat)dupa chipul lui Dumnezeu si a primit direct de la Dumnezeu suflarea de viata.Nu a fost facut dupa un soi, a fost un proiect special ,fiind asemanator cu natura Dumnezeiasca.

  PS: Sunt un fir de praf in acest univers vazut prin microscopul stiintei,dar sunt mai mult decat un fiu de rege in istorioarele bibliei daca aleg in fiecare zi sa nu mai fiu rebel !

 20. Beni Plesa says:

  MiRa

  „”Care sunt, deci, rebelii “inconstienti”? ”

  „Inconstientii”” sint de mai multe categorii si anume:
  1–oameni religiosi care persecuta pe credinciosi si nu cred EVANGHELIA ,crezind ca prin aceasta fac o slujba lui Dumnezeu.-( oamenii religiosi de pe vremea apostolilor si de-a lungul istoriei)
  2–Oamenii dusi in eroare de invatatorii mincinosi care propovaduiesc o alta evanghelie,
  si ajung astfel sa creada o evanghelie rastalmacita.
  3–orce om despre care Isus zicea sau ar zice:–iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac–.

  Sper sa vezi perspectiva din care privesc aceste lucruri ,perspectiva pe care fiecare poate sa o analizeze si sa traga concluzii constructive.
  Cu drag
  Beni

 21. Beni Plesa says:

  Un Strain

  „”Cred ca o faci din sinceritate si voi trece peste putina ironie din mesajul tau.””

  Ma bucur ca ironia din mesajele mele nu te deranjeaza .Multumesc de intelegerea acordata si dorinta de a analiza ideile prezentate de mine.
  Te asigur ca „putina ironie” din mesajele mele este izvorita din dragoste pentru cei care o merita din plin ,si are doar scop pur educativ .
  Multe din intrebarile tale despre ce cred eu ca Dumnezeu avea in minte cand Moise a scris Legea pentru evrei ,nu pot sa raspund la ele.Pavel cat a fost el de apostol spunea ca nici el nu intelege totul despre planurile lui Dumnezeu.
  Isaia spunea : cine poate sa inteleaga gandurile lui Dumnezeu?
  Elena White spunea acelasi lucru
  „” “Biblia a fost scrisa de oameni inspirati, dar nu reprezinta gindirea si expresia lui Dumnezeu. Acestea sint omenesti. Dumnezeu – ca autor – nu se regaseste [pe paginile Bibliei]… Dumnezeu nu poate fi judecat pe baza cuvintelor, logicii sau retoricii Bibliei” (dintr-o pagina de manuscris de pe la 1886, inclusa in primul capitol din 1SM).””
  Da atentie la expresia folosita de ea –-Biblia nu reprezinta GINDIREA lui Dumnezeu”

  Sint de acord cu afirmatia facuta de tine la sfirsitul comentariului:

  „” Sunt un fir de praf in acest univers vazut prin microscopul stiintei,dar sunt mai mult decat un fiu de rege in istorioarele bibliei daca aleg in fiecare zi sa nu mai fiu rebel !””

  Referitor la MODUL prin care au aparut animalele plantele ,pasarile si vietuitoarele din ape sincer iti spun ca nu stiu.Ca a fost prin evolutie sau ca au iesit din pamait asa ca floricelele de porumb cand le prajesti sau ca a fost un fel de -hocus pocus-ca al magicienilor ce scot iepuri din palaria goala ,sincer iti spun ca nu am nici o parere .
  Nu sint evolutionist in sensul clasic al cuvintului si nu sint nici hocuspocusist .
  Dumnezeu a zis (initiat) si planeta pamant a produs ceea ce Dumnezeu a zis.Procesul de „fabricatie” nimeni nu-l stie si toti speculeaza mai aproape sau mai departe de adevar si aceasta face ca „lumea sa se invirteasca ” si sa nu ne plictisim cantind doar la harfe so orga electronica.
  Cu drag
  Beni

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: