Logos 40 – Stiinta ca Anarhie
4 noiembrie 2010 15 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
4 noiembrie 2010 de Edmond Constantinescu 15 comentarii
Filed under Video
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
In asentimentul temei de astazi urmariti pe TED o idee(ipoteza) „ticnita”.
cu cativa ani in urma, ii spuneam unui prieten PhD in biologie moleculara, ca – dupa parerea mea – denistatea corpului uman pare prea mare pentru viata pe uscat 😛 si ca aceasta ar fi mai adaptata mediului acvatic, dar nu cunosteam teoria expusa pe TED, ci era bazata pe observatiile proprii, la nivel empiric.
Adevarul este ca cezar Luchian e un tip cu foarte mult bun simt fata de altii care s-au perindat pe la OSP si au avut polemici cu Edy. Apropo… ce se intampla cu site-ul OSP? Iar l-au ciuruit astia…?
Adrian Paunescu – Iertarile
Poetul Adrian Paunescu merita un gand si o speranta acum cand inima lui se lupta sa mai sopteasca…putin.
Scuzati intromisiunea fara legatura cu subiectul in cauza.
Adrian Paunescu – Iertarile
Tu sa ma ierti de tot ce mi se-ntampla,
Ca ochii mei sunt cand senini, cand verzi,
Ca port ninsori sau port noroi pe tampla,
Ai sa ma ierti, altfel ai sa ma pierzi.
Vad lumea prin lunete maritoare
Si vad gradini cu arme mari de foc,
Sub mana mea deja planeta moare
Si in urechi am continentul rock.
Ai sa ma ierti ca sunt labilitate
Ca trec peste extreme fulgerand,
Ai sa ma ierti preablanda mea de toate,
Eu sunt nemuritorul tau de rand.
Ai sa ma ierti ca nu pot fara tine
Si daca n-ai sa poti si n-ai sa poti
Mie pierzandu-te-mi va fi mai bine
Eu tristul cel mai liber dintre toti.
Si cum se-ntampla moartea sa le spele
Pe toate-nobilandu-le fictiv,
Ai sa te-apleci deasupra *** mele
Si tot ai sa ma ierti definitiv.
Ai sa ma ierti in fiecare noapte
Si-am sa te mint in fiecare zi
Si cat putea-va sufletul sa rabde
Cu cat iti voi gresi te voi iubi.
~ jungla ca anarhie ~
10 Strange Things About The Universe
http://listverse.com/2010/11/04/10-strange-things-about-the-universe/
Facts not Fantasy – Evolution
http://factsnotfantasy.com/evolution.php
How to Convert an Atheist (+ comments)
http://unreasonablefaith.com/2010/10/29/how-to-convert-an-atheist/
Can Atheism Be Proven Wrong?
http://gretachristina.typepad.com/greta_christinas_weblog/2010/11/can-atheism-be-proven-wrong.html
Evolution and God go together like Newtonian physics and Hobgoblins
http://vridar.wordpress.com/2010/11/01/evolution-and-god-like-newtonin-physics-and-hobgoblins/
Atheology, Philosophy and Science :search:
http://www.vuletic.com/hume/index.html
[ http://www.vuletic.com/hume/cefec/ ]
The Fallacy of Fine-Tuning – Victor J. Stenger [ew Releases – April 2011]
http://www.colorado.edu/philosophy/vstenger/fallacy.html
http://www.vuletic.com/hume/index.html
SPACETIME: From the Greeks to Gravity Probe B
* http://einstein.stanford.edu/SPACETIME/spacetime-index.html
* Gravity Probe B
Human reproduction in 3D animation from conception to birth in five minutes
northlite, imi cer scuze… era f. tarziu azi-noapte si eu – foarte obosit.
modifica/modificati linkul de mai sus, fiindca e prea lung (ii dadusem eu o cautare pe google si am copiat cu totul) si incorect, cu acesta:
Dă clic pentru a accesa GP-B_T-Guide4-2008.pdf
[some related books on this topic]
PS
but hey, smart people sleep late :silly: :rotfl:
bye! :bye:
Ideea ca te poti desprinde de ceea ce ti se pare invechit, ideea ca-ti poti gasi refugiul in lumea necunoscuta a stiintei, care comunica empiric cu realitatea ,se poate realiza atunci cand viata e traita oniric printre franturi de realitate .
Intinza mana , pentru a palpa viata, insa ea iti apare spusa si sintetizata in expresii umane si formule in cautare de sens.
Vrei sa te trezesti, insa nu ai parte decat de veghetori care te infunda si mai mult in ceata relativismului, in bruma de cultura stiintifica care cuprinde respiratia cugetului.
Noii prieteni, care te ridica din oniric, nu sunt decat fasificatori care te arunca intr-un labirint al junglei, sau avangardisti care vorbesc cu voce sintetica si cu antene indreptate spre un absolut degenerativ.
Singura solutie e revenirea la starea de veghe, adevarata conditie a omului care cauta adevarul. Aceasta stare permite revenirea din oniricul in care te-a adus o religie care se afunda in ce in ce mai mult in negura.
Salvarea e regasirea iubirii de Dumnezeu, care tine de adevarul Lui Dumnezeu, nu de adevarul de dincolo de Dumnezeu, si anume haosul.
Copiii tai, au fost ideile nobile si drepte ale gandirii adevarate. Starea actuala a bisericii are legatura cu ideea de prostitutie religioasa.
Insa lucrurile trebuiesc indreptate, iar a gasi iluzie tot ceea ce tine de trecut, a cauta o cale in care sa stergi pasii trecutului, inseamna a trai in mod voluntar o reprimare a tot ceea ce ai cladit pana acum.
Pentru ca multe din cele cladite, iar aici ma refer la predicile pastrate ca valori de traire , de multi credinciosi, dau o idee despre ceea e a insemnat trecutul.
Desprinderea din oniric, atunci cand e autentica, e cea mai mare trezire la viata, insa atunci cand e influentata de falsificatorii de iluzii atee, de avangardisti de rutina, care mesteca zeflemeaua si ti-o scuipa in fata, care framanta ateismul si face in el paine a minciunii, atunci trezirea ar putea duce la o lume cu un dumnezeu cladit din forme umane si caruia ii poti vorbi cu voce sintetica.
Imi vine in minte ideea de circ , in care gafaielile spuse de pe chipul tragic-comic al clovnului, sunt primite cu aplauze de copiii exaltati de asurditatea omuletului mascarici.
Omuletul se bucura , pentru ca orfan de viata in sine si de inutilitatea trairilor sale, a gasit publicul spectator, care sa-i aplaude jongleriile.
E frumos, stiintific si inteligent sa ne jucam cu bilute, insa daca le amestecam prea mult, nu facem decat ca totul sa se transforme intr-o munca de sisif, pentru a le readuce pe fiecare la locul lor.
Enciclopedia e buna, insa omul enciclopedie e omul prins intr-un labirint. Daca crezi ca ai gasit calea de iesire si anume Dumnezeu, atunci trebuie sa arati si altora drumul. Daca insa crezi ca exista o alta cale si trebuie sa te reintorci in labirint, atunci s-ar putea sa te pierzi.
lui Edi Const.
Iubirea de Dumnezeu este poate cel mai mare blestem al omenirii. Pentru ca este mult prea usor scuza pentru neiubirea de semeni, de adevar, de vis 🙂
#8 Maria,
Imi aduci aminte de gravele discutii din adolescenta,cand vorbeam mult iar intr-un final unii realizau ca nu mai stim despre ce vorbim.Altii se prefaceau ca inteleg si asta ii facea gravi si greoi in exprimare.Cred ca iti aduci aminte,toti am trecut prin asta.
Cred ca inteleg ceea ce vrei sa spui si incerc s-o spun direct – banuiesc ca tuturor ne-a trecut prin minte asta.Trebuie insa sa observ ca Edi a raspuns de mai multe ori in multe feluri acestei probleme.
Am simtit de multe ori in aer problema asta,asa ca o sa ma bag si eu in discutie..
Asadar,problema se poate formula cam asa:
Drumul acesta pe care ne duci Edi,are la capat pe Dumnezeu,sau ne vei rataci intr-un „labirint.. enciclopedic” si ne vei lasa acolo?
Intrebare legitima din moment ce in „cunoasterea lumii in care traim” avem drept calauza un pastor,iar in calatorie am pornit de la scripturi.
Altfel,expunerea este minunata,ard de nerabdare sa ajungem la sec 19!
Apropos de secole,care ar fi semnele ca stiinta si-a franat dezvoltarea dupa secolul 20? Te rog da-ne exemple si medii stiintifice in care se discuta acest lucru.
Polihronu si Laurentiu,
Am vrut sa spun ca Dumnezeu nu exista ca adevar nici intr-o parte, nici in cealalta parte.
Biserica pleaca de la ideea de Dumnezeu, atat timp cat crestinul traieste un vis ,un ideal, atat timp cat Dumnezeu- idee poate fi plantat intr-un sistem de referinta subiectivist.
Ateismul il exclude pe Dumnezeu.
Stiinta il ignora, numai in ideea ca Dumnezeu nu apare in calcule.
Iubirea Lui Dumnezeu devine cel mai mare dusman, atunci cand o primesti numai ca idee, ca obiect al adoratiei, sau atunci cand te simti nevoit sa raspunzi acestei iubiri, si nu-i poti raspunde in chip autentic, pentru ca-i raspunzi fariseic.
Intotdeauna primul pas in stiinta, inseamna un pas inapoi pentru Dumnezeu.
E un paradox, pentru ca explozia stiintifica, nu produce explozia revelatiei de mai bine, iar omul se scufunda intr-o letagie spirituala, in care credinta lui Dumnezeu in plin secol al stiintei se rezuma fie la moaste,ritualuri,sau legalism si fariseism.
In fata nevoii de sacru, in fata luptei intre constiinta, religie, stiinta, se cladesc sisteme, altele se destrama, se cladesc sperante, altele se destrama.
O noua epoca a luminilor vine sa completeze nevoia omului de sacru, si construirea unui dumnezeu care sa stea pe aceeasi treapta cu omul multilateral dezvoltat spiritual si intelectual, idealul comunist cu poleiala sfintita de o biblie rastalmacita ,o biblie-cuanta,care absorbita, poate da pe ecranul religiei, interpretarea dorita de fiecare om in parte.
E mantuirea personala, ca urmare a inteligentei generate de om pentru om.
Numai ca, uitandu-ne la pamant, din inaltimea filozofarilor noastre, vedem fata hidoasa a adevarului.
Lumea in prag de razboi, lumea foamei ,a mortii, lumea secatuita de orice traire spirituala.
In fata acestei provocari, adventismul ofera onirismul ca fundament, iar franturile de adevar sunt date de asa-zisi sfinti care se perinda pe la amvon, pentru o apreciata lauda de sine.
Stiinta, stiinta si atat, are limitele ei, insa, nu il poate exclude pe Dumnezeu, macar ca ipoteza. Ea poate fi solutia iesirii din onirism.
Ateismul insa , nu ofera nimic, doar iluzia ca inteligenta omului poate mantui o viata care nu este nici macar asemenea aburului care se ridica uneori de pe pamantul rece incalzit de soare.
:yes: :yes: :yes:
http://www.cronici.tv/06-nebunia-crucii-istoria-unei-neintelegeri/#comment-1012 :search: (citat din acelasi autor)
@hey guys… study_nature & ianis
check this out:
http://clovnuljunglei.tumblr.com/
o alta modalitate de a va posta linkurile/articolele/fisierele favorite pe net.
mai ales ca pe tumblr poti sa importi automat contul de delicious (bookmarkurile salvate navigand pe net). 😉
hai pa, ca sunt la serv.
keep this in mind: don’t feed the trolls and fundamentalists’ provocations; they are scared :bomb: .
„Religion. It’s given people hope in a world torn apart by religion.”

LH #9:
Avansuri sa-u facut in caliatea si tehnologia experimentului – de exemplu genetica sau fizica particulelor. Ultimele teorii revolutionare au fost in prima jumatate a secolului: Relativitatea, modelul atomului, mecanica quantica, genetica, sinteza moderna in biologie. Incercarile teoretica ale lui Hawking, Dawkins (nu ma refer la ateism ci la Extended Fenotype) , Gould, Eldridges, string theory, sunt revolutii esuate. Fara a da apa la moara cospirationismului creationist, cred ca sistemul de peer review si academia sunt foarte bune pentru a tine afara impostori ca patratelul sau VW dar implicit filtreaza si geniul. Este doar o opinie.
Maria:
Pastorii ofera raspunsuri ne-negociabile. Eu sunt doar un partenerul tau de dialog. Orice opinie diferita este binevenita, dar nu- mi reprosa gen „tu esti cel care trebuia sa vina sau sa asteptam pe altul”. La intrebarea asta a raspuns ultimul editorial.
Edi Const.
Imi cer scuze si nu-ti reprosez nimic.
Vorbea cineva despre tine, amintindu-si de predicile tale.
Iar eu ma intrebam daca atunci erai in scaunul cu rotile si vorbeai robotizat.