Logos 44 – Dialectica Logosului

7 Responses to Logos 44 – Dialectica Logosului

 1. Stef says:

  Edi

  La inceputul filmului „The Gladiator”, dupa o stralucita victorie, are loc o discutie intre imparatul Marcus Aurelius si Maximus(rolul principal al filmului, pentru cei ce nu l-au vazut deja). Imparatul era bucuros de victorie dar ceva il framanta.
  „-Aminteste-mi te rog Maximus, de ce facem asta, pentru ce suntem aici?”

  Tu iti pui aceasta intrebare uneori, DE CE FAC ASTA?

 2. eddieconst says:

  Stef:

  In filmul „Caderea Imperiului Roman” care este ideea originala si varianta de stanga a lui Gladiator, Marcus Aurelius intreaba senatul Roman: „cand cade un imperiu?” si raspunde tot el „cand nu mai crede in el insusi”.

  Suntem parte din cel mai mare miracol al istoriei, miracolul care ne-a dat respectul fata de omul invins si viata ca viata, care ne-a dat ideea de bine si adevar. raiuninea, iluminismul, revolutia tehnico-stiintifica, pornind de la grauntele de mustar al unui galilean obscur dintr-o tara subdezvoltata. Nu mai credem in noi insine si in miracolul care ne-a generat.

  Aparatorii sectei blastama ratiunea si stiinta. Ratiunea nu-si mai cunoaste obarsia teologica. Peste toate, vine mutliculturalismul psotmodern care vrea sa ne batem cu pumnii in piept si sa ne inchinam la gunoiul lumii in numele pacii si armoniei sociale.

  Motive personale:

  1. Sunt platit din zecimea azs-istilor ca sa le spun adevarul – nu ca sa-i mint la comanda.
  2. Viata e scurta.

 3. flori says:

  „Tu iti pui aceasta intrebare uneori, DE CE FAC ASTA?”

  Cred ca o face si pentru unii ca mine.
  La inceputul anilor ’90, a venit in vizita la mine un var din alt oras. Era adventist si voia sa mearga la biserica. L-am condus la o biserica din Constanta. Intram pentru prima data intr-o biserica AZS.
  De la amvon le vorbea oamenilor (si vorbea cu oamenii) domnul Edmond Constantinescu. Am ramas in sala sa-l ascult. Am aflat ca in zilele urmatoare d-l Constantinescu va tine o serie de expuneri. Am participat la toate.
  In scurt timp m-am botezat. Participam la orele de „indoctrinare”. Imi faceam, in mod constiincios lectiile, dar plecam necajita de la biserica. Eram criticata pentru ca imi formulam raspunsurile in cuvinte proprii. Mi se cerea sa memorez raspunsurile corecte -cuvant cu cuvant. Ceilalti se uitau tinta la mine si ma incurajau. Muream de rusine.
  Dupa un timp nu m-am mai dus la biserica AZS. Va urmaresc pe internet.

 4. remus11 says:

 5. paul moga says:

  Flori, :clover:
  Si stii de ce ti sa intamplat asta ?
  Deoarece tu ai o gandire libera si esti un unicat . Tu nu ai corespuns standardelor sectelor care este patul lui Procust.
  Ai avut un suflet mult prea mare ca sa poti fi taiata . Sau poate fierastraul este cam ruginit si subred?

  Te iubesc :heart: ,si sa stii ca nu sunt singur . In afara de cei care te-au votat , mai am cativa prieteni care tot ce-i leaga de institutia AZS , este Edi.

  Ce paradox! Chiar el este contestat de multi lideri.

 6. i-oana says:

  Flori,

  Nu esti singura, eu am patit la fel si d-aia am devenit ceea ce sunt azi, o REA !!

  Am toate motivele sa-i trimit la dracu pe adventistii de c…t dar nu ma opresc sa ma bucur de aia care nu fac din Dumnezeu trambulina pt. ei si familiile lor.

  Subscriu 100% la ceea ce-ai scri !! :yes: :yes: :rose: :rose:

 7. Stef says:

  Edi

  Mult respect pentru sinceritate si franchete, cu toate ca nu sunt de acord cu toate ideile pe care le dezvolti in expunerile tale.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: