Geneza 17 – Creationismul Stiintific

568 Responses to Geneza 17 – Creationismul Stiintific

 1. Anubis says:

  Culmea e ca sectantii astia, daca faci misto de ei, se gandesc ca sunt prigoniti pentru numele lui Isus si secretara lui le trece numele in condica din ceruri! 😮

  Somebody stop me!

 2. Eugen Bostan says:

  Anubis, stii sa intri intr-un dialog al argumentelor? Atunci cand argumentele lipsesc nu ramane altceva decat aruncarea cu noroi!
  Cat priveste logica, bunul simt si stiinta, nu pari sa fi te intalnit cu ele vreodata!

 3. ianis says:

  eugene
  de atata timp esti prin zona si inca nu ai inteles ca unii se ocupa cu argumentele iar altii cu noroiul? 🙂 Stai calm

 4. Ianis, uite care-i faza, dacă nu ai înţeles-o până acum:
  Dacă ăsta ar fi fost declarat din start un site ateisto-anarhico-ţigănesc unde să se arunce pe rupte cu noroi şi epitete colorate în cearaţionişti, creştini şi aşa mai departe, aş fi înţeles abţinerea ta şi/ sau a altor moderatori de la cenzură.
  Dar în cazul în care s-a intenţionat de către Edi ca să se împartă oxigen pe aici, este cu totul inadmisibil ca nişte atei sadea să înceapă să arunce cu rahat la orice postare care nu le convine, doar în numele libertăţii de expresie.
  Dar cred că mă înşel şi eu: când edi permite unui ateu cu nick de demon egiptean să debiteze trăsnăi într-un „supereditorial” despre religie şi Dumnezeu, tare mi-e teamă că cine se aseamănă se adună. E o vorbă din popor, nu altceva.
  În cazul ăsta, imi cer scuze anticipat că am intrat pe un site ateist. Sau mă rog, ateist în devenire.
  O spune unul care la fel ca şi Anubis este a-religios, dar face imensă diferenţă între nucă şi perete. Dragă domnule ateu Anubis, orice religie de pe pământul ăsta este tot opera demonilor care te posedă. Numai că tu habar n-ai.

 5. ediorgu says:

  Martin Luther, ce ar trebui facut in opinia ta? Ar trebui banati cei la care te referi? Eu vad ca epitete se arunca din ambele parti. Probabil ca si lumea ar trebui curatata de mizerii ca mine si ca altii, nu? Uite ca Edi lasa pe toata lumea sa se exprime liber, cum face si Dumnezeul tau, nu?
  Eu zic sa spui ce ai de spus la subiect, iar daca continui cu elucubratii aburitoare asteapta-te sa fii luat in bascalie. Nu te mai vaita atata.
  In ultimul timp ti-ai luat rau de tot nasul la purtare, daca ar stii oamenii de pe net cu cine au de-a face… Ai pretentii ca ai fost si esti un mare ganditor adventist, ca lumea nu te-a ascultat… Cat ai frecventat biserica in care mergeam si eu in afara de aceleasi aiureli despre solia de la 1888 pe care le tot aduceai in discutie de fiecare data, nu am auzit ceva coerent de la tine. Nu ma provoca sa scriu aici cum te caracterizeaza toti cei care te cunosc.

 6. study_nature says:

  Un raspuns celor care sunt nemultumiti ca pe O2 cei mai multi utilizatori nu-si dau numele real: este o practica legitima avand in vedere reactiile variind de la sacaieli pana la hartuieli cu care s-ar pricopsi cei care ar marturisi deschis ca resping dogmele acceptabile.
  Mai mult decat atat, ascunderea identitatii reale este inofensiva comparativ cu raspandita practica de a te da drept o persoana cu autoritate si de a produce falsuri cu nobilul scop al apararii teologiei corecte in sanul crestinismului (vestea ca maine va aparea cartea pe care am indicat-o am aflat-o via skeptic).

 7. ediorgu says:

  @study and skeptic – Am purtat o corespondenta scurta pe email cu Barth Ehrman si la intrebarea de ce nu s-au tradus in romana si alte carti in afara de ”Misquoting jesus” mi-a spus ca editura care a publicat-o sustine ca nu exista interes in Romania pentru cartile lui. Scrieti si voi cate un email la office@antet.ro si spuneti ca va intereseaza autorul, si indemnati si pe altii care ar citi sa o faca. Eu unul stiu multi care l-ar citi pe Ehrman, dar nu se descurca atat de bine in engleza.

 8. #449 – Eugen Bostan
  copy & paste LITERALLY – http://www.scribd.com/doc/42791291/Creationismul-Stiintific-Henry-m-Morris

  Henry Madison Morris, Ph.D. (October 6, 1918 – February 25, 2006) was an American young earth creationist and Christian apologist. He was one of the founders of the Creation Research Society and the Institute for Creation Research. He is considered by many to be „the father of modern creation science.
  In 1961, Morris and John C. Whitcomb wrote The Genesis Flood, which advocated creationism and flood geology. In it he cited an influence by George McCready Price, a Seventh-day Adventist schoolteacher and defender of creationism in the early 20th century.

  What is Creationism?
  http://www.talkorigins.org/faqs/wic.html

  The Evolution of Creationism
  http://www.csicop.org/sb/show/evolution_of_creationism

  The Longest Running Falsehood in Creationism
  http://www.talkreason.org/articles/More.cfm

  Reviews of „Scientific[sic] Creationism” by Henry M. Morris
  http://www.holysmoke.org/morris-cs-review.htm
  http://www.holysmoke.org/icr-cult.htm

  „Scientific” Creationism = PSEUDO-science
  there are no „scientific” arguments here whatsoever. is that clear or not?
  so stop the bullshit and don’t waste your time.

 9. Anubis, stii sa intri intr-un dialog al argumentelor? Atunci cand argumentele lipsesc nu ramane altceva decat aruncarea cu noroi!
  Cat priveste logica, bunul simt si stiinta, nu pari sa fi te intalnit cu ele vreodata!

  Oh, you (and ianis, as well) have got to be kidding me.
  Arguments??? That’s the irony that makes sarcasm necessary!

 10. @study_nature
  In Forged, Ehrman reveals:
  – The Apostle Peter was illiterate, and therefore could not have written two letters (1 & 2 Peter) credited to him in the Bible.
  – Six of the Pauline letters in the New Testament are forgeries.
  – The First Book of Timothy, known to be a forgery, is still used today to oppress women, and provides the Scriptural basis for the Roman Catholic Church’s refusal to ordain female priests.
  http://www.prweb.com/releases/Erhman/Forged/prweb8219892.htm

 11. Edi Iorgu,
  dacă tocmai m-ai şters din lista de mess spunându-mi că-ţi dau scârbă, nu văd deloc coerenţă la tine. Ar fi trebuit dacă chiar aveai ceva să-mi spui, să-mi spui pe mess, şi nu pe un site public. Şi, în numele coerenţei, ar fi trebuit să-ţi fie scârbă să-mi scrii şi aici, nu? Sau aici eşti în cloaca celor care aruncă cu noroi şi te simţi mai în siguranţă? Dar asta arată din nou cât de laş eşti şi cât de mult începi să te asemeni la maniere cu prietenii tăi de pe aici.
  Ce ar fi trebuit făcut cu abjecţiile verbale, intelectuale şi spirituale ale prietenilor tăi am mai spus-o de vreo două ori, aşa că nu o mai repet, şi chiar dacă aş repeta-o, oricum nu se va schimba nimic. Iar dacă mă ameninţi cu deconspirări despre persoana mea, ţin să spun că se vede treaba că asta e ultima armă a celor ce nu mai au argumente: ” Ce poate ieşi bun din Nazaret?”
  Ţi-ai mai dat o dată în petic scriind aberaţii despre mine pe aici, ca mai apoi să-ti ceri scuze, aşa că nu m-ar surprinde deloc să recurgi acum la cel mai josnic procedeu ca să mă murdăreşti. Dacă atâta poţi tu, şi daca chiar îţi face plăcere, dă-i drumul. Nu vei fi nici primul nici ultimul.
  Dumnezeul meu lasă liber pe toată lumea nu numai să se vorbească abjecţii la adresa Lui, ci şi să se ucidă, să se violeze, să se tortureze, să se poarte războaie în numele Lui. Aşa că după tine, dacă El dă libertatea asta, hai să ne-o dăm şi noi unii altora, nu? Edi, ai ajuns rău de tot prietene, şi eşti orb. Nu, nu ţi-o spun nici cu sictir, nici cu şmecherie, nici cu răutate. Dacă ai tu ai scârbă faţă de mine, eu am milă de tine.
  Dar nici-o problemă. Mergi pe drumul pe care ţi l-ai ales cu prietenii tăi atei. Într-o zi o să-ţi pară rău, dar va fi prea târziu.

 12. study_nature says:

  ML:

  Iar dacă mă ameninţi cu deconspirări despre persoana mea, ţin să spun că se vede treaba că asta e ultima armă a celor ce nu mai au argumente: ” Ce poate ieşi bun din Nazaret?”

  Complexe mesianice…

 13. Anubis says:

  Fartin Luzer: Mergi pe drumul pe care ţi l-ai ales cu prietenii tăi atei. Într-o zi o să-ţi pară rău, dar va fi prea târziu.

  Bai crestinul lui peste, dute si ascunde-te intr-o grota ca faci neamul crestinilor de ras! Cat despre noi ceilalti nu avem nevoie de Iorgu sa ne spuna ce hram porti ca se vede de la o posta. :no:

 14. Mai mult decat atat, ascunderea identitatii reale este inofensiva comparativ cu raspandita practica de a te da drept o persoana cu autoritate si de a produce falsuri cu nobilul scop al apararii teologiei corecte in sanul crestinismului

  Aici vorbesti despre cazul lui „Martin Luther”, cel plin de prejudecati, discriminari (anti-ateist), resentimente, distorsiuni cognitive (cu demoni) si erori de logica in argumentare, „crestinul & a-religios & adventist reformist” de mai sus? ?:-)

  Si pentru ca tot imi plac filmele cu Isus (nu stiu de ce, poate pentru ca sunt a-religios :sarcasm: ), imi voi cere scuze ca exist intr-o jungla fara demoni sau ingeri si c-am intrat pe un site tolerant:

  Numai ca tu habar n-am. De supranatural. Ci doar de etica radical umanista, fie ea si intr-o jungla sarcastica fara culoare religioasa/areligioasa.

 15. Anubis says:

  Fartin Luzer: Nu, nu ţi-o spun nici cu sictir, nici cu şmecherie, nici cu răutate. Dacă ai tu ai scârbă faţă de mine, eu am milă de tine.

  Hai sictir ca nu are nimeni nevoie de mila ta mai umbra de om!

 16. ghelasie says:

  EL-ba! te sterg din lista de mes
  EA-io ti sterg din cartea vietii
  EL-ma duc sa vomit1 imi faci greatza
  EA-mi-e mila de tine! baga un gasex
  EL-Ipocritule
  Ea-nu ba e o pastila
  EL-traiasca reformatiunea
  Ea-mai incitant jihadul fraiere
  Anubis-va coafeaza un menage a trois?
  EL si EA- ALILUIA

 17. Dar nici-o problemă. Mergi pe drumul pe care ţi l-ai ales cu prietenii tăi atei. Într-o zi o să-ţi pară rău, dar va fi prea târziu.

  „Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?”
  Dacă v-a vorbit despre lucruri pământeşti (slabi in credinta), si nu credeti, cum veti crede cand vă va vorbi despre lucrurile cu adevarat „grele”?
  Adevăr, adevăr vă spun: dacă bobul de grâu, care cade în pământ, nu moare, rămâne singur… fiule cel mare.

 18. ediorgu says:

  ML – cunoscandu-te si vazand ce scrii pe blogul tau si pe aici, figurile si impresiile tale de crestin cizelat, educat, si neinteles – reactia de scarba e un impuls natural… asta sunt, asta esti. End of story. Nu am de gand sa scriu nimic despre ceea ce cunosc despre tine, am vrut doar sa te temperez pentru ca vad ca vrei neaparat sa epatezi si sa pari mai mult decat ceea ce esti – aici ma abtin sa scriu vreo 2 adjective pe care le-am tot auzit despre tine inainte si dupa ce te-am cunoscut…
  Stai linistit. Vezi-ti de mantuirea ta si lasa-i pe cei pierduti in plata lor.


 19. la revedere! sa fiti cuminti!

 20. ediorgu says:

  fj, face it – you can t stay away… nice comments

 21. study_nature says:

  ediorgu:

  @study and skeptic – Am purtat o corespondenta scurta pe email cu Barth Ehrman si la intrebarea de ce nu s-au tradus in romana si alte carti in afara de ”Misquoting jesus” mi-a spus ca editura care a publicat-o sustine ca nu exista interes in Romania pentru cartile lui. Scrieti si voi cate un email la office@antet.ro si spuneti ca va intereseaza autorul, si indemnati si pe altii care ar citi sa o faca. Eu unul stiu multi care l-ar citi pe Ehrman, dar nu se descurca atat de bine in engleza.

  Daca-i pe asa, atunci ii scriu si eu un email lui Bart sa-i spun de necesitatea unei traduceri in romana. Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu m-am vindecat de impulsul care ma anima pe cand mergeam in colportaj. :rotfl:

 22. ediorgu says:

  @study – poti sa-i spui lui Bart despre necesitate, dar el a zis ca ar fi incantat sa aiba cat mai multe carti in romana, dar nu depinde de el, ci de interesul unei edituri din Romania care sa publice.
  behrman@email.unc.edu – asta e emailul lui, ca sa nu mai stai sa-l cauti pe net.

 23. study_nature says:

  aha… ok, mai bine scriu la editura. Nu vreau sa-i mai distrag si eu atentia lui Bart, banuiesc ca oricum primeste tot felul emailuri de la profeti cu cate-o solie divina intru pocainta.

 24. ediorgu says:

  Eu as prefera sa se traduca intai ”Jesus, interrupted”, care este cea mai reprezentativa carte a lui, apoi asta de care ati vorbit voi.

 25. study_nature says:

  btw, pe OSC s-a propus traducerea carti JI „prin noi insine”, iar myosotis chiar a spicuit in romana ideile principale ale primului capitol, vezi topicul dedicat cartii. Tot acolo s-a iscat si o discutie in care s-a facut referire si la niste critici pe care Ben Witherington III le-a adus lui Ehrman.

 26. skeptic says:

  Dupa stiinta mea, dintre cartile lui Ehrman, mai sunt traduse in romana Evanghelia pierduta a lui Iuda si Adevar sau fictiune in Codul lui da Vinci. Probabil ca pentru preocuparile noastre (cel putin pentru ale mele), acestea nu sunt prea interesante. Mi-as fi dorit sa vad traduse JI sau God’s Problem, pentru Forged, aparuta recent nu pot ridica pretentii 🙂 . Le-am citit eu in engleza, dar nah… Nu stiu cat interes exista, dar cand ma gandesc ca Misquoting Jesus era plasata la raftul cu yoga, ma tem ca nici cei care publica si distribuie nu stiu exact ce au in mana. Poate ca mai trebuie asteptat putin sa se coaca interesul si la noi. Cum zicea study, dezbatuseram odata varianta de a traduce si publica printr-o editura noua si cu efortul OSC niste carti pe care le consideram interesante. N-am ingropat-o cu totul, dar ne lovim mereu de problema banilor. Si la faza asta nu mai vorbim de maruntis.

 27. Sertorius says:

  ”@study_nature
  In Forged, Ehrman reveals:
  – The Apostle Peter was illiterate, and therefore could not have written two letters (1 & 2 Peter) credited to him in the Bible.” FJ.

  Ei, dacă Mr. Ehrman a avut vreo viziune, e numai normal să ”reveleze”, nu-i așa? FJ, ”iubitul frate Ehrman” e la voi, în junglă, profetul zilelor din urmă?
  În rest, am și eu câteva întrebări :
  – ce dovezi aveți că Petru a fost analfabet sau că ar fi rămas așa toată viața?
  – din ce rezultă că un analfabet nu poate scrie cărți? Oare n-ar putea dicta altcuiva?

  În fine, n-am cetit argumentele lui Mr. Ehrman – cine a avut această plăcere, ne-ar putea îndatora, reproducându-le pe forum -, însă din câte mai știu și eu, așa, ”a literary forgery” este destul de dificil de probat, mai ales ptr o epocă atât de îndepărtată. Poate știți și voi atâta lucru că pe vremurile acelea posteritatea cărților era asigurată de către copiști, care uneori recurgeau la extrapolatio, conversiune a termenilor, omisiune, etc.

 28. ediorgu says:

  Sertorius, nu cred ca a citit nimeni ultima carte – ”Forged”, de-abia a aparut, s-a comentat pe niste idei gasite pe diverse saituri. Personal ma intereseaza Ehrman ca istoric, si se pare ca este unul dintre cei mai pregatiti pe NT. Nu ma intereseaza de exemplu capitolele in care spune de ce ajuns agnostic si in care isi exprima convingerile filosofice. Sunt altii care au scris aceleasi lucru ca si el, dar mai convingatori. Iti recomand Jesus, interrupted ca o carte care acopera toate subiectele lui preferate. Daca deja ai citit-o, poti scrie ce crezi despre ea pe topicul ala dat de study pe OSC. Chiar sunt curios ce parere ai.

 29. maria says:

  Poate surprinde uneori sa constatam ca ceea ce pare conceput sub semnul perenitatii nu este decat prezentul dilatat de timp. Timpul prezent e realitatea , trecutul nu se poate intelege decat prin reconstituire. E f. greu sa percepi realitatea trecutului, asa cum e descris in biblie, si nu se poate face decat prin verificarea datelor .
  Poate de aceea Bruce Metzger a mers pe logica mentalitatilor epocii, constatand o serie de nepotriviri nu cronologice, ci ideologice intre predicile lui Isus si unele din epistolele lui Pavel, de ex. 1 Tim. referitor la atitudinea apostolului Pavel fata de femei .
  Rationamentul lui Metzger duce fie la faptul ca Pavel nu a scris intotdeauna sub inspiratie divina, fie unele texte au fost modificate de adeptii lui Marcion.
  Chiar Newton a remarcat unele nelamuriri , posibile modificari ale textului biblic ,insa din perspectiva unor idei ariene.

 30. Edi Iorgu,

  „Nu am de gand sa scriu nimic despre ceea ce cunosc despre tine” …
  Foarte bine că nu ai de gând că altfel iar ai fi dat-o în stambă, prietene. Despre mine chiar nu cunoşti mai nimic, pentru că nu îmi aduc aminte să fi avut vreo discuţie religioasă cu tine mai lungă de 5 minute. Dacă tu crezi că poţi afirma despre mine că mă cunoşti atât de bine numai după doar atât de puţin timp petrecut împreună, treaba ta…Cel puţin bine că te-ai abţinut că data trecută când ai debitat despre mine aberaţii pe aici te-ai făcut de râs. Văd că totuşi ai învăţat ceva, că prost chiar nu eşti.
  În altă ordine de idei, eşti orbit de prietenia ta cu clovnul şi cu zeul egiptean. Mai citeşte şi tu dacă tot eşti atât de sigur pe tine şi vezi de câte ori m-au înjurat ei( sau persiflat) ei pe mine ptr opiniile mele, şi de câte ori le-am răspuns eu. Faptul că eu nu răspund mai deloc ( o singură dată doar lui Anubis şi de vreo două ori lui FJ) aberaţiilor lor şi porcăriilor lor desigur că nu-l vezi, ci doar vezi că singura dată când le-am răspuns a fost cu duritate.
  Ba în plus ţi-am ascultat povaţa şi mi-am cerut scuze public lui FJ, numai ca să-ţi dovedesc că nu sunt genul de om care ţine la orgoliul lui. Şi?? Ce-am rezolvat? Numai ca să mă înjure şi mai rău… El în schimb nu numai că nu şi-a cerut scuze( ar fi culmea să aştept aşa ceva de la el), ci intră pe forumuri pe unde mai scriu eu, se foloseşte de identitatea mea reală ca să mă denigreze, face copy/paste aiurea din ce scriu eu, etc, etc…un ţigan ordinar…ce să mai…pe care tu îl iei în braţe neclipind din ochi.
  Eu dacă am intrat pe forumul ăsta plin de noroi am intrat că eram interesat de ce zice Edi, nu ca să intru în discuţii cu ţiganii tăi. Ţin să-ţi spun că la facultatea de limbi străine unde predau aici vorbesc săptămânal cu rectorul care este ateu, dar am discuţii cu el infinit mai civilizate decât cu voi, ateii de pe aici. Ştii ce face diferenţa, dragă Edi? Am mai spus-o şi o mai repet: ateul( ateii de aici) sunt educaţi şi civilizaţi pentru că trăiesc într-o ţară civilizată, iar ateii de pe oxigen trăiesc aproape toţi în România, care este o ţară de ţigani în proporţie de 90%. Nu ai cum să mă înţelegi decât când ai să ieşi din ţara aia de rahat, aşa cum am făcut eu.
  Ce se întâmplă pe aici unde scriu atâţia români nu ai să vezi niciodată pe un forum german, de pildă. Cât despre sfatul tău cu mântuirea şi lăsatul în pace, aşa am să şi fac. Numai că înţelege, nu eu am abordat jungla şi maimuţele ateiste, ci ei pe mine. Şi m-am făcut că plouă de fiecare dată ptr că astfel de specimene nu merită nici măcar înjurate.

  @ Study : nu am nici-un complex prietene. Nu mă simt nici Mesia, nici profet, nici nimic. Am dat un exemplu scurt şi răspicat doar a ceea ce fac oamenii atunci când nu mai au argumente: recurg la aruncat cu rahat din viaţa privată a individului respectiv. LA fel de bine aş fi putut da exemplul lui Julian Assange.

 31. Baba Cloanta says:

  LOL defend much? :chic: 😮 :female:

 32. ci intră pe forumuri pe unde mai scriu eu, se foloseşte de identitatea mea reală ca să mă denigreze…

  Nu am intrat pe niciun forum. Ma confunzi. Asa cum ma confunda si alti frustrati cu teorii ale conspiratiei (Danut Tanase pe blogul lui, cum ma confunda si Monica Clipa cu Edi C., etc, etc.).
  Dar eu n-am nicio problema cu asta. Ma faceti sa zambesc. Puteti sa credeti (si sa spuneti) ce vreti.

  …un ţigan ordinar…

  Dumnezeul tau sa te binecuvanteze!

 33. study_nature says:

  @ML:

  …un ţigan ordinar…ce să mai…pe care tu îl iei în braţe neclipind din ochi.
  Eu dacă am intrat pe forumul ăsta plin de noroi am intrat că eram interesat de ce zice Edi, nu ca să intru în discuţii cu ţiganii tăi. Ţin să-ţi spun că la facultatea de limbi străine unde predau aici vorbesc săptămânal cu rectorul care este ateu, dar am discuţii cu el infinit mai civilizate decât cu voi, ateii de pe aici. Ştii ce face diferenţa, dragă Edi? Am mai spus-o şi o mai repet: ateul( ateii de aici) sunt educaţi şi civilizaţi pentru că trăiesc într-o ţară civilizată, iar ateii de pe oxigen trăiesc aproape toţi în România, care este o ţară de ţigani în proporţie de 90%. Nu ai cum să mă înţelegi decât când ai să ieşi din ţara aia de rahat, aşa cum am făcut eu.

  Sper ca esti constient ca:

  Din nou faci afimatii rasiste [„un ţigan ordinar”, „nu ca să intru în discuţii cu ţiganii tăi”, etc].
  Generalizezi fara temei [„ateii de pe oxigen trăiesc aproape toţi în România”].
  Ai o relatie disfunctionala cu originile tale [„România, care este o ţară de ţigani în proporţie de 90%”, „Nu ai cum să mă înţelegi decât când ai să ieşi din ţara aia de rahat, aşa cum am făcut eu.”]
  s.a.m.d.

  => Sper ca nu te va surprinde ca nu te vom considera un crestin nascut din nou si in care locuieste Isus si ca nu iti vom acorda credit ca sa ne evanghelizezi (fie si la crestinismul neinstitutionalizat).

 34. ediorgu says:

  ML – ”Am dat un exemplu scurt şi răspicat doar a ceea ce fac oamenii atunci când nu mai au argumente: recurg la aruncat cu rahat din viaţa privată a individului respectiv.”
  tu cu ce argumente ai venit pe aici? Si cine si ce a dezvaluit din viata ta personala?
  Tu cu ce argumente ai venit pe aici? Si cine si ce a dezvaluit din viata ta personala? Stiu ca esti exasperat de ideea ca as putea sa spun cate ceva, dar te-am asigurat a nu o s-o fac, oricat de mult as fi tentat.

 35. maria says:

  ML

  Daca punem in procentul de 10% ungurii, slavii (din care fac si eu parte in prop. de 50% ),turcii, tatarii, etc ,inseamna ca toti romanii sunt tigani.
  Poate ca ar trebui sa-ti schimbi pseudonimul, avand in vedere ca respectivul personaj te-a influentat pana si in tendintele xenofobe.

 36. Study,
  Nu am dorit niciodată să se ajungă aici şi am desconsiderat din start orice abjecţie verbală care venea din partea lui FJ sau Anubis tocmai ca să evit un astfel de circ. Tu ştii mai bine limbajul meu obişnuit de pe OSC. DAr când un fost „prieten” începe şi mă murdăreşte pe aici afirmând că el mă cunoaşte…deşi numai noi doi ştim cât de bine ne cunoaştem reciproc, normal că nu m-am mai putut abţine- iar tot ceea ce am făcut a fost să-i spun că e prieten cu oameni de nimic( cel puţin dpdv al limbajului) şi îmi e milă de el cum a ajuns. Nu mi l-am imaginat aşa vreodată. Cam asta-i tot.
  Chestia cu ţiganii ştiu că e dură şi că doare, dar nu mi-o retrag de dragul apropourilor tale savante. Îţi mai repet o dată: ” Nu ai cum să mă înţelegi decât când ai să ieşi din ţara aia de rahat, aşa cum am făcut eu.” Iar când spun să ieşi, nu mă refer la concediu , ci la o şedere prelungită peste 4-5 ani. Cu siguranţă că dacă vei face asta vei gândi ca mine.
  Deocamdată trăiţi majoritatea de pe aici( şi nu cerd că exagerez când spun asta) în romanica, unde flegmele cu muci pe stradă, manelele date la maxim, câinii vagabonzi care atacă oameni, o clasă politică abjectă, dezinteresul faţă de om, claxoanele şi înjurăturile la volan, nesimţirea cadrelor medicale în a trata pacienţii, mitocănia funcţionarilor, gropile de pe stradă, bătaia de joc generalizată faţă de om ESTE LA ORDINEA ZILEI. Ori aşa ceva nu există în Spania, cu atât mai puţin în germania.
  Tu, voi…v-aţi obişnuit însă cu acest mod de viaţă şi chiar dacă să zicem nu vă place, trăiţi acolo şi sunteţi influenţaţi de el. NU MAI VEDEŢI ca mine chiar atât de impactantă murdăria morală şi de orice fel din RRomania. ASta e, vă înţeleg, dar nu înseamnă că aveţi şi dreptate ptr că eu sunt unul împotriva tuturor.
  Relativ la apropourile cu Isus pe care mi le scrii, cred că uiţi complet ( alături de FJ, Anubis, Ediorgu, etc, etc) că acelaşi Isus care mergea să bea şi să mănânce cu păcătoşii, îi mustra cu deosebită duritate uneori şi nu făcea economie de ” sare pe rană”. Nu ştia ce e aia diplomaţie atunci când venea vorba despre esenţe. Îţi sună cunoscute cuvintele astea ale LUI: ” duceţi-vă şi spuneţi vulpii aceleia”, ” voi aveţi de tată pe diavolul” ” am venit ca cei ce văd să ajungă orbi”, ” nici eu nu vă spun nimic”…etc??
  Ce frumos mai recurgeţi voi la Isus ca la unul pe care poţi să-L scuipi în faţă şi cu care te poţi trage de şireturi iar El să dea concursul la asta…Isus este amiabil cu oricine crede în El, cu cine nu….şi mai ales cu demonii, NU ARE CE DISCUTA. Este intransigent, dur, nediplomat. Cu siguranţă că toţi aţi uitat asta.

  Maria,
  Nu urăsc ţiganii( păcat că nu cunoşti ce am făcut eu ptr un ţigan acum un an aici…) Dar nici nu le înghit măgăriile. Când încep să muşte mâna care le-a dat să mănânce( iar în cazul meu e vorba chiar de salvarea unei vieţi de om) îi ocolesc la distanţă. Nu te mai lua de procentele mele, nu alea sunt importante.

 37. Recunosc că am o relaţie disfuncţională cu originile mele natale. And so what*?
  Tu ( voi) nu aveţi o relaţie asemînătoare cu originile voastre religioase?
  Îmi e scârbă de România şi mi-e ruşine că sunt român exact la fel cum vouă vă e scârbă de biblie şi EGW şi vă e ruşine de tot ce aţi învăţat din adventism.

 38. maria says:

  ML,
  Iti inteleg sentimentele. Numai gandul ca cel care a platit cu sange pentru umanitate e desconsiderat, te face sa te revolti.
  Am intalnit in azs o vorba , si anume ca daca te duci intr-un loc rau famat Duhul Sfant nu intra acolo si ramai singur in fata pacatului.
  Evangheliile descriu insa altfel lucrurile , il prezinta pe Isus iertator si dornic de a propovadui iubirea.
  Aceeasi intransigenta o aveam si eu, insa nu stiu de ce mi s-a inmuiat inima si totul s-a dat peste cap.
  Nu-mi place aceasta vulnerabilitate, insa incerc sa iau totul metodic si sa vad ce fac.
  Incearca si tu si poate o sa intelegi cu adevarat ce a vrut Isus sa spuna.

 39. Multi insa se prefac ca iubesc natura, se specializeaza in aceasta iubire si transforma dragostea de natura in dispret fata de om. Aceasta atitudine e o forma de perversiune psihica. Am vazut un om care iubea cu pasiune florile, dar pasiunea lui fata de trandafiri nu era decat expresia urii fata de om. In dragostea pentru trandafiri se adunase toata ura lui atroce fata de oameni.
  "Ipocrizia disperarii"

  isn’t that tragic irony?
  1 Ioan 4:20-21

 40. study_nature says:

  ML:

  Deocamdată trăiţi majoritatea de pe aici( şi nu cerd că exagerez când spun asta) în romanica, unde flegmele cu muci pe stradă, manelele date la maxim, câinii vagabonzi care atacă oameni, o clasă politică abjectă, dezinteresul faţă de om, claxoanele şi înjurăturile la volan, nesimţirea cadrelor medicale în a trata pacienţii, mitocănia funcţionarilor, gropile de pe stradă, bătaia de joc generalizată faţă de om ESTE LA ORDINEA ZILEI. Ori aşa ceva nu există în Spania, cu atât mai puţin în germania.

  N-ar trebui sa fii atat de sigur ca majoritatea celor care scriu pe O2 locuiesc in RO. N-am sa-mi pierd timpul verificand tara de provenienta a IP-urilor folosite, dar din cate am vazut pana acum, un procent apreciabil dintre utilizatori scriu din afara tarii. Nu cred ca ai facut o evaluare obiectiva si nici nu ai avea datele necesare pentru asta.

  Imi pare rau, Martin, daca locurile din Romania pe care le cunosti indeaproape era asa cum ai scris mai sus, dar mediul in care traiesc eu si oamenii cu care interactionez zi de zi sunt altfel decat spui tu. Probabil ca media nationala se apropie mai mult de imaginea prezentata de tine decat de cea pe care o experimentez eu, dar asta nu face ca discursul tau sa fie mai putin jalnic sau mai constructiv. Oricum, pana acum n-am simtit influenta ta pe O2 ca fiind una civilizatoare pentru noi, astia demni de mila din Rromanica. Nu am sesizat ca prin prezenta ta aici tu sa fi ridicat stacheta la un nivel pe care multi dintre participantii la dialog sa nu-l fi atins si depasit deja.

 41. study_nature says:

  ML:

  Recunosc că am o relaţie disfuncţională cu originile mele natale. And so what*?
  Tu ( voi) nu aveţi o relaţie asemînătoare cu originile voastre religioase?
  Îmi e scârbă de România şi mi-e ruşine că sunt român exact la fel cum vouă vă e scârbă de biblie şi EGW şi vă e ruşine de tot ce aţi învăţat din adventism.

  Lucrurile nu stau chiar asa. Eu, cel putin, inca ma mai identific cu adventismul intr-o anumita masura si ma bucur de multele lucrurile bune pe care le-am preluat din aceasta sursa in perioada mea de formare. De asta am si initiat pe OSC topicul: „De ce (mai) suntem adventisti? Ce ne face sa nu fim complet dezamagiti de background-ul nostru AZS?”; te invit si pe tine si pe ceilalti sa va aduceti aportul la intregirea tabloului cu elemente benefice de sorginte adventista.

  PS: ma amuza ca alaturi cele doua situatii – scarba ta fata de RO si respingerea dogmelor de catre noi. Inteleg ca tu consideri legitima pozitia ta. Asta inseamna ca ne intelegi si pe noi si ofurile noastre?

 42. Anubis says:

  Fartin Luzer trezeste-te din visul in care te-ai adancit. Romania are probleme specifice la fel cum Spania si Germania au problemele lor specifice. Faptul ca ai ajuns acolo nu inseamna ca peste noapte ai devenit mai civilizat sau mai destept. Nu te obliga nimeni sa postezi aici. Daca postezi si esti obraznic cum te astepti sa ti se raspunda pe alt ton? Apropos ce predai la universitate, limba romana? :pray: :worship: :pray: :worship:

 43. Study,

  „Nu am sesizat ca prin prezenta ta aici tu sa fi ridicat stacheta la un nivel pe care multi dintre participantii la dialog sa nu-l fi atins si depasit deja.”
  Dacă îţi încordezi totuşi mai bine memoria, o să îţi aduci aminte şi de alte postări ale mele, care erau chiar votate pozitiv( desigur, pe vremea când nu-mi făcusem publică simpatia meea pentru creaţiune, printre altele)…ca să nu mai zic că tu mă cunoşti de mai mult de vreun an de zile de pe OSC, unde recunosc deschis că discuţia între noi era cu mult mai civilizată. Acolo, chiar voi v-aţi văzut siliţi oarecum la un moment dat să-l banaţi pe FJ…sau şi aici îmi joacă feste memoria?

  Nu am absolut nimic de impartit cu FJ sau Anubis sau oricine. pot sa ma injure cat doresc pentru convingerile mele. Nu ma deranjeaza. M-a deranjat insa peste masura ca Ediorgu care ma cunoaste cam cat il cunosc eu pe Skeptic apreluat naiv rahatul de la cei care mi-au facut atata rau in viata, l-a crezut, si a inceput sa il imparta cu altii, fara sa fi vorbit in prealabil cu mine. Daca la un asemenea atac la persoana, tu nu te-ai fi aparat chiar deloc, si daca tu numesti asta adevarat crestinism, atunci cinste tie! Dar credemă ca ma indoiesc ca ai fi stat cu mainile in san.

  „ma amuza ca alaturi cele doua situatii – scarba ta fata de RO si respingerea dogmelor de catre noi. Inteleg ca tu consideri legitima pozitia ta. Asta inseamna ca ne intelegi si pe noi si ofurile noastre?”

  Bineinteles! Va inteleg perfect ofurile si indignarea şi pe deasupra mai aveti si foarte multa dreptate. Insa nu TOTALA!!! De exemplu, cand va razbunati cam toti pe Dumnezeu ptr manipularea pe care ati trait-o ca si mine o viata intreaga in biserica, imi provocati toti mila…indignarea voastra ar trebui sa se canalizeze in alta directie decat spre Dumnezeu…
  Anubis are foarte multa dreptate cand sustine ca pamantul asta ar arata foarte bine fara nici-o religie( Isus insusi nu a venit ca sa intemeieze vreo religie, asa cum zic toti creştinii) dar este in intuneric total din multe alte puncte de vedere. Voi sunteţi setaţi spre necredinţă şi scepticism, în timp ce eu sunt setat spre credinţă, e adevărat, una mai în ton cu sec 21. Dar mi se pare o mitocănie să începem să ne înjurăm şi şicanăm unii pe alţii ptr că gândim diferit.

 44. Anubis,

  „Faptul ca ai ajuns acolo nu inseamna ca peste noapte ai devenit mai civilizat sau mai destept.”

  Desigur….ai perfectă dreptate. Dar când am zis eu că ar fi durat procesul de schimbare a mentalităţii mele doar o noapte? Chiar a durat ani, intr-adevar.

  „Nu te obliga nimeni sa postezi aici. Daca postezi si esti obraznic cum te astepti sa ti se raspunda pe alt ton?”
  De fiecare dată cand am postat, dacă imi aduc bine aminte, a fost ori sa-l intreb ceva pe Edi, ori sa-mi dau cu parerea pur si simpku. In nici-un caz sa iau lumea la persiflat ca tine…ptr ca gandeste altfel ca mine. Tu te uiti in oglinda din cand in cand? Daca da, ar fi cazul sa-ti mai recitesti si tu commenturile sa vezi cam cat am fost eu obraznic si cam cat tu…
  „Apropos ce predai la universitate, limba romana?” Da, limba romana nemtilor. Ea nu e vinovata de nimic de halul in care au adus-o cate unii pe aici si prin tara.

 45. study_nature says:

  ML:

  cand va razbunati cam toti pe Dumnezeu ptr manipularea pe care ati trait-o ca si mine o viata intreaga in biserica, imi provocati toti mila…indignarea voastra ar trebui sa se canalizeze in alta directie decat spre Dumnezeu…

  N-am nimic cu „Dzeu”, ci doar cu modurile in care este conceput de oameni, inclusiv tu si inclusiv eu cel de altadata. Nu mi se par deloc in ton cu secolul 21 Dzeii carora tu si ceilalti credinciosi le faceti reclama. Nu reusesc sa sesizez in ce anume ar consta noutatea teologiilor pe care le promovati.

 46. Maria,
  Am intalnit in azs o vorba , si anume ca daca te duci intr-un loc rau famat Duhul Sfant nu intra acolo si ramai singur in fata pacatului.
  Evangheliile descriu insa altfel lucrurile , il prezinta pe Isus iertator si dornic de a propovadui iubirea.

  Vorba pe care ai auzit-o are un sambure de adevar. Duhul sfant nu vine unde sunt demonii şi nici invers. Clar si raspicat. Cat despre cum vezi tu evangheliile si Isus, trebuie sa iti spun ca Isus nu se ducea de buna voie acolo unde era persiflat, batjocorit şi unde nu era dorit. Desigur ca se amesteca cu pacatosii, dar acestia taceau si-l ascultau( vezi video pus de FJ din Jesus Of Nazareth). Iar cand a fost sa ajunga fata in fata cu Irod, lui nu i-a zis absolut nici-un cuvant. In mod similar, consider ca ateii care nu au cunoscut niciodata evanghelia precum Richard Dawkins sau Stephen HAwking merita tot respectul meu. Pentru ei nu prea am acuze. Însa pentru adventisti care s-au lepadat definitiv şi total de biblie si au devenit atei…ptr ei nu am nici-un cuvant de lauda. Ei sunt anatema ( Galateni 1, 6-9) şi cazuti din har ( Evrei 6, 4-6).
  Mă întristează şi bucură în acelaşi timp un fenomen care este azi tot mai pregnant: tiganii borfasi şi jmecheri de jmecheri devin adventisti ( vezi cazul lui Robert Kalai http://londonro.org/?p=2755 ) iar adventistii de-o viata devin agnostici, jmecheri şi atei.

 47. ediorgu says:

  ML – ”M-a deranjat insa peste masura ca Ediorgu care ma cunoaste cam cat il cunosc eu pe Skeptic…” – pe ce planeta traiesti? Sunt prieten bun cu unul din fratii tai, cu parintii tai ma stiu destul de bine, am mai fost si coleg de liceu cu fosta ta sotie… Cam atat il cunosti tu pe Skeptic? Pentru ultima oara iti aduc aminte ca nu am facut nici o dezvaluire despre viata ta privata aici.
  Poate am gresit in felul in care te-am abordat, dar am reactionat asa vazand ce increzut esti si cat de mult vrei sa pari ceea ce nu esti.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: