Off-Topic Place

Dragi forumisti

S-a simţit nevoia unui spaţiu dedicat, unde discuţiile off-topic, destul de numeroase în ultima perioadă, să îşi găsească un loc al lor.

Datorită faptului că forumurile emisiunilor tindeau să fie deturnate de la tema principală de discuţie, devenind un fel de chat greu de urmărit, unele comentarii vor fi mutate pe acest forum, astfel incat aceia care dispun de timp liber/teme de discutie/inspiratie sa isi poata manifesta talentul pe indelete şi, în acelaşi timp, să se ofere posibilitatea de discutii şi dezbateri pentru cei interesaţi de prezentarile video.

Postarile off-topic (se pot include aici, după cum ne-au obişnuit unii: preferinţele muzicale, declaraţiile de dragoste, deversările de emoticoane, informările cu privire la dieta sau somnul personal, creaţiile artistice, repetările obsesive de idei, cererile de „rugaciune” etc… ) sunt aşadar binevenite în spaţiul pe care tocmai îl inaugurăm.

Evident, mesajele ce conţin înjurături, obscenităţi, dezvăluiri de identitate…vor fi şterse.

Mulţumesc 🙂

2.314 Responses to Off-Topic Place

 1. study_nature says:

  NL,

  n-am primit niciun email. Care e acum adresa admin-ului O2?

 2. NorthLite says:

  study_nature,

  Este posibil să fi intrat la spam (trebuia sa vină de la wordpress.com). Îmi poți trimite email la northlite [la] gmx.net.

 3. ediorgu says:

  test la clasa a 4-a in USA

 4. Ianis says:

  ediorgu
  welcome back 🙂

 5. maxx31 says:

  Urmăresc de ceva timp situl unui fost profesor de psihologie la Universitatea București. Temele psihologice prezentate de el sunt foarte interesante. http://WWW.ADRIAN-NUTA.RO

 6. Dan Livis says:

  http://www.nature.com/news/earth-s-days-are-numbered-1.13788
  It’s a long time from now, but it’s coming, nevertheless!

 7. Ianis says:

  The Pervert’s Guide to Ideology – ultimul film al lui Slavoj Žižek, ce se va lansa oficial pe 1 nov.
  Prezentare facuta chiar de autor.

 8. Dan Livis says:

  Interesting way to observe how evolution works!

  http://www.sciencemag.org/content/342/6160/790.full

 9. Dan Livis says:

  negative mass? why so perso? ai tu ce ai cu Gizaz. ce esti asa de suparat sau pe el?

 10. Dan Livis says:

  negative mass and perso i know, but „sin” who are you? 🙂

 11. study_nature says:

  seriously funny
  Could this be Ted Wilson’s outline of the presentation that Orville Parchment persuaded him not to give at the last meeting of the Executive Committee?*

 12. study_nature says:

  S-ar putea sa se fi amintit deja despre Ryan Bell’s Year Without God, iata o postare in care poate si altii se pot regasi:
  http://www.patheos.com/blogs/yearwithoutgod/2014/02/06/from-science-to-theology-back-to-science/

 13. Asa se joaca X si 0 la Chicago:

 14. study_nature says:

  There is still hope for the SDA church, not all are dogmatic robots.

 15. Ianis says:

  Fizicianul Michio Kaku tocmai a inceput o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Facebook
  Vad ca abia tine pasul cu avalansa de intrebari 🙂

 16. Dan Livis says:

  Edi, ai ceva referinte la studies ca copiii de cupluri homosexuale sunt dejavantati in comparatie cu copiii cuplurilor heterosexuale? M-ar interesa sa citesc studiile si cum s-au desfasurat si unde, etc. Poti sa-i spui lui Andi sa-mi puna linkuri pe facebook sau prin email. Merci mult si all the best!

 17. Marcus Crassus says:

  Debunking Gravity

 18. Dan Livis says:

  Ianis
  linkul cu „surpriza” de pe March 24 nu e bun. Poti sa pui altul? Merci de linkul cu facebook a lui Kaku.

 19. http://adevarul.ro/international/europa/europa-pericol-moarte-mai-ales-romi-evrei-etc-1_53a18cb00d133766a8af9aec/index.html

  O fereastra noua către viitorul Europei? ciudat acest miros puternic care ne înconjoară tot mai mult pe zi ce trece. Toată educația și civilizația se duce dracului sub ochii noștri.

 20. Suflan-punga,

  Pai si-atunci de ce te oftici ca eu sunt pe off-topic?…

 21. Beni,

  Am sa-ti raspund aici asa cum ti-am promis.

  Nu e treaba mea ce crede unul ori altul, dar e datoria mea sa-mi folosesc capul din dotare atunci cand vreau sa inteleg un subiect, nu? Si tu stii ca in urma cu ani de zile am corespondat pe privat, iar pe-atunci studiam Biblia singur singurel, ferit de orice influenta, ca sa pricep si eu teologia lui Pavel pentru mine, nu ca s-o predic altora, fiindca aveam „credinta” ca el explica si da cele mai corecte informatii despre tot ce tine de crestinism. In final insa nu m-am ales cu nimic din toata teologia lui, dimpotriva, mi-am dat seama ca toata confuzia existenta in crestinism provine din exact marea lui „capodopera”. Asa ca oricine poate argumenta cu texte din Pavel orice idee si nimeni nu e dispus sa asculte obiectiile celuilalt fiindca el crede ca se bazeaza pe „evanghelia vesnica” a lui Pavel.

  Tu zici acum, de exemplu, ca daca renunt la evanghelia lui Pavel am si ajuns ca musulmanii, fiindca doar ei spun ca Pavel a fost un sarlatan care a deturnat crestinismul. Ce este asta? Nu un fel de „anatema” pe care te-a invatat Pavel s-o arunci asupra celui ce indrazneste sa-i puna la indoiala „evanghelia vesinca” prin intrebari incomode in timp ce se-asteapta la plecaciuni ca unui Rabi? Si-atunci cine-i mai mahomedan dintre noi doi? Oare nu fac si mahomedanii exact ca tine? Nu-i „avertizeaza” ei „frateste” si din „dragoste” pe cei care ar indrazni sa ridice intrebari critice in dreptul „evangheliei” lui Mahomed? Care-i diferenta? Ca doar amadoi, atat Pavel cat si Mahomed, pretind „credinciosilor” supunere si ascultare de cuvantul lor sub avertismentul ca cine nu zice si nu face ca ei, „anatema” se alege de ei. Din punctul asta de vedere, Pavel se aseamana mai mult cu Mahomed decat cu Isus.

  Numai ca, vezi tu, pe mine m-a „atins la inima” nu ce a facut ori a predicat Pavel, ci ce a facut si a spus Isus. Iar daca e sa ma refer la partea asta, intre Pavel si Isus sunt diferente mult prea mari ca sa consider ca ei au predicat aceeasi „Evanghelie”. Evanghelia lui Isus e usor de priceput, chiar si cei fara prea multa scoala o pot pricepe, dar pe a lui Pavel nu doar ca n-o inteleg nici cei mai buni teologi, macar ca toti se lauda cu Pavel si evanghelia lui, dar cate scoli sunt, tot atatea teologii, si toate „a lui Pavel”. Iar daca ma gandesc la „roadele” evanheliei lui Pavel, ma ia groaza. Nu doar cand vad ce „oameni noi” a produs in istorie, dar e suficient sa ma uit in jur si-mi dau seama ce fel de „crestini” produce teologia si „evanghelia lui Pavel”.

  Marea problema cu Pavel este ca el insusi a fost confuz. Si a fost confuz fiindca s-a complacut in a fi confuz, „prefacandu-se” in fel si chip cu pretextul ca el vrea sa-i „castige” pe toti la „evanghelia lui”. Cu evreii se „prefacea” evreu, iar cu grecii se preface grec. In definitiv, ce era el? Si grec si evreu ori nici grec nici evreu? Mda… el era „crestin”. Asta-i crestinismul? A fi mereu prefacut? Si-atunci de ce ne miram ca avem de-aface cu oameni prefacuti?…

  Daca pastorul tau s-ar „preface” joi in martorul lui Iehova, vineri in musulman, sambata in adventist iar duminica in ortodox, ce-ai zice despre el? Si dupa aia, daca-ar veni la tine si ti-ar mai trage si-o mustrare publica pe tema „prefacutului”, ce-ai zice despre el ca om? Sigur, el va avea mereu „texte” prin care sa-ti dovedeasca marea si uscatul, dar tu ce-ai pricepe din toata „lucrarea” lui? Nu-i de mirare deci ca un asemena „model” nu este inteles de nimeni.

  Eu n-am nici o problema sa citesc textele lui Pavel. Dar fac exact ce a spus el: cercetez totul si iau ce e bun. Iar daca in crestinismul lui si in evanghelia lui eu nu gasesc nimic bun, atunci nici nu am obligatia sa pastrez ceva. Corect? La fel procedezi si tu cu EGW ori alti „evanghelisti” si consideri ca e normal si corect sa faci asa. De ce ar fi Pavel exceptia? Ti-e teama de el cumva mai mult decat de propria ta constiinta? Este Pavel o autoritate superioara propriei ratiuni cu care ne-a inzestrat Dumnezeu? Daca-i asa, atunci chiar ca suntem buni sa umplem randurile oricarei religii, ca doar asta se si cauta: „yes-man”-i, care sa-i pupe pe conducatori unde si cand isi doresc ei… insa un om rational nu va fi niciodata un astfel de om. Din pacate.

  Ori din fericire…!

 22. beniamin51 says:

  Paul csavdari

  de comentariu ,insa nu ai raspuns la nici una din intrenbarile mele.
  Multumesc
  Pozitia ta fata de Pavel am observat-o foarte usor din postarea ta anteriora ,insa nu mi-ai explicat ce nu este adevarat in evanghelia pe care el o propovaduia ?
  Da-mi te rog pe puncte ;1,2,3… si asa mai departe ,-ce este rau in faptul ca Isus a murit pentru mine si in locul meu , si a fost inviat ca o demonstratie ca eu am fost socotit neprihanit prin lucrarea lui .?

  Daca acest fapt nu este adevarat , atunci care este semnificatia crucii si a invierii lui Isus .?

  Cu ce inlocuiesti tu aceasta veste buna , ca omul este mantuit datorita harului lui Dumnezeu si nu prin faptele lui ca sa nu se laude nimeni ?

  Nu-mi raspunde cu intrebari , raspundem cu afirmatii clare despre evanghelia pe care tu ai acceptato.

  Care este evanghelia lui Isus ,daca Pavel a vorbit bazaconii ??
  Daca nu-l ai pe Isus ca SALVATOR ,,degeaba te uiti la el ca la un EXEMPLU de urmat , pentru ca nu vei fi in stare sa fi ca el.

  In ce s-a manifestat ,in mod clar pentru tine harul lui Dumnezeu ?
  Daca nu vrei evanghelia explicata de Pavel , HARUL lui Dumnezeu v-a devani o notiune goala pentru tine.
  Ce inseamna acest HAR pentru tine ?
  Tu chiar crezi ca poti sa fi salvat prin faptele tale ?
  Te crezi suficient de bun ca Dumnezeu sa te accepte ? si daca DA care este standardul minim dupa care Dumnezeu accepta sau respinge pe cineva la judecata la care se pare ca tu vrei sa mergi cu siguranta..
  Cine are pe Isus ca SALVATOR nu mai merge la judecata ca sa se califice pentru mantuire ci in momentul cand se increde in isus si lucrarea Lui ,a trecut din moarte spirituala la viata vesnica -asa spune Isus si Pavel doar confirma aceste adevaruri.

  Cu ce esti dezavantajat sa crezi tot ce a spus Isus si sa crezi tot ce a zis Pavel ?

  .

 23. Beni,

  Hai sa stabilim un lucru. Eu iti raspund la intrebari insa astept sa-mi raspunzi si tu la intrebari. Ca doar nu sunt in fata unui procuror care are dreptul sa puna intrebari dar el nu poate fi intrebat nimic. Macar ca eu cand iti pun o intrebare n-o pun fiindca n-am altceva de facut, ci fiindca mi se pare important sa-ti folosesti si tu putin bibilica si sa confirmi ori sa infirmi macar lucruile elementare pe care ti le spun. Deal?…

  Bun. Acum hai sa-ti raspund pe rand la intrebari, iar daca nu ti-e clar ceva, poti sa ma intrebi pana te asiguri ca ai priceput.

  In primul rand, legat de Isus ca Salvator ori Exemplu. Tu zici ca eu nu voi fi in stare sa fiu ca Isus. Serios? Pai nu asta te invata si Pavel al tau? Nu asta e esenta „evangheliei” lui Pavel, ca odata ce „crezi” in Isus si primesti „duhul sfant” vei ajunge si tu de fire dumnezeiasca si atunci poti sa traiesti „in carul lui de biruita”, adica sa traiesti ca Isus? Pai daca tu nu crezi asta, atunci tu esti pe langa evanghelia lui Pavel si doar te lauzi cu ceva ce nu cunosti nici din teorie nici din practica. Asta e punctul 1, asa cum mi-ai cerut tu sa-ti dau, pe puncte ce e gresit in evanghelia lui Pavel: „omul nou” a lui Pavel e ca un superman, dar lipseste cu desavarsire in reality. Sau te oferi tu de exemplu bun de examinat? Nu de alta, dar poate mi-a scapat mie tocmai singurul exemplar de „crestin” produs de evanghelia lui Pavel care traieste totusi ca Isus.

  Punctul doi: moartea si invierea. Tu crezi ca ai trecut de la moarte spirituala la viata vesnica, fiindca ai crezut evanghelia lui Pavel. Ei bine, da-mi voie sa-ti spun ca te pacalesti singur, cum se pacaleau si fariseii care sustineau ca ei sunt samanta lui Avraam, asa ca Isus le-a spus sa uite ideea asta ca e o prostie. Moartea si invierea din evanghelia lui Pavel este o tampenie pe care degeaba se straduiesc teologii s-o lamureasca, ca n-o sa iasa nimic altceva decat ce se vede cu ochiul liber: oameni care se falesc ca sunt vii, macar ca sunt morti. Si asta o spune si Isus celor ce au urechi de ascultat si nu si-au amputat complet ratiunea. Fiindca, vezi tu, draga Beni, omul este mort cand nu mai gandeste deloc si este viu cand incepe sa gandeaca cu capul lui. Fiul risipitor era „mort” atunci cand si-a amputat ratiunea fiindca el „credea” ce-i spuneau prietenii si a „inviat” atunci cand a inceput sa-si foloseasca capul si sa gandeaca singur si sa „vada” ceea ce pana atunci n-a putut sa vada. A fi „viu” spiritual inseamna sa gandesti nu sa „crezi” ce-ti spune unul ori altul. Isus asa si-a educat ucenicii, le-a cerut mereu sa-si foloseasca gandirea, adica sa „judece” singuri. Ori asta se face doar cand omul are dreptul de a-si folosi discernamantul, adica exact ce religiile si conducatorii religiosi le interzic enoriasilor.

  Punctul trei, Harul si judecata. Tu te bazezi pe har ca sa nu ajungi la judecata si crezi ca Isus a „ridicat” pacatul lumii, deci si pe al tau. Dar ce inseamna „ridicatul” asta nu cred ca poti sa explici, ori poate e un depozit aflat undeva pe „fundul marii” unde le-a tinut Dumnezeu timp de secole si Isus s-a dus acolo cu nota de plata si a „ridicat” marfa asa ca tu esti liber de orice vinovatie ori pacat, macar ca pe cand facea Isus „ridicatul” asta tu inca nici nu te nascusei deci pacatele tale nici nu erau prin depozitul ala. Dar ma rog, astea sunt idei pe care ti le spun doar ca sa-ti starnesc putin gandirea anchilozata in lozinci si dogme in care esti rob in toata regula. Hai sa-ti spun cum vine chestia cu judecata: omul se judeca singur dacai gandeste! iar atunci cand el stie ca raul e rau dar totusi hotareste sa faca raul, el se condamna singur, fiindca stie ca a facut raul, asa ca nu mai e nevoie de nimeni sa-i spuna asta, nici macar de Dumnezeu, ca in cazul lui Cain. Dar celui care nu gandeste fiindca este „mort” poti sa-i spui ce vrei ca tot nu va baga la cap. Asa ca asta-i diferenta dintre cei care vin si cei care nu vin la judecata: omul „viu” este omul care gandeste pe cont propriu si cu capul din dotare, folosindu-si capacitatea de a distinge dintre bine si rau pe care i-a dat-o Dumnezeu si deci poate sa-si stabileasca singur calitatea de „vinovat” ori „nevinovat” ori de cate ori face ceva, fie bine fie rau, ba chiar mai mult, asa cum spunea si Isus, omul stie si ce are de gand sa faca, fie bine fie rau.. Ori vezi tu, aici e mare diferenta intre cei ca tine care deja sunteti scutiti de orice judecata fiindca Isus al vostru va scoate basma curata mereu si deci puteti face orice fara sa va bateti capul sa judecati, ca doar va conduce „duhul sfant” si prin urmare cine poate sa va contrazica ori sa va judece, din moment ce voi suteti sub Har iar nu sub Lege? In schimb cei ca mine, care si-au „activat” propria judecata si sunt in stare sa „judece” si sa faca distinctie dintre bine si rau, chiar daca ocazional fac ceva rau, faptul ca apare condamnarea cugetului este dovada ca „judecata” a fost deja facuta asa ca singura solutie este „pocainta” ori „regretul” si odata cu ea corectarea raului facut cu binele. Harul ala a lui Pavel este o fuga de raspundere, dar „judecata” personala este dovada maturitatii si responsabilitatii omului „viu”. Asa ca de asta un om „viu”, despre care vorbeste Isus, nu merge la o anume judecata fiindca el are „judecata” tot timpul la indemana si de aceea este capabil sa judece si sa se judece singur oricand. Daca crestinii lui Pavel ar fi astefel de oameni, alta ar fi situatia pe pamant…!

  Ma opresc aici deocamdata… Astept sa vad si eu cum raspunzi tu la intrebari.

 24. Camelia Zaha says:

  http://www.fromquarkstoquasars.com/what-is-evolution/

  Cred ca e interesant articolul acesta. Ce ziceti?

 25. Ianis says:

  Omg…cum i-ai gasit pe-astia? 🙂

 26. dalivis says:

  someone sent me an invite… among much craziness they happen to post some interesting stuff as well.. 😉

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: