Anno Domini 22 – Apocalipsa dupa Gamaliel

274 Responses to Anno Domini 22 – Apocalipsa dupa Gamaliel

 1. Richard Paraschiv says:

  anubis, de ce recuperare vorbesti tu anecdotic acolo? Ma intereseaza punctul tau de vedere. Cum vezi tu cura asta ?

 2. Richard Paraschiv says:

  nu-s evreu sunt roman cu radacini sasesti. Altii au inteles foarte bine ce am spus, nu e asa de complicat :), tu nu vrei sa admiti o idee simpla, si anume ca, stiinta se ocupa de fenomene si nu de lucrul in sine si nu face afirmatii absolute. Teologia si metafizica o face, nu stiinta. Nici nu se pot face afirmatii absolute, decat pe temeiul unei credinte personale, subiective, individuale. E asa de greu de inteles ?! Nu cred.

 3. Anubis says:

  Simplu. Tocilarii de la scoala aveau atitudinea ta dupa cum a remarcat un prieten de-al meu. Asta este un forum online. Nu trebuie sa ne dovedesti ca esti sigur pe tine sau sa ne castigi simpatia/increderea cum o faci cu clientii tai. Aici poti lasa deoparte trucurile ieftine si poti fi tu insuti, daca mai stii sa o faci. :goat:

 4. daniel says:

  cred ca dialogul dintre richard si anubis devine tare jucaus. e bine sa mai descretim si fruntile. mai ales ca richard i-a lauat locul lui sertorius care era mult mai dur… 🙂
  asteptam continuarea disputei

 5. Richard Paraschiv says:

  daniel, disputa s-a terminat de acum o saptamana. Nu am fruntea incretita deloc. Anubis, esti din nou rautacios :):):), nu ma intereseaza simpatia nimanui dintre aceste nickname-uri pe un forum. Viata mea nu e asa de amarata ca sa am nevoie de simpatii virtuale. Cred ca este cu adevarat inutil sa mai comentam discutia, ca tot mi-ai zis ca nu ai inteles nici macar 10% din ceea ce am spus in ultimile saptamani.

 6. Richard Paraschiv says:

  Edi face un tip de discurs, nu este ateu, el face mai mult filosofie decat stiinta aici. NU e vina mea ca anubis nu face diferenta dintre filosofie si stiinta cu toate ca este un baiat inteligent. Speram ca este clar ce face Edi aici si este laudabil, insa vad ca nu 🙂 Asta e viata…. Nu sunt suparat si nici fruntea incretita nu am, sunt foarte relax. Evolutionismul este logic, este un discurs uman logic si stiintific (deci si empiric) antropomorfic integrat filosofic. Evolutionismul este un concept filosofic, biologia, geologia, fizica, chimia etc sunt stiinte care integreaza acest aceasta teorie. Cand suntem evolutionisti acceptam un discurs filosofic care se bazeaza pe argumentele empirice ale discursurilor stiintifice.

  Edi a spus-o in multe randuri si pe oxigen si in disputa sa cu Cezar Luchian la emisiune asta : http://oamenisiperspective.com/video/184-evolutionismul-intre-stiinta-si-logica-invitati-edi-constantinescu-si-cezar-luchian/

  nu sunt in discordanta cu ce face Edi aici, ba din contra !

  o zii buna tuturor

 7. Anubis says:

  Great! Thats my boy 😉 :-*

 8. Richard Paraschiv says:

  as fii preferat un raspuns coerent si argumentat anubis, insa niciodata nu am avut un raspuns serios din partea ta la ceea ce am spus, insa ai criticat in permanenta ce am zis sau ai facut glume… dupa care ai revenit sa invalidezi fara nici un argument, tot prin glume. hai anubis, fa-mi cura aia promisa de realism-empiric. Te ascult, si sunt convins ca multi asteapta aceata din partea ta.

  Nu esti obligat sa raspunzi, insa cred ca ar trebui sa faci un mic efort de 2-3 fraze coerente.

 9. Baba Cloanta says:

  Sa explice mamaie lu Anubis care e diferenta dintre filosofie si stiinta:

  Cand maestrul Richard intelege ca a fost luat peste picior fie si pe nedrept isi expune studiile superioare ca sa arate ca el nu e un oarecare bouras ci e ditamai taurul! Desi se afiseaza drept psiholog se pare ca are o intelegere limitata a imprejurarilor si a ceea ce se intampla in jurul lui in mediul virtual. Dar mamaie nu tine cont de asta fiindca ceea ce se intampla in realitate si cu ceea ce se intampla in virtual sunt lucruri diferite si nu e de mirare ca uneori oameni cu carte multa si psihologi o iau pe aratura. Deci Anubis, maestrul nu prea le are cu filosofia, decat poate cu cea abstracta!

  Acuma partea cu stiinta, Richard intelege notiunea de stiinta spre deosebire de tine care esti un ignorant! Stiinta este atunci cand pui castraveti la murat si in fiecare an da acelasi rezultat, dupa care trebuie sa mergi la magazin si sa cumperi castraveciori bulgaresti deliciosi.

 10. Richard Paraschiv says:

  teoria evolutiei sta in picioare logic vorbind si empiric. Sunt multe inconsecvente si salturi in aceasta teorie, insa in general este logica si admit coloana geologica (ea NU a fost invalidata sau contrazisa serios). Genetica sta la baza (astazi) a teoriei evolutiei si este acceptabila, insa nu raspunde la intrebarea sensului existentei vietii si cum Edi spune, omul va cauta in continuare un sens al existentei de unde ne-abandonul religiei si gandirii metafizice. De unde plimbarile mele si prin literatura ezoterica, filosofie, teologie etc spre exemplu sa vad pe acolo cum se pun aceste probleme.

 11. mihai says:

  Daca tot sint psihologi de meserie aici vreau sa aduc in discutie arhetipurile (doar cele pozitive) ale lui Jung, ei bine exista o corelare intre ele si pricipiile despre care traditiile orientale spun ca exista in fiecare chakra cit si cu calitatile dupa care in Filocalii sint numite cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu dar si cu paternul planetelor in astrologie (deci si cu pantheonul antic respectiv). Asadar desavirsirea tine de evolutia calitatilor acestor principii pina la capacitatea lor deplina.
  Unele traditi orientale spun ca noi avem de fapt 9 chakre dar ca ultimele doua vor fi desavirsite abia dupa ce devenim arhanti ..similar si traditia crestina vb . de 7 ceruri sau de al 9 lea cer adica de fapt Imparatia care este in noi.
  Alta similaritate este legata de cifra 22 , un verset din VT fara legatura si inteles cu contextul spune doar atit: „Exista 22 de Luminarii.” cifra pe care unele ramuri orientale o indica ca find numarul total de chakre ale lui Dumnezeu in ceea ce priveste instantele superioare.
  Existenta chakrelor a fost pusa stiintific in evidenta prin intermediul corespondentei lor cu anumite zone din creier (numite tronuri -pittas) prin intermediul unor cercetari medicale in domeniul vindecarilor „bioenergetice” prin stimularea cite unui plex nervos (chakra) fie prin punerea palmei cu atingere si fara sau doar cu rugaciune.

  La radio am auzit un preot ortodox spunind ca Iisus este Eonul Erei Sale. Adica o intrupare divina insa in alte terminologii spirituale fiecare Era are Eonul ei -Eon care este guvernatorul cite unei chakre iar astazi ne aflam la suprapunerea Erei Pestilor cu Era Varsatorului care tocmai incepe. Iar o Era tine cam 2000 de ani mai mult sau mai putin nefiind chiar egale.
  Insa 3 Ere formeaza o Epoca care dureaza 7500 ani adica exact cit a trecut de la „Adam” si pina in anul 1992 -an in legatura cu care un preot ortodox a avut o revelatie cu trairi deoebite.
  Daca insumam doua Epoci dau exact 13000 cifra indicata de analizele cu Carbon 12 care au datat vechimea potopului indicat de un anumit strat de pamint .
  Daca insumam 4 Epoci da 26000 de ani adica aprox durata anului vernal legat de miscarea periodica a sistemului solar fata de planul elipticii galaxiei noastre.

  Asa incit nu e nevoie de mare stiinta sa iti dai seama ca la un anumit nivel lucrurile „in parte” se leaga intre ele, totu e sa cercetezi toate si sa pastrei ceea ce este bun.

 12. mihai says:

  Daca in VT scrie ca in realitate au fost si alte potopuri in vechime insemna ca e foarte posibil ca la fiecare 26 000 de ani sa aibe loc cite un potop si la fel cite o Judecata cu foc care sa alterneze intre ele la intervale de cite 13000 de ani.

 13. Anubis says:

  WOW ce interesant! Nu e nevoie deloc de stiinta, totul este sa vrei sa crezi si sa pastrezi ceea ce ti se pare ca e bun! Amin, vino Doamne Isuse in a saishpea Era a celei de-a opshpea Epoci pe elipsa galaxiei noastre si lamureste-ne pre noi de ce scriem Era si Epoci cu E mare! :sheep2:

 14. maria says:

  R.Paraschiv,

  Daca noi suntem creatia vreunui zeu, probabil ca ne-a abandonat inainte de a-si finisa lucrarea.
  Dumnezeu e singurul ucigas care nu poate fi judecat, analizand biblia.
  Daca ramane un gol dupa ce l-ai omorat tu ca sa nu te omoare el, e nevoie de propria regasire. Eu zic ca ocultismul (parapsihologia, ezoterismul) e un domeniu mai alunecos decat crestinismul si mai periculos .

 15. Richard Paraschiv says:

  Hai anubis ca m ai dat gata cu intelegerea comentariului meu. Parca as scrie in chineza.

  Maria nu sunt ocultist am citit din curiozitate. Realizez cât este de alunecos acest domeniu.

  Nu țin sa fac un dialog al surzilor pe aici. Am altceva de făcut decât sa vorbesc singur pe un forum

 16. Anubis says:

  Postul #14 e pentru postul #13 😛

 17. Richard Paraschiv says:

  oups 🙂

 18. Richard Paraschiv says:

  salut tuturor,

  azi am ascultat pe edi si cezar luchian la oameni si perspective. Este fascinant cum omul acesta, Edi, este coerent si autentic atat ca intelectual cat si ca persoana. Mai cred ca acest forum a fost creat din dorinta lui Edi de a dialoga cu ateismul si atei si cu evolutionismul si evolutinistii. Chiar Edi a spus in aceasta emisiune ca ateismul pleaca de la axioma inexistentei lui d zeu (axioma de tip metafizic). Macar Edi este de acord cu mine :). Astazi dupa mine, ceea ce poate invalida creationismul stiintific sunt geologia, biologia si genetica, care sunt STIINTE si nu ism-uri ideologice care se bazeaza pe axiomele discursului metafizic. Edi mai spune ca acceptarea existentei divine tine de dorinta omului dupa un sens al vietii, ceva adanc in noi care este de natura intima, psihologica, launtrica sau bazata pe o «experienta lautrica» personala, cum mai spune Edi acolo. (http://oamenisiperspective.com/video/180-ateismul-raspunsuri-la-obiectiuni-invitati-cezar-luchian-si-edi-constantinescu/ ) Emisiune foarte interesanta. Pt cei ce nu au inteles interventiile mele pe forum pot sa asculte emisiunile postate de mine aici.

  mai vorbim

 19. mihai says:

  Richard pe undeva ai dreptate, esoterismul si mai ales parapsihologia pot fi domenii mai alunecoase insa asta nu inseamna ca trebuie sa respingem automat orice are legatura cu ele ci sa facem o selectie, nu atit intre informatii cit mai ales intre ramurile lor. Fiindca exista ramuri in care selectia este deja facuta.
  Apoi noi mai mult sau mai putin ne invirtim cumva in jurul cozii -atit din lipsa unui bagaj sificient de cunoastere a certitudinilor oferite la ora actuala de stiinta dar si de spiritualitate.
  In final avem nevoie in aceasta diferentiere de instrumente prin care sa realizam acest lucru. Fiecare dintre aceste doua domenii are modalitatile ei de obtinere a acestor certitudini. Si aici vreau sa aduc in discutie doua modalitati spiritulale de aflare a unei valori de adevar dincolo de perceptia mentala sau calcul logic.
  Prima are diferite denumiri: darul deosebirii adevarului si duhurilor, „vocea” Domnului, constiinta colectiva in psihologie in legatura cu domeniul supercontiintei, perceptii extrasenzoriale la nivelul palmelor, vibratii sfinte, etc
  Aceste perceptii se manifesta in diferite feluri cu diferite modulatii si sint posibile doar celor care au botezul sfint. Perceptia raspunsului real reclama o stare spirituala echilibrata si deschiderea mintii catre oricare din variantele de raspuns.
  Prezenta energiei binecuvintarilor este perceputa sub primul strat de piele ca o adiere racoroasa ca dealtfel si raspunsul pozitiv la rugaciuni sau intrebari.
  A doua metoda utilizata si ea de catre serviciile secrete este accesbila oricui si se bazeaza tot pe acea „sincronicitate”, mai este numita si divinatie (nu imi place cuvintul) iar aici cel mai vestit fiind oracolul I Ching pentru acuratetea si profunzimea spirituala a raspunsurilor care trebuiesc deduse prin interpretarea textului hexagramelor in lumina intrebarii initiale. Unele texte ale multor versiuni I Ching a fost rezumatt lucru care poate crea si dazavantaje de aceea recomand din experienta proprie pe cele care sint mai aproape de textul original. Se gaseste si sub forma de carte.

 20. laurentiuh says:

  Mihai,

  Imi pare rau dar urmeaza sa te mahnesc. Trebuie sa fac o observatie privitoare la postarile tale. Sper sa nu-l activezi iar pe Mr Hyde al tau,am uitat cum ii zice.

  Se vede treaba ca ori nu esti atent la ceea ce se discuta pe aici,ma refer la comentarii,dar mai ales este evident ca esti in raspar cu ceea ce vorbeste Edi Constantinescu,adica motivul pentru care suntem aici si postam.
  Ai ascultat cu atentie ce zice omul asta? Ai priceput in linii mari directia in care merge site-ul asta?

  Daca iti place atat de mult subiectul apocaliptico-nspirativo-erologic,sfatul meu este sa cauti site-uri de profil. Aici nu cred ca ai gasit publicul adecvat. Parerea mea.

  Bucura-te de oferta generoasa de pe piata romaneasca de la Oreste pana la Mama Omida si otv. Iti poti gasi locul intr-una dintre acele comunitati si te poti implini ca personalitate in zooastral sau in hexaanagram.

  Ar fi foarte frumos din partea ta sa nu mai bati campiile pe aici si sa comentezi mai la obiect. In rest,ne putem imprieteni si ne putem vedea aura la o bere in oras. No offence!
  Mi-ar face placere sa-mi raspunzi la intrebarile de mai sus.

  Forta fie cu tine pamanteanule!

 21. mihai says:

  Legat de inlantuirea evenimentelor sfirsitului Judecatii si dupa pe scurt etapele in ordine inversa:
  -„dezlegarea” „celui rau” pt putina vreme cind vor veni pe pamint inviati cei care la Judecata nu au (mai) inviat.
  -miile de ani respective care sint simbolizate de mia de ani.
  -Sfirsitul Judecatii cu „legarea” celui rau , care aduce lamurirea treimii ramasa in viata si inceputul evidente a Imparatiei sfintilor.
  – etapa infrucosatoare in care din doua treimi ramasa la urgie se va mai secera una -proces incepind cu venirea/prezentarea oficiala a Mielului intrupat care detine ca arhetip si Legile Judecatii divine -ca principiu.
  -o scurta perioada de reorganizare partiala dupa urgie
  -urgia cind vor avea loc semnele venirii prin intunecarea soarelui si a lunii care se vede rosie in alea 3 zile de intuneric vulcanic si acid.
  -razboiul care pornit de arabi si restu de fanatici musulmani incepind cu momentul devastarii locasului sfint din ierusalim cu intreruperea ofrandei pascale anuale.
  -dezvaluirea prezentei Imparatiei (Cortului si a „miresei”-sfintii lui Dumnezeu purtind alt nume (ca „semnul” dat/Ezechiel 38 si Isaia 66) si anume din Ierusalim si Sion- piatra de incercare si piatra desprinsa din munte (Daniel/nabucodonosor)
  -perioada de 42 de luni(ani) in care are loc rapirea din sinul altor parohii la Tronul aflat Iin „curtea interioara” venit pe pamint -perioada care se suprapune peste vremurile in care apar Isusii mincinosi in care deja traim.
  Venirea intrupata pe pamint a Mielului de care nu afla decit f putini asemuita cu Steaua diminetii
  -si a Imparatiei prin intruparea lui Dumnezeu (Savaot rege/Duhul Sfint /Imparatia care ulterior va trebui vestita cind oamenii vor veni si ii vor vedea slava / intrupare in alta tara alta decit Israel „Iata Ma voi arata altui neam,[..]”
  -inceputul veacului celui rau cu care incepe Judecata an in care a avut loc si profetia legata de cei doi trimisi care umbla imbracati in saci imediat secretizata dar raportata de catre cei care au fost de fata -in orsul Irakklyon din marea insula a Gerciei (1910).
  -perioada istorica a bisericilor crestine descrisa incifrat si etapizat in Apocalipsa prin mesajele catre cele 7 biserici -perioada care se incheie in anul 1909.

 22. maria says:

  Samson si CJ,

  Vreau sa-mi cer scuze fata de voi. Incerc sa pretuiesc mai mult oamenii, si se pare ca mentalitatea e cel mai greu de schimbat.
  Am ripostat la ceea ce consideram o jignire si se pare ca am jignit eu intr-un mod nepermis. Mi-am reanalizat zilele acestea multe atitudini si vreau sa spun ca intr-adevar am gresit mult .
  Nu stiu daca regretele mele indreapta ceva, sper ca da.

 23. IONA says:

  Apocalipsa dupa Gamaliel AZI ne indeamna sa cautam pe sursa Youtube ,,SPERANTA FA-TI O CORABIE”. dedicat pentru toti aceia care IUBESC si CAUTA cu ADEVARAT pe ATOTPUTERNICUL nostru ,,IMPARAT” Iona

 24. Anubis says:

  Frate IONA Isus mi-a descoperit pe sursa iutube cum aplica puterea Sa magnifica in urmatorul film http://www.youtube.com/watch?v=RXVyUqU0JWU&feature=player_detailpage in special de la minutul 4:19

  May our Emperor be with you!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: