Anno Domini 36 – A gresit Einstein?

136 Responses to Anno Domini 36 – A gresit Einstein?

 1. study_nature says:

  „Adevarul este o Persoana” este una dintre afirmatiile cele mai absurde pe care le-am auzit vreodata. Si nici valente poetice nu are.

 2. emma says:

  Exista conceptia conform careia existenta are sens numai in cunoasterea unui adevar absolut pe care evident religia il poate da.
  Dar de ce sa extrapolam adevarul unor entitati ipotetice (Thoth, Buddha, Dyonisios, Isus) cand il putem gasi in interiorul nostru ( vorba lui Socrate) sau in natura (Descartes) ?
  Tocmai aici e frumusetea adevarului simplu , ca poate fi modificat in functie de starea noastra de spirit, de realitatea in care traim sau de legile universului descoperite putin cate putin.

 3. aurel says:

  Personal nu cred ca Isus este o entitate ipotetica ,cred ca exista suficiente dovezi istorice in sensul acesta .

 4. dana says:

  edy, te-ai imbatat vreodata
  daca da, devenim prieteni, daca nu, nu merit eu

 5. Anubis says:

  ” “Adevarul este o Persoana” este una dintre afirmatiile cele mai absurde pe care le-am auzit vreodata. Si nici valente poetice nu are.”

  Nu si pentru inchinaciosii cu creierul la garderoba Study!

 6. Ce să spun, bine că are ateismul vostru valenţe poetice. Bravo…Măi băieţi, voi tot nu pricepeţi că atât poezia cât şi ştiinţa cât şi arta şi popcorn adiacente „vin din impulsul creştin”, adică de la Hristos? Ce vă tot spune Edy pe aici de vreuna an de zile? Sau alegeţi pe sprânceană numai ce vă convine, desigur?
  În ziua în care o să văd că ateismul dă omenirii şi altceva mai de folos decât dezbateri sterile despre Dumnezeu, poate o să mă fac şi eu ateu. Dar nu este nici-o şansă, deoarece ateismul este a-teism, adică fără viaţă în el însuşi. Se ocupă numai cu contemplatul propriului buric, făcând din el un zeu, întocmai ca şi creştinismul organizat. Ceea ce faceţi voi pe aici, înfulecând pe rupte tot ce zice Edy, este exact aceeaşi veche meteahnă pe care aţi moştenit-o din fundamentalism: Edy e pastor, deci trebuie că ştie el ce zice…

 7. ediorgu says:

  Deci pana acum vreo 2000 de ani nu a existat adevar…

 8. Anubis says:

  Fartin dute pe genunchi baietzas ca iar o iei razna si-L faci de rusine pe Bunul Domn Isus, adevarul adevarat rotfl! :cow: :cow2: :goat: :hippo: :monkey: :monkey2: 😀 :zombiekiller:

 9. CJ says:

  – And if all your faith is wrong, Saul, I mean just what if?
  – Then I’ll still have a better life than all those that doubt.
  – Do you mean that you prefer God to the truth?
  – If necessary, I will always choose God over truth.

 10. @lm@ris says:

  #1 | Written by study_nature

  E o afirmatie care incurajeaza la lene intelectuala, de ce sa mai cauti daca tot adevarul e intr-un singur loc(persoana) pe care trebuie doar sa o „primesti in inima”. Si astfel chiar daca nu stii nimic pentru ca nu indraznesti sa-ti pui nicio intrebare pentru ca Duhul sa lucreze, macar ai tot adevarul.

  #7 | Written by ediorgu

  Nici stiinta, chiar daca de exemplu in anii ’30 a fost gasita o pila electrica datand se pare de vreo 2200 de ani.

 11. Ediorgu, până acum 2000 de ani desigur că a existat Adevărul. Este acelaşi, numai că tu nu mai crezi în El şi probabil deja îţi pute. Dar asta e cu totul altă treabă.

  Almaris,
  Chestia cu „primitu în inimă” rămâne în picioare oricât de tare v-aţi strâmba voi şi oricât de tare aţi glorifica raţiunea umană. Dacă tu(voi) credeţi că Isus a fost acceptat de ucenici de ex prin raţiune, şi nu prin „inimă” ( credinţă, spirit, whatever that may be) treaba voastră. Isus lăuda pruncii analfabeţi în detrimentul celor învăţaţi şi pricepuţi, nefiind poate decât un ecou al lui David care spunea ” sunt mai înţelept decât bătrânii căci păzesc poruncile tale”. Oricum, ca un fin cunoscător al sufletului uman, ştia el ce ştia mult mai bine decât voi. De fapt, asta e şi problema voastră: voi ştiţi mai bine decât El.
  Iar cu lenea intelectuală ai dat-o în bară gratuit. De când şi până când, dragă Almaris, este creştinismul autentic o trambulină spre prostie? Poate te referi la cel organizat, care nu te lasă să-ţi pui întrebări şi să gândeşti cu mintea ta. Dar creştinismul creştinism creştinism are la baza sa chiar porunca: ” cercetaţi TOATE lucrurile şi păstraţi ce este bun”. Chiar şi oxigenul2 😀

 12. Anubis, faptul că pui 100 de emoticoane cu animăluţe îţi dovedeşte, dacă mai era nevoie, infantilismul, şi nicidecum capacitatea de a gândi. Nu mai zic de stilul tău consacrat de a-ţi jigni partenerii de dialog. ăla dovedeşte că ori nu ai raţiune, ori că raţiunea nu ţi-a folosit la nimic.

 13. samson says:

  #31 ovidiu

  Teoria relativitatii pe intelesul tuturor :
  In pat : Este 7 dimineata, inchizi ochii pentru 5 minute si este 8:45.
  La serviciu : Este 1:30, inchizi ochii pentru 5 minute si este 1:31.

  dak ne dați voie și nouă frate ovidiu să complectăm la teoria relativității a lu dvs și s-o prezentăm și pe-nțelesu lu iubiți frați și stimate surori, la lege și la mărturie cu ce stă scris, pe baze biblice și nu numa cu ce spuneți dvs aicea, fiincă înțelepciunea de la oameni ie nebunie înaintea lu dl dumnezeu

  teoria relativității pe-nțelesu lu tuturor iubiți frați și stimate surori:

  acasă: biblia la rând, ievanghelia dupe sf. apostol matei, citești că ieste anu 30 și ceva – ”iată io viu curând”- dai pagina, închizi colecția, te rogi, te mai gândești, mai asculți o predică, și ie anu 2011, și afli că la domnu ie pe principiu de la anii lumină, 1000 de ani abia dak ie o zi, și ”curând” înseamnă ”curând lumină”

  la biserică:dai mâna cu fratele pastor, ieste 1:30:00, închizi ochii pentru todeauna, trece o vejnicie, deschizi ochii, ieste 1:30:01, dai mâna cu domnu isus

  acasă: biblia la rând, a întia împărați – ”domnu l-a pus pe david să facă numărătoarea poporului”, dai pagina, citești mai departe, întia cronici -”satana l-a pus pe david să facă numărătoarea poporului”, închizi colecția, te rogi, pe urmă te speli pe cap cu șampon 2 in 1

  pe drum spre biserică: dă tramvaiu peste tine, crezi că ie dl satana care ie supărat pe tine că ții adevărata zi de odihnă, închizi ochii, deschizi ochii, bagabondezi fără nicio noimă pe supt pomu vieții și afli că de fapt te-a trecut domnu la odihnă să nu cazi de la crdință și să-ți pierzi dreptu tău la pomu vieții

  în împărăția cerurilor: deschizi ochi, tocmai te întrebi ce dreaqu o fi făcut vatmanu ăla de nu te-a văzut că tranversai pe verde și pe unde o fi fost domnu isus bagabont de n-a trimis pe dl gavrilă și cu ceilanți sfinți îngeri să scoată piulițele de la roțile lu tranvaiu ăla dupe modelu lu dl moise cu carele de la iegiptenii ăia pe fundu de la marea roșie, când îți dai seama că iești în brațele lu cuiva, și crezi că ie băieții de pe salvare care-ți face respirație gură la gură sau că ie bulangiu de vatman care ie pe invers și-a făcut adicție pt tine, ca pe urmă să-ți dai seama, odată cu dl david, că iești în împărăția cerurilor și stai cu capu pe țâțele lu domnu isus, și să afli, tot odată cu dl david, că de fapt, stai cu capu pe țâțele lu dl satana!

 14. Anubis says:

  Fartin multumesc de raspuns baietzas, acum dute de scoate-ti morcovul si umbla! :pray: :worship: :dog: :dog2: :chicken: :cat: :bunny: :monkey: :pig2: :sheep: :sheep2: :reindeer: :snail: :tiger: :zombiekiller:

 15. samson says:

  #43 martin luter

  Edi,

  da, iubite frate luter

  Ţi-am ascultat emisiunea cu atenţie şi sunt de acord cu argumentele prezentate ( în favoarea ştiinţei) în mare parte.

  iubite frate, nici nu știți cât suntem de bucuroși și ușurați, că dupe ce ași ascultat cu atenție, și nu oricum, ași binevoit să vă iesprimați aicea părerea dvs favorabilă în favorea la știință, chiar dak numa în mare parte; să știți că toată comunitatea științifică mondială aștepta cu răsuflarea tăiată peer reviewu dvs, părerea dvs care ie și ciea mai avizată în domeniu! nici nu știm cum să vă mai mulțumim, mai alea că și-n ciea mai mare parte ați fost și d-acord!!!

  Cu o reţinere de bun simţ aş zice eu: este de la capul locului evident că eşti la fel de încântat acum de ştiinţă şi raţiune, şi la fel de încrezător orbeşte în acestea cum erai acum 30 de ani în urmă în biblie şi Ellen White. Ai sărit dintr-o extremă în alta. Asta e impresia mea.

  și să știți că vă suntem la fel de recunoscători și mulțumitori și pt impresiili și comentarili dvs, iestrem de avizate și d-autorizate, și pe partea personală; suntem aproape siguri că dvs ați prizat cel puțin o îndoită măsură din dl duhu sfânt, lucru care ne face peste măsură de bucuroși, fiincă de la regretata sora white îcoace, n-am mai văzut atâta clarviziune și pricepere în toate la cineva, ca și siguranță în a aproba sau dezaproba totu, chiar și ce nu știe ce ieste sau ce-nseamnă! domnu fie lăudat! dvs sunteți mărturia vie că domnu ie viu și lucrător și azi, și că venirea lui ie chiar la uși, dvs sunteți împlinirea literară și literală de la maleiahi 2 sau 3, că nu ne mai aducem aminte bine care capitol și cu ce verset!!!

  În rest nu neg că eşti în căutare sinceră a adevărului.

  să zicem că mai degrabă în găsirea sinceră a advărului, ca sî-nțeleagă și iubiți frați cu stimate surori și cu dta despre ce vorbim noi aicea

  Dar ADEVĂRUL nu este o teorie, nici măcar ştiinţifică, ci o Persoană.

  haideți că ne-ați lăsat cu cutiile gurii căscate iubite frate luter! dvs sigur tre să fiți un profet ceva!

  ia să vedem dle, lămurește-ne și pe noi, de unde știi dta că ie așa cum pretinzi dta aicea? să sperăm că nu vii dta acuma cu ceva capitole și versete din colecția dtale preferată de mituri sfinte, că tocmai aia cercetăm noi aicea să vedem dak ce scrie acolo ieste așa sau nu
  deci așteptăm, de unde știi dta că adevăru cu majuscule cum îl scri dta ie o persoană cu p mare? ceva dovezi?

  Iar Dumnezeu nu este o carte sau o formulă.

  dak putem, dak ne permiteți să reformulăm puțin aicea iubite frate, ca să-nțeleagă mai bine și ceilană iubiți frați și stimate surori natura adevăarată a lu iubitu nostru domn dumnezeu, și să vadă mai limpede gloria lu dumnealui:
  ”iar dl dumnezeu nu ieste nici măcar o carte sau o fornulă”; și dak ne permiteți în continuare să clarifică mai clar: dl dumnezeu ieste nimik, sau dl dumnezeu nu ieste nimik, și dak formula asta vi se pare dvs împreună cu iubiți fați și stimate surori un pic cam ofensatoare la adresa lu dl dumnezeu, puteți dvs s-o prescurtați cu plăcere la ”dl dumnezeu nu ieste cel ce ieste”

  Încheind, mă miră faptul că nu vezi şi tarele ştiinţei, la fel de bine cel puţin după cum vezi pe acelea ale bibliei şi revelaţiei în general.

  adevăru ieste iubite frate luter, că orice iubit frate sau stimată soră pe genunchi vede mai departe și mai clar decât orice om de știință, indiferent dak ăsta se uită cu ditamai telescopu sau cu microscopu! să știți însă că pe noi nu ne miră deloc vederea dvs ageră frate luter, ce rugăminte am avea totuși la dvs, s-aveți grije numa să puneți și-o pernuță ceva supt genunchii lu dvs, să nu vă ia artroza cumva

  ps. dak putem totuși să mai apelăm la bunătatea lu dvs, cu promisiunea fermă c-o să-i primiți intacți și la fel, dak puteți să-i împrumutați dvs puțin lu domnu pastoru fundurile alea de sifoane cu care vă uitați dvs, să vadă și dânsu la fel de bine tarele alea de la știință de care faceți dvs menține pe aicea, că vi-le dă înapoi, și nici nu se sparge, stați fără grije, că la cât ie de groase

 16. samson says:

  #3 aurel

  Personal nu cred ca Isus este o entitate ipotetica ,cred ca exista suficiente dovezi istorice in sensul acesta

  amin! pacea domnului frate aurel! mare ieste credința dvs, la fel de mare ca și necredința dvs, păcat că nu putem să spunem și să vi se facă dupe credința dvs! ce rugăminte avem și noi la dvs iubite frate, dak aveți amabilitatea ca din multitudinea aia de ”suficiente dovezi istorice” să ne prezentați și nouă aicea ”în sensu ăsta” fro două-trei dovezi d-alea istoricele cu domnu isus în rolu principal ca entitate reială și istorică, cu rugămintea-n continuare, să vă limitați numai la fro două-trei, și să nu care cumva să umpleți tot spațiu de la netu ăsta și să blocați serveru cu dovezile alea, despre care dvs nu numai că știți, da chiar credeți că iegzistă, și să nu veniți cu niscaiva capitole și versete din colecția dvs preferată de mituri sfinte; mulțumim iubite frate, și domnu să vă binecuvânteze!

 17. samson says:

  #6 martin luther (2)

  În ziua în care o să văd că ateismul dă omenirii şi altceva mai de folos decât dezbateri sterile despre Dumnezeu, poate o să mă fac şi eu ateu. Dar nu este nici-o şansă, deoarece ateismul este a-teism, adică fără viaţă în el însuşi.

  să ne ferească dl dumnezeu de o nenorocire ca asta iubite frate luter, ca dvs să vă treceți prin credință la ateism! cum să v zicem ca să nu vă jignim, asta pare mai degrabă o tactică d-a lu dl satana, care tot așa infiltrează pe frați falși în biserică ca să facă de râs pe dl dumnezeu, tare n-am vrea să pățim și noi la fel cu dvs infiltart printre noi, prin credință, cu creieru lăsat la garderopă

  acuma că ne-am mai liniștit cu trecerea dvs , la capitolu realizări ateiste, poate vă ajută drepturile omului, societatea seculară în care trăiți, codu penal, medicamentele pt cancer și aids, celule sușă cu tot ce-nseamnă iele pt viitoru și binele omenirii, rachetele spațiale cu tot ce-nseamnă iele pt viitor, civilizația vestică, ietc, ietc, ietc

  Se ocupă numai cu contemplatul propriului buric, făcând din el un zeu, întocmai ca şi creştinismul organizat.

  adik dta pân acuma, ca creștin organizat te-nchinai la buricu lu dl iehova, acuma dak iești dta creștin independent, dta te uiți singur pe supt rochia lu domnu isus, să vezi dta ce testicole grozave are dânsu

  dle, avem o veste bună pt dta (ievanghelie, cum iești dta obișnuit să-i spui):

  dumnezeu a murit, trăiască dumnezeu!

  și acuma să-ți și tâlcuim pe limba lu dta și-a lu iubiți frați și stimate surori, ca să-nțelegi și dta despre ce vorbim noi aicea:

  dl iehova( cu toate pronumele celelante supt care obijnuiește dânsu să se camufleze) ieste mort, și noi suntem dl dumnezeu, noi îi ținem locu dle, da dle, noi o să te iertăm pe dta de toate păcatele superstiției, religiei și necunoașterii dtale, noi o să te înviem din nou, noi o să-ți dăm viață vejnică la pachet cu minte și o inimă nouă, noi o să te vindecăm de orice durere și frică dle, să poți și dta să trăiești cu adevărat și să te bucuri de iegzistență, o să te facem iegalu nostru dle, nu otrebuie nici să ne mulțumești, nici să ne măgulești, nu aceptăm limbi, rugăciuni,ore muzicale, zecimi, ietc, nu dăm și nu primim mită dle

  Ceea ce faceţi voi pe aici, înfulecând pe rupte tot ce zice Edy,

  fie-ți milă de dta dle, se uită lumea la dta! nu ne reproșai dta în pasaju cu impulsu venit de la domnu isus că facem tocmai contrariu, și că nu înfulecăm ce zice domnu pastoru? dle, dta cu ce te ocupi în viața de toate zilele, cum te descurci dta cu așa mostre de logică impecabilă? adik ne gândim la săracii oameni care are șansa să interacționeze cu dta, la hipertensiunea lor vizavi de logica asta impecabilă

  este exact aceeaşi veche meteahnă pe care aţi moştenit-o din fundamentalism: Edy e pastor, deci trebuie că ştie el ce zice…

  uite dle, spre liniștea dtale, tot respectu pt domnu pastoru care chiar ie pastor cu adevărat spre deosebire de alții, fi puțin atent aicea, uite dle, noi zicem, în total dzacord cu domnu pastoru, că printre multele alea impulsuri venite de la domnu isus, nouă cel mai mult ne place impulsu ăla pro-fund, venit de la domnu isus, de dragoste autentică, adik cum îl iubea dânsu pe sf apostol ioan, când iera și sf apostol mai tinerel așa, mai blonduț, mai fără păr pe față, mai dulce și nevinovat așa, și se culca și se lipea cu capu de țâțele lu domnuisus, dupe care se uita tandru în ochii dumnealu, și-l întreba dulce cu o voce fremătând de afecțiune și dragoste nețărmurită ”că cine ie ăla rău doamne”?, și pe care domn isus îl iubea și dânsu nebunește și mai mai că vroia să-l păstreze așa tinerel, nevinovat și dulce toată vejnicia, să aibă și dânsu pe cine să iubească în continuare, și pe cine să mai țină-n brațe și să-l alinte și pe dânsu până reușește să primească pe toată lumea la peptu larg a lu dumnealui, făfă deosebire de sex sau vârstă

 18. emma says:

  Samson,

  Tin sa te felicit pentru evolutia ta, ai sarit din gradina lui Mark Twain in boschetii psihanalizei orgiastice. Apropo, de „pasarici rare” nu duce lipsa romanica, nici azs, dar de „pasarici cu-minti”, da.
  Din punctul meu de vedere ( de nespecialist, desigur) ai nerezolvat sindromul lui Oedip.

 19. @lm@ris says:

  Martin, eu n-am nicio problema cu credinta cuiva, fiecare este liber sa creada in ce vrea, chiar si in farfurii zburatoare. Ai adus aminte de religia organizata si dupa cum iti poti da seama aceasta e tinta majoritatii criticilor de pe aici.

 20. samson says:

  #19 emma

  Samson,
  Tin sa te felicit pentru evolutia ta, ai sarit din gradina lui Mark Twain in boschetii psihanalizei orgiastice. Apropo, de “pasarici rare” nu duce lipsa romanica, nici azs, dar de “pasarici cu-minti”, da.

  doaamna emma (mai că iera să vă zicem stimată soră marian, da dupe cum vedeți ne-am abținut la timp) nu vă rătăciți dvs pentru că nu cunoașteți nici universu feminin și nici puterea lu tăticu dvs samson? nebunia lu tăticu dvs samson ie mai înțeleaptă decât înțelepciunea lu dl dumnezeu cu tot cu înțelepciunea lipsă de la iubiți frați și stimate surori la un loc! sigur nu v-ați rugat înainte să cetiți ce-a scris tăticu dvs aicea, sau ați încercat de una singură acasă și v-a ieșit nasol, asta ie, în caz de manifestări neplăcute știți cum ie regula, adresați-vă de urgență fratelui pastor sau dlui duhu sfînt

  ps. tot respectu și toată admirația pt dna alexa și blogu dînsei, ie rarisim și f prețios pt românia, ce să mai zicem pt bisrica aventistă

  pps. da dak vedem că tot vă cunoașteți dvs așa bine cu dânsa, poate interveniți pe lângă dânsa cu rugămintea să pună și dânsa o poză cu dânsa în mărime naturală și cât mai naturală cu putință, nu chiar ca dna ieva înainte de păcat când iera în deplină comuniune cu natura, ne-am mulțumi și c-o poză cu dânsa ca dna ieva imediat dupe păcat când iera acoperită total cu mini-tangaua aia de frunză de smochin și toples; știți dvs cum ie vorba aia: mens sanna in corpore sanno – beautiful minds in beautiful bodies

  Din punctul meu de vedere ( de nespecialist, desigur) ai nerezolvat sindromul lui Oedip.

  acuma dak tot ați adus dvs vorba de dl oiedip și fiincă tot suntem la teoria relativității, și prea vă oripilați dvs cu ce ie moral și ietic fără să fie și relativ, ia să vedem cum stă la capitolu relativitate și morala lu dl dumnezeu:

  mama mea are optzeci de ani
  tatăl meu are cancer
  arată rău de tot
  cred că cântărește patruzeci
  sau treizecișicinci de kilograme
  săptămâna aceasta sau cealaltă
  moare sigur
  mama îmi arată o fotografie
  cu mine când eram mic
  o fotografie
  cu ea când era tânără
  cu mult înainte să mă nasc eu
  și nici o fotografie cu tatăl meu
  o femeie frumoasă
  nu chiar genul meu
  dar pe care aș fi încercat totuși
  s-o regulez dacă mă întâlneam
  cu ea

  ești scârbos
  ești dezgustător
  ești oribil
  ești nebun
  ești oedip

  păi
  eu sunt dumnezeu
  eu spun
  ce este bine și ce este rău

  tu ești dumnezeu
  și tu spui
  ce este bine și ce este rău
  pentru că așa spui tu
  că este bine și rău
  sau tu spui
  ce este bine și ce este rău
  pentru că este bine și este rău
  în sine
  și tu doar spui
  mai departe ?

  păi
  eu sunt dumnezeu
  și cine sunteți voi
  să-l judecați pe dumnezeu ?

  în definitiv totul se face
  numai cum vrea
  p./u./l./a./ mea
  fiincă e ceea mai mare

  ps. asta ie producție propie, direct din puța gândirii lu tăticu dvs, și ie însoțită de toată legea de la dreptu lu copirightu,
  și poate fi folosită și reprodusă la liber, atât acasă cât și la biserică ( de iexemplu în cadru de la orele muzicale) fără nicio restricție numai dak ie însoțită de ghilimelele de rigoare și se menționează și autoru; și la fel nu ie recomandată fără rugăciune atât înainte cât și dupe folosire, nu ie recomandată la iubiții frați și stimatele surori supt opșpe ani neîmpliniți; a se citi cu atenție prospectu, și-n caz de manifestări neplăcute ( iemoții puternice, greață, vărsături, ietc) se recomandă puțină lămâie ca și adresarea de urgență la fratele pastor sau dl duhu sfânt

  pps. poate ne iesprimați și părerea dvs vizavi de relativitatea moralei la dl dumnezeu, așteptăm cu nerăbdare

 21. emma says:

  Samson,

  Revenind la sindromul lui Oedip, m-am gandit numai la faza cu suptul, poate nu ai fost intarcat la timp fara nici o aluzie la altceva sau altcineva, sper sa nu se inteleaga gresit.
  Imi pare rau ca s-a interpretat gresit, nu mai face supozitii absurde si neadevarate .
  Asa cum tu iti dai cu parerea asa mi-am spus si eu parerea.
  Ce vezi rau in asta si de ce bagi pe altcineva la mijloc ?
  Eu nu stiu ce ai tu mai mare , dar mintea cu siguranta iti joaca feste (uneori).
  Nu te-am judecat, intelegi ?
  Si nu te judec, a fost numai o remarca vizavi de superba poeziei. Atat!

 22. emma says:

  „ești scârbos
  ești dezgustător
  ești oribil
  ești nebun
  ești oedip”

  Pai, vezi cum interpretezi aiurea ?
  Ce-am vrut sa spun si ce zici tu!
  M-am gandit c-a fost prea de tot poezia si tu ai deviat in altceva.
  Nici prin cap nu mi-a trecut sa te consider in vreun fel, nici pe tine nici pe altcineva. Dar chiar ca-ti piere cheful de orice (pardon, de vorbit vroiam sa spun) cand dai de asemenea scene. Si apropo, cu lamaie nu merge, nici cu rugaciune, poate cu putina pudoare. Eu chiar cred in asa ceva.

 23. NIMENI,

  M-am referit doar la diferitele sisteme sau dacă vrei tradiții asimilate de religia creștină din ceea ce ea definește ca fiind lumea păgână.

  Nu mă refeream la jucăriile lui EdyCon. Mă refeream doar la faptul că atât amfitrionul cât și restul privilegiaților din toate bisericile creștine mănâncă o pâine nebiblică bazată doar pe ideea transmisă ascultătorilor la minutul 57:10, din emisiunea 156 de pe O&P, unde „Marele Frate” EdyCon declara, citez:

  „La doctrină toți suntem tari, suntem egoiști, mâncăm banii văduvei, mâncăm viața orfanului, suntem afaceriști, suntem șmecheri, suntem mincinoși, suntem răi, dar dacă ni se cere asta o facem “.

  Se pare că primii creștini au avut alte scopuri, alte motivații, alt gen de relații între ei, fiind scutiți de dogmele rezultate din instituționalizarea tuturor bisericilor creștine.

  În epoca vacilor nebune, se pare că inflamarea eului, produs de noul virus creat de post-postmodernism, l-a atacat în așa măsură și pe „Marele Frate” EdyCon încât se crede Alexa Pleșcan. Babilon nu glumă.

 24. EMMA (MARIA),

  Deconstrucția lui Derrida insuflată atât de des decătre amfitrion celor ce-i acceptă ideile duce și la lipsa de pudoare.

 25. Anubis says:

  Popilian in epoca curenta unii credinciosi scriu si vorbesc ca acum cateva sute de ani semn ca s-au nascut in mod paradoxal cu intarziere. Noi le zicem intarziati! 🙂 :silly:

 26. emma says:

  SMP,

  Ce-are una cu alta ?
  Tine de deconstrictia mintii iar aici fiecare avem problemele noastre.
  Imi pare rau ca m-am bagat dar a jignit intr-o masura mare toate fetele si femeile care au scris aici si nu numai.
  Si in biserica azs sunt destule femei frumoase, destepte si cu tot ce vrei .
  Fiecare este unica si eu personal ma simt bine in pielea mea si in mintea mea.

 27. Anubis says:

  Fiecare este unic/a si eu personal ma simt bine in pielea mea si in mintea mea.

  No doubt! ahahahahahahaaha, rofl, loooooooooooooooooooooooooool!

 28. EMMA (MARIA),

  Tu ce crezi ? „Specialista” Alexa Pleșcan a văzut în Maria obiectul muncii ei sau subiectul cu care ar fi trebuit să relaționeze să se identifice ? O fi o diferență între obiect și subiect ? Îi pasă de obiect sau de subiect ?

 29. Dragul meu ANUBIS,

  Sunt unii întârziați care încă mai visează la ideea de compasiune, la ideea de comuniune, etc., idei care au fost promovate acum 2000 de ani prin Cel ce a inaugurat Via Dolorosa (vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83stignirea_lui_Iisus#Drumul_Crucii_.28.22Via_Dolorosa.22.29) refuzând să creadă că omul este doar un lup (sau șacal) pentru om. Deh, ce să-i faci, nu putem fi toți la fel, nu-i așa ?

 30. EMMA (MARIA),

  Un nou născut când apare în lume nu are în capul lui ideea, spre exemplu, de antisemit. El preia această idee de la mediul în care crește. Tot astfel, rebeliunea organizată de amfitrionul acestui site duce, printre altele, chiar și la deconstruirea ideii de pudoare. Absolut totul este permis a fi măcar interpretat în mii de variante, dar nicidecum în varianta care a stat în intenția autorului.

 31. emma says:

  SMP

  Iti raspund din politete, dar o fac ultima data.
  Daca nu lucrezi la cauza in ceea ce priveste atitudinea ta fata de Edi , aceasta „compensare ” prin ceea ce numesti tu religie, te autodistruge.
  Eu nu sunt obiectul muncii nimanui, iar la randul meu invat sa lucrez cu multe minti, crede-ma, si cu cele criminale, mai ales.

 32. NIMENI says:

  #24 | Written by S M Popilian – colectionar de opinii

  SMP

  Religia crestina nu a asimilat nimic de la lumea pagana. Religia crestina nu a putut sa se descotoroseasca definitiv de concepte pagane intalnite si sa devina sfanta fecioara, si aici este diferenta.
  Daca faci o analiza mai atenta la ce am scris observatia era ca nu a fost o invazie a profanului in “crestinism”, ci dimpotriva “crestinismul” se forma intr-un mediu profan ce trebuia purificat. Eu cred intr-un crestinism amestecat si nu unul curat, adaptat dar nu separat si izolat de profan, pagan si mistic irational.
  Este posibil ca primii crestini sa nu fi avut alte scopuri si motivatii, dar nu este exclus nici argumentul ca au vazut in slabiciunea umana un motiv de bussines crestin speculat inca de la aparitia lui(ex. Simon cel care cerea duhul sa faca bani). Inteleg inocenta majoritatii contribuabililor si blamul ce li se poate aduce dar sinceritatea, inocenta, prostia si chiar credinta nu a fost posibila fara acesti speculanti ai divinitatii care au facut din asta o institutie ce nu o pot justifica. Dar a reduce totul la o singura persoana, a face vinovat un singur om si ai pune intreaga vina si responsabilitate numai lui nu este corect. Eu vroiam sa spun doar ca atunci cand condamni azs-ul sa nu o faci cum a facut Basescu cand a condamnat comunismul, adica sa nu faci politica, doar atat.

 33. NIMENI says:

  #32 | Written by emma

  Emma cel mai bun mod de a te proteja pe tine insati este sa nu mai pui atat de mult suflet si emotii in comentariile tale.

 34. emma says:

  Nimeni,

  Cred, dar sunt prea idealista. Stiu ca-mi fac rau dar sper intr-o lume buna. Atat!

 35. Anubis says:

  Ohhhh scumpul meu Pompi mi-au dat lacrimile. Via Dolorosa ohhh, mai ceva ca Titanic desi DiCaprio a jucat mai bine ca Jesus. Jesus s-a prefacut mort si apoi a „inviat”, macar DiCaprio a avut decenta sa ramana asa! Pffff LOL

  :-(( :pray: :worship:

 36. Ohhhh scumpul meu Șacal cât ești de sensibil. Titanic, ohhh, DiCaprio ce actor… A reușit să păcălească până și… vigilența ta. DiCaprio a fost înghițit de ocean doar în film, după cum îi cerea religia, și bineînțeles în libera ta fantezie.

 37. EMMA (MARIA),

  Mulțumesc pentru eforturile tale.

 38. NIMENI,

  Sunt în parte de acord cu argumentele aduse de tine. Argumentul ca, primii creștini au vazut in slabiciunea umana un motiv de bussines crestin speculat inca de la aparitia lui, s-ar părea că vine însă în contradicție cu relatarea biblică. Spre exemplu, atitudinea lor (a primilor creștini) de comuniune unii cu alții (fiecăruia îi păsa de celălalt își vindeau averile și le dădeau la săraci, erau zilnic împreună, etc.) a fost în timp deconstruită și considerată un fel de comunism ieftin. Cu alte cuvinte, chiar și tu când arăți că-ți pasă sincer (nu dintr-o obligație contractuală) de familia ta, poți fi considerat un comunist ca primii creștini. Ba mai mult, ajungi în sfera de influență a comunismului (fără Dumnezeu) instaurat de… evreul Marx, cel ce credea că religia este opium pentru popor. Până la urmă totul este doar o chestie de interpretare a realității prin prisma sistemului de valori al fiecăruia, nu-i așa ?

 39. SCUMPUL MEU ȘACAL,

  Te rog citește regia și nu religia. Scuză-mă.

 40. EMMA (MARIA),

  Cum poți spera să te întâlnești cândva cu o lume mai bună când ai pornit pe alte drumuri ? Tu chiar crezi că lecturile tale pot compensa realitatea ? Ce a făcut din EdyCon lecturarea atâtor cărți ? L-au făcut mai bun, mai uman ? Chiar crezi că-i pasă de enoriașii lui ? Își dă el viața pentru frații lui ? Mai meditează.

 41. Anubis says:

  Ohhh amabile Pompi deci tu intelegi care e diferenta dintre ce se intampla pe pelicula fatza de ce se intampla in realitate. Hmmm, asta e o boala interesanta, literalisima as putea adauga! 😉

 42. emma says:

  SMP,

  Eu vad lumea asa cum este ea, rea , brutala, urata. Nu in fiecare zi, (deocamdata), dar in fiecare saptamana intalnesc copii abandonati, maltratati, drogati, cu probleme psihice, puscariasi, oamenii strazii. Ei sunt o fata a realitatii, departe de estetica divina , de retorici, poezii si lecturi. In ciuda acestor realitati, cred ca lumea poate fi mai buna, cred ca frumusetea inseamna daruire , afectivitate si respect (pe care cu toata sinceritatea in mediul religios nu prea le-am intalnit).
  Si cred ca Edi este mai bun, mai uman decat multi din noi. Macar pentru faptul ca stie cu calm si rabdare sa suporte atacuri verbale fara a raspunde pe masura. E un punct in plus la care majoritatea suntem deficitari.

 43. @lm@ris says:

  „Ce a făcut din EdyCon lecturarea atâtor cărți”

  Impartaseste cu pricepere din ele, mai mult ii provoaca si pe altii sa le citeasca.

  „L-au făcut mai bun, mai uman ?”

  Mai bun te face numai Biblia, mai ales daca citesti Vechiul Testament. Restul cartilor consuma hartie de pomana.

  „Își dă el viața pentru frații lui ?”

  Nu stiu. Trebuie?

 44. Laura Dima says:

  @lm@ris
  Sa-mi spui si mie ce ochelari folosest cand citest Vechiul Testament si vezi bunatate si mila.????!!!!
  Laura

 45. ghelasie says:

  Hahaha
  laura dima da savoare…
  oricarui asfintit de soareee….
  Te rog foloseste ginko biloba cu alintaroma ca sa pricepi ca almaris are alte pareri si ca era ironica in comentariul de mai sus

 46. study_nature says:

  Si nu doar bunatatea si mila abunda in VT, ci si reperele morale absolute! A se vedea schema pentru incepatori intr-ale credintei.

  Aha, incep sa pricep, fratii si surorile mai inimosi zic ca nu trebuie sa luam VT pe nemestecate, ci trebuie sa mergem la biserica si s-o luam incetisor ca sa ni se explice ce si cum.

 47. @lm@ris says:

  #46 | Written by ghelasie

  Nu m-am facut inteles pentru toti, dar cu fetele si doamnele mai ales suntem rabdatori 🙂

  Si apropo, eu nu sunt una dintre ele, pe cinstea mea ca sunt barbat 😀

 48. @lm@ris says:

  #47 | Written by study_nature

  Problema cu VT este ca acesta contine perceptii despre diverse lucruri ale unor epoci demult apuse, dar care ne sunt prezentate ca actuale, relevante pentru societatea moderna.

 49. ghelasie says:

  ok sir almaris.

 50. furtuna dragos says:

  SMP pe tine te-a facut religia mai bun ?

  Vrei sa faci un lucru bun,
  Din om bun ajungi nebun,
  Din om bun care ai fost,
  Ajungi sa te ia de prost …

  http://www.trilulilu.ro/pld/e6710794e80db5

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: