5 Responses to Crima politică a lui Onan

 1. Sorin Sandulache says:

  F modern, bine argumentat și f convingător!

  Sorin S.

 2. Sonata says:

  Pai, de ce actul Tamarei este „Darwinian” si actul lui Onan nu? Nu sunt „Darwiniene” competiția si urmărirea interesului? Zici ca le pasa mai mult de specie decât de individ? Si chestia asta se face intenționat, sau instinctiv? Dacă este intenționat, unde este aleatoriul? Si dacă este instinctiv, unde este onoarea Tamarei?

 3. E tocmai invers. Impresia mea e ca nu avem deloc darwinism acolo. In VT oamenii au foarte multe indatoriri unii fata de altii. Pe cand selectia naturala, spune darwinismul clasic, actioneaza la nivelul individului, nu al speciei sau al tribului. Nu e deloc darwinism acolo. E chiar invers. Individul e subordonat tribului.

 4. beniamin51 says:

  Dacă da.ți atenție, raționamentului folosit ,Edi nu este greșit.
  Mai Edi, cred ca ar trebui sa.ți folosești talentul și la a scrierea unor scenarii ce pot fi folosite de Hollywood pentru a regiza niște filme.
  Vorbesc serios ,încearcă și aceasta varianta și nu se știe de unde sare „iepurele ” ,și poate, se deschide o noua cariera pentru tine.

 5. Capu-Varzã says:

  Idea cum ca omul poate zadarnicii planul lui D-zeu prin abtinerea de la a face copii pe banda, nu numai ca este absurd dar chiar nebiblic.
  Daca planul lui D-zeu depinde de om, atunci ala nu mai e D-zeu, e doar un idol la care se inchina niste oameni spalati la creier. Iar cazul lui Onan, demonstreaza exact contrariul, daca Onan a refuzat planul lui D-zeu ca sa-l aduca pe mesia pe lume prin Tamar (daca chiar asta era planul lui), D-zeu a gasit alta solutie, direct prin Iuda, si tot a rezolvat problema.
  Iar daca omul e obligat sa faca ceva impotriva vointei si logicii lui, atunci omul nu mai e om, ci doar un animal de rasa, de care se foloseste stapanul pentru interesele lui, oricat de bune sau rele ar fi.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: