Pocainta Vestului

37 Responses to Pocainta Vestului

 1. polihronu says:

  Ce vrei sa spui cu „cartea aceea a lui Cantemir nu ne-a ramas”? Avem Historia incrementorum atque decrementorum, inclusiv in manuscris.

 2. Eu vreau sa știu chestia cu Dumnezeu pe cruce care se îndoiește de existența lui!! Hrana tare pe care nu o putem digera!!!

 3. sisif says:

  „(Abuzurile politiei) nu au avut o directie rasiala, a fost un razboi impotriva drogurilor.” Alta himera.

  „The Nixon campaign in 1968, and the Nixon White House after that, had two enemies: the antiwar left and black people. You understand what I’m saying? We knew we couldn’t make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin, and then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities. We could arrest their leaders, raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did.”
  – John Ehrlichman (Counsel and Assistant to the President for Domestic Affairs under Nixon) about President Richard Nixon’s war on drugs, declared in 1971.

 4. ge2oana says:

  Pai…
  Ce sa mai !?
  Dumnezeu, adica Isus, are dileme ,mari si morale…
  Nu stie daca e sau nu e….
  Ce vi se pare asa de ciudat !!??

  Hmmm, Edi , iar ai ridicat mingea la fileu…

  E al dracului de inalt fileul asta, al dracului….

  Tocmai azi, pe la 7,30, am vorghit ,adica el a vorghit, cu unu´, despre….Dumnezeu.

  Hauoaleuu..

  Ca , ala, Dumnezeu, a facut, a dres, ca …..oamenii Lui, ca cele 6…7 zile ,ca daca eu cred , ca de rai , ca de iad…..

  De de toate…

  Cocluzia astuia !?

  Traiesc degeaba.

  Pai, ce sa mai….

  Asta e !!

  El stie mai bine , mai bine ca Dumnezeu !

  Amin.

 5. Ce dracu îndrugi acolo,Get2oană?

 6. Cunosc declaratia lui Echrilchman insa BP si MLK lui Nixon sunt istorie la fel ca hippy lui Nixon. FWIW, cele doua nu erau sponsorati de corporatii si nu erau brokeri de putere in politica electorala. Nici mass media nu era in buzunarul corporat ca in timpul nostru si exista inca jurnalism real.

  Ar fi naiv sa spunem ca nu exista rasism in politie, insa cifrele arata ca rasismul nu este cauza principala a violentei politiei in US. Negrii reprezinta 23 % procente dintre civilii neinarmati impuscati de politie. Ce-i drept, reprezinta doar 13% din populatie dar si numarul victimelor de homicid intre 10-35 de ani este de 13 ori mai mare intre african-americans decat in restul populatiei.

  Singurul caz de white victim care a avut o oarecare acoperire in media a fost Justine Damond, si atunci s-a intamplat din cauza ca era cetatean australian. Nimeni nu l-a acuzat pe Mohamed Noor de rasism.

  Problema cu poltitia este in primul rand protocolul care ii permite sa traga „daca se simte in primejdie”, imunitatea calificata a ofiterilor, si suspendarea drepturilor constitutionale in razboaiele abstracte purtate impotriva drogurilor, crimei, sau terorismului. Din punct de vedere social, problemele sunt mult mai adanci decat rasismul. De la sfarsitul razboiului rece, populatia Americii a fost tot mai impartita in razboaie culturale si rasiale ca o distractie de la problemele economice si disfunctionalitatea statului si politia a crescut in putere pe masura fricii elitelor de populatie.

 7. Lasă,știm că forțele de ordine sunt create doar ca să protejeze elitele de populație !! Spune-ne cu Isus pe cruce !

 8. Well, ne-a ramas si cu atat mai bine pentru noi. Mai importanta mi se pare teza lui Gibbon cu care sunt de acord.

 9. Daca „Dumnezeu era in Hristos” cand a strigat „Eli, Eli, lama sabactami” inseamna ca Dumnezeu a avut un moment de indoiala fata de propria existenta. Daca a fost doar strigatul unui muribund disperat, inseamna ca Dumnezeu nu era in Hristos. Teologia crestina ma obliga sa accept prima explicatie. Restul e treaba lui Polihronu.

 10. Ma indoiesc deci exist. Descartes Dumnezeu.

 11. polihronu says:

  “Restul e treaba lui Polihronu”

  Poli zice ca nu e nicio diferenta intre cele doua variante 😛 Si ca indoiala de sine e, la Dumnezeu si la om, inceputul intelepciunii 🙂

 12. Cand America spune ca problema ei principala este rasismul, implicand ca daca se rezolva problema rasismului restul va merge bine, vrea sa ascunda faptul ca problema Americii este declinul imperiului.

 13. Ma refeream mai ales la articolul de pe blog/Spectrum. Indoiala lui Dumnezeu apare inca din Geneza. Si da, Dumnezeu de astazi este mai intelept decat cel de ieri. Chiar si planul pentru parousia s-a schimbat. Mai nou vad ingeri de diferite rase si ambele sexe in tablourile canonice, ba unii imi arata chiar trans.

 14. Sa nu mai adaug ca in pozele care imi arata cum va fi in cer vad rase nevindecate. Ori s-au terminat frunzele pomului vietii?

 15. Dumnezeu poate fi considerat rasist de șobolani?? Nu e nedrept Dumnezeu atunci când crează forme de viață inferioare una față de alta?? Poate porcul să se razvratească? Nu poate pentru că Dumnezeu nu îl lasă dar o poate face Satana in locul lui sau G.Orwell !!
  Problema Americii nu este rasismul și nici economia ci faptul că nu e înțeles proiectul decât de foarte puțini!! America este o țară unde omului i sa dat libertatea să caute împărăția cerurilor dar nimeni nu o caută unde trebuie doar puțini,de exemplu Elon Musk e un om care a înțeles ce înseamnă “căutați întâi împărăția cerurilor ..” și toate lucrurile i se dau pe deasupra !! Ar trebui să nu mai bateți câmpii și să luați exemplu de la ei !!

 16. mariusandy says:

  „Eu vreau sa știu chestia cu Dumnezeu pe cruce care se indoieste de existența lui!”

  A te îndoi de propria existență este secretul nemuririi dar foarte puțini își îngăduie acest curaj. Greșesc. Această irosire.

 17. polihronu says:

  “Această irosire.”

  Frica de irosire e lant mai greu decit frica de moarte.

 18. mariusandy says:

  Oana scumpa mea
  Când trăiești degeaba atunci se cheamă că trăiești, ultimul nivel ontic. Sau era primul?!

  Poli
  Irosirea de sens – cea mai temeinică irosire…

 19. Problema Americii nu este rasismul și nici economia ci faptul că nu e înțeles proiectul decât de foarte puțini!!

  Ca de exemplu:

 20. sisif says:

  Ah, deci problema Americii sint americanii.

 21. Problema Americii e prostia,ca peste tot!! Prostia e rădăcina tuturor relelor pe pământ !! Asta e și păcatul,prostie gol goluță!!

 22. Amaranthine Sophia says:

  Tocmai am citit ca Aristotel si-a lasat sclavii liberi, prin testament, dupa ce a murit. :))
  Sunt curios daca nu se va incerca in Romania niste țigani life matters. Ne certa cândva Franța că suntem răi și nu-i integram pe nobilii sălbatici, după care s-au dus țiganii in Franța. Urmarea se cunoaște.

 23. Asa cum problema Romaniei sunt romanii.

 24. Bogdan Vodita says:

  Mai puteti repeta titlul filmului cu Tom Hanks si Melanie Griffits? P.S. Asteptam si alte video-uri cu critici de filme bune…

 25. polihronu says:

  The Bonfire of the Vanities

 26. ge2oana says:

  yo zic ca….

 27. ge2oana says:

  Si daca tot veni voirba de….

  Nimeni, niciodata, nu se poacaieste.

  Cauta doar bomboana ca sa o infinga in tort.

  Totrtul lui.

 28. ge2oana says:

  Si, da…..
  Problema Ro. sunt romanii….

 29. ge2oana says:

  Adica si eu, o raomanca in plus….

 30. ge2oana says:

  Zica ce zic, sunt ce sunt….

  Va rog, iertati.ma….

 31. ge2oana says:

  Nu pot mai mult !!

 32. S-ar putea să fie chiar invers! Problema romanilor sa fie România!! România ii face romani pe oameni!! Exact ca și iudaismul care face iudei,nu iudeii fac iudaismul !!!

 33. Interesanta comparatia cu iudaismul pentru ca si romanii se considera poporul ales. Iudeii iesiti din iudaism sunt o pleiada de savanti. artisti, si intelectuali, de prima mana. Romanii din diaspora, de obicei, nu ies din „romania” atunci cand raman in bisericile lor. Sinagoga are aici avantajul ca nu spune omului ce sa creada.

 34. Filmul este criticat pentru ca a caricaturizat personajele lui Wolf. Mi se pare ca aici a facut bine intrucat mesajul lui Wolf este mult mai incorect politic si nihilist dar se citeste printre randuri. BOV a schematizat mesajul subtil ca sa il faca vizibil insa a mantuit perdonajul principal si a pus o predica la sfarsit pentru a evita nihilismul lui Tom Wolf.

 35. De asta și încearcă toți să copieze programul,iudaismul !!! Pentru că are rezultate bune! De exemplu Adventismul este o copie ! Bineînțeles că nu se ridică la înălțimea originalului!
  Romanul din diaspora e la prima generație!! Și cum am spus ,programul ROMÂNIA ii face români pe oameni! Dumneavoastră domnule Constantinescu cunoaste-ți istoria foarte bine și știți că statul român nu este un proiect reușit ,la fel ca Nazaretul! A ieșit vreodată ceva bun de acolo? A ieșit vreodată ceva bun din România ?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: