O Noapte cu Regele

Pentru cei care nu il cunosc pe Tommy Tenny este suficient sa spun “Experiente pe Calea Ingusta” plus vorbire in limbi plus super-marketing. Tommy este un “Godchaser”, adica cineva care vaneaza bilete de banca pe care scrie “In God we trust.” Cartea lui – Hadassah – One Night With The King – este un best-seller kitch care a batut piata idiocratica din US si poate fi gasita in romaneste la Majesty Press sub titlul Hadassah – o nopate cu regele.

Imaginea de pe coperta este la fel de ambigua ca si titlul. Nu ni se spune daca regele este “Jeeez’z” sau super-satrapul sociopat Ahasveros. Nu ni se spune nici daca femeia de pe coperta este in extaz religios sau doar orgasmic. Cele doua au fost combinate cu succes in istoria bisericii incepand cu sfantul Ieronim care le invata pe calugarite cum sa aiba simtaminte erotice fata de Isus si incheind cu politically-correct Dr. Hyveth Williams de la Loma Linda care le explica surorilor cu sa-si desfaca “sufletul” inaintea Domnului:

God wants to impregnate you, so it can be said, This holy thing, this thing, this seed that is coming in your stomach is a holy one . . He wants to romance with you. He wants to marry you. He wants to make babies with you . . So Christ in you can be the hope of glory. He wants you to be intimate with Him. He wants you to uncover His secret places, and say, I’m ready! Let’s get it on ! God wants that with us. And only us women can understand that, because we cherish this; we yearn for this undiluted intimacy! . . This is what God wants us to be . .

“Only us women can understand “ spune Adventismul Progresist, dar noi barbatii nu ne-am putea deasemenea deschide sufletul in iubire inaintea Domnului si a fratilor? Buna intrebare, dar sa ne intoarcem la subiect.

Cei care vor citii cartea lui Tommy vor gasii termenul “iubire platonica” folosit un secol inaintea lui Platon si vor afla cu surpriza ca in imperiul medo-persan se consumau cartofi. Dar acestea sunt detalii nesemnificative pentru cei care cred oricum ca oamenii au calarit dinosauri. Important este faptul ca pana si crestinii au dreptul la fantezii sexuale atata vreme cat acestea sunt impletite cu subiecte biblice.

14 Responses to O Noapte cu Regele

 1. ANITA says:

  Good one… 🙂 Thanks a lot!!

 2. arius says:

  Edi,

  Biblia este in fapt cea mai vanduta carte de „Experiente pe Calea ingusta”…

 3. el-gabri says:

  arius,
  expresia „Experiente pe Calea ingusta” pe care o folosesti tu, are acelasi sens pe care i-l da dl Edi in articol? cred ca ar trebui sa va nuantati ideea….

 4. Fidiles Catalina says:

  Desi e monstruos de adevarat ceea ce am citit mai sus si o totala aberatie orientarea catre erotism „in relatia cu Isus” care se simte din ce in ce mai mult prin biserici, totusi nu mi se pare normal ca dupa ce ati avut o buna colaborare cu cei de la Majesty(chiar daca se vede ca lucrurile nu mai merg asa bine), acum sa faceti elegant atac la persoana. Pare in contradictie cu insasi bunul simt pe care il promovati. Nu ma intereseaza neaparat de ce si cum s-a intamplat…tot ceea ce conteaza e bunul simt si adevarul.
  Personal, si eu consider un kitch melodiile de pe Radio Majesty iar unele carti publicate de editura mult prea siropos de sentimentale dar totusi schimbarea dvs brusca de macaz pare mai mult a „razbunare” decat a intentie constructiva.

 5. Fidiles Eduard says:

  De acord cu nevasta’mea 😀

 6. Codrut says:

  ca tot veni vorba despre Biblie…

  sunt curios cum vezi tu Edi urmatorul aspect:

  „imparatia cerurilor vs imparatia lui dumnezeu”

  Sunt parabole si pilde unde exista diferenta de exprimare; nu stiu textul in greaca, ci cel in engleza [God vs heaven] – crezi ca exista diferenta doar semantica sau si mai mult?

  Thank you.

 7. eddieconst says:

  Fidelis:
  Atac la persoana, este atunci cand ataci o idee folosind ca argument caracterul sau agenda persanala a celui care o enunta.De exemplu: Edi ataca Hadassa din cauza ca are ceva cu Marius este argument ad hominem sau atac la persoana. Eu nu am folosit nic un argument argument at hominem in postarea mea. Nu am spus – ideea asta e rea din cauza ca este a ex-pastoritei de la LL sau cartea este rea din cauza ca Tommy T vorbeste in limbi. Deasemena nu cred in afirmatia lui Ionica ca daca afirmi ca o afirmatie este tampita (sic) afirmi implict ca cel care a facut-o este tampit (iarasi sic). Afirmatia respectiva poate fi ea insasi citata ca dovada.

 8. eddieconst says:

  Arius:
  Nothing personal bro. TT este apostolul unei religii axata pe subiectiv si supranatural. Fac diferenta intre cel care priveste la viata lui in context cosmic, si gaseste o naratiune si un sens, si anecdoticul ieftin al autobuzului pe care un inger l-a oprit intre statii ca sa prinzi trenul la nunta verisioarei. De ce nu se pricepe ingerul la fel de bine si la vehicole militare in Africa? Poate scapau copii de recrutare, mama si surorile de viol si tatal de macete daca ingerul gripa motorul unui camion militar in loc sa se ocupe de motoarele oricum uzate ale ITB-ului?

 9. eddieconst says:

  Codrut:

  Din punctul meu de vedere cele doua expresii au acelasi sens apocaliptic si se refera la imparatia mesianica. Pavel este cel care va face diferenta intre experienta harului si cea a slavei, dar nu gasesc ideea in sinoptice.

 10. Arius says:

  Edi,

  sigur ca da, discutam o ideie, nothing personal. Chiar vreau sa ineleg cum rezolvi tu problema pe care o ridici. Uite, accept rationamentul tau si pun cateva intrebari:
  – de ce ingerii nu s-au priceput la fel de bine sa salveze si alte triburi aflate in robie in afara lui Israel?
  – de ce pestii cei mari nu s-au priceput sa salvezi si alti naufragiati in afara lui Iona?
  – de ce ingerii nu s-au priceput sa faca si in alta parte minunile pe care le-au facut din belsug in Israel?
  – de ce ingerii nu s-au priceput sa salveze si alti copii din Betleem in afara lui Isus?
  – de ce ingerii nu s-au priceput sa-l salveze si pe Stefan de la moarte ci doar pe Petru?

  De ce, de ce, de ce…? Sunt prea multe „de ce”-uri si prea putine raspunsuri satisfacatoare. De aceea subiectivismul isi are legitimitatea lui in toate aceste „de ce”-uri. Faptul ca noi puteam da unele raspunsuri „trase de par” nu rezolva dilemele…!

  Insa idea mea a fost urmatoarea: ca sa poti combate eficient idea de „experienta” asa cum este ea inteleasa in popor, trebuie sa-i „educi” pe oamenii care citesc Biblia s-o cinteasca intr-un alt mod decat cel curent. Fiindca, de regula, oricine citeste Biblia intelege ca acolo e vorba de niste oameni care au vazut ingeri, au vorbit cu ei, au avut „experiente” cu ei etc., si inteleg ca si ei vor putea avea parte de asa ceva daca sunt credinciosi. Se straduiesc din rasputeri sa fie credinciosi si usor usor incep sa vada in viata lor minuni si interventii de-ale ingerilor Domnului. Asta-i realitatea si daca vrei s-o schimbi trebuie sa incepi prin a le lua oamenilor Biblia…!

 11. ianis says:

  Imi aduc aminte ca ecranizarea din 2006 a acestei carti (http://www.imdb.com/title/tt0430431/ ) a avut ceva succes in mediile crestine. Au si crestinii telenovelele lor.

  Apropo de ceea ce ziceai, edi, cu privire la postura evlavioasa sau erotica a femeii din afis, mie mi se pare ca si titlul subliniaza la fel de mult ideea de erotism. Din moment ce in fotografie apare o femeie iar titlul este: o noapte cu regele…mesajul este clar. In plus, citirea istoriei biblice nu poate decat sa intareasca concluzia asta: e un episod despre sex, o victorie prin sex

 12. VictorZee says:

  „Daca invata cineva pe oameni invatatura deosebita, si nu se tine de cuvintele sanatoase ale Domnului nostr Isus Hristos si de invatatura care duce la evlavie, este plin de mindrie, si nu stie nimic . . . ” (1 Timotei 6:3-4)

  ” . . . nu stie nimic”: adica nu stie cum se fac banii. Din lacrim curg dolarii nu din ratiune si „ochi deschisi”!

  Cu respect,
  George, Chicago

 13. Beni Plesa says:

  Edi

  „Din punctul meu de vedere cele doua expresii au acelasi sens apocaliptic si se refera la imparatia mesianica. Pavel este cel care va face diferenta intre experienta harului si cea a slavei, dar nu gasesc ideea in sinoptice.”

  Referitor la expresia -imparatia cerurilor -imparatia lui Dumnezeu-imparatia lui Isus-imparatia lui Israel-imparatia harului -si imparatia slavei parerea mea este urmatoarea:
  1–In evang. dupa Matei scrisa pentru evrei nu exista expresia -imparatia lui Dumnezeu-ci doar imparatia cerurilor.
  Motivul este abvios;audienta fiind evreiasca ,Matei incearca cu profetii din V Test. sa demonstreze autoritatea lui Isus.Evreii religiosi in general nu foloseau numele Dumnezeu (IHVH) si de aceea cred eu ca MAtei foloseste prin exclusivitate expresia -imparatia cerurilor-
  2–Marcu si Luca nu folosesc expresia –imparatia cerurilor -ci in exclusivitate -„imparatia lui Dumnezeu” probabil din cauza ca audienta era deosebita .(gentiles)
  3–Evanghelia dupa Ioan –sper sa nu gresesc ,dar se pare ca nu foloseste nici una din aceste expresii . Singurul discurs despre o imparatie si un imparat este cand Isus a fost dus in fata lui Pilat si face afirmatia ca El este Imparat si ca imparatia lui Nu este din aceasta lume.
  4–In –FAPTELE APOST. se foloseste expresia –imparatia lui Dumnezeu –si se pare ca apostolii inca o confundau cu -imparatia lui ISRAEL .

  Da sint de acord cu tine ca acestea sint sinonime ale aceluiasi lucru si se refera la =IMPARATIA MESIANICA=proces ce trebuia sa inceapa imediat dupa invierea lui ISUS.
  Aceasta imparatie era chiar la usa si foarte aproape si era anuntata de Ioan botezatorul .
  Aceasta imparatie a lui ISUS ( a cerurilor;a lui Dumnezeu;a harului;si culminind cu cea a GLORIEI )a inceput la sfirsitul primului secol crestin si este in desfasurare piana cand va face ca tot pamantul sa fie plin de slava SA.

  PS–Ideia martorilor lui Iehova ca imparatia cerurilor este undeva printre stelele universului si este rezervata doar pentru 144.000 (crema martorilor iehovisti)
  iar imparatia lui Dumnezeu va incepe in viitor si este rezervata doar pentru martorii de duzina si cei care suporta clasa speciala a celor 144 de mii, este un rezultat al citirii bibliei in mod sectant si ignorind contextul scriptural.

  Este ceva asemanator cu ideia adventista ca pentru a fi salvat in ultima generatie TREBUIE sa devii adventist ,iar daca vrei sa fi foarte special si sa fi in GARDA de ONOARE a lui ISUS trebuie sa fi intre cei 144 de mii.
  Ex–David Gates si cei frustrati emotional care gandesc ca el.
  Aceeasi MARIE cu alta palarie.
  PSS–apreciez proiectul OXIGEN 2 si in sfirsit voi putea sa contribui la acest proiect fara nici o rezervatie ca prin aceasta voi sustine oameni ce nu promoveaza evanghelia.
  Cu drag
  Beni

 14. VictorZee says:

  Domnule Edi Constantinescu,

  Din predica dumnevoastra de astazi reiese ca Elisei a implinit reforma pornita de Ilie.

  Tot mai multe voci spun ca in crestinism este nevoie de o reforma. Domnul Isus a fost un reformator si a pornit crestinismul.

  Ce credeti ca trebuie „revizuit” ca sa poata fi implinita reforma Mantuitorului?

  Cu respect,
  George, Chicago

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: