Ecce Homo 01 – Supravietuirea Domnului Lazarescu

6 Responses to Ecce Homo 01 – Supravietuirea Domnului Lazarescu

 1. paul moga says:

  ha , ha , ha … eu am abandonat de mult lupta . Prefer sa fiu arbitrul acela care sta pe tronul de doi metri , la tenis ( totusi nu spectator ) . Nu crezi ca e nevoie si de asa ceva ?
  Ca in goana vitejilor de a cistiga , exista ispita de a juca necinstit , de a se calca peste cadavre , si de a vedea in semen o posibila bariera , in loc sa vada in autodezvoltare ( nu autoperfectiune ) , o provocare .
  Pe acestia ii sfatuiesc -,, adu-ti aminte sa cedezi,,.
  Si cind sportivul ridica pumnul acela in aer la ce crezi ca isi imagineaza ? ca este ok ? sau ko?
  Ma mir ca dupa patru ore , de ridicat pumnul in aer mai poate sa dea mina cu adversarul si sa-i zimbeasca . Corect ar fi sa il invete minte pe ,, dobitoc , ticalos , inamic ,, si la final , sa ii dea una in mecla , sa ii zboare racheta in luna .
  Dar ce bine ca exista ,, liberul arbitru ,, care stabileste regulile jocului . Dar poare fi si corupt ?

 2. paul moga says:

  UPSS…UITE CA AM POSTAT DE DOUA ORI . NU A FOST CU INTENTIE PEDAGOGICA ( ADICA SA SE FIXEZE MAI BINE IN MEMORIE ) . SCUZE.

 3. paul moga says:

  ARBITRU E UNUL SINGUR . SPECTATORI SUNT MULTI . EL NU ARE NICI O PASIUNE SI NICI O DORINTA . NICI NU SE BUCURA SI NICI NU PLINGE . EL STA SI IA DECIZII SI ANALIZEAZA CUM E CEL MAI CORECT . IN URMA DECIZIILOR SALE SPECTATORII SI SPORTIVII DEVIN SENTIMENTALI . SE BUCURA SAU PLING . SUNT NEMULTUMITI SAU FERICITI . SPORTIVII SE BUCURA CHIAR SI ATUNCI CIND S-A LUAT O DECIZIE GRESITA DAR IN FAVOAREA LOR . NU RECUNOSC SI IL LASA PE ARBITRU SA CREADA CA A VAZUT BINE SI CA DECIZIA A FOST CORECTA .
  DEGEABA SAR ADVERSARII SA LE EXPLICE EROAREA . ARBITRUL NU SE INCREDE IN NIMENI . STIIE CA TOTI AU DORINTA DE A CISTIGA …

 4. VictorZee says:

  Daca Morala este „mantuirea”: (trofeul final al crestinului) paralela dintre lupta unui sportiv si lupta unui crestin este buna.

  Sa nu uitam insa ca instrumentul de lupta al crestinului este sabia! Cind cineva pune mana pe sabie, finalul este viata sau moarte: precum in arena.

  Oare poate fi castigata aceasta „cununa” si ca simplu spectator din tribuna, sau cum zice Pavel: „ca madular al trupului”?

  Eu nu pot sa-mi imaginez sabia lui Hristos manuita de o multime care impreuna sa formeze un trup.

  Daca mantuirea este individuala, paralela luptei crestinului cu lupta jucatorului de tenis este buna.

  Daca vom fi mantuiti ca si organe ale trupului, adica colectiv, paralela trebuie facuta cu o echipa de futbol american, unde „coach” precum: papa, preasfintit, presidinte, pastori, popi, decid cum va juca echipa la fiecare faza.

  Domnule Moga: eu stiu ca postul de „arbitru” a fost ocupat de Duhul Sfant. Inafara posturilor de luptatori individuali create de Domnul Isus (si care sant destule), cu mare greutate pot fi ocupate doar posturile de „coaches” create de Pavel dupa inaltarea Domnului Isus. Postul de „coach” nu prezinta nici un pericol deoarece Pavel a stiut sa puna sabia in teaca: sant numai avantaje! Lupta este pana la ocuparea postului: dupa . . . pacea si banii vin garantat!

  Cu respect,
  George, Chicago

 5. monica clipa says:

  Vad crestinul Noului Testament ajutat de Duhul Sfant nu neaparat pe post de „arbitru” din pozitie neutra(de pe gard) ,ci mai degraba ca „antrenor personal.”..Functia de arbitru (dupa mine) a fost asimilata prin jertfa lui Hristos si „redistribuita” tuturor personal . Suntem luptatori dar si antrenori ..pt ca Duhul Sfant locuieste in noi. Cu dubla raspundere se pare. Numai asa mantuirea are caracter personal(individual)..

  Edi,multumesc. Sunt ochi si urechi ca prea am vazut cum moare Lazarescu…!

 6. Anubis says:

  Alooo? DS?
  Da cine-i acolo?
  Florinel!
  Ahh da, ce mai e?
  Te-am contactat legat de misiune…
  Da spune odata omule nu ma tine…
  Mi-a pus unu o intrebare la biserica, cica de ce Jesus a stat pe tusa pana la 30 de ani ca nu are logica…si sper ca am facut bine ca l-am dat pe usa bisericii afara…
  Mda ai facut foarte bine, altceva?
  Pai fiindca eu te posed nu-mi zici si mie care e faza cu Jesus?
  Habar nu am intreaba-l pe El.
  Aoleu dar eu credeam ca voi trei sunteti unul singur…
  Suntem dar tu esti paralel si nu pricepi, ce stiu eu stiu eu, ce stie Jesus stie Jesus si ce stie Batranul stie numai el!
  Ahh merci de lamurire, sa nu ma parasesti ca am o misiune minunata sa le explic multora ceea ce nici eu nu pricep…
  Si te descurci?
  Nu dar macar incerc!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: