Ecce Homo 12 – Fratii, Batranii, si Dumnezeu

15 Responses to Ecce Homo 12 – Fratii, Batranii, si Dumnezeu

 1. Florin Laiu says:

  Te las în plata Domnului, Edi. Rămâi cu circarii, samsonii și aplaudacii tăi, care nu cred în alt dumnezeu decât în tine. Nu ai altă evanghelie decât caricaturizarea și ridiculizarea Bisericii care te plătește. Rușine !

 2. maria says:

  Florin Laiu,
  Din punct de vedere omenesc,un om e platit pentru a aduce profit la locul de munca,sau pentru a mari prestigiul „firmei” la care lucreaza (ex.Gadea si emisiunea pe care o modereaza,si din care reiese faptul ca a fi azs nu inseamna ca nu poti deveni sluga cucernica a infernului).
  In plan spiritual insa, lucrurile stau cu totul altfel.Biserica,daca admitem ca este locuinta Duhului Sfant,ar trebui sa fie pastrata curata si morala.Daca ne uitam la EGW,in loc de a face incantatii cu numele sau, mai bine i-am analiza viata, si atunci vedem ca nici o data nu a pregetat in a critica ce era de criticat sau in a inalta ce era de inaltat.
  Nu stiu daca Edi face acest lucru din incredintare, sau „pentru a-si face un nume”, numai Dumnezeu stie, insa cred ca toti avem „responsabilitatea morala”, de a sesiza ceea ce impiedica cu adevarat spiritualitatea unei biserici.
  Cat despre circarii, care traiesc asemenea corbilor, hranindu-se cu resturi, nu au nici o sansa, pentru ca o biserica e vie tocmai atunci cand are puterea de a merge pe urmele Mantuitorului care nu a facut compromis cu fariseismul unei etnii care se credea „samanta”.
  Si mai este un aspect, in lumea lui Dumnezeu si corbii se pot transforma in porumbei, atunci cand isi dau seama ca adevarul Lui Dumnezeu exista, si este descoperit tocmai de dialectica vietii sub toate aspectele ei.Pentru ca ceea ce a construit Dumnezeu nu poate fi desfiintat, iar unitatea inseamna a aduce sub acelasi spectru toate aspectele unei vieti diverse in aptitudini nu in veleitati, insa morale si integre din toate punctele de vedere.
  Nu legea strigata identifica biserica adevarata, ci legea traita. Iar pentru a ajunge aici, e nevoie de oameni care nu sa autentifice trasaturi de caracter defecte sfintite de biserica, nici daca sunt platiti pentru acest lucru, ci sa autentifice biserica ca edificiu al prezentei Lui Dumnezeu, asa cum trebuie sa devina. Libertatea in Hristos,este tocmai atunci cand nimic nu te constrange,atunci cand legea face parte din tine. Nu spuneti credinciosilor sa traiasca de parca ar fi pustnici in munti, fara tv,internet etc., caci crestinul autentic stie sa cerceteze si sa aleaga ce este bun pentru definirea lui ca om.
  Lasati portile larg deschise, curvelor, circarilor,cercelatilor, drogatilor,pentru ca nimeni nu poate sti ce este in sufletul lor, si pentru ei S-a Jertfit Domnul Isus.
  A fi duhovnic, nu inseamna a arunca brosuri, facute in ultimul timp in asa fel incat sa mascheze prozelitismul,ci a veni in ajutorul chiar si celor care nu cred, sau nu-L cunosc pe Dumnezeu. Caci Domnul Isus pentru acesti oameni rataciti a venit, pentru a le aduce izbavirea vesnica, si nu o izbavire vremelnica, dictata de o betie sectara cu iz de club select.
  De ce nu vreti sa vedeti adevarul usturator, care arata starea de infatuare a bisericii,de ce nu va uitati la evanghelizarile care se fac,la modul cum se bate apa in piua ,la modul cum se pastoreste o biserica, si la nivelul de pregatire al tinerilor pastori ?
  Cine sunt vinovatii acestei stari , mai se poate vorbi de sacralitate,intr-o biserica in care se „traieste” superficial ?
  Cel care este ingrijorat de aceasta stare e omul lui Dumnezeu, cel care sufera pentru acest lucru, nu cel care crede in infatuarea lui ca este beneficiarul roadelor unui duh care poate fi al altcuiva.
  Cu respect,

 3. skeptic says:

  Nu sunt nici circar, nici samson si nici nu-l idolatrizez pe Edi. Daca a-l aprecia pentru pozitia pe care o are inseamna a fi aplaudac atunci da, sunt aplaudacul lui (btw, cei care va apreciaza ideile banuiesc ca sunt drept-credinciosi, sau le spuneti si lor ca sunt aplaudaci?). Daca cu un om al literelor nu se pot discuta opinii divergente fara a aduce in discutie blesteme si ziua judecatii, atunci de la cine sa mai astept asta? Sunteti atat de sigur ca aveti dreptate… si atat de intolerant… in alte vremuri ati fost un inchizitor de frunte.
  Si daca tot ati coborat termenii discutiei atat de jos, astept de la Biserica pe care o platesc sa imi ofere hrana de calitate potrivita cu nevoile mele. N-o faceti dumneavoastra. De ce va indignati cand o fac altii?

 4. stefan& says:

  #2 Maria

  Cititorilor

  Din gandirea-va maiastra
  Ma inspir mereu şi zic,
  Si în fata dumneavoastra
  Palaria mi-o ridic!

  epigrama de Vasile Iusan

 5. paul moga says:

  Frumoasa epigrama Stefan , aproape ca mi-a dat o lacrima . :jump:
  Totusi , ce inseamna asta ,, gindirea-va ?,, Ia mai bine de aici o lectie de epigrama .

  Inrto balta neagra :rain:
  patru ochi ,luceste :handshake:
  ce sa fie oare ? ?:-)
  …cred ca e , doi peste .

 6. Arius says:

  Edi,

  Cred ca de data asta ai pus degetul exact pe rana bisericii!…

 7. Arius says:

  Ca nu poti avea incredere in cuvantul „fratilor” si „batranilor” devine evident doar si daca ne uitam la ultimele declaratii facute de Florin Laiu pe acest site. Iata dovada:

  Florin Laiu catre Edi:
  „…Pe drumul pe care ai apucat, n-am să te las în pace.”

  La 10 ore mai tarziu, Florin Laiu ii scrie din nou lui Edi:
  „Te las în plata Domnului, Edi. Rămâi cu circarii, samsonii și aplaudacii tăi, care nu cred în alt dumnezeu decât în tine. Nu ai altă evanghelie decât caricaturizarea și ridiculizarea Bisericii care te plătește. Rușine !”

  De ce nu este Florin Laiu consecvent in propriile sale declaratii? Fiindca incearca sa slujeasca la doi stapani…! Si lui Dumnezeu si bisericii „care il plateste”. Daca s-ar decide sa-i slujeasca doar lui Dumnezeu, atunci ar putea gandi si scrie ca un om al lui Dumnezeu. Asa insa, gandeste si scrie ca un om al Bisericii „care il plateste”.

  Iar pentru asta el crede ca nu are de ce sa-i fie rusine …

 8. eddieconst says:

  Florin:

  „Din punct de vedere omenesc,un om e platit pentru a aduce profit la locul de munca,sau pentru a mari prestigiul “firmei” la care lucreaza”

  Membrii sunt cei care platesc slalariile pastorilor si administratiei. Asta insemneaza ca pastorul nu este platit sa mareasca prestigiul bisericii ci sa slujeasca nevoile membrilor. Seminarul meu are ca scop declarat sa intareasca individul in relatie cu sitemul – sa depaseasca sindromul Lazarescu. Daca biserica e spital – multi membbri sunt Lazarescu – si pe acestia incerc eu sa-i inarmez cu o doza de autonomie individuala. Pentru banii platiti pentru asigurare d-l Lazarescu are dreptul la serviciul unui medic. Medicul nu este obligat fata de compania de asigurare (administratia) sau spital (biserica locala) ci fata de d-l Lazarescu.

  (ex.Gadea si emisiunea pe care o modereaza,si din care reiese faptul ca a fi azs nu inseamna ca nu poti deveni sluga cucernica a infernului).

  M Gadea isi face meseria si nu amesteca lucrarea Domnului cu politica si interesul personal. Inca nu l-am auzit pe Mihai folosind imprecatii vechi-testamentare impotriva lui Basescu. Intr-o democratie exista dezbatere si dezbaterea este necesara. Sluga infernului este cel care imbraca politica biseiceasca in retorica pioasa si ascunde interesul personal in spatele „lucrarii”.

 9. maria says:

  Edi,
  Eu am scris comentariul. Cred ca nu l-ai citit pe tot, iar referirea pe care am facut-o la Gadea,nu am scris din perspectiva dezbaterii in sine, si din perspectiva atacului la persoana, a celor invitati in acea emisiune, si a faptului ca indiferent daca faci parte din cler sau esti mirean,trebuie sa nu judeci , sau sa nu te legi de persoana cuiva, fara a-i lasa dreptul firesc de aparare.
  Viata de credinta nu este numai in cadrul bisericii, ci viata de zi cu zi te defineste ca om in primul rand, iar in mod deosebit ca om care crede in Dumnezeu.
  A fost o paralela intre ceea ce se intampla in biserica si impactul avut asupra noastra in viata de zi cu zi.
  Se pare ca nu ai citit tot comentariul, ai citit numai primele randuri si ai tras o concluzie pripita.

 10. VictorZee says:

  Domnule Edi Constantinescu:

  „Nu ai alta evanghelie decat caricaturizarea si ridiculizarea Bisericii care te plateste. Rusine !”

  „Incolo, fiecare sa ramina in starea in care l-a asezat Domnul, si in care l-a chemat Dumnezeu. Aceasta este rinduiala pe care am asezat-o in toate Bisericile.” (1 Corinteni 7:17)

  „Si El a dat pe unii apostoli; pe altii, prooroci; pe altii, evanghelisti; pe altii, pastori si invatatori, ” (Efeseni 4:11)

  Tovarasul si colegul dumneavoastra, domnul Florin Laiu are dreptate: in orice institutie respectabila, „randuiala” si ierarhia trebuiesc respectate. Randuiala a fost si este puterea Bisericii mai ales ca a fost „inspirata”.

  Randuiala, ierarhia, batranii, banii si cuvantul inspirat sant geniala Biserica care va plasteste sa o respectati nu sa o ridiculizati. Daca nu va place „randuiala” din Biserica puteti sa slujiti lui Dumnezeu prin Duhul Sfant dar: FARA PLATA!

  Imaginativa ca lucrati pentru GM, sunteti platit de ei si dumneavoastra va apucati sa le criticati public produsele sau metodele de lucru. Este aceeasi situatie; Biserica precum orisicare alta institutie au randiueli, reguli, ierarhii, etc., care daca nu sant respectate de angajatii lor, acele institutii sigur vor falimenta.

  Sant de acord cu domnul Laiu cand va atentioneaza (sau va omeninta). „Rusine!”

  Ca este fizica sau ca este ideologica: PROSTITUTIA ESTE PROSTITUTIE! Prostituata din bordel respecta randuiala Bordelului fiindca Bordelul o plateste. Daca nu respecta randuielile, prostituata nu numai ca este data afara, ea este aspru pedepsita si in unele cazuri „dispare”.

  Biserica si Bordelul, doua institutii foarte vechi care au rezistat si rezista prin respectarea randuelilor si datorita batranilor (sfintilor) in Biserica si a „pimp” (pestelui) in Bordeluri.

  Biserica nu poate fi reformata! Biserica nu poate egzista decat in randuiala ierarhica stabilita de parintele Pavel. Randuiala ierarhica trebuie sa functioneze in perfect consens la fiecare nivel si sa aiba pace mutuala intre biserici.

  „Voi alergati bine: cine v’a taiat calea ca sa n’ascultati de adevar? Induplecarea aceasta nu vine de la Cel ce v’a chemat. Putin aluat face sa se dospeasca toata plamadeala. Eu, cu privire la voi, am, in Domnul, increderea ca nu ginditi altfel. Dar cel ce va tulbura, va purta osinda, oricine ar fi el. Si, schilodeasca-se odata cei ce va tulbura!” (Galateni 5:7-10, 12)

  Domnul Florin Laiu este un slujitor onest, bine instruit, bine educat si lucreaza din greu pentru salariul pe care il primeste de la Biserica.

  Sfantul bisericesc zie „Rusine!” „Te las in plata Domnului, Edi.”

  „Cit despre mine, macar ca n’am fost la voi cu trupul, dar fiind de fata cu duhul, am si judecat, ca si cind as fi fost de fata, pe celce a facut o astfel de fapta. In Numele Domnului Isus, voi si duhul meu, fiind adunati la olalta prin puterea Domnului nostru Isus, am hotarit ca un astfel de om sa fie dat pe mina Satanei, pentru nimicirea carnii, ca duhul lui sa fie mintuit in ziua Domnului Isus.” (1 Corinteni 5:3-5)

  In astfel de situatii, a „pimp” sau pestele nu zic nimic; dau ultimul sarut si randuiala este restabilita.

  Cu respect,
  George, Chicago

 11. eddieconst says:

  Maria:

  Daca esti urmasa evei spun saru’mana si imi cers scuze.
  Daca esti din lumea celor cu y-ci, …ma intelegi, gadea mi-e prieten si credeam ca mesajul vine de la Laiu caruia i-am fost prieten cu iluzia reciprocitatii. Din nefericire, FL a idealizat atat de mult iudaismul inacat a devenit reproducerea perfecta a negutatorului din venetia si umbla sa taie un pound de carne din mine

 12. eddieconst says:

  Salut George, Chicago:

  Pimping souls. I like it.

 13. maria says:

  Edi,
  Eu personal nu am nimic cu Gadea, insa ,in momentul in care te legi de un om fie el odios,si il ataci in mod indirect, criticandu-i familia, atunci, ma intreb cum viata, succesul te poate transforma atat de mult, incat sa uiti ca o data ai moderat o emisiune crestina, si ca nu poti sti ce zace in omul acela, chiar daca este betiv,chior etc.Chiar daca actiunile cuiva sunt reprobabile, nu te legi de defectele fizice, sau de familia lui.Si m-am gandit asa , in general,daca impactul cu lumea bisericii , cu principiile promovate, nu ne transforma, inseamna ca e o problema, fie la noi, fie la faptul ca aceasta lume a bisericii nu da cu adevarat libertatea de exprimare celor din sanul ei.Iar o data iesiti din acest mediu, mai ales cei crescuti in acest climat, nu sunt in stare sa se mentina la standarde morale adevarate.Si nu ma gandesc la moralitate ca tinere a legii, asemenea tanarului bagat, ci ca moralitate in ceea ce priveste respectul pentru aproapele tau.A fost un exemplu, atat.Eu nu am nimic cu omul, insa nu sunt de acord cu practica de a „linsa” pe cel care a gresit,si mai ales sa primesti bani pentru atacul la persoana.

 14. stefan& says:

  Pt: #5 pm
  Bine c-ai ajuns doctor,
  Că cum m-ai cusut la foale,
  De erai un croitor,
  Erai mort de mult… de foame.

  epigramă de Vasile Iuşan din Lume multă, oameni puţini (2009)

 15. Arius says:

  Biserica = Membri?
  Biserica = Administratia?
  Biserica = Dumnezeu?

  Biserica „care te plateste” nu este Dumnezeu, chiar daca toate organizatiile religioase se comporta ca atare…

  Biserica „care te plateste” nu este nici administratia, caci ea fara contributia membrilor este falimentara in maxim doua luni.

  Prin urmare biserica „care te plateste” sunt de fapt membrii de rand, Pe aceia trebuie sa-l slujesti, daca chiar vrei sa slujesti pe cel care te plateste.

  Dar cel mai bine este sa-l slujesti pe Dumnezeu care nu te plateste (dar te rasplateste!) iar oamenii care vad si cred ca faci lucrarea Sa te vor ajuta cu tot ce pot.

  Iar ajutorul membrilor nu trebuie limitat doar la bani, cum din pacate le place „liderilor”…

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: