Nobel contra ignobilei situatii

In primul rind, le multumesc tuturor celor care au raspuns provocarii lansate acum o saptamina. Am obtinut intre timp si acordul autorului pentru a face disponibila aici varianta romaneasca a articolului cu pricina. Voi posta cit de curind traducerea integrala a acestui text emblematic – Bob Cargill a surprins excelent traseul intelectual al multora dintre noi.

In al doilea rind, ati vazut Nobel-urile de anul acesta? Se pare ca premiul pentru pace devine din ce in ce mai mult un instrument politic. Anul trecut Obama obtinea o controversata (cel putin acasa) recunoastere a schimbarilor pe care le-a adus in politica externa a SUA la nivel de discurs si nu numai. Toamna aceasta, regimul chinez se vede aratat cu degetul si face tot ce poate pentru a salva aparentele in interior. Ma intreb cind o sa afle si Liu Xiaobo despre distinctia primita. Si cind o sa afle majoritatea chinezilor despre Liu Xiaobo.

Mai interesant a fost episodul reactiei catolice la decernarea Nobel-ului pentru medicina. Ma intreb cit o sa mai tolereze catolicii din toata lumea un cler care a pierdut (cu exceptiile de rigoare) contactul cu realitatea, o teologie inca bine infipta in superstitie si misticism. Sa protestezi impotriva fertilizarii in vitro si a prezervativelor in acelasi timp in care musamalizezi povestea trista a unei epidemii de abuz este nu doar ipocrit, ci si de prost gust. Niste barbati care – se presupune – n-au „cunoscut femeia” pontifica in legatura cu sexualitatea si maternitatea in numele unei fictiuni. Pina cind?

Si nu, nu ma intrebati de Llosa, ca nu i-am citit inca nicio carte 🙂

20 Responses to Nobel contra ignobilei situatii

 1. jean says:

  Obama a luat Nobel pentru pace pentru ca nu a pornit nici un alt razboi. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

 2. First Monkey says:

 3. First Monkey says:

 4. paul moga says:

  Polihronule ,
  esti sigur ca premiul nobel pt pace , nu a fost dintodeauna un instrument politic ?
  Nu cumva cine inmaneaza premiul , acela conduce ? :hypnotized:

 5. paul moga says:

  jeane ,
  asta nu il impiedica sa primeasca decoratia militara de la aceiasi firma . :smug:

 6. jean says:

  @paul moga
  este posibil orice.E posibil ca Obama sa inceapa cu discursuri ca in campania electorala : „I have dream…..”. Americanii l-au ales, si pe de-asupra vreo 2 milioane i-au facut plecaciune in ianuarie cind a devenit oficial presedinte. LA VITA E BELLA

 7. paul moga says:

  ,, Ma intreb cit o sa mai tolereze catolicii un cler care a pierdut…,,

  Ba sa-i tolereze ! Ce asta-i o rusine ? Mare scofala . Toata lumea mai si pierde , pierzi castigi -negustor te numesti . Important e sa mergi inainte , chiar si infrant .
  Ce vizitiul lui Napoleon , cind a luat o curba mai brusca cu caleasca , la aruncat pe ferseastra pe conducator intr-o mocirla . Sa suparat asta tare pe vizitiu , la facut porc si incapabil . Dar carutasul i-a amintit -,, Da ce majestate , ce dvs. nu ati pierdut niciodata , nici o batalie ???,, 😯

  Ce eu nu sunt dinamovist ? Straluceste dinamo in campionat ? Ce cupa europeana a cistigat dinamo dle ? Acuma ce sa ma rasvratesc impotriva clubului ? sau sa injur jucatorii ? NU , in nici un caz , ci ai iubesc pe jucatori asa cum sunt , si multi dintre ei sunt chiar simpatici , compun niste poezii nemaipomenite – daca au darul poeziei , sa-i manince tetea pe ei de betivi simpatici . Ce acuma sa ma duc la Steaua ? In nici un caz !
  Hai Dinamooooo !!! :flagus:

 8. paul moga says:

  Totusi , ma intorc la contextul ultimului paragraf .
  Catolicismul , in incercarea de a-i atrage si pe conservatori si pe liberali , pe vegetarieni si pe carnivori , la aceiasi masa , devin ipocriti caci trebuie sa serveasca si tigari si pliante impotriva fumatului , si Bach , si rock ,…etc .
  Pana cand va mai putea merge asa ?

  Pana cand majoritatea omenirii va avea o minte deschisa si obiectiva , echilibrata , cu judecata critica pozitiva , si prevad ca in aceasta directie merge omenirea , chiar daca pasii sunt cam greoi .

  Mai prevad ca bis. catolica va suferi o metamorfoza , adaptandu-se noilor concepte si mentalitati va deveni opusului evului mediu . Ospatarul va servi ceea ce i se va cere si nu ,,meniul casei,,.

  prezicerile mele sunt in general , si pana atunci…

  PROLETARI DIN TOATE TARILE
  EVITATI EXTREMELE … :announce: :announce: :announce:

 9. polihronu says:

  Una dintre interogatiile mele si-a primit deja raspunsul.

 10. remus11 says:

  am auzit ca a disparut sotia lui Liu Xiaobo.
  o arestasera la domiciliu.
  dupa care ii confiscasera telefonul.
  si acum cica nu mai e acasa.

  asta e societea aia mai libera decat SUA a lui prof. aurel ionica.

 11. jugarean says:

  Atata timp cat oamenii vor crede in traditii si in scrierile unor psihopati ce au exercitat controlul asupra maselor! Cand se elibereaza de teama, orice om poate vedea falsul!
  Cu dragoste…

 12. Oameni din spatele lui B.obama

 13. Afla realitatea says:

  Nobel de la guerra para los señores del «Nobel de la Paz» (spaniola, franceza)

  http://www.voltairenet.org/article167303.html

 14. Afla realitatea says:

  The Nobel Peace Prize at the service of imperialism

  http://www.voltairenet.org/article167228.html

 15. samson says:

  #18 northlite
  domnu northlite poate si tăticu dvs sa tâlcuiasca pe limba lu iubiţi fraţi şi stimate surori ce ziceţi dvs aicea?

  află realitatea = fratele maimuţa = sora lucy (din piteşti, spania; da sa ştiţi că din piteşti ie numa aşa de forma, cu titlu didactic şi petagogic mai mult, doar ca să indice culoarea lu sora lucy – prietenii stie care ie!-, că actualmente sora lucy fosilizează cu mult succes in spania, ca sa aştepte şi să grăbească mai ieficient venirea lu domnu isus pe norii cerurrilor, şi să mai ştiţi ca sora lucy ieste şi ultima fosilă contemporană-n viaţă, care nu numa că dovedeşte că creiaţionismu ieste un fapt ştiinţific prin credinţă, da tot dânsa ie şi ultima fosilă, aka verigă, lipsă din lanţu creiaţionist adam – domnu isus – sora lucy, care soră se şi constituie în generaţia perfectă, făara de care domnu isus nu putea să iasă din camera aia de 3×2 metri pătraţi, şi să revină pe norii cerurilor ca să ia la sine p-ai lui – adik sora lucy si ceilanţi iubiţi fraţi şi stimate surori in viaţă şi morţi de tot în credinţă! (binenţeles dupe ce mai întâi dă o tura rapidă pe la weceu, va dati seama ca dupe 1986 de ani in camera aia fără nicio întrerupere, orice om oricât ar avea vezica de sănătoasă şi s-ar ţine pe iel….) :monkey: :monkey2:

 16. keep up the good work! :monkey: :monkey2: :monkey:
  http://rationalwiki.org/wiki/List_of_conspiracy_theories
  😮 😮 😮 😮 😮

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: