Logos 27 – Ultimul Umanist Crestin

11 Responses to Logos 27 – Ultimul Umanist Crestin

 1. VictorZee says:

  Domnule Edi Constantinescu (#15, Logos 26),

  „Daca credinta insemneaza o stare amintii dincolo de indoieli sau intrebari cred ca intr-adevar asistam la sfarsitul credintei.” (#15 | Written by eddieconst, Logos 26)

  Daca credinta ramane fara o relatie certa cu Dumnezeu, acea credinta este falsa, este ratacire.

  Sistemul (Biserica) a creat dogma si dogma nu poate sa duca la o relatie cu Dumnezeu. Dogma bisericeasca se sfarseste implinind profetia:

  ” . . . dar cel neprihanit va trai prin credinta lui.” (Habacuc 2:4)

  Adica fiecare va trai prin propria sa relatie cu Dumnezeu.

  Traim un timp cand prorocul mincinos nu mai are putere. Sistemul, Biserica a format „tovarasi” care de multe ori au fost monstrii umani. Domnul Isus a format ucenici si a propovaduit Imparatia lui Dumnezeu care a egzistat si egzista prin Biserica Sa care este vie.

  Umanismul lui Erasmus a ramas in Biserica lui Hristos. Credinciosul din Biserica adventista are dialog cu credinciosul din Biserica baptista, penticostala, catolica, etc. Ei au pace si intelegere inpreuna prin relatia in Hristos nu prin dogme. Dogma este bisericeasca, credinta care duce la relatie este dumnezeiasca, este vie.

  Dialogul propus de Erasmus a fost si este periculos pentru Biserica, dialogul conduce la lumina venita prin Hristos. Biserica a stins aceasta lumina prin dogme, si a creat o falsa credinta, oarba, moarta = harul ieftin.

  „Va spun ca le va face dreptate in curind. Dar cind va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamint?” (Luca 18:8)

  Despre care credinta este vorba aici?

  Cu respect,
  George, Chicago

 2. remus11 says:

  Victor Zee,
  „Umanismul lui Erasmus a ramas in Biserica lui Hristos. Credinciosul din Biserica adventista are dialog cu credinciosul din Biserica baptista, penticostala, catolica, etc. Ei au pace si intelegere inpreuna prin relatia in Hristos nu prin dogme. Dogma este bisericeasca, credinta care duce la relatie este dumnezeiasca, este vie.”

  daca comparam situatia de atunci cu cea de acum si ne dam seama ca nu s’a schimbat nimic inseamna ca suntem sclerozati. comunicarea care exista intre biserici este ca relatia dintre doi caini agresivi care manaca din aceasi oala. isi recunosc unul altuia teritoriul fara sa il respecte.
  daca vorbesti despre relatia dintre membrii bisercilor, prea putini au reusit sa sparga bariera culturala a bisericii care ii hraneste si sa incerce sa inteleaga celelalte adevaruri.
  cum zicea cineva: cel mai mare dusman al sistemului religios este internetul si discovery channel.

 3. VictorZee says:

  Domnule Remus11 (#2, Logos 26),

  Sant doua feluri de credinte si doua feluri de credinciosi:

  „Tinta poruncii este dragostea, care vine dintr’o inima curata, dintr’un cuget bun, si dintr’o credinta neprefacuta.” (1 Timotei 1:5)

  „El le-a mai zis: ‘Adevarat va spun, ca sint unii din ceice stau aici, cari nu vor muri pina nu vor vedea imparatia lui Dumnezeu venind cu putere.’ ” (Marcu 9:1)

  Credinciosii care au credinta neprefacuta traiesc in Imparatia lui Dumnezeu aici si acum. Ei sant cei care au un vocabular comun, sant in toate bisericile si formeaza poporul lui Dumnezeu nu o Biserica.

  Daca nu as cunoaste astfel de oameni nu as crede in profetia din Marcu 9:1 care se implineste cu „unii” din fiecare generatie.

  Cu respect,
  George, Chicago

 4. Claudia says:

  Atata dragoste va trebe eu nu inteleg pe nimeni aici pe pamant. dragoste dragoste inima inima inselatoare! trista esti si amagitoare. Ero o melodie si acest cuvinte.Barbatul lui matusa cand era baut si auzea aceasta muzica isi dadea cu palnile peste cap si plangea. Eu o intreb pe matusa? ce aude el in muzica asta eu nu inteleg. dar matusa mea si acel om avea 9 copii. A facut dragoste mereu dar cum totusi cu 9 copii. adica copii de hartie se copiaza acelas tecxt intelesul acei copii se intorc din nou pe pamant se copiaza. Dar George tu ai mai inteles ca trebuie sa te iubesti mai intai pe tine insuti? Si mai spune biblia fate frate si sora si incepe viata cu mine.? asta ai inteles? s-au tu spui vreau trupul tau sora. dai batai Georgi dragoste e importanta vezi cat de adanc poti sa ajungi in femeie. viata vecinica

 5. remus11 says:

  eu tocmai asta deplang, piedicile care aduc lipsa de comunicare intre oameni.
  trebuie sa existe baza reala a crestinismului pentru o buna comunicare, Isus.

 6. Nicole says:

  @Claudia

  „Atata dragoste va trebe eu nu inteleg pe nimeni aici pe pamant.”

  Păi normal, „Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” și mai sunt și alți oameni de pe alte planete mai îndepărtate, chiar din afara galaxiei noastre, care au ajuns accidental pe Pamânt… Asta-mi amintește de-o-ntâmplare (vorba lui Svejk): un rus emigrează la New York și când pleacă cu mașina pe autostradă în prima zi de lucru, îl sună nevastă-sa și-i spune: „Alioșa, ai grijă, că au anunțat la radio că pe autostrada pe care te duci tu la servici, a intrat unu’ pe contrasens, fii atent să nu te ciocnești cu el !”, la care Alioșa-i răspunde: „Apăi nuș’ cum circulă americanii ăștia, că toți îs pe contrasens!”

  „dragoste dragoste inima inima inselatoare! trista esti si amagitoare. Ero o melodie si acest cuvinte.Barbatul lui matusa cand era baut si auzea aceasta muzica isi dadea cu palnile peste cap si plangea. Eu o intreb pe matusa? ce aude el in muzica asta eu nu inteleg.”

  Nici nu știi ce fericită ești tu, femeie frumoasă!

  „dai batai Georgi dragoste e importanta vezi cat de adanc poti sa ajungi in femeie. ”

  Numai să nu iasă pe partea cealaltă.

  Te pup, Claudia, să mai scrii, să mai uităm de necazuri!

 7. Claudia says:

  Matusa spunea are baiul rau? Eu cand veneam la Matusa spuneam undei muzica? tu numai de ras de comedie esti buna. (Tata a fost sfantul Gheorghe Mama este sora lui Lazar din biblie.) Tata a murit cu cativa ani in urma. Tata era foarte comic in casa la noi ne radeam unul de altul. Tata ne punea toate numele posibile a acelor oameni urati handicapati ect. Asa faceam si noi cu el, cand eu eram in burta la mama tata era dus inarmata in Orasul Sfantul Gheorghe din Romania. Asa ca eu am ramas sfant in burta la Mama fara sperma am putu creste in burta la mama. Tata era foarte iscusit tot ce vedea si isi imagina putea desena si chear face cu manile lui. In loc sa stea 2 ani in armata la tinut 3 ani. Tata ne spunea povestii cum l-ea inventa habar nam. Uneori ii spunam tu esti imparatul cu 3 fete din povestii. Noi eram 3 fete acasa. Tata in toate povestile se vorbeste numai de fata mare si fata mica dar de cea mijlocie nu se spune nimic. Mie nu im plac povestile eu eram fata mijlocie. Primul desen care la desent tata pentru mine era un pom mar foarte frumos desenat, parca era adevarate acele mere. Era desenate cu rosu si galben. Eu spuneam lui tata merele tale arata ca marul din alba ca zapada adica acel mar de la mama cea rea mama vitriga. Vedeti si cuvantul gradinita, adica copii care merg la gradinita. Cuvantul gradinita il face Dumnezeu pentu mine ca eu sa imi aduc aminte de gradina Eden. Adica de copil mic ma trimite la gradina,. cand m-ia dat seama de acest cuvant am vazut gluma lui Dumnezeu cu mine. Adic ca eu sunt Eva din biblie. Voi nu ma credetii dar o sa vina vremea cand o sa il intelegeti si voi pe Dumnezeu. Dumnezeu a hotarta ca tot ce este in cer si in forma de ingeri sa vina si sa se nasca pe pamant. Asa cum spune si biblia va cadea ingeri din cer o mare parte din stele. Cam asa ceva scrie in biblie. Deci toti vin in forma de om adica se nasc din nou. Acel inger care merge mereu dupa Dumnezeu si toate le incurca nu vra sa se nasca decat prin mine. Si pana la urma Dumnezeu indeplineste dorinta lui Normal acel inger dorea sa fim toti de la inceput ca Dumnezeu. Ceia ce se si intampla adica putem crea un om prin nastere. Dar pe langa acel coplil mai am si pe Anuc acel urias care a facut Atlanta si trebuia sa se bata cu Moise care este si Abel deci si copilul meu ca Eva. adica acele 2 persoane si poporul lui trebuia sa se bata acum nu mai e nevoie sunt de la aceiasi mama frati. Si mai am inca un copil este printul Olandei Primul primul print Olandez. Printesa Iuliana din Olanda era mama mea in biblie Ana adica IUL_ANA. Madona din America este bunica mea din biblie. Bunica mea de acum se numea la fel Iuliana si Imi vine cateodata in vise cu Iuliana printesa Olandei. Amandou sunt Moarte. Si mai im spun cate ceva. De asta va spun ca trebuie sa ne aceptam uni pe alti ca frati si surori. Viata vecinica.

 8. samson says:

  #6 nicole

  “dai batai Georgi dragoste e importanta vezi cat de adanc poti sa ajungi in femeie. ”
  Numai să nu iasă pe partea cealaltă.

  acuma şi dvs doamna nicole cu doamna claudia! cum adik să iasă pe partea cealantă?!?!?
  poate vroiaţi să ziceţi că „numa să nu intre şi pe partea cealantă”!!! c-abia atuncea poate şi dl georgi sa-i dea bătăi cu dragostea să vadă cât de adânc poate s-ajungă în femeie, fiincă ie important. da poate ne lămuriţi şi pe noi, cu ajutoru lu sora claudia binenţeles, de ce ie importanta totuşi adâncimea de la penetrarea lu dl georgi, ţinând cont că dak intră şi pe partea cealantă, dl georgi poate să-i dea bătaie fără nicio grije, în funcţie numa de cantitatea de la organu dânsului, c-acolo ie vorba d-adâncimi insondabile, chiar dak un pic insalubre, dat fiind anatomia şi fiziologia de la orificiu ăla,atât de eufemistic denumit „partea cealantă”. şi să ştiţi că nu ie nici păcat şi nici sodoma şi gomora, cum greşit s-ar precipita unii să tragă concluziile, alta ar fi fost situaţia dak dna claudia l-ar fi îndemnat pe dl georgi să-i dea bătaie să vadă cât de adânc poa s-ajungă cu dragostea în bărbat, şi tot aşa pe partea cealantă!!! :kissing:

  ps.
  acuma dak tot vă cunoaşteţi dvs mai bine cu dna claudia, poate o întrebaţi dvs, aşa ca între femei, cine ie dl georgi ăsta, care are aşa organ fabulos de sondare la adâncimile de la femei, şi cam cât de adânc a reuţit s-ajungă? :male:

  şi poate o întrebaţi şi cine ie doamna respectivă care n-are nicio reţinere în a pune la dispoziţia lu dl gorgi şi partea cealantă? credeţi că ie cumva dna aia care se-nvelea cu soarele şi avea luna supt picioare, care iera alergată de dl şarpe pe undeva prin pustia din apocalipsa lu dl ienoh, s-o prindă ca să-i dea şi dânsu bătaie să vadă cât de adânc poate şi dânsu s-ajungă în iea? :female:

 9. barbati fara minte suntem toti…

 10. Nicole says:

  #8 Samson

  aka printre dinți – pericol de trefilare în caz de luare prin surprindere

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: