Logos 74 – Cu ochii deschisi

162 Responses to Logos 74 – Cu ochii deschisi

 1. samson says:

  # 19 fratele pleșa (4)

  si Isus a devenit IMPARAT AL IMPARATILOR indiferent daca acestia accepta sau nu .

  da cam are ceva ambâț în dânsu idolu dtale, zici că ie oltean, rudă bună cu iubitu nostru frate pfofesor, care și dânsu toto așa ie acuma doctru profesorilor! da ia iesplicăne dta nouă, și care ie jmecheria cu asta, what”s the catch? adik asta cu cel ajută pe dânsu, în afară că-i gâdilă orgoliu de cel mai potent mascul de pe tot pământu, și te gâdilă și pe dta că faci parte din anturaju lu dânsu și poți să te guduri bucuros pe lângă dânsu, și așa ți se pare și dtale c-ai valoare și iești și dta mai important decât fratle nobody, cum iești dta acuma,ă? ne iesplici dle și nouă, te rugăm noi frumos? cu ce ajută asta omenirea, să zicem pe cei care moare de cancer, pe copii violați și uciși pe urmă, p-amărâții din românia cre ie-ngropați supt zăpada, p-aia crea a murit și moare cu sutele de frig? cu ce-i ajută dle devenirea asta atât de pompoasă a lu idolu dtale favorit? cultu ăsta deșanțat al personalității, care-l întrece și pe mult iubitu și stimatu tovarăș nicolaie ceaușescu; ehe dle, dta dak n-aveai carnet de biserică, ai fi fost un cadru de nădejde al partidului, îți merge gura bine

  Isus este DOMN chiar si peste apostaziati de teapa acelora in care se pare ca ai intrat si tu.

  aoleoo, zici că-i vorba la americani, pain in the ass, da cine l-a invitat dle să se domnească și peste oamenii care n-are nicio treabă cu dânsu; are așa niște apucături dictatoriale; dle pe dta și pe idolu dtale nu v-a informat nimeni despre drepturile omului, și despre respectarea libertății de alegere ale lu ceilanții?

  păi dle, dak ie șefu nostru, înseamnă că ie și dânsu de teapa noastră, da dak de dl dumnezeu știam că și dânsu ie un ateist înrăit care nici dânsu nu crede în iegzistența de la nicio divinitate, de la ăsta micu chiar că nu ne așteptam să fie și dânsu ateist, că parcă dânsu îi da zor cu tăticu lu dumnealui, insinuiezi dta cumva, supt inspirație fiind, binențeles, nu ne așteptăm la ceva conștient totuși din partea dtale, insinuiezi dta aicea ceva tendințe oedipiene din partea lu dânsu?

  Ai cazut in categoria celor ce crezindu-se INTELEPTI au INNEBUNIT .

  stai dle liniștit, că nebunia noastră ie mai înțeleaptă decât toată înțelepciunea lu dl dumnezu și alu dtale a un loc! de ce nuncerci dta și cu idolu dtale mai bine să puneți mâna un pic pe carte,ă? că ie gratis și nici nu doare!

 2. study_nature says:

  Eu nu ma dau inapoi de la folosirea unor expresii precum „Dumnezeule mare!” in scop retoric. Ma amuza cum Beni vede in asta un apel la divinitate.

 3. K-troll says:

  La sfada dintre pop-crestinism si pop-ateism.

 4. ianis says:

  K
  Nu numi nesfant ceea ce acest popor numeste sfant 🙂
  „Sfada” e evanghelizare. Zi si tu un Halleluiah macar 😀

 5. K-troll says:

  Da, stiu, imediat dupa revolutie a trebuit de mai multe ori sa despart diverse evanghelizari de’astea intre rocheri si depeshari. Aveam un amic a carui metoda preferata (deh, il tinea coloana) era sa’i faca sa se pupe reciproc pe frunte, alternativ.

 6. ianis says:

  K
  Alea erau joace de copii :).
  Dar cand cineva de 50-60 de ani incearca sa te evanghelizeze cu indarjire, in conditiile in care ai renuntat de demult la marfa respectiva, asta nu e doar abuz, e sodomizare spirituala. Beware 🙂

 7. Florin Neacsu says:

  Buna ziua! Sunt Florin Neacsu. Mi s-a spus ca ati pierdut adresa mea de e-mail. Ea este „ratsrepus@hotmail.com”.

 8. samson says:

  #7 + ceilanți iubiți frați și stimate surori

  bună ziua! sunt io domnu isus. mi s-a spus c-ați pierdut adresa mea de rugăciuni.
  ie ieste ”iatăiovincurând@lasfântuașteaptă.cer”.

  ps. nu uitați! poștașu sună întodeauna de 2 ori, și iubitu frate cu stimata soră se roagă stăruitor!! că mai nimerește mailu câtodată (adikă de obicei) și-n spam!!! ferice de cel ce n-a primit niciodată răspuns și așteaptă, fiincă aici ieste răbdare sfinților care păzește poruncile și are adresa de mail a lu domnu isus!

  pps. ce rugăminte avem, să nu trimiteți care cumva mailuri cu porcării, cu ceva femei d-alea destrăbălatele și pierdute, fără batic pe cap, că se mai uită și sfinții îngeri la iele, și nu se mai înțelege nimenea cu iei dupe aia

  Ma-ia-hii
  Ma-ia-huu
  Ma-ia-hoo
  Ma-ia-haa
  Alo, Salut, sunt io, un mântuitor haiduc,
  Si te rog, iubirea mea, primeste mântuirea.
  Bună ziua, sunt eu DOMNU ISUS,
  Ti-am dat mail, si sunt voinic,
  Dar sa stii că nu-ti mai dau alceva nimic.

  Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
  Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
  Chipul tau si dragostea din tei,
  Mi-amintesc de ochii tai.

  Îți scriu, sa-ti spun, ce simt acum,
  Bună ziua, iubirea mea, sunt io, mântuirea.
  Bună ziua, sunt iarasi io, DOMNU ISUS,
  Ti-am dat MAIL, si sunt voinic,
  Dar sa stii că nu-ti mai dau alceva nimic.

  Ma-ia-hii
  Ma-ia-huu
  Ma-ia-hoo
  Ma-ia-haa

  iată io viu curând și răsplata mea ieste cu mine:

 9. emma says:

  Samson,

  Daca tot te adresezi tuturor, de ce nu spui ce ai de spus, pentru a nu se mai specula sau presupune tot felul de aberatii.

 10. samson says:

  #9 iema

  De aceea le vorbesc in pilde, pentru ca ei, macar ca vad, nu vad, si macar ca aud, nu aud, nici nu inteleg.

  ”De aceea le vorbesc in pilde, pentru ca ei, macar ca vad, nu vad, si macar ca aud, nu aud, nici nu inteleg;
  și macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si macar ca aud, sa auda si sa nu inteleaga, ca nu cumva sa se intoarca cu spatele la Dumnezeu si sa fie mantuiți”

  ps. io cănd mă duc cu nevastă-mea la biserică, nici nu intru înăuntru, prefer s-o aștept în mașină; și când am fost cu domnu isus în amsterdam la red light district, nici n-am intrat înăuntru unde iera fetele alea în vitrină, am preferat să-l aștept în mașină

 11. emma says:

  Samson,

  Bine, dar pildele erau pentru ceilalti, pentru frati si surori domnul mai le talcuia cateodata.

 12. samson says:

  #11 emma

  Samson,
  Bine, dar pildele erau pentru ceilalti, pentru frati si surori domnul mai le talcuia cateodata.

  ”adevărat vă spun că nu vă cunosc”

  ”duceți-vă de la mine, blestemaților, în focu cel vejnic care a fost pregătit domnului și slujitorilor lui”

 13. emma says:

  Samson,

  De multe ori lucrurile nu sunt asa cum par, la prima vedere. Conteaza mult motivatia si gandul , poate fi bun sau rau, pervers sau ajutator.
  De multe ori accentuam impresii pentru a demonstra ceea ce dorim a arata, modul unuia sau altuia de a intelege realitatea sau pentru a marca starea de spirit sau de constiinta a cuiva .
  E grav atunci cand consideri pe cineva „marfa” , sau cand marfa inalta „trocul” pe trepte onirice, atribuindu-i sentimente maxime,implinirea gandurilor orgiastice.
  Dar, vine momentul cand incerci sa intelegi lucrurile dintr-o alta perspectiva sau cauti sa intelegi .
  Incerci sa vezi partea cealalta a realitatii, cea din ochii celuilalt. Nimeni nu e rau in sine , in toti exista o parte buna. Poate ca viata i-a determinat sa-si ascunda partea buna crezand ca este slabiciune sau prostie. Au definit mocirla ca mod de viata. Parerea mea e insa, ca binele iese la suprafata si omul se poate schimba.
  Si chiar te bucuri cand vezi ca cineva poate trai din munca sa, lasand in urma sentimente obscure, sa inteleaga ca viata e frumoasa si trebuie traita la suprafata chiar daca ajunge sa faca acest lucru impusa de imprejurari nefericite.
  Iar eu am incetat sa mai judec pe cineva, atat timp cat nu stiu ce poate indemna sa faca rau sau sa actioneze asa.

 14. samson says:

  # 13 IEMA

  Samson,
  De multe ori lucrurile nu sunt asa cum par, la prima vedere. Conteaza mult motivatia si gandul , poate fi bun sau rau, pervers sau ajutator……….

  ”Femeile să tacă pe net, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul p-acolo, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.

  Dacă vrea și iele să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă; căci este ruşine pentru o femeie să vorbească pe net”

 15. emma says:

  Samson

  „Cinstiţi căsnicia şi jurămintele sale şi fiţi neîntinaţi; căci Dumnezeu îi va pedepsi cu siguranţă pe toţi cei care sunt imorali ori săvârşesc adulter” „; facand acest lucru orice juramant se desface de la sine, si nu exista cale de impacare ci separare deplina timp de zece ani, chiar daca un act semnat mai pastra o evidenta desarta si femeia a pastrat legea in toate aspectele ei.
  Cat despre invatatura, atat timp cat ea este bazata pe onestitate, sinceritate, exprimarea opiniilor despre viata, idei, cuvinte, muzica si nimic vulgar sau obscen nu stiu ce lege ar interzice acest lucru.
  Nu este rusine nici chiar pentru fecioarele despletite ale Israelului care-si imprastie invataturile despre perversiuni peste tot, atat timp cat inteleg ca nimeni si nimic nu le poate salva sau mantui, decat schimbarea viziunii asupra vietii.

 16. Beni Plesa says:

  Emma

  „”Incerci sa vezi partea cealalta a realitatii, cea din ochii celuilalt. Nimeni nu e rau in sine , in toti exista o parte buna. Poate ca viata i-a determinat sa-si ascunda partea buna crezand ca este slabiciune sau prostie””

  Da Emaa,ai dreptate ;nimeni nu este rau in sine. Toti sintem rezultatul unei „creatii” divine sau a unui accident cosmic.
  Cei ce isi recunosc originea divina ,in ciuda pervertirii a tot ce este bun in ei ,in ciuda sentimentului de egiosm mascat sub diferite forme, Dumnezeu le da posibilitatea sa-si restabileasca imaginea divina pusa in ei si astfel vor amplifica acel „ceva bun ” de care aminteai tu.
  Cei ce nu-si recunosc originea divina si cred ca sint doar un accident in acest univers ,vor urma pe TATA lor -accidentul cosmic-,sint oameni credinciosi originii lor fara sens si isi vor trai viata conform acelui principiu.
  Unii dintre ei sint numiti ;–stanci ascunse,,nori fara ploaie,oameni marcati cu „fierul rosu ” in cugetul lor oameni destinati pierzarii vesnice ,etc etc…
  De astfel de oameni este intelept sa te feresti si sa nu crezi ca mai au ceva bun si necorupt in ei.
  Fiecare cu originea lui.
  PS–si ca intotdeauna persoanele de fata se exclud.-(inclusiv samson-).
  Nimeni nu este dincolo de puterea transformatoare a harului divin si trebuie sa-i privim pe toti participanti la acest blog cu ingaduinta si speranta ca Dumnezeu le va DESCHIDE OCHII asa cum este si titlul ales de Edi pentru aceasta emisiune.

 17. paul moga says:

  Beni Plesa , vezi ca ai doua fraze contradictorii in ultima postare .
  Te-ai prins care este?
  Hai ,posteaza frazele in contradictoriu ,ca sa vada toti cat de inteligent esti ,si ca ai reusit sa rezolvi problema.

 18. study_nature says:

  @Paul

  Numa’ doo?

  :rotfl:

 19. Beni Plesa says:

  Paul M

  Da ,asa pare la prima vedere si o citire superficiala.
  Incearca sa vezi cand si cum se schimba contextul si atunci nu exista nici o contradictie.
  Iti mai dau un -„tip”; exista un context general si un context particular (–acest blog..)
  Lasa ideile in contextul lor si atunci nu este nici o contradictie.
  Acum este randul tau sa vada toti cat esti de inteligent.
  Identifica unde se schimba „macazul” de la un context la altul ??
  PS–nu ma intereseaza cat de inteligent sau prost ma considera oamenii.
  Sa ai o zi buna.

 20. leo says:

  Beni,
  Ti-a fost pusa vreodata credinta la incercare in cel mai bestial mod?
  Ti-a spus medicul ca fiul tau de 4 ani va muri in max. 1 an?-
  Ai facut tu de 2 ori pe zi naveta Dr.Taberei –Fundeni ptr a duce copilul si mama lui si ai readuce acasa vazand in fiecare zi alte drame in spital?
  Ai rezista tu stresului acestuia 1 an de zile?
  Ai rezista tu atunci cand baiatul tau de 4 ani ti-ar spune ca va muri si ca pe el domnu Isus nu-l va face bine si… de ce nu se mai face odata bine? Si de ce nu-i sint ascultate rugaciunile?
  Ai rezista tu sa-ti auzi baiatul strigand atunci cand medicul se pregateste sa-i faca injectie in coloana”tati salveaza-ma!”
  Ai rezista tu sa vezi cum baiatul tau cu par balai vomita sange si altele …
  Ti-a murit tie baiatul tau in brate curgandu-i usor o lacrima din fiecare ochisor?
  Au trecut de atunci 20 de ani,teribili inca de fiecare data!
  Ai inteles tu de ce tatal ceresc iti cere dragoste iar tu cand i-o ceri lui ramane mut? Beni, sunt in BAZS de la 5 ani….
  Ai mai avea tu credinta care o afisezi? Beni,tu nu stii ce vorbesti mai sus…tu si cei ca tine parca sunteti beti, beti de credinta oarba!
  Beni, tare mi-e teama ca avea dreptate Marx…in orice caz ai o parere gresita despre D.
  Nu ti-as dori sa-ti fie pusa credinta la incercare in modul acesta, desi ai avea nevoie tu si cei ca tine…
  Ati avea mari sanse sa-l intreceti pe samson….

 21. cid says:

  Leo ,
  imi pare rau ca am pus marmura alba in institutul ala din Fundeni ,mai bine o puneam neagra .A ajuns un cimitir al tineretii . Uite ,am postat un link despre durerea asta cand s-a apucat cronicarul sa vorbeasca despre extinctie, acum ceva timp in urma .Dar crezi ca l-a deschis cineva ?Nimeni nu a comentat.
  Mistocareala cronicarului a starnit aplauze ,dar la o tema mai serioasa ,precum cancerul care afecteaza si pe unii dintre enoriasii sai :pauza .

  Din documentarul asta rezulta ca ei doar ne ametesc :

  http://www.jurnaltv.ro/video/Lumea_fara_cancer_-_Vitamina_B17

 22. cid says:

  scuze: e o greseala in editare ,apare nu stiu ce altceva in locul literei „p” la „pauza”.

 23. Beni Plesa says:

  Leo

  As vrea sa sti ca nu tratez deloc usor suferinta prin care tu si alti oameni ,inclusiv eu am trecut si inca vom mai trece poate in aceasta viata.
  Nu inteleg ce anume in comentariile mele te face sa te revolti si sa reactionez asa de violent.

  Vorbeai de o credinta si incercarea aceste credinte in Dumnezeu.
  O credinta care nu este incercata sau care cand este incercata nu rezista este o credinta fara valoare.,iar cel ce o pierde de fapt nu a pierdut un lucru valoros.

  Presupun ca ai deja peste 40 de ani si e trist sa realizez ca suferinta prin care ai trecut nu te-a facut mai intelept si mai bun la inima .
  Daca „inima” nu ti-a fost intarita datorita incercarii respective ,cu regret trebuie sa afirm ca ai avut o perspectiva gresita despre viata si Dumnezeu.

  Avem doar cateva variante de a raspunde cand „credinta” ne este incercata;
  1–blastama pe Dumneze si sufera
  2-blastama evolutia si ne-norocul
  3–accepta ca Dumnezeu este SUVERAN si mai tarziu vei intelege ca ceea ce nu te poate omori ,de fapt ar trebui sa te faca mai tare.

  Aceasta este linia de demarcatie intre –baieti si barbati adevarati.

  Plansul -risul-bucuria sau suferinta isi au toate rostul lor si este o vreme pentru fiecare.Ferice de cine intelege aceste realitati a vietii pe acest pamant.

  PS–am avut si eu incercarile mele pe care nu le doresc la nimeni si multumesc harului divin in toate aceste incercari.
  E trist cand cineva trece prin suferinta si nu devine un om mai bun .

 24. study_nature says:

  leo,

  imi pare rau pentru cei care trec prin situatii precum cea descrisa de tine.

  cid:

  Uite ,am postat un link despre durerea asta cand s-a apucat cronicarul sa vorbeasca despre extinctie, acum ceva timp in urma .Dar crezi ca l-a deschis cineva ?Nimeni nu a comentat.

  Pentru ca laetrilul/”vitamina B17″ este un caz tipic de quackery, escrocherie pseudomedicala ieftina. Si nu, n-am sa stau sa-ti aduc dovezi si argumente. Daca vei avea bunavointa sa depasesti nivelul de filmulete conspirationiste vei gasi suficiente informatii ca sa-ti formezi o opinie adecvata lumii reale. Incredibil, in ziua de azi toti se pricep la fotbal, politica si cancer. Vivat diletantismului, ca infloreste si rodeste in mod nemaipomenit!
  Cum ar putea sa fie cancerul un subiect gen rocket science cand avem internetul care ne ofera accesul la cunoastere?!

  inca ceva, cid: chiar daca nu putem stabili acuratetea celor povestite de leo, este extrem de jalnic sa profiti de context ca sa ne vinzi produse care nu doar ca sunt ineficiente, dar au efecte toxice.

  Beni catre leo:

  Presupun ca ai deja peste 40 de ani si e trist sa realizez ca suferinta prin care ai trecut nu te-a facut mai intelept si mai bun la inima .

  Beni, abtine-te! Daca nu din simtiri alese, macar din civilitate.
  Tu chiar nu ai simtul masurii si al penibilului? Vrei cu tot dinadinsul sa clasifici reactiile complexe la suferinta in 3 variante alese dupa mintea ta scurta? Băi, ce bine te mai pricepi sa faci teoria chibritului si sa calculezi cati demoni incap pe gamalia unui ac, dar cand vine vorba de situatii reale si de viata in toate formele si manifestarile ei, ramai in pielea goala si toate pretentiile tale se dovedesc a fi bălării, vorbărie fără sens sau afirmatii crude, care dovedesc insensibilitate.

 25. poli-flame says:

  Doar mie mi se pare insultator ultimul comentariu al lui BP?

 26. study_nature says:

  Transcende insultele.
  Spune ceva de genul „As vrea sa sti ca nu tratez deloc usor suferinta… de fapt sunt specialist in suferinta si in raspunsul ideal la suferinta, pe cand tu esti un om revoltat, agresiv, opac, care se raporteaza gresit la viata si la idolul pe care eu mi l‑am creat, pe care ți‑l vâr ție pe gât, si in functie de care te judec. Esti un băețaș lipsit de bărbăție, muciosule, pe cand eu sunt masculul alfa, Richard Inima de Leu, care si‑a intarit (a se citi „impietrit”, „inghetat”) inima in suferinta si care intelege realitatea vietii aici si „dincolo”. N-ai devenit mai bun, si sper ca citesti printre randuri mesajul ca ai devenit un om mai rau. Cum de ce? Pentru ca nu te-ai raportat la suferinta asa cum imi inchipui eu ca trebuie!”

 27. Beni Plesa says:

  Study-nature

  Sensibilitate doar de dragul sensibilitati este naivitate copilareasca si se pare ca pe multi ai prinde batranetea inca copii la minte.

  Se pare ca Poli si tu nu sinteti in stare sa manuiti adevarul chiar si atunci cand va loveste drept in fatza.
  PS–tu chiar crezi ca acele perspective au fost singurele posibile in mintea mea ?
  Cand cineva detroneaza teologia de pe scaunul de regina a tuturor stintelor ,rezultatul este inevitabil;–pierderea curajului de a trai si prabusire in confuzie generala in intelegerea scopului vietii .
  Se pare ca voi ati ales aceasta de buna voie si nesiliti de nimeni .

 28. Frosa says:

  @Beni #23

  „3–accepta ca Dumnezeu este SUVERAN si mai tarziu vei intelege ca ceea ce nu te poate omori ,de fapt ar trebui sa te faca mai tare.
  Aceasta este linia de demarcatie intre –baieti si barbati adevarati.”

  Serios? De unde știi d-ta că pe el sau pe alții suferința nu i-a omorât? Ce, dacă n-a murit fizic înseamnă că mai are cheful de viață, de râs și bucuria pe care le avea înainte?

  Am cunoscut o femeie care de la 3 la 13 ani a fost încontinuu violată și abuzată sexual și psihologic de tatăl vitreg, unchi și văr și din cauza asta toată viața ei a fost un coșmar. S-a căsătorit de 5 ori și toți soții au divorțat fiindcă ea săraca ura sexul, chiar dacă se forța să-l suporte. Toată viața a fost depresivă și lua antidepresive care nu prea o ajutau – atât de mare era depresia. Cum i-ai explica ei faptul că Dumnezeul tău a permis să fie distrusă de niște animale în halul ăsta încât să nu mai fie capabilă să ducă o viață normală, să fie tristă încontinuu și să nu se mai poată bucura de nimic?

  Pocăiții găsesc explicații religioase pt. orice atrocitate: „Lasă, mai bine că s-a întâmplat așa, știe Dumnezeu ce planuri a avut cu ea! Poate dacă ducea o viață normală, s-ar fi depărtat de Domnul.” (așa s-a apropiat de n-avea aer, că a devenit ateistă – abia asta-i dovadă de maturitate). Ca și-n cazul în care cineva pierde copilul sau consoarta prin deces: „Lasă, știe Domnul că dacă mai trăia, poate ar fi căzut de la credință!”. Că nenea ăla căruia i-a fost violată și ucisă fetița de 2 ani a căutat și fabricat niște explicații de genul ăsta (pe care le-a scris într-o carte pe care probabil ai citit-o), cu scopul de a-și menține credința-n Dumnezeu, e dovada că a rămas un băiețel și n-a devenit un bărbat adevărat, care n-are nevoiede cârje religioase, care acceptă lucrurile așa cum sunt, ca pe o tragedie într-o lume în care fiecare face ce-l taie capul.

  Cel puțin nu mai puneți în cârca dumnezeului vostru toate mizeriile astea fiindcă-l faceți mai monstruos decât dacă ați spune ca deiștii, că doar a creat lumea dar nu intervine cu nimic, sau ca ateiștii, că nu există și atunci n-ai pe cine să te enervezi.

  p.s. Scuze pt. incoerență, dar nu mă pot concentra de nervi. De data asta ai făcut-o de oaie rău de tot. Nu numai lui Poli-flame i se pare insultant comentariul tău. Când mă pregăteam să-i spun lui Leo condoleanțe, a apărut splendoarea ta de comentariu, de mi-au ieșit mucii pe urechi de nervi.

 29. emma says:

  Leo

  Imi pare atat de rau ,stiu ca si eu am trecut pe acolo de multe ori.
  Vreau sa spun ca parerile celor din biserica au fost atat de absurde si aberante incat am simtit ca toata povara suferintei se rasfrange asupra cugetului, nu m-au ajutat deloc sa pot trece peste aceasta perioada, ba mai mult imi intareau convingerea ca trebuie sa sufar, sa suport, sa mentin o situatie stresanta din viata .Stresul doboara fiinta umana, macina iar a te chinui in zadar duce inevitabil la boala.
  Ciudatenia e ca atunci cand am trecut prin asa ceva, am auzit replici precum :”asa a vrut dumnezeu”, sau „ai pacatuit si asa te curateste” sau „ai mancat ce nu trebuie ” etc.etc.
  Si daca pentru incercarea de a fi cautat o portita a gandurilor catre cineva , chiar daca s-a dovedit o greseala, sunt iarasi si iarasi tarata in mocirla si judecata, astia sunt oamenii.
  Dar, riposta , justificarea, regretele, dezamagirea isi pierd sensul in timp, pentru ca sunt acoperite de speranta. Nimeni nu poate sti cu adevarat ce este mai departe de aceasta existenta, si numai gandurile bune, iubirea ,pot contribui la zestrea spirituala a umanitatii.

 30. cid says:

  Study ,
  s-ar putea sa te inseli in anumite privinte .
  1. In privinta mea te inseli sigur pentru ca eu am preferat sa rezist fara lucru si fara nici un ajutor dar nu am intrat in comert ca sa vand nici un produs cu proprietati miraculoase .Chiar daca mi s-a propus asta inca de anul trecut .Si anul asta au venit cu acelasi sistem piramidal vanzand iluzii …si nu am intrat in hora lor . Incerc sa imi castig viata muncind ,asa cum am facut-o toata viata ,dar dupa cum stii e criza si nu ni se mai ofera decat sclavagismul modern pentru a supravietui .Si nu cred ca este doar o teorie conspirationista ceea ce traim in actualitate .
  2. nu am afirmat ca as fi specialist in ceva ,doar am atras atentia ca in timp ce conducatorii spirituali fac misto se moare nene din lipsa de cunostinta .
  Si in privinta as

 31. leo says:

  Beni,

  imi produci greata! mai bine taceai!i esti irecuperabil!¡
  vlastarul care mi-a ramas este tot in bazs,este trad.,si incepe sa-si puna intrebari cu privire la dogma si oameni ca tine! sfantule! e plina biserica de sfinti ca tine! de-aceea il indemn pe edi sa sustina acest site.

 32. Sergiu Marius Popilian says:

  Benilain,

  Tu ce crezi: Există sau nu un duh al dracului ?

 33. Sergiu Marius Popilian says:

  Emma,

  Afirmi: „Nimeni nu poate sti cu adevarat ce este mai departe de aceasta existenta, si numai gandurile bune, iubirea ,pot contribui la zestrea spirituala a umanitatii.”

  Pot apare gânduri bune dintr-un duh plin de zbucium ?

  Duhul – Dumnezeu – Dragoste îţi recomandă pacea interioară care se spune că te ajută să faci diferenţa între diverse duhuri. Tu ce crezi ?

 34. Sergiu Marius Popilian says:

  Benilain,

  Tu doreşti să ajungi în cer ca să te întâlneşti cu cei care au murit din familia ta ? Dar cum rămâne cu chestia: „Cine iubeşte pe tatăl sau pe mama mai mult decât pe Mine…” e vorba doar de nişte simple priorităţi ?

  Cum e cu chestia cu greaţa ? Mentalităţile diferite pot provoca greaţă ?

 35. study_nature says:

  Despre cancer, un fragment dintr-un interviu cu Francis Collins pe care l-am ascultat aseara pe Medscape (necesita inregistrare gratuita pe site):

  Certainly, we know that cancer is a disease of the genome. It comes about because of misspellings in DNA. Some are inherited. Most of them are somatically acquired during life. We are not far away; I think the cost of sequencing is coming down to the point of where every cancer, once a biopsy has been obtained, should have its genome sequenced to see what the drivers of the malignancy are in that situation and how that would influence your therapy. However, the assembly can be complicated because the cancerous cell will have a genome that’s a bit scrambled, and putting it back together and figuring out exactly how it got there is not trivial. There is a lot of work that needs to be done there, but imagine what that’s like.

  I think we’re probably within half a decade of a circumstance where any patient who has a cancer diagnosis will need to have a genomic analysis of that specific tumor in order to make a wise decision about what kind of targeted therapy might be most beneficial, as opposed to the one-size-fits-all chemotherapy approach, which is often what we’ve had to do because it was the best we had, but we can do better now.

 36. Benilain,

  Cum e cu legea iertării ? Te apără de resentimente ? Te apără de stupefacţia că unul ca Aristot Samsoniticul poate fi atât de arogant şi de obraznic, încât să aprecieze că ştie mai bine decât tine despre nevoile şi valorile tale ? A te agăţa de resentimente sau răzbunare este alegerea corectă a drumului către indelunga răbdare şi bogăţia în bunătate ? Cine te ajută să-ţi formezi o mentalitate corectă despre viaţă ?

 37. Benilain,

  Principiile tale sunt barometrul moral pe care-l foloseşti pentru a evalua problemele care îţi apar în cale şi pentru a decide care trebuie să-ţi fie comportamentul potrivit ? Care sunt aceste principii ?

 38. @Frosa #128

  Cum înţelegi tu să activezi principiul serendipităţii ?

 39. Emma,

  În Noul Testament, Isus spune: „După roadele lor îi vom cunoaşte.” Crezi că poţi spune la ce se gândeşte o persoană în cea mai mare parte a timpului dacă te uiţi la roadele din viaţa sa ? Unii susţin că o persoană fericită, sănătoasă, prosperă, cu o familie unită şi prieteni buni este întotdeauna o persoană care-şi percepe viaţa în termeni pozitivi. Este ferm convinsă că fericirea şi succesul sunt în ordinea firească a lucrurilor. Tu ce crezi ? Credinţa ta te-a mântuit ?

 40. Emma,

  Cum e cu: „Pot totul (nelimitat) în Hristos, care mă întăreşte ? A putea, după părerea ta, include şi ideea de acţiune ?

 41. emma says:

  SMP

  Biblia sustine cu totul altceva, ca cei care sunt de partea lui dumnezeu trebuie sa sufere , sa lupte in permanenta cu raul. Chestia cu o persoana fericita, implinita, plina de succes si in armonie cu cerul e de tendinta new-age.
  Roadele din viata sa ?
  Ce roade, domnule ?
  Cati copii nu mor din cauza saraciei, bolilor, mizeriei ?
  Termeni pozitivi ? Asta ma scarbeste la toti cei care vorbesc despre o imparatie a binelui si le da dumnezeu de toate dupa pofta nelegiuirilor lor .
  Dar, pe dumnezeu cine-l judeca pentru nepasare ?

 42. Beni Plesa says:

  Frosa

  „”Cel puțin nu mai puneți în cârca dumnezeului vostru toate mizeriile astea fiindcă-l faceți mai monstruos decât dacă ați spune ca deiștii, că doar a creat lumea dar nu intervine cu nimic, sau ca ateiștii, că nu există și atunci n-ai pe cine să te enervezi.””

  Froso.esti fata desteapta dar citesti cu prejudecati si printre randuri ceea ce eu nu cred si nici din greseala nu afirm asa ceva.

  Credinta ca Dumnezeu este SUVERAN nu implica asa cum crezi tu ca EL forteaza oamenii sa faca toate nazbatiile ce le trec prin cap.

  Eu zic una si tu ai inteles alta .
  Credinta in Dumnezeu si ca nimic nu se intampla in acest univers fara un scop ,chiar daca noi in ingustimea mintii noastre „luminate” nu sintem capabili sa-l vedem ,este o credinta ce te echipeaza sa TRECI mai usor ,iar suferinta capata o alta dimensiune pentru cei ce se aporopie de Domnul cu credinta.
  Uita-te la Leo – si vei vedea un om torturat ,revoltat si inrait impotriva a tot ce se numeste Dumnezeu si uita-te la alti oameni in istorie care au trecut prin intamplari mult mai groaznice ,au fost toturati ,arsi pe rug ,batuti in cuie pe cruce
  L-i s-au scos ochii ,taiat limba si lepadati de societatea carora l-i s-a facut greata de ei .Unii din cei ce au supravietuit in loc sa devina cinici si batjocoritori au pus „cioburile” ce le-au mai ramas impreuna si s-au decis sa faca ceva pentru omenire ca astfel de atrocitati sa nu se mai repete.
  Puteau tot asa de bine sa reactioneze ca Leo ,sa devina reactionari ,plini de ura si greata ,oameni inchisi in orizontul lor ingust ,dar nu au ales aceata varianta ci suferinta i-a ridicat deasupra mocirlei prin care au trecut si au devenit giganti ce au inspirat milioane spre o gandire superioara si implicid o lume mai buna.
  Aminteste-ti ce spunea Edi–:-„eradicarea raului pe pamant se va face prin Evanghelia lui ISUS (impulsul ce vine de la EL)””
  Leo zice ca il incurajeaza pe Edi sa lumineze pe oameni insa trage concluzia exact invers si ajunge exact unde Edi avertizeaza sa nu se ajunga.
  Disperarea, irairea inimii si revolta impotriva lui Dumnezeu,greata si desamagirea nu vin dintr-un duh (atitudine) bun ,nu vin din evanghelie sau impulsul de la Isus.
  Omul fara Dumnezeu este doar un animal si se va comporta ca un animal .
  Inainte sa repudiezi –evanghelia- fi sigura ca ai inteles-o prima data.
  Daca il respecti pe Edi si vrei sa intelegi mai multe despre -evanghelia – lui Isus ,incearca sa asculti prezentarile epistolei catre Romani facuta de el pe OXIGEN .
  Froso–esti tinerica ,frumoasa si inteligenta ,insa mai ai multe de invatat despre viata si eu iti doresc din toata inima sa „cresti” in directia ce iti va aduce pace si iubire chiar cand vei trece prin incercari ce crezi ca sint de netrecut si par ca nu fac nici un sens.

 43. Beni Plesa says:

  Marius P.

  Ma intreba-i care imi sint principiile ce ma animeaza in a trai viata pe acest pamant ?

  1–cu cei ce vor sa fie sub LEGE ma port ca si cum as fi sub LEGE
  2–cu cei fara LEGE ma port ca si cum nu as fi sub aceasta LEGE
  3–insa eu sint sub LEGEA LUI ISUS

  Eu in dreptul meu nu sint perfect si nici nu voi fi vreo data –dar Dumnezeu prin harul lui m-a adoptat ,m-a nascut din nou (asa cum si Edi crede despre el) mi-a data un duh nou (o atitudine noua)si acest duh persevereaza in lucrarea de transformare a mintii ,transformare ce inevitabil duce nu numai la acceptarea intelectuala a evangheliei ci si la trairea ei in circumstantele de tot felul prin care trecem in aceasta viata.
  Asa cum Dumnezeu ne-a iertat si adus la viata prin Isus ,tot asa si noi cei rascumparati fara nici un merit al nostru intelegem ca este bine sa iertam si sa nu traim sub efectele distrugatoare a spiritului de razbunare ce vorba lui Ema –ajunge de imbolnaveste nu numai mintea si inima dar chiar si trupul intreg.
  Trairea evangheliei in orce circumstanta a vieti are efecte terapeutice.

  PS–samsoane ,pune-ti mintea ravasita de dezamagire la treaba si incearca sa dovedesti ca nu este adevarat cele ce am afirmat mai sus.

 44. ianis says:

  Beni
  Nu ne intereseaza nici cat negru sub unghie care sunt principiile tale.
  Ce-ar fi sa predici la alta masa si sa ne scutesti cu limbajul asta infect de lemn?
  Esti penibil de-a dreptul incercand sa ne vinzi o marfa pe care majoritatea dintre noi am vomat-o de mult.

  Cred ca am pierdut destul timp cu tine. Urmatoarele predici si mesaje evanghelistice vor ajunge la offtopic.

 45. marius andy says:

  … sa nu cauti greseli omului ce schioapata
  sau se impiedica de-alungul drumului,
  daca nu ai purtat tu insuti incaltarile lui,
  sau daca nu te-ai luptat cu povara lui,
  s-ar putea sa aiba in pantofi cuie ce dor,
  desi ascunse privirii,
  sau poate ca povara lui, pe gatul tau,
  te-ar face si pe tine sa te-mpiedici.

  nu-l dispretui pe cel cazut la pamant,
  daca tu nu ai simtit lovitura,
  care l-a facut sa cada,
  sau daca nu ai simtit rusinea,
  pe care doar cei cazuti o resimt.
  poate ca tu esti puternic acum,
  dar totusi loviturile care au fost ale lui,
  daca-ti erau date tie,
  in acelasi fel, in acelsi timp,
  poate ca te doborau si pe tine…
  vera barker-philip

  pentru cei ce sa incumeta sa vb despre durere, cand nu au habar ce e asta, cred ca tacerea e un raspuns mult mai adecvat. sau despre intelegere si alte experiente ultime umane…

 46. emma says:

  Beni,

  Te legi de oameni, de conceptii, cuvinte pentru a-ti promova evanghelia, ceea ce nu-i onorabil deloc.
  Acum putin timp spuneai ca Edi „pretinde” ca este nascut din nou, acum il vezi ca „lumina” unei noi evanghelizari.
  Am acceptat intelectual evanghelia si am descoperit ca e lucrarea mainilor mai multor oameni manati de idei religioase.
  Mai mult nu-i nimic de spus dar nu cred ca te preocupa acest lucru din moment ce vrei sa starnesti discutii. Probabil dorinta de a vorbi dar nu exista altceva ce poti pune in schimb. Incearca, nu-i o rusine, exista un inceput pentru toate.

 47. ASUL says:

  Beni Plesa.. inchide ochii, nu-i deschide.

 48. emma says:

  Beni plesa,

  deschide ochii dar si mintea si inima
  daca nu, mai bine tine-i inchisi

 49. leo says:

  Am spus ce mi s-a intamplat nu ptr. a culege pareri de rau ci ptr ca titlul emisiunii era “Cu ochii deschisi “si fiecare putea sa se intrebe daca are cele mai bun “blindaj” in fata unei asemenea experiente.
  Bineinteles ca s-au gasit cativa interpreti mai buni decat altii in al explica pe D.
  Cred sincer ca acestia fac parte din staff lui D. altfel nu-mi explic acuratetea raspunsurilor lor.
  Totusi, cred cu tarie ca : 1ºpacea interioara poate disparea imediat ce ai luat un ciocan peste degete si uiti de toate prioritatile,primul gand fiind sa-l articulezi cu articolul hotarat pe agresor. 2º nu exista nici un duh al dracului,exista fraieri grabiti.
  3º o mentalitate corecta o obtii prin educatie continua , nu-i asa mestere?
  Scarba venea de la un anumit sablón de gandire si in contra celor ce cred ca sunt in staff.

  Poli,Study_, pe unde mai scrie Teologul?

 50. marius andy says:

  buna asta cu fraierii grabiti…!

  cu toate astea

  despre inexistenta duhului de care vorbeai iti sugerez un autor, Denis de Rougemount – Partea Diavolului, desigur un ganditor lesne contestabil pe aici.

  Unul dintre motivele pentru care treburile merg tot mai rău în lume este faptul că ne e frică să privim în faţă adevăratele cauze ale răului. Credem în nenumărate mici rele, ne e teamă de nenumărate primejdii, dar am încetat să mai credem în Rău şi să ne mai fie frică de adevărata Primejdie. A dezvălui realitatea Diavolului în lumea aceasta a noastră nu echivalează cu a spori teama de Diavol, ci înseamnă să dăm acestui Diavol adevărata lui înfăţişare. Înseamnă să creăm şi să întreţinem frica în singurul fel pozitiv în care se poate face aceasta. Şi poate aceasta este calea prin care să ne vindecăm de falsele angoase care ne paralizează sau de angoasa falselor primejdii. Nu suntem niciodată într-o mai mare primejdie decât în clipele când ne înşelăm asupra adevăratei direcţii din care vine ameninţarea şi în care ne încordă energiile spre a ne orienta apărarea în faţa vidului, în vreme ce Duşmanul se apropie pe la spate.” (p. 9

  tot la el am gasit faimoasa expresie a lui Baudelaire- cea mai nastrusnica scamatorie a Diavolului consta in a ne convinge ca el nu exista!

  ”Din punctul de vedere al istoricului, Diavolul este o invenţie rabbinică, cu rădăcina în conflictul dintre Ormuzd şi Ahriman.
  Raţionalistul spune: “Diavolul nu este altceva decât un mit, deci el nu există.” Autorul spune: “Diavolul este un mit, deci el există şi nu înceteazăsă lucreze.

  ”Despre mit: “Un mit este o povestire, o istorie care descrie şi ilustrează, sub o formă dramatizată, anumite structuri profunde ale realului. Vorbesc despre structuri literalmente fundamentale, căci ele sunt anterioare distincţiei pe care o facem între materie şi spirit. Ele informează universul nostru în toate planurile realităţii sale. Şi numai în clipa în care am sesizat prin intuiţie principiul şi legea unei structuri, putem, în natură sau în viaţa sufletului, să recunoaştem formele, să le înţelegem limba şi uneori chiar să le prevedem dezvoltarea. Miturile sunt formulele simbolice care ne amintesc sau ne dezvăluie sensul acestor structuri formatoare – Ideile lui Platon, Categoriilelui Kant, Mumele lui Goethe, Arhetipurile lui Jung. În cadrul mitului, o realitate este, prin definiţie, echivalentă unui sens – şi reciproc.” (p. 19)

  Marea explozie a iraţionalismului în prima jumătate a secolului al XX-lea eo mărturie a stadiului predemenţial în care raţionalismul adusese lumea,distrugând religiile şi miturile care deţineau sensul general al existenţei.Raţionalismul nu poate percepe Răul, adică o intenţie anume, un plan sau o conştiinţă care să lege relele izolate.Diavolul nu este o idee, sau materie, ci o formă de dinamism.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: