Logos 76 – Argumentul Psihologic

541 Responses to Logos 76 – Argumentul Psihologic

 1. altVasile says:

  Iată un link către o dezbatere pe care am găsit-o aseară, întâmplător, pe youtube:

  Pentru vânătorii de tot felul de dezbateri este un mast see, cel puțin așa stau lucrurile din punctul meu de vedere. Mai rar se întâmplă (eu încă nu am văzut ceva de genul acesta până acum) să găsești o dezbatere în care sunt prezente cele trei paradigme filosofico-religoase: creaționism (young-earth creationism), evoluționism teist (old-earth creationism) și ateism/agnosticism.

  Enjoy!

 2. Beni Plesa says:

  Alt Vasile

  Doar o scurta reamintire a subiectului dezbatut cu 500 de comentarii in urma.

  Inteligent design si argumentarile ce fac apel la ignoranta se pare ca s-au dus pe apa simbetei.
  Bravo –cu o singura intrebare de verificare ai redus la tacere toata stana ateista.

  Multumesc de linkul respectiv . Ianis sau Anubis faceau mai demult misto de K. Hovind. Are multe idei bune insa cu pamantul de 6000 de ani este cam in aceeasi oala cu Ellena White.

 3. Beni Plesa says:

  Baba proasta

  Cu regret trebuie sa te informez ca nu am prins nici un biban insa diavolul ala metaforic mi-a adus o lighioana de somn (cat-fish) si vreo sase spoted bass de mai mare frumusetea.Bineinteles toti facuti din cea mai buna calitate de soia .

  Partea proasta a fost ca m-a ispitit diavolul si am stat fara camasa in barca pe lac vreo 4 ore ,m-a prajit ca pe un shrimp (tot de soia) ,asa sa-mi dea o lectie despre cum va fi cand metafora asta cu coarne si copite ma va duce la resedinta lui (Hollywood).
  Astazi plec la Orlando -Florida –Disney-land si Holly- land expirience.
  Daca o fi metafora mea la Holywood trebuie sa-i gasesc niste aghiotanti si in Oelando.
  Te informez cand ma intorc.

  Mr–K–Nu-mi mai amintesc intrebarea ce mi-ai pus-o ,fi amabil si reaminteste-mi ,m-au furat metaforele de nu mai vad intrebarile tale.
  Esti bait bun –nu crezi aproape nimic din ceea ce afirmi ,cum ti-am mai zis ;esti tipul de sofist profesionist.Imi esti totusi simpatic.
  Ti-as trimite o carte postala din Orlando dar nu-ti stiu adresa.
  Sa aveti o zi buna.

 4. leo says:

  Dracii există ca divinităţi spirituale invizibile numai în imaginaţia sălbatică a religioşilor, ca nişte creaţii psihice negative, transmisibile telepatic către alte persoane, cărora le otrăvesc creierele limbice (implicit, subconştientele).
  Din această cauză, în ţările cu mare fervoare religioasă, numărul suferinzilor psihic este foarte mare, comparativ cu cel din ţările neafectate religios. După 1989, numărul bolnavilor psihic din România a crescut iar mulţi dintre ei prezintă semnele intoxicării psihice religioase. De exemplu, în ospicii dar şi în libertate, avem mai multe persoane care se declară Dumnezeu, Fecioara Maria, Isus Christos, sfinţi şi „aleşi ai Domnului”, de la care primesc mesaje, prin îngeri sau direct.
  Medicina a constatat că „îndrăciţii” sunt, de fapt, bolnavi psihic (mai ales, epileptici) care pot fi trataţi cu medicamente şi psihoterapie.

 5. emma says:

  Leo

  Atunci EGWhite ce-a fost ?

 6. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  @ BP

  Cum deosebim ce e metafora de ce nu e metafora? Sau: Daca ispitirea a fost doar in minte lui Isus, ce s’a mai intamplat doar in mintea lui? Si schimbarea la fata? Si rastignirea? Iar invierea s’a intamplat doar in mintea apostolilor?

  PS – Sunt oameni de la care o invectiva suna pentru mine ca un compliment. Ca sa ma simt jignit cand imi ziceti sofist, ar trebui sa fiu convins ca stiti ce’i aia. Sunt aproape convis de contrariu.

 7. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leo,

  Zi’mi si mie un epileptic vindecat. Sau un om cu alta afectiune psihica majora sau minora. Un psihotic, un nevrotic, ceva, orice.

  La fel, ti’as fi recunoscator de o statistica serioasa care sa lege fervoarea religioasa de bolile psihice.

 8. baba proasta says:

  #3 | Written by Beni Plesa
  Baba proasta
  Cu regret trebuie sa te informez ca nu am prins nici un biban insa diavolul ala metaforic mi-a adus o lighioana de somn (cat-fish) si vreo sase spoted bass de mai mare frumusetea.

  Beni, scumpule, pai daca spui ca ai prins “bass,” ala nu este biban? Sau acum ca esti american din asta destept nu mai pricepi limba unei babe proaste ca mine. Uite, eu ma ofer sa aduc malaiul iar mr. K s-a oferit sa aduca aiul, tu te oferi sa pui la batie citiva “bass”-i din aia? Uite, eu promit sa nu scot nici o vorba nici de diavol sau de sarpe si nici de logica si de Aristotel asa ca nici tu si nici mr. K sa nu va inecati cu vreun os ci sa avem asa o masa pe cinste de sa le curga balele la dulaii astia ateisti. Eu nu folosesc alcool asa ca am sa aduc niste bere nealcoolica, dar daca tu si mr. K ati depasit astfel de interdictii biblice si chestia cu alcoolul in Biblie o treceti la rubrica “metafore” puteti sa aduceti bere acloolica ca pe mine nu ma deranjeaza.

 9. altVasile says:

  Beni Plesa,

  Multumesc de linkul respectiv . Ianis sau Anubis faceau mai demult misto de K. Hovind. Are multe idei bune insa cu pamantul de 6000 de ani este cam in aceeasi oala cu Ellena White.

  Cred că Stephen Meyer a spus ceva de genul următor: ”Beware of one hand’s clapping!

  Nu poți să aplauzi doar cu o singură mână, nu-i așa?! Tocmai de aceea mie îmi plac dezbaterile! Și cu cut sunt mai multe puncte de vedere reprezentate cu atât mai bine!!! Sunt foarte democratic… îi ascult pe toți. Am urmărit până acum o mulțime de dezbateri, cu participarea a tot felul de specimene: atei/agnostici, musulmani, creștini de tot felul… Am însă o regulă: ”Eat the melon, spew the seeds!

 10. leo says:

  emma,
  withe a fost exact ce am scris:despre epilepsie, Alexa.
  K,
  am zis tratati nu vindecati! iar orice boala are stadii de dezvoltare…vindecare 100% nu exista! zicea Edi ceva de gena! la a2-a intrebare unde ceri o statistica serioasa ,raspunsul se gaseste in cele 2 cuvinte”fervoare religioasa”. nu sesizezi nimic aici? Luther saracul a ajuns sa vada draci verzi pe pereti de atata fervoare!
  din punctul meu de vedere omul a atins boala…

  in loc de fervoare rreligioasa as folosi intoxicare mistica, fanatism religios…

 11. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  @ leo

  Iti bati joc de mine? „am zis tratati nu vindecati”… Adica daca pe tine te doare capul, eu iti dau zeama de sfecla si zic ca te’am tratat? Tratamentul e facut asa, la misto? Atunci care’i diferenta intre a zice un descantec si pastile+psihoterapie?

  Nu am sesizat nimic, mai prost fiind eu. Adica nimic care sa aiba de’a face cu statistitca. Eu credeam ca ai citit vreun studiu stiintific despre relatia dintre numarul de credinciosi si numarul de persoane cu afectiuni psihice. Si’ti ceream un link, ca ma intereseaza problema.

 12. emma says:

  Leo

  intrebarea mea viza altceva
  era probabil mai mult retorica

 13. leo says:

  da emma,stiu , nu ma forta, am scris mai mult decat mi-am propus si nu sant sigur ca e bine ,am intrat in conflict chiar cu ai mei.
  probabil o sa iau o pauza pe tema asta.

  K, iarta-mi tacerea!

 14. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leo,

  Iarta’ti’o singur (eu te’am iertat de mult), mai ales cand comiti astfel de compuneri penibile precum cea de la #4…

 15. leo says:

  K,
  un om fara religie e ca un peste fara bicicleta.
  sa fii sanatos!

 16. BEBE says:

  #5 | Written by emma

  -Daca, E.G.White ar fi fost contemporana cu Isus, probabil parintii ar fi cerut acestuia s-a scoata demonul din ea.

 17. baba proasta says:

  #5 | Written by emma
  -Daca, E.G.White ar fi fost contemporana cu Isus, probabil parintii ar fi cerut acestuia s-a scoata demonul din ea.

  Si ce te face sa fii asa convinsa ca parintii mata nu i-ar fi adresat aceeasi cerere lui Isus daca mata ai fi fost contemporana cu Isus?

 18. emma says:

  Bebe
  Acum am vazut la la comentariile recente, ideea cuprinsa putin :’Daca EGW ar fi fost contemporana, cu Isus proba….”
  si am continuat in gand : „ar fi cerut sa scoata demonul din ea…”

 19. emma says:

  baba proasta

  De unde stii ca nu am fost exorcizata ?

 20. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leo,

  Si un om fara onoare e ca un peste fara apa. Pute.

 21. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Babo,

  Si matale citesti ‘epilepsie’ unde nu e vorba de asa ceva?

 22. ianis says:

  De la taticul k-ologiei, va prezentam K-silogismul (si cu variana xilo-gismul, cu implicatiile etimologice de rigoare:P ):

  Premisa majora: „un om fara religie e ca un peste fara bicicleta.” (leo, not the pope 🙂 )
  Premisa minora: „Si un om fara onoare e ca un peste fara apa” (K, the god-father)
  Concluzie: „Pute”

  Uuuups, mama ei de logica.
  Shabbat Shalom!

 23. samson says:

  #17 fratele profesor doctor baba proasta

  #5 | Written by emma
  -Daca, E.G.White ar fi fost contemporana cu Isus, probabil parintii ar fi cerut acestuia s-a scoata demonul din ea.

  Si ce te face sa fii asa convinsa ca parintii mata nu i-ar fi adresat aceeasi cerere lui Isus daca mata ai fi fost contemporana cu Isus?

  și ce te face pe dta să fii așa convinsa că părinții matale nu i-ar fi adresat o cerere lu domnu isus să scoată prostia din dta, dak mata ai fi fost contemporana cu domnu isus?

  ps. ca să nu mai zicem că ce-l face pe dom profesor să fie așa convins că părinții lu dumnealui nu i-ar fi adresat o cerere lu domnu isus să-l scoată de la școală la vanderbild ca să nu mai rămână repetent, dak ar fi fost și dom profesor contemporan cu domnu isus!

 24. baba proasta says:

  #21 | Written by K-troll, sectant, primata, rahat paranoic
  Babo,
  Si matale citesti ‘epilepsie’ unde nu e vorba de asa ceva?

  Nu, eu nu citesc “epilepsie,” ci citesc “minte confuza” deoarece eu asta inteleg prin demonizare in NT. Din cite stiu eu, oamenii cind au criza de epilepsie nu mai sunt in stare sa mai vorbeasca dar in NT demonizatii nu numai ca vorbesc, dar spun prostii. De aceea eu nu pot sa vad cum demonizarea in NT ar putea fi cazuri de epilepsie si pe de alta parte nici nu pot sa cred ca demonii sunt metafore deindata ce pot sa trinteasca oamenii la pamint si sa spuna timpenii deoarece nu prea pot sa inteleg cum niste metafore pot sa faca asa ceva. Dar poate ne explica cum pot metaforele sa faca asa ceva pritenul nostru de mamaliga, mujdei, si biban, Beni, cind vine de la Orlando.

 25. baba proasta says:

  #19 | Written by emma
  baba proasta
  De unde stii ca nu am fost exorcizata ?

  Pai daca ai fost, ala care a plecat o fi gasit casa gata maturata si curatata si a mai adus sapte. Altfel nu pot sa-mi explic o minte atit de confuza.

 26. emma says:

  baba proasta

  Sunt sigura ca nu s-a mai intors , l-am recunoscut la o baba proasta vanga.

 27. samson says:

  #25 fratele profesor baba proasta

  #19 | Written by emma
  baba proasta
  De unde stii ca nu am fost exorcizata ?

  Pai daca ai fost, ala care a plecat o fi gasit casa gata maturata si curatata si a mai adus sapte. Altfel nu pot sa-mi explic o minte atit de confuza.

  dak ne dați voie să v-ajutăm noi puțin dom profesor, că vedem că dvs v-ați luat în serios calitățile de la nou dvs nick ( felicitări !) și mai vedem că dvs nici nu citiți biblia la rand, și să știți că 3 pagini pe zi, binențeles cu post și rugăciune, ar face minuni în cazu dvs aproape fără speranță! și așa ați fi aflat dvs că ăla care a plecat din dna iema dupe ce-a fost dânsa iexorcizată, iera de fapt m-ai mulți, că-l chiema dl legiune, și a găsit o turmă de profesori, unde și-a făcut dânsu și reședința dumnealui permanentă, ie trecută și-n buletinu lu dânsu! mai bine în locu dvs, v-ați apuca de urgență să luați și ceva lecții de înot!!

 28. BEBE says:

  #24 | baba proasta

  Nu, eu nu citesc “epilepsie,” ci citesc “minte confuza” deoarece eu asta inteleg prin demonizare in NT.

  Eu nu spun ca EGW avea drac dar cand un parinte vede ca copilul lui cade in transa si cand se trezeste vorbeste lucruri aiurea, (nu a profetizat nimic) nu ar cauta un medic, pe Isus care era pe aproape

  Deci, cand isus a scos dracii (mintea confuza) din demonizatii care pasteau porcii si i-a trimis in porci, (pe draci) acestora mintea le-a devenit confuza (a porcilor)?

  -Tanarul adus la Isus avea mintea confuza s-au era andracit. Sa nu fi stiut Isus ca draci sunt metafore?

  -Isus a fost acuzat ca are drac, sau ca avea mintea confuza?

 29. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Ianis, frumuselule,

  Iar nimerisi cu oistea’n gard :rotfl:

  Inteleg ca bun profesor v’a fost FL, cu ale sale obsesii pentru cuvinte si etimologii. Nu esti departe de patapicevicismele lu’ Poli 🙂

  Da’ cum sa’ti zic eu, in limba mea de Pinocchio, ca sa intelegi tu, cu mintea ta de fiu al lui Geppetto… silogismul are nevoie de un termen mediu. Care in silogismul tau lipseste. Asa ca nu’i silogism. Nici macar entimema. Da’ nu’i nimic, mai ai 2 incercari. Insert coin and tray again.

  Si vezi ca se zice ‘tata ei de logica!’…

  חג כשר ושמח

 30. ianis says:

  K, asteptam season 3, k-ologia si k-silogismele deja le-ai fumat.
  Incerc sa banuiesc ce urmeaza. Din cate imi amintesc, cu ceva timp in urma ne-ai initiat cu succes in Kilozofie.

  复活节快乐

 31. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Ianis,

  Sper ca te referi la K(afka) sau la (Josef) K.

  Tare aia cu chineza. Eu aminteam, cui are chef, ca poate face binevenita si cuvenita vizita unei sinagogi, in zi de sarbatoare.

  Si, daca tot esti specialist etimolog, zi’le si altora ce’i aia Kilozofie.

 32. leo says:

  K,

  mintea ta e ca o pasare care zboara cu fundul inainte !

  mai rar vezi asa ceva! multumiri de reprezentatie !

 33. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leo,

  Acu’ m’am lamurit definitiv. Esti doar un veleitar vanitos, acrit de propria constiinta a insignifiantei si de inevitabilele stangacii stilistice. Asta nu ma face sa te iubesc mai putin.

  Te pup!

 34. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Babo,

  Si mintea aia de la ce e confuza?

 35. leo says:

  K,

  iarasi ai ajuns
  la punctul mort,
  ma faci pe mine
  ca pe tine,
  esti belicos,insignifiant
  cu mintea pe cant,
  si vanitos
  cu mintea in dos!

 36. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leonas,

  Un poet si filozof ca tine se iroseste in genuri marunte ca aforistica si versurile de conjunctura. Curaj! Epopeea si sistemul filozofic isi asteapta de secole revigorarea…

  Nici artele plastice n’o duc mai bine, din puncte moarte poti face panza vie, ziceau pointillistii, dar si aici iti recomand pictura murala, de larga respiratie epica.

 37. baba proasta says:

  #34 | Written by K-troll, sectant, primata, rahat paranoic
  Babo,
  Si mintea aia de la ce e confuza?

  De la faptul ca pentru unii, a folosi mintea este ceva dureros si atunci sunt incintati cind altcineva (hai sa-i spunem o “metafora”) se ofera sa o ia in stapinire, sa o lumineze, si sa o ridice la cele mai inalte cultimi de gindire, iar dimensiunea confuziei este dovada categorica a inaltimii ametitoare la care le-a ajuns gindirea. Deoarece ei nu-si mai poseda mintea ci altcineva le-o poseda, ei se numesc posedati. Ce vrei, “logica” de baba proasta!

 38. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Ok, si cum se realizeaza (ptiu, ptiu, am vorbit cu pacat, am zis cu ‘realitate’) aceasta posedare?

 39. baba proasta says:

  #38 | Written by K-troll, sectant, primata, rahat paranoic
  Ok, si cum se realizeaza (ptiu, ptiu, am vorbit cu pacat, am zis cu ‘realitate’) aceasta posedare?

  “Realizarea” asta se face prin “metaforizare.” Aici poate va poate ajuta pritenul nostru de mamaliga, mujdei, si biban Beni.

 40. leo says:

  K,

  uite cum se „revergoreaza” filozofia! asta am eu impotriva ta si a altora…
  uitati ca trebuie sa fiti intelesi de toata lumea.
  uitati ca trebuie sa informati si educati „poporul” din care am facut parte/suntem parte…

  despre logica interventiei tale pe forum!

  Interventia nu poate sa fie Predictibila fiindca atunci nu ar mai defini Hazardul Inpredictibil si opus Tangentiabilitatii.Interventia este Impredictibila la fel ca si Hazardul si se defineste raportata la Hazard tocmai prin Predictibilitatea sa numai fata de acesta, fiindca daca Interventia ar fi Impredictibila fata de Hazard nu l-ar mai defini, intrucat nu s-ar putea raporta la acesta intrucat Impredictibilitatea consta in neraportare sau raportare aleatorie.
  Daca Interventia este Hazard si nu Predictibilitate fata de Hazard,inseamna ca Hazardul nu poate fi Hazard raportat la Interventie,intrucat Interventia s-ar contopi cu Hazardul intr-un Tot unitar,ceea ce ar rezulta ca Hazardul nu este raportul definit de o Interventie ci este un Tot ubicuu,iar acesta nu ar ascunde Interventia in cadrul sau.

 41. K-troll, sectant, primata, rahat paranoic says:

  Leo,

  Acu’ te’ai apucat de vorbit serios? Unde vezi tu filozofie in ce scriu eu p’acilea? Si, daca scriu ceva ce nu se intelege, ce’l opreste pe cel ce nu’ntelege sa intrebe? Aici sunt, intodeauna raspund (poate si cand nu’i cazul).

  Eu nu ma simt chemat sa educ sau sa luminez niciun ‘popor’. Nu’mi datorez nici credinta, nici instructia vreunei religii.

  Intelesul povestii cu interventia si hazardul imi scapa.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: