Absenta…

Scuze pentru absenta indelungata. Incepand de saptamana viitoare voi fi iarasi prezent atat prin emisiuni cat si la comentarii.

67 Responses to Absenta…

 1. emma says:

  prologos

  Domnul e drept si isi tine promisiunea.
  Dar, ai vazut cum e prezentat in vechiul testament ?
  Gandeste, se sfatuieste cu oamenii, ii pare rau, e gelos putin, mai are si pe satan pe cap si oamenii care mai cartesc de multe ori, sunt rai si fatarnici.
  Crezi ca-i este usor ? Se pare ca cel mai bine l-a inteles Iov cu toate dilemele lui.
  Iar credinta i-a fost rasplatita.

 2. emma says:

  Prologos

  Banuiesc nu sunt in mintea lui Dumnezeu, dar ma iau dupa punctul absolut numit biblie.

 3. Beni Plesa says:

  Emma

  Iov cap 42 vers 1-7

  Dumnezeu este atotputernic ,nimeni nu poate sta impotriva deciziilor lui,omul vorbeste despre lucruri pe care crede ca le intelege ,dar nu are habar despre ce vorbeste ,

  Urechea omului aude vorbire despre Dumnezeu ,dar numai cand trece prin suferinta la unii se deschid ochii si pot VEDEA pe Domnul.
  Concluzia lui Iov este ca in lumina celor de mai sus ii este scarba de el insusi si se pocaieste de mandria si aroganta cu care privea viata inainte de suferinta.

  Iov se pare ca nu prea impartasea perspectiva umanismului secular ,:
  omul este masura tuturor lucrurilor si nu are de ce sa=i fie scarba te el insusi, de pocainta nici nu mai vorbesc deoarece asa ceva nu intra in practica celor ce se incred in ei insusi si elimina pe Dumnezeu din viata lor.

 4. leo says:

  prologos si beni,

  fac pariu ca edi nu gandeste ca voi, deocamdata are un junghi si nu poate spune clar lucrurilor. bineinteles si adunarea are alt junghi-nu e pregatita sa auda adevarul gol-golutz,multi ar face ochii cat cepele si le-ar iesi din orbite ca la melc!
  adevarul poate fi graduat, in functie de palierul unde te-a lasat liftul…

 5. emma says:

  Leo

  Si care-i adevarul gol-golut ?

 6. Ovidiu says:

  Pai nu e deja clar care e adevarul gol-golut Emma? Acela ca evolutionismul este demn de crezare si ca povestile biblice despre creatie sunt mituri sumeriene simplificate. Te astepti ca marea gloata din biserici sa accepte ideea asta?

 7. K-troll, devalorizator de barci, sectant, primata says:

  @ Ovidiu

  „povestile biblice despre creatie sunt mituri sumeriene simplificate”

  Acu’ pot sa zic si eu ‘slobozeste, Doamne, pre robul tau in pace’. Am gasit in sfarsit un specialist in miturile sumeriene si calitatea lor de sursa pentru naratiunea creatiei. Poti sa elaborezi un pic, rogu’te? Care anume mituri sumeriene sunt sursa?

 8. prologos says:

  Adevar graduat?
  pe o scara de la 1 la 100, cam unde crezi ca ne aflam, noi cei din 2012?
  crezi ca liftul poate sa si coboare?

 9. prologos says:

  Daca Edi ar spune ca miercuri e ziua de odihna, am accepta?
  Inteleg ca influenta lui e mare aici pe forum, de multe ori e de ajuns o afirmatie si ea se cimenteaza…
  nu spun ca e rau acest lucru, dar cineva mi a spus ca trebuie si sa mai gandim .
  Intotdeauna m am temut de oameni si de inconsecventele lor. Exista posibilitatea ca si el sa greseasca; acest lucru ar deruta multa lume. Repet, ma tem de oameni in ceea ce priveste textul biblic: blestemat e omul care se increde in om.
  Stiti este efectul de turma (oi), care se regaseste la oameni.

 10. emma says:

  Prologos

  „blestemat e omul care se increde in om.”

  hai ca nu-i chiar asa !

 11. prologos says:

  Ieremia 17.5

 12. emma says:

  O lectie de scepticism biblic.
  Profetii nu erau oameni ?

 13. Ovidiu says:

  @K-troll

  Exista astazi o intreaga literatura dedicata compararii textelor biblice cu cele de pe tablitele sumeriene respectiv babiloniene. Recomand cu caldura celor doritori, cartile lui Zecharia Sitchin (toate!).

  Enuma Elis (Epopeea creatiei) este descrisa pe 6 tablite, a 7-a fiind dedicata laudarii zeului creator (comparabila cu cele 6 zile ale creatiei). Vezi L.W. King – The Seven Tablets of Creation. Geneza incepe cu creatia cerului si a pamantului. La fel incepe si creatia in mitologia mesopotamiana. Dintr-o serie de „zei” se nasc alti „zei”. De fapt cercetatorii au constatat ca acesti „zei” sunt planete sau corpuri ceresti. Fara a intra in amanunte, cercetatorii au identificat acolo descrierea creatiei sistemului nostru solar prin ciocnirea unor corpuri ceresti. Asa a aparut pamantul si indeosebi centura de asteroizi (Geneza 1:8 foloseste termenul „Rakia”, tradus literal prin „bratara sparta” – intinderea cerului – in traducerea Cornilescu). Textele mesopotamiene numesc centura de asteroizi „rakkis”(o alta tema interesanta este de unde stiau ei de existenta acesteia). Asemanarea este evidenta. Cerul este centura de asteroizi, nu „dimensiunea” in care „locuieste Dumnezeu” asa cum sunt tentati astazi crestinii sa creada. Oamenii de stiinta considera astazi ca dupa ce pamantul a devenit o planeta, era o sfera fierbinte, cu vulcani in eruptie, umpland cerul cu aburi si nori. A 5-a tablita impartaseste aceeasi opinie. Exista in Biblie unele versete in cartea lui Iov, in Psalmi sau in Isaia care sunt izbitor de asemanatoare cu textele sumeriene sau mesopotamiene, versete traduse evident aiurea, mai ales in limba romana.

  O alta tema este crearea omului. Aici intervine o alta categorie de „zei” pe care noi astazi i-am categorisi ca fiind de fapt „civilizatii extraterestre superioare”. Geneza este expeditiva dar totusi daca este tradusa corect din ebraica, asemanarea cu textele sumeriene este evidenta. Conform tablitelor in cuneiforma, oamenii au fost creati prin combinatii genetice dintre animalele pamantului (maimuta) si ADN-ul „zeilor” (extraterestri – asa cum i-am numi noi astazi). Gradina Edenului era in realitate baza (spatioportul) extraterestrilor, iar omul a fost creat ca „sa o lucreze”, mai precis sa sape in cautarea „metalului zeilor” adica aur. Sa fie oare intamplator faptul ca in biblie Dumnezeu isi revendica acest metal („Al meu este aurul si argintul zice Domnul”)? Adam (Adamu in sumeriana) inseamna „cel de pe (din) pamant” sau „cel facut din sange (nefesh – suflet)”. Termenul acadian folosit in Mesopotamia pentru a traduce cuvantul sumerian „si.im.ti” era „napistu”, acelasi cu „nefes” in ebraica, care inseamna „ceva imposibil de definit, aflat in sange” – o referire antica la ADN. Prin manipulare genetica a fost creata apoi „Eva” (celule stem luate din coasta). Copacul vietii, zeul sarpe, caderea omului si alungarea sa din baza extraterestra Ed.in, se gasesc toate pe tablitele sumeriene, mult mai detaliate insa. Ideea momoteista ce se vrea a fi extrasa din Geneza (si mai ales viziunea trinitariana) sunt fortari ale textelor, bazate mai degraba pe o mitologie crestina proprie, nu pe adevaratul inteles al textelor ebraice. Se doreste comprimarea intr-un singur „zeu” a rolului jucat in realitate de mai multi „zei” (literal ELOHIM). Nu am spatiu si timp acum sa detaliez mai mult, dar materiale se gasesc din belsug. Incepeti cu cartile lui Sitchin si nu veti regreta timpul investit in citirea lor.

 14. K-troll, devalorizator de barci, sectant, primata says:

  @ Ovidiu

  Dracu’ m’a pus sa’ntreb. Ma ierti ca exist. N’o sa te mai deranjez, promit. Ma duc sa ma uit la Stargate SG1.

 15. ianis says:

  K, fain SG1, cred ca o sa il reiau si eu

 16. K-troll, devalorizator de barci, sectant, primata says:

  Ianis,

  La SF ma pricep mai putin decat la teologie. Doar ca serialul pare ecranizarea cartilor lui Sitchin…

 17. emma says:

  monica

  Am asteptat un semn de viata de la tine.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: