Logos 79 – Numind Animalele

20 Responses to Logos 79 – Numind Animalele

 1. poli-flame says:

  Nu ca ar afecta point-ul expunerii, da’ Hammurabi a fost primul imparat babilonian. Sumerul murise de ceva vreme.

 2. NIMENI says:

  Edi din Egipt pana in Irak si din Turcia pana la ocean la Marea Rosie este ceva suprafata. Stii ca EGW zice ca dupa ce omul a cazut Dumnezeu la dat afara din gradina a pus un inger sa pazeasca drumul la pomul vietii iar inainte de potop a luat-o Dumnezeu inapoi.
  Treaba asta e tare ciudata pe de o parte pe suprafata asta se scrie o parte din istoria Genezei in timp ce omul nu mai este lasat sa intre pe teritoriul ei. Ciudat este si ridicarea Edenului de pe pamant.
  ” When the tide of iniquity overspread the world, and the wickedness of men determined their destruction by a flood of waters, the hand that had planted Eden withdrew it from the earth.”
  Mitologia Edenului este un cod pe care omenirea nu a reusit sa-l descifreze ori este o incercare de a explica mitul aparitiei vietii si a problemelor reale pe care aceasta le are? Cum explica un mit o realitate sau cum explica un mit alt mit? Cea mai fascinanta chestie este cum si-au numarat oamenii astia anii. Lui Adam ia trecut Dumnezeu toate vietuitoarele prin fata si lea pus nume. Dupa potop cine lea mai pus nume ori Noe a lasat o carte cu toate numele de vietuitoare? Vad ca unele animale se descopera si azi si li se pun nume care nu ni se arata in Biblie. Maimuta lui Darwin de exemplu nu este in Biblie.

 3. Beni Plesa says:

  Poli

  Care este parerea ta despre informatiile din link-ul de mai jos ?

  http://www.teklinepublishing.co.uk/art-nephilim2.htm

 4. ianis says:

  Beni
  Pana (daca) iti raspunde Poli, vezi asta
  Se numeste photoshoping 🙂

 5. laurentiuh says:

  Beni dragule,de obicei argumentele tale sunt citatele din Biblie. Ai schimbat registrul cu argumente de pe youtube.
  Vreau sa iti atrag atentia ca in aceasta nota de extraordinar gasesti pe net (bloguri,youtube,etc ) imagini (era sa zic argumente,dar alea nu intereseaza pe nimeni,nici macar pe K) pentru existenta a orice,de la omuletii verzi la stafii ( sa vezi cate poze sunt cu d-astea.. ) la Fecioara Maria si Yeti. Mai pune si ca Hitler si Elvis traiesc,ba si Ceausescu. Cauta ca sa te convingi.

  Oricum,se pare ca totul este o conspiratie ca sa conduca papa lumea,ca sa se tina doar duminica si ca sa vina Apocalipsa,care e rea sau buna,nu se intelege.
  Se intelege insa ca Dumnezeu va da cu raul o lupta finala,sprijinit de armate de ingeri,de parca daca este Dumnezeu nu poate sa faca sa dispara tot raul intr-o miliardime de secunda la puterea minus miliarde.. Poate sigur.

  Asa cum spunea dragul nostru pastor,iti reamintesc ca avem slabiciunea omeneasca de a accepta muuult mai usor dovezile ce ne sustin credintele si de a le admite foooooaaaarte greu pe cele ce ne contrazic.

  Trebuie sa-ti spun si ca este straniu ca nu sesizezi ridicolul situatiei.
  Arheologia este stiinta care a adus si aduce foarte multe dovezi pentru sustinerea teoriei evolutiei si a unei Istorii Naturale cu totul deosebita de cea subscrisa Bibliei.
  Cred ca este imposibil sa ne facem o idee despre cate filme de pe youtube prezinta reale probleme din arheologie si antropologie.
  Sa nu cumva sa le privesti ca au sa-ti faca rau..

 6. Beni Plesa says:

  Lawrentiu

  „”Cred ca este imposibil sa ne facem o idee despre cate filme de pe youtube prezinta reale probleme din arheologie si antropologie.
  Sa nu cumva sa le privesti ca au sa-ti faca rau..””

  Apreciez spiritul pastoral de a ma proteja sa nu devin ridicol .
  Care ar fi dupa tine -problemele reale -din arheologie si antropologie ce ar putea sa-mi faca rau si ar fi bine ca eu sa nu le vad ?

  Te referi cumva la declaratiile false facute de unii „arheologi ” ca sa-si dovedeasca fanteziile lor despre originea din maimuta a omului ??

  „”Arheologia este stiinta care a adus si aduce foarte multe dovezi pentru sustinerea teoriei evolutiei si a unei Istorii Naturale cu totul deosebita de cea subscrisa Bibliei.””

  Mai Laurentiu–arheologii desgroapa doar oase fosilizate -si nu animale sau oameni asa cum le vezi tu prin poze -foto-shop-(vorba lui Ianis).

  http://www.google.com/search?q=the+neanderthal+man&hl=en&rlz=1G1SNNT_ENUS481&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DyrGT7q-Fajo2QXJkt25AQ&ved=0CGcQsAQ&biw=1280&bih=658

  Un lucru pe care se pare ca nu-l intelegi inca este ca in biblie nu se descrie felul in care a aprut omul si animalele.
  Anumite descrieri (facerea femeii) sint doar metafore pe care tu le citesti si intelegi literal.
  In psalmul 91-se spune ca Dumnezeu i-l strange pe Israel sub aripile LUI.
  Tu chiar crezi ca autorul credea intr-un dumnezeu cu aripi ?

  Lumina aia mai mica ce te-a indreptat spre o lumina mai mare cand erai adventist te-a dus in eroare .
  Biblia afirma ca tot ce exista pe fata pamantului vine din pamant si in pamant se intoarce.
  Dumnezeu a zis– Pamantul sa dea tot felul de vietuitoare ,si pamantul a dat .
  Ce vezi tu ne-natural in aceasta afirmatie ?
  Cand este vorba despre -omul natural – spune;–din pamant ai iesit si in pamant te vei intoarce .
  Ideia ca maimuta este doar un om degenerat sau ca omul este o maimuta evoluata este doar o ideie ,o speculatie in mintea unor oameni ce si-au pierdut simtul ratiunii.
  De ce trebuie neaparat ca toate vietuitoarele sa se traga dintr-o singura bacterie ?
  Daca pamantul a fost in stare sa dea o anumita forma de bacterie de ce nu ar fi fost in stare sa dea mai multe forme de bacterii ,fiecare dupa „soiul” lor ?

  Cine a decis ca o bacterie trebuie sa evolueze ca sa se transforme intr-un elefant?
  Asa numita exploziea de vietuitoare din pre-cambrian nu prea da apa la moara ta cu evolutia inceata de-a lugul a milioane si milioane de ani.

  Bine ai zis;–evidentele contrare nu conteaza cand vrei cu tot dinadinsul sa sustii o anumita teorie–.
  Imaginea ta despre dumnezeu este o imagine copilareasca si de aceea te ratacesti pe tarlaua ateista.
  Pavel spunea;–„cand eram copil gandeam ca un copil ,dar cand te faci mare trebuie sa gandesti ca un om matur”
  E trist ca pe multi ai prinde batranetea inca copii la minte.

 7. Beni Plesa says:

  Edi

  La sfarsitul cap 2 din noua ta carte faci urmatoarea afirmatie ,:
  „”scopul aceste carti este sa readuca din nou printre noi conceptul ca Dumnezeu este -liberatorul omenirii””

  Daca omenirea trebuie eliberata ,inseamna ca a fost subjugata de cineva sau ceva .

  In genesa se afirma clar ca Dumnezeu a blestemat pamantul din pricina neascultarii omului si a „inchis” toata creatia sub pacat pana la vremea restaurarii tuturor lucrurilor.
  .Romani cap 6 vers 12-14 spune :–„”pacatul sa nu mai stapaneasca in trupul vostru muritor si sa nu mai ascultati de poftele lui ci sa va dati lui Dumnezeu .caci facand asa PACATUL nu va mai stapani asupra voastra ,pentru ca nu mai sinteti sub lege ci sinteati sub har ??

  Despre ce eliberare vorbesti tu ?
  Vorbesti cumva despre eliberarea de sub domnia pacatului in viata oamenilor sau de alta „domnie”.?

  Un alt punct pe care il aduci in discutie este ca aceasta eliberare implica un concept nou despre Dumnezeu si o reconstructie in acord cu intelesul primar al cuvantului .
  La ce cuvant te referi si care ar fi intelesul primar al acestui cuvant ??

  Moise a spus-o foarte clar in prima porunca ,ca orce incercare de a construi un concept (imagine) despre Dumnezeu si sa te inchini acelui concept este idolatrie.

  Ce rost are sa inlocuim un concept (imagine) idolatra cu alt concept idolatru ??
  Cei ce asculta de Moise si Isus nu au cum sa cada in idolatrii de nici un fel.

  Vorba lui aurel ionica :-„” caprarul ala (Moise) din epoca bronzului era mult mai destept decat toti filozofii astia moderni ce sint in cautare de „imagini” despre Dumnezeu.

  Urmaresc cu atentie sa vad daca vei reusii sa indeplinesti SCOPUL pentru care ai scris aceasta carte;–sa recapturezi din nou conceptul ca Dumnezeu este un ELIBERATOR.
  Daca reusesti sa faci aceasta ,toti atei de pe acest site ar trebui sa-ti zica ;-sarutmana parinte-.

 8. Neo says:

  Edi:

  Vorbind despre gradina edenului spui ca aceasta a fost una mitologica si aduci argumente interesante. Unul despre care vorbesti si la care vreau sa ma refer este cel cu cele 4 brate de rauri care ieseau din eden. V.14 ” Numele celui de al treilea este Hidechel (Tigru); el curge la rasaritul Asiriei.” Apoi spui ca acesta este un argument ca edenul a fost unul mitologic ptr. ca Asiria (mileniul III i.e.n.) nu exista atunci. Daca este sa credem ca geneza a fost scrisa atunci este un argument bun, dar daca geneza a fost scrisa de Moise (1250 i.e.n.) asa cum se presupune , atunci nu vad nici-o problema.

 9. Raul says:

  Cartea lui Edy nu este si in romaneste?

 10. eddieconst says:

  Poli,

  Voiam sa adaug o erata, dar mi-ai luat-o inainte. Asa este, Hamurabi a fost babilonean.

  Nimeni,

  Asta era „tot pamantul”. Acesta este si argumentul meu. Intrucat Nilul, Eufratul, Tigrul si Indul „curgeau” din gradina Edenului, aceasta nu putea fi decat un spatiu mitologic.

  Cod-brekerul este dupa parerea mea ideea ca cele patru fluvii reprezinta cele patru civilizatii hidraulige si migratiile care le-au produs. O sa vorbesc data viitoare despre aceasta. Idee este ca migratia/civilizatia a venit din sudul turciei in urma potopului marii negre.

  Beni

  Raspund la aceasta intrebare in urmatoarele trei capitole. Cateva fragmente

  Fortune is a fickle wind, so sail with that wind, turn the prow of this life’s ship, and be swamped in the wild waves of grief and disaster” (Euripides). Whether you read Euripides, the Iliad, or the Bible, you will discover a nihilistic universe. People inhabited a cruel world where death didn’t count. Their lives were controlled by forces they could not placate. They called these forces gods, demons, or Fortune. God was first invoked to help man defeat these forces…

  …The most shocking part in Nietzsche’s analysis is the concept that Dionysian madness and nihilism were symptoms of health, while Apollonian rationalism was associated with cultural degeneracy. We do not need to endorse his entire range of thought to see that meaning and rationality are surviving attitudes in a dying culture. The Jews turned to Yahweh under similar conditions. The main difference was that the Jews banned Azazel, while the Greeks domesticated Dionysus

  Moise nu interzice doar reprezentarea lui Dumnezeu ci orice fel de reprezentare, inclusiv fara scop liturgic. Fotografia din pasaport este calcarea poruncii a doua, sa nu mai vorbim despre pozele din cartile de colorat cu subiecte biblice.

  Neo,

  Argumentul cu privire la spatiul mitologic este acela ca cele patru fluvii izvoresc din Eden. Chiar daca este discutabil ca Indul reprezinta unul dintre ele, celelalte trei sunt in mod clar Tigrul, Eufratul si Nilul. Cele trei nu au izvor comun. Argumentul cu Asiria se refera la data probabila a scrierii textului. Autorul foloseste geografia familiara pentru contemporani.

  Raul

  Deocamdata nu.

 11. eddieconst says:

  Beni,

  Ca sa raspund la cealalta parte a intrebarii tale, exista duoua „eliberari” precrestine Torah, la iudei, si ratiunea, la greci. Problema vointei libere este de origine crestina. In carte eu acuz crestinismul sec. iv ca s-a intors la obsesia iudaica a pacatului ca mijloc de control.

  Ideea este ca nu exista libertate acolo unde omul este vazut ca obiect absolut al vointei divine. Eliberarea implica transferul atributelor divine asupra naturii si omului. Aici se desparte modernitatea de Luther si Roma. Trebuie sa citesti restul cartii ca sa intelegi ce vreau sa spun.

 12. Beni Plesa says:

  Edi

  Citesc cu placere cartea si am comandat una si pentru prietenul nostru Aurel ionica .Sper ca in Iulie sa ma intalnesc din nou cu el in Nashville .
  E un baiat bun si imi place foarte mult de el .

  Edi:-„”Moise nu interzice doar reprezentarea lui Dumnezeu ci orice fel de reprezentare, inclusiv fara scop liturgic. Fotografia din pasaport este calcarea poruncii a doua, sa nu mai vorbim despre pozele din cartile de colorat cu subiecte biblice””

  Mai Edi ,ideia de mai sus ti-a ramas in minte de la profeteasa ta preferata., s-ar putea sa fi avut dreptate ,dar eu ma indoiesc ca Moise s-a referit la asa ceva in porunca a doua.
  Tot Ellena spunea ca obiceiurile devin o a doua natura.Aici cred ca a avut dreptate.
  E greu sa uiti ce ai invatat in copilarie.

 13. vera says:

  Regele a murit ! Traiasca regele!
  Edy n-a murit! Traiasca regele!
  Avem nevoie, eu recunosc , voi ce parere aveti?

 14. eddieconst says:

  Beni

  Multumesc pentru apreciere.

  De ce evreii si musulmanii nu au practicat pictura si scuptura altfel decat non-figurativ? Textul poruncii a doua este clar „sa nu-ti faci si sa nu te inchini” nu „sa nu-ti faci ca sa te inchini”.

  Vera

  „Viata ca o prada”.

 15. Beni Plesa says:

  Edi

  Edi,Edi ,cateodata e bine sa te indoiesti chiar si de ceea ce zice chiar popa.

  Vorbesc acum doar de Moise ,in exodul , cap 20 vers 4-5 spune asa:
  „”Sa nu-ti faci chip cioplit nici vreo infatisare a lucrurilor cari sint sus in cer sau jos pe pamant sau in apele mai de jos ale pamantului.Sa NU TE INCHINI INAINTEA LOR si SA NU LE SLUJESTI caci eu Domnul tau sint un Dumnezeu gelos……..””

  Ca uni evrei sau musulmani sau profeteasa noastra preferata le-a placut sa citeasca rupt de contextul imediat Vers 5 nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel.

  Prohibitia era doar in contextul slujirii si inchinarii la aceste obiecte cum clar si spune porunca.
  .
  Heruvimii de pe capacul lazi cu porunci erau niste sculpturi insa nimeni nu se inchina la acele statui deoarece era interzis sa faca asa ceva.
  La fel cu sarpele de arama cand mai tarziu evrei au inceput sa i se inchine ,unul dintre ei mai plin de ravna l-a rupt in bucati.

  E interesant cum unii pastori invatatori ai legii au citit mai mult „spiritul profetic „inloc sa citeasca pe Moise.!

  Cred ca a fost doar o gluma din partea ta ,ideia ca poza de pe pasaport este interzisa de porunca lui Moise.

  Da ai dreptate ca or fi evrei ,musulmani sau adventisti ce or crede asa cum a zis ellena White ,insa nici ea nici ei nu respecta aceasta ideie stupida.
  Daca Ellena ar fi crezut prostia pe care a debitat-o astazi noi nu am fi avut pozele ei pe cartile ce ea a pretins ca le-a scris.

  Hai ca esti ghidush ,mi-a placut aceasta gluma .

 16. NIMENI says:

  Edi

  „Asta era “tot pamantul”. Acesta este si argumentul meu. Intrucat Nilul, Eufratul, Tigrul si Indul “curgeau” din gradina Edenului, aceasta nu putea fi decat un spatiu mitologic.”

  Mesajul transmis de acest spatiu mitologic a lasat urme adinci in crestinism. Multa vreme (chiar si azi) sa crezut ca acest mit se intelege numai literal creind disonanta cognitiva. Asa cum am intrebat mai sus mai reformulez o data; Daca acesta era tot pamantul, iar omul a fost izgonit din acest spatiu, cum sa scris istoria reala a omului intr-un spatiu unde nu mai avea voie sa intre? Cum se poate intelege un mesaj imaginar la o realitate istorica? Parerea mea este ca Geneza trebuie citita inapoi de la cap. 50 la 1. De ce? Pentruca prima civilizatie a lumii este in acest spatiu si ei sunt cei ce si-au pus pentru prima data intrebarea de unde vin si incotro merg. Studiind ceea ce ei stiau sau cunosteau putem sa descifram mesajul? Sau teama lor de fulger si de trasnet este egala si azi cu teama de Dumnezeu?

 17. Frosa says:

  @Vera

  „Regele a murit ! Traiasca regele!
  Edy n-a murit! Traiasca regele!
  Avem nevoie, eu recunosc , voi ce parere aveti?”

  Părerea mea umilă e că istoria românilor se împarte în două perioade: înainte și după Caragiale, iar istoria BAZȘ se împarte tot în două perioade: înainte și după Edi (acum unii fac criză de bilă).

  Avem toți nevoie de predicile logice, raționale și „fără stil” ale lui Edi, care a reușit în 2 ani să dezdobitocească vreo două generații care acum nu mai cad în extaz în fața tehnicilor de manipu… ăăă omiletică Kaa-style (http://www.youtube.com/watch?v=YRzT7H5Q2lg&feature=relmfu). La explozia de informații la care are toată lumea acces, ăia cu omiletica-s jenibili și ce-i mai tragic e că nici măcar nu realizează că chiar dacă ar reuși să-l reducă pe Edi la tăcere, oricum lumea nu-i mai ascultă, dimpotrivă, își ridică împotrivă mii de oameni. E timpul ca omileticienii să se pensioneze.

  Omiletica a murit! Trăiască logica!

 18. Beni Plesa says:

  Frosa

  Anubis este foarte norocos sa fie in preajma ta.

 19. Frosa says:

  Norocu-i reciproc, Beni. Și eu mă simt foarte norocoasă să fiu lângă Anubis.

 20. NIMENI says:

  Edi

  Nimeni,

  „Asta era “tot pamantul”. Acesta este si argumentul meu. Intrucat Nilul, Eufratul, Tigrul si Indul “curgeau” din gradina Edenului, aceasta nu putea fi decat un spatiu mitologic.”

  Asa este asta era „tot pamantul” cunoscut si prima civilizatie. Uite in Gen 1,7 spune ca dupa ce Dumnezeu a despartit lumina de antuneric a facut o antindere care a delimitat apele de sus de cele de jos. Antinderea aceasta care separa lumea materiala de jos si lumea materiala de sus este numita CER. Se stie azi ca aceasta antindere (magnetosfera) este un spatiu imens intre corpurile din univers. In acest caz (Gen 1,7-8) Dumnezeu numeste magnetosfera CER. Ceea ce numeste Biblia CER si fericita nadejdie a crestinilor de a fi luati la CER este deasemeni tot un mit? Ori o dam iar pe limbaj cum ca el este de vina, si poate fi regandit stiintific?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: