Zona Gri

93 Responses to Zona Gri

 1. Beni Plesa says:

  Ianis

  Nu mai incerca sa ma aburesti cu scuze ieftine.
  Ai afirmat ca citatele mele sint in afara contextului.
  Stai la subiect si dovedeste-ti afirmatia.
  Fi cel putin un bun sportiv si nu te acrii degeaba ci recunoaste ca citatele mele nu sint in afara contextului.
  Daca nu poti dovedi atunci stai in bancuta ta la lada cu nisip .

 2. ianis says:

  Beni
  Citatele te asteapta sa le descoperi, ascunse sub nasul tau. Sunt fierbinti 🙂
  Mult succes

 3. Maxx says:

  Cum poti supravietui cand totul se naruie in fata ta , tot ceea ce ai crezut?pe timp ce studiezi primesti un pumn, mai studiezi primesti trei pumnii, mai studiezi si primesti o bataie sora cu moartea. In ce te mai poti increde?

 4. neo says:

  #48 | Written by Beni Plesa

  ” Pe edi il admir ,si inca nu m-a desamagit niciodata”.

  ” Inca „, ce parsivenie!
  „nu m-a dezamagit niciodata”, cine te crezi mata? zeu, iar pe edi, iov? :laugh:

 5. neo says:

  Edi, ai grija sa nu dezamagesti niciodata pe beni, ca altfel nu va mai fi la fel de indulgent si galant cu tine! :laugh:

 6. Maxx says:

  Ce parere aveti despre Bart D Ehrman? http://www.youtube.com/watch?v=kg-dJA3SnTA

 7. Beni Plesa says:

  Neo

  Mai Neo .mai –Tu inca tot nu intelegi ?

  Edi nu m-a dezamagit niciodata deoarece el stie despre ce vorbeste si nu face afirmatii de teapa lui Ianis.
  Nu trebuie sa accept concluziile lui si el pe ale mele ,.
  Daca tu esti dezamagit de fiecare data cand cineva nu impartaseste opiniile tale ,imi este mila de tine si inca nu ai invatat un lucru fundamental in relatiile dintre oameni.
  Edi are respect pentru cei ce nu impartasesc opiniile lui si nu ataca pe nimeni personal .
  Ianis este de cu totul alta factura.si se pare ca tu nu esti departe de el.
  Intr-o lume civilizata oamenii pot sa aiba opinii diferite si sa nu se jigneasca unul pe altul.
  Te respect pe tine ca persoana si in acelasi timp nu dau doua parale pe concluzia ta ,iar tu esti liber sa faci acelasi lucru cu opiniile mele.
  Eu nu vreau sa conving pe nimeni ,de nimic .
  Ce este asa de greu de intes in aceasta metoda ??
  Sa ai o zi buna mai frate.

 8. Beni Plesa says:

  Ianis

  Din nou te fofilesti si incerci sa aburesti oamenii cu lucruri ieftine.
  Arata-mi ca ce am citat eu este in afara contextului .
  Deocamdata te invirti in jurul cozii si nu ai facut nici un progres.
  Recunoaste ca ai vorbit prostii si am sa fiu galant cu tine.

 9. neo says:

  Nu te stresa frate Beni, domnul m-a pus ca pe satana, sa te incerc, pana iese crestinismul afara din tine, ca uleiul din apa. :laugh:

 10. ianis says:

  Maxx
  Cum poti supravietui cand totul se naruie in fata ta , tot ceea ce ai crezut?pe timp ce studiezi primesti un pumn, mai studiezi primesti trei pumnii, mai studiezi si primesti o bataie sora cu moartea. In ce te mai poti increde?
  Daca nu iti place perspectiva asta, iti ramane intotdeauna disponibila solutia „spirituala”, testata de fratele Beni: poti sta cocotat in varful gramezii de balegar strigand in gura mare ca nu ai nici o problema si aratand cu degetul catre altii 🙂
  Nu uita, totusi, ca varianta in care primesti pumni te antreneaza pentru viata, in timp ce varianta spirituala te transforma intr-o musca ce se hraneste cu dulcegariile balegarului 🙂

  Ce parere aveti despre Bart D Ehrman? http://www.youtube.com/watch?v=kg-dJA3SnTA
  Daca esti interesat, iti pot oferi carti ale lui, atat in romana cat si in engleza.

  Multumesc pentru dezbaterea video! E un material recent care merita parcurs.
  Am urmarit, deocamdata, prezentarea lui Ehrman cu privire la problemele Noului Testament, in care confirma ciopartirea si pieptanarea de care abia amintisem.
  Cateva exemple:
  – 2 Corinteni nu a fost scrisa de Pavel in forma aceea, apostolul a scris 3/4/5 scrisori diferite din care cineva a luat, dupa preferinta, anumite parti formand epistola cunoscuta
  – Faptele Apostolilor vine in 2 versiuni, una scurta si una lunga
  – probleme cu finalul evangheliei lui Marcu, introducerea lui Luca, introducerea si finalul la Ioan

  Prezentarea asta e interzisa 😛 celor slabi de inima. Mai mult, daca ML batea niste piroane in sicriul „inspiratiei” iar Bezbojnicul ii canta prohodul, Bart Ehrman conduce dricul 🙂

  Beni
  Dupa ce depasesti faza asta extatica (ce te apuca in fiecare duminica), mai vorbim.

 11. Maxx says:

  Ianis mersi, pe partea de arheologia testamentuli vechi Israel Finkelstein cred ca e destul de bun. Referitor la Bart sunt interesat de cartile lui, le ai in format pdf ?

 12. Beni Plesa says:

  Ianis

  Unii oameni in stare extatica se pare ca te-au pus in incurcatura pe cat esti tu de inghetat la minte.
  Ce te tot codesti atita –aratami unde am citat in afara contextului !!
  Studiile tale de pastor la Cernica se pare ca te-au invatat doar sa faci afirmatii fara nici o acoperire .
  Mai cheama-ti ceva ajutoare daca singur nu te poti descurca.,nu de altceva dar se uita stimatii frati si surori la tine si te faci de bacanie .
  Iuteala de mana si nebagarea de seama iti mergea cand pacaleai oamenii de la amvoane ,,dar aici unii oameni au indrazneala sa te ia la raspundere si nu-ti mai merge cu :–alba -neagra ascunse sub sub palaria autoritatii de uns al domnului..
  Emisiunea este intr-adevar despre ZONA GRI si se pare ca tie chiar iti place sa te refugiezi in aceasta zona fara sa mai sti unde ai inceput si unde ai sfirsit.
  Daca rugaciunile mele nu-ti plac ,am sa aprind o luminare pentru tine ,care cel putin sa te lumineze ca de desteptat esti fara speranta.
  Ps–sper ca nu ai aruncat la gunoi tot spiritul profetic ,si de aceea nu mai esti capabil sa-mi demonstrezi afirmatia ta.

 13. c. v. says:

  Ianis si Neo ,multumesc !!!numai d-voastra aveti ac pt. cojocul d-lui Beni !!!

 14. sam-sony says:

  Beni, nu te lasa!
  c v, te rog sa argumentezi de ce esti antibenjamin.

 15. Bezbojnicul says:

  #46 | Written by ianis
  Sa stii draga Ianis, ca acest blog nu-mi apartine, e al unui prieten de-al meu din Timisoara. Prietenul acesta, s-a nascut intr-o familie de atei si niciodata nu a fost catusi de putin interesat de cele sfinte. Spre deosebire de el, eu m-am nascut intr-o familie care nu prea era interesata de biserica, chiar daca toti membrii familiei se declarau credinciosi, iar intr-un colt al uneia dintre camerele casei se afla inca de la inceputul vietii mele o icoana, care niciodata nu m-a deranjat (si nici pe vreo unul dintre membrii familiei). La sfarsitul pubertatii insa, am facut cunostinta cu o fata care m-a initiat in cele sfinte, invatandu-ma rugaciunea „Inger Ingerasul meu”, „Tatal nostru” si „Crezul” dupa care am inceput sa ma adancesc in studiul celor sfinte citind carti editate la editura „Anastasia”. Fiind bine infipt in mediul „persoanelor cu frica de Dumnezeu” de orientare ortodoxa, in special studenti la facultatea de teologie ortodoxa, am fost confruntat cu o multime de fapte care mi-au provocat consternarea (putin spus…). Nu as vrea sa intru in amanunte, cert este ca dupa mai multi ani mi-am schimbat radical orientarea in directia cultelor neo-protestante. Adevarul este ca din nou am descoperit o multime de ciudatenii la aceasta categorie de inchinatori la Domnul Iahveh, si nu intelegeam nicidecum care era cauza. Abea recent mi-a picat fisa, dupa ce am inceput sa studiez informatiile cuprinse pe mai multe site-uri cu orientare ateista si neo-pagana, majoritatea straine, care ofereau interpretari la diverse pasaje biblice. Asa am ajuns la concluzia ca „nu poate un pom rau sa dea roade bune”, adica nu poate Biblia, care contine o sumedenie de invataturi cu tenta vadit anti-morala si anti-umana, sa produca oameni cu un nivel ridicat de moralitate, dupa cum pretinde. Ulterior, m-am apucat sa recitesc carti precum „Patriarhi si Profeti”, „Profeti si Regi”, „Hristos Lumina Lumii”, „Tragedia Veacurilor” unde am descoperit o sumedenie de prostii, care sfideaza ratiunea omului sec. XXI. Ca sa fiu concret, permite-mi draga Ianis, sa-ti ofer spre edificare urmatoarele citate din cap. 23 intitulat „Plagile asupra Egiptului” din „Patriarhi si Profeti”.
  „Moise se facu mare foarte in pamantul Egiptului, in ochii servilor lui Faraon si in ochii poporului. MOISE ERA PRIVIT DE CATRE EGIPTENI CU O SFIALA SFANTA”.
  „Natiunea egipteana suferise mare paguba prin PIEIREA VITELOR. Multi din popor fusese UCISI DE GRINDINA. Padurile erau zdrobite, iar recolta era distrusa. Ei pierdura repede tot ceea ce castigasera prin munca evreilor. Intreaga tara fu AMENINTATA DE FOAMETE”.
  Care vasazica, dupa ce egiptenilor le-au pierit vitele, multi dintre ei au fost ucisi de grindina, iar intreaga recolta le-a fost distrusa (nu cred ca exagerez cand afirm ca dupa toate plagile ce s-au abatut asupra Egiptului, tara arata ca dupa un BOMBARDAMENT ATOMIC), imagineaza-ti draga Ianis, ca acesti oameni „napastuiti de soarta” il priveau pe Moise cu „ o sfiala sfanta”.
  Nu stiu daca cunosti faptul bombardarii orasului Drezda de catre aviatia americana in august 1944, in urma careia au murit aprox. 200.000 de civili (au fost supuse bombardamentului nu obiective militare, ci cartiere in care locuiau pasnic zeci de mii de civili: femei, batrani, copii…). Imagineaza-ti ca dupa terminarea razboiului, generalul D. Eisenhauer, seful statului major al armatei americane din acea perioada, viziteaza acest oras nenorocit, iar locuitorii lui, a caror rude de gradul I au pierit in acel fatidic bombardament care a tinut cateva zile la rand, il aclameaza cu cuvinte de genul: „Traiasca generalul Eisenhauer!” (un echivalent modern al sfielii sfinte de acum 3400 de ani).
  Sau daca vrei, iti prezint o alta perla „made in EGW” din acelasi capitol: „Providenta lui Dumnezeu conduce evenimentele. EL AR FI PUTUT pune pe tron un rege milos, care n-ar fi cutezat sa se impotriveasca descoperirilor uriase ale puterii dumnezeiesti, dar atunci INTENTIILE DOMNULUI NU S-AR MAI FI IMPLINIT”.
  Se pare ca Domnul a avut anumite intentii de realizat atunci cand l-a pus pe „tronul” Germaniei pe un anume individ pe nume Adolf Hitler, iar pe „tronul” Rusiei pe tovarasii V.I. Lenin si Iosif Stalin, intentii stiute numai de el, insa pe care, noi, muritorii de rand, deocamdata nu le-am aflat. Cel care se declara ATOTPUTERNIC, isi poate realiza anumite intentii cu o anumita tara NUMAI DACA pune in fruntea acesteia un dictator si tiran, nu insa si un „rege milos”…
  O carte care declara in mod explicit intr-o parte a ei „Sa nu omori”, intr-o multime de alte parti declara in mod voalat ca poti omori linistit intr-o multime de situatii, fara ca acest lucru sa reprezinte o incalcare a poruncii a 6-a. Si mai mult decat atat: pacatuiesti DACA NU OMORI!!! Astfel, in orice război şi în orice bătălie întotdeauna se găsesc oşteni care să refuse categoric executarea anumitor ordine ale conducerii. Să admitem că în oastea israelită condusă de către Iosua (un om despre care ştim cu siguranţă că a fost călăuzit de Dumnezeu, după cum mărturiseşte cu claritate EGW – “Înainte de toate însă, el căută să se asigure că Dumnezeu îl călăuzeşte; şi asigurarea aceasta i-a fost dată”), s-ar fi găsit câţiva oşteni care AR FI REFUZAT CATEGORIC să treacă prin ascuţişul sabiei femei, copii şi bătrâni, oi, boi, capre (vezi Iosua 6:21). În acest caz, se poate vorbi de o certa insubordonare comandantului militar.
  Si acum te intreb, draga Ianis: dacă procedând în acest fel, aceşti israeliţi păcătuiau împotriva lui Dumnezeu sau dimpotrivă, împlineau voia Sa? Cercetând îndeaproape textul Scripturii, eu sunt de părere ca ei păcătuiau deoarece “Orice om care se va răzvrăti împotriva poruncii tale şi care nu va asculta de tot ce-i vei porunci, să fie pedepsit cu moartea!” (Iosua 1:18).
  Dacă aşa stau lucrurile, rezultă că un copil al lui Dumnezeu păcătuieşte DACĂ REFUZĂ CATEGORIC SĂ UCIDĂ? Şi atunci cum putem întelege porunca a 6-a “Să nu ucizi?” Cum poate un om care refuză să ucidă, să se dovedească păcătos din această cauză?

 16. Bezbojnicul says:

  Continuare
  Chiar esti pe deplin multumit, draga Ianis, de principiile de moralitate (dupa mine, extrem de dubioase) pe care le ofera “Cartea Sfanta”?
  Oare ce armonie va fi pe Noul Pamant, daca printre cei mantuiti se vor afla persoane cu intelegeri DIAMETRAL OPUSE ale principiilor morale?
  In calitate de mantuit din sec. XXI, te-ai simti bine sa fii vecin cu o categorie de mantuiti din mileniul 2 i. Hr., care au omorat femei, copii, bătrâni, oi, boi, capre, facand aceasta cu INIMA IMPACATA si cu convingerea ca “era necesar ca pământul să fie curăţit de aceia care ar fi împiedicat cu siguranţă împlinirea planurilor milostive ale lui Dumnezeu”?

 17. ianis says:

  Bezbojnicul
  Multumesc de informatii si de deschidere. Transmite salutari prietenului tau, se pare ca suntem concitadini:)

  Legat de cartile EGW, as incerca sa le incadrez in niste circumstante atenuante, fara sa scuz prostiile scrise in ele.
  Autoarea lor a tratit intr-un secol (XIX) in care acele conceptii erau unanim acceptate si absolut ortodoxe. EGW nici macar nu e originala, marea majoritate a comentariilor au fost copiate din diferite surse si adaptate miscarii adventiste. Bible Beltul american le duce si astazi mai departe.

  Pe partea cealalta ai perfecta dreptate, Vechiul Testament e plin de grozavii si monstruozitati, explicabile prin faptul ca un popor barbar nu putea avea decat o religie barbara si un dumnezeu tribal, ce evolueaza in timp, odata cu inchinatorii lui. Abia Noul Testament promoveaza un dumnezeu upgradat, dar cu radacini in cel anterior (sa nu uitam de Anania si Safira sau de Apocalipsa)

  Chiar esti pe deplin multumit, draga Ianis, de principiile de moralitate (dupa mine, extrem de dubioase) pe care le ofera “Cartea Sfanta”?
  Eu nu (mai) cred ca moralitatea are vreo legatura cu Biblia sau alta carte sfanta.
  La intrebarea ta ar putea sa iti raspunda mai bine Beni Plesa 🙂 Pregateste-te de surprize spirituale

  In calitate de mantuit din sec. XXI, te-ai simti bine sa fii vecin cu o categorie de mantuiti din mileniul 2 i. Hr., care au omorat femei, copii, bătrâni, oi, boi, capre, facand aceasta cu INIMA IMPACATA si cu convingerea ca “era necesar ca pământul să fie curăţit de aceia care ar fi împiedicat cu siguranţă împlinirea planurilor milostive ale lui Dumnezeu”?
  La ideea asta adventistii (ca premilenisti) ti-ar raspunde ca mantuitii vor avea parte de un Mileniu, timp in care sa isi uniformizeze experientele (e un gand scos din Tragedia Veacurilor). Evident, asta are sens intr-un sir mai lung de speculatii mistice.
  Eu nu cred in vreun pamant nou sau in mantuiti. Pot crede in vreo colonizare planetara; cat despre mantuiti, arunca o privire la postarile lor, mai ales dupa ce iti vor explica cum e cu moralitatea din cartea sfanta, si iti va fi de ajuns.

 18. Bezbojnicul says:

  #17 | Written by ianis
  Din cate constat, esti la fel de bezbojnic ca mine, desi am inteles de pe la unii ca ai fost candva student la Cernica.
  Oricum, avem moduri de gandire foarte similare. Nici eu, nu (mai) cred ca moralitatea are vreo legatura cu Biblia sau alta carte sfanta.

 19. Beni Plesa says:

  Ianis

  Inca mai astept sa-mi demonstrezi ca citatele mele in contextul imaginat de tine au un alt intes.

  Ianis–„”Formularea ta ar putea duce in directia inspiratiei verbale, departe de ceea ce a crezut EGW sau adventistii””

  „”Autoarea lor a tratit intr-un secol (XIX) in care acele conceptii erau unanim acceptate si absolut ortodoxe””

  Mai ,ianis ,ai grija ca aici nu esti la amvon .
  Tu stii ce inseamna cuvintul UNANIM ACCEPTATE si ABSOLUT ORTODOXE ??

  Tu vrei sa afirmi ca doctrinele adv, a lui Ellena White ce si faceau pe adventistii sabatarieni deosebiti de „babilon” erau unanim acceptate si absolut ortodoxe in crestinism ??
  Vezi ca ti s-a urcat berea la cap .
  1–judecata de cercetare 1844
  2–Isus si-a schimbat apartamentul prin ceruri
  3–usa harului s-a inchis
  4–Sabatul ca conditie de mintuire
  5–vegetarianismul conditie de mintuire
  5–elena W, intruchiparea spiritului profetic din apocalipsa
  6- toate bisericile protestante sint babilonul cel mare din apocalipsa

  Aceste doctrine erau unanim acceptate si ortodoxe in crestinism??
  Acum chiar ca ti-ai dat cu firma in cap si se vede clar ca Cernica te-a spalat bine la creier.

  Neo–

  Daca tu si Ianis sinteti desemnati ca cei ce au ac de cojocul meu ,ia incearca tu sa-l sustii pe Ianis ,cu afirmatiile lui fanteziste si poate ca reusesti si tu sa te faci de rusine pe acest site.

 20. ianis says:

  Beni
  Tu ai o problema de atentie, de la prea mult vorbit in limbi ingeresti. Ia o pauza, citestie tot ce s-a scris si iti vei gasi raspunsurile. Cum nu suntem intr-o biserica penticostala, repetitiile obsesive de formule, citate, versete si isterii nu ne caracterizeaza.

  Ambele dialoguri erau despre niste elemente concret definite, dintr-un motiv necunoscut mie tie ti-e greu sa detectezi miezul unei dezbateri 🙂 (probabil din cauza prejudecatilor cronice) si aluneci, invariabil, intr-o singura directie.
  Prima discutie era despre inspiratia Bibliei, tu ai crezut ca era vorba de inspiratia EGW.
  A doua discutie, conform precizarii mele, era despre „acele conceptii” invocate de pasajele citate de Bezbojnicul, tu ai generalizat in mod fortat.

  P.S.
  Referitor la „punctele” invocate de tine, daca ai avea cultura religioasa cat un graunte de mustar ai fi capabil sa le urmaresti originea chiar in inima crestinismului american. Roaga-te, posteste si poate ca vei primi indurare si candela nu ti se va stinge (everyone, scuzati platitudinea)

  ––––––––––––––
  Bezbojnicul
  Sa ducem discutia putin mai departe 🙂

  In lista cu demitologizari, in cap de serie, trebuia pusa chestiunea moralitatii si, de ce nu, a imoralitatii inerente religiei!
  Sorin si Edi l-au adus in discutie pe Iov, cel preocupat de neprihanire in timp ce consoarta jelea copiii morti, insirati pe masa.
  Daca o religie te transforma intr-un individ insensibil la chestiunile elementare umane dar te face sensibil la „realitati spirituale” (orice ar insemna asta), acea religie nu poate fi decat imorala si anti-umana.
  Tu ai amintit deja un exemplu din categoria asta: bunul simt iti spune ca nu e bine sa ucizi, dar uciderea devine fapta de ascultare in religie (dusa chiar la extrem, de la prunci la femei si batrani, de la plante la animale)

 21. Maxx says:

  Dureroasa iesirea asta din Matrix dar ranile incep sa se cicatrizeze

 22. Beni Plesa says:

  Ianis

  Ti-am mai spus ca incerci iuteala de mina si nabagarea de seama.

  Se pare ca intentionat „uiti” miezul problemei in care ai intrat .
  Tu ai facut acuzatia ca citatele mele sint in afara contextului .
  Inca nu mi-ai demonstrat ca citatele mele au alt inteles in cartea de unde au fost scoase .
  Scuzele tale nu au nimic de a face cu miezul problemei ci au doar intentia de a deturna discutia .
  Astfel de metoda iti mergea de la amvonul unde te credeai „luceafar”candva ,insa aici unde evolutia este suma tuturor invataturilor tu ai ramas tot cu matrixul fundamentalist de la Cernica.
  ADN-ul adventist fundamentralist nu este capabil sa recunoasca nici o greseala ,de aceea este nevoie de o mutatie dirijata sau accidentala ca fara aceasta ai sarit doar din lac in putz.
  Ai schimbat doar gettoul adventist fundamentalist cu cel al ateilor budisti umanisti seculari de ziua a saptea.
  Inca mai am rabdare si imi esti chiar simpatic cu incercarile tale de a te ascunde dupa deget (asta ca sa fiu gentelman cu tine).

 23. ianis says:

  Amice, repetitia unor prostii nu se considera argument. Vezi ce am scris in postarile anterioare.

 24. Beni Plesa says:

  Amice ,problema ta este ca in postarile anterioare nu ai reusit sa-ti demonstrezi acuzatia ca eu am citat o zicala de-a Elenei in afara contextului in care EA A SCRIS-O.

  Trimiterile tale sint doar abureli cu care operai cand erai pastor.
  Ca tu NU POTI recunoate ca ai vorbit nesabuit este problema ta de baza si vorba romanului:
  de unde nu este nici Dumnezeu nu cere.
  Fi sanatos insa invata ceva din lectia pe care ai primit-o .

 25. ianis says:

  Amigos
  Lectia de prostie pe care ai predat-o e bine primita. O bagam la dosar, volumul II.

  Urarile de sanatate sunt si ele la fel de bine primite, ca intotdeauna.

  Maranatha!

 26. sam-sony says:

  Sic transit
  Uite ca s-a mai dus un topic.
  Ianis si Bezbojnicul, ma intereseaza sa identific cat mai precis elemente aberante/absurde/neadevaruri din doctrina azs si baptista, din egw si ceea ce vi se pare voua imoral/absurd in Biblie.
  Marturisesc ca eu nu sunt ateu, dar nici nu am aderat vreodata la vreo religie. In schimb, cunosc o serie de persoane azs/baptiste care ma terorizeaza cu prostiile lor. Am incercat sa raspund cu argumente rationale, dar ele nu au organ pt asa ceva. Daca le -a intrat ceva in cap neaga evidenta empirica fara sa clipeasca. Tare as vrea sa le trantesc in nas cateva din neroziile cele mai evidente ale acestor doctrine sectare, poate asa se vor gandi de doua ori inainte sa-i traga tare cu prozelitismul.Din pacate insa nu cunosc asa bine teoriile lor.
  PS
  Ar fi util pe acest sait un topic egw: -absurditati, false profetii etc. Oricum, discutia voastra e utila. Toate bune!

 27. neo says:

  #26 | Written by sam-sony ”
  ma intereseaza sa identific cat mai precis elemente aberante/absurde/neadevaruri din doctrina azs si baptista, din egw si ceea ce vi se pare voua imoral/absurd in Biblie.”

  Pai mergi la bisericile respective, invata pe pielea ta si apoi stii tot ce te intereseaza.

  #22 | Written by Beni Plesa

  ” ateilor budisti ”

  Asa e mai Beni mai, ateii astia budisti sunt pericolul omenirii. Unii copiaza tot ceea ce face lumea bun, altii sunt nr. 1 in lume la educatie, inapoiaza banii, bunurile pierdute in urma tsunamiu-lui, mai sunt si morali pe deasupra si asta fara dumnezeul crestin, nu degeaba i-a lovit dumnezeu cu moarte si prapad.

  Aaaa, era sa uit; dumnezeu sa aiba mila de ei!

 28. Beni Plesa says:

  Dam-sony

  Nu stiu daca intelegi engleza insa daca o intelegi ,citeste pentru inceput pe acest site.

  http://www.truthorfables .com

  Acest site este pentru adventisi si doctrinele lor heterodoxe si nu de putine ori fanteziste .

  Pentru baptisti , penticostali ,si premilenismul lor fantezist incerca sa citesti ceva despre persoana care a influentat cel mai mult viziunea lor depre lume ,
  Cauta pe google informatii despre cirus scofield un avocat fara scrupule care sub pretentia ca s-a „pocait” si fiind platit sume mari de bani de niste oameni cu interese politice a comentat intreaga bible si interpretat profetiile pentru a sustine o anumita ideologie religioasa -politica ,si mai mult politica,.
  http://poweredbychrist.homestead.com/files/cyrus/scofield.htm

  Escatologia Neo-protestantismului din sec 20 este o fantezie mult mai periculoasa social decat escatologia sabatarienilor adventisti din sec 19.
  Adventistii in 1844 au inchis usa harului si se pregateau sa se ascunda prin vagaunile muntilor.
  Neo-protestantii de astazi au ajuns aproape pe punctul sa declanseze conflicte mondiale pentru a grabii „venirea Domnului.

 29. Beni Plesa says:

  Neo

  Foarte inteligent si bine ancorat i realitate comentariul tau.

  „”Unii copiaza tot ceea ce face lumea bun, altii sunt nr. 1 in lume la educatie, inapoiaza banii, bunurile pierdute in urma tsunamiu-lui, mai sunt si morali pe deasupra „”

  –Mai sint si morali PE DEASUPRA–

  Aici ai spus un mare adevar :–PE DEASUPRA –si cand este in avantajul lor .
  Hai sa-i lasam pe budistii atei adventisti umanisti seculari de ziua a saptea in plata Domnului si spunemi tu mie cat de MORAL esti tu pe scara de la 1–la-10.
  (cele 10 porunci)
  Eu cad inca de la prima porunca si nu-l iubesc pe Domnul DIN TOATA inima in orce situatie si intotdeauna.si de aceea am nevoie de harul iertator si mintuitor ce asa cum afirma Edi cindva vine de la Dumnezeul pe care el l-a descoperit prin crucea lui Isus.
  Daca tu crezi altfel despre tine ,te amagesti singur.

 30. ianis says:

  Sam-sony
  Ianis si Bezbojnicul, ma intereseaza sa identific cat mai precis elemente aberante/absurde/neadevaruri din doctrina azs si baptista, din egw si ceea ce vi se pare voua imoral/absurd in Biblie.

  Eu n-as merge pe varianta propusa de Neo, sa iti spun de ce:
  Bisericile neo-protestante au aparut si apar continuu precum ciupercile dupa ploaie. Practic e mai simplu sa iti faci un mega-church decat sa infiintezi o firma in Romania. Majoritatea „ciupercilor” au la baza aceiasi doctrina dar se deosebesc prin tot felul de chitibusarii stupide
  Un exemplu cat se poate de apropiat este amicu’ nostru Beni :), care isi face fratii penti si bapti cu ou si cu otet, desi impartaseste cu ei 99% doctrina, restul fiind nesemnificativ. Practic nu iti va ajunge viata sa alergi de la un SRL la altul, care mai de care mai sectar

  Daca vrei sa duci discutia spre un teren fertil, incepe-o cu elementele de baza ale crestinismului:
  – inspiratia Bibliei (inconsecventele ei, mitologia si fabulatiile evreiesti, originea canonului)
  – doctrina Trinitatii
  – istoricitatea lui Isus
  – originea crestinismului si paradigmele crestine din primele secole
  – originea sectelor si denominatiunilor crestine

  Dupa teme ca astea, interlocutorul tau fie isi va deschide ochii fie va ajunge ca Beni 😛

 31. neo says:

  Beni, nu te scuza acum cu natura noastra pacatoasa, bla, bla, bla… trebuie sa recunoastem ca budisti astia care ati provoaca atata sila, ne dau clasa.

  Moralitatea nu vine in urma memorarii celor 10 porunci, ci din educatie.

 32. Beni Plesa says:

  Neo

  Acum ca am ajuns la aceeasi concluzie hai sa facem pace .
  da ai dreptate ca doar memorizarea celor 10 porunci si chiar sa fi de acord cu ele nu face pe nimeni exemple de moralitate .
  Educatia este foarte importanta ,dar te-ai gandit vreodata ce material teoretic folosesti pentru a ajunge la moralitate prin educatie?

 33. sam-sony says:

  Neo, Beni, Ianis, multumesc pt raspunsuri.
  Neo, in plus fata de cele spuse de Ianis: le-as da si mai multa apa la moara, ca ei atata stiu -„vinola noi la biserica, macar o data”.

 34. neo says:

  Beni, materialul asta teoretic il au si islamistii, iar asta nu-i opreste sa faca ceea ce fac. Inchisorile sunt pline de urmasi ai lui Hristos, vrei sa mai continui?
  Stiu unde vrei sa ajungi, dar asta nu este neaparat necesar ptr. ca avem exemple, de care am mai vorbit, ca budistii, care sunt niste oamenii absolut morali si asta fara biblie, sau triburi izolate care nu au avut niciodata o carte dupa care sa se ghideze, dar la ei nu s-a auzit de pedofilie.
  De aceea iti spuneam ca moralitatea vine prin educatie , iar aceasta nu are legatura cu religia si aici ai avem ca exemplu pe atei. Moralitate este sa nu-i faci rau aproapelui tau, nu sa recunosti ca nu-l iubesti din toata inima ta pe Dumnezeu.

 35. Beni Plesa says:

  Neo

  Hai sa analizam afirmatia ta :
  „”budistii, care sunt niste oamenii absolut morali si asta fara biblie, sau triburi izolate care nu au avut niciodata o carte dupa care sa se ghideze, dar la ei nu s-a auzit de pedofilie.””

  Unde ai vazut tu oameni ABSOLUT morali ?
  Trebuie ca ai citit asta in „spiritul profetic ” unde se vorbeste de oamenii aia inalti si slabi de pe Jupiter ,insa ma indoiesc ca aceea sint budisti de ziua a saptea.

  Cat despre triburile inocente si bineinteles totdeauna prin africa sau ceva jungle indepartate care sint oameni morali ,cred ca ai auzit-o de la seminarele lui David Gates sau Doug batchelor.

  Neo dragul meu triburi inocente moral si budisti ABSOLUT morali ,imi pare rau sa te desamagesc ,dar nu exista astfel de animale .
  Cat despre astia de pe site mai bine ma abtin asupra moralitatii lor.

  Da ai dreptate ca moralitatea nu consta in implinirea primelor patru porunci cu acestea intotdeauna asa cum afirma si Edi trebuie asociate intotdeauna cu urmatoarele sase si chiar mai multe.

 36. neo says:

  Beni,

  Tu nu crezi ca exista oameni morali in lumea asta? Oameni care sa nu faca crime, furturi, inselatorii, care sa nu minta, sa nu-i stoarca pe oameni de zecimi…?

  Observ ca incurci termenii, ptr. a fi moral-imoral.Pentru tine un om care nu calca nici-unul din perceptele care se refara la aproapele tau, nu este deajuns de moral si asta ptr. ca esti tributar conceptului „pacatul originar”, sau cum spunea Isaia: ” Toate faptele noastre bune, sunt ca o carpa murdara inaintea lui Dumnezeu”.

 37. Beni Plesa says:

  Neo

  Cred ca m-ai inteles gresit sau eu nu m-am exprimat destul de clar .
  Da ai dreptate ca un om care nu calca NICIUNUL din preceptele la care te-ai referit este un om moral.
  Daca tu esti unul din acesti oameni ,s-ar putea sa mai fie si altii ,si un lucru este sigur ,ca oameni ce nu au calcat niciodata vreunul din aceste precepte nu este pacatos si nu are nevoie de jertfa lui Isus.

  Neo, tu ai vazut vreunul din acesti oameni ca eu am umblat mult prin lume si inca nu am intalnit un astfel de specimen.?
  Cu pacat originar sau fara el ,eu nu am intilnit oameni care sa fi facut intotdeauna ceea ce este bine ,accentul cade pe -totdeauna.

 38. neo says:

  Beni, un om poate sa fie moral atata timp cat respecta aceste principii. Acelasi om poate calca intr-o zi, unul dintre ele, iar atunci ceea ce a facut este imoral.

  Dar sunt si oamenii, care respecta aceste principii toata viata si atunci nu are nevoie de Isus, asa cum spui tu.

  Din ceea ce rezulta, Isus nu doreste ca oamenii sa fie morali, ptr. ca atunci nu mai au nevoie de jertfa lui. Corect?

  Cand am spus ” absolut moral „, m-am referit la implinirea celor 6 porunci care se refera la aproapele tau. Ce ti se pare asa greu de indeplinit sa nu faci rau aproapelui tau. Daca nu se pot indeplini, de ce au fost date? Daca noi ne-am obisnuit prin biserici, cu tot felul de jmecherii si inselatorii, asta nu inseamna ca toti oamenii areligiosi, atei, budisti… sunt la fel.

  Absolut moral nu inseamna ” sfant”, sfintii nu sunt din lumea asta, sau stau doar in icoane.

 39. neo says:

  Aici este dilema! Cum pot niste oameni nascuti din nou, asa cum iti place sa te numesti, sa calce aceste principii, exploatand mereu, jertfa lui Isus! iar niste atei budisti, sa le implineasca de la sine, fara frica pedepsei, sau rasplatii vesnice?!

 40. Beni Plesa says:

  Neo

  Inca tot nu ai raspuns intrebarii mele.,,

  Subiectul discutiei nu este frica sau rasplata ,aceasta este pentru oameni infantili la minte ,tineri sau imbatriniti de zile dejeaba.
  Te mai intreb odata:
  Ai vazut tu undeva oameni care sa nu fi „gresit” niciodata de la nastere pina la moarte si constiinta sa nu-i invinovateasca??
  Esti tu unul din acestia ??
  Aici sa-mi raspunzi.

  Tu chiar crezi ca exista budisti care sa fi spus adevarul intotdeauna ,sau sa nu ofenseze pe cineva prin vorbele sau actiunile lui ?

 41. neo says:

  Nu stiu, ca nu am intrat in constiinta lor 😕
  Dar ai vazut oamenii, care nu au ” gresit ” si sa-i invinovateasca constiinta? eu am vazut multi :rotfl:
  Daca toti oamenii sunt la fel, de ce-i mai chemi la religia ta?
  Daca tu esti la fel ca cei pe care-i condamni, cu ce esti mai bun?
  Daca asa cum ai spus , nu se poate tine aceste percepte morale, nici de catre tine, nici de altcineva, de ce mai sunt oamenii judecati ptr. faptele lor?

 42. Beni Plesa says:

  Neo

  Da ai dreptate ,la primul aliniat.
  Ai dreptate si la al doilea aliniat
  La al treilea aliniat gresesti complect. Daca ai fi citit doar 10 din comentarile mele ti-ai fi dat seama ca eu nu vreau si nu incerc sa convertesc pe nimeni la religia mea.
  Da ,sint un om cu o natura omeneasca predispusa si atras sa fac ceea ce de multe ori ofenseaza pe altii si nu sint cu nimic mai bun decat alti oameni ,si cu siguranta nu sint mai bun decat tine.
  Ultimul aliniat al tau este legat de intrebarea mea ,la care inca tot nu ai raspuns.
  O repet:
  Tu personal ei facut ceva rau in viata ta sau ai o constiinta complect curata ??
  Daca raspunsul este DA ,atunci Isus nu a murit pentru tine ,si nu te va judeca nimeni deoarece nu ai facut nici o fapta tea.
  Daca raspunsul este NU ,si pana la moarte ta tu nu vei incepe sa-l Iubesti pe Isus si sa vezi valoarea jertfei ,raspunsul este identic cu varianta dinainte si vei fi judecat dupa faptele tale..
  Cand vei intelege afirmatiile de mai sus ,atunci vei vedea ca esti in mare nevoie de un Salvator si ca nu exista salvare decat prin jerfa lui Isus pe cruce.
  Incearca sa-mi raspunzi la intrebarea mea si care crezi tu ca r fi consecintele rezultate di raspunsul pe care il vei da.

 43. neo says:

  Beni, nu sunt perfectionist si nu mai cred in ultime generatii fara pacat.
  Ceea ce am vrut sa spun, este ca moralitatea unui om vine prin educatie; fie prin cele zece porunci, legile lui Hanurabi, care sunt mai vechi decat cele zece porunci, sau prin bunul simt.
  Nu mai continui, ne vedem prin alte locuri.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: