Fundamentalisti Post-Moderni

20 Responses to Fundamentalisti Post-Moderni

 1. Ianis says:

  La afirmatii fundamentaliste post-moderne as introduce raspunsul lui Livius despre cum „vom intra in cer, in casa Tatalui meu unde sunt multe locasuri” de la finalul emisiunii.

  In contextul asta obiectivele privind acceptarea stiintei ca stiinta si evanghelia stiintifica sunt deja … mituri 🙂

 2. Ianis says:

  Apropo de EG White si viziunile ei de la 17 ani despre nasterea pamantului:
  Am un extraterestru în cap – Ghicitoarea lui Berlusconi prezice un viitor sumbru

  Tanti din link cica a prezis ca Berlusconi va ajunge prim ministru, l-a facut KO pe Larry King, dezvaluind niste secrete din viata lui si a prevestit rezultatele unor meciuri de fotbal.

  Aaa, la 21 de ani a avut un accident auto, a stat in coma 14 zile, cand s-a trezit a inceput sa auda o voce in cap care i-a dezvaluit tot felul de informatii si a transformat-o in prezicatoare

 3. Dan Livis says:

  ianis
  mit sau nu, spune-i cum vrei, idea este ca o „evanghelie stiintifica” sper sa se autocorecteze, nu fiindca D-zeu greseste sau habar n-ar avea de ce se intampla, dar fiindca intelegerea noastra creste si se tot schimba.
  In privinta EG White, nu ti se pare ca o femeie cu 4 clase a avut un impact mult mai mare asupra acestei planete decat eu si tu put together? Si multi altii cu probleme mari au avut impacte si mai mari, corigentul Einstein de exemplu. interesant e ca astia cu probleme mari au si impacte mari pe cand noi…. 🙂

 4. Ianis says:

  Dan Livis

  mit sau nu, spune-i cum vrei, idea este ca o “evanghelie stiintifica” sper sa se autocorecteze, nu fiindca D-zeu greseste sau habar n-ar avea de ce se intampla, dar fiindca intelegerea noastra creste si se tot schimba.
  In privinta EG White, nu ti se pare ca o femeie cu 4 clase a avut un impact mult mai mare asupra acestei planete decat eu si tu put together? Si multi altii cu probleme mari au avut impacte si mai mari, corigentul Einstein de exemplu. interesant e ca astia cu probleme mari au si impacte mari pe cand noi…

  Expresia „evanghelie stiintifica” e, din start, un non-sens, o contradictie de termeni. Orice evanghelie va fi bazata pe credinte si superstitii si nici un miracol din lumea asta nu o poate upgrada la rangul de „stiintifica”. Tocmai de aia, demersul asta e o idee avorton.

  Nu pricep alaturarea EGW si Einstein in acelasi paragraf si nici nu vad „impactul EGW asupra acestei planete”.
  Ma tem ca ambele exemple sunt mituri urbane (despre Einstein se stie sigur ca nu a fost vreodata corigent, dar cine sunt eu sa contrazic lumea stiintifica din Taiwan) si sunt bune de ilustratii intr-o predica ce face apel la ignoranta si mediocritate.

  Despre Einstein, vezi mitul nr 8 (si celelelate merita urmarite, reduce riscul eventualelor postari dezinformante):

  Despre impactul EGW, as fi curios daca poti aminti o singura idee originala cu impact asupra umanitatii!
  Stii probabil ca nici una din doctrinele azs (pe care nu le-as numi „impact asupra umanitatii”) nu au fost inventate de EGW.
  Sunt curios de unde ai tras concluzia asta. Te rog sa ne oferi niste date concrete

 5. Dan Livis says:

  OK, my bad about Einstein
  In 1895, Einstein took an exam for the Eidgenössische Technische Hochschule (Federal Swiss Polytechnic University, in Zurich), but failed the liberal arts portion of the test.
  this is quite different than what I read on a different wikkie, which spoke about him failing an elementary grade. anyway, the point is not that he failed a test or a grade, the point is his accomplishments. ok, so, i admit, i probably read too many wikkies with different stories about him, and made an honest mistake (see what happens when you accuse others but are guilty of the same thing? :). i doubt that this honest mistake will put anyone’s life in jeopardy like you seem to make it look!

  in case of EGW, the loma linda hospital where the first ever baboon to human heart transplant was performed is there because of her promotion of sanitariums which is what loma linda hospital grew out of initially…
  http://www.history.com/this-day-in-history/infant-receives-baboon-heart
  this is one of the impacts she had among others..
  if you think that’s not a bigger impact than me and you have done, think again! ok, i know you will say this, that and the other, but the fact is, she had an impact here..

 6. Ianis says:

  Despre Einstein numai de bine. E plin internetul de mituri urbane nascute din ignoranta si perpetuate din lene.
  honest mistake 🙂 Stai linistit, se intampla si la case mai mari: Muzeul Guiness World Record

  Si care e legatura dintre transplantul inimii de babuin la Loma Linda si faptul ca EGW a promovat sanatoriile?
  EGW a inventat sanatoriile? EGW a contribuit cu ceva la dezvoltarea medicinii? Sper ca nu ii atribui inventiile lui Kellog.

  Stiai ca nici una din viziunile EGW despre reforma sanatatii nu sunt originale si ca isi au originea in miscarile de temperanta din America, destul de populare in vremea ei: contra alcoolului, contra tutunului, contra teatrului, contra „saloon-ului”, etc?
  Din cate stiu, EGW nici macar nu a facut parte dintr-o miscare de temperanta. Pur si simplu a „visat” concluziile trase de altii si le-a dat mai departe „din partea Domnului”

  Extraordinary claims require extraordinary evidence – Carl Sagan

  Impactul planetar al EGW necesita niste dovezi mai vizibile totusi. La punctul asta, The Road to Wellvile mi se pare o dovada mai pertinenta decat exemplul cu Loma Linda.

  this is one of the impacts she had among others..

  Hai sa le vedem si pe celelalte si sa tragem concluziile atunci 🙂


  Later edit:
  Prin ce am scris mai sus nu vreau sa minimizez rolul EGW in cadrul adventismului. Fara update-urile ei (descarcate de pe website-urile warez dar la care a adaugat semnatura divina), adventismul pus pe restaurationism ar fi reeditat pana si gradina Edenului, chiar si Amish ar fi parut post-moderni high-tech pe langa ei

 7. lutanimuli says:

  ….ascultandu-i pe cei doi,nu pot decat sa le dau dreptate si sa afirm,ca eu vad lucrurile in sec xx1 cam asa:Harry Potter vs Twilight. sau cu alte cuvinte iPod vs iPhone.Asa vad eu postmodernismul vizavi de omul nou sau modernismul.Cele doua generatii de telespectatori aproape ca se identifica, oricum ai privi lucrurile. Cu toate acestea ruptura dintre indivizii aceleiasi generatii (in sens larg) este foarte mare. Generatia iPhone succede generatiei iPod. De la iPod pana la iPhone, tinerii s-au schimbat foarte mult sau cel putin resimt deosebiri importante fata de generatia mai mare cu doar 4-5 ani. Ritmul vietii este unul evident alert, de vreme ce `pe vremea mea` simteam ca ma deosebesc doar fata de cei care erau cu 20-30 de ani mai in varsta. Limitele a ceea ce marcheaza ruptura dintre generatii au devenit mult mai apropiate si mult mai subtiri. Asa putem transcede si in plan spiritual ,din pacate neinteles de fundamentalistii vremii.
  Noul` inlocuieste `vechiul` de cand lumea. Ce se schimba este insa, `cat de des`?. Vorba comentatorului `batran in zile`: „cine stie, poate e mai bine asa”…..Ianis imi surade gandul ,de a o asocia pe Egw cu Harry Potter avand in vedere misticismul cu care a visat ideile ei,transcrise mai tarziu de altii……spre exemplu de generatia Ipho-nistilor(adventistii de astazi)…..

 8. Dan Livis says:

  Ianis
  si eu si Edi suntem de principiu ca EGW a avut un impact in timpul ei care a urmat ani dupa ea. eu nu ma refer la „viziunile” ei si nici la ce a luat ea de la Kellogg si a transmis mai departe, ci la rolul ei. it was interesting that doctors during her time were advising people with asthma to smoke so they can feel better while she was telling them the opposite, probably not original but nevertheless, above the knowledge of her time and definitely impacting people’s health and life. now, there’s a series of things that i don’t agree with when it comes to what she said and wrote, but that is not the point here. i was just addressing the fact that she did have an impact.

 9. polihronu says:

  „above the knowledge of her time and definitely impacting people’s health and life”

  Oh, please! Could you stop reciting Adventist bullshit?

 10. polihronu says:

  And would you stop talking in Edi’s name? WTF?

 11. Ianis says:

  Dan Livis
  Seriously? Ce e asa revolutionar in a spune unuia care abia respira sa nu fumeze, chiar daca medicina vremii (abia iesita din samanism) sfatuia contrariul. Renuntarea la tigari in numele Domnului e tot un samanism.

  Esti total neconvingator.
  Si bunica-mea, din creierii muntilor, m-a invatat sa nu fumez si sa imi leg sireturile de 2 ori. Si sa nu stau cu mainile in buzunar. Si sa mestec cu gura inchisa.
  Asta nu a facut-o profetesa, nici nu a ridicat-o above the knowledge of her time si nici n-a avut impact mondial 🙂

  Desi, pe principiul butterfly effect, s-ar putea ca, in cateva sute de ani, vreun om de stiinta teist sa o proclame profetesa. Sunt deschis optiunilor 😀

 12. polihronu says:

  Tot EGW i-a sfatuit pe fanii ei sa o lase mai moale cu ‘pasiunile animale’, contribuind la tot felul de mituri si disfunctionalitati in relatiile de cuplu. Sigur ca a fost ‘inaintea vremii’ si a avut ‘impact’. For crying out loud!

  EGW n-a fost singura care a militat impotriva tutunului in epoca, nici n-a facut-o pentru ca stia ce stie medicina actuala. A fost fix omul epocii ei. End of freaking story.

 13. Dan Livis says:

  poli or Mr w..
  I had a conversation with Edi, so, if that’s what he said, then I’m sure he’s not ashamed of what he said and he won’t object if I refer to what he said.
  I doubt he would even bother to write a letter to you let a lone a sentence with the kind of manners and language your „over-evolved” intellect presents here which are far bellow those of a 13 years old, when you supposedly had more „sophisticated” discussions with your buddies. Since when are you Edi’s bulldog by the way? I don’t recall he has one, and if he did, I’m sure he would choose someone more mature and well mannered.

 14. Dan Livis says:

  ianis
  we are talking about an impact, not whether she’s a prophet or not or any of the like. I did not find God through EGW, I found Him through science and technology. But if some people say they found God through EGW, who am I or you to say they did or didn’t? Go argue with them, not with me. I’m glad your grandma was a good influence on you, she definitely had her impact as well! 😉

 15. polihronu says:

  Oh, let the whining start! I cannot but despise people whose intelligence is hampered by „ill manners”. This is not an etiquette contest. And a bit of a foul language is my way of discriminating against bullshit and bullshitters. I don’t care if Edi shares your opinions or not, I still believe he can and ought to speak for himself. As for my relationship with Edi, it’s none of your business.

 16. Ianis says:

  Dane
  Singurul impact pe care l-a avut EGW a fost cel pe care l-am amintit cu cateva postari in urma (updatarea bisericii adventiste). Asta nu o ridica deasupra celorlalti lideri de secte din vremea ei (martorii, mormonii, etc).
  In rest, impactul mondial de care vorbeai e imbatare cu apa rece (poeme adventiste, sa citez eufemistic pe polihronu 🙂 )

  De dragul unei discutii sanatoase, hai sa lasam in urma miturile urbane si „poemele”. Prea mult honest mistake nu e bun pe caldura asta.

 17. lutanimuli says:

  Dane,impactul care l-a avut Egw asupra adventismului este aidoma povestii ”Alba ca zapada si cei sapte pitici”pe vremea copilariei mele.Un basm frumos,de referinta,dar care astazi nu isi mai gaseste locul pe noptierele piticilor.Referitor la profetiile ei,vedem cum astazi se intind la maximum ideile ei ,pana cand se rupe coarda si ne loveste peste bot,dar cel mai tare peste minte.Din cauza asta ,am ajuns de tot rasul,datorita faptului ca ”ea”sa inecat cu marul otravit,si nu a mai aparut fat frumos s-o ia pe un cal alb ….Au ramas doar piticii,care acum sau facut mari ,si unii de genul”mutulica”îi duc dorul si nu pot sa doarma fara povestile ”whitey”….Vestea buna este ca avem astazi un ”duh”al lampii care doreste sa ne scoata din Matrix….Intrebarea este :daca reuseste pana incepe un nou episod din game- playul Armaghedon 3……..

 18. lutanimuli says:

  dude ….! because Elena remain virgins and elders in the church. Masturbating with all kinds of objects, but not normal, but anal, that is sin in prophetic vision! ….. This gives brainwashing … God forgive her for her aberrations

 19. Crassus says:

  Mi se pare foarte amuzant cum Edi spune pe la comentariile SS ca e foarte ancorat in Spiritul Profetic; sau cand zice prin predici: „atentie, am sa citez din EW” – motor, actiune! Si de fiecare data citeaza un pasaj despre inspiratia Bibliei, care nu a fost verbala si nu a implicat ineranta.
  EW a fost omul vremii ei, a fost profund ancorata in realitatea epocii, prin urmare a fost un profet adevarat (dupa definitia din „Intalnire cu viata”). In fine, a ratat ea cateva aspecte, intamplator cele esentiale (vezi „Crucea si ghilotina”), dar o iertam pentru asta. Ramanem in continuare profund ancorati in Spiritul Profetic, mai putin in lamarckism, Milton si Burnett :))))))

 20. Eugen Bostan says:

  Intelligent design (ID) is a form of creationism based on the argument from design and promulgated by the Discovery Institute, a politically conservative think tank based in the United States.[1] The Institute defines it as the proposition that „certain features of the universe and of living things are best explained by an intelligent cause, not an undirected process such as natural selection.” It is a contemporary adaptation of the traditional theological argument from design for the existence of God, presented by its advocates as „an evidence-based scientific theory about life’s origins” rather than „a religious-based idea” All the leading proponents of intelligent design are associated with the Discovery Institute and believe the designer to be the Christian deity.

  Se vede treaba ca discutam despre lucruri mai putin cunoscute de fratele Edi.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: