Dansul macabru al scheletilor din frigider

George Bernard Shaw spunea ca daca nu poti scapa de scheletele familiei, le poti face cel putin sa danseze.

Pentru ca Ianis a deschis deja frigiderul cu scheleti, va propun sa urmarim dansul macabru. Orchestra canta Șostakovici.

Pe la mijlocul anilor 1860, Ellen si James au fost rugati sa mijloceasca pentru vindecarea unui bolnav. Redau mai jos istoria asa cum poate fi gasita in 1T.

He was pale and emaciated. He requested the prayers of the people of God. He said that his family were sick and that he had lost a child. He spoke with feeling of his bereavement. He said that he had been waiting for some time to see Brother and Sister White. He had believed that if they would pray for him he would be healed. We told him that we were unacquainted with his life, that we would rather those who knew him would pray for him…In a dream the case of that man was clearly presented. His course from his childhood up was shown…  He had practiced self-abuse from his boyhood up, and he had continued the practice during his married life… His moral principles were so weak that when brought in conflict with long-established indulgence they were overcome. The baser passions had gained the ascendancy over the higher nature”. I asked him in regard to health reform. He said he could not live it. His wife would throw graham flour out of doors if it were brought into the house. This family had been helped by the church. Prayer had also been offered in their behalf. Their child had died, the wife was sick, and the husband and father would leave his case upon us for us to bring before a pure and holy God, that He might work a miracle and make him well… Here was a man debasing himself daily, and yet daring to venture into the presence of God and ask an increase of strength which he had vilely squandered, and which, if granted, he would consume upon his lust.

Exista trei aspecte semnificative in relatarea Elenei White.

1. Legatura intre reforma sanitara si YEC. Conditia bolnavului este urmarea risipei de energie vitala prin “self-abuse”. Premisa este ca la creatiune omul a fost inzestrat cu o cantiatate limitata de energie vitala. Principala cauza a bolii este pacatul, i.e. risipa de energie vitala. Efectele acestei risipe se transmit lamarckian de la o generatie la alta. Din cauza diminuarii energiei vitale, omul a degenerat de la conditia lui Adam (tipologie anglo-saxona, patru metri, tinerete fara batranete, viata masurata in secole), la conditia mizerabila a omului modern. Mai mult, omul va deveni o specie extincta in cateva generatii, daca nu face o reforma urgenta in stilul de viata, mai ales in alimentatie, imbracaminte si practici sexuale.

Legatura cu YEC este data de notiunea perfectiunii orginale a formelor de viata si, mai ales, de idea ca energia vitala originara nu ar fi putut dura mai mult de aproximativ 6 milenii.

2. Dimensiunea eschatologica. Vitalismul si obsesia degenerarii rasiale erau teme comune in societatea victoriana. Altfel cum reusea Kellogg sa circumcida doua treimi din America? Ellen White adauga insa aici imperativul perfectiunii ultimei generatii. Aspectul pozitiv (sa recunoastem) este idea ca sufletul nu exista independent de trup. Aspectul problematic este utopia intoarcerii la “stilul de viata din Eden” si “ultima zi pe pamant sa fie ca prima zi din cer”.  Cei care fundamenteaza filozofia vegan pe teza ca omul a fost facut sa fie fructivor, nu se intreaba de ce leul nu s-ar poate intoarce si el la pasune. Dimensiunea eschatologica a reformei sanitare adauga o nota de urgenta care duce in mod natural la extreme si fanatism.

3. Jocul puterii si starea de urgenta. Este evident ca Ellen White s-a folosit de aceasta situatie pentru a-si intari controlul asupra bisericii. Imaginati-va prin ce au trecut patriarhii barbosi cand au aflat ca Ellen White inspecteza, in viziune, dormitoarele lor si poate sa vada ce se intampla sub plapuma. Biserica s-a multumit de-a lungul istoriei sa controleze sufletele. Ellen White pretinde controlul asupra trupului. Ideea nu este noua. Incepand din sec XVII, mai multe secte protestante au practicat sistemul de control asupra vietii private si au incurajat membri sa se spioneze unii pe altii. In Adventism, acest control total al individului se face in numele si pe baza scrierilor sorei White. De aceea atunci cand te intalnesti cu cineva din biserica la supermarket sa uita imediat in caruciorul tau.

Acest control absolut asupra credinciosului devine tot mai mult o replica a starii de urgenta care justifica anularea libertatilor intr-o dictatura moderna. Ideea este ca atunci cand tara este in primejdie este o crima politica sa dezbati sau sa chestionezi deciziile conducatorului suprem. Cand persecutia este la usa, ploaia tarzie este intarziata, numarul celor 144k este aproape complet, a gandi insemneaza tradare.

In concluzie, YEC, reforma sanitara si perfectiunea ultimei generatii sunt instrumente de control absolut asupra vietii individului de catre o grupa care revendica mantaua Ellenei White.

30 Responses to Dansul macabru al scheletilor din frigider

 1. beniamin51 says:

  Edi

  Ca intotdeauna ,concret si direct la subiect.

  „”Aspectul pozitiv (sa recunoastem) este idea ca sufletul nu exista independent de trup.””
  Poate da poate nu , sti si tu foarte bine ca oamenii ce traiau in perioada istorica cand s-a scris biblia aproape toti credeau ca sufletul (duhul_ supravietuieste cand trupul moare .)

  Hai sa admitem ca sufletul nu exista independent de trup

  Elena in una din plimbarile ei prin cer ,afirma ca Isus o plimba pe la o masa lunga ,lunga cu tot felul de bunatati pe ea. La un moment dat Elena afirma ca ea ar fi vrut sa guste din fructele ce erau pe masa . Cand a intins mana sa ia ,ingerul ei insotitor a avertizat-o ca daca maninca din acel fruct EA NU SE VA MAI PUTEA INTOARCE PE PAMINT .
  Cand a auzit aceea avertizare Elena a renuntat ,si datorita acestei renuntari de a manca din fruct ,ea a putut sa se REINTOARCA pe pamint si sa ne informeze despre ceea ce s-a intimplat.

  Intrebarea mea este ; daca sufletul nu exista independent de trup cum afirmi tu , unde era trupul Elenei cand ea a vrut sa manince din fructul de pe masa din cer ?

  A mintit-o ingerul cand ia spus ca daca maninca din fruct nu se va mai putea intoarce pe pamint ?

 2. allmaris says:

  ”Bolnavul” respectiv si-a facut-o cu mana lui(nicio aluzie la self abuse-ul Elenei), neglijandu-si nevasta care la randul ei s-a ”imbolnavit” de ”isterie”, avand astfel nevoie de dispozitivul creat de doctorul Joseph Mortimer Granville. Omul nostru, neindeplinindu-si sarcina de barbat, cum zice apostolul Pavel, ramane nemancat saracul, nefiind de mirare ca a fost gasit palit si schilod.

  Un pont pentru adventistii care se tem de inspectia caruciorului de cumparataturi de catre ”frati”: mergeti la cumparaturi sambata! Macar cu vreo ora inainte de apusul soarelui, astfel incat daca va asteapta vreun ”securist” la iesire, sa fie deja intuneric.

 3. Ianis says:

  Am trait s-o vad si pe-asta: Beni demonstrand existenta sufletului dupa moarte cu scrierile EG White. Clar, e sfarsitul lumii 🙂

  Allmaris, bun pontul

 4. allmaris says:

  @Beni

  E simplu. Daca Ellen White a vazut mese pe unde a fost atunci sigur nu a fost in cer. Poti sa stii pe unde hoinareste mintea omului, mai ales cand ii este foame? Nu spune in Biblie ca ”unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta”? Comoara Ellenei White era dieta vegetariana si vedea meniuri naturiste chiar si la tronul lui Dumnezeu.

  Apropo, cu ce ”informatii” pretioase s-a intors sora White pe Pamant de care nu ne-am fi putut lipsi daca aveam ghinionul si manca din fruct, ramanand astfel in cer?

 5. Ianis says:

  Beni face confuzia copilareasca 🙂 dintre o viziune (in care, prin definitie poti vedea orice, oricum, oricand) si un concept antic, vechi decand lumea si superstitiile ei, numit nemurirea sufletului. Concept care, la randul lui, este un schelet pietrificat bine pastrat in frigiderul evanghelic.

  Beni, fyi – Nemurirea condiționată

  In fine, asta e o discutie secundara dar e de apreciat ca vrei sa scoti proprii scheleti la plimbare. Ne era dor de papusile Muppets 🙂

 6. allmaris says:

  @Ianis
  Am putea spune sa insusi conceptul de viata vesnica este un schelet, poate cel mai adorat dintre toti.

 7. Ianis says:

  Edi

  Here was a man debasing himself daily, and yet daring to venture into the presence of God and ask an increase of strength which he had vilely squandered, and which, if granted, he would consume upon his lust
  Aceiasi atitudine o au si evanghelicii astazi la o sedinta de minuni (sa ne povesteasca Beni 🙂 ). Daca ceva nu functioneaza, subiectul e prea pacatos ca sa fie vindecat, e vina lui nu a lui Dumnezeu.

  Cand o biserica se roaga pentru un obiectiv dar care nu se realizeaza, concluzia e cam aceiasi: careva (sau mai multi) cocheteaza cu pacatul, impiedicandu-l pe Dumnezeu sa-si faca treaba. De aici pana la starea de urgenta si eliminarea pacatosului nu e decat un pas.

  In concluzie, YEC, reforma sanitara si perfectiunea ultimei generatii sunt instrumente de control absolut asupra vietii individului de catre o grupa care revendica mantaua Ellenei White.
  Concluzia asta e cumplit de dureroasa. Controlul absolut in numele binelui, este idealul spre care tinde orice organizatie religioasa.

  Unii reusesc sa scape si ii recunosti dupa faptul ca au curajulul de a rade de proprii scheleti; altii, inca prizonieri ai sistemului, ii apara cu dintii inclestati, constienti ca le fuge pamantul de sub picioare. Preludiul sevrajului nu le surade.

  Am gasit recent un site in care fosti martori ai lui Iehova isi povestesc iesirile din sistem. Au si un forum de discutii

 8. Ianis says:

  Almaris
  Apropo, cu ce ”informatii” pretioase s-a intors sora White pe Pamant de care nu ne-am fi putut lipsi daca aveam ghinionul si manca din fruct, ramanand astfel in cer?
  Cu informatii pretioase … din cartile lui Kellogg. Sa mai zica cineva ca nu suntem o specie amuzanta.

 9. harapalea says:

  Treaba cu scheletii e faina. Corect ar fi totusi sa vedem si partea buna a reformei sanitare.
  Modoran pomeneste de rolul civilizator al adventismului pentru populatia rurala, cu deosebire pentru cei din sudul Romaniei. Pai, la ce grad de inapoiere era atunci, si oamenii tufis ar fi putut indeplini cu brio rolul de eroi civilizatori. Oamenii erau certati rau cu apa si sapunul. Drept dovada, chiar si un iluminat ca VF a putut adopta vegetarianismul, dar, pentru nimic in lume nu si-ar fi dat jos straturile de praf si celule moarte de pe epiderma. Flacaul din Teleorman a aratat intregii suflari mioritic-adventiste a vremii ca si reforma sanitara are limitele ei! Mirosul acru-statut de naduseala din ultima zi de pe pamant e musai sa fie la fel cu cel din prima zi din cer! Asta n-o stiau nici Kellog si nici EGW. Si nu stiau nici cum erau conceputi copiii pe malul Dunarii, dupa o zi de munca istovitoare, instinctiv,fara tandreturi, fara mangaieri, sarutari, declaratii etc, ca-ntr-o reforma sanitara avant la lettre. Asta in timp ce pacatosul de Carol al II lea, culegea personal prostituate de pe strada, indemnat de Satana, bineinteles.

 10. beniamin51 says:

  Ianis

  „”

  Beni face confuzia copilareasca dintre o viziune (in care, prin definitie poti vedea orice, oricum, oricand ..si……)””

  Mai ianis ,mai –tu esti baiat inteligent cateodata ,insa de data asta bati campii cu flori de canepa.

  Ideia Elenei era ca acea plimbare prin cer a fost reala si nu doar un vis.,asa cum pretinzi tu.

  Daca a fost reala ,si nu ireala asa cum pretinzi tu ,atunci incearca sa raspunzi la intrebarea mea:

  Acum ca esti un umanist secular ,ar trebui sa lasi sablonul adventist de gandire la garderopa si sa gindesti analitic si rational.

  Teoretic cel putin accepta ceea ce odata tu si toti adventistii credeau din toata inima si anume ca Ellena chiar se plimba prin cer si vorbea cu isus si ingeri insotitori.
  Daca asta era adevarul ,ce insemna afirmatia ingerului ei insotitor:?
  daca maninci din acest fruct nu te vei mai putea intoarce pe pamint.

  Te-ai facut din nou copil la minte de trebuie sa-ti explic ca la masuta de nisip?
  Ti-am mai spus ca inca nu te-ai descotorisit complet de gandirea adventista fundamentalista.

  Problema este mare si vizibila ,este chiar sub nasul tau si tu te prefaci ca nu exista.?

  A mai avut Elena o viziune asemanatoare in care afirma ca a stat la masa in cer cu AVRAM ,ISAC si IACOB ,iar dupa ce a spus-o stimatilor frati si surori (vorba lui Samson -sa-l ierte Domnul) fratii au apostrofat-o spunindui ca adventistii nu cred in nemurirea sufletului.
  Daca aceasta viziune ar fi fost adevarata ,insemna ca Avram ,Isac,si Iacob fara sa fie inviati erau deja in cer fara sa fi trecut pe la JUDECATA DE CERCETARE.

  Asa ceva nu putea sa fie adevarat ,deoarece desfiinta fundatia adventistilor de ziua a saptea.
  Ce ti-e si cu vedenile astea ce dovedesc asa de bine ca elena a fost aleasa de Dumnezeu ca semn ca adventismul este SINGURA biserica adevarata .

  Astazi iti vine sa zimbesti sau chiar sa te distrezi pe seama celor ce mai cred aceste lucruri.Dar aminteste-ti ca nu demult erai si tu unul din acesti super crestini ce defilai mandru si cu capul sus pe auto-strada crestinismului purtind lozinca –NOI AVEM TOT ADEVARUL–si dovada este ca avem o profeteaza care se plimba aproape zilnic prin cer pe auto-strazile de aur incercind sa manince mere de argint si sa se bucure de flori care chiar cand le rupeai nu se vestejeau.

  Spune-ne si noua cat de inteligent erai pe vremea cand credeai aceste lucruri si mai spune-ne cat de inteligent te crezi astazi crezind povestile de la masuta de nisip a umanismului secular ?

  Ai sarit din lac in putz. si ti-a intrat sigilul la apa ?

  Ma refer la ideile tale nu la tine ca om fara Dumnezeu.,adica animal dupa spusele lui Edi .
  Iti doresc o evolutie sprincenata.(pe bune vorba Junglei)

 11. Ianis says:

  Beni
  Teoretic cel putin accepta ceea ce odata tu si toti adventistii credeau din toata inima si anume ca Ellena chiar se plimba prin cer si vorbea cu isus si ingeri insotitori.
  Pe cand avea viziunile astea, profetesa fie era in vis, in bratele sotului, fie era intepenita (si faceau experimente pe ea daca ii pot misca mainile sau daca respira), in grija familiei sau fratior de credinta.
  Tu ai inteles din astea ca se plimba prin cerul secolului XIX? 🙂
  Si cand avea viziuni despre trecut, calatorea in timp? La masa cu patriarhii se vorbea engleza King James si partiarhii devenisera vegetarieni?
  Cand avea viziuni despre viitor, in limbajul alegoric al Apocalipsei, calatorea in timp spre un viitor alegoric, inventat numai pentru ea?

  Esti distractiv!

 12. Edi,

  Pasajul din M1 este un bun exemplu al modului in care s-a format „reason reality” adventist si a modului in care functioneaza pana in ziua de azi. Foarte bine ca vreti sa umblati la frigider, insa intelegerea subiectului se afla in… copac!

  Tu ai spus de cateva ori ca EGW trebuia sa se declare profet ca sa fie bagata in seama, fiindca altfel n-avea nici o sansa ca femeie, dar te-ai gandit ca odata intrata in acest „reality”, ea nu mai avea cum s-o dea cotita, asa ca singura ei optiune era sa-i convinga si pe altii sa intre in aceast „reason reality”?

  Bun. Si ce se intampla mai departe? De exemplu, Omul cu pricina a acceptat sa intre in acest reality, numai ca i-a creat o problema lui EGW, fiindca solicita sa fie vindecat, ori asta era un test complicat pentru ea. Prima scuza, ca nu-l cunoaste, n-a plasat problema bisericii locale, fiindca acestia facusera deja rugaciunile de rigoare, asa ca EGW avea nevoie de un alt „reason” care sa nu strice acest „reality” creat… si l-a gasit: omul e prea pacatos… fiindca nu tine reforma sanitara! Deci isi merita soarta si n-avea sens sa mai insiste cu rugaciuni pentru vindecare. Important din toata povestea era ca „reasoned reality” cu EGW in centru sa iasa basma curata.

  Interesant ca acelasi lucru se repeta iar si iar, indiferent cat de contradictorii ori stupide erau motivatiile prezentate. Cand James White este bolnav si moare langa EGW, cand propriul copil moare, tot ce a contat a fost gasirea unui „reasoned” care sa conserve acest „reality”, cum ca ea este profet. Sigur ca in ocaziile acestea nu se puteau oferi explicatii cum ca erau pacatosi, dimpotriva. De aceea James a fost trecut la odihna fiindca a muncit prea mult, iar copilul… o cam incurca in misiunea ei de profet.

  Acelasi „reasoned reality”: EGW in jurul caruia se invartea tot universul. Reforma sanitara n-a fost niciodata la fel de importanta ca „serva Domnului”. Dovada? Kellogg tinea reforma sanitara mai bine ca oricine, inclusiv EGW, dar asta nu i-a folosit la nimic cand a intrat in conflict cu adevaratul „reasoned reality” adventist. Si acesta e singurul valabil pana in ziua de azi in adventism. De aceea mantaua ei este dorita de multi…

  Este acest „reason reality” in care traiesc milioane de oameni acelasi cu „objective reality”? Raspunsul e evident si fara sa stii ce e in frigider…!

 13. PRIN EDMOND CONSTANTINESCU:
  Din cauza diminuarii energiei vitale, omul a degenerat de la conditia lui Adam (tipologie anglo-saxona, patru metri, tinerete fara batranete, viata masurata in secole), la conditia mizerabila a omului modern.
  … …
  Legatura cu YEC este data de notiunea perfectiunii orginale a formelor de viata si, mai ales, de idea ca energia vitala originara nu ar fi putut dura mai mult de aproximativ 6 milenii.
  … …
  Aspectul problematic este utopia intoarcerii la “stilul de viata din Eden” …

  Paul,
  Foarte interesanta analiza pe care o faci la ceea ce spune EGW si „face sens” perfekt. Ceea ce ma pune pe ginduri este ceea ce spune Edi. Sa intelegem ca Edi nu mai crede ca viata in Eden reprezinta un ideal ci mai degraba o utopie si ca dupa iesirea din Eden nu a avut loc o cadere sau decadere? Te pomenesti ca Edi nu mai crede nici ca mincarea din fructul „oprit” a fost un „pacat” si inca din ala „original”! In timp ce el este atit de zelos in a scoate din frigider cadavrele adventistilor, o avea si el prin frigider niste cadavre pe care nu vrea sa le recunoasca si sa spuna deschis ce crede si de unde se alimenteaza el cu astfel de idei eretice? Ca unul care esti mai propiat de Edi, tu cum il intelegi?

 14. beniamin51 says:

  ianis

  Eu nu te-am intrebat ce crezi tu despre viziunile ei ,ci ce credea ea si adventistii de pe vremea ei.
  toate cele bune.

 15. ge2oana says:

  Da, AI, da,
  Edi nu mai crede NICI pe asta nici pe cealalta…..
  Ce baiat bun esti tu, cum ridici tu mingea la fileu lu’ Csavdari ca sa nu uite …….experientele pe ingusta cale fabricate cu inspiratie a la Withe si servite,contra cost 🙂 ,la comanda, fratietatii intru EGW ,slavita sa fie ea intre profeti !! 🙂
  Bun baiat esti tu, te stie Oana de demult, te mai stie si ala,si alalaltul,mai multi .
  Eh, nu toata lumea are doxa ta, nu toti pot ce poti tu, asta-i adevarat.
  Tu, la logica si argumentatie, esti doctor,mester mare.
  Da’ nici smecheria de inspiratie EGW ( divina !!), nu ti-e straina .
  Auzi la el, „nu stiu cine este aceasta ge-oana……” !

  Nu ti-e rusine !?

 16. Ge2oana,
  Nu draga, nu uita fr Csavdari experientele pe calea ingusta. Si daca vrei sa stii, pot sa-ti spun ca ele sunt citite chiar si azi cu multa placere de toti cei care traiesc in adventist „reasoned reality”. Care e problema? Te deranjeaza ideea de experiente? Ori aceea ca a avut succes si eu am iesit in castig, iar nu in pierdere? Faptul ca eu sesizez valoarea acolo unde altii n-o vad? E ceva de reprosat aici? Edi insusi a recunoscut ca am calitati de manager. Ce sa fac, sa-mi ingrop talantul doar fiindca esti tu prea invidios? Stai linistit, ca nu-ti cere nimeni sa te compari cu mine. Poti asista la desfasurarea istoriei si din tribune, plus ca de acolo poti huidui in voie sub anonimat.
  Dar pentru oamenii de valoare, fiecare zi si fiecare ocazie de dezvoltare si progres conteaza. Edi l-a avut pe Aurel Ionica in studio si a citit lucrarea lui de doctorat pe cand eu habar n-aveam de ei. Ca Edi n-a vazut si n-a folosit atunci valoarea ideilor dezvoltate de Aurel, e vina mea? Ca intre timp valoarea ideilor lui a fost recunoscuta de academie printr-un titlu de doctorat, e vina mea? Ca de atunci si pana azi Aurel aduce permanent noi idei si explicatii care nu sunt insa pe placul si gustul vostru, este vina mea? Si daca eu vad valoarea, iar voi le-ati avut aici, sub nasul vostru si n-ati fost in stare sa pricepeti nimic, e vina mea? Oare nu e vina voastra ca v-ati bagat capul in nisip si v-ati infundat urechile? Si-apoi, daca eu voi iesi iar in castig, tot pe mine o sa dai vina? , Ca deh, ar fi prea greu sa-ti dai cu pumnii in cap si sa-ti zici „mai ce prost am fost”…!
  Dar vorba aia, mintea romanului vine la urma. Cum poti sa-i ceri sa gandeasca diferit?…:)

 17. Marcus Crassus says:

  Aurel Ionica,

  Sa intelegem ca Edi nu mai crede ca viata in Eden reprezinta un ideal ci mai degraba o utopie si ca dupa iesirea din Eden nu a avut loc o cadere sau decadere? Te pomenesti ca Edi nu mai crede nici ca mincarea din fructul “oprit” a fost un “pacat” si inca din ala “original”!

  Eu gasesc foarte multe paralele intre ce zice Edi in emisiunea asta si „Reasoned Reality in Genesis”
  https://oxigen2.net/2013/02/11/mitul-universului-post-lapsarian/

 18. ge2oana says:

  Mai draga Paul,mai,

  Uite, in forma cea mai personal posibila, zau, nu-mi esti nici simpatic,nici antipatic.

  E ,totusi, o diferenta notabila intre noi, in timp ce , personal , imi lasi un gust….neutru, nici bun ,nici rau ,la fel ca albusul de ou.

  Uite, eu niciodata n-am fost in sistem ,n-am folosit sistemul nici prin foloase nici ca trambulina, eu am fost acolo unde sunt cei 96% din SDA, in tribune ,mai mault sau mai putin anonimi.

  Tu, in schimb, la fel ca si AI cel mult vestit, ai facut exact opusul, adica beneficii si privilegii pana cand ,Duhul Sfant, a zis gata,adica gata-gata.

  Eu traiesc din sabia mea, tu din soferia ta, AI din doctoratul&ideile lui. Fiecare cum poate si cum il ajuta tartacuta.

  De ce, doamne-iarta, dracului, sa ma arda pe mine la stomac ca tu&Ai va descurcati mai bine !!??
  Proasta ,da, recunosc, am fost mult timp ,acu´, dupe ce am mai vazut ce NU tot ce-i bun e chiar bun, deh, am mai pus frana la naivitate. Cred ,dar cred cu tartacuta mea, si asta , vorba ta, ca sa nu-mi mai dau cu pumnii in cap.

  In rest, aleluia si-un praz verde, AI cu banii lui, tu cu ai tai si eu cu maruntisul meu.

  Despre partea cu ideile lui AI si ….vina ta, buuuahh, hai ma , ce dracu´ !!??

 19. ge2oana spune:
  Da, AI, da,
  …..
  Ce baiat bun esti tu, cum ridici tu mingea la fileu lu’ Csavdari ca sa nu uite

  Pai degeaba ii ridic eu mingea lui Paul la fileu daca el vrea sa o joace pe care i-o ridici mata ca mata ridici mingea mai bine ca mine, ca doar de asta se pare ca sunteti buni, ca sa ridicati mintea la fileu ca adversarul sa traga tare in terenul vostru. Ca asta nu a priceput Edi despre logica asta a lui Aristotel, ca ea te invata numai sa ridici minge la fileu adversarului dar nu si cum sa tragi.

 20. ge2oana says:

  Ce zici acolo, maestre,

  Am calificativ superior la tras cu….sabia din toate pozitiile, mai ales la tinte in miscare.

  M-am inselat, NU esti bun nici la logica ,nici la argumentare, folosesti exprimari fara spatiu intre ele ca sa lasi impresia ca esti infailibil si ca dai gata . Aiurea, „logica ” dumitale este nu doar speculativ-insidioasa, e si adaptata la ORICE argument, fie el direct, fie indus.

  Deh, e si asta o arta, odata ce ai recunostere academica.
  Ma tot intreb cum de nu te-au observat aia e la NSA ( nu NASA, nu !!) ca sa-ti patenteze inventia intru ale luptei anti-tero.
  Oricum, niste prosti, vai de mama lor si de cine i-a pus acolo !! Ziceai ca te supravegheaza, parca , nu !!??

  Evident ca nu pot demonstra cum ca nu esti un geniu, sau, cel putin,un dumnezeu mai mic ,asa, care are ac de cojocul oricui joaca in echipa lui Aristotel.
  Ma bucur ca-i observat ca Csavdari a jucat mingea mea. Inseamna ca asta am vrut si asta am obtinut, asa ca, va rog, plecaciuni, plecaciuni…….aplauzele is prea putin lucru pt. mine.
  Imi pare rau, in schimb , ca-l faci pe Paul un amator asa de usor de pacalit, adica dumneata ca maestru, nu-l avertizezi de curse si capcane…..logice !!??

  Greu de crezut !

  Buuuummmm !

 21. Ge2oana,
  Ca tot veni vorba de diferente notabile: eu am invatat sa pot purta o discutie normala cu oricine, fiindca am invatat sa nu ma mai raportez la gusturi ori simpatii. Am trecut de punctul ala si stiu ca cine se raporteaza la gusturi si simpatii cand analizeaza un subiect, se invarte in cerc si bate pasul pe loc…!

  Daca nu invatam lectia asta (deh, o fi mostenire genetica de la Eva, care s-a apucat sa vorbeasca cu sarpele cel simpatic? ori antipatic?…) eram si azi bine mersi in sistem (Eden….:) cu privilegiile all-inclusive. De fapt, mie mi-au fost antipatici toti cei care carteau impotriva adventismului. Eram convins ca biserica are tot adevarul si toate argumentele de partea ei. Nici prin cap nu-mi trecea ca ar putea fi altfel. Si daca mai adaugi si experientele ca dovezi proaspete de pe teren ca totul e cuser, de ce sa-mi pese de oponenti? Da-i dreacului, nu?…

  Si daca am inceput sa gandesc si sa-mi pun intrebari la care m-am straduit sa gasesc raspunsuri din surse ne-partinitoare, si-am ajuns sa inteleg ca traiam intr-un „reazon reality” de toata frumusetea, ce era sa fac, ca tu si altii ca tine sa nu aruncati cu oua?… Aaaaa, imi reprosezi ca eu si Aurel Ionica si altii ca noi am fost iparte din sistem? Pai tu nu esti?… Daca ai fost ori esti adventist, esti si tu parte din sistem, doar ca la un alt nivel. Fiindca sistemul nu functioneaza fara toate elementele, si daca aia 96% ar face ce-am facut eu ori Aurel, s-ar prabusi tot adventismul mai ceva ca FNI. Dar cine si de ce sa faca asta? Ce, tu ai de oferit vreun alt reason reality mai bun, cata vreme nici nu esti constient ca traiesti intr-unul?…

  Ori vezi tu, asta e meritul lui Aurel, ca el a priceput ce se intampla si ne spune si noua. Da, normal, nu toti sunt dispusi sa gandeasca, ca daca nu e si el mai tanar si mai simpatic…. nu?

 22. ge2oana says:

  Nu,

  Nu-i asta motivul, ca nu-i tanar ori simpatic.
  Nici ca (si) tu ai facut parte din sistem.
  Nu poti culpabiliza pe cineva care DOAR a cotizat si frecventat (naiva, doar de mine vorbesc ) o oarece confesiune.

  Argumentele tale sunt gen „partidul suntem noi, cu totii….”, ceea ce este ridicol.
  De fapt, argumentul e made in EGW si tine doar de a mentine vie……vinovatia, da, vinovatia.
  Recunosc, esti de apreciat cand ,in plina adunare pastorala, te-ai ridicat si ai zis ca nu mai crezi in trinitate.
  Evident ca nu mai puteai ramane in sistem, partidul nu iarta.
  Ceea ce ma intriga sunt reminiscentele (inevitabile !) in a fi partizanul cuiva, a fi afiliat unui formator de opine, lider de opinie.

  Si aici nu mai e vorba de simpatii si gusturi, e vorba de a fi dependent de nevoia asta , nevoia de afiliere.
  Insasi libertatea ce-o afisezi cu nonsalanta ( a se vedea nordicitatea in splendoarea ei ) e o dovada in plus.

  Daca AI ar fi priceput cu adevarat ce se intampla, presupun ca nu adopta tehnica ridiculizarii folosind absurdul ca arma.
  Nu poti sa te izolezi de tot ceea ce inseamna experienta umana colectiva si sa pretinzi ca doar tu detii solutii si veritas.
  Indiferent cum ar fi ea ,umanitatea ,caracteristica-i principala o reprezinta experienta colectiva, chiar daca singularitatea este citata des.
  Daca vrei, singularitatea este doar atributul Dumnezeirii, in rest totul e colectiv.
  Asa ca absurdul folosit de AI ca si argument e doar…..absurd.

  Nevoia ta de oponenti e una biologica sau e patologie pura !?

  Stiu ce-o sa raspunzi : ” doftore , vindecate pe tine insuti…..” .

  Intorsul caciulii e metoda mentorului tau, da , aici e maestru.
  Doar ca frizeaza ridicolul.

 23. Ge2oana,

  am inteles ca putem considera clarificate si deci inchise discutiile legate de simpatii si apartenenta la o confesiune ori alta. Argumentul ca toti cotizantii sunt parte din sistem este strict financiar in contextul in care l-am prezentat (asocierea cu FNI) si n-are nimic de-a face cu vinovatia cuiva.

  Sunt partizanul cuiva zici? Da, sunt partizanul celui ce are ceva de spus. Si n-am facut distinctii pe baza de simpatii. Edi si cei care stiu toata povestea pot sa-ti spuna ca eu am fost poate primul care l-am contrat pe Aurel, inca de pe vremea cand Edi tinea emisiuni cu el. Si chiar si acuma il contrez pe diferite subiecte. Dar unde zice bine, dupa opinia mea cel putin, de ce sa-l contrez? Doar sa ma aflu in treaba? Fiecare opinie trebuie luata separat, indiferent de cine o emite. Asta e regula mea. Si de aceea am aparat mereu dreptul omului de a spune ce are de spus.

  Am nevoi de afiliere? Plus o nevoie patologica de oponenti?… Hmmm, interesanta observatie. Din cate stiu, m-au lecuit „fratii” de orice dorinte ori nevoi de afiliere, iar de oponenti nu ma plang, am mai multi decat imi pot permite. Daca tu ma vezi dependet de asocieri ori oponenti, e dreptul tau, dar inseamna ca nu ma cunosti asa bine precum crezi. Si banuiesc ca vorbesc cu un om nu cu insusi Dumnezeu, nu?… 🙂

 24. ge2oana spune:
  Daca vrei, singularitatea este doar atributul Dumnezeirii, in rest totul e colectiv.
  Asa ca absurdul folosit de AI ca si argument e doar…..absurd.

  Da, aici ai spus un mare adevar, singularitatea constituie atributul lui Dumnezeu, dar ceea ce pierzi din vedere este ca singularitatea este atributul pe care Dumnezeu l-a conferit doar omului sub conceptul de „chipul lui Dumnezeu,” si nu l-a conferit la nici un alt animal, oricit de multe gene ar avea el. Din acest motiv, in timp ce Dumnezeu a creat animalele si plantele la gramada, oamenii au devenit unicate doar in momentul in care au ales sa-si foloseasca gindirea prin a alege sa manince din pomul cunoasterii si din acest motiv doar din acel moment Dumnezeu a recunoscut ca oamenii au „atributul” acesta al „singularitatii” care apartine doar lui Dumnezeu si ca atare i-a declarat ca fiind „dupa chipul sau.” Asa ca gindirea ii face pe oamenii unicate (daca aleg s-o foloseasca) sau produse pe banda daca ei accepta ca gindirea lor sa papagaliceasca „gindirea stiintifica,” „gindirea filozofica,” „gindirea logica,” „gindirea matematica,” „gindirea dogmelor” diferitelor biserici, gindirea celui mai intelept fiu (si mai nou fiica) a particului, etc. Asa ca desi toti avem in comun gindirea, ceea ce ne deosebeste este modul in care o folosim. Si aici intervine absurdul, ca atunci cind ti se dovedeste ca esti absurd, nu mai esti singularitate ci esti produs la gramada, si chiar daca nu te mai chemi gramada fundamentalista si te chemi gramada liberala, pina la urma tot gramada esti. Asa ca spui un mare adevar, dar probabil te sperie gindul de a nu mai fii gramada si sa incepi sa-ti folosesti gindirea asa cum face Paul.

 25. ge2oana says:

  Paul,

  Evident, vorbesti doar cun om, nici pe departe cu Dumnezeu.
  Multumesc de raspuns, cred ca incep sa inteleg un pic mai bine la ce te referi.
  Incerc sa fiu perseverenta si nu doar malitioasa.

  AI,

  Cand ma refer la experienta comuna a omenirii nu ma gandesc la gramada,de-a valma, spun doar ca este imposibil sa nu observam ca facem parte din ea .
  Este adevarat ca suntem unicate, insa intr-un tot ce se influenteaza reciproc dincolo de singularitati.
  Gandirea cuiva, singulara, nu este produsul in sine si exclusiv al zisului individ, ea reprezinta SI experinta comuna a altor generatii , desigur cu accente individuale evidente.
  Da, aveti dreptate, ma sperie gandul de gramada, in schimb gandul ca sunt parte din experienta comuna a umanitatii, ma face sa ma simt parte din ea, asa cum este ,si buna si rea.
  Oricum,observatia dvs. finala merita atentie.
  In cel priveste pe Paul, ma rog, ne pastram singularitatea cu toate riscurile aferente.

 26. Edi,

  Articolul este excelent, atat continutul, cat si forma de prezentare! Felicitari!

 27. iluminatul says:

  Edi, interesant articolul .Mai amar ca pelinul si mai mieros ca mierea:))

  ..@….sunt curios daca inca mai crezi ca poti sa-i resuscitezi pe adventistii ”apostaziati” sau vrei sa-i ”omori ”de tot pe cei care inca ”mai se încred” in miturile sorei Nutzi.((cine nu pricepe sa faca o rugaciune prin duhul:))

  Ma leg si eu de aceasta fraza :”Acest control absolut asupra credinciosului devine tot mai mult o replica a starii de urgenta care justifica anularea libertatilor intr-o dictatura moderna”

  Aici este de discutat!Nimeni nu poate controla mintea unui individ decat daca vii cu promisiuni de genul autostrazi poleite cu aur si mese imbelsugate cu acizi grasi din seminte de susan care vor creste sanii surorilor mari si obraznici iar acestea se vor intalnii cu niste Adami frumosi transformati intr-un trup nou, inclusiv ”instrumentele din dotare”…In adventismul ”modern ”, la amvoane se predica una, pe birouri este alta, si prin biserici miroase a hoit de creiere putrezite.Tabloul complet al moastelor de ziua a saptea cu certificat de autenticitate.Mai nou si ortodocsii s-au bunghit ca sunt prea multe bucati dintr-un sfant,si ca oasele unora erau contrafacute…..A vorbi de libertate in adventism , este ca si cum ai spune unui nord coreean ca este liber sa faca orice doar in tara lui. Este ca si cum ai spune unei pasari sa zboare , dar in colivia inchisa…Ce sa facem! la vremuri noi ,”ganditori vechi”…

  Maestre stii foarte bine ca din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut orbeste intr-o viata viitoare mult mai buna si mai angelica decat cea din prezenta.Oviata in care zeul Osiris decidea ca omul sa traiasca sau sa moara vesnic in urma raportarii zeului Thot….

  Referitor la profetul ramasitei, nicicand nu vom putea sa-i ”multumim” indeajuns ca a metamorfozat adventismul contemporan intr-o religie lipsita de viata,(Isus spunea ca :”Eu am venit sa aveti viata,si inca una din belsug”) lipsita de ratiune si pragmatism in contextul sec.21.

  La capitolul lux si gadgeturi in sanctuarurile preotesti si beneficiile de pe urma tehnicii si stiintei moderne suntem campioni, dar la capitolul gandire critica, actuala, demitizata si necanonizata …turma de oite proaste inca se afla undeva intre vremea lui Moise si gulagul sovietic.Cred ca si cainii lui Pavlov au avut o soarta mai demna decat ”oile” din zilele noastre.

  Adventismul dictatorial modern de care vorbeai tu, practica o religie fara intrebari, pentru ca plata intrebatului este moartea:”oare a zis Dumnezeu sa intrebati”….No !doamne fereste sa intrebe cineva cum de nu s-a brodit nici una din profetiile in(suflate)de asistentii ei, si cum de inca se mai umfla balonul ignorantei asa cum se umfla tonele de soia din burtile celor ce au fost creati fructivori dar cu canini bine motivati, 4 la numar si 8 incisivi care in opinia matusii noastre erau destinati doar pentru suzetica marturiilor pentru comunitate..

  Asadar Edi , cu iluziile unui Eden primordial si ale unui Sanctuar de fabricatie ceaineza facut dupa chipul si asemanarea mamei omida alba in care entropia nu are ce cauta, Isus a fost inlocuit cu diavolul, evolutia a fost inmormantata odata cu ”potopul lui Goe” urmand sa se nasca alta mai ”sofisticata ” si ”morala” decat prima , poporul beletristic indoctrinat inca se hraneste copios din sanii lasati ai sec.19 din maternitatea de la Battle Creek:))(mentiune:laptele este ”muls” la greu si pus in biberoane moderne de smecheri)…

  Rusine! oameni mari sa fie hraniti cu suzeta sistemului..Parerea mea este ca adventismul sufera prin anticipare pentru ca serva domnului a spus sau pentru ca i s-a aratat…Adventismul este o ramasita ”conditionata” asa cum este conditionat si Isus de implinirea doctrinelor sfintilor parinti.Nu are ce sa caute pana nu terminam de evanghelizat lumea , eventual si extraterestrii.

  Iar membrii la hectar sunt doar niste cifre, ..statistica…sclavi ,…mutilati de privirile lui Big brother in care ingerul raportor noteaza orice basina cu miros de carne, midii , stridii si alte oratanii de pe planeta pamant nementionate in dieta si hrana. Din cate stiu eu , matusica era moarta dupa carnea de pui si fructele de mare, dar astea au intrat in categoria cine nu stie, nu cunoaste!!.

  Sa ma ierte conservatorii, dar eu zic sa luam exemplul grecilor care s-au ridicat la filozofie atunci cand ”zeii lor” nu mai erau suficienti…

  Oameni buni !…a gandi inseamna a inceta sa venerezi, inseamna sa te razvratesti impotriva misterului ,a basmului ,a misticului ,a delirului,etc…si sa ai curajul sa-i declari falimentul.Chiar daca pe frontispiciul corporatiei va sta scris :Un evreu neevreu, un iudeu adventizat pervertit la realitate !Un adventist de sapte zile(nu una) in care sa nu oboseasca in cunoastere in orice domeniu.

  Iacata-l !Omul meu care ma fascineaza, acest dusman al Muzelor si hainelor de lup.

  Si Isus ar zice :La naiba cu profetia !..Ecce Homo, pentru asta merita sa revin:)…pe furis….ca un hot!!…ce mai.!!!!..e drep ca nu oricui este dat sa fie vizitat de ”diavol”…

  Adventismul se zbate intre evul mediu si renastere, sfasiat intre ”convingeri” si porniri contradictorii.

 28. iluminatul spune:
  Asadar Edi , cu iluziile unui Eden primordial si ale unui Sanctuar de fabricatie ceaineza facut dupa chipul si asemanarea mamei omida alba in care entropia nu are ce cauta, Isus a fost inlocuit cu diavolul, evolutia a fost inmormantata odata cu ”potopul lui Goe”

  Uite, inca unul care nu mai crede in Eden! Doaaaamne, ce repede se raspindesc ereziile astea. Auzi, ca omul in Eden era omida rontzaind fructe! Dar lasa ca cel putin evolutia este „alive and kicking” multumita lui Edi si lui Marcus Crassus, asa ca lucrurile nu sunt chiar asa fara speranta.

  Iar membrii la hectar sunt doar niste cifre, ..statistica…sclavi ,…mutilati de privirile lui Big brother in care ingerul raportor noteaza orice basina cu miros de carne, midii , stridii si alte oratanii de pe planeta pamant nementionate in dieta si hrana.

  Si cunosti mata vreo biserica ce este altfel? Nu au fost bisericile dintotdeauna bratul drept si ochiul drept al lui Big Brother in timp ce politia secreta a fost „bratul inarmat”? Si stii mata ca a fost vreun timp cind bratul drept, cu ochiul drept, si cu bratul inarmat nu au lucrat mina-n mina?

  Sa ma ierte conservatorii, dar eu zic sa luam exemplul grecilor care s-au ridicat la filozofie atunci cand ”zeii lor” nu mai erau suficienti…

  Oameni buni !…a gandi inseamna a inceta sa venerezi, inseamna sa te razvratesti impotriva misterului ,a basmului ,a misticului ,a delirului,etc…si sa ai curajul sa-i declari falimentul.Chiar daca pe frontispiciul corporatiei va sta scris :Un evreu neevreu, un iudeu adventizat pervertit la realitate !

  Amin! Amin! si iar Amin! In sfirsit, inca unul care nu se mai inchina la EGW, la Biblie, la biserici, la crestinism si s-a convertit ca si mine la biblia grecilor! Da, asta este solutia, sa ne inchinam la greci! Ca si eu m-am convertit la noua religie si chiar i-am trimis noua mea marturisire de credinta lui Edi care a promis ca o citeste si eu abia astept sa-mi raspunda asa cum mi-a promis ca vreau sa fiu botezat in noua mea credinta de un pastor luminat, dar vad ca Edi se ocupa tot de cei cu vechea credinta si pe noii astia noiii convertiti ne cam neglijeaza in loc sa ne faca primirea in noua credinta prin circumcizie sau prin stropire, scufundare, ungere cu toate alifiile, sau ma rog, care o fi noua asta forma de primire in noua religie. DA! asta este solutia, ca sa nu mai existe nici evreu, nici adventist, nici catolic, nici budist, nici musulman, ci sa fie toti evrei pervertiti, adventisti pervertiti, catolici pervertiti, etc., si toti pervertiti la REALITATE. Problema este, mata stii ce este aia cit o fi mata de iluminat? Pai daca tot ne pervertim sau ne convertim la realitatea asta, nu crezi ca ar trbui sa stim si noi ce este aia ca sa stim acum la ce bazaconei ne inchinam?

 29. iluminatul says:

  Aurelionica,

  Fratili meu! stii mataluta care este problema lui Edi, si spun asta ca unul care am fost convertit la adventism de ”bazaconiile” lui in Dinamis prin 94…La fel ca si atunci sunt uimit de ”realitatea” gri in care se scalda.Sa ma scuze imparatia Sa , dar este ceva intre oaie si berbec.Îi place statutul asta de rebel adventizat in care nici nu moare dar nici nu traieste.Este de inteles ca se naste din pisica si soareci mananca.!!

  .Cand o ridica in slavi pe cuvioasa mama cand o face de se rasuceste in mormant cu tot cu acolitii ei…

  Este un fel de Anghel Iordanescu care pupa ”icoana” pe furis in cabina jucatorilor de fotbal.

  Intrebi ce este aia realitate?…Dumnezeul realitatii mele este acela care se trezeste cu mine in fiecare dimineata si se culca odata cu mine.Este acela care se pune cu mine la masa,si se ridica cu mine o data de la masa.///Este acela care se actualizeaza la secunda si nu este cuprins in nici o doctrina sau tipare care mai de care mai stupide cladite pe un grup de interese…

  Ce face Edi acum in biserica se numeste corespondenta de vid.Ne tine intr-o lume de ”urzici altruiste” si de ”bolovani” care se invita la menuet..in care cel mai tare in clanta castiga…!!

  In acceptiunea adventistului fundamentalist raul nu este comparabil decat cu un ”dumnezeu” laic.Realitatea o mai pot definii ca un Dumnezeu pe post de maieu si nu unul de portelan care sa stea in vitrina si plimbat prin tot felul de religii ca o cupa mondiala.

  Oamenii care iubesc viata, liberi in Dumnezeul lor nu au nevoie de profeti.Poate doar de unii ” in negru” care sa le arate cat de prosti sunt..

  Bro, nu te supara dar cand nu ai masura in nimic te masori cu Dumnezeu.Cand ai masura in ceva brusc te masori cu religia sau cu profetia ce sta la baza unei grupari religioase.!!

  Nenorocirea omului simplu este ca nu stie sa privesca decat oblic spre cer.Si aceasta oblicitate se cheama religie, intermediar, ochelari, cum vrei sa-i spui.In momentul in care scapi de prejudecati , de mit, de juguri si calus####…atunci poti sa exclami ca nepotrivirea dintre Dumnezeul bisericesc si Cel de pe tarlaua vietii reale este cea mai fecunda drama a irealitatii.

  Nu vreau sa creada cineva ca îl critic pe Edi , dar uneori am senzatia ca plateste in continuare tribut castei si totodata se lupta cu ”boala” de a a duce ceva nou.Si pentru asta este de admirat , iar nevroza antisistem este o stare de hamletism automat: ”a fi sau a nu fi ” adventist pana la moarte?! aceasta-i intrebarea!!

  Stau si ma intreb la cate cozi de topor a rupt maestrul pe spinarea clovnilor de unde mai are atata putere sa dea?..dar tot atat de mult imi pun intrebarea cati au reusit sa se elibereze in urma tuturor parantezelor expuse tot de domnia Sa….

  In adventism nu conteaza decat un singur lucru….sa stii sa pierzi !! aceasta este definitia mantuirii !!

 30. iluminatul,
  Da, total de acord cu caracterizarea pe care o faceti prietenului meu Edi, ca lucrurile astea i le-am spus si eu de la inceput cind m-a invitat sa fac emisiuni cu el si am inteles inainte ca sa se lamureasca toti pe ce linie vrea sa mearga el, primindu-mi injuraturile de rigoare. Cind spuneti insa:

  iluminatul spune:
  Intrebi ce este aia realitate?…Dumnezeul realitatii mele este acela care se trezeste cu mine in fiecare dimineata si se culca odata cu mine.Este acela care se pune cu mine la masa,si se ridica cu mine o data de la masa.///Este acela care se actualizeaza la secunda si nu este cuprins in nici o doctrina sau tipare care mai de care mai stupide cladite pe un grup de interese…

  chiar credeti ca stiti ce intelegeti prin acel „Dumnezeu al realitatii mele”? Ce este Dumnezeul ala? Niste atomi, niste quante, niste numere, sau poate niste gagici ca ale lui Ianis? Si daca Dumnezeul dvs. este asa de liber ca nu tine cont nici de doctrine, nici de tipare, nici de altceva, de unde stiti ca nu este unul care ar putea sa va dea si-n cap? Eu zic ca Edi nu este asa de prost cum il credeti si in loc sa aruncati cu oua clocite-n el, ar fi mai bine sa-l trageti de mineca si sa spuna ce „a gasit” de cind spune ca tot „cauta.” Ca nu avea habar ce cauta atunci cind a inceput sa darime si sa loveasca-n dreapta si-n stinga este de inteles, dar ca intre timp ca nu ar fi gasit nimic ma cam indoiesc, desi este foarte posibil ca nu a gsit ceea spera el sa gaseasca ci a gasit exact ceea ce credea el ca nu este posibil sa gaseasca. Asa ca, in loc sa va bateti in piept cu acest dumnezeu fantezist poate ar fi bine sa incepeti sa-i cereti prietenului meu Edi sa deschida frigiderul ala in care a inghesuit el niste cadavre despre care spera ca nimeni nu are sa afle ceva si sa spuna deschis ce a gasit si ce crede el in mod sincer cu privire la ceea ce a gasit. Asta in cazul in care chiar are vreo farima din onestitatea asta intelectuala cu care se lauda atita.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: