Ex Catacumba

images Versiune audio

6 Responses to Ex Catacumba

 1. polihronu says:

  Poate de-acum incepe si un Beni, de pilda, sa priceapa ca adevaratul crestin nu poate fi gizasist. Ca „a fi liber in Hristos” e, inainte de toate, a fi liber DE Hristos. Ca „impulsul care vine de la Isus” e tocmai ceea ce te impiedica sa ramii la Isus.

 2. Edi,

  Hai ca ai fost simpatic, la final chiar ai reusit sa ma faci sa rad cu pofta… 🙂

  Deci tu ai reusit performata sa-l faci pe Pavel sa spuna chestii pe care el le combate vehement. Tu nu ai citit ca lumina aia noua ori vedenia din cer pe care o primeste X, Y ori Z, trebuie musai sa-l confirme pe el ca mare apostol, sfant si drept? Si ca n-are voie sa-l contrazica cu ceva? Ca daca s-apuca profetu’ ala sa spuna ceva prin care sa-l contrazica pe Pavel, salutare frate! Anatemele’s pe capul lui…?

  Nu merge asa, Edi. Toti „inspiratii” astia fac mare caz de propria lor persoana si propriile lor idei. Fereasca sfantul sa-l contrazici pe vreunul, fie ca e Mohamed, Moise, Pavel ori EGW. Toti sunt croiti din aceeasi stofa. De asta si urmasii lor sunt incapabili sa accepte „vedenia” cea noua.

  Cine se bazeaza pe „vedenii” si „inspiratii” din astea, ajunge o leguma intelectuala mai repede ori mai tarziu. Si cine face slalom printre textele si citatele „inspiratilor”, da-n febra muscularo-logico-explicativa si risca sa faca si o entorsa la glezne.

  Parerea mea umila este ca ar fi fost bine ca Pavel (si EGW de-opotriva) sa se fi impotrivit „vedeniilor” si sa-si fi vazut de viata lor. Nu mai zic ce-ar fi fost daca si Mahomed ar fi procedat la fel. Acum lumea era mult mai linistita si mai avansanta din toatea punctele de vedere… 🙂

 3. polihronu says:

  „Paule, Paule, pentru ce ma prigonesti?”

 4. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Eu am ascultat doar putin inceputul, dar tu nu ai retinut ca Edi spune clar chiar de la inceput ca vorbeste din catacombe „fara scrupule”? Pai cind nu mai ai scrupule, poti sa spui orice. N-o fie Edi „inspirat” de vreo vedenie (desi n-asi baga mina-n foc) dar de craniile alea de care este incojurat in mod clar este „inspirat.” gigialuarvinte prezenta zilele trecute un comentariu al lui Plesu in care se plingea ca nu mai sunt domni cu care sa bijbiie prin intuneric. Si Edi, si oxigenatii, si Plesu, nu realizeaza ca intunericul si catacombele sunt pline de orbeti ca ei dar ei au impresia ca sunt singuri deoarece in intuneric nu vezi pe nimeni. Dar daca Edi este fascinat de Pavel, nu ma mira ca este fascinat si de catacombe, de cranii, si de absenta scrupulelor.

 5. @Poli

  Il prigonesc pe Pavel fiindca observ ca si-a inceput „apostolia” prin a-i da pe mana temnicerilor pe cei care aveau alta credinta decat a lui, si a sfarsit-o prin a-i da pe mana Satanei pe cei care n-au credinta lui?… 🙂

 6. polihronu says:

  Paule, aia se cheama progres.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: