Viitorul Adventismului

images Versiune audio

20 Responses to Viitorul Adventismului

 1. viitorul adventismului e acela că nu are niciun viitor…:-) Lol. Prea multe mituri, prea multă spălare de creier, prea multă prostie. Dacă mai supraviețuiește 100 de ani de aici încolo, ar fi o performanță.

 2. beniamin51 says:

  George D.

  Sint de acord cu tine ; adventismul in forma lui actuala nu are nici un viitor.

  In ultimile 30 de secunde ale prezentarii de mai sus Edi afirma:

  „”adventismul v-a putea sa-si indeplineasca misiunea sa ,numai daca va demitologiza miturile pe care este bazat.””
  ,
  Intrebarea mea este :
  care este misiunea adventista ce trebuie dusa omenirii ??

  Hai sa admitem teoretic ca adventismul s-ar demitologiza si astfel „”misiunea” lui va incepe sa straluceasca datorita descatusarii de miturile in care a fost imbracata.

  Cam cum vezi tu ca ar arata „misiunea” adventa dupa ce a fost dezlegata de aceste mituri atit de proeminente in structura de baza a adventismului ?

  Am ascultat o prezentare facuta de Dough Batcelor , ,Bohr ,si a presedintelui conferintei Michigan , unde ai amenintau conferinta ca votul pro hirotonirea femeilor va duce la ruperea bisericii.

  Parerea mea este ca dough Batchelor , David Gates si cei de teapa lui de la 3 ABN de-abia asteapta si in secret doresc ca CG sa voteze aceasta lege .

  Acum ei sint o organizatie independenta de CG , si ei deturneaza zecimea multor adventisti , zecime ce in loc sa umple contul CG , ajunge acum in buzunarele lor .

  Daca femeile vor fi hirotonite ,ei cu bucurie se vor rupe de CG , o vor declara -apostaziata– si astfel vor influenta pe adventistii fundamentalisti sa schimbe destinatia zecimii de la CG spre ei .

  Pentru organizatiile adventiste independente indiferent de cum se voteaza ei sint in castig .

  Urmareste traseul zecimii si al „darurilor: si vei descoperii adevarata teologie adventista.

  Dupa cate stiu , urmasii familiei EGW si astazi primesc un procentaj de bani , obtinuti prin comercializarea viziunilor ei .

  Edi a pus punctul pe -I- : structura AZS este bazata pe nepotism ,iar misiunea adventista dupa ce o demitologizezi este :

  1–sub pretextul ca pregatesc un „popor ” care sa-l intimpime pe Isus la a doua lui venire , de fapt ei pregatesc o turma mare de oameni pe care ai jefuiesc prin colectare de zecime si daruri , iar toti acesti bani ajung in buzunarele aceste mari familii mafiote ce se ascund sub masca de –„servitori ai domnului ”

  2–in schimbul zecimii si al darurilor , aceasta familie mafiota , promite celor ce ai finanteaza ca vor obtine o calatorie interstelara de sapte zile , o oprire in ziua de sabat si masa bogata vegetariana undeva pe jupiter , iar dupa aceea vor intra in noul ierusalim ce se afla undeva in mijlocul constelatiei Orionului..

  3–ajunsi in noul ierusalim din Orion , acum acesti adventisti care au spalat picioarele sfintilor si s-au sarutat pe buze cu pasiune „sfinta” , , au tinut sabatul , au mancat numai „buruieni ” ,, au dat zecime in mod constincios si astfel nu l-au furat pe Dumnezeu (citeste -Ted Willson), in sfirsit au acum la dispozitie 1000 de ani sa =i judece pe aceea care ai ridiculizau pe vremea cand inca erau pe planeta pamint.

  Aceasta este „misiunea” de baza a adventismului ,si intr-adevar ca ei nu mai este nimeni in tot universul.

  Baptistii si penticostalii fundamentalisti au si ei povestile lor , si asta sa ca sa nu spuna nimeni ca sint partinitor.si ostil doar cu povestile adventistilor.

  Nu am nimic impotriva niciunui adventist ,baptist sau penticostal , si la fel ca si tine ,Dumitre , sint impotriva spalarii la creier facuta cu biblia in mana de catre liderii acestor organizatii.

 3. Beni,

  Misiunea adventismului nu este singulara – este misiunea reastaurationismului american – din care au iesit un numar de secte – si misiunea restaurationismului este sinteza intre iluminism si etica noului testament. Daca cineva este agnostic (ca Paine si Jefferson) sau jesus freack in acest context este mai putin important pentru mine.

 4. GD,

  Don’t be so sure. Miturile au viata lunga.

 5. beniamin51 says:

  Edi

  Alegerea ta de a include adventismul sabatarian in restaurationismul american ar fi una din posibilitati , insa adventismul sabatarian niciodata nu a pretins ca ei ar fi doar una din SECTELE produse de acest restaurationism american
  Adventistii sabatarieni , au numit BABILON orce alta fosrma de crestinism si tu sti bine acest lucru..
  Ei s-au declarat SINGURA biserica crestina adevarata si acceptata de Dumnezeu , ceilalti crestini sint inchinatori la Diavol si sint sub influenta duhului satanic ce emaneaza din sfinta templului din orion . ,loc ce a ramas vacant dupa ce Isus a intrat in sfinta sfintelor . (experiente si viziuni -EGW)

  Da , este adevarat ca misiunea sabatarienilor nu este singulara , dar totusi care sint aceste „misiuni” ?

  A spune ca nu este una singura , e o problema de semantica , insa nu raspunde intrebarii mele:

  Ca misiunea restaurationismului american ar fi o sinteza intre ILUMINISM si etica noului testament , este mult adevar in aceasta afirmatie , dar cu siguranta adventistii sabatarieni nu s-au identificat cu aceasta misiune.

  Fi mai specific daca se poate in a identifica „misiunea adventistilor sabatarieni ” in trecut si cam cum ai vedea-o tu ,dupa ce acest sabatarianism adventist s-ar debarasa de toate miturile pe care este fondat..?

  Restaurationismul american crestin era promotorul unui crestinism istoric ortodox , si asa cum ai afirmat si tu , unii au iesit din granitele acestui crestinism si au creat sectele amintite de tine ;
  mormonii , adventistii sabatarieni , martorii lui Iehova , stiinta crestina si o multime de agnostici si Jesus freaks sau sabat freaks ..

  Ca adventismul sabatarian este in cautarea unei identitati pentru sec 21 si in viitor, este un adevar , insa aceasta identitate noua nu a fost definita inca de nimeni .
  Adventistii sabatarieni influentati de iluminism (daca exista asa ceva) sint in cautarea unei identitati , tot asa cum si tu esti inca in cautarea dupa un dumnezeu rational.

  Ca sa gasesti ceva trebuie sa sti dupa ce te uiti . Cam cum vezi tu ca ar arata acest dumenzeu rational pe care speri sa-l gasesti candva..

  Moise caprarul cum il numesti tu a prevazut aceste cautari ale oamenilor cand i-a venit ideia sa interzica evreilor sa-si faca ORCE imagine despre dumenezeu .

  Orce imagine despre dumeneu sfirseste prin a fi un idol.
  Conceptia despre existenta unui dumnezu nu este irationala , insa are la baza doar CREDINTA .

  Cine se apropie de Dumnezeu , trebuie sa se apropie cu credinta ca el exista si ca intr-un fel sau altul , de multe ori paradoxal el rasplateste pe cei ce se apropie de el cu CREDINTA..
  iar aceasta CREDINTA cum si tu bine sti este UN DAR dat de Dumnezeu numai acelora ce a fost predestinati sa fie adoptati in familia acestui Dumnezeu .datorita dragostei sale pentru ei.
  Prin har nemeritat , nu prin meritul faptelor noastre ca sa nu se laude nimeni .

  Ca ne place sau nu ne place aceata este esenta evangheliei , asa cum si tu afirmai in prelegerile tale cand prezentai –cartea ROMANI si Galateni..

  Acesta ar trebui sa fie si mesajul misiunii adventistilor de ziua a saptea ,insa ma indoiesc ca il vor adopta vreodata , Acest mesaj nu gadile bine la urechile crestinilor legalisti.,crestini ce vor si ei sa aiba un aport la „mantuirea” lor.

 6. Edmond, am apreciat prezentare la doar 4 stele , pe motiv ca ai demitologizat social -nationalismul si ai mitologizat bolsevismul -Stalinist ! restul este foarte real si spun asta pentru ca traiesc in societatea Americana ( inclusive SDA church). faza cu circumcizia am trait-o live , cand s-a nascut fiul meu si mi s-a propus foarte insistent sa il circumcid. Biserica Americana este mai open mind fata de cea romana , dar cu limite ! Actualmente merg la o biserica Americana unde au pastor asociat , o femeie !
  Health message este deja o extrema :la biserica uunde merg au platit o ” misionara „sa vorbeasca de veganism , iar cand aceasta a afirmat ca ”olive oil is evil ” am vrut sa plec din sala ! 🙂
  Am incercat sa accesez site-ul TIN.ro dar este in constructie. Multumesc pentru recomandare ! You may say I am a dreamer , but I am not the only one ! :). Probabil nu este locul meu , aici, pe acest site , dar am sa continuu sa iti ascult prezentarile fara sa mai intervin cu comentarii ! Serile cu prezentari de la sala ARCUB raman amintiri placute pentru mine , rockerul bucurestean in cautare de Dumnezeu ! Numai de bine , Edmond !

 7. Bogdan,

  Common man, chestia cu Tin.ro a fost o gluma. Am vrut doar sa spun ca intre cenzura si insulte prefer insultele. Esti invitatul meu sa postezi in continuare. Cu privire la Bolsevism, a fost o pervetire a iluminismului iar Stalinismul a fost o pervertire a Bolsevismului, pe cand Nazismul a fost o continuare a Romantismului, care a fost reactionar prin natura lui. Faptul ca un SS era mult mai civilizat decat un comisar sovietic tine de diferenta intre apus si rasarit.

 8. „Cu privire la Bolsevism, a fost o pervetire a iluminismului iar Stalinismul a fost o pervertire a Bolsevismului, pe cand Nazismul a fost o continuare a Romantismului, care a fost reactionar prin natura lui.”

  ??? Vorbiți de estetica epoleților și a peltițelor, bănuiesc, nu de ideologie. Doar că trebuie să fiți mai explicit, că lumea nu sesizează…

 9. Vorbesc de ideologie.

 10. De asta mă temeam. Socialismele – fie ele bolșevice (Lenin/Stalin) sau fasciste (Mussolini/Hitler) – vin din romantismul târziu pe linia Rousseau-Hegel-Nietzsche. Nu văd Lumini pe aici…

 11. lampadaru says:

  Edi ,
  Iti mai aduci aminte de profetia aia cu Romney castigator si USA invadeaza Iranul ?

 12. iluminatul says:

  Edi , referitor la problema femeilor , Nietzsche spunea ca pana acum barbatii au tratat femeile ca pe niste pasari care s-au ratacit si au zburat spre ei de la inaltime , dar si pe ceva care trebuie incuiat ca sa nu-si ia zborul …

  Ce ma intriga insa , este faptul de a nu cadea si ele in ”pacatul miopiei” ( ca antecedente cica ar exista inca din geneza :)))…

  Pe de alta parte tinuta neagra si purtarea tacuta dau oricarei femei un aer de intelept !..Pacat ca ele vor sa ”gateasca” si o parte din eruditi nu au inca incredere in retetele lor !…deci sa nu ne mire ca plictiseala femeilor iese la iveala ! ..sau poate se rescrie povestea din geneza cu alti traducatori !

  Ironic vorbind , si daca va fi sa izbuteasca ele , cu-i va trebui sa-i multumim ?.si in ce ordine ?…Lui Dumnezeu , Adam sau Evei ?….ba , sunt de parere ca ”marul tabu ” este primul …si cu el incepe si demitizarea femeilor si pe deasupra vor fi doua zecimi papate in casele multora dintre teocrati…!poftim ? si cu asta s-a ajuns la sfarsit ? ..ce mai urmeaza ?

  Ps : imi place ideea ca-i moderna, iar rezultatul destul de predictibil ! aceeasi Marie cu basmaua ancorata in profetie !..sa vezi retete , sa vezi o a treia zecime ! dar cu-i îi mai pasa ?..cand esti liber de jugul sclaviei , nu mai conteaza cine predica pe ponton !..iar soarele adventrist oricum se deplaseaza spre constelatia Orion , cu sau fara acordul celor ce nu mai cred de mult in povesti :))

 13. Ilumnatule,

  Motivul pentru care nu cred ca Nietzsche a avut sifils este acela ca sunt convins ca amurit virgin – si de aici bravada. „Soarele adventist se deplaseaza spre Orion”. Deci „In curand acas vom fi”.

 14. Victor Putin says:

  Ce saracie mai e si asta ? Viitorul Adventismului e in aceasi masura determinat ca si al celorlalte religii, toate au aceasi mama, a prostilor care e mereu gravida si chiar in fiecare zi se naste cate un fraier. Fie ca mistifici unele idei sau le demitologizezi nu conteaza prea mult, oamenii oricum nu prea citesc, nu prea se informeaza, marea majoritate nici nu au timp pt ca prostimea e prea ocupata cu munca, smartphone-uri , app-uri si mai trebuie si odihna, mai da-l dreacu de studiu, ca omul e al dracu de comod, si ce se mai complace si se lasa atras in tot felul de mocirle.
  Toate religiile crestine si sistemele politice de tip socialist au la baza o frumoasa si utopica idee comunistoida, biblica . Adventismul ramane o idee exclusivista, nazista, ce isi doreste o nuanta socialista. Ce spuneti voi de tentativa restaurationismului american, pentru mine e dovada unui experiment de control al maselor care functioneaza destul de bine. Oamenii poti sa-i controlezi cu mana de fier cum s-a incercat in europa sau cu neoliberalism, poti sa le dau sa creada in ce dumnezeu, idee, religie vor, poti sa le dai posibilitatea sa isi cumere ce arme vor ca tot nu se revolta decat in numar foarte mic si izolat. Ori ii controlezi sub o umbrela mare cum a fost cea comunista, nazista in europa, ori ii controlezi sub mai multe umbrele mai mici, le dai tone de idei, sa fie divizati, le intretii conflictele, poti sa le dai iluzia unui razboi impotriva drogurilor, intretii rasismul, lupta oarba impotriva asa zisului terorism, pretexte de a invada si jefui alte popoare si de a proteja adevaratii teroristi prin legea antisemitismului.
  N-are rost sa te minti singur ca ideologia azs astazi e mai buna, ca e mai rafinata, mai impodobita ca altadata, si hai sa-i da o data, sa zicem inainte de 89’… E doar mai colorata ca asa e ordinul de sus, pt ca suntem in sfera NATO, nu Federatiei Ruse s nici a Chinei.
  ”Socialismele – fie ele bolșevice (Lenin/Stalin) sau fasciste (Mussolini/Hitler) – vin din romantismul târziu pe linia Rousseau-Hegel-Nietzsche” ”Socialismele” vin din Biblie, iar la instaurarea lor in statele europene au contribuit Evreii, n-are rost sa mai dam vina si pe altii 😉
  Doar ”Socialismele Fasciste”, cum a fost nazismul din Germania si Legionarismul din Romania patentat de A.I.Cuza au venit ca o reactie la crizele financiare create de evrei, care prin diferite mijloace neortodoxe au ajuns ba ministrii de finante, ba ministrii ai apararii in al 3-lea Reich, si au ocupat unele ramuri sociale ale Romaniei, Poloniei.

 15. iluminatul says:

  ”Adventismul ramane o idee exclusivista, nazista, ce isi doreste o nuanta socialista”..

  …eu sunt de parere ca nu este decat o mai veche si cosmetizata sfanta treime cu manifestari conjuncturale.

  1.Socialista cand vine vorba teoretizarea egalitatii in fata lui Dumnezeu .
  2.Capitalista cand vine vorba de money , sub umbrela misiunii .
  3.Nazista cand vine vorba de anatemizarea celor ce gandesc in afara tarcului ideologic

  Deasemenea comportamentul corporatiei adventiste de azi , ma duce cu gandul la evreii din vechime , cand supusi regilor Babilonului , iar mai tarziu si ai Siriei s-au incapatanat sa nu recunoasca nici o manifestare de Dumnezeu, decat al lor (cu viziuni sectar -exclusiviste !)..Si datorita acestei atitudini prostesti , au atras persecutii asupra lor , iar astazi se vaita ca au scris istoria cu sange !..aiurea …au scris istoria cu prostie , multa prostie si infatuare (cica -profetica )!

  Mai tarziu a aparut la orizont crestinismul cu asa -zisa religie complet spirituala . Preocupata la nivel declarativ , doar de cele ceresti !…Sloganuri populiste gen : Patria de sus , Canaanul ceresc, crestinului devotat nu face parte din lumea aceasta , bla ..bla….

  Cuvantul care le-a scapat si atunci dar si acum este de departe ”intoleranta ”. Este cu neputinta sa traiesti in pace cu oamenii care nu impartasesc aceleasi conceptii despre dumnezei ( cu sunt sute bre *)…si pe care îi socotesti din start sortiti iadului .

  Referitor la aparitia demitologizarii pacatului homosexualitatii , imi vine in minte o singura nelamurire !..Daca crestinii ”consacrati” tot zic ca o rugaciune poate muta muntii , de ce dreaqului nu vor sa-L puna la incercare pe Gizas , sa converteasca printr-o ” minune” toti homo la hetero…..Nu cumva a sosit vremea sa sa vedem si rugaciuni concretizate, si mai putine aratari cu degetul spre boli ce sunt confirmate zilnic de stiinta ?..De fapt eu nu am auzit nicaieri in lumea asta ca cineva sa se roage si sa sa-i creasca macar un centimetru un deget taiat

  Pe de alta parte , daca tot se ingrijoreaza cu privire la sfarsitul libertatii de constiinta din acest motiv, nu cumva este tot o falsa dilema .Chiar vor sa devina copii ai Cerului , fara dram de efort si putina ”persecutie” !..chiar vor sa se rasuceasca madam Ciresica in mormant din motive de ”inacuratete profetica ”!….am zis 🙂

 16. ge2oana says:

  Azi, cica , a fost cross la San Antonio, ca cica sa se vada cum ca aia a lu´ Dumnezeu is singurii tari si sanatosi datorita ca , cica , aplica legile alea bune si de aia…..

  Ehhh, cica , ca de fapt is si altii si mai bine si vioi decat aia de-s vegani si nu se kca sambata ca sa nui spurce ziua sfanta.

  Mai mare penibilul cu Bocaneanu ca si corespondent cand zicea de asta , pe bune !!

  Baieti, corporatia nu are cum sa zica altceva decat stupiditati, cu asta au crescut si s-au facut mari iar acu´ tre´sa traiasca bine .

 17. Ianis says:

  Inca o data, Conferinta Generala le-a tras-o femeilor, spiritual vorbind. Si fara prezervativ.
  1381 Contra – 967 Pentru

 18. Victor Putin says:

  1381 sunt Gay :)) eh si asa toate cultele crestine au la conducere poponari si pedofili ce sa ne mai mire.. Tot niste pacatosi notorii te acuza de pacate, pardon, campioni.

 19. Marcus Crassus says:

  Substanta mitului adventist – „un anumit radicalism, respingere a culturii populare, a corporatismului religios, o atitudine de independenta individuala/de grup fata de factori politici/religiosi”

  Edi,
  Cum reconciliezi acest radicalism sectar (pt. ca respingerea culturii populare in cadrul unui grup duce la o subcultura) cu idealul transhumanismului pe care il imbratisezi?
  Ca sa ajungem in „Imparatia lui Dumnezeu”, sa colonizam alte sisteme solare, sa invingem cel din urma dusman trecand in mediu virtual samd. e nevoie de un efort comun al intregii umanitati, e nevoie de cooperarea NASA, bugete uriase alocate, solidaritate in fata fanaticilor islamici samd. Pe scurt, e nevoie de o noua ordine mondiala, ceva incompatibil cu radicalismul sectar. Singurul mod in care cele doua atitudini ar putea fi reconciliate ar fi o noua revolutie, urmata de o noua utopie. Dar cum incercarea de materializare a utopiilor a facut mai mult rau omenirii si a nascut tot felul de monstri, nu e mai sigura resemnarea romantica si negarea oricaror ideologii care idealizeaza potentialul omenirii?

 20. MC,

  Unul din motivele pentru care ma declar adventist este relatia filogenetica cu societatea roscruciana care l-a influentat pe Descartes si din care a facut parte si Isaac Newton, autorul originar al sistemului profetic sustinut de Miller/Smith. Roscrucienii au fost primii care au interpretat misiunea crestina ca un proiect transumanist. Diferenta intre roscrucieni si stiinta moderna este accea ca la roscrucieni filosoful natural crestin este legat de un vot de saracie si face apostolat, in timp ce stiinta moderna este in mre masura controlata de interese corporate. Aici ar fi fost frumos sa iasa ceva din reforma sanitara, dar n-a iesit nimic.

  Sa scurtez, ai dreptate ca revolutiile nu se fac din ghetto, dar nici de la NASA sau Casa Alba si alte houses of cards. Imi place radicalismul adventism fara ingustimea de gandire si doctrina care este canceroasa.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: