Regandirea Apocalipsei

18 Responses to Regandirea Apocalipsei

 1. @Edi,

  Apocalipsa ori e „descoperire” ori… nu-i nimic.

  Daca ti-ai propus sa „regandesti” Apocalipsa folosind premisele umflate pana la maxim cu „imprevizibilitatile” pe care tocmai le-ai introdus, eu zic sa nu-ti mai pierzi timpul degeaba ci mai bine s-o iei pe scurtatura: arunca Apocalipsa direct la gunoi, ca cel putin asa mesajul pe care incerci sa-l transmiti o sa fie clar pentru toata lumea, nu doar pentru „initiati”…

  PS. Cand te-apuci sa-l „regandesti” putin si pe Pavel? Nu de alta, da’ atunci chiar vei aveo o „descoperire” pe cinste!… 🙂

 2. polihronu says:

  „Apocalipsa ori e „descoperire” ori… nu-i nimic.”

  Bullshit. Si ziceai ca ai depasit sectarismul SDA?

 3. @poli

  Pai se pare ca doar sectarii si prostii mai considera ca 1+1=2. Ailaltii desteptii au trecut deja in alte RR-uri, unde totu-i confuz, imprevizibil si mai ales taina… 🙂

 4. Hopa! Henț în careu… Adică toate celelalte cuvinte sunt containere goale, numai transcendentalele descriptive sunt containere pline?

 5. lampadaru says:

  Cum va taie cineva din suzeta cum va apuca amocu* .

 6. @gigi

  Nu. Toate sunt goale si poti pune ce vrei in ele. Iar Edi s-a apucat sa bage exact ce-am spus: un mare nimic. Acuma ti-e si tie clar?… 🙂

 7. @lampadaru

  Evident. Daca tot o taie, macar s-o arunce la gunoi, ca doar n-ai vrea s-o puna-n frigider, nu? Si ce om serios mai suge azi din „revelatie” cand poate sa infulece la discretie imprevizibilitati?… 🙂

 8. Păi și atunci, dacă „unu” este un container gol, nu pot să pun și „trei” în el, iar 1+1 să facă 6?

 9. ge2oana says:

  EHH….

  Daaaa, cum sa nu ,pai da´ se poate !?
  Adica ori SDA ori nimic, da´ mai bine SDA decat nimic, ce dracu´ !?
  De la SDA citire avem istoria manturii si implicit a lumii, in detaliu.
  Stim tot , am fost peste tot, cunostem si ce kkat gandea Adam , madam Eva, cucoana Izabela, Caiafa, ba´ pana si Dracu´ stim cum si ce gandeste !

  Edi, subscriu la aia cu biserica&comunismul, ca aaaaadica , tot una e la mancat kkat la fiecare mandat si dat pe goarna la Secu.

  Traiasca „experientele pe calea ingusta ” sub calauzirea Duhului in timp ce facea mama cozonaci la cuptor de lut !

  Acolo sa vezi ce intorsatura luau exp. si ce imprevizibil erea Duhu´ cu unii, te kkai pe tine citind si minunandu-te ce descoperiri , care mai de care mai ….imprevizibile !

  Adica de kkat !

  Da´, na´, fraierii , adica moi, or fost cumparat revistili si banii s-or fost dus la cozonaci, pana cand n-o mai fost sa fie …..revelatie si s-o fost facuta adunare de administratie pe tema Duhului.

  Restul e istorie.
  Adventa !!

 10. @gigi

  Sigur ca poti. Si chiar asta si faci. De-asta, cand tie iti spune cineva ceva tu intelegi mereu ce ai deja in cap. Ca daca ti-ai fi folosit putin si mintea nu doar ochii, ai fi priceput ca exact asta am spus inca de la inceput:

  Pai se pare ca doar sectarii si prostii mai considera ca 1+1=2. Ailaltii desteptii au trecut deja in alte RR-uri, unde totu-i confuz, imprevizibil si mai ales taina… 🙂

  Deci, tu, daca vrei sa arati cat esti de ‘dastept ce te afli, baga in containere ce vrei tu, ca toate-s goale, important este sa creezi confuzii si taine, dar mai ales imprevizibilitati. Ca astea-s la moda acuma…!

 11. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Bun articolul, mi l-am salvat, dar nu pot exista conspiratii deoarece Edi stie ca masonii sunt campionii promovarii cercetarilor stiintifice in care cercetatorii sunt tinuti sub lupa prin „peer review” ca sa nu se poate strecura nici o inexactitate, iar gigialuarvinte stie ca masonii astia sunt prosti de bubuie si nu ar putea sa prosteasca ditai savantii care sunt toba de „metode stiintifice” de cercetare invatate de la Popper. Si desigur ca lui Edi nu-i poate trece prin cap ca toate aceasta gogorita cu incalzirea globala este de fapt un Apocalips din ala „regindit.” Ce vrei, omul stie ca biserica sperie pe oameni cu flacarile iadului dar cum ar putea el sa se gindeasca pina acolo ca toata armata de „oameni de stiinta” sperie de fapt toata planeta cu flacarile incalzirii globale. Omul nu poate sa faca astfel de legaturi deoarece nu-i mai permitea gindirea „logica” si „stiintifica.”

 12. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Acum ca nu m-am putut abtine sa nu vin la fileu, crezi ca are sa vina si el la fileu?

 13. razbate pozitivismul prin prezentarea ta , Edi ! oricine este liber sa interpreteze Apocalipsa ! pentru multi ea a venit demult !
  prin frica unii comercianiti reusesc sa vanda luxul chiar si celor ce nu si-l permit ! pe credit ! frica pazeste pepenii ……altora !

 14. ge2oana says:

  De fapt, asta e scopul venirii la fileu.
  Sa provoci adversarul, alminteri joci singur si evident castigi.
  Am imbatranit (si ) din cauza vrajelilor astea intoarse ca la Breaza ! https://www.youtube.com/watch?v=cmayLFAWNFE

  Altceva !?

 15. mihai40c says:

  Desigur ca nu e vb. de o regindire in sens mai larg ci de o intelege ceva mai profunda deci mai putin reductionista in urma careia intelegi ca reducerea populatiei nu e un scop in sine in care tot ce ai de facut e sa ramai in viata ci el serveste crearii de noi conditii culturale sociale religioase si interioare pt sustinerea sfintirii fiecarui om ales intro noua forma de organizare si intelegere .
  Aceasta intelegere si acest ideal prioritar urmarit de fiecare te va ajuta sa nu fii atit de afectat de marile necazuri si de grozaviile care vor avea loc in lume catastrofe etc .
  Cu siguranta ca acea impredictibilitate luata in discutie nu se refera la vreo ptesupusa incapacitate a lui Dumnezeu de a prevedea sau determina orice amanunt incit nu ar putea oferi profetii certe ci falsii profeti se inseala in incercarea lor de a explica talmaci si prevedea lucruri esentiale

 16. mihai40c says:

  Iar un lucru comun majoritatii tentativelor de a prevedea in lipsa unor revelatii divine e tocmai scaparea din vedere a acestui ideal de sfintire accelerata care e scopul penultim urmarit de Dumnezeu nu doar la Judecata dar in toata istoria .
  Cu un singur lucru nu sint de acord oricit de biblic ar parea si oriciti ucenici sau teologi l-au crezut la un moment dat si anume ca sfirsitul biblic a avut loc odata cu venirea lui Iisus mai cu seama ca acea venire aparent unica si unitara a lui Iisus are doua parti la rundul lor continuarea altora prea vag precizate biblic .
  Orice sfirsit inseamna un nou inceput insa inceputul adevarat a avut mai degraba un fel ne minirepetitie la prima venire a lui Iisus desi lucrarea subtila asupra constiintei umanitatii de atunci a avut si un caracter de sine statator ca o etapa clara intre altele .
  Ceea ce urmeaza e insa mult mai adinc si pe mult mai multe planuri nu doar aparitia a inca u.ei biserici si deschiderea temporara a harului pt mireni

 17. mihai40c says:

  Iar daca vb. strict de sfirsit in realitate nu e vb. peste tot de acelasi sfirsit al aveluiasi lucru sau etape ci contextual se refera subinteles la cite un lucru.
  De ex. exista sfirsitul locuirii orasului rau famat care poate fi aproximat temporal cu sfirsitul i.stitutiei papalitatii
  Sau sfirsitul etapei de pina la anuntarea sosirii zilei Judecatii care coincide dupa cum vom vedea cu o nou model de evanghelizare intro noua religie destinata a fi cea care va converti unind astfel toate popoarele cum e promis inclusiv in Is.66 una cu un caracter aparent sincretist.
  Daca e sa vb. la modul complet de o retalmacire corectare a doctrinelor eschatologice acesta presupune luarea in calcul a mult mai multor elemente biblice si profetii paralele fie ele secretizate de dregatori cu sau fara acordul lui Iisus , inclusiv a unora cenzurate sau chiar complet rastalmacite ori intentionat vagi pt vremea de acum. dar si a versiunilor biblice cit mai aproape de cele originale separat in ceea ce tine de VT si separat NTestam , precum si de impkiniri de profetii apocaliptice care au fost deja impminite dar au fost musamalizate la nivel international lucru usurat de caracterul lor zonal si de co.ditiile istorice

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: