Contradictiile lui Dr. Carson sunt contradictiile religiei lui

Isteria care a cuprins Facebookul-de-ziua-a-saptea la perspectiva nominalizarii lui Carson ne aminteste de entuziasmul mesianic al bisericilor african-americane la ascensiunea primului negru in Casa Alba. Dr. Carson va intra in Biroul Oval asemenea lui Isus in Sfanta Sfintelor, rascumparand pe poporul sau din starea de nesemnificatie si irelevanta. Vom fugi la munti alaturi de conducatorul lumii libere care a refuzat sa ridice telefonul rosu in Sabat.

Citatul Ellen White care bantuie Facebookul aceste zile este scos din Testimonies V:

Our people have been regarded as too insignificant to be worthy of notice, but a change will come. The Christian world is now making movements which will necessarily bring commandment-keeping people into prominence

Pe mine ma duce gandul la alt citat:

The fact that certain doctrines have been held as truth for many years by our people, is not a proof that our ideas are infallible. Age will not make error into truth, and truth can afford to be fair. No true doctrine will lose anything by close investigation. We are living in perilous times, and it does not become us to accept everything claimed to be truth without examining it thoroughly

Lumea adventista este surprinsa de investigarea publica a doctrinelor a caror dezbatere a fost interzisa membrilor ei. Articole de Op-Ed au inceput deja sa scoata la lumina scheletii din sifonier. Nu va trece mult pana ce un comediant de sambata seara se va intreba daca Dr. Carson stie ca este amalgamat sau daca NASA a aflat ceva despre acele fiinte maiestoase care traiesc fara pacat si oxigen pe gigantii gazosi.

Pana acum, critica adventismului a venit mai ales din lumea evangelicala. Principalul argument a fost acela ca AZS sustin doctrine care nu sunt mainstream – ignorand faptul ca iadul vesnic sau rapirea bisericii sunt cel putin la fel de cultice ca (si, pe deasupra, mult mai regresive si reactionare decat) decretul duminical si judecata de cercetare. Acestia nu s-au legat de problemele logic – epistemiologice ale adventismului – pentru simplul motiv ca orice religie se bazeaza in ultima instanta pe argumente circulare si prejudecati mostenite. Insa de data asta adventismul nu este judecat pentru erezie ci falsificat stiintific – si pe buna dreptate – pentru ca Dr. Carson isi revendica competenta pe baza succesului sau ca practicant al stiintei medicale.

Un articol recent publicat in The Daily Beast sustine ca, in cazul lui Carson, America se confrunta cu un fenomen nou: expertul genial care vorbeste ca un idiot in afara domeniului sau. Nu pretindem – spune autorul – ca un neurochirurg sa se priceapa la toate – dar ne asteptam sa isi pastreze rigoarea stiintifica atunci cand trece dincolo de expertiza lui. Cu alte cuvinte, poti tolera la Sarah Palin comparatia lui Obama cu Hitler dar nu la Ben Carson. Nu ne mira atunci cand politicienii republicani denunta demagogic Planned Prenthood ca pe o forma de comert cu “baby parts” (tesutul fetal este important in stem-cell research tocmai pentru ca are celule nediferentiate, adica pentru ca inca nu are “parts”), sau, mai rau, jertfeste fetusuri lui Satana, dar ne asteptam ca cineva care a facut cercetare pe tesuturi fetale furnizate de PP sa stie mai bine dacat ca scopul lor secret este exterminarea negrilor. Dr Carson, care s-a pronuntat deschis impotriva fenomenului de thug culture, stie bine ca radacina lui se afla in reproducerea haotica a populatiei needucate sexual din ghettoul negru – si aici nimeni nu face treaba mai buna decat PP.

Apelul reduntant la legea a doua a termodinamicii impotriva astrofizicii moderne este omologul modern al argumentului medieval “daca pamantul ar fi rotund, oamenii ar cadea cu capul in jos la antipozi”. Din acelasi motiv americanul educat aseaza (pe buna dreptate) “Answers in Genesis”, “Creation Museum”, “Discovery Institute” in acelasi rand cu “Flat Earth Society”. Politicienii republicani imbratiseaza in primare sloganul “doar o teorie” pentru motivul devenit clasic de la Alexandru Lapusneanu: “prosti dar multi”. Insa ne asteptam ca Dr. Carson sa stie ca o teorie stiintifica nu este “doar o teorie” in sensul vulgar, adica o ipoteza neconfirmata. Fireste, Machiavelli ne-a invatat ca este important ca printul sa para (dar nu sa fie) religios, si politicienii moderni merg pe mana lui, insa apelul lui Carson se bazeaza tocmai pe faptul ca nu apare machiavelic.

Este de asteptat ca punditii sa caute explicatii in religia lui Carson. Kennedy a fost intrebat cu privire la loialitatea fata de constitutie vis-a-vis de loialitatea fata de credinta catolica. Obama a fost investigat in legatura cu delirul rasist al pastorului Wright. Astfel de intrebari sunt legitime dar… mare este paranoia persecutiei la adventisti.

Raspunsul se afla intr-adevar in religia lui Carson. Fenomenul pe care il sesiza Daily Beast este intr-adevar ciudat, dar este familiar in adventism. Marcus Crassus se intreba de exemplu cum este posibil ca Florin Laiu sa fie foarte stiintific in exegeza textului biblic si in acelasi timp sa ignore orice argument stiintific in afara lui. Un intelectual adventist poate examina critic orice idee exterioara adventismului dar este orb la contradictiile propriei teologii. Un medic adventist prezinta un seminar sclipitor despre dieta dar sustine ca omul modern a fost contemporan cu homo erectus. O echipa de la GRI face cercetare in Peru cu privire la evolutia cetaceelor marine si povesteste bisericii despre balene inecate la potop. Un profesor cu PhD la o universitate de prestigiu prezinta in fata studentilor colectii de non-sequitur si argumente circulare. Cum am ajuns asa?

Adventismul este, din cate stiu, singura denominatiune crestina care inca mai are o inchizitie stiintifica de tipul celei care l-a judecat pe Galileo. Contradictiile adventismului au fost aratate dinlauntru dar gurile dizidente au fost astupate. Mai grav este insa faptul ca adventistul obisnuit isi poarta Inchizitia in creier. Adventistul stie ca simpla indoiala ingaduita cu privire la una din ideile cu care a fost indoctrinat il poate aseza sub influenta Satanei. Scurtimea timpului implica starea de urgenta si starea de urgenta implica politia gandurilor. Adventistii au dezvoltat un mecanism de orwellian de crime stop si double-think care ii face sa nu poata gandi logic si sa nu observe contradictii atunci cand este vorba propria doctrina.

Dr. Carson este un bun adventist.

37 Responses to Contradictiile lui Dr. Carson sunt contradictiile religiei lui

 1. asa este Edi dar sunt detalii minore 🙂 stiu ca pentru o mica parte a populatiei americane un candidat de tip Richard Dawkins ar fi ideal ! pentru moment e destul ce s-a facut pentru partzari , acum e timpul sa balansam lucrurile !
  Familia Clinton a facut nunta ficei Chelsea de 3 milioane de parai si I-a cumparat apt. de 9 milioane ! halal socialism !
  Apropos de ciudatenii Jeb Bush s-a convertit la catolicism ca sa dea bine intr-o Florida majoritar cubaneza !
  In USA un candidat non-religios are sanse mici ! Macar formal trebuie sa isi declare crestinismul ( vezi cazul Obama)! Daca Ben nu face juramant de credinta Marii Corporatii , nu iese President ! Asta e testul final !

 2. polihronu says:

  „Scurtimea timpului implica starea de urgenta si starea de urgenta implica politia gandurilor.”

  Ai atins un nerv sensibil aici. Sustineam, cu jumatate de gura, pe vremea cind eram inca membru AZS ca adventismul nu poate fi sanatos la cap decit daca se multumeste cu „prima venire”.

 3. Aurel Ionica says:


  Fireste, Machiavelli ne-a invatat ca este important ca printul sa para (dar nu sa fie) religios, si politicienii moderni merg pe mana lui, insa apelul lui Carson se bazeaza tocmai pe faptul ca nu apare machiavelic.

  Pai bieinteles ca si tu si politicienii moderni ati invatat foarte mult de la Machiavelli si mergeti pe mina lui, numai ca cit or fi oamenii de prosti si de prostiti, nu mai dau doi bani pe politicieni si nici pe popi baptisti deveniti politicieni, ci oamenii acorda acum tot creditul unui membru laic care nu are nici un motiv sa fie machiavelic. Apropo, cind descrii cu atita patima aceasta ipocrizie a adventistilor, faci distinctie intre popi si laici? Ai fi bun sa precizezi daca ceea ce spui aici se aplica la membri, sau se aplica la popi dintre care ai facut si inca mai faci parte si tu? Or fi americanii prosti, dar se pare ca deschid si ei ochii, inclusiv republicanii tai batunti in care, care nu demult votau febletzea ta, McCain, si acum isi pun speranta intr-un adventist din astia care te fac pe tine sa vomiti.

 4. sonatalunii says:

  „adventismul nu poate fi sanatos la cap decit daca se multumeste cu „prima venire”.”

  Si de ce s-ar mai numi „adventism”?

 5. Aurel Ionica says:

  sonatalunii spune:

  Si de ce s-ar mai numi „adventism”?

  Si de ce trebuie sa se numeasca neaparat “adventism”? Aha, daca nu se mai numeste “adventism,” William Miller nu a descoperit “adevarul.” Si daca nu se mai numeste “crestinism,” ce-a inventat Pavel ajunge la lada de gunoi. Daca pe adventisti si pe “sola scripturisti” ii intereseaza asa de mult Isus, ce e rau sa descopere “prima venire” inainte ca sa fie asa de ahtiati dupa urmatoarele “veniri”? Daca Isus nu a facut ce trebuia la prima venire ca nu l-a dus capul si i-au trebuit citeva mii de ani ca sa se scarpine-n cap pentru ca sa realizeze ce trebuie sa faca la a “doua venire” deoarece la prima venire nu a reusit sa-i vina de hac lui Voldemort, ce va face sa fiti asa sigur ca la a “doua venire” are sa-i vina de hac si nu trebuie sa “asteptam” ca sa-i vina de hac la a “saptea venire”? Ce “lupte mari” sunt alea care se termina doar in doua volume?

 6. lampadaru says:

  Haepi helouin 2 y*all 🙂

 7. polihronu says:

  „Si de ce s-ar mai numi ‘adventism’?”

  Pentru ca, in ciuda unei timpite prejudecati adventiste, „advent” nu inseamna decit „venire”. A celebra „prima (si singura, cel putin deocamdata) venire”, incercind sa scoti ce e mai bun din ea, ar fi cu totul indeajuns. In timp ce, asa cum sugereaza si Edi, a trai in orizontul unui iminente reveniri e prilej de tot soiul de patologii (de la o buna parte din teologia Noului Testament la paranoia adventista a „inchiderii harului”), iar din punctul meu de vedere, o trista, daca nu scandaloasa, irosire.

  Citam si mai demult vorbele unei piese a lui Gordon Sumner: „To search for perfection is all very well / But to look for heaven is to live here in hell”. Daca „prima venire” contribuie la vreun tip util de perfectiune, sa fie primita. Inca n-am vazut om obsedat de „a doua venire” care sa nu ceara pumni (ma includ aici si pe mine, cel dintr-unele episoade de scirboasa exaltare religioasa).

 8. Aurel Ionica says:

  polihroane, mi-e teama ca nu esti departe de imparatia lui dumnezeu. Esti sigur ca nu trebuie sa iei niste pastile din alea de le recomanzi la altii?

 9. polihronu says:

  Well, ia sa vedem: cel mai bun lucru pe care l-a facut „prima venire” pentru mine a fost sa-mi arate virtutile umanismului si, in cele din urma, inevitabilitatea ateismului. Ma mai paste „imparatia”?

 10. Aurel Ionica says:

  Well, daca „prima venire” ti-a aratat virtutile umanismului, cine ti-a incurcat mintile din nou? Darwin is Marx? Daca ti-a ramas vreo urma de umanism in tine, in mod sigur numai tu ti-o imaginezi, ca nu cred ca vreunul dintre noi o vede.

 11. polihronu says:

  „nu cred ca vreunul dintre noi o vede”

  Do a double take, popping the required pills in between.

 12. Aurel Ionica says:

  polihroane,
  ca ateii ar avea vreo urma de umanism in ei, nu numai pilulele, dar nici halucinogenele nu ar mai putea convinge pe nimeni. Machiavellismul vostru pute de la o posta, si Edi o spune-n gura mare.

 13. ge2oana says:

  Carson nici nu are cum sa NU fie un bun adventist.

  Este rolle-modelul adventist de marca ce-a fost bine comercializat in adventist world.

  Tipic, un nimeni(nu rezida nici un merit de aici…..) care a devenit cineva datorita credintei neclintite in bunul Dumnezeu.

  Si cum Dumnezeu nu ramane dator ci onoreaza astfel de oameni, concluzia e simpla :

  Vrei sa ai succes si sa fii cineva, fii ca Ben Carson!? Fii un bun adventist !

  Si uite asa marca SDA se vinde cu mare succes in lume , iar Dumnezeu este preamarit, evident, prin cea de a doua venire a lui Isus in glorie si marire !!

  Toti sa zica amin !!!

  Amin !

 14. ge2oana says:

  Cat priveste ateii&ateismul, eu zic ca-s mai de prefrerat decat „frica de Domnul si pazirea poruncilor Lui ” impreuna cu toata putoarea morala lasata in jur.

  „Teama de Domnul” pute a ISIS , a teocratie dementa, pute a ORICE este nevoie ca Dumnezeu, saracu´, sa fie respectat, iubit, adorat, slavit ,s.a.m.d.

  Iar problema in discutie NU este Dumnezeu ,cu tot ce asta inseamna, ci religia &slujitorii Domnului, care , de fapt, sunt slujitorii religiei in sine, adica niste oameni care traiesc bine fara sa faca nimic ca lumea sa fie mai buna.

  Este atat de evidenta diferenta&abisul intre Isus si acesti slujitori ai Lui, incat doar paranoia&bipolar disorder&schizo&alienarea mintala , intr-un final, nu o observa si nu o reclama ca atare.

  Dar, evident, cum spunea cineva mai sus, Dawkins ca si candidat la presedentie, ar avea foarte putini sustinatori.

  Majoritaea ar sustine un candidat care sa se teama de Domnul si sa pazeasca poruncile Lui.

  In plus, cred ca Dawkins nici n-ar accepta idea in sine ( in afara celorlalte aspecte legale…..), pe cand mr.Carson, ca un bun adventist, a spus aca ” …..daca Domnul gaseste cu cale sa fiu presedinte …..” , adica discurs bazat pe convingere ,dar si pe asteptarile alegatorilor.

  Ce s-ar mai putea spune !!??https://www.youtube.com/watch?v=abfQQ1hzN9M

 15. Goodbye to Gravity – The Day We Die lyrics

  Let go and beg for freedom
  Another row jumping into the flame
  Loose lips are shifting leaders
  From here on out everyone is to blame

  I’m looking up to my company
  A full blown artillery
  Keep the sights on the enemy
  And bust the lid off anarchy

  Your condescending demeanor has all gone wrong
  Figured you should have known this all along

  We’re not numbers we’re free, we’re so alive
  Cause the day we give in is the day we die

  Behold, a credo wavering
  A sleight of hand is the dogma they preach
  Beneath, a conscience’s fading
  To even out all your steady beliefs

  Stand your ground in the battle zone
  Filled with life, bone and scorn
  Clench your fists, I’m battle prone
  Pull the trigger and set the tone

  Your condescending demeanor has all gone wrong
  Figured you should have known this all along

  We’re not numbers we’re free, we’re so alive
  And the day we give in is the day we die

  Pull that trigger

  Fuck all your wicked corruption
  It’s been there since our inception, but we couldn’t see
  All the times we’ve felt so hollow
  As our hopes were hanged in gallows
  All this time we’ve been locked away
  And there was nothing left to say
  Until today

  We’re not numbers we’re free, we’re so alive
  And the day we give in is the day we die.

 16. Marcus Crassus says:

  @BDT,
  Daca jurnalistii aia terminati si Cornel Darvasan si-ar fi luat timp sa asculte versurile, ar fi inteles ca nu e nimic morbid in cantecul ala. E pur si simplu dezgustator sa vezi toti activistii si ideologii religiosi cum isi scot rating din tragedia acestor oameni, dintre care pe unii ii cunosc personal, sunt fosti colegi si profesori.

 17. Ianis says:

  Specia asta de oameni, hranita cu Domnu’ iubirea si Psalmul 23 nu poate oferi nimic umanitatii, in afara de sectarism si dezumanizare.
  Includ aici atat pe Ben Carson (vezi pozitia lui cu privire la armele de foc sau avortul in cazul femeilor violate) cat si pe Darvasan, care sugereaza cu nesimtire ca pe-aia din club i-a luat dracu pentru ca nu au pazit Sabatul. In conceptia lui, probabil ca si politia, pompierii, SMURD si toti care au sarit sa ajute, ar fi trebui sa stea in paturile lor si sa doarma, pregatindu-se pentru ziua sfanta.

 18. ge2oana says:

  Marcus,

  Cazul Darvasan ,zic eu, e caz de alienare mintala.
  Omul e terbil afectat de conditia lui religioasa, posteaza pe unde poate si este lasat s-o faca, doar-doar mai marii care i-au arat usa or catadiscsi sa-i recunosca spiritualitatea si……valoarea.

  Nu merita atentie, e pornit pe narcisism si autoritate, combinatie fatala mai ales la SDA.

  Desigur are fani, care .vai Doamne , ce-l mai asculta si jelesc !
  E victima, e „uns”, e doctor, e jurnalist, e tata de copii, e un ALT@ rolle-model de rebel fara cauza, ce mai incoace-incolo, e si asta cineva care se macina pe dinlauntru ca nu mai e vedeta TV si pastor de sambata !!

  Parera mea sincera !?

  Nu poti sa te kci de figuri si bashini , te doare capu´ si curu´ de pretentii si „legaturi cu …Dumnezeu” !

  Ieri, imediat dupa aflarea nenorocirii asteia, vorbeam cu cineva apropiat despe cum si cat de mult vor exploata activistii religiei ( stiu eu care religie !!) nenorocirea .

  Era inevitabil sa NU o faca !
  Nu pot trai fara ceva de genul „….Dumnezeu ,in marea Sa rabdare….” care sa le justifice perspicacitatea spirituala si importanta care deriva de aici, ca ,adica , ei sunt mijloacele prin care Dumnezeu lucreaza si fara de care, vai ce nenorocire, Dumnezeu ar fi pierdut total si iremediabil !!

  Ce mai conteaza !?
  Bine ca pe ei nu i-a ajuns nenorocirea !

  De altfel este imposibil, Dumnezeu este Cel care le asigura imunitate si protectie totala !!

  NU pot sa nu postez, inca o data , asta :

  Sincer imi pare rau pt. aia care au murit .
  E posibil ca din ranitii foarte grav sa mai moara si altii.
  Destine si visuri disparute forever, posibilitati si perspective care nu se vor mai gasi in nimeni, niciodata !
  Aicea , zic eu, e tragedia !
  Ceva ce ar fi putut sa fie si s-a terminat definitiv.

  In rest, vorbe fara rost si Dumnezeu pe post de suveran sucit la minte !

 19. ge2oana says:

  Marcus,

  Pentru toti aia pe care i-ai pomenit la categoria „dezgustatori”( a la Ianis, nesimtiti !!) am o dedicatie :

  Ianis, in 2010, cand a fost ales TW president, intr-un interviu virtual ( un fel de teleconferinta ),am avut acreditarea sa fiu printre cei ce i-au pus intrebari proaspatului uns.
  Intrebarea a fost legata de relatia SDA vis a vis de categoriile amintite de tine si relatia biserica versus societate&stat.

  Raspunsul a fost cacaiala si apa-n piua, lozinci si limba de lemn.
  De atunci am stiut ca TW inseamna cel putin stagnare , daca nu regres , in SDA .
  Intuitia nu m-a inselat, timpul a confirmat, noul mandat e tot la fel de kkt !
  Dedicatia de mai sus e si pt. parvenitul asta de Ted Wislon !

 20. Marcus Crassus says:

  ge2oana,

  Darvasanul ar trebui sa aiba bunul simt sa taca in astfel de situatii. Daca vrea sa mai faca vreodata ceva semnificativ si util, ar trebui sa redevina asistent medical, nu sa fie formator de opinie pentru cateva mii de moluste care se hranesc zilnic cu ineptiile lui. Daca o sa mai dea ochii vreodata cu mine, sa se astepte la injuraturi.

 21. ge2oana says:

  Marcus,

  Ocazia cand putea sa faca ceva a trecut.
  Nu doar ca nu mai este credibil, ca sa nu zic ca e penibil, insa a dezamagit si pe cei care-i dadeau credit si vedeau in el ceva mai mult decat un produs made in Cernica.

  Penibilul pe care-l afiseaza peste tot e simptomul jocului la doua capete.

  Predictibil si lizibil, intr-o aroganta spirituala cu iz de academie.

  Asta e !

 22. sonatalunii says:

  @Aurel Ionica & polihronu

  Eu n-am zis ca trebuie sa se numească adventism si nici ca advent nu înseamnă venire. Ucenicii si primii creștini au fost adventiști chiar dacă nu se numeau asa. Iar dacă după 17 secole de creștinism (după prima venire), o noua grupare își zice adventism este clar ca nu la prima venire se referă denumirea. Știu, cand e vorba sa denigrați adventismul sau creștinismul in general, care crede intr-o a doua venire, veți da la gunoi mai întreg NT, care vorbește clar despre o a doua venire, așadar sunteți in aceeași barca cu Edi, chiar dacă uneori doriți sa va declarați detasamentul sau chiar opoziția fata de el. Credința si religia sunt doua lucruri diferite. De aceea Edi poate declara, chit ca se contrazice singur, ca „iubește aceeași biserica si are aceeași credința” ca unchiul Lucian, dar cand e vorba de Carson, „contradictiile lui sunt contradictiile religiei lui”.

 23. ge2oana says:

  De ce neaparat dat la gunoi NT !?
  Ceea ce trebuie dat la gunoi sunt profitorii corporativi (cine citeste sa inteleaga !), profitorii care nu fac absolut nimic in afara de trait bine si carierism.
  Beneficii au angajatii oricarei corporatii, diferenta in SDA consta in implicarea implicita (sic !) a lui Dumnezeu ca si garant al sistemului, conditie sine qua non pt. toti ceilalti membrii SDA.
  Pai daca Dumnezeu nu este invocat ca si autoritate ( cu tot ce deriva : recompensa, pedeapsa, umilinta, nebunie, etc…) atunci oricine poate chestiona sistemul cu toate derapajele lui !

  Si , pardon, cine ,vreodata, a zis ca SDA gresit, a manipulat , a umilit , a cheltuit total gresit, a distrus emotional oameni, a abuzat , s.a.m.d. in numele Domnului !?

  Nu, dimpotriva, au facut voia Domnului, iar rezultatele, implicit, reprezinta vointa Domnului !!

  Despre ce vorbim cand vorbim de adventism !?
  Despre Dumnezeu sau despre un sistem care face si desface folosindu-se de El !?

  Aici nu este vorba de confuzie, nu , nici vorba, e vorba de siguranta apartenentei la un sistem pt. a fi mantuit, dorinta buna si profund umana.
  Cu observatia ca samsarii religiei folosesc toate acestea pt. beneficii materiale, vanitate si , de ce nu , propria nebunie !

  Munca e grea, banii sunt scumpi, viata nu e usoara, oamenii sunt vulnerabili si foarte putin aparati de abuzuri.

  In conditiile astea nimic nu e de mirare !

 24. Marcus Crassus says:

  sonata lu peste,
  Incearca sa faci o diferenta intre „denigrarea” unui sistem religios si denigrarea unor persoane (cacanari, secaturi samd).

 25. beniamin51 says:

  Ge2oana

  „”Nu merita atentie, e pornit pe narcisism si autoritate, combinatie fatala mai ales la SDA.””

  Oare de unde l-i se trage oamenilor de teapa lui Darvasan and Co.. acest narcisism si sentiment de autoritate ?

  Dupa cate stiu (si nu sint un expert)nici o fiinta umana nu se naste direct -narcisist si cu aere de autoritate dictatoriala .-aceste tendinte exista latent in natura umana , insa trebuiesc cultivate , incurajate si creat o ambianta potrivita in care sa se poata dezvolta si sa ajunga la maturitate..

  Ai notat foarte bine ;- „mai ales SDA -ul”(adventismul sabatarian) .

  Adventismul este singura secta in crestinism ce in permanenta traieste pe buza prapastiei numita :-dezamagire-. .
  Pina in prezent nici una din „profetiile ” mult trimbitare in aceasta secta nu s-au implinit.

  Pentru a compensa aceasta frica de dezamagire , liderii sectei au inventat drogul ce produce ca efect -narcisismul si spiritul de autoritate mentionat de tine.

  Ex:

  1–toti care nu cred ca Isus vine in 1844 sint apostaziati lepadati de Dumnezeul nostru
  si practic se inchina la DIAVOL ce acum este in „sfinta ” sanctuarului ceresc , loc lasat vacant de Isus care si-a luat Tatal si tronul si s-au mutat in „sfinta sfintelor” (din cartea -Experiente si viziuni)
  2-toti care au primit solia adventa si au devenit dezamagiti de ne-adventul lui Isus si nu primesc solia sanctuarului si a usii inchise pentru mantuire sint fecioare neintelepte si usa harului a fost inchisa pentru ei.
  3–tot protestantismul este BABILON i
  4–NOI ADVENTISTII CU PROFET IN FRUNTE SINTEM –PUPILA OCHIULUI LUI DUMNEZEU si cine se impotriveste invataturilor noastre intr-o zi foarte curind (ani 1850-s) vor cadea in genunchi inaintea noastra si vor veni sa ne spele picioarele recunoscind ca au fost gresiti si ca noi (SDA) am avut dreptate..(EGW–Marea Lupta)
  Aici sint radacinile narcisismului si a sentimentului de autoritate spirituala a celor de teapa lui Cornel Darvasan si a adventistilor in general.

  Eu as avrea ca acest CARSON sa ajunga presedintele „fiarei cu doua coarne” si sa o faca sa nu mai vorbeasca ca un balaur.. si astfel sa rastoarne toate speculatiile profetice adventiste .

  Imagineaza-ti pe Carson la CASA ALBA , anuntindu-l pe PAPA ca „bizonul cu doau coarne ” fiara iesita din pamint a primit tot adevarul , este sabatariana si cum e si normal maninca numai verdeturi .

  Acest scenariu este mult mai probabil decit ca PAPA se va unii cu CARSON si vor da un decret duminical prin care va persecuta pe toti adventistii sabatarieni..

  De abia astept un Carson la biroul oval al casei albe , si dupa aceea sa vad incurcatura in care au intrat Doug Batchelor . David Gates si Walter F.

  .

 26. beniamin51 says:

  Edi

  „”Citatul Ellen White care bantuie Facebookul aceste zile este scos din Testimonies V:

  Our people have been regarded as too insignificant to be worthy of notice, but a change will come. The Christian world is now making movements which will necessarily bring commandment-keeping people into prominence””

  Pentru orce om care stie doar sa citeasca , credinta acelor ce vad in citatul de mai sus o profetie ce se implineste ASTAZI , prin implicarea lui Carson la cursa pentru Casa Alba , este o credinta generata de un mod defectuos de a citi textul de mai sus.

  Elena White nu se referea ca schimbarea se va petrece in anul 2015 .
  Viitorul la care ea se referea era iminent si ea a specificat exact momentul asteptarilor ei -„”The cristian world is making NOW (nu in viitor) movements ……..”
  „”Lumea crestina ACUM (1850-s) face scimbarile pentru a aduce decretul duminical si pe adventisti in proeminenta prin ai persecuta.

  Ca adventistii fundamentalisti folosesc citatul de mai sus , si ca implinirea lui este prin evenimentul -CARSON- este complet in afara contextului in care a vorbit Elena White.

  Faptul ca scot in evidenta fantezia speculatiilor lor profetice , as vrea sa nu fie interpretat ca as avea ceva impotriva adventistilor ca oameni . Nu ! -nici pe aproape si nici pe departe.

  Fac acelasi lucru si cu speculatiile fanteziste ale „evanghelicilor” de fiecare data cand am ocazia , ,insa ca oameni nu am nimic impotriva lor .
  E trist ca cei mai multi se identifica cu ideile lor personale sau imprumutate si astfel se simt ofensati.

  Un om matur nu trebuie sa se simta ofensat cand cineva ai arata stupiditatea credintelor lui .
  Tu esti un astfel de om si ai demonstrat-o de atitea ori pe acest site.
  Sper sa fi un exemplu bun pentru toti care nu mai vor sa gandeasca ca un copil dupa ce pretind ca au ajuns oameni mari.

  Ps–multi sau bucurat , inclusiv eu de prezenta ta la Atlanta saptamina trecuta..

 27. Edi,

  „Lumea adventista este surprinsa de investigarea publica a doctrinelor a caror dezbatere a fost interzisa membrilor ei”

  „interzisa membrilor”??? Esti pastor si NU stii stii ca in fiecare Sabat exista posibilitatea de dezbatere pe teme doctrinare ?

  Acum 3 ani cind am venit la Chicago si am vorbit cu tine, ai spus ca: ce te doare, este ca adventistii nu accepta si teoria evolutionista, DECI: Dupa tine amindoua ar fi fost adevarate, creationismul si evolutia. Atunci tu nu ai negat ca biblia invata ca lumea a fost creata in 6 zile. Vroiai sa fii acceptat tu cu evolutia in biserica.
  „Noua lumina” te-a adus acuma, sa incepi sa-ti bati joc de cei care cred ca biblia spune adevarul. Curios este ca numai tie ti se pare ca este „lumina noua”. Nu ai mai citit nimic in ultimii 5 anii, nu iti amintesti ca aproape toate celelalte religii au deja „Noua lumina” ?
  Ai cui sa predici. Adepti sunt multime. Ce astepti de la biserica adventista ?
  Nu stii ca biserica a ramas la „BIBLIA SI NUMAI BIBLIA” ???? Asa vorbeai in predici.
  Ai argumente biblice? Nu. PUNCT. Atunci fratii au decis corect cu privire la „dezidenti”.

  Prea multa „intelepciune” te-a dus la nebunie, si crede-ma ca o spun cu regret ca unul care te-a admirat, pina la articolul asta.
  Cum spunea-i tu: Dumnezeu lasa sa primesti o palma, ca sa nu te mai increzi in oameni.

  Eu ramin la ce am invatat, poate chiar de tine:
  16 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
  17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

  Ionel Alexandru
  Fostul Dynamis

 28. Beni,

  Hai ca pentru tine ar fi culmea ironiei ca un adventist sa ajunga presedintele SUA… 🙂

  Da nu-ti fa probleme, ca „fratii” care azi vad in Carson un „excelent adventist” o sa fie primii care o sa-l considere un „eretic dat diavolului” de indata ce el va spune ori va face ceva care nu corespunde crezului lor.

  Eu zic sa-ti pregatesti popcornu’ ca spectacolul e abia la inceput…!

 29. lampadaru says:

  Motivul pentru care v/am urat epi heluin a fost in fapt un mesaj de la pagina lui dr carson pe fb in care se indemna populimea placatoare sa trimita pose cu costumele de eluin …metalimbaj : we not as crazy as people might say helloween is just a party.. de fapt omul(echipa lui) a spus la cnn si associated Press ca isi petrece timp in bis azs cat si alte denominatiuni crestine .Cine crede ca (Ca)rson e prost (aka adventist batut in cap) ori nu stie ce spune ori e habarnist ori ( aia cu de 3 ori datzivatzi un pumn in creer ) vor sa spuna ceva si nu stiu cum altfel.Carson are sanse si daca te uiti la procentajele pe grupe de populatie , minoritati / religie in us intelegi si de ce .

 30. ge2oana says:

  Suparare mare in randul oamenilor seriosi.
  Articolul a fost prea de tot !

  „Cine poate sa sufere vorbirea aceasta….? „, evident cu tot ceea ce a urmat de aici. Adica ,vai ce te-am mai admirat Isuse ( ca doar de El este vorba ,nu !?), insa acuma cu vorbirea asta, cu discursul asta , gata ! S-a termenat definitiv si iremediabil !

  Cum adica sa credem noi ce spui Tu referitor la Tine(de fapt Tu faci praf si pulbere ceea ce avem noi mai de pret, religia noastra !), cand , de fapt, iti cunostem originile, familia si , mai ales pe mama Ta si contitiile in care Te-ai nascut!?

  Ce dracu´, ne iei pe toti drept prosti !?

  Si uite-asa, oamenii seriosi se pozitioneaza, inchid randurile in jurul lui …Dumnezeu, sunt fooooarte sinceri si iubesc SDA cu toate defectele ei ! Sa condamne cel rau stim ca poate , dar o alta biserica nu-i !

  Si oameni seriosi gasesti peste tot. Tocmai ce am citit asta :http://www.antena3.ro/politica/mesaj-revoltator-al-unui-important-lider-politic-doliul-national-nu-este-justificat-sute-de-mii-de-322054.html

  De abia acum m-am luminat la minte unde ,de fapt, unde ar trebui sa fie tinerii seriosi din familii seriose !

  P.S.
  Nici mie nu-mi place in mod categoric si politic-corect TOTUL, insa pana la ce spun oamenii seriosi , e cale lunga, lunga de tot .

  Edi, se pare ca si tu esti in categoria ” de ce il ascultati, nu vedeti ca are drac ?”, adica a alora nebuni care au facut alianta cu Satana si ai caror reprezentanti sunt .

  Nashpa rau de tot ,Edi ! Oare ,in conditiile astea, sa ma mai rog pt. tine !?

  In mare dilema ne-ai mai bagat ,mai Edi , cu articolul asta !
  Chiar ca e prea de tot , la naiba !

 31. beniamin51 says:

  Paul Csavdari

  Da ai dreptate !

  Daca evanghelicii au acceptat un mormon data trecuta , un adventist este mult mai aproape de ei decat mormonul de acum 7 ani.

  Oricum , deocamdata Carson se pare ca nu este un adventist fundamentalist , deoarece a afirmat ca isi petrece timpul atit in biserica AZS cat si la evanghelici in EGALA masura.

  Ca sa fie in EGALA masura , trebuie ca nu prea frecventeaza nici AZS -isti nici evanghelicii prea mult..
  Se pare ca ,Carson nu este un adventist traditional .

 32. Ianis says:

  Intr-un sondaj online organizat cu ocazia Saptamanii cartii academice, lucrarea lui Darwin, Originea speciilor, a fost votata drept cea mai influenta lucrare academica din istorie. Pe locul doi, Manifestul comunist al lui Marx, pe locul trei „Operele complete” ale lui Shakespeare

 33. ge2oana says:

  Ianis,

  Ha, numai minti luminate de Satana :Darwin, Marx, Shakespeare !

  Altfel nici nu se putea, ca , pana la urma si la urma de tot , ce dracu´ e aia ….rigoare academica , nu !!??

  Si , ca sa fie meniul complet , si pe aia care au participat la sondaj ( organizatori si respondenti ) tot Satana i-a influentat.
  „Tot ce nu vine din Scriptura nu e de folos !”

 34. Ianis says:

  Imagineaza-ti ca adventistii sustin ca Tragedia Veacurilor de EGW White ar fi una din cele mai influente carti (si academice, probabil) din lume. Curat murdar.

 35. furtunadragos says:

 36. ge2oana says:

  Ianis,

  Eu am mai spus-o, marca EGW se vinde bine in SDA si aiurea ,pt. capacitatea logistica de care dispune SDA in lumea asta .
  Si asta nu e de ici-de-colo. Un „popor” de vreo 19.000.000 are structuri si ierarhii ca sa promoveze ORICE.
  Doamne-fereste, eu nu-i fac madamei EGW procese de intentie post-mortem(vesnica sa-i fie amintirea si pacea sa fie cu ea !) insa nu pot sa nu observ metoda folosita inca de cand madama era in viata.
  In razboiul fraticid cu dr. Kellog referitor la proprietati si beneficii ,madam EGW a fost lama de otel implacabila si a folosit tot arsenalul din dotare ( inspiratie divina , viziuni, asa zice Domnul….) ca sa nu piarda nimic din ceea ar putea constitui real estate&profit in SDA.

  Ridicolul apare atunci cand se spune ca ce se vinde e si valoare, ca are influenta, ca e nu´sh ce rigoare academica.
  Pardon, nu e cazul in cazul madamei EGW, chiar daca madama n-a fost deloc o femeie proasta, incuiata (cu cheia franceza…) la minte sau lipsita de viziune.

  Ridicolul il reprezinta adulatorii lipsiti de fond , lipsa analizei si rigorii (fie ea si acdemica…) in citirea si aplicabilitatea scrierilor doamnei respective.

  Si , ca sa fiu si mai explicita, editorii si administratorii EGW Estate, pot scoate o infinitate de carti made in EGW dupa cum este cazul si nevoia „profetica”.

  Ceea ce , de fapt, se si intampla.
  Da´ asta nu inseamna ca ,in mod dramatic si definitiv ( ai surprins bine aspectul…), influenteaza o lume intreaga.
  Oricum ar fi sistemul SDA merge pe profit, ceea ce , la urma urmelor , conteaza mai mult decat ORICE altceva !

  C´ est la vie !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: