Resentimentul

12 Responses to Resentimentul

 1. Apropos de om si de valoarea lui. Cred ca fiecare om are o valoare vesnica si netrecatoare fiindca Dumnezeu il iubeste. Cu precizarea ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii si ca El nu isi ia niciodata iubirea de la ei. Chiar si pe cei din iad Dumnezeu ii iubeste. Si mai cred ca iadul nu este si nu poate fi creatia lui Dumnezeu. Este cel mult creatia liberului arbitru al fiecaruia.

 2. Si mai cred ca iadul nu este si nu poate fi creatia lui Dumnezeu. Este cel mult creatia liberului arbitru al fiecaruia.

  Sau poate a imaginatiei unora?

 3. catsclaw82 says:

  Gandindu-ma la toate conflictele religioase, ce bine ar fi fost in lume fara nici o religie/dogma dar insasi religia este o dovada a evolutiei treptate a omului.
  Cred ca de-acum e timpul ca omenirea sa treaca la urmatorul stagiu dar ma tem ca va fi nevoie de foarte mult timp pt ca ratiunea sa ia locul superstitiei si misticului.

 4. Iar solutia nu este lupta impotriva religiei (care poate fi alta forma de zelotism) ci evolutia religiei inspre ratiune si umanism. Talk about inside job dar aici avem de a face cu rezistenta castei preotesti.

 5. catsclaw82 says:

  Ideal asa ar fi dar interesul material al castei preotesti este mult prea mare pt a incuraja gandirea critica. Li se darama imperiul si de aici lupta lor pt a pastra enoriasii sub frica/iubirea Domnului 😀

 6. lampadaru says:

  @Edi
  Unul iti spune , apostatule !
  Altul iti spune ca crezi ca stii dar si tu stii ca nu stii nimic ,
  Iar celalalt iti spune ca dantzuiesti cu aceeasi Marie pe alta melodie

  Dar eu iti spun ca religia (ca forma organizata a diferitelor credinte in zei si alte basaconii ) NU poate evolua DECAT intr/o alta forma organizata a puterii . Pentru ca unul care nu este interesat de exercitiul puterii nu va ajunge sa conduca iar cel ce este interesat nu va urmari decat conservarea ei si nimic mai mult .

  Noroc bun ratiune 🙂

 7. Capu-Varzã says:

  Edi, cum explici Luca 16:25 „Fiule”, i-a rãspuns Avraam, „adu-ti aminte cã, în viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazãr si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu esti chinuit? Pare ca Isus sustine varianta preoteasca a binelui/raului, cea ce nu este deloc in caracterul sau.

 8. ge2oana says:

  Edi,

  Mai tii minte ca mai demult ziceai pe O2 cum ca alcoolul vine din univers si ca nu-i „opera lui Satan prin fermentatia cerealelor&fructelor” cum sustine eminenta sa , madam EGW !?

  In fine , la momentul cand spuneai asta, contextul era altul, insa informatia e utila si verificabila.
  Nu tot asa e cu TOT ce spune madama EGW, chiar daca , cateodata , mai are si dreptate.

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiinta+si+Mediu/Cometa+care+lasa+in+urma+alcool+si+zahar

  Cum ti se pare !?

 9. de unde venim si incotro ne indreptam ? care este scopul existentei noastre ? cine suntem noi , oamenii ? dupa moarte sunt doar viermi ? are viata o valoare ? ce este fericirea ? ce este armonia ?
  intrebari fara raspuns sau poate cu prea multe raspunsuri ! confortul sa fie Solutia ?

 10. Marcus Crassus says:

  Edi,
  Faptul ca islamul ar fi in ultima instanta nihilist si un cult al mortii nu-i afecteaza in niciun fel pe credinciosi. Au existat milioane de oameni care au trait fericiti in culturi asemanatoare, avand o moralitate bazata pe tabu-uri, un cult al stramosilor etc. Nietzsche observa ca doar omul modern a pierdut „the mythic womb”, prin urmare nu cred ca poti acuza crestinismul ca l-a adus aici. Cred ca e posibil ca ideile egalitariene si individualismul vestic sa duca in timp la un colaps al civilizatiei. Tu iti gasesti implinirea in cunoastere ca scop in sine, dar pentru marea majoritate a oamenilor din vest asta nu inseamna nimic. Tot ce au este obligatia de a munci in vreo corporatie, a consuma si a produce, iar singura evadare e divertismentul; dar si asta e specific unei lumi atomizate, care impiedica formarea oricarei coeziuni sociale. Dupa o vreme munca asta golita de sens si hedonismul o sa te aduca in pragul colapsului; asa se apuca vesticii sa idealizeze finalul propriei culturi; macar asta o sa puna capat infernului in care traiesc. Prin urmare, nu e de mirare ca atatia devin SJW, gasind un sens in injurarea patriarhatului si in idealizarea celor care inca sunt plini de viata – such as muslims.
  Astia din urma inca nu au expirat; sunt plini de vigoare si inca traiesc in mythic womb; vezi asta numai din faptul ca isi doresc sa aiba copii si se inmultesc exponential comparativ cu vesticii.

 11. Întrebat spre finele anilor 1980 cum vede orizontul începutului de mileniu III, călugărul, scriitorul şi doctorul în drept constituţional, Nicolae Steinhardt, a pronosticat: „„Groaznic. Ca triumful haimanalelor, haidamacilor, teroriștilor, fanatismului fundamentalist. Țările occidentale devenite, ori pe cale de a deveni vasalele statelor din Orientul apropiat. O anarhie feudală bazată pe violență, brutalitate, nerușinare și înrobirea popoarelor civilizate, bolnave de angelism și lașitate”.
  La 17 septembrie, Traian Ungureanu, tragea cortina balamucului de pe bătrânul continent. ”Cîștigătorii sînt deja stabiliți: Statul Islamic și Rusia. Delirul religios islamic a făcut pulbere o lume care a cochetat cu socialismul, a ratat naționalismul și s-a revoltat în fața modernizării”.

 12. furtunadragos says:

  Eu unul nu pot spune ca a fost o prezicere, orice colaps este studiat si programat mai dinainte este orchestrat ca demolarea unei cladiri, sunt lovite punctele slabe, acolo se planteaza dinamita si un dirijor hotaraste ordinea in care sa se prabuseasca. Steinhardt nu putea sa prezica sau sa prevada asa ceva doar dintr-un mediu calugaresc si scriitoricesc sigur mai avea un as in maneca.

  Don Traian Ungureanu politruc si mester in ale cuvintelor a mai facut candva urmatoarea afirmatie
  „N-am avut o societate care sa se impotriveasca la comunism“

  Un prost i-ar da dreptate, eu nu-i dau. Pt ca societatea n-a fost lasata sa dezvolte liber in a se impotrivi comunismului. Iar prima tentativa de impotrivire a fost deturnata, asta a fost punctul 8 de la Proclamatia Timisoreana. Iar el ca politician cinstit ar fi trebuit sa lupte pentru redeschiderea dosarelor comunismului.

  Oamenii astia sunt niste agenti ce monteaza mentalitati dupa ideologii, metodologii si sisteme deterministe. Amandoi mananca din acelasi troc ca marea majoritate a establishmentului.
  Pentru ei ar trebui reinventat iadul, pentru ca ei au creat la randul lor un iad pe pamant pt altii.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: