Profetul, Europa, si predicatorii

41 Responses to Profetul, Europa, si predicatorii

 1. Daumen hoch, Edi! Am scris și eu săptămâna trecută un articol pe tema asta, evocând 5 puncte care au de-a face cu cartea lui Daniel și care sunt neconforme cu credința adventistă despre acest profet și despre această carte a bibliei. Am rugat cititorii creștini sau AZS care eventual mă mai citesc ( deși sunt sceptic că mă mai citește vreunul..) să-mi arate care informații de la cele 5 puncte sunt false și dacă îmi pot dovedi că sunt false. Nu s-a exprimat nimeni până acum. La fel… văd că nici la tine pe site niciun adventist nu îndrăznește să combată ceea ce spui cu argumente.Tot ce știu ei despre istorie este din biblie și spiritul profetic. Celelalte cărți din lumea asta, ba chiar Wikipedia… pentru ei nu există pur și simplu.

  Eu am ajuns la următoarea concluzie: e timp pierdut să stai de vorbă cu ei și să le prezinți argumente. Timp pierdut și ptr noi, și ptr ei. Tu ești un rătăcit îngâmfat, eu sunt un nebun ateu… nu avem nicio șansă ca ceea ce spunem noi să percuteze în creierele lor îmbâcsite de atâtea minciuni și nearisite de 170 de ani…

 2. Capu-Varzã says:

  Edi, faina prezentare, dar ramane o nelamurire.

  Daca interpretam degetele din Dan 2, ca fiind Grecia, ce intelegem prin coapsele de arama „care va stãpâni peste tot pãmântul” (Dan 2:39), ca si asta se potriveste destul de bine cu Grecia? Apoi in Dan 7, daca fiara cu dintii de fier este Grecia, atunci ce intelegem prin „o alta ca un pardos, care avea pe spate patru aripi ca o pasãre; fiara aceasta avea si patru capete, si i s-a dat stãpânire.” (Dan 7:6)?

  La Dan 8, intradevar merge bine interpretare ta, dar la celelalte nu sunt prea sigur (fara mai multe lamuriri). Acuma recunosc ca sunt varza si la teologie (stiu doar ce am auzit din predici/seminarii pt laici prin biserici) si sunt si varza la istorie (stiu doar ce am mai citit din EGW) si n-am citit Macabeii, asa ca poate imi scapa ceva.

 3. ge2oana says:

  Ete na , ce sa mai zicem si noi !!

  Ce e oficial e oficial si gata !
  Martine, l-ai vazut pe ala de vorbea in clip !!?’
  Bine hranit, cu toale bune , cu ceas@verigheta, cu vesta , cu barba , cu par mai mult, adica tipicul profitor SDA, ala care NU stie ce e munca, grija, lipsa sau alte alea asemenea lor.

  Da´, na ´, asta e si altfel nu poate fi , e scris ca la ala de are o sa fie si mai mult,iar la ala de n-are mai nimica , o sa i se ia si ceea ce n-are, ete asa , de-al dracului !

  In ceea ce ma priveste ,eu ……” atunci i-am condamnat pe toti la moarte ” , adica ,in alte cuvinte, i-am trimis un pic mai mult la dracu´, ca cu Dumnezeu nu-i vad sa aiba vreo treaba, zau asa !!

  Deci, inca o data, sa se duca pe pustii impreuna cu dracu´ !!

 4. mihai40c says:

  Au si aceste erori doctrinare rostul lor ..in cazul celor nealesi sa ii tina departe de viitoarea cunoastere in tot adevarul promisa iar pe cei alesi sa devina umili ori de cite ori isi vor aduce aminte de ciudateniile in care au crezut …iar predi atorii .. chiar si EGW profetea despre ei ca nu vor mai avea acelasi acces la amvon in vremurile Judecatii .
  Desigur aceasta apreciere ar putea fi extinsa si la restul ramurilor crestine oricare ar fi ele.
  Insa chiar si asa in ceea ce priveste membrii ramurilor protestante si in.mos special a celei adventiste le recomand rabdare si optimism caci actuala doctrina mai are putina vreme de trait fiind pregatita alta doctrina la care se va trece prin convertire catre o biserica deocamdata greu credibila trecere cu ajutorul atit unei mai corecte talmaciri inclusiv a unor profetii si revelatii binecuboscute adunarilor dar si a unora doar vag anuntate si de care au grija cei din conducerea nationala si in mod special cea locala din Constanta unde au fost primite majoritatea celor mai deosebite odata cu porunca de a fi pastrate pina la un termen fara sa se faca vilva in mediul religios national etc. .u intru acum in prea multe detalii mai ales ca Iisus a promis si o carte cu explicatii si profetii pe tema eschatoligica tiparita la editura adventista.
  Cartea e deja scrisa de cei dpi autori

 5. mihai40c says:

  si va fi editata si scoasa pe piata din Romania abia dupa ziua Revelatiei ( ziua Avertismentului) ale carei amanunte sint la ri.dul lor continute in carte.
  Pina atunci Iisus a poruncit o anumita talmacire provizorie gresita intro forma care va putea fi darimata mai usor.

  In ceea ce tine de Daniel sinteza revelatiilor pe care le cunosc ma conduce la faptul ca Daniel11 e intre capitolele care fac referire la trecut Asemuirile cu viitorul fii.d rare si cu totul intimplator.
  Cele patru fiare danielice desi ar putea avea multiple semnificatii cea esentiala e cu referire la orinduiri prima fii.d ori.duirea sclavagista care azi a ramas doar una tribala prin schimbarea inimii .
  A patra fiind cea capitalista superdezvoltata industrial si in exploatarea intensiva a resurselor subsolului sapaturi prin detonare etc cu mentiunea ca acel corn a trecut deja in vremea veacului celui rau.
  Expresia veacul celui era conti.uta in versiunea nemodifi ata a Apocalipsei

 6. mihai40c says:

  Aceasta versiune se gaseste azi in versiunea NT Gideons International cea albastra la ri.dul ei promisa in alta revelatie cu ceva vfeme i.ai.te de editarea ei in vremea cind KJB era considerata cea mai bune la avea vreme desi imperfecta si insuficienta pt un studiu compmet.
  Versiunea pt VT recomandata e cea ortodoxa dinainte de 2006 cea zisa Teoctist f buna pt tema eschatologica atit de afectata biblic .
  Acest veac al celui rau e pe terminate ziua Avertiismentului fiind anul viitor iar intre timp din anul 1910 au trecut deja toti cei sapte imparati fiare dintre care unii au fost intentio.at aproximati cu unul singur incit sa treaca neobservati.
  Di.tte ei a mai ramas unul si.gur care va reveni la viata parind a veni din cer fiind un fost papa lucru ccare va duce la scindarea catolicitatii in trei cu doi papi antagonici pt o scurta vreme
  In realitate nu e vb de o dictatura relugioasa iar cea militara care nici ea nu trebuia sa fie atit de mondiala cum s-au temut unele sinoade a trecut si ea cu tot cu aplucarea cifrei 666 zonal.in Renania franceza coalizata cu ocupantul fascist.
  Sa ne amintim ca si EGW amintea tot de Franta locul de refugiu fiind vb de franta miscarii de Rezistenta la care ei au participat ulterior dupa plecarea din Renania.
  Cornul cel mic si unul din cei 7 din categoria celor 7 a fost Hitler.
  primul a fost un.ierarh local grec in 1910 cind au trait murit si inviat cei doi martori in Iraklion lucru la ri.dul lui musamalizat de oficiali dar la fel de marturisibil de populatie.
  Grecul danielic va fi patriarhul grec la rindul lui pacalit de o viitoare falsa profetie calugareasca greaca scornita. cu buna credinta dar din nestiinta.
  Corectarea doctrinei. va fi inclusiv in lumina cometarii lui Milker cu privire la talmacirea integrala si majoritar literala a Vechiului Testament si de unde trebuie sa reiasa cu un mare efort de credinta ca nu Iisus vi.e inaintea lui Iisus ci insusi Dumnezeu inclusiv intro forma teofanica solizata chiar si de profetia despre Orion.
  Efortul de credinta nu se va opri aici ( totalyl corectiilor doctrinare va fi in.jur de 31) .
  Unul di.tre adevaruri care a fost tainuit mirenilor e ca au existat f multe veniri divine iar Fecioara e doar una dintre ele cele feminine fiind destinate reprezentarii Duhului.Sfint ..de data asta Cineva Savaot va fi tocmai Femeia dar cu absolut toate puterile atit ale Duhului.Sfint cit si instantele paterne. dar cu misiuni majoritare care tin de Duhul.Sfint care nu.ar trebui hulit.

 7. mihai40c says:

  Despre identitatea teofanca a Femeii indeobste discret in Biblie exista fix 70 de contexte profetice care se vor implini ri.d pe rind desi unele au fost deja macar si partial in legatura cu identitatea intrupata care va fi i.viata apoi prin dedublar.

 8. mihai40c says:

  Iisus revenit e in viata si pare ca nu a imbatrinit deloc de la venirea teofanica iar credinta in El va depinde covirsitor de credi.ta in Cineva Femeia. Aici adventismul va trebui sa dea un exemplu de efort de convertire care va co.ta mai mult inainte de Urgie decit exemul convertirii partilor scindate minoritar din ramurile traditionale.
  Alaturi de adventisti cel putin in judetul si in zona dobrogeana se vor afla majoritatra celorlaltor ramuri protestante in afara de doua care nu vor primi la nivel de co.duceri nici o revelatie ajutatoare si anume mormonii si iehovistii.
  De data asta Cele doua veniri divine principale nu sint rude de singe fiind din.continente diferite si culori diferite.

 9. mi-a placut ideea cu aparitia mecanismului de peer review ,dar nu am gasit nimic despre aceasta republica literaria si despre Cantemir ca fiind membru . vro sursa se poate?

 10. Aurel Ionica says:

  Octavian Matei spune:

  … ,dar nu am gasit nimic despre aceasta republica literaria si despre Cantemir ca fiind membru . vro sursa se poate?

  Edi nu va poate divulga sursa ca a jurat cu latzul la git sa nu divulge astfel de secrete, dar v-o spun eu, documentati-va cu privire la masonerie. Aflati cine a infiintat The Royal Society care-i supravegheaza pe “oamenii de stiinta” si care i-a investigat si declarat nevinovati cind au fost prinsi ca stabileau “datele stiintifice” cu privire la incalzirea globala prin email-uri, scandal cunoscut ca “climategate” si care a fost musamalizat rapid de aceasta Royal Society. Chiar va asteptati ca Edi si “oxigenatii” lui sa sufle o vorba despre asta?

 11. Ianis says:

  Facem o cheta pentru medicamentele lui AI?

 12. Nu, pentru ca el nu crede in „metodele stiintifice” dupa care sunt fabricate medicamentele de catre „oamenii de stiinta”.

 13. ge2oana says:

  Ianis,

  Mai ie unu´ care are nevoie de cele medicamente.

  Ie de groaza cate alea au unii in cap !!
  Deh, acces free, inainte Panaite !

 14. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:

  Cantemir a facut parte din ordinul Rosecrucian

  Si Martin Luther nu a facut parte din ordinul Rosecrucian? Ma refer la Martin Luther ala marele “reformator,” descoperitor al lui Pavel, si nu la pacalici asta de aici de cinta-n struna oxigenatilor. Si daca tu stii ca ordinele astea secrete vegheaza asupra oamenilor de stiinta ca nu cumva vreunul sa spuna vreo gogomanie ci doar adevar curat si verificat asa incit cind tu papagalicesti ce spun ei nu ai cum sa gresesti, cum se face ca tu stii cum vegheaza ei asupra oamenilor de “stiinta” deindata ce ei sunt secreti si nimeni nu stie ce fac ei? Hai, mai Edi, acum ca te-ai hotarit sa nu mai predici gogomaniile fundamentalistilor in care marturisesti ca nu credeai nici tu cind faceai sute de convertiti si acum te-ai hotarit sa fii cinstit si sa spui deschis ceea ce crezi, ia deschide-ti inima ca si Samson si spune-ne si noua ce stii tu despre societatile astea secrete, sau iti este teama ca nu cumva sa-ti pierzi si tu vederea, sa ti se verse matzele, sau sa-ti perzi capul? Acum ca toata lumea s-a lamurit cum este cu “establishment”-ul asta care manipuleaza totul acum cind nu mai sunt posibile “conspiratiile,” ia explica-ne si noua cum este cu “establishment”-ul asta si cum reuseste el sa traga toate sforile atit prin America cit si prin Europa.

 15. Și când mă gândesc că cineva de pe aici îmi recomanda cu vreo doi ani în urmă să citesc din opera lui Aurel Ionică, recomandându-l ca un „mare gânditor”…. Mă felicit că insticntul meu mi-a spus încă de pe atunci că e o mizerie de om, un creștin din marea masă de creștini infecți de care sunt sătul pana-n gât. Nu ți-e rușine măi om bătrân… să te iei aiurea de oameni care nici măcar nu te-au băgat în seamă? Infectule ce ești! Ești o mizerie de om… Dacă ai avea 20 și ceva de ani, aș înțelege comportamentul tău nesimțit și lipsa ta de educație… cum te adresezi lui Edi și altora de pe aici… Dar așa… om bătrân și cu un astfel de vocabular… și să se mai dea și mare deștept…Bleah… îmi vine să vomit.

 16. beniamin51 says:

  Martin Luther

  Dumitre,nu.i frumos și nici demn de tine sa vorbești astfel de cuvinte despre Aurel.
  Anii și și experienta de viata a lui Aurel ar trebui sa .ți de.a de gândit înainte sa scoți astfel de vorbe la adresa lui.
  Ca te.a facut „pacalici'” ,tu crezi ca îți dă dreptul sa răspunzi cu cuvinte mult mai jignitoare?
  Nu trebuie sa fi de acord cu concluziile lui ,Aurel nu este nici pe departe asa c-un l,ai descris tu.cum poate nici tu nu ești char asa de caraghios ca un pacalici.
  Păcăliți am fost cu toții cândva și cu siguranță nici astăzi nu putem afirma cu certitudine ca avem toate țiglele pe acoperiș.
  Pe baza propriei tale marturii pot sa afirm ca termenul de pacalici ți se potrivea pe vremea când credeai toate fanteziile specifice adventismului de ziua a saptea..
  În ce.l privește pe Edi ,lasa.l pe el sa se apere.ei sint de aceasi vârstă și se înțeleg foarte bine unul pe altul.
  Încearcă și accepta aceasta realitate:–termenul de pacalici se poate aplica fiecăruia dintre noi .

  PS:tu chiar crezi ca ți se mai potrivește pseudonimul „Martin Luther:–?
  Eu zic ca ar fi mult mai onest pentru tine sa.ți alegi un alt nume .
  De la adventisti reformisti ,te.ai tot reformat și tot reformat pana ce astăzi ai ajuns ateu ..Adevăratul MARTIN Luther a fost un creștin real ,
  Un creștin real, Isus a promis ca nici odată nu se va pierde în jungla ateismului asa cum ai făcut tu.
  Sper sa nu ma urăști pentru ca ti.am pus în fata ochilor o realitate adevarata si de ne.tagaduit.
  Cine știe, poate intr.o bună zi Dumnezeu îți va deschide inima sa crezi evanghelia si îți va da pocăință atit de necesara reformării tale spirituale.
  Esti om bun ,ai trecut prin multe în aceasta viata și eu personal apreciez multele lucruri bune care te caracterizează .
  Îți urez toate cele bune.

 17. Eu cred ca motivul principal pentru care Marea Britanie a votat iesirea din UE este acela ca multi imigranti s-au lipit la sistemul lor de asigurari sociale care de altfel este foarte bine pus la punct. Din cate stiu, orice copil nascut pe pamant britanic, chiar daca parintii nu sunt cetateni britanici, primeste o indemnizatie lunara destul de consistenta. Si asta ar fi doar un exemplu. Probabil ca s-au saturat si vor intre altele sa scape si de romanasii nostri care s-au aciuat pe acolo.
  In ce priveste UE, eu cred ca aceasta este o utopie periculoasa pe cale sa degenereze intr-o distopie. Este modul in care statele puternice, Germania si Franta isi asigura piete de desfacere peste tot si practic, ceea ce nu a reusit Hitler pe cale militara, reuseste acum Germania pe cale economica. UE nu este totuna cu Europa. UE este o suprastructura birocratica, in care democratia si libertatea nu fac doi bani. Si cred ca de fiecare data cand omul a incercat sa creeze societatea perfecta sau lumea perfecta a esuat lamentabil si rezultatul a fost o baie de sange. Prin cate lumi perfecte trebuie sa mai trecem ca sa ne lecuim si sa ne invatam lectia ?

 18. Aurel Ionica says:

  Andrei Voiculescu spune:

  Eu cred ca motivul principal pentru care Marea Britanie a votat iesirea din UE este acela ca multi imigranti s-au lipit la sistemul lor de asigurari sociale care de altfel este foarte bine pus la punct.

  Si cred ca de fiecare data cand omul a incercat sa creeze societatea perfecta sau lumea perfecta a esuat lamentabil si rezultatul a fost o baie de sange. Prin cate lumi perfecte trebuie sa mai trecem ca sa ne lecuim si sa ne invatam lectia ?

  Da, bine observi mata ca toti se ingramadesc in aceste Gradini ale Edenului care sunt “bine puse la punct” cum spui mata ca se maninca bine si fara munca iar pina la urma trebuie sa intre sabia inflacarata in functiune sa scoata afara mincatorii ca sa ramina ciolanul doar pentru aia carora le apartine Gradina Edenului, adica au fost intotdeauna acolo si nu au venit de aiurea. Si zici ca lectia asta nu se invata? Dar mata o stii? Pai daca mincatul din pomul cunoasterii este pacat de neiertat, cum sa se invete vreo lectie? Vrei sa spui ca ai citit vreodata chestia cu Gradina Edenului si ai priceput ceva?

 19. dorinvieru says:

  Tarile dezvoltate au dublu standard in ceea ce priveste imigratia. Vor sa le vina cei mai buni specialisti din lume si sa le creasca economia tarii.
  Ii primesc cu bratele deschise pe olimpici, genii, cei mai buni specialisti, dar le inchid usa in nas la necalificati si asistati social.
  Tarile dezvoltate vor imigratie sau nu vor ? Sau cu jumatate de gura vor imigratie (programatori, cercetatori, olimpici) dar cu cealalta jumatate de gura nu vor imigratie (zugravi, constructori, muncitori) ? Daca acesta nu este dublu standard nu stiu ce mai este.

 20. mihai40c says:

  Trec lejer de faptul ca ge2oana crede ca as avea si eu nevoie de neuroleptice .
  Evident ca occidentul are un dublu standard insa asta nu inseamna ca UE ca institutie momentan prea birocratica a avut intentia fie ea si nescrisa ca membrii ei sa se sape intre ei cu standarde duble si alte magarii concurentiale ..
  Probabil.ca tema UE ar trebui dezbatuta mai pe larg la fel si tema maso.eriei ele avind in realitate compmexitati in mukte nuante care nu pot fi aproximate la doar bine sau doar rau ca in filmele americane cu baieti buni si baieti rai .

 21. ge2oana says:

  Dupa vreo cateva doze pe Plegomazin( poa´ sa fie si Blegomazin…..) plus Haloperidol si injectabile de Diazepam, poti sa faci ce vrei in legatura cu neurolepticele.

  Profetu´, fiara, femeia, ,barbatul , ihaiii-doamne !?, si mai ce !?

  Petrolul (ploiesti),dolarii si ardelenii, presupun , nu !?

  Hai, zbishti d´aicea ca-ti miroase gura (frumos !!!) a aghiazma de bullshit !!

 22. ge2oana says:

  Ianis,

  Ia mai da-l la (meno) pauza pe fat-frumos asta cu arome si figuri de stie-tot !!

  http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/conversatia-thassos-mitocanie

 23. Aurel Ionica says:

  dorinvieru spune:

  Tarile dezvoltate au dublu standard in ceea ce priveste imigratia. Vor sa le vina cei mai buni specialisti din lume si sa le creasca economia tarii.
  Ii primesc cu bratele deschise pe olimpici, genii, cei mai buni specialisti …

  Nu nene, astia “civilizatii” ii vor pe aia destepti si nici nu-i vor ca aia desteptii le demonstreaza lor cit sunt de prosti si in plus le iau posturile cele mai bune. Nu ai vazut ce-i mai huiduie pe fotbalistii aia de culoare din Africa, turci, sau arabi, cind se gindesc ei cit de bine sunt platiti si cu banii aia ar putea trai foarte bine un englez care nu este in stare sa-si miste picioarele? Pricepi irationalitatea?


  …dar le inchid usa in nas la necalificati si asistati social.
  Tarile dezvoltate vor imigratie sau nu vor ?

  Aici iarasi o cam dai in bara ca si pe aia prsotii, “civilizatii” ii vor si nici nu-i vor: ii vor ca sa-i spele la fund, sa le construiasca case, sa munceasca la cimp ca sa aiba mincare ieftina si buna ca sa manince bine, dar nici nu-i vor, ca le iau serviciile (desi fiind “civilizati,” singurul serviciu unde s-ar angaja este la un computer si sa bea cafea toata ziua), aduc numai crime, violeaza femeile, si le strica “cultura.” Pricepi irationalitatea? Asa ca toate Gradinile astea ale Edenului care se numesc “civilizatii” ajung la lada de gunoi deoarece se bazeaza pe irationalitati, si “lectia” asta nu se invata niciodata deoarece oamenilor (in special “iluminatilor” care adora astfel de “civilizatii” si le “creaza”) le pute Geneza si nu suporta nici sa o citeasca, nici ca cineva sa le-o explice.

 24. Aurel Ionica says:

  dorinvieru,
  Uite cum prostalaii de europeni din est nu sunt necesari in Anglia care pute de atita civilizatie deoarece ei nu vin sa munceasca, ci doar sa primeasca ajutoare care stiu doar sa arunce cu bani in straini si niciodata sa ia ceva ce la cineva:
  http://www.bbc.com/news/magazine-36656969
  Acum ca englezii au votat sa scape de gunoaiele de romani, bulgari, si polonezi, sa vezi cum se urca ei pe tractoare si pe scari sa-si culeaga fructele si recoltele exact asa cum Adam si Eva se cocotzau prin pomi sa-si culeaga fructele cu care se indopau fara ca gradina aia sa fie profanata de picioarele nespalate ale romanilor, bulgarilor, si polonezilor.

 25. AI,

  Este ciudat si bizar ca tarile dezvoltate importa ieftin mancare si vand scump tehnologie de varf.
  De ce la Silicon Valley lucreaza asa de multi straini ? De ce a angajat Microsoft 500 de programatori romani, sa nu mai vorbim de alte nationalitati ?
  Americanii nu isi pot produce procesoarele/softurile/cercetarile stiintifice singuri ? Normal ca le convine sa vanda sute de milioane de calculatoare/softuri cu sute de dolari fiecare, dar nu cumva un merit in asta il au si strainii ? Ca sa nu mai vorbim ca asiaticii saracii lucreaza pt nimic aproape pt ca Apple sa vanda cu un profit urias in Occident.
  Deci, daca Vestul e asa de tare in prcare, de ce are nevoie de lumea a II-a si a III-a ? De ce nu isi formeaza ei specialsitii lor ?
  Ciudat si bizar.

 26. Aurel Ionica says:

  Vieru Dorin-Cristian spune:

  Deci, daca Vestul e asa de tare in prcare, de ce are nevoie de lumea a II-a si a III-a ? De ce nu isi formeaza ei specialsitii lor ?
  Ciudat si bizar.

  Da, mata te uiti doar la Microsoft si la Apple ca nu pot functiona fara exploatarea strainilor care stiu doar sa manince pe gratis si sa comita crime, dar nu te uiti si la Trump care si-a cladit hotelele si terenurile de golf cu mexicani si acum vrea sa-i scoata afara din tara, si nici la strainii care lucreaza fermele americane unde mai inainte lucrau sclavii pentru ca americanii sa manince mincare buna si ieftina. Si zici ca este “ciudat” si “bizar” ca “civilizatii” astia nu-si formeaza specialistii lor? Nu, nene, nu este nici “ciudat” si nici “bizar.” Ca sa ai specialisti trebuie sa ai oameni care sunt dispusi sa-si bata capul. Matematica este una dintre cele mai plictisitoare activitati iar activitatea de programare probabil culmea rutinei, migalei, si a plictiselii. Iar ca sa ai mincare din belsug si ieftina trebuie sa ai oameni dispusi sa traga la sapa in arsita verii unde nu exista aer conditionat. Or prin definitie oamenii “civilizati” nu-si bat nici capul si nici nu-si fac bataturi la miini sa traga la sapa asa ca treaba asta o fac strainii care in vechime erau prizonierii din razboaiele de cucerire care apoi erau transformati in sclavi iar acum nu numai ca strainii vin singuri, dar platesc tot ei pe traficanti sa-i “traficheze,” traficanti care chiar ei lucreaza mina-n mina cu politia vestului deoarece guvernele vestice stiu ca au nevoie de acesti straini dar in loc sa recunoasca public lucrul acesta, ii declara pe straini ca fiind cei mai mari profitori si criminali si sursa tuturor relelor din societate ceea ce nici cu sclavii din vechime nu se facea. Si mai vezi pe cite un Edi si Marcus Crassus care cum au dat si ei cu nasul de occident, nu numai ca nu mai predica ineptiile lui Mark Finley cu care devenisera faimosi, ci acum sunt hipnotizati de “civilizatia” si “valorile” occidentale si au devenit lacheii noilor lor stapini.

 27. Marcus Crassus says:

  @Vieru Dorin,
  Cum sa fie dublu standard? Fiecare tara decide sa accepte imigrantii de care are nevoie la momentul respectiv. Daca au nevoie de specialisti in IT ce lege morala ii obliga sa importe si zugravi? Sau invers. Ironic e ca vestul aduce la greu muncitori necalificati din Europa de Est, ofera inclusiv ajutor de somaj si asistenta sociala pentru familiile cu copii.

 28. dorinvieru says:

  MC,

  Romanii vor sa fie primiti fara probleme in Vest dar in acelasi timp se plang ca le pleaca specialisti si tinerii din tara ? Aici nu e dublu standard ?
  Europenii sustin libera circulatie a fortei de munca, dar se plang ca le vin romii din Romania.
  Ca sa nu mai vorbesc de SUA.
  http://www.gandul.info/politica/discursul-lui-traian-basescu-cred-ca-este-in-interesul-nostru-al-tuturor-sa-parasim-retorica-dubla-video-10237230
  http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/basescu–libera-circulatie-in-ue-este-pentru-toti-cetatenii-europeni–inclusiv-romani-de-etnie-roma-202308

  Basescu: „Nu putem fi contradictorii cand ne adresam guvernelor sa spunem vrem libera circulatie a fortei de munca din Romania, iar cand vorbim intre noi spunem vrem sa nu plece”
  http://www.machiavelli.ro/stiri.php?art=13624

 29. ge2oana says:

  Daca si Base a ajuns un reper, un cineva , un cutare a zis, un ganditor profund, un analist , un arhitect al gandirii, un cineva pe care sa-l citezi, holly-shitt, adica , pe bune , chiar asa !!??

  Eu refuz categoric personajul, adica BOUL asta pe care-l cunosc de dinainte de decembrie 1989, de le TV, de la Transporturi, de la Anwers, de la p….a ma-sii de golan oridinar……

  Bai baieti,

  Ce dracu, altceva nu mai aveti in tolba de sageti !!??

 30. ge2oana says:

  Hai, mai reflectati………

 31. Marcus Crassus says:

  dorinvieru,

  Romanii vor sa fie primiti fara probleme in Vest dar in acelasi timp se plang ca le pleaca specialisti si tinerii din tara ? Aici nu e dublu standard ?

  Articolul cu Base e din 2012 cand inca existau restrictii pentru romani si bulgari in state ca UK; intre timp restrictiile au fost ridicate.
  Chiar nu inteleg unde vezi dihotomia. Normal ca romanii vor sa aiba libertate sa mearga in vest si sa munceasca; e dreptul lor ca membri ai UE. In acelasi timp e normal sa se planga ca le pleaca specialistii. Daca dupa ce le dai libertate de miscare ti-au plecat rapid 2 milioane e un semnal de alarma ca iti tratezi prost cetatenii educati, nu ca le-ai dat libertate de miscare! Gizas!

  Europenii sustin libera circulatie a fortei de munca, dar se plang ca le vin romii din Romania.

  Ai o pasiune pentru inventarea celor mai aleatorii dihotomii? Europenii au nevoie de influx de forta de munca, nu de hoti si cersetori. In prezent sunt vreo 1000 si mai bine de romani in UK care din 2009 se tin numai de furturi, care doar anul trecut au comis 18000 de infractiuni, iar 700 dintre ei sunt in puscarii. Vrei sa spui ca astia nu trebe trimisi inapoi in Romania, cand e clar ca au venit la furat, n-au nicio intentie sa munceasca si sa se integreze?

 32. ge2oana says:

  Stiu prea multe, mult prea multe, ca sa mai fiu de acord cu orisice, cu orisicine……

  Please, ce dracu !!??

 33. dorinvieru says:

  MC,

  OK. Vrei sa iti vina cei mai buni specialisti si le oferi cele mai bune conditii. Pt ca in felul acesta, economia ta creste. Normal ca ii vrei pe cei mai buni dintre cei mai bini. Logic. E in interesul tau.
  Dar, cand deschizi granitele si spui ca „nu am crezut niciodata ca aceasta libertate de miscare va aduce atatia oameni si trebuie sa rezolvam toata aceasta presiune care se exercita pe serviciile noastre publice”(Cameron), asta nu este libertate de miscare. (VEZI DIHOTOMIA ?)
  Nu, nu „am, o pasiune pentru inventarea celor mai aleatorii dihotomii”, dar unul din motivele Brexitului a fost imigratia LEGALA.
  Vrei sa iti vina medici, programatori, cercetatori gata formati pe banii statului roman si sa iti produca plusvaloare economie tarii tale. Dar esti nemultumit ca „se exercita presiune pe serviciile noastre publice”. Adica statul sa il formeze, sa il invete pe banii lui si tu doar sa il folosesti pentru profitul tarii tale. Ce-i asta ?
  Si Obama a avut pusa problema vizelor H-1B „why the federal government continued to issue H-1B visas to foreign workers when people such as her husband could not find a job.” http://www.nbcdfw.com/news/tech/Engineer-Who-Gave-Obama-Resume-Gets-Job-Offers-138975464.html

  Oana,
  Basescu a avut dreptate in privinta romilor. Vezi aici: „În noiembrie 2011, Consiliul Europei a condamnat oficial expulzarea ca „discriminatorie” și „potrivnică drepturilor omului””
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Expulzarea_romilor_din_Fran%C8%9Ba

 34. Marcus Crassus says:

  dorinvieru,

  Free movement era unul din beneficiile UE presupunand ca migratia se face in ambele sensuri; ai englezi care merg sa munceasca in Germania, germani care vin in Anglia samd. Cand noile state din est (Romania si Bulgaria) au intrat in uniune, era de asteptat ca odata ce au primit libertate de miscare sa aiba loc un exod masiv spre vest al tuturor categoriilor sociale. De-asta au fost introduse niste restrictii in primii ani; Although both groups have the same rights to freely enter the UK, they do not enjoy the same rights to work, or free movement of labour. Iti trebuia pasaport si trebuia sa aplici pentru un permis de munca tocmai pentru a se evita presiunea pe serviciile publice si benefit tourism. Daca voiai sa te formezi profesional in UK, primeai bursa de studii prin imprumut de la guvern, dar trebuia sa ramai sa muncesti in tara lor pana iti plateai datoria.
  Cand ai discrepante atat de mari intre state, miscarea libera incepe sa nu mai fie atat de avantajoasa; inteligenta din est dezerteaza pentru un trai mai bun, hotii si cersetorii pleaca in vest fie ca sa fure, fie sa primeasca ajutor social dupa ce fac copii; in Romania nu vine nimeni din vest sa ajute economia locala. Imagineaza-ti ce o sa fie daca intra Turcia in Uniune; atunci sa vezi exod in masa.

  Vrei sa iti vina medici, programatori, cercetatori si sa iti produca plusvaloare economie tarii tale.

  Nu stiu daca englezii voiau asta atat de mult; mai degraba Uniunea impunea conditiile astea, iar Cameron incerca sa negocieze un control mai bun al imigratiei. Amenintarea cu Brexitul trebuia sa aiba rol de leverage.

  Referitor la expulzarea rromilor Consiliul Europei a agravat problema in loc sa o rezolve.
  Fiindca intrasera recent in UE, „sub legile de imigrare franceze, cetățenii bulgari și români trebuie să dețină un permis de ședere sau de muncă dacă doresc să stea mai mult de 3 luni.” Romanii seriosi isi gaseau un loc de munca in astea 3 luni, angajatorul garanta pentru ei si in felul asta primeau permis de munca si dreptul de a sta mai mult de 3 luni. „Acest permis nu este acordat persoanelor fără calificare” pentru ca Franta probabil avea destui cetateni muncitori necalificati care n-aveau nevoie de concurenta; nu era nevoie nici de romani care dupa 2 ani de munca in constructii sa ceara ajutor social.
  In contextul asta cu ce se ocupau rromii? Cu furturi. Romania nu le pune la dispozitie educatie gratuita? De ce majoritatea lor renunta la scoala si fac copii la 13 ani ca sa primeasca ajutor social? Pentru ca asta ii invata cultura; banii nemunciti sunt motiv de mandrie. Iar cand au primit libertate de miscare nu s-au multumit cu ajutoarele sociale din Romania, au plecat in tarile bogate.

 35. Ianis says:

  MC arunca un ochi pe harta asta. UK are cei mai multi cetateni din Europa, locuind in afara tarii. Ai lor se numesc expati. Ai nostri – imigranti 🙂

 36. Ai lor se numesc expati. Ai nostri – imigranti:)

  Apropo de dublu standard,

 37. Marcus Crassus says:

  De acord, asta ar fi un dublu standard, dar la nivel de limbaj. The Guardian vad ca s-a grabit sa-l considere un simptom al privilegiului rasei albe; dupa ei expats = white immigrants.

 38. xaomer says:

  E.C

  Ca o paranteza, este interesant ca mergi pe varianta interpretativa a lui Antioh Epifanul.
  Pentru ca asta duce pur si simplu la…desfiintarea adventismului ca doctrina !
  Inseamna ca pica intrepretarea – zi profetica – an, cade 1844, doctrina sanctuarului si binenteles Ellen White si infailibilitatea ei! (personal am gasit intotdeauna principiul an-zi cam neverosimil. Idem – doctrina sanctuarului.)

  As i said…o paranteza …just for fun!!! :))

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: