Nu te lăsa mințit III

10 Responses to Nu te lăsa mințit III

 1. polihronu says:

  Excelent final. Poate chiar canonizarea, in sensul tehnic, e parte din problema religiilor. In loc sa tortureze texte antice pentru a scoate din ele ce vor, credinciosii ar face mult mai bine sa-si ia inima in dinti si sa-si reinventeze scripturile din generatie in generatie. Mahomed, Pavel, Moise nu pot avea ultimul cuvint. Iar Isus a avut bunul simt sa nu scrie decit in praful din strada (si aia intr-o legenda cel mai probabil tirzie).

 2. polihronu says:

  Un articol incitant despre secularizare si politica in America. Prilej de a-l prinde pe Milo cu tribul in gura. Si de a surprinde iesirea negrilor din biserici odata cu BLM.

 3. Edi Constantinescu,

  Este evident ca Pamantul este foarte vechi, de ordinul miliardelor de ani, si poate cel mai bun argument este ca nu doar straturile insele arata varste mari, dar si diferentele de varsta dintre straturi luate comparativ sunt de asemenea foarte mari. Din punctul meu de vedere, asta indica catre o antropologie minimalista. Omul nu mai este si nu mai poate fi considerat prin el insusi buricul universului. Pana acum teologia traditionala sustinea ca dogma ca totul a fost creat pentru om, intreg universul se invarte in jurul omului. Acum, stiind nu doar vechimea mare a Pamantului si a Universului, dar si marimea incomensurabila a acestuia din urma si faptul ca este in cea mai mare parte complet ostil vietii, ne dam seama ca omul nu mai poate fi considerat prin el insusi centrul lumii. Aceasta revolutie a inceput de la Galilei cand am aflat ca Pamantul insusi nu este nici imobil si nici centrul lumii, asa cum se credea pana atunci. Ar fi interesant sa tineti o prezentare despre cum ar arata imaginea lui Dumnezeu si a omului conform cunostintelor stiintifice actuale despre lume.

 4. ge2oana says:

  Poli,

  Pai si daca am scris, s-o fi fost facut ceva !? Nooo, s-or cacat pe ce am scris ce texte din aia, din biblie. Io inteleg dorinta lu´ matale, dar n-ai sa vezi ceva , noooo, s-or ramane si mai abitir la ce-o zis ala si aia, in sec 1 si 19.
  In rest , puleaura, adica cangi.

 5. ge2oana says:

  Nene Voiculescule,

  Ce de cuvinte, ce de ziceri !
  Mai lasa-ne, dracului, un pic in pace , ca parca scrii articole la ST !
  Ce de vrajeli si piruete , ce de fixinpix……!
  Ia, hai, la padure…. !

  Jean Padureanu.

  asa , ca , ariciu……

 6. „Nu avem nevoie de speranta, avem nevoie de adevar.” – Albert Camus

 7. AV,

  Grăit-a Richard Dawkins: Eu nu exclud existența lui Dumnezeu dar dacă există este mult mai mare decât dumnezeul parohial al creștinilor.

 8. Aferim ge2oana, ca de la maidanez la maidanez, și eu m-am născut în Arcadia și am fost aruncat gol în stradă, și pe mine cartierul m-a îmbrăcat și m-a înarmat (inclusiv ca limbaj), dar am învățat să pun masca țivilizației că nu prea aveam de ales. Vezi finalul la Huckleberry Finn.

 9. Edi Constantinescu,

  Am o intrebare. Precizez dinainte ca nu este o intrebare de carcotas sau de troll sau mai stiu eu ce. Dar daca teoriile fizicii moderne afirma ca timpul este o iluzie si doar o dimensiune a spatiului care poate fi traversata in orice directie, atunci cum se „pupa” chestia asta cu timpul real si obiectiv pe care il masoara geologia sau cu teoria evolutiei care are nevoie de un timp cat se poate de real ? Mai ales ca s-au facut si experimente cu ceasuri atomice puse pe avioane de mare viteza si s-a constatat ca predictiile relativitatii sunt adevarate : anume timpul este relativ si pana la urma si in mod fundamental – o iluzie. V-as multumi daca mi-ati putea oferi un raspuns la aceasta intrebare.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: