Scurta istorie a Marii Lupte

Ideologia MGGA (Make GreatControversy Great Again) readuce in discutie naratiunea fundamentala a conditiei umane.

O statuie de lut insufletita isi cauta in zadar locul printre animale. Zeul vede ca omul se cauta pe sine acolo unde nu se poate gasii, si decide ca are nevoie de „un ajutor potrivit”. Femeia se pune imediat pe treaba si intelege ca locul omului nu este intre animale ci intre zei. Pentru a fi ca Dumnezeu, omul trebuie sa deschida ochii si sa priveasca in neant fara frica. Teama de moarte este sclavie. Omul deshide ochii si vede ca este gol, adica realizeaza ca nu este un animal intre animale ci un zeu dezbracat. Dumnezeu recunoste ca omul a devenit ca el in cunoastere si decide sa il impiedice sa devina ca el in putere. Se pare ca Dumnezeu se teme de om.

Dumnezeu inventeaza religia. Religia este un exercitiu de supunere neconditionata. Omul se resemneaza in fata mortii si a sclaviei agrare. Orice tehnologie care il poate face pe om independent de o natura impredictibila (irigatii, plug de fier, geometrie, arhitectura) este interzisa. Cand vine seceta sau lacuste omul trebuie sa se pocaiasca. Baza agriculturii este rugaciunea pentru ploaie. Femeia trebuie sa accepte reproducerea ca pe un blestem fiziologic si sa striveasca capul sarpelui. De aceea la baza oricarei religii se afla eternul ne-feminin al babelor superstitioase si al femeilor reprimate care „invata si nu ajung niciodata la cunostinta edevarului”. Acele femei care spala in adorare picioarele preotului.

Pentru ca desupra ierarhiei se afla preotul, adica pastorul arhetipal cu un zambet bland pe fata si o bata in mana. Cain se razvrateste impotriva pastorului, ii smulge bata din mana si inventeaza ghilotina, pentru ca stie ceva despre tehnologia metalelor. Abel devine primul Louis XVI: un mesaj trimes lui Dumnezeu de pe esafod.

Dumnezeu primeste mesajul si incearca sa negocieze un compromis: semnul lui Cain. Cain stie mai bine, si declanseaza revolutia tehnico-stiintifica a epocii bronzului.

Ingerii vad ca fiicele oamenilor sunt frumoase, nu doar masini de facut copii, garbovite sub sclavia domestica. Ingerii descopera eternul feminin. Eternul feminin naste eternul masculin. Se nasc uriasi, eroii legendari ai antichitatii. Dumnezeu aduce potopul, dar potopul nu poate stinge constelatiiile care pastreaza numele si legendele femeilor frumoase si ale eroilor care au facut zeii sa tremure.

Dupa potop, oamenii considera ca a venit timpul sa aiba o conversatie serioasa cu zeii si zidesc un turn care sa ajunga la cer. Dumnezeu decide ca limbajul uman poate pune cerul in pericol daca nu este confuz. Omenirea este impartita in triburi care nu se pot intelege si care se dusmanesc mutual.

Isaac, legat sub cutit, invata lectia fricii si devine primul anti-erou avraamic, adica primul sfant.

Grecii incep sa rezolve problema limbajului si incep sa construiasca un turn pana la cer.

In Iudeea, un invatator obscur le spune oamenilor ca l-au inteles pe Dumnezeu pe dos. Dumnezeu vrea ca omul sa cunoasca binele si raul si sa fie nemuritor. Dumnezeu nu vrea omenirea tribalizata de la Turnul Babel. Grecii aud de invatatorul obscur, si sunt de acord.

Preotii, sleahta eterna a pastorului cu zambet bland si ciomag noduros, explica lumii ca l-au inteles gresit pe Galilean. Satana este legat pentru o mie de ani la picioarele cezaro-papismului.

In Alexandria, o femeie numita Hypatia, are o converstie cu sarpele si musca din fructul oprit al elipselor. Preotii o dezbraca ca pe Eva, o dezbraca si de piele, impiedicand o noua cadere in pacatul grecilor. Femeile invata lectia si se intorc la spalatul picioarelor preotilor.

Dupa ce trece mia de ani, Satana este dezlegat. Un calugar italian, numit Petrarca, se intoarce de la vietile sfintilor la eroii antichitatii clasice. Se naste Umanismul. Este urmat de mai multi artisti care descopera ca ficele oamenilor sunt frumoase si reinvie chipurile uriasilor nascuti din relatia lor cu ingerii in statui si fresce asezate chiar in biserici. Apare Renasterea. Preotii tremura.

Un matematician german este ispitit de Hypatia sa muste din fructul cunoasterii elispelor si descopera bazele astronomiei si ale zborului spatial. Incepe cucerirea cerului, pe care costructorii turnului Babel nu au putut-o efectua pentru ca nu cunosteau limbajul in care a scris Dumnezeu Universul si vorbeau incalcit. Incepe Secolul Ratiunii. Preotii devin isterici.

Omul citeste cartea naturii, si isi cunoaste locul in Univers. Nu mai are neoie de preot si rege sa ii spuna ce sa faca. Incepe Secolul Luminilor. Preotul ridica bata si blastama. Regele scoate sabia.

Incepe Secolul Revolutiilor. Eva/Ficele Oamenilor/Hypatia, tine acum un steag rosu intr-o mana, un pistol in cealalta, si este frumoasa. Eternul masculin construieste baricade. Tronul si altarul se prabusesc. Omul rupe lanturile.

Preotul zambeste siret.

Preotul traieste in veci. Preotul nu se da batut. Preotul nu se va oprii pana ce omul nu va tremura iarasi, legat sub cutit pe altarul religiei.

Intrebarea este: de care parte e Dumnezeu? Galileanul ne-a spus acum doua milenii si a fost rastignit de preoti.

Hristos a inviat.

 

 

 

 

 

 

18 Responses to Scurta istorie a Marii Lupte

 1. taranprost0 says:

  Si asta fara sa va incordati ! …Excelent articol !

 2. daimonel says:

  Se pare ca Dumnezeu se teme de om…
  Magistrala formulare!
  Sindromul tatalui care sufera la momentul maturizarii fiului .Garda pretoriana a zeului sare la gatul fiului ajuns in stare sa pericliteze pozitia dominanta si nu pregeta sa se prezinte pe sine ca o prelungire naturala a puterii zeiesti.Este aceasta o a doua forma de intrupare? De la iesle la palat ,de la suprema umilinta la suprema marire?
  Poate ca am putea salva termenul de GC dar continutul trebuie permanent pus in discutie…

 3. ge2oana says:

  Edi,

  Nene, esti de „groaza”, adica m-a uns la burta/lingurica, articolul asta !
  Cred ca ai dreptate, ca, cam asa-i metanaratiunea pe bune.

  Si daca-i asa, n-ai cum sa nu zici…..adevarat a-nviat !

  Aaaa, stai asa , evenimentele is in desfarurare, in timp real…..

  Adica ,sa vezi surprize/surprize, in marea lupta Galileanul versus pastori&religie !

  Ca, cica , asta nu s-a termenat .

  Inca .

 4. taranprost0 says:

  Ma uit la televizor la stirile din tara si nu-mi vine sa cred ca fetele generatiei mele,inca o data,inca o generatie,devin babele superstitioase dintotdeauna.

 5. Foarte bun articol. Adevarat a inviat !

 6. -Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.

  – Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l intocmise.

  -. Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului.

  -Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.

  – Atunci li s-au deschis ochii la amandoi; au cunoscut ca erau goi,

  -. Si Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai facut?” Femeia a raspuns: „Sarpele m-a amagit si am mancat din pom.”

  – Astfel a izgonit El pe Adam; si la rasaritul gradinii Edenului a pus niste heruvimi, care sa invarteasca o sabie invapaiata, ca sa pazeasca drumul care duce la pomul vietii.

  Aceasta ar putea fi ” Scurta istorie a lui Dumnezeu”

  De acum incepe domnia preotului.

  …Galileanul ne-a spus acum doua milenii si a fost rastignit de preoti. Intrebarea este: de care parte e Dumnezeu?

  Din ce am inteles in scurta mea viata, Dumnezeu este de partea lui Cain nu?!…

  Preotul zambeste siret.

  (Preotul traieste in veci. Preotul nu se da batut. Preotul nu se va oprii pana ce omul nu va tremura iarasi, legat sub cutit pe altarul religiei.)

  Poate am inteles gresit.

 7. polihronu says:

  Sa nu uitam totusi ca vinzatorii de lanturi inca ies pe piata pentru ca se gaseste cine sa cumpere lanturi. Ca bine zice tp – „fetele generatiei mele devin babele superstitioase dintotdeauna”.

 8. Din ce am inteles in scurta mea viata, Dumnezeu este de partea lui Cain nu?!

  Asta au inteles bine unii gnostici. Cain e prima victima a persecutiei religiose, nu Abel, asa cum Ismael si Agar sunt persecutati nu Isaac (cica a ras de el, o gluma nu e persecutie) si Esau este cel fraerit de Iacob. Geneza este etnocentrica. Binele e interesul tribal, rau e tot ce e impotriva intereselor tribului. Cain e corespondentul lui Osiris la egipteni. Ucigasul e Sem. Abel e introdus ca „martir” in locul lui Sem, care apare ca al doilea prim nascut dupa izgonirea lui Cain. Este conflictul intre universalitatea umana (Egipt, Sumer, Grecia) si tribalismul Yahvist.

  Pemul lui Byron „Cain” este o alta sursa posibila, chiar daca prin proxi, pentru PP de EGW. La fel ca Lucifer in poemul lui Milton, Cain vrea libertatea in iad mai degraba decat sclavia in cer, insa Byron fiind un romantic poate spune ceea ce nu putea spune Milton.

 9. In pemul lui Byron, Lucifer il acuza pe YHWH de impostura si, ca doavada, arata la ceea ce am putea numii astazi raportul fosileleor.

  „Are you happy”? il intreaba Cain, conform evangheliei „sclavia te face fericit” pe care Byron o cunostea de la biserica. „We are mighty” raspunde scurt Lucifer. WOW.

 10. Nen’tu Moromete zice ca babele fac biserica. Greseste. Biserica face babele.

 11. Oana, Oana, citeste aici ce spune pana inspirata:

  Îngerii o avertizaserã pe Eva sã aibã grijã sã nu se despartã de sotul ei în timp ce erau ocupati cu lucrul lor de fiecare zi din grãdinã; lângã el, ea avea sã fie mai putin în primejdia de a fi ispititã decât dacã ar fi fost singurã… Dar sarpele a continuat cu o voce plinã de muzicalitate sã-i aducã laude subtile cu privire la neîntrecuta ei drãgãlãsenie, iar cuvintele lui nu-i displãceau

  Pocaieste-te, pune mana pe sapa sau pe cratita, asculta de sotul tau, si nu te mai lasa flatata de sarpe cu trusa de machiaj in fata oglinzii, ca asa aduceti voi toate nenorocirile asupra lumii.

 12. Ma pierzi pe drum Edi dar am inteles ca, prima victima a persecutiei religioase este Cain. Le voi spune sabatul viitor ss.
  Probabil eu voi fi urmatoarea…

 13. polihronu says:

  „Biserica face babele.”

  As vrea eu sa fie asa. Dar BJP ne spune ca talpa ierarhiei e nascuta, nu facuta 🙂

 14. polihronu says:

  Apropo, niste lectura obligatorie pentru Marcus Crassus.

 15. ge2oana says:

  Daaa, Poli,

  Exact asa cu nascutu´ si nefacutu´, la fel cum zic aia de asaculta(islam) despre A´llah.

  Ca cica asta , A´llah, nu e nici nascut, nici facut, cu referire precisa la…..Isus.

  Ehhh, asta da declaratie de faith ,supunere, determinare, si de ce nu, declaratie de jihad……

  Sau cumva gresesc eu !?

 16. ge2oana says:

  Edi,

  Stiu, is iremediabil si indubitabil, vanduta sarpelui.
  Nici Iordanul, cu apa lui curata si curgatoare, nu mai poate face nimic.

  Imi accept soarta, adica nu tac.

 17. Among the many ironies that Watson fails to grasp – aside from being a ceaselessly haranguing critic of mainstream media bias making his pro-capitalist point over a montage of MSM logos – is that the culture industry is precisely the result of … [extreme Paul Joseph Watson voice] … CAPITALISM. This point was perhaps most forcefully made by … [extreme Paul Joseph Watson voice] … THE FRANKFURT SCHOOL.

 18. polihronu says:

  Apropo de JBP si de listele de lectura ale fanilor, pina si un copac in virsta de 5000 de ani poate fi transsexual. Ce sa mai vorbim de paunii copacilor – palmierii. So, ierarhie sa fie, da’ trans!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: