Mituri

 

Copii romanilor imigranti in US citesc (cei care citesc) Jurnalul Annei Frank. Noi citeam Zoe Kosmodemyanskaya.

Diferenta intre cele doua este diferenta intre victimizarea instrumentalizata politic si erosimul instrumentalizat ideologic. Favorita mea ramane Zoe.

Zoe Kosmodemyanskaya a fost o leninista fanatica, indragostita de Shakespeare, Mayakovsky, si Goethe. S-a inrolat ca partizan in timpul razboiului. A murit linsata barbar de taranii ucraineni. Hagiografia sovietica a facut din ea martira nazistilor. Hagiografia orotodox-putinista a canonizat-o. (Zoe era ateista).

Pentru mine, Zoe a fost un rol-model la varsta de opt ani. Zoe m-a inspirat sa nu-mi plec ochii inaintea invatatorului care m-a batut pana mi-a spart buza.

Frank ar fi putut sa-si ascunda copii in familiile prietenilor olandezi. A preferat sa se ascunda cu toata familia intr-un pod, sa poata continua deschiderea Shabatului cu lumanari, Pastele, Yom Kippur, Hanuka, mancarea kosher, si binecuvantarea patriarhala.

Prostia se plateste. Din nefericire, copii platesc pentru prostia parintilor.

Mai mult, Frank putea sa cumpere cateva arme si sa-si invete copii sa le foloseasca. I-a invatat sa astepte miracole. Biata Anne. Fata avea stofa Putea sa iasa ceva din ea.

Paradoxul ateistei Zoe este ca ma inspira atunci cand mergeam Luni la scoala, stiind ca voi fi abuzat si pedepsit pentru Shabbatul pentru care si-a sacrificat Frank familia. Incercam sa proiectez barbia inainte, semn de vointa puternica, la fel ca Zoe. Imi afisam barbia, vointa de otel, in fata profesorilor si colegilor, induram insultele si bataile,  nu plangeam, imi priveam tortionarii in ochi, la fel ca Zoe in camera de tortura nazista. Pentru Shabbat. Nu realizam ironia.

Stim astazi ca Zoe Kosmodemianskaia este un mit, dar continuam sa credem in mitul Annei Frank. Credem in victimizare, in identitate etnic-religioasa, in martirii multiculturalismului si ai drepturilor de grup. Si daca YHWH nu a intervenit pentru Frank, astazi intervin politicienii si avocatii.

Degenerate world.

One Response to Mituri

 1. ge2oana says:

  Edi,

  Vreau sa te rog si eu ceva, in fine, o prostioara.
  Da´ despre mitul/realitate numit EGW , influenta si urmarile, adica ceea ce s-a intamplat si continua sa se intample, de asta nu zici sheva !?

  Pai ce, numai Zoe si Anna produc influente si urmari, madam Withe, pas de tout !?

  Eu zic ca ceea a produs, si va continua sa produca , mitul EGW, uiiiii, merita multa atentie si analiza.

  Adica de ce nu, sau poate mitul asta tre´ sa ramana …..mit !!??

  MIT gern !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: