„The South will raise again” – si va ridica Romania impreuna cu el

Sase studenti de la Mississippi College vor veni vara aceasta ca misionari Romania. Aflam din comunicat ca terra icognita este „un stat secular reprezentat de 18 religii”.

Scopul misiunii este sa ii ajute pe romani sa il cunoasca pe Jeezaz si sa scape de saracie.

Mississippi bate celelalte state americane la obezitate, saracie, adolescente insarcinate, educatie falimentara, si, last but not least, numarul de biserici per capita.  Cu alte cuvinte, Mississippi este in US ce este Romania in Europa. Avem de la cine invata.

Cei mai cunoscuti absolventi ai colegiului baptist sunt predicatori, fotbalisti, wrestleri, si politicieni. Exact ce ne lipseste.

Sosirea celo sase studenti la Bucuresti a fost comparata cu defilarea prin Arcul de Triumf a armatei romane acum un secol. Atunci s-a format Romania moderna. Acum, gratie misunii baptiste, isi va rezolva problemele prin credinta si rugaciune, dupa modelul de la ei acasa.

7 Responses to „The South will raise again” – si va ridica Romania impreuna cu el

 1. taranprost0 says:

  Sa se duca sa evanghelizeze civilizatul Ardeal unde femeile injura de organul lui Dumnezeu si,dupa Cioran,nimeni nu crede in El.Sudul agrar si semibarbar,patria lui Preda si Zaharia Stancu a mai pastrat ceva din vana existentiala si bunul simt al taranului roman.

 2. taranprost0 says:

  Elvetienii ultimii 500 de ani au inventat ceasul cu cuc,spunea cineva,iar ardelenii „Moara cu noroc” si sentimentul superioritatii fata de regateni.Permeabilitatea lor religioasa se va intalni fericit cu entuziasmul tamp american.

 3. ge2oana says:

  Tarane,

  Acuma , deh si tu, regatenii cu adventismul, ardelenii cu tulai -doamne si jin-ars, adica micinals cand bei jinars…..Lasa-i , nene , sa vina, sa bea si sa manance, sa scoata cheptul la inaintare cu cel Jeezzzes, pai ce,nu asta is chemati sa faca ?

  Aaaaa, acuma …. cine i-a chemat sa faca asta, sorry, nu cred ca cel mare Dumnezeu, noooo, e doar o afacere intre atatea altele, fie ea si religioasa.

  Enjoy !!

 4. Rusticus,

  Taranul de la munte priveste de sus pe cel de la campie si in regat. In rest, Romania e foarte variata etnografic si genetic, si asta e frumusetea ei, sau, mai precis, a fost.

  In ce priveste misionarii americani, parca il inteleg si pe popa ortodox ca i se pune pata cand e confundat cu un shaman african. Problema lor e ca nu inteleg lumea nici macar la ei acasa, dar cred ca stiu totul, iar neo-protestantii romani nu realizeaza ca sunt colonizati. Am spus acum doua decenii conferintei GA ca pentru ei bisericile etnice sunt plantatii si i-am bagat in criza de corectitudine politica.

 5. ge2oana,

  Bine ai venit in era corporatismului religios global, insa copii astia sunt inocenti. Ei cred ca exorciseaza fantomele comunismului si ne invata cum sa traim in lumea libera, si vor sa iaba si ceva fan. Unii se vor trezii peste cativa ani, altii bantuie noaptea forumul lui Sam Harris. Tineretul american a inceput sa paraseasca bisericile.

 6. taranprost0 says:

  Pentru o mai buna intelegere a diferentelor dintre mentalitatea americana si cea europeana recomand romanele lui Henry James,mai ales „The American”. E un bun cunoscator al ambelor,dar ma indoiesc ca face parte din lista de lecturi a misionarilor americani.Cand ii vad in Romania ma duce gandul la deplasarea pinguinilor pe uscat.

 7. Cand ii vad in Romania ma duce gandul la deplasarea pinguinilor pe uscat.

  Ha, ha, tarane, you made my day.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: