Dumnezeu nu poartă barbă

5 Responses to Dumnezeu nu poartă barbă

  1. Amaranthine Sophia says:

    Ascultand, imi amintesc de cartea Zoomenirea de Desmond Morris.

  2. Apropos de instinctul de teritorialitate, niciodata nu am inteles cum poate cineva sa-si iubeasca tara. Inteleg perfect cum poti sa-ti iubesti parintii, bunicii, copiii, familia in general. Inteleg chiar si dragostea fata de satul tau si de locurile unde ai copilarit. Dar nu inteleg cum poti sa iubesti o tara. Asa ceva e mult prea mare si prea abstract pentru concretetea unei iubiri omenesti. De-asta nu prea inteleg notiunea de patriotism si cu atat mai putin pe cea de nationalism.

  3. Patria – terra patris – pamantul in care sunt ingropati parintii. Este un reziduu din cultul mortilor.

  4. Daca asi putea, asi alege sa am cadavrul incinerat in soare. Din stele venim, in stele ne intoarcem. Cand soarele va exploda, voi devenii materie prima pentru alt sistem solar.

  5. Capu-Varzã says:

    „Inteleg chiar si dragostea fata de satul tau si de locurile unde ai copilarit. Dar nu inteleg cum poti sa iubesti o tara. …”

    Foarte probabil ca omul primitiv, prin tara intelege satul. Chiar daca nu-si poate imagina cat de mare e tara, cred ca e constient ca tara cuprinde si satul, si daca tara e invadata si distrusa de straini, asta v-a fi si soarta satului. Deci iubeste abstractul prin intermediul concretului.

Lasă un răspuns:

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.